Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Πώς θα πάρουν ρεύμα και νερό τα αυθαίρετα

Νέες διευκρινίσεις για τη νομιμοποίηση


http://img.protothema.gr/C2E6EC2DC96C4E8C227AC14D7EA8590A.jpg
Βεβαίωση από το Τεχνικό Επιμελητήριο που θα πιστοποιεί την ένταξη στο νόμο για τα αυθαίρετα και την πληρωμή τουλάχιστον της πρώτης δόσης θα πρέπει να προσκομίζουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων για να μπορούν να συνδέσουν αυτοτελείς ιδιοκτησίες ή κατοικίες με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.α).

Στις επιπλέον διευκρινίσεις που έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος αναφέρεται ότι δηλώσεις για νομιμοποίηση αυθαιρέτων μπορούν να υποβάλλονται και για κτίσματα τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που δεν έχει γίνει καθορισμός αιγιαλού και παραλίας αλλά και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει χαρακτηρισμός δάσους ή οριοθετημένου ρέματος.

Σε αυτή την περίπτωση αρκεί να διαπιστωθεί από το μηχανικό ότι το κτίσμα βρίσκεται εκτός της ζώνης αιγιαλού, δάσους ή ρέματος και ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα καταθέσει την δήλωση ρισκάροντας το παράβολο και την αμοιβή του μηχανικού.

Διαβάστε εδώ όλες τις ερωταπαντήσεις που δημοσιοποίησε το υπουργείο Περιβάλλοντος για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Read more...

Ταξίδι-αστραπή του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου









Ταξίδι-αστραπή του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν θα επισκεφθεί την Αθήνα το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου, στην οποία θα παραμείνει 18 ώρες, όπως έγραψε στο Twitter του ο ανταποκριτής του Mega και του Έθνους στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου.

Ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια, τον Λουκά Παπαδήμο, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ δεν υπάρχει επιβεβαίωση για συνάντηση και με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Oι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα, οπότε οι πληροφορίες μεταδίδονται με επιφύλαξη.
http://newpost.gr
Read more...

Παπακωνσταντίνου: Να εκκενωθεί το κτίριο της ΔΕΗ από τους καταληψίες άμεσα









Παπακωνσταντίνου: Να εκκενωθεί το κτίριο της ΔΕΗ από τους καταληψίες άμεσα
Ο νόμος θα τηρηθεί, υπάρχει εισαγγελική εντολή και θα γίνει ό, τι χρειάζεται δήλωσε απόψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάληψη της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ.

Η κατάληψη συνεχίζεται σήμερα για τρίτη ημέρα (ξεκίνησε την Κυριακή) με σκοπό να αποτραπεί η έκδοση εντολών διακοπής ρεύματος στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων.

Ωστόσο, έχει επιπτώσεις στο σύνολο των συναλλαγών της επιχείρησης με τους καταναλωτές καθώς εκτός από την κατάληψη των γραφείων έχει κοπεί και η ηλεκτροδότηση στη Διεύθυνση Πληροφορικής.

Το απόγευμα μπήκε στο κτίριο, συνοδεία αστυνομικών, ο Διευθυντής της υπηρεσίας χωρίς να παρεμποδιστεί από τους συνδικαλιστές.

Η ΓΕΝΟΠ ανακοίνωσε απόψε ότι η κατάληψη συνεχίζεται και κάλεσε τους πολίτες που αντιδρούν στο τέλος ακινήτων να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής, στην οδό Μεσογείων।
http://newpost.gr

Read more...

Στο ίντερνετ δημοσιεύονται την Παρασκευή τα ονόματα όσων χρωστούν!...



Μετά τις χειροπέδες, οι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, αλλά και της υπόλοιπης χώρας, θα δουν το όνομά τους να... «φιγουράρει» στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στη λίστα αυτών που χρωστούν λεφτά στο δημόσιο. Το όνομά τους θα δουν δημοσιοποιημένο και όσοι ...
φυγάδευσαν λεφτά στην Ελβετία…Την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη δημοσιοποίηση μέσω του διαδικτύου των ονομάτων εκείνων των οφειλετών του που χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει προθεσμία στους οφειλέτες, προκειμένου να παρουσιαστούν στις εφορίες και να διευθετήσουν τις οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν με το δημόσιο. Διαφορετικά το όνομά τους θα δημοσιοποιηθεί και πλέον όλοι οι Έλληνες θα ξέρουν ποιοι και πόσα χρωστούν. Και να που η στιγμή αυτή σχεδόν έφτασε και δεκάδες επιχειρηματίες, που αδυνατούν ή αποφεύγουν να κλείσουν τους λογαριασμούς με το κράτος, θα δουν το όνομά τους να «φιγουράρει» στη λίστα του υπουργείου με τους οφειλέτες. Εξάλλου, στη συνέχεια αναμένεται να δημοσιοποιηθούν και οι λίστες με τους Έλληνες που έβγαλαν χρήματα και συγκεκριμένα από 100.000 ευρώ και πάνω στο εξωτερικό, το 2009 και το 2010.

Από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος προειδοποίησε για την ολοκλήρωση της προθεσμίας, ενώ αποκάλυψε ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η Ελλάδα και η Ελβετία να υπογράψουν προσύμφωνο, βάσει του οποίου θα πρέπει οι Έλληνες «εξαγωγείς» χρημάτων προς τις ελβετικές τράπεζες ή να δεχθούν να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί και να κρατήσουν την ανωνυμία τους, ή τα ονόματά τους θα δημοσιοποιηθούν και οι ίδιοι θα κληθούν να ελεγχθούν από τις ελληνικές Αρχές...

thestival.gr



Read more...

Στην αυλή της Γερμανίας η κρίση, γονατίζει τις αγορές

Το ΧΑ στις 675 μονάδες “δεν υπάρχει”, αλλά…


http://img.protothema.gr/630EA13D15B56A4E2A4D408B00C3F9F9.jpg

Πτώση στην Αθήνα και Ευρώπη καθώς τίποτε σχεδόν δεν δίνει μια ορατότητα στα χρηματιστήρια. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 675 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,19%, ενώ αντίστοιχα, στην Ευρώπη, η πτώση από το πρωί κυμαινόταν μεταξύ 0,70-0,80% περίπου, αλλά στη συνέχεια εντάθηκε και σε αρκετές αγορές ξεπέρασε το 1%.

Παρά την πτώση, όμως, αρκετές μετοχές έκλεισαν θετικά, όπως για παράδειγμα ο τίτλος της Εθνικής ο οποίος συνεχίζει να συγκρατείται όταν η αγορά πέφτει. Στα 1,75 ευρώ η Εθνική με άνοδο 0,75%. Κέρδη στο Ταχυδρομικό με 5,91%, 1,25% για την Τράπεζα Πειραιώς, 1,12% για τον Τιτάνα και 3,5% για την Folli- Follie. Οριακά κέρδη για την Alpha Bank και την Βιοχάλκο.

Aντίθετα, πτώση 2,93% για τον ΟΠΑΠ, 2,70% για την Ελλάκτωρ.

Ρευστοποιήσεις με πτώση 3,04% για την ΔΕΗ, 2,6% για την Μότορ Όιλ και 1,25% για τον ΟΤΕ.

Στα 29 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.

Σήμερα, πάντως, η Γερμανία σήμερα σταμάτησε την δημοπρασία δεκαετών ομολόγων όταν δόθηκε επιτόκιο 1,98%, αφού πριν από μερικές ημέρες δανείζονταν με 1,73% . Η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευθούν τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας) για αρκετές ευρωπαϊκές οικονομίες και να υποχωρήσει ακόμη και κάτω από τα 1,34 δολάρια το ευρώ.

Διαβάστε εδώ http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=161202 το αναλυτικό ρεπορτάζ.

Απώλειες πάνω από 1,5% καταγράφει στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης και ο Dow Jones στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Read more...

Με 330 λέξεις άδειασε 800.000 Νεοδημοκράτες και 9 εκατομμύρια Έλληνες...



dimotikosafari.blogspot.com
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ
«Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η ...

υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές...


Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει τον νέο Πρωθυπουργό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης, υποστηρίζει εργαλεία που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

Βάσει των στοιχείων από τη μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής, οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.

Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.

Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.

Με εκτίμηση,
Αντώνης Κ. Σαμαράς
Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας»
Αναρτήθηκε από ΚΟΥ ΚΟΥ



Read more...

Την ιδρυτική της διακήρυξη παρουσίασε η Ενωτική Κίνηση...



Την ιδρυτική της διακήρυξη με σαφείς αναφορές κατά του Μνημονίου παρουσίασε η Ενωτική Κίνηση, η νέα πολιτική κίνηση των Νίκου Κοτζιά, Αλέξη Μητρόπουλου, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αντώνη Κοτσάκα και Δημήτρη Τσουκαλά.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το πρωί της Τετάρτης στην ΕΣΗΕΑ τόνισαν ότι...

η Ενωτική Κίνηση φιλοδοξεί να δώσει «πολιτική έκφραση στον κόσμο που ολοένα και περισσότερο αποδεσμεύεται από τα κόμματα και εναντιώνεται στα μνημόνια.

Οι παραπάνω υπογράμμισαν ότι η Ενωτική Κίνηση φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα κίνημα πατριωτικό, αλλά και ένα κίνημα αλληλεγγύης, δημοκρατίας και ανάπτυξης που θα επιδιώξει να γίνει ο δίαυλος συνεργασιών των υγιών δυνάμεων του τόπου, προβάλλοντας και λύσεις για την έξοδο από την οικονομική κρίση και την κρίση αξιών και δίνοντας ελπίδα με τη διαμόρφωση ενός μεγάλου μετώπου.

«Είμαστε μία Κίνηση Ενότητας με πολιτική συμμαχιών. Στο επίκεντρο της κίνησής μας βρίσκονται το κοινωνικό ζήτημα και ο πατριωτισμός. Είμαστε μια κίνηση που ενωτικά παίρνει πρωτοβουλία ανασύνταξης της Δημοκρατικής Παράταξης. Μια κίνηση που συγκρούεται με το μνημόνιο και τις νέες μνημονιακές πολιτικές» περιέγραψε ο πανεπιστημιακός Νίκος Κοτζιάς που κατήγγειλε ότι «τείνουμε προς άρση της κυριαρχίας του λαού και της χώρας» με την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα που την στηρίζουν να υποκύπτουν στους συνεχείς εκβιασμούς Μέρκελ-Σαρκοζί και στις συνεχείς παραβιάσεις των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Τα πολιτικά κόμματα δέχονται τους εκβιασμούς και στη συνέχεια τους μεταφέρουν στους πολίτες, αντί να καταγγείλουν τον κ. Όλι Ρεν ότι υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του» ανέφερε ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος και κατήγγειλε ότι η χώρα μας «έφτασε έως εδώ από την ψοφοδεή υποτέλεια του πολιτικού προσωπικού περισσότερο και όχι τόσο από τα δημοσιονομικά» εκτιμώντας ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα βάλει την υπογραφή που απαιτεί η τρόικα διότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά μετά τις συνεχείς εκχωρήσεις τις οποίες αποδέχθηκε».

«Ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει είναι ανάμεσα στους λαούς και τις τράπεζες» ανέφερε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ και δήλωσε βέβαιος ότι «η Ενωτική Κίνηση μπορεί να δώσει το όραμα του ξεσηκωμού στον κόσμο που βράζει και θέλει όραμα και αριστερή ηγεσία να τον οδηγήσει».

«Δεν θέλουμε να αποδειχθούμε ούτε υπήκοοι ούτε και υπάκουοι» ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι η Ενωτική Κίνηση βρίσκεται σε επικοινωνία και με άλλους εν ενεργεία βουλευτές διότι είναι ανοιχτή σε συνεργασίες και γιατί αυτή η πολιτική πρωτοβουλία δεν έχει καμία σχέση με προσωπικές φιλοδοξίες.

Τα μέλη της Ενωτικής Κίνησης δεν απέκλεισαν ούτε και το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στις επικείμενες εκλογές. Ξεκαθάρισαν όμως ότι «δεν πρόκειται να προσχωρήσουν σε κανένα κόμμα αλλά στόχο έχουν να συνεργαστούν με όλες τις υγιείς αντιμνημονιακές δυνάμεις που έχουν και πρόταση διακυβέρνησης».

«Σήμερα πλειοψηφία είναι οι δυνάμεις με προοδευτικό προσανατολισμό και εμείς φιλοδοξούμε να λειτουργήσουμε ως καταλύτης για συνεργασίες οι οποίες μπορεί να είναι εκλογικές» ανέφερε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Κοτσακάς.

Στην «πρωτοφανή επίθεση που δέχεται ο λαός και μαζί και αξίες όπως αυτές της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης», αλλά και στην προοπτική να λειτουργήσει η Ενωτική Κίνηση ως «δύναμη αντίστασης» που «θα δώσει όραμα» γιατί εμπεριέχει την πείρα ανθρώπων με σημαντική πνευματική και πολιτική παρουσία αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ψύλλος που συντόνισε τη συζήτηση.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο καθηγητής Κώστας Μπέης οποίος υπογράμμισε την ανάγκη η Ενωτική Κίνηση να έχει ένα καθαρό στίγμα για τη θέση που πρέπει να έχει χώρα απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις στην ευρωζώνη και την ΕΕ. Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής ενημέρωσαν ότι από αύριο τίθεται σε λειτουργία και η ηλεκτρονική σελίδα στη διεύθυνση
www.enotiki.gr.



Read more...

Εκτός βαρέων και ανθυγιεινών περισσότεροι από 165.000 εργαζόμενοι

Η νέα λίστα των ΒΑΕ

Εναερίτης εργάζεται σε κολώνα της ΔΕΗ. Το επάγγελμα περιλαμβάνεται στη νέα λίστα των ΒΑΕ
Εναερίτης εργάζεται σε κολώνα της ΔΕΗ. Το επάγγελμα περιλαμβάνεται στη νέα λίστα των ΒΑΕ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τη νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Βάσει αυτής, εκτός ΒΑΕ βρίσκονται αναδρομικά από 1ης Νοεμβρίου 2011 περίπου 166.000 εργαζόμενοι σε ειδικότητες και εργασίες που μέχρι πρότινος χαρακτηρίζονταν ως βαριές και ανθυγιεινές.

Στη νέα λίστα -δείτε αναλυτικά εδώ- υπάγονται περίπου 365.000 εργαζόμενοι, από 531.000 εργαζόμενους που εντάσσονταν στο μέχρι πρότινος ισχύον καθεστώς. Εκτός μένουν ειδικότητες όπως:

  • Το διοικητικό προσωπικό κλάδων που έχουν χαρακτηρισθεί ως ΒΑΕ (υπάλληλοι γραφείων, επιστάτες, φύλακες, θυρωροί κ.λπ.).
  • Οι πωλητές στο λιανικό εμπόριο και στο χονδρεμπόριο. Οι ζαχαροπλάστες. Οι εισπράκτορες λεωφορείων, επιστάτες, σταθμάρχες κ.λπ.
  • Οι οδηγοί μικρών φορτηγών ως βοηθοί.
  • Οι καμαριέρες.
  • Οι κομμωτές - κομμώτριες, κουρείς.
  • Οι ταμίες πολυδυναμικού super market.
  • Οι οδηγοί ταξί εκτός Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.
  • Το προσωπικό καθαριότητας σε γραφεία διοίκησης δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων που έχουν μόνιμη εργασία στο δημόσιο και τους οργανισμούς.
  • Οι συντηρητές κτιρίων κ.λπ.
Εντούτοις, εργαζόμενοι των οποίων οι ειδικότητες εξαιρούνται, αλλά οι ίδιοι έχουν συμπληρώσει ή συμπληρώνουν μέχρι 31.12.2015 δώδεκα έτη ασφάλισης στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, δηλαδή 3.600 βαρέα ένσημα, παραμένουν στο ειδικό καθεστώς.

Στη λίστα περιλαμβάνονται και νέες κατηγορίες ασφαλισμένων που μέχρι σήμερα δεν είχαν χαρακτηριστεί ως βαρείς και ανθυγιεινές. Μεταξύ αυτών είναι το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, οι εργαζόμενοι στους βιολογικούς καθαρισμούς, οι αγρεργάτες που απασχολούνται σε θερμοκήπια και στους ψεκασμούς, οι εργάτες αλιείας, οι εναερίτες ηλεκτρολόγοι και τεχνίτες, οι τεχνικοί τηλεόρασης που εργάζονται με φορητές κάμερες.

Η υπουργική απόφαση έλαβε υπόψη της τις επεξεργασίες της Διαρκούς Επιτροπής Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να οριστικοποιήσει την τελική λίστα.

Η Διαρκής Επιτροπή Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων θα συνεχίσει τη λειτουργία της και θα εξετάζει όλα τα αιτήματα ένταξης στη λίστα, αλλά και τις παρατηρήσεις των φορέων.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ο Καμμένος σχολίασε την επιστολή Σαμαρά στους δανειστές...



Με την λέξη «Λυπάμαι» στο twitter του ο Πάνος Καμμένος που πρόσφατα διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, υποδέχτηκε την είσηση για την επιστολή Σαμαρά σε Ευρωπαίους και ΔΝΤ.
Ο βουλευτής απέφυγε...
οποιοδήποτε άλλο σχόλιο αλλά είναι προφανές ότι η ανάρτηση στο twitter σχετίζεται με την επιστολή του προέδρου της ΝΔ. Είναι γνωστό ότι ο ...........
κ. Καμμένος ανήκει στην ομάδα των βουλευτών της λεγόμενης «λαϊκής Δεξιάς ...



Read more...

"Ναι" από Βερολίνο στην επιστολή Σαμαρά

Προς απεμπλοκή της 6ης δόσης


http://img.protothema.gr/AD76B592CA68A1DC12FB7BB7DFD3CADC.jpg
Η καταβολή της 6ης δόσης του δανείου στην Ελλάδα οδεύει, πιθανότατα, προς απεμπλοκή, καθώς το Βερολίνο αποδέχεται την επιστολή Σαμαρά προς την Τρόικα ως "έγγραφη δέσμευση" για την τήρηση των συμφωνηθέντων στη Σύνοδο Κορυφής της 26ης και 27ης Οκτωβρίου.

Θετικά σχόλια για την κίνηση του Αντώνη Σαμαρά με την επιστολή του προς τους αξιωματούχους της Τρόικας εκφράστηκαν και από τις Βρυξέλλες. Κορυφαίες πηγές από την Κομισιόν, μιλώντας στο protothema.gr κάνουν λόγο για θετική εξέλιξη.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει στο protothema.gr αρμόδια πηγή του υπ. Οικονομικών της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία, πάντως, θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, "η επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εκλαμβάνεται ως έγγραφη δέσμευση για την τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί στην Σύνοδο Κορυφής, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Αθήνα, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους ο πρωθπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Φρανκφούρτη"

H ίδια πηγή εξέφραζε και την ικανοποίηση της καγκελαρίας, εκτιμώντας ότι πλέον ότι ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου. Πρόσθετε δε χαρακτηριστικά ότι "στην περίπτωση της Ελλάδας σφάλαμε. Παρόλο που συμμετείχαν στο εγχείρημα κορυφαίοι οικονομολόγοι από την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ, το πρώτο μας λάθος ήταν ότι έπρεπε εξαρχής να δοθεί μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα. Το δεύτερο έγκειται στο ότι εξαρχής έπρεπε να γίνει μεγάλο haircut του χρέους με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα"

Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση της επιστολής του Αντώνη Σαμαρά προς την Τρόικα (διαβάστε εδώ αναλυτικά), η οποία επιβεβαίωνε και το σχετικό ρεπορτάζ που είχε από το μεσημέρι (δείτε εδώ) αναρτήσει το protothema.gr

H Συγγρού εξαρχής είχε εκτιμήσει ότι η επιστολή θα γινόταν δεκτή, ενώ από χτες το protothema.gr είχε προαναγγείλει (διαβάστε εδώ) ότι ζυμωνόταν λύση στο θέμα των υπογραφών.

Read more...

Standard & Poor's: «Η Ελλάδα θα παραμείνει εντός της ευρωζώνης»...



Την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει εντός της ευρωζώνης εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής του τμήματος αξιολογήσεων κρατών της Standard & Poor's.

«Σύμφωνα με... το βασικό μας σενάριο, το καθεστώς συμμετοχής στην ευρωζώνη δεν θα αλλάξει το επόμενο 12μηνο», διευκρίνισε ο Ντέιβιντ Μπιρς στη διάρκεια συνεδρίου στο Δουβλίνο.

«Η εντύπωση ότι η Ελλάδα θα αποκομίσει οφέλη εάν εγκαταλείψει το ευρώ είναι απόλυτα εσφαλμένη», υπογράμμισε ο κ. Μπιρς.



Read more...

Η επιστολή Σαμαρά σε Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ

«Θα γίνει δεκτή» λένε στη Συγγρού


http://img.protothema.gr/238AC4A4A81AFA3C74EAB6796538A8FF.jpg
Την επιστολή Σαμαρά προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο Τύπου της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που μετέδωσε το protothema.gr. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Η επιστολή, όπως διευκρινίζεται, εμπεριέχει τις θέσεις του κ. Σαμαρά, όπως αυτές έχουν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος.

Η νέα επιστολή είναι ένα τμήμα της παλαιότερης επιστολής που είχε αποστείλει στους ηγέτες του ΕΛΚ. Συγκεκριμένα, από τη νέα επιστολή λείπει το αρχικό κομμάτι, στο οποίο ο κ. Σαμαράς αναφερόταν στις πολιτικές εξελίξεις μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, καθώς επίσης απουσιάζει και η ρητή αναφορά στις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου, που υπήρχε στο αρχικό κείμενο.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ έλεγαν ότι “αυτή η επιστολή θα γίνει δεκτή”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν γίνει και οι σχετικές συνεννοήσεις με τους Ευρωπαίους παράγοντες και με τον πρωθυπουργό. Πλέον, ο κ. Σαμαράς αναμένει ενημέρωση από τον κ. Παπαδήμο για τις επαφές του σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο.

Το πλήρες κείμενο της νέας επιστολής έχει ως εξής:

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: “συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.”

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει “εργαλεία” που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.

Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.

Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.

Με εκτίμηση,

Αντώνης Κ. Σαμαράς

Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Αναταράξεις εντός ΝΔ

Οι όποιες κινήσεις πάντως του κ. Σαμαρά θα γίνουν μετά την επίσημη ενημέρωση που θα έχει από τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για τις συναντήσεις και τις συζητήσεις που είχε στην Ευρωπαική Ένωση.

Η νέα υποχώρηση που ζητείται από τον κ. Σαμαρά πάντως προκαλεί ήδη αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος με στελέχη που τοποθετούνται και υπέρ και κατά της νέας επιστολής.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης είχε δηλώσει ότι, εάν δεν υπογράψει την επιστολή ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δεν προτίθεται ούτε ο ίδιος να υπογράψει.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι εντός της ημέρας τα πολιτικά κόμματα θα κάνουν ό, τι χρειάζεται, προκειμένου να εξασφαλιστεί η έκτη δόση.

Δείτε εδώ το σχετικό θέμα.

Όλα αυτά όταν νωρίτερα η Γερμανίδα καγκελάριος επαναλάμβανε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η εκταμίευση εάν δεν υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις το σύνολο των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Read more...

«Όχι» από ΤτΕ σε νέα αύξηση του φορολογικού βάρους...



Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αύξησης της φορολογικής επιβάρυνσης επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, υποστηρίζει στην ενδιάμεση έκθεσή της για την ... νομισματική πολιτική, η Τράπεζα της Ελλάδας, τονίζοντας ότι αιχμή της πολιτικής για την αύξηση των κρατικών εσόδων πρέπει να είναι η σύλληψη της φοροδιαφυγής.
Όπως υπογραμμίζει στην έκθεσή της η ΤτΕ, μια περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των ήδη φορολογούμενων θα κατέληγε όχι μόνο να επιτείνει την ύφεση αλλά και να οδηγήσει στο αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή μείωση αντί αύξησης των εσόδων.

Σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στη διαμόρφωση του νέου φορολογικού νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα πρέπει να αποφύγει την επιβολή νέων επιβαρύνσεων ιδιαίτερα στους κατά τεκμήριο ειλικρινείς φορολογουμένους.

Το 2011 το ΑΕΠ θα υποχωρήσει κατά 5,5% περίπου ή λίγο περισσότερο. Το 2012 η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 2,8% και η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μετατίθεται για το 2013. Η ανεργία που φέτος θα πλησιάσει σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΤτΕ το 17%, αναμένεται να αγγίζει επίπεδο – ρεκόρ το 2012 με ενδεχόμενο να υπερβεί ακόμη και το 18%. Όπως τονίζει η ΤτΕ, οι εξελίξεις αυτές έχουν επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή, ενώ συνεπάγονται απαξίωση του ανθρώπινου κεφαλαίου και του αποθέματος τεχνογνωσίας. Σε συνδυασμό με την απαξίωση ή την αχρήστευση μέρους του πάγιου κεφαλαίου λόγω της κρίσης, καθιστούν ακόμη πιο αναγκαία την προώθηση πολιτικών για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, δύο είναι οι εθνικοί στόχοι που πρέπει να επιδιωχθούν πάση θυσία. Πρώτον, δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων στη δημοσιονομική διαχείριση, με ρυθμούς υψηλότερους απ’ ότι προβλέπεται. Δεύτερον, συντομότερη ανάκαμψη και ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Όπως τονίζει η έκθεση, χρειάζεται μια πολιτική που θα ικανοποιήσει τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Να στοχεύει στην αλλαγή των δομών που δημιουργούν τα προβλήματα. Γι’ αυτό παράλληλα με τη δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να προχωρήσει με ταχύτητα ο εκσυγχρονισμός του κράτους και της δημόσιας διοίκησης.

Να παραμένει σταθερά προσηλωμένη στους στόχους που έχουν τεθεί, να τους επιβεβαιώνει συνεχώς και να τονίζει την πρωταρχική δέσμευση της Ελλάδος να αντιμετωπίσει την παρούσα κρίση εντός της ζώνης του ευρώ.

►Να τηρεί απαρέγκλιτα τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει.

►Να υπερκαλύπτει όπου είναι δυνατόν τους αρχικούς στόχους.

►Να εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική και πολιτική συναίνεση.

►Να δώσει πολύ σύντομα απτές αποδείξεις της βούλησης να προχωρήσει γρήγορα η εφαρμογή της πολιτικής αυτής, όπως είναι η δημιουργία στο εγγύς μέλλον πρωτογενών και αυξανόμενων πλεονασμάτων, η άμεση προώθηση των μεγάλων αποκρατικοποιήσεων, η προσέλκυση επενδυτών για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας (που μπορεί να αποφέρει εισόδημα και αύξηση της απασχόλησης) και η κατάργηση χωρίς χρονοτριβή όλων εκείνων των φορέων του δημόσιου τομέα που κρίνεται ότι δεν προσφέρουν χρήσιμο έργο.

►Να επανενεργοποιήσει, αξιοποιώντας τους διαρθρωτικούς πόρους της ΕΕ, μεγάλες δημόσιες επενδύσεις.

►Να πείσει τους επενδυτές ότι η οικονομία στο μέλλον θα λειτουργήσει σε νέα πλαίσια που θα εξασφαλίζουν τη λειτουργία του ανταγωνισμού και την ομαλή λειτουργία των αγορών και θα βελτιώνουν την παραγωγικότητα.
enet.gr



Read more...

Ο Ρέππας απειλεί με... δρεπάνι τους «εφέδρους» υπαλλήλους









Ο Ρέππας απειλεί με... δρεπάνι τους «εφέδρους» υπαλλήλους
Αυτό και αν είναι πρωτοφανές: Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απειλεί τους εργαζόμενους ότι σε περίπτωση που δεν θα στείλουν τα χαρτιά για την εφεδρεία θα τους στερήσει ασφαλιστικά δικαιώματα με…μελλοντική νομοθετική ρύθμιση. Φυσικά, η αλλαγή του ασφαλιστικού νόμο είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας ενώ αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία μια
νομοθετική ρύθμιση να προαναγγέλλεται με…εγκύκλιο.


Πόσο μάλλον όταν το αρμόδιο για τα ασφαλιστικά θέματα υπουργείο Εργασίας κρατάει αποστάσεις και μάλιστα με επίσημες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη. Ποια ήταν η απειλή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης; Στην εγκύκλιο που απέστειλε προς όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμού με την οποία καλούσε τον κόσμο να αναφέρει
την προϋπηρεσία του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για τη συντάξιμη προϋπηρεσία που δεν θα αναφερθεί στην υπεύθυνη δήλωση (σ.σ την υπεύθυνη δήλωση που θα πρέπει να υποβάλουν οι υποψήφιοι έφεδροι) θα προβλεφθεί ώστε να μην προσμετρηθεί στον υπολογισμό του συντάξιμου χρόνου του υπαλλήλου κατά τη μελλοντική συνταξιοδότησή του».

Για να γίνει κατανοητό, το αναρμόδιο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση με εγκύκλιο η οποία λέει ότι ένας ασφαλισμένος που έχει πληρώσει ένα σωρό χρήματα για να αναγνωρίσει κάποια πλασματικά χρόνια, θα τα…χάσει αν δεν τα δηλώσει. Και επειδή δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει κάτι τέτοιο, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προαναγγέλλει και την κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Ο υπουργός Εργασίας, κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει το περιεχόμενο της εγκυκλίου। Μιλώντας στην ΝΕΤ, κράτησε σαφείς αποστάσεις υποστηρίζοντας ότι είναι ξεκάθαρο πως ένα τέτοιο μέτρο δεν μπορεί να προχωρήσει με εγκύκλιο.
http://newpost.gr

Read more...

Financial Times: Ο Βενιζέλος είναι ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών στην Ευρωζώνη!









Financial Times: Ο Βενιζέλος είναι ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών στην Ευρωζώνη!
«Ενεργητικός και φιλόδοξος αν και απέτυχε να ''κληρονομήσει'' τη θέση του Παπανδρέου με μηδενική αδυναμία στα οικονομικά στοιχεία και τις λεπτομέρειες».

Με αυτό τον χαρακτηρισμό ο Ευάγγελος Βενιζέλος τερματίζει τελευταίος στην 19η θέση της λίστας των καλύτερων υπουργών Οικονομικών της Ευρωζωνης της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας Financial Times.

Σύμφωνα με τους ''FT'' αν και επί Βενιζέλου πέρασαν σκληροί νόμοι μέχρι στιγμής έχουν εφαρμοστεί ελάχιστες μεταρρυθμίσεις ενώ όπως σημειώνει η εφημερίδα ο κ. Βενιζέλος έχασε απο νωρίς το στόιχημα όταν προσπάθησε να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία που είχε πετύχει ο προκάτοχός του στο υπουργείο Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η εφημερίδα σημειώνει ως έναν επιπλέον λόγο που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κατατάσσεται στην τελευταία θέση της λίστας των υπουργών στην Ευρωζώνη τις καθυστερήσεις στη συλλογή των εσόδων αλλά και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα με αποτελέσμα οι αρχικοί στόχοι για το έλλειμμα του προϋπολογισμού να σημειώνουν απόκλιση περίπου 1,5-2 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ.

Πρώτος στη φετινή κατάταξη των FT βρέθηκε ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών Anders Borg. Η εφημερίδα του αποδίδει εύσημα για το ότι εντόπισε έγκαιρα την ανάγκη ενίσχυση των τραπεζών και ότι συμβούλεψε με τακτ τους Ευρωπαίους να πάρουν τα μαθήματά τους από την τραπεζική κρίση της Σουηδίας, κατά τη δεκαετία του 1990. Η οικονομία του Borg αναπτύχθηκε εξαιρετικά καλά το 2011, εν μέρει λόγω των παλαιότερων μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής σύνεσης. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης έρχεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble।
http://newpost.gr

Read more...

Θα ζητήσουν υπογραφές και από τους υποψήφιους διαδόχους στο ΠΑΣΟΚ!









Θα ζητήσουν υπογραφές και από τους υποψήφιους διαδόχους στο ΠΑΣΟΚ!
Φαίνεται ότι οι ευρωπαίοι δανειστές μας, έχουν ξεφύγει εντελώς. Τη στιγμή κατά την οποία η ευρωζώνη φλέγεται, αυτοί επιμένουν σε γραπτές δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να εκταμιευτεί η 6η δόση.


Ας ξεπεράσουμε τον ωμό εκβιασμό, ας ξεπεράσουμε το μείζον θέμα ανάμειξης στα εσωτερικά της χώρας. Ας πάμε στις νέες αξιώσεις που αγγίζουν την φαντασία:
Νεότερες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που δεν έγινε δυνατόν να διασταυρωθούν, αναφέρουν ότι οι δανειστές οι οποίοι ενημερώθηκαν για την αμφισβήτηση του Γ. Παπανδρέου, σκέφτονται να ζητήσουν… ενυπόγραφες εγγυήσεις και από όλους- όσοι σκέφτονται να διεκδικήσουν την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, πριν ή μετά τις εκλογές!
Και συγκεκριμένα, σκέφτονται να ζητήσουν τις υπογραφές των Ε. Βενιζέλου, Α. Λοβέρδου, Χρ. Παπουτσή (που φέρονται ως διεκδικητές σε δημοσιεύματα του τύπου), του Μ. Χρυσοχοΐδη (έχει ήδη δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος) και καλού κακού, τις υπογραφές των Ρέππα, Σκανδαλίδη, Διαμαντοπούλου, Φ. Γεννηματά και Καστανίδη. Διότι- σου λέει, αν εκλεγεί κάποιος από αυτούς, ποιος εγγυάται το τι θα κάνει;
Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι όλοι οι προαναφερόμενοι θα κληθούν να στείλουν (προληπτικά) τα πρωτότοκα παιδιά τους για σπουδές στις Βρυξέλλες- σαν όμηρους ένα πράμα.
Όπως αντιληφθήκατε, εδώ που φτάσαμε, λέμε και καμιά μακακία για να διασκεδάζουμε τον πόνο μας…
http://newpost.gr
Read more...

Κραχ στο Βερολίνο: Απέτυχε η Γερμανία να δανειστεί 6 δισ. ευρώ










Κραχ στο Βερολίνο: Απέτυχε η Γερμανία να δανειστεί 6 δισ. ευρώ
Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Γερμανίας απέδωσε σήμερα στη νευρικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές χρήματος την αποτυχία πλήρους διάθεσης δεκαετών ομολόγων που δημοπράτησε, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησής τους.

O Οργανισμός διακράτησε τίτλους αξίας 2,356 δισ. ευρώ από τη συγκεκριμένη έκδοση, ενώ διέθεσε 3,644 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 1,98%. Αρχικώς το Βερολίνο στόχευε στην άντληση ποσού 6 δισ. ευρώ.

Το επίπεδο διακράτησης είναι περίπου διπλάσιο του συνήθους, που κυμαίνεται περί το 20% της έκδοσης, ανέφερε εκπρόσωπος του, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να δηλώσει εάν και πότε ο Οργανισμός Διαχείρισης Χρέους της χώρας είχε διακρατήσει αντίστοιχο ή μεγαλύτερο ποσοστό κατά το παρελθόν.

Το αποτέλεσμα της σημερινής δημοπρασίας αντικατοπτρίζει το ιδιαίτερα νευρικό περιβάλλον των αγορών", ανακοίνωσε ο Οργανισμός, τονίζοντας ωστόσο ότι το γεγονός αυτό δεν θα οδηγήσει σε προβλήματα αναχρηματοδότησης του Γερμανικού χρέους.

"Αναφορικά με την ποσόστωση (ομολόγων) που διακρατήθηκε, ο επιθυμητός συνολικός όγκος θα επιτευχθεί μέσω πωλήσεων στη δευτερογενή αγορά", καταλήγει η ανακοίνωση।
http://newpost.gr

Read more...

«Εθνικά επιζήμια η συζήτηση για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ»









«Εθνικά επιζήμια η συζήτηση για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ»
Συνέντευξη στον Αντώνη Θ. Σκυλλάκο

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης σε συνέντευξή του στο Newpost.gr, χαρακτηρίζει επιζήμια τη συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας και ταυτοχρόνως εκφράζει την πεποίθηση ότι ο Γ. Παπανδρέου θα είναι αυτός που θα οδηγήσει το κόμμα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Προσθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πορεύεται με ψυχή και συναίσθημα, τονίζοντας ότι δεν είναι κερδοσκοπική εταιρεία με στόχους και αντιστοίχως, μπόνους ή πέναλτι για τα στελέχη της και το δυναμικό της και υπογραμμίζοντας ότι είναι επιτέλους ανάγκη, στην πολιτική να υπάρξει και η ηθική και η ψυχή! Σε ότι αφορά στη συνεργασία με τον ΛΑΟΣ, την χαρακτηρίζει εθνική και ιστορική, ρωτώντας «τι ψυχή θα είχε το ΠΑΣΟΚ, σε μια άψυχη Ελλάδα;»


- Είστε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, μιλάτε με τη βάση. ¨Έχετε σχηματίσει την εντύπωση ότι η ηγεμονία του Γιώργου Παπανδρέου αμφισβητείται;

O Γιώργος Παπανδρέου ποτέ δεν αισθάνθηκε, δε λειτούργησε και δεν πολιτεύτηκε με όρους και χαρακτηριστικά ηγεμόνα. Σας θυμίζω ότι ήταν ο πρώτος πολιτικός που ζήτησε το χρίσμα του αρχηγού από την ίδια τη βάση του κόμματος δύο φορές και την έλαβε πανηγυρικά και τις δύο.
Επομένως, μιλάμε για εμπιστοσύνη και όχι για ηγεμονία. Ο Παπανδρέου με την λαϊκή εντολή του 2009 δεν κλήθηκε απλά να κυβερνήσει. Είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που κλήθηκε να διασώσει τη χώρα από τα πρόθυρα της καταστροφής, όπου μας οδήγησαν οι φαύλες και διεφθαρμένες πολιτικές της Δεξιάς διακυβέρνησης με την ανοχή του κ. Σαμαρά. Είναι ο πρωθυπουργός που διέσωσε τη χώρα το Μάιο του 2010, όταν τα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων άντεχαν για λίγες μέρες ακόμα και βρισκόμασταν έξω από οποιαδήποτε μορφή, χρηματοδοτικής συμφωνίας. Όταν το ενδεχόμενο, οι Έλληνες πολίτες να μείνουν απλήρωτοι ήταν ανοιχτό και σχεδόν βέβαιο. Έγινε ο ακούραστος διαχειριστής μιας διαρκούς εκτάκτου εθνικής ανάγκης. Και παράλληλα, δεν παρέλειψε να δίνει καθημερινώς τη μάχη της πραγματικής αλλαγής νοοτροπίας σ’ αυτή τη χώρα με απτά μάλιστα αποτελέσματα. Αποτελέσματα που συνιστούν καινοφανείς αλλαγές για την ελληνική πραγματικότητα και την καθημερινότητα του πολίτη και που μπορώ να σας αναφέρω πολλές.
Θεωρείτε, λοιπόν, ότι αυτός ο πολιτικός που το όνομά του έχει ιστορικά, πλέον, ταυτιστεί με τη κοσμογονική τούτη συγκυρία και την κορυφαία εθνική μάχη που δίνουμε ως Ελλάδα, μπορεί να στερείται της εμπιστοσύνης της βάσης του ίδιου του κόμματός του; Εγώ προσωπικά όχι.

-Υπάρχουν δηλώσεις βουλευτών και στελεχών που θέτουν ζήτημα ηγεσίας. Πως τις σχολιάζετε;

Οποιαδήποτε συζήτηση για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ που μπορεί να αφορά τις ηγετικές φιλοδοξίες του καθενός από εμάς, σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή για την Ελλάδα, δεν είναι απλώς αχρείαστη, αλλά και εθνικά επιζήμια.
Είναι αδιανόητο να έχουμε μπροστά μας τις μεγαλύτερες εθνικές προκλήσεις που είχαμε ποτέ στη νεώτερη Ιστορία μας κι εμείς να ασχολούμαστε με ρηχές προσωπικές ανησυχίες.

Η άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεών μας για την εξασφάλιση της 6ης δόσης, η ψήφιση του προϋπολογισμού και η πιστή εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου που θα ξαναβάλει την Ελλάδα στην τροχιά της ανάπτυξης και της ευημερίας, δεν αφήνουν περιθώρια για τέτοιες συζητήσεις αυτή την ώρα και αυτό το καταλαβαίνουμε όλοι.

-Ποιος κατά τη γνώμη σας είναι ο κατάλληλος να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση;

Ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωτεργάτης της αγόγγυστης προσπάθειας που η χώρα μας κατέβαλλε επί δύο χρόνια για τη σωτηρία της και την επιβίωσή της απ’ αυτή την πρωτόφαντη κρίση. Ο άνθρωπος για τον οποίο ακόμα και πολιτικοί του επικριτές, παραδέχθηκαν ότι εργάστηκε αδιαλείπτως. Έδωσε όλες του τις δυνάμεις του για μην κινδυνεύσουν οι συντάξεις και οι μισθοί των Ελλήνων. Έλαβε τις πιο κρίσιμες αλλά και δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να λάβει πρωθυπουργός σε καιρό ειρήνης. Να σας θυμίσω, ότι αυτή τη στιγμή, δεν θα υπήρχε λόγος να μιλάμε για την πιθανότητα να έρθουν καλύτερες μέρες. Δεν θα υπήρχε λόγος να προσπαθούμε να διατηρήσουμε ήρεμο και ενωτικό το κλίμα σ’ αυτή την προσπάθεια που καταβάλλει η σημερινή κυβέρνηση Παπαδήμου, εάν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε με κόπο και μόχθο πετύχει την ιστορική συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Μια συμφωνία η οποία μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο από το μακρύ τούνελ που διέρχεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Αυτός ο πολιτικός αξίζει και πρέπει να κριθεί από τον ελληνικό λαό και μόνο απ’ αυτόν.

-Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, δεν τα αξιολογείτε ως μήνυμα για αλλαγή στην ηγεσία;

Οι δημοσκοπήσεις, είναι μια φωτογραφική μηχανή η οποία απεικονίζει την πραγματικότητα της δεδομένης στιγμής με τις δεδομένες συνθήκες και χαρακτηριστικά. Οι πολίτες βιώνουν τις επιπτώσεις μιας πολιτικής που τους έχει συμπιέσει οικονομικά και στενοχωρήσει ανθρώπινα και πολιτικά. Είμαι, όμως, απολύτως βέβαιος, ότι στη συνείδηση της πλειοψηφίας, έχει εμπεδωθεί ότι η πολιτική αυτή ήταν ο δύσκολος μονόδρομος για να εξακολουθήσει η χώρα να μένει όρθια και να παλεύει σήμερα για κάτι καλύτερο. Είμαι απολύτως σίγουρος, ότι κανένας από τους πολίτες σήμερα δεν έχει ξεχάσει ότι Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, κληρονόμησαν μια διαλυμένη Ελλάδα όπως θα θυμάστε, το 2009.

Οι δημοσκοπήσεις δεν αποτελούν για το ΠΑΣΟΚ, το απόλυτο κριτήριο που θα ορίσει την πορεία του και θα υπαγορεύσει τις βαθιά πολιτικές του επιλογές. Αυτή είναι, δυστυχώς, λογική των αντιπάλων μας, οι οποίοι ζουν με τα μάτια και την καρδιά στραμμένα προς αυτές. Μια τέτοια λογική, θα αδικούσε το χώρο μας. Θα αδικούσε εμάς τους ίδιους. Θα μας καθιστούσε προσαρμοστικές μηχανές οι οποίες θα λειτουργούσαν βάσει ενδείξεων και θα μας μετέτρεπε σε μηχανάκια επενδεδυμένα με κρέας.

Στο ΠΑΣΟΚ, όμως, θεωρώ ότι πρέπει να πορευόμαστε με βάση την ψυχή και το συναίσθημα. Δεν είμαστε μια κερδοσκοπική εταιρία με στόχους και αντιστοίχως, μπόνους ή πέναλτι για τα στελέχη της και το δυναμικό της.
Εγώ, αυτή την αντίληψη και τη νοοτροπία δε θα μπορούσα να τη φανταστώ σε κανέναν από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Eίναι επιτέλους ανάγκη, στην πολιτική να υπάρξει και η ηθική και η ψυχή!

-Ωστόσο, ο Γ. Παπανδρέου παραιτήθηκε από Πρωθυπουργός. Γιατί η κυβέρνηση Παπαδήμου πιστεύετε ότι θα είναι καλύτερη από την κυβέρνηση Παπανδρέου;

Ο Γιώργος Παπανδρέου απέδειξε με τον πιο τρανταχτό τρόπο αυτό ακριβώς που κατά καιρούς έλεγε. Ότι δεν είναι αγκιστρωμένος στην πρωθυπουργική καρέκλα και εξαρτημένος απ’ αυτήν. Ότι πάνω από την πρωθυπουργία, θέτει τη χώρα και τους πολίτες. Και το απέδειξε αυτό, όχι μόνο παραχωρώντας τον πρωθυπουργικό θώκο, αλλά και πρωταγωνιστώντας με τον ίδιο ζήλο που επί μία διετία κυβερνούσε, στην δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, στην οποία δε θα ‘ταν πρωθυπουργός. Δεν ξέρω, λοιπόν, εάν θα είναι καλύτερη αυτή η κυβέρνηση από την προηγούμενη, ξέρω, όμως, ότι δεν θα έχει απέναντί της μία ανεύθυνη αντιπολίτευση, όπως είχε ο Γ. Παπανδρέου.

-Με δεδομένο ότι η θητεία του Γ. Παπανδρέου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ έληξε, πότε βλέπετε να δρομολογούνται οι διαδικασίες για Συνέδριο και εκλογή Προέδρου;

Το ΠΑΣΟΚ έχει Πρόεδρο. Τον Γιώργο Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ έχει κατακτήσει ουσιαστικές, ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Θυμίζω όμως και σε εσάς και σε όλους μας ότι η πολιτική δεν ασκείται στο κενό αλλά σε συγκεκριμένες συνθήκες που είναι πρωτόγνωρες ειδικές και όχι φυσιολογικές. Είμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία που η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει ένα σημαντικό έργο σταθεροποίησης και σωτηρίας της χώρας. Όσοι θέτουν τέτοια ζητήματα, αυτή την ώρα, διακινδυνεύουν και την πορεία της χώρας και της παράταξης. Ο Γ. Παπανδρέου είχε εκλεγεί Πρωθυπουργός μέχρι το 2013. Ας μην το ξεχνάμε όλοι μας.

-Τα οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν, αλλά και η συγκυβέρνηση με τον ΛΑΟΣ δεν αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ;

Στον πόλεμο είναι ανάγκη να πας με ενότητα και σύμπνοια και όχι διαμελισμένος. Στον πόλεμο, επίσης, παίρνεις γρήγορες αποφάσεις που εστιάζουν στον εθνικό στόχο. Και εξηγούμαι:
Τα δύο ζητήματα που βάζετε στην ερώτηση έχουν μια κοινή συνισταμένη. Την σωτηρία της χώρας από τον πραγματικό κίνδυνο της πτώχευσης και της πολιτικής της απομόνωσης. Όταν αποκλειστικά μόνο ένας δρόμος υπάρχει αποδεδειγμένα προκειμένου η χώρα να σωθεί από τα ανεπανόρθωτα, τότε τον ακολουθείς και ας είναι και κακοτράχαλος. Και το κατά πόσο αυτός ο δρόμος ήταν και είναι μονόδρομος, δε νομίζω ύστερα και από την έσχατη στάση όσων των αμφισβήτησαν του να έχει κανείς αμφιβολία, πλέον. Και αναφέρομαι, φυσικά, ειδικά στον κ. Σαμαρά ο οποίος τελικά τον αποδέχθηκε, αφού προηγουμένως τον αμφισβήτησε και τον υπονόμευσε.
Τώρα, σχετικά με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ, θα σας απαντήσω ότι όταν πρόκειται για το καλό της πατρίδας και την ανάγκη επιβίωσης των πολιτών μας, κρατάμε βεβαίως τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφοροποιήσεις μας, αλλά σε ένα πόλεμο σωτηρίας, συστρατεύεσαι.
Μας χωρίζει λοιπόν σίγουρα, ιδεολογική άβυσσος από το ΛΑΟΣ, αλλά θα σας υπενθυμίσω ότι η ανάγκη που υπήρχε και υπάρχει για συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων, ήταν και είναι εθνική και ιστορική. Κι εάν αυτό το παραβλέπαμε, το ερώτημα που αμείλικτα θα μας ετίθετο από την ίδια τη συνείδησή μας, θα ήταν: Τι ψυχή θα είχε το ΠΑΣΟΚ, σε μια άψυχη Ελλάδα;

Read more...

Μαύρο χρήμα άφθονο για τους σαράφηδες!

Εκμεταλλεύονται την αγωνία του κόσμου


http://img.protothema.gr/8188A600D3534F04A9BFCE0ADD60DCCD.jpg
Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, στα ανταλλακτήρια χρυσού, που ξεφυτρώνουν σαν «μανιτάρια» στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας, πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα από το ΣΔΟΕ. Οι έλεγχοι εντάσσονται στο κυνήγι της φοροδιαφυγής καθώς εξετάζονται τόσο τα φορολογικά στοιχεία, αλλά και η επιχειρηματική δράση των αργυραμοιβών που έχουν κατακλύσει την αγορά, εμπορευόμενοι, την... ανάγκη και την ανέχεια των πολιτών. Οι έφοδοι των ελεγκτών του ΣΔΟΕ γίνονται με την συνδρομή και αστυνομικών καθώς διερευνώνται και περιπτώσεις παράνομων συναλλαγών και κυρίως περιπτώσεις κλεπταποδοχής. χρυσαφικών με ευρώ.

Από τους μέχρι σήμερα ελέγχους του ΣΔΟΕ έχει διαπιστωθεί ότι τα περισσότερα ενεχυροδανειστήρια είναι στην ουσία παράνομοι οίκοι εμπορίας χρυσού και πολυτίμων λίθων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία διαπιστώνεται ότι έχει στηθεί μια πραγματική βιομηχανία διακίνησης χρυσού και ασημιού καθώς σχεδόν οι 9 στους 10 ιδιοκτήτες ανταλλακτηρίων χρυσού φοροδιαφεύγουν συστηματικά μη τηρώντας βιβλία, χωρίς να κόβουν τιμολόγια, ενώ αρκετοί από αυτούς δεν έχουν κάνει καν έναρξη επαγγέλματος.

Σε πολλές περιπτώσεις οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν προχωρήσει ήδη σε δεσμεύσεις τιμαλφών και θυρίδων αλλά και την κατάσχεση βιβλίων και στοιχείων ύποπτων ανταλλακτηρίων. Στη Θεσσαλία ελέγχθηκαν 6 ενεχυροδανειστήρια και στα 4 από αυτά βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις. Στο Νότιο Αιγαίο έγιναν 5 έλεγχοι και στα 5 από αυτά βεβαιώθηκαν 120 παραβάσεις απόκρυψης ΦΠΑ και του κώδικα βιβλίων και στοιχείων. Ανάλογη εικόνα στο Βόρειο Αιγαίο και την Πελοπόννησο όπου και στα 9 ενεχυροδανειστήρια που ελέγχθηκαν υπήρχε πλήθος φορολογικών παραβάσεων, 70 τον αριθμό. Στην Ήπειρο δεσμεύτηκαν 94 είδη τιμαλφών αλλά και θυρίδες, ενώ στα Ιόνια νησιά, τη Δυτική και Στερεά Ελλάδα τα περισσότερα ενεχυροδανειστήρια είναι «μαϊμού».

Όσον αφορά την «αστυνομική» πλευρά των ελέγχων είναι χαρακτηριστικό πως ενώ οι ενεχυροδανειστές και οι αργυραμοιβοί υποχρεούνται να τηρούν ένα ενιαίο βιβλίο, θεωρημένο από την οικεία αστυνομική αρχή, στο οποίο καταχωρίζονται με αύξοντα αριθμό τα στοιχεία που αφορούν στις γενόμενες αγοραπωλησίες ή ενεχυριάσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις των ελέγχων δεν υπήρχαν τα απαραίτητα βιβλία. Χαρακτηριστικές μάλιστα ήταν οι περιπτώσεις ανταλλακτηρίων που λειτουργούσαν παράνομα ακόμη και απέναντι από αστυνομικά τμήματα σε περιοχές της Αθήνας χωρίς κανείς να τους έχει ελέγξει ως σήμερα.

Κι όμως πίσω από αυτά κρύβεται ένα τεράστιο κύκλωμα διακίνησης χρυσού και ασημιού, καθώς σύμφωνα με τις έρευνες του ΣΔΟΕ φαίνεται ότι ποσότητες πολύτιμων μετάλλων που προέρχονται από τιμαλφή που παραδίδουν απελπισμένοι πολίτες καταλήγουν στη μαύρη αγορά με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας τεράστιος τζόγος μαύρου χρήματος.

Read more...

Δίνει λύση ο Σαμαράς

Δεν συνυπογράφει με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά...


http://img.protothema.gr/238AC4A4A81AFA3C74EAB6796538A8FF.jpg

Νέα επιστολή με αποδέκτη το Eurogroup, την ηγεσία της Ευρωπαικής Ένωσης και την Τρόικα συντάσσει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μετά τις δηλώσεις των κ.κ. Γιούνκερ και Μπαρόζο.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά διευκρινίζουν ότι “δεν θα συνυπογράψουμε κανένα κείμενο” αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει κοινό κείμενο δεσμεύσεων με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς όπως αρχικά είχε ζητηθεί. Το περιεχόμενο της επιστολής είναι ακόμη υπό διαμόρφωση. Η βάση του νέου κειμένου είναι η επιστολή που έχει ήδη αποστείλει στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα. Ερώτημα είναι η διατύπωση που αφορά την δέσμευση στην πολιτική που θα συνοδεύσει την δανειακή σύμβαση.

Οι όποιες κινήσεις πάντως του κ. Σαμαρά θα γίνουν μετά την επίσημη ενημέρωση που θα έχει από τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για τις συναντήσεις και τις συζητήσεις που είχε στην Ευρωπαική Ένωση.

Η νέα υποχώρηση που ζητείται από τον κ. Σαμαρά πάντως προκαλεί ήδη αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος με στελέχη που τοποθετούνται και υπέρ και κατά της νέας επιστολής.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης είχε δηλώσει ότι, εάν δεν υπογράψει την επιστολή ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δεν προτίθεται ούτε ο ίδιος να υπογράψει.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι εντός της ημέρας τα πολιτικά κόμματα θα κάνουν ό, τι χρειάζεται, προκειμένου να εξασφαλιστεί η έκτη δόση.

Δείτε εδώ το σχετικό θέμα.

Όλα αυτά όταν νωρίτερα η Γερμανίδα καγκελάριος επαναλάμβανε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η εκταμίευση εάν δεν υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις το σύνολο των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Read more...

Σύγκρουση δίχως τέλος για το «χαράτσι»...



Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη στο Κέντρο Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος εμφανίζονται οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που εναντιώνονται στο «χαράτσι» των ακινήτων, παρά τη ... διορία που έδωσε ο εισαγγελέας μέχρι χθες το βράδυ στις 8 να εγκαταλείψουν το κτίριο, απειλώντας τους ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διατάξει την εκκένωση του κτιρίου. Χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της οδού Μεσογείων που τελεί υπό κατάληψη από την Κυριακή. Στο πλευρό τους όλες αυτές τις ημέρες βρέθηκαν η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι καταθέσεις των προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στο ειδικό τέλος των ακινήτων. Υπό την πίεση αυτή το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται εξαιρέσεις, ενώ διατάχθηκε προσωρινά η αναστολή διακοπών ρεύματος μέχρι να οριστικοποιηθούν οι τελικές ρυθμίσεις.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ κατέλαβαν το Κέντρο Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος την Κυριακή και διέκοψαν τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος πληροφορικής της ΔΕΗ, προκειμένου να μην εκδίδονται εντολές διακοπής ρεύματος σε καταναλωτές που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί, παρά το αίτημα του εισαγγελέα να εκκενωθεί το κτίριο. Επισήμανε δε ότι η ΓΕΝΟΠ θεωρεί ανεπαρκείς τις τροποποιήσεις και απαλλαγές που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας λόγο για ημίμετρα και ζητώντας να καταργηθεί ο νόμος που επιβάλει το τέλος. "Το ρεύμα στους φτωχούς και στους ανθρώπους που δεν έχουν (και γι αυτό δεν μπορούν να πληρώσουν), δεν θα το κόψουμε", ανέφερε η Ομοσπονδία.

Η διοίκηση της ΔΕΗ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την κατάληψη, ενώ την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε και το υπουργείο Περιβάλλοντος."Κανείς δε νομιμοποιείται να παίρνει το νόμο στα χέρια του και να βάζει στενά συντεχνιακά συμφέροντα πάνω από το εθνικό συμφέρον", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείου και καλούσε τη ΓΕΝΟΠ να σταματήσει να παριστάνει ανεύθυνα το "Ρομπέν των Δασών" σε μία τόσο σοβαρή συγκυρία για τη χώρα. "Προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι η σημερινή ενέργεια πραγματοποιείται, ενώ ήδη είχε γίνει γνωστό ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με τη διοίκηση της ΔΕΗ, ώστε να μην γίνεται διακοπή ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες, έως ότου οριστικοποιηθεί ο τρόπος προστασίας τους σε σχέση με την πληρωμή του τέλους ακινήτου", σημείωνε στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΚΑ.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, τη Δευτέρα, και ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Η εντολή της εισαγγελέως ήταν να σχηματίζονται δικογραφίες με την διαδικασία του αυτοφώρου, με σύλληψη δηλαδή των υπαιτίων, για όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται η διάπραξη αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα.

Ο εισαγγελέας μετέβη χθες στο κτίριο, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι από το κτίριο. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και τους έδωσε διορία να εκκενώσουν το κτίριο έως τις 8 το βράδυ, απειλώντας τους ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διατάξει ο ίδιο την εκκένωσή του.

Πληθαίνουν οι προσφυγές στο ΣτΕ

Στο ΣτΕ κατά του "χαρατσιού" προσφεύγουν ο ένας μετά τον άλλο πολίτες και φορείς. Χθες κατέθεσαν προσφυγές η ΑΔΕΔΥ και ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, ακολουθώντας τις προσφυγές που κατέθεσαν τις προηγούμενες ημέρες οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου και Καβάλας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Καβάλας.

Η πρώτη προσφυγή για το ίδιο θέμα έχει κατατεθεί από το Σωματείο "Έλληνες Φορολογούμενοι" και την Ανώνυμη Εταιρεία "Eurocapital" και ακολούθησαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, οι δικηγόροι Αντώνης Αργυρός και Σπύρος Φραντζής, ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας 48 τετραγωνικών μέτρων με μηνιαίο εισόδημα 361 ευρώ (ετήσιο 4.332 ευρώ), ο οποίος καλείται να πληρώσει χαράτσι 350 ευρώ, όπως και άλλοι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι προσφυγές θα συζητηθούν στις 2 Δεκεμβρίου 2011, με εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι το "χαράτσι" δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου, που είναι αντίθετη σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.

Οι ρυθμίσεις του υπουργείου

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε σύσκεψη με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και τη διοίκηση της ΔΕΗ. Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε να εξαιρεθούν όλοι όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω, ανεξαρτήτως της αιτιολογίας, καθώς και όλοι όσοι τελούν υπό κάθε είδους μηχανική υποστήριξη, δηλώνοντας κάτι τέτοιο αμέσως στη ΔΕΗ.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακάλυψε και μια νέα "φόρμουλα" προκειμένου να καταυνάσει την οργή των πολιτών. Όπως έγινε γνωστό, εφόσον υπάρχουν ευπαθείς ομάδες ή ακόμα και ατομικές περιπτώσεις που δεν υπάγονται στις ρητά προβλεπόμενες από το νόμο εξαιρέσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στις εξαιρέσεις ύστερα από έλεγχο της κάθε ειδικής περίπτωσης που ζητάει την υπαγωγή της στις εξαιρέσεις αυτές. Ο έλεγχος θα διενεργείται επιτόπου από τριμελείς επιτροπές που θα συσταθούν αμέσως.

Η ΔΕΗ θα εφαρμόσει έτσι τις σχετικές ρυθμίσεις, ώστε να μην διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε κάποιον που έχει αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής του τέλους, αλλά να διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτούς που παρά την δυνατότητά τους να εκπληρώσουν αυτή τη φορολογική τους υποχρέωση, δεν το πράττουν καλυπτόμενοι πίσω από την ευαισθησία που δικαιολογημένα δημιουργείται στην κοινή γνώμη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή ατομικές περιπτώσεις.

Επίσης, σε όσους έχουν πρόβλημα καταβολής της δόσης λόγω μείωσης των αποδοχών τους και επειδή βαρύνονται με στεγαστικό δάνειο, θα γίνει προσπάθεια, σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στον διακανονισμό των δανείων να ληφθεί υπόψη και η υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ.
enet.gr



Read more...

«Θα αποχωρήσουμε από τη ΝΔ αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς» ...



Προετοιμασμένοι ακόμα και να αποχωρήσουν από τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς δεν συναινέσει στο αίτημα που εκφράζεται απ όλη την Ευρώπη να... υπογράψει τις εγγυήσεις που ζητούνται από τη χώρα μας είναι κάποιοι από τους βουλευτές του κόμματος. Οι πληροφορίες έχουν φτάσει σε επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά και συνυπολογίζονται σε σχέση με την οριστική απόφαση που θα πάρει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όλη την μέρα χθες είχαν επιστρατευθεί οι αντιπρόεδροι του κόμματος, οι κ.κ. Δήμας και Αβραμόπουλος, οι οποίοι έχουν προσωπική εικόνα για το κλίμα που επικρατεί σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την ΝΔ κι έχουν ένα δίκτυο σημαντικών επαφών. Πηγές της Συγγρού έλεγαν ότι η επιστολή που έστειλε στις 13 του μηνός ο κ. Σαμαράς στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια διαβούλευση με τις Βρυξέλλες προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή από το θέμα και να εκταμιευθεί η 6η δόση εγκαίρως.

Ωστόσο, οι ανησυχίες πολλών βουλευτών για την εξέλιξη που μπορεί να έχει το ζήτημα είναι έντονες . Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τομεάρχης Εσωτερικών Χρήστος Ζωής μιλώντας στη ΝΕΤ προέτρεψε τον κ. Σαμαρά να υπογράψει λέγοντας ταυτόχρονα πως «πρόκειται για επιδίωξη των πιστωτών μας να καταστούν επικυρίαρχοι και στο πολιτικό παιχνίδι στη χώρα μας».

Υπάρχει όμως και μια ομάδα σημαντικών στελεχών που προς το παρόν σιωπούν και περιμένουν την κίνηση που θα κάνει ο κ. Σαμαράς. Πρόκειται για βουλευτές πιο μετριοπαθείς οι οποίοι σε κατ ιδίαν συζητήσεις δεν κρύβουν την άποψη τους πώς ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να δείξει πιο συγκαταβατική στάση για να μην χρεωθεί η Νέα Δημοκρατία ενδεχόμενες απρόβλεπτες εξελίξεις, όπως η ασύντακτη χρεοκοπία και η αποχώρηση από την Ευρωζώνη.

Μάλιστα οι πιο δυναμικοί από αυτούς εκμυστηρεύονται ότι αν αυτό συμβεί οι ίδιοι δεν θα έχουν θέση στη Νια Δημοκρατία προαναγγέλλοντας την αποχώρηση τους.
iefimerida.gr



Read more...

Η Ελλάδα μπορεί να διαπρέπει παρά την κρίση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Υποδεχόμενος μικρούς μαθητές

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
«Η Ελλάδα μπορεί να διαπρέπει παρά την όποια οικονομική κρίση» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, οι οποίοι κατέκτησαν την πρώτη θέση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και την 22η, ανάμεσα σε 65 συμμετοχές, στην Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής του Αμπού Ντάμπι.

Οι μαθητές κατασκεύασαν ρομπότ-αυτοκίνητο, το οποίο κινείται αυτόνομο σε λαβύρινθο, μαζεύοντας στη διαδρομή του μικρές μπάλες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τους μαθητές, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι φοιτούν σε δημόσιο σχολείο και μάλιστα, όπως επισήμανε ο προπονητής των παιδιών Παύλος Ηλιάδης, σε σχολείο της παραμεθορίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης ο Βενιζέλος ...




Τον όχι και τόσο τιμητικό τίτλο, του χειρότερου υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης, δίνουν οι Financial Times, στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην καθιερωμένη κατάταξη των υπουργών Οικονομικών, ο... Ευ. Βενιζέλος βρίσκεται φέτος στην 19η θέση. Κατατάσσεται τελευταίος στα κριτήρια της οικονομίας και της αξιοπιστίας και 18ος στο πολιτικό κριτήριο.

Όπως εξηγούν οι Financial Times, οι σχέσεις του με τους ξένους δανειστές της Ελλάδας πάγωσαν όταν επιχείρησε να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία που είχε κάνει ο προκάτοχός του.

Υπό τον κ. Βενιζέλο, πέρασαν σκληροί νόμοι, αλλά εφαρμόστηκαν λίγες μεταρρυθμίσεις, τονίζει η βρετανική εφημερίδα. Ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, η Ελλάδα θα χάσει το στόχο για το έλλειμμα του 2011, με απόκλιση περίπου 1,5-2 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ. Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα είναι «Ενεργητικός και φιλόδοξος, που ωστόσο δεν του αρέσουν οι λεπτομέρειες, ειδικά τα νούμερα».

Πρώτος στη φετινή κατάταξη των FT βρέθηκε ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών Anders Borg. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης έρχεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.



Read more...

Συνεχίζονται οι επαφές Παπανδρέου με «πράσινα» στελέχη...



Αλλεπάλληλες επαφές με στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχε τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Παπανδρέου, με αντικείμενο την... επόμενη μέρα.

Χθες ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε στην Ιπποκράτους με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, τον γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος, Βασίλη Έξαρχο, τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Χρήστο Πρωτόπαπα και τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του στην Βουλή είχε συνάντησει με τους Θ. Πάγκαλο, Π. Ευθυμίου, Χ. Καστανίδη, Π. Μπεγλίτη και Απ. Κακλαμάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων τονίστηκε η αναγκαιότητα στήριξης της προσπάθειας της κυβέρνησης για την εκταμίευση της 6ης δόσης, καθώς και για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και των πολιτικών που απορρέουν από αυτήν.
enet.gr



Read more...

Πλήρης αποκαθήλωση Ραγκούση ...



Οι όποιες αλλαγές σχεδιάζονται στα ταξί και στην αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας δεν έχουν μόνο τις υπογραφές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ αλλά και κορυφαίων παραγόντων του ΠΑΣΟΚ, όπως του... Βενιζέλου και του Ρέππα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται σε γραμμή επικοινωνίας με το υπουργείο Υποδομών μεθοδεύοντας το ξήλωμα όλων των προηγούμενων αποφάσεων του Ραγκούση. Ο δε Ραγκούσης αδυνατεί να κάνει το ελάχιστο παρά μόνο να παραπονιέται στον Παπανδρέου συνεχώς και να καρφώνει τους δύο συναδέλφους του από το ΠΑΣΟΚ.
parapolitika.gr



Read more...

Συνεχίζεται την Τετάρτη στην Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Συναίνεση και κόντρες στη Βουλή

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Συνεχίζεται το πρωί της Τετάρτης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.

Σήμερα έχουν προγραμματισθεί δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής, η πρώτη ξεκίνησε στις 10 το πρωί και η δεύτερη θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρωί της Πέμπτης θα γίνει μία ακόμα συνεδρίαση, η τέταρτη συνολικά.

Εφόσον κριθεί αναγκαίο, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, θα γίνει μία ακόμα συνεδρίαση την ίδια ημέρα.

Ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή στις 3 Δεκεμβρίου και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου με την ονομαστική ψηφοφορία.

Χθες, Τρίτη, κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης οι γενικοί εισηγητές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ εξέφρασαν την κατ' αρχήν στήριξη τους στον προϋπολογισμό, με τον κ. Μουσουρούλη από τη Νέα Δημοκρατία να τονίζει ότι με τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση, η ΝΔ «έβαλε πλάτες στη χώρα και σε κανέναν άλλο», καθώς «η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι ψήφος συνενοχής, ούτε παραγραφής».

Από την πλευρά τους τα κόμματα της Αριστεράς εξαπέλυσαν πυρά κατά της κυβέρνησης συνεργασίας, κατηγορώντας την ότι προωθεί αντιλαϊκά μέτρα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ο Άρχοντας του χυδαίου Χαρατσιού, μέσω της ΔΕΗ, ζητά από το ΠΑΣΟΚ να απευθυνθεί στη κοινωνία!!!...


kourdistoportocali
«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρξει ξανά. Πρέπει να απευθυνθούμε στην κοινωνική μας βάση, να γίνει επειγόντως ένα μεγάλο μπλοκ της προόδου», δήλωσε ο άνθρωπος που επέβαλλε το άδικο, το ... αποτρόπαιο, το «τυφλό» χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!

Είναι ο ίδιος άνθρωπος-που όπως απεκάλυψε η Αριστέα Μπουγάτσου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ- υπέγραψε την κρατικοποίηση της σκανδαλιάρας Proton Bank.

Eίναι ο ίδιος άνθρωπος που αμφισβητεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης όταν δεν του αρέσουν, όπως αυτή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας για το χαράτσι του.

Είναι ο άνθρωπος που έδιωξε νύχτα τη Τρόικα και μας έλεγε ότι έφυγε μόνη της, ενώ την επόμενη τον διέψευδε όλη η Ευρώπη!

Αυτά είναι τα πρόσφατα επιτεύγματα του κου Βενιζέλου, ο οποίος ανέτρεψε στον αέρα τον Παπανδρέου, με τη γνωστή δήλωσή του για το δημοψήφισμα, που ο ίδιος μόλις λίγες ώρες πριν το θεωρούσε ευλογία μιλώντας στον ΑΝΤ1!

Ο πολύς κος Βενιζέλος λοιπόν προτείνει στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να απευθυνθούν στη κοινωνική τους βάση και να γίνει ένα μεγάλο μπλοκ της προόδου!!!

Ερώτηση: Γιατί δεν πάει ο ίδιος στη βάση;



Read more...