Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο Ρέππας απειλεί με... δρεπάνι τους «εφέδρους» υπαλλήλους









Ο Ρέππας απειλεί με... δρεπάνι τους «εφέδρους» υπαλλήλους
Αυτό και αν είναι πρωτοφανές: Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απειλεί τους εργαζόμενους ότι σε περίπτωση που δεν θα στείλουν τα χαρτιά για την εφεδρεία θα τους στερήσει ασφαλιστικά δικαιώματα με…μελλοντική νομοθετική ρύθμιση. Φυσικά, η αλλαγή του ασφαλιστικού νόμο είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας ενώ αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία μια
νομοθετική ρύθμιση να προαναγγέλλεται με…εγκύκλιο.


Πόσο μάλλον όταν το αρμόδιο για τα ασφαλιστικά θέματα υπουργείο Εργασίας κρατάει αποστάσεις και μάλιστα με επίσημες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη. Ποια ήταν η απειλή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης; Στην εγκύκλιο που απέστειλε προς όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμού με την οποία καλούσε τον κόσμο να αναφέρει
την προϋπηρεσία του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για τη συντάξιμη προϋπηρεσία που δεν θα αναφερθεί στην υπεύθυνη δήλωση (σ.σ την υπεύθυνη δήλωση που θα πρέπει να υποβάλουν οι υποψήφιοι έφεδροι) θα προβλεφθεί ώστε να μην προσμετρηθεί στον υπολογισμό του συντάξιμου χρόνου του υπαλλήλου κατά τη μελλοντική συνταξιοδότησή του».

Για να γίνει κατανοητό, το αναρμόδιο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση με εγκύκλιο η οποία λέει ότι ένας ασφαλισμένος που έχει πληρώσει ένα σωρό χρήματα για να αναγνωρίσει κάποια πλασματικά χρόνια, θα τα…χάσει αν δεν τα δηλώσει. Και επειδή δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει κάτι τέτοιο, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προαναγγέλλει και την κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Ο υπουργός Εργασίας, κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει το περιεχόμενο της εγκυκλίου। Μιλώντας στην ΝΕΤ, κράτησε σαφείς αποστάσεις υποστηρίζοντας ότι είναι ξεκάθαρο πως ένα τέτοιο μέτρο δεν μπορεί να προχωρήσει με εγκύκλιο.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: