Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Δίνει λύση ο Σαμαράς

Δεν συνυπογράφει με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά...


http://img.protothema.gr/238AC4A4A81AFA3C74EAB6796538A8FF.jpg

Νέα επιστολή με αποδέκτη το Eurogroup, την ηγεσία της Ευρωπαικής Ένωσης και την Τρόικα συντάσσει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μετά τις δηλώσεις των κ.κ. Γιούνκερ και Μπαρόζο.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά διευκρινίζουν ότι “δεν θα συνυπογράψουμε κανένα κείμενο” αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει κοινό κείμενο δεσμεύσεων με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς όπως αρχικά είχε ζητηθεί. Το περιεχόμενο της επιστολής είναι ακόμη υπό διαμόρφωση. Η βάση του νέου κειμένου είναι η επιστολή που έχει ήδη αποστείλει στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα. Ερώτημα είναι η διατύπωση που αφορά την δέσμευση στην πολιτική που θα συνοδεύσει την δανειακή σύμβαση.

Οι όποιες κινήσεις πάντως του κ. Σαμαρά θα γίνουν μετά την επίσημη ενημέρωση που θα έχει από τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για τις συναντήσεις και τις συζητήσεις που είχε στην Ευρωπαική Ένωση.

Η νέα υποχώρηση που ζητείται από τον κ. Σαμαρά πάντως προκαλεί ήδη αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος με στελέχη που τοποθετούνται και υπέρ και κατά της νέας επιστολής.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης είχε δηλώσει ότι, εάν δεν υπογράψει την επιστολή ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δεν προτίθεται ούτε ο ίδιος να υπογράψει.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι εντός της ημέρας τα πολιτικά κόμματα θα κάνουν ό, τι χρειάζεται, προκειμένου να εξασφαλιστεί η έκτη δόση.

Δείτε εδώ το σχετικό θέμα.

Όλα αυτά όταν νωρίτερα η Γερμανίδα καγκελάριος επαναλάμβανε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η εκταμίευση εάν δεν υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις το σύνολο των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: