Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Παππάς στη Βουλή: Πραξικόπημα η αποκατάσταση της Δημοκρατίας το '74


Ομιλία Παππά στη Βουλή από Newscaster


Η τοποθέτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππά για το πολυνομοσχέδιο. Προκλητικές δηλώσεις για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Χρυσή Αυγή εν μέσω κοινοβουλευτικής συζήτησης για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Πιο συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππάς, δήλωσε ότι αποκατάσταση της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου 1974 αποτελούσε απλά ένα... πραξικόπημα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής τόνισε επίσης: "Ετοιμάζεστε να υποδεχθείτε τον Σόιμπλε και να γιορτάσετε τη μεγάλη γιορτή του Πραξικοπήματος, της 24ης Ιουλίου. Ήταν ανώμαλη εξέλιξη. Ήταν πραξικόπημα".
Δείτε LIVE εικόνα από τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα Τετάρτη στη Βουλή.
Πιο αναλυτικά, αναφερόμενος στην επικείμενη επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο Χρήστος Παππάς έκανε λόγο για... πραξικόπημα (στο 06:27 του βίντεο) και χαρακτήρισε "ψευδο-εθνάρχη" τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
"Ετοιμάζεστε να γιορτάσετε τη γιορτή σας, τη γιορτή της Μεταπολίτευσης, του πραξικοπήματος θα έλεγα εγώ, της 24ης Ιουλίου 1974. Και γιατί το λέω πραξικόπημα.
Ήταν μιας ανωμάλου καταστάσεως, ανώμαλη εξέλιξη. Ήταν όμως ένα πραξικόπημα, διότι ο ψευδό για μας Εθνάρχης, ο Κ. Καραμανλής, ο παλιός, δεν επανέφερε πλήρες το καταργηθέν Σύνταγμα με την 21η Απριλίου 1967, αλλά επανέφερε κουτσουρεμένο το Σύνταγμα του 1952, όπου έλειπαν βασικές διατάξεις περί πολιτεύματος.
Όχι μόνο αυτό, αλλά διατήρησε στη θέση του μέχρι το Σεπτέμβρη αν θυμάμαι καλά, τον πρόεδρο του στρατιωτικού καθεστώτος, ο οποίος είχε και όλα τα προνόμια μέχρι να πεθάνει, τον Φαίδωνα Γκυζίκη. Γι' αυτό λέω πραξικόπημα".
Και ολοκλήρωσε την ομιλία του ως εξής:
"Δεν θα μπορέσετε να γιορτάσετε ανοιχτά την υποτιθέμενη γιορτή σας, ο Έλληνας ξύπνησε και κατάλαβε ότι ήταν η απαρχή των σημερινών δεινών η 24η Ιουλίου του ‘74, ήταν η μέρα που η μίζα και η διαπλοκή και η διαφθορά από τα πολύχρωμα τέκνα του Πολυτεχνείου έγινε πραγματικότητα".
Οι αντιδράσεις Μεϊμαράκη - Γεωργιάδη
Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε: "Εδώ ορκιστήκαμε στο Σύνταγμα χώρας. Ωραίος ο δημόσιος διάλογος αλλά εδώ ακούστηκαν πράγματα άνω ποταμών, αλλά ότι ήταν πραξικόπημα η αποκατάσταση της δημοκρατίας, ξεπερνά κάθε όριο. Επιεικώς αχαρακτήριστα".
Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, τόνισε: "Το προεδρείο κρίνει πως είναι ανάξια απάντησης. Αυτά είναι κατακτήσεις του λαού και δεν μπαίνει το Προεδρείο σε αυτά, ούτε κάνει συνομιλητές του για τέτοια πράγματα τους συναδέλφους".
Η Χρυσή Αυγή για το πολυνομοσχέδιο
Λίγο μετά τις 18.00 την Τετάρτη, εν μέσω κοινοβουλευτικής συζήτησης για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης τοποθετήθηκε για τη φορολογία του εισοδήματος του Έλληνα πολίτη.
Συγκεκριμένα, μίλησε για το γενικό ξεπούλημα της Ελλάδος, για την ασυδοσία της κυβέρνησης και για την συρρίκνωση της δημόσιας Παιδείας.
"Ο Ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από εξουσία αλλά από Ιδέες, Πίστη και Ηγέτες. Για να ανακάμψουμε χρειάζεται αγώνας για να έχουμε ξανά την πολυπόθητη αξιοπρέπειά μας", είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο Γιώργος Γερμενής σημείωσε:
"Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα βιώνει την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, ενώ η κυβέρνηση και το επιτελείο της ζουν σε άλλο πλανήτη. Ο Ελληνικός λαός έχει υποστεί υποβάθμιση ποιότητας ζωής, καθώς πληρώνει τέσσερις φόρους για τα ακίνητα αλλά και τον φόρο εισοδήματος. Ουσιαστικά, ο Έλληνας πολίτης πληρώνει τρεις φορές τον φόρο ακίνητης περιουσίας για το 2011, 2012 και 2013, την ώρα που η ανεργία αυξάνεται και οι μισθοί έχουν κατέβει στο μισό των προηγούμενων χρόνων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: