Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Υπογραφές από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση ζητά η Μέρκελ

Ασφυκτικές οι πιέσεις

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έκανε την αναφορά κατά την ομιλίας της στο γερμανικό κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό
Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έκανε την αναφορά κατά την ομιλίας της στο γερμανικό κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Βερολίνο, Γερμανία
Αυξάνονται οι πιέσεις για τις έγγραφες δεσμεύσεις έως την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα που συνεδριάζει το Eurogroup, προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση. Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι η δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου δεν αρκεί, αλλά χρειάζονται οι υπογραφές όλων των κομμάτων που έχουν συμφωνήσει να στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση.

Στο θέμα των ενυπόγραφων εγγυήσεων αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, σε ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2012.

Συγκεκριμένα, η κ. Μέρκελ κάλεσε τη ΝΔ να δεσμευτεί στις μεταρρυθμίσεις, λέγοντας πως είναι «ακόμα πιο λυπηρό» το γεγονός ότι το κόμμα αυτό ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια με το δικό της κόμμα, τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU).

«Το ελληνικό ζήτημα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα οι όροι για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης» είπε η Μέρκελ στην διάρκεια ομιλίας της στην Μπούντεσταγκ, αναφερόμενη στα 8 δισ. ευρώ που αναμένει η Αθήνα.

Όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η καγκελάριος Μέρκελ είπε ότι η αποδέσμευση της δόσης εξαρτάται «όχι μόνο από μια δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά επίσης και από εκείνη των ελληνικών κομμάτων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση. Αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει εκταμίευση της έκτης δόσης».

«Είναι ακόμα πιο λυπηρό για εμένα ότι εκείνος που αρνείται να υπογράψει» ανήκει στην πολιτική οικογένεια των συντηρητικών, πρόσθεσε η Μέρκελ. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς αρνείται να υπογράψει γραπτές εγγυήσεις.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: