Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Μέχρι τη Γερμανία ο ιστός της Χ.Α.


Μέχρι τουλάχιστον τη Γερμανία φαίνεται να έχει εξαπλωθεί ο ιστός της Χρυσής Αυγής όπως προκύπτει από έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών που έφτασε στη γερμανική Βουλή ως απάντηση σε ερώτηση του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) τον περασμένο Μάρτιο.

Η Χρυσή Αυγή έχει διασυνδέσεις με ακροδεξιές ομάδες στη Γερμανία και μία από αυτές είναι το Εθνικό Κόμμα, NPD, το οποίο έχει επαφές με παρόμοια σχήματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αναφέρει το έγγραφο που επικαλείται η Deutsche Welle.

Σε αυτό το πλαίσιο «υπάρχουν μεμονωμένες επαφές μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του NPD», παρατηρεί το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι σημαντικότεροι εταίροι του NPD είναι τα σχήματα των ομοϊδεατών του στην Ολλανδία, την Ισπανία, την Τσεχία, την Ουκρανία και την Ουγγαρία.

Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει ότι δεν έχει επιβεβαιωμένα στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι το ελληνικό κόμμα έχει βάλει πόδι στη Γερμανία, ούτε και διαθέτει στοιχεία για τον αριθμό των οπαδών του στη χώρα.

Ωστόσο, το υπουργείο έχει πληροφορίες για μεμονωμένες επαφές της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο με το NPD αλλά και με άλλες συλλογικότητες του ακροδεξιού χώρου, μεταξύ αυτών και με το νεοναζιστικό δίκτυο«Freie Netzwerk Süd».
Πάντως σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση, «η ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων δεν συνιστά φαινόμενο, που περιορίζεται στην Ελλάδα».

Πηγή: Deutsche Welle
nooz.gr

Read more...

«Αμνησία» έπαθαν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Φύσσα...


«Αμνησία» έπαθαν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Φύσσα: Δεν θυμούνται ονόματα 
Δεν θυμούνται που πήγαν το μοιραίο βράδυ,ενώ κάποιες κλησεις εγιναν κατάλαθος!...
Σε αρκετές ασάφειες φαίνεται πως προβαίνουν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, όπως προκύπτει από τις απολογίες τους για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Οπως ...
αναφέρει «Το Βήμα» οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους αναφέρουν ότι, κατά τις τηλεφωνικές συνομιλίες μετά την επίθεση και το δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σχολίαζαν τον αγώνα του Ολυμπιακού, αλλά και την προγραμματισμένη ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Νϊκαια.

«Προχωρούσαμε σε μεταμεσονύκτιες συνομιλίες γιατί περιμέναμε, δύο ημέρες μετά, ομιλία του αρχηγού μας αλλά και γιατί οργανώναμε το σωματείο μας στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. Δεν μιλούσαμε για καμιά επίθεση αλλά για διανομή φυλλαδίων. Επιπλέον εκείνη την ώρα θέλαμε να συζητήσουμε και για την ήττα του Ολυμπιακού από την Παρί Σεν Ζερμέν. Κάποιοι από εμάς φύγαμε και πήγαμε σε ένα μέρος, αλλά δεν θυμόμαστε ποιο. Επιπλέον κάποιες κλήσεις έγιναν από λάθος πάτημα στο πληκτρολόγιο του κινητού...» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Ενδεικτικά, κατά την κατάθεσή το ο φερόμενος ως συνοδηγός του Ρουπακιά, δήλωσε ««Είμαι μέλος της Χρυσής Αυγής από το 2011. Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την ημέρα του φόνου, μάθαμε ότι ο πρόεδρος θα έλθει μετά από δύο ημέρες. Η έλευση του προέδρου μάς ήλθε άξαφνα! Με τον κ. Ρουπακιά ήταν να πάρω έντυπο υλικό από το αυτοκίνητο για να πετάξουμε φέιγ βολάν. Ξέχασα το κινητό μου στο αυτοκίνητο του κ. Ρουπακιά όταν συναντηθήκαμε για να μου δώσει το υλικό. Μιλήσαμε για πέντε λεπτά, κάναμε τσιγάρο και ξεχάστηκα. Την επόμενη ημέρα έμαθα από τον πατέρα μου ότι κάτι έγινε , τότε θυμήθηκα το κινητό μου(!). Δίναμε βαρύτητα στον πρόεδρο».

Ο εν λόγω 32χρονος, σύμφωνα με τον Γιάννη Λαγό, είναι υπεύθυνος πολιτικής δράσης της Τοπικής Οργάνωσης στη Νίκαια, ενώ, όπως προκύπτει από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, άτομα από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται να ενδιαφέρονται για αυτόν και τον ρόλο του στην αιματηρή επίθεση της Αμφιάλης.

Το κινητό του 32χρονου βρέθηκε στο ΙΧ του Ρουπακιά και ο ίδιος ανέφερε στην απολογία του:

Εντυπωσιάζει η προσπάθεια αποστασιοποίησης στην κατάθεση ενός 34χρονου ασφαλιστή από το Μοσχάτο, ο οποίος φέρεται να είχε επαφές με τους Γ. Ρουπακιά, Γιώργο Πατέλη, Ι. Λαγό και τον προαναφερόμενο ύποπτο αργά το βράδυ της μοιραίας Τρίτης.

Ο ασφαλιστής υποστήριξε: «Δεν είμαι μέλος ή στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ωστόσο αναζητούσα να ενημερωθώ για τις αντιμνημονιακές θέσεις του κόμματος. Η πρώτη επικοινωνία (σ.σ. με τον προαναφερόμενο υπάλληλό του σουπερμάρκετ) είναι γιατί θα μου έδινε φυλλάδια για την ομιλία του κ. Μιχαλολιάκου. Όσον αφορά την κλήση μου προς τον κ. Ρουπακιά, που είναι απλώς γνωστός μου, είναι ότι ασκώ ασφαλιστικές εργασίες και έχω το πελατολόγιό μου στο κινητό τηλέφωνό μου. Η πρώτη κλήση στον Ρουπακιά έγινε κατά λάθος και έπεσε η γραμμή. Η δεύτερη κλήση προς τον ίδιον αριθμό έγινε επειδή δεν αντελήφθην το προηγούμενο λάθος μου, διότι καθ' όσον εγώ ήθελα να μιλήσω στον Πατέλη (για ενέργειες του κόμματος) και πάτησα κατά λάθος το όνομα Ρουπακιάς. Αμέσως μόλις μου μιλάει ο Ρουπακιάς, τον ακούω που λέει ότι με συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί και δεν μπορεί να μιλήσει. Πανικόβλητος αμέσως τηλεφώνησα στον Λαγό γιατί ήταν το μόνο άτομο που σκέφτηκα».

Μάλιστα ένας άλλος κατηγορούμενος εμφανίζει συμπτώματα... αμνησίας καθώς δεν θυμάται ούτε επώνυμα, αλλά ούτε που πήε εκείνο το βράδυ.

«Για τα τηλεφωνήματα που αναφέρετε εκείνο το βράδυ προσπαθήσαμε να συνεννοηθούμε πότε θα βγούμε βόλτα διότι την άλλη μέρα δεν είχαμε κάτι συγκεκριμένο να κάνουμε. Δεν μπορώ να θυμάμαι το περιεχόμενο των συνομιλιών αυτών διότι ήταν ασήμαντες συζητήσεις της καθημερινότητας για το πού θα βρεθούμε, αν θα πάρουμε τσιγάρα κτλ. Για τον φόνο του Παύλου Φύσσα έμαθα την επόμενη μέρα από τη μητέρα μου και τίποτα δεν πληροφορήθηκα το συγκεκριμένο βράδυ, ούτε κατάλαβα τίποτα γιατί ήμουνα μακριά από το σημείο του φόνου. Τελικά εκείνο το βράδυ βγήκα με κάποιο φίλο μου ονόματι Ηλίας, το επώνυμο του οποίου δεν θυμάμαι και πήγα σπίτι του, που δεν θυμάμαι σε ποια διεύθυνση» δήλωσε χαρακτηριστικά στην απολογία του.



Πηγή: : | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/124817#ixzz2gq9ey7WC

Read more...

Το πρώτο ΑΤΜ… γάλακτος στη Λάρισα (video)


AMGΣτην εγκατάσταση αυτόματων πωλητών προχωρά ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Θεσσαλίας – Πιερίας, στην Λάρισα, από όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται φρέσκο παστεριωμένο γάλα σε πολλή χαμηλή τιμή.
Στο ΑΤΜ γάλακτος οι τιμές θα κυμαίνονται από 0,20 ευρώ για το πλαστικό μιας χρήσης έως 0,50 ευρώ για το γυάλινο μπουκάλι, πολλών χρήσεων. Η τιμή του γάλακτος είναι 90 λεπτά το λίτρο.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το γάλα δεν είναι συσκευασμένο αλλά χύμα, με παραγωγή πριν από μερικές ώρες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βάλουν σε μπουκάλια που πωλούνται σε διπλανό μηχάνημα, γυάλινα ή πλαστικά, ή ακόμη και να το παίρνουν σε μπουκάλια που θα φέρνουν από το σπίτι τους.
Μπορεί αυτή η ομολογουμένως πρωτότυπη λύση να είναι πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, υπάρχουν όμως εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες.

Read more...

ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΛΑΚΩΣΑΝ... ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ Θέλουν τον «πρίγκιπα» για... αρχηγό κόμματος

theloyn-ton-prigkipa-gia-arxhgo-kommatosΓράφει η Άρτεμις Παραδείσου 
Το ρευστό πολιτικό σκηνικό και οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή να έχει μετακομίσει στη φυλακή τροφοδοτεί σενάρια για νέα κόμματα και σχηματισμούς που θα έρθουν να καλύψουν το κενό που δημιουργείται δυνητικά στα δεξιά της ΝΔ. Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για επικείμενη ίδρυση κόμματος με πρόεδρο τον γιο του τέως αλλά και έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαο.
Οι ζυμώσεις για το νέο κόμμα γίνονται τα τελευταία χρόνια με εκδότες και επιχειρηματίες αλλά και διαδοχικές συναντήσεις τα καλοκαίρια σε «βίλες» μεγαλόσχημων», στο Πορτοχέλι της Ερμιόνης.  Δεν είναι τυχαίο ότι στην περιοχή του Κρανιδίου, στη θέση Γκιάλεζα, φαίνεται να χτίζουν το νέο τους «παλάτι» ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία, φροντίζοντας παράλληλα για τη στέγαση και των υπόλοιπων μελών της πολυπληθούς οικογένειάς τους. 
Η θέση Γκιάλεζα είναι μια περιοχή που θεωρείται κόμβος αφού βρίσκεται εξίσου κοντά σε Σπέτσες, Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Οι ίδιοι, άλλωστε, είναι μόνιμοι θερινοί επισκέπτες της περιοχής, αφού τα τελευταία χρόνια είτε φιλοξενούνται σε βίλες φίλων τους είτε νοικιάζουν δική τους στην περιοχή Χηνίτσα
Στις ζυμώσεις φέρεται πως συμμετέχαν πρόσωπα του εφοπλισμού και του Τύπου, ενώ ο χώρος που θα καλύπτει το νέο κόμμα υποτίθεται πως θα είναι από τη Νέα Δημοκρατία έως τη Χρυσή Αυγή.
Για ηγέτης του νέου κόμματος προορίζεται ο γιος του τέως, Νικόλαος, και έχει ζητηθεί γι’ αυτό η συγκατάθεση του πατέρα του, Κωνσταντίνου. Παράλληλα θα συμμετέχουν και πρόσωπα τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ.
Ο λόγος που κάποιοι «σπρώχνουν» τη δημιουργία ενός νέου κόμματος με ηγέτη ένα πρόσωπο από την τέως βασιλική οικογένεια είναι να καλυφθεί η αιμορραγία της ΝΔ από δεξιά και η οριστική διάλυση της Χρυσής Αυγής και αντικατάσταση της με ένα κόμμα που θα μπορεί να συνεργαστεί σε κυβερνητικές συμμαχίες.  
Μάλιστα Βρετανική εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων έχει αναλάβει να διεξάγει ποιοτικές έρευνες αλλά και να αναζητήσει νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Επίσης το όνομα του Sir Βασίλειου Μαρκεζίνη έχει ακουστεί ωστόσο τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ως προς την εμπλοκή του στο εγχείρημα. 
Οι πληροφορίες θέλουν να βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές ανάμεσα στην τέως βασιλική οικογένεια και το ζεύγος του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου.  
Παράλληλα κινητικότητα παρατηρείται στις τάξεις των φιλοβασιλικών και μιας σημαντικής μερίδας της λαϊκής δεξιάς μετά την είδηση περί μόνιμης εγκατάστασης του πρίγκιπα Νικολάου και της Τατιάνς Μπλάτνικ στην Αθήνα. Πρόσωπα που συνδέονται με το φιλοβασιλικό χώρο, αλλά και στελέχη των πολιτικών σχηματισμών δεξιότερα της ΝΔ θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η ίδρυση ενός νέου φορέα από τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. 
Πάντως δεν θα είναι εύκολο για τους νοσταλγούς της μοναρχίας να πείσουν τον ελληνικό λαό μετά τα όσα έκανε η ξενόφερτη βασιλική οικογένειας των Γλυξμπουργκ έχοντας τον ουσιαστικό εκπρόσωπο τους τότε τη Φρειδερίκη, να επεμβαίνει στην πολιτική κατάσταση  της Ελλάδος με το παρακράτος που οδηγούσε σε πολιτικές ανωμαλίες με αποκορύφωμα τη χούντα, να τους επαναφέρουν με τη ψήφο του.
Οι καιροί αλλάζουν και δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με ξεπερασμένους θεσμούς και πρόσωπα του παρελθόντος.
Ιστορικά οι βασιλείς στην Ελλάδα, πρακτόρευαν ξένα συμφέροντα και στο τέλος εκτός από τα δεινά που φόρτωσαν στους Έλληνες τους έστειλαν και το λογαριασμό για τη λεγόμενη Βασιλική περιουσία για να ζουν σήμερα μέσα στη χλιδή και την άνεση.
Συλλογική και οικογενειακή ευθύνη, δεν υπάρχει αλλά ποτέ δεν ακούστηκε μια συγνώμη για όσα έκαναν στην Ελλάδα.  


http://newpost.gr/

Read more...

Στους 29.000 οι αλλοδαποί που επέστρεψαν στις χώρες τους μέσα σε 13 μήνες



Περίπου 29.000 αλλοδαποί έχουν επιστρέψει στις χώρες τους από τον Αύγουστο του 2012. Οι 761 εξ αυτών έφυγαν τον προηγούμενο μήνα
Στις χώρες καταγωγής τους έχουν επιστρέψει τους τελευταίους 13 μήνες περίπου 29.000 αλλοδαποί μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και τις αναγκαστικές επιστροφές και εθελοντικές αναχωρήσεις που πραγματοποιούνται από την αστυνομία.
Πιο συγκεκριμένα, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο το δρόμο για τις πατρίδες τους πήραν 761 αλλοδαποί. Από αυτούς 34 ήταν Αλγερινοί, 24 από τη Γεωργία, 20 από την Κίνα, 11 από το Ιράκ, 6 από το Ιράν και 6 από το Πακιστάν. Οι προαναφερόμενοι η επιστροφή έγινε με εμπορικές πτήσεις ενώ 59 Αλβανοί, 3 Βούλγαροι και 2 Τούρκοι επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής. Επίσης, 554 αλλοδαποί μετέβησαν στις χώρες τους σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στις χώρες τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και από εθνικούς πόρους.
Με τις προαναφερόμενες επιστροφές, ο αριθμός των αλλοδαπών που έφυγε με τα συγκεκριμένα προγράμματα από την Ελλάδα έφτασε τις 28.957 από τον Αύγουστο του 2012.

Read more...

Α. Γεωργιάδης για Χρυσή Αυγή: "Ξεφτίλα η στάση τους στις απολογίες"



Ως μεγάλη πολιτική απάτη χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο Α. Γεωργιάδης. Τι είπε για τις δικαιολογίες των βουλευτών της ενώπιον του ανακριτή (Vid)
Σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το πρωί του Σαββάτου.
Ο κ. Γεωργιάδης ειρωνεύτηκε τη στάση των επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, ενώπιον των ανακριτών, κάνοντας λόγο για "ξεφτίλα", λόγω του ότι απαρνήθηκαν με μεγάλη ευκολία τα πιστεύω τους.
Αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε ο κ. Παππάς σχετικά με τον όρκο στον εθνικοσοσιαλισμό, που βρέθηκε στο σπίτι του ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ιδιαίτερα καυστικός.
"Αυτό θα μπει στην παγκόσμια ιστορία. Αναγνωρίζω το γραφικό μου χαρακτήρα, αλλά δεν θυμάμαι ότι το έγραψα αυτό. Σαν το παιδί της πρώτης δημοτικού, που το πιάνουν να κάνει σκανδαλιά και προσπαθεί να κρυφτεί" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:
"Αυτοί τώρα εκπροσωπούν τον εθνικισμό, τον ελληνικό. Αν είναι δυνατόν".
Αναφερόμενος στη φωτογραφία του κ. Παππά με τη ναζιστική στολή, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι δεν υπάρχει συζήτηση ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εθνικοσοσιαλιστές.
"Εδώ είναι η ξεφτίλα η μεγάλη. Αντί να πουν, ναι κύριοι εμείς πιστεύουμε αυτά. Απεχθή, βδελυρά μισητά, εμείς τα πιστεύουμε. Αυτοί κάθονται και πάνε να τους βγάλουν όλους τρελούς".
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην Θ. Σκορδέλη, στην οποία ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και κατήγγειλε ότι ήταν η πρώτη στα επεισόδια όταν πήγαινε να μιλήσει στον Αγ. Παντελεήμονα.
"Τι αποδεικνύεται τώρα; Η κυρία αυτή, είχε μπίζνα με τους αλλοδαπούς, έπαιρνε λαθραία προϊόντα, τα έδινε στους αλλοδαπούς, έπαιρνε τη μίζα και μετά έβγαινε στα κανάλια και φώναζε να φύγουν οι αλλοδαποί", είπε ο υπουργός.
"Αυτή η κυρία που έπαιρνε μίζα από το παρεμπόριο, έλεγε σε μένα τι ζητάς εσύ εδώ, εμείς θα καθαρίσουμε την πλατεία. Ανοίγεις τους διαλόγους τους τηλεφωνικούς και τι ανακαλύπτεις; Όταν οι αλλοδαποί τους έδιναν μίζα, δεν τους πείραζαν. Όταν δεν τους έδιναν πήγαιναν και τους βάραγαν".
Ο Α. Γεωργιάδης τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει το ρόλο της Χρυσής Αυγής και ότι πρέπει να καταλάβει ότι έπεσε θύμα τεράστιας πολιτικής απάτης.

Read more...

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ...

...ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ...
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο πρώην διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα που είχε συλληφθεί τη Δευτέρα από αστυνομικούς ...της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούμενος ότι επί χρόνια συνεργαζόταν με τη Χρυσή Αυγή.
Σε βάρος του 52χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κατάχρηση εξουσίας, κατοχή και εμπορία όπλων, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κατ’ εξακολούθηση, λαθρεμπορία, ξέπλυμα χρήματος και άλλα αδικήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος αξιωματικός παρέπεμπε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής πολίτες που πήγαιναν να καταγγείλουν προβλήματα με αλλοδαπούς, ενώ υποβάθμιζε καταγγελίες αλλοδαπών για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τους, απειλώντας τους παράλληλα με απέλαση.
Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια του σε Αθήνα και Γιάννενα, βρέθηκαν πολλά όπλα, χρήματα κι άλλα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και ποσότητα  718 γραμμαρίων χασίς.
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6700.html

Read more...

ΟΑΕΔ : ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ



Το επίδομα παιδιού του ΟΑΕΔ είναι ένα επιπλέον επίδομα από του ΟΓΑ αλλά με διαφορετικά κριτήρια. Σε ποιες περιπτώσεις χορηγείται στους γονείς;
- Στους ημερομίσθιους που...
παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας, καθώς και στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό που είτε δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη τους βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, είτε δικαιούνται από τον εργοδότη τους ποσό επιδόματος ίσο ή μικρότερο από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ για τον ίδιο αριθμό παιδιών
- Στους απασχολουμένους με σύμβαση μίσθωσης έργου, εφόσον εργάζονται με συνθήκες που απαντώνται στις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας (αρθ. 1 παρ. 1 ν. 4075/2012).
- Στους απασχολούμενους σε εργοδότες με τους οποίους είναι σύζυγοι ή συγγενείς α' και β' βαθμού (αρθ. 1 παρ.2 4075/2012).
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά δικαιούχων επιδόματος παιδιού που κατατίθενται μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου θα παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών. Οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών, σε περιπτώσεις που αυτοί κρίνουν, δύνανται να παραλαμβάνουν δικαιολογητικά από δικαιούχους, ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών, σε χρονική περίοδο εκτός της ορισθείσας. Ως ημερομηνία Λήξης της προθεσμίας κατάθεσης αίτησης για το επίδομα παιδιού ορίζεται η 31-01-2014.
Τα δικαιολογητικά για το επίδομα παιδιού του ΟΑΕΔ 2013 είναι:
1. Βεβαίωση του εργοδότη υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από αυτόν
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Κοινή υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται ποιος από τους δύο θα εισπράξει το επίδομα, αν είναι δικαιούχοι του επιδόματος και οι δύο σύζυγοι.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ
1. Ο Α.Μ.ΙΚΑ του δικαιούχου, με βάση τον οποίο αναζητούνται οι ημέρες ασφάλισής του εντός του έτους 2012
2. Το οικογενειακό Βιβλιάριο Ασθενείας των παιδιών, όπου φαίνεται η θεώρησή του από τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα για το τρέχον έτος (Ι.Κ.Α., Δημόσιο, Ο.Α.Ε.Ε., Τ.Σ.Α. κ.λ.π.). ΠΡΟΣΟΧΗ.
3. Δελτίο Ταυτότητας
4. Βιβλιάριο ΕΤΕ με λογαριασμό ΙΒΑΝ, στο οποίο θα εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου ως πρώτου δικαιούχου. Αντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου με υπογραφή του υπαλλήλου της Υπηρεσίας θα κρατείται απαραιτήτως στο φάκελο του δικαιούχου.
Πηγή: dikaiologitika.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/10/blog-post_200.html

Read more...

Άτοκα δάνεια για βουλευτές...




Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι αιτήσεις νυν και πρώην βουλευτών για δανειοδότηση από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής.
Περισσότεροι από 100, συμφωνα με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, έχουν ήδη λάβει ποσά της τάξης των...
10.000 ευρώ , σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 15.000 ευρώ, τα οποία εξοφλούν συνήθως σε διάστημα τεσσάρων ετών, και μάλιστα... άτοκα!

Από τους βουλευτές που εξελέγησαν τον περασμένο Ιούνιο, περίπου 60 έχουν σπεύσει να αξιοποιήσουν τους ευνοϊκούς όρους που ισχύουν γι αυτούς, ενώ περισσότεροι από 40 είναι οι πρώην βουλευτές που έχουν κάνει χρήση του συγκεκριμένου προνομίου.

Read more...

Κόβουν τo ΕΚΑΣ για να γλυτώσουν τις συντάξεις...


 
«Χέρι» στο ΕΚΑΣ σχεδιάζει να βάλει το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με την εφημερίδα «Επενδυτής», προκειμένου να...
μειώσει το έλλειμμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και να «γλυτώσει» μια νέα, οριζόντια μείωση των κύριων συντάξεων.

Το «κρυφό» σχέδιο που επεξεργάζονται στην οδό Σταδίου 29, ανατρέπει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων, αφού βάσει του υπολογισμού, το τρέχον έτος, ΕΚΑΣ λαμβάνουν περίπου 230.000 χαμηλοσυνταξιούχοι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, για το 2014, το έλλειμμα του συστήματος, σύμφωνα με τις πλέον μετριοπαθείς εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, θα αγγίξει το 1,8 δισ. ευρώ. Μετά βίας στο υπουργείο Οικονομικών, που έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο, και το υπουργείο Εργασίας που επεξεργάζεται τα στοιχεία, έχουν «ανακαλύψει» τρόπους για την εξεύρεση έως 1 δισ. ευρώ, ελπίζοντας ότι έτσι θα βγάλουν το πρώτο 6μηνο της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς νέα μέτρα, και στη συνέχεια «βλέπουμε»…

Αυτό, είναι το φανερό σχέδιο, γιατί το «κρυφό», που επεξεργάζονται με απόλυτη μυστικότητα οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, προβλέπει ακόμη και την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Στις απόρρητες εισηγήσεις που δέχεται στο γραφείο του ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες του «Επενδυτή», προτάσεις όπως η επανεξέταση στην καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ), η διακοπή της καταβολής των αναπηρικών επιδομάτων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και αλλαγές στις εισφορές, με αιχμή την απαλοιφή όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων στο ύψος των καταβαλλόμενων εισφορών του ΟΑΕΕ. Επίσης, παρουσιάζεται ως μέρος της λύσης, η πληρωμή των εισφορών των αγροτών με πάγιες εντολές, από τις επιδοτήσεις, μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το σχέδιο περικοπής του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων συνδέεται με το γενικότερο σχέδιο αναδιάρθρωσης των επιδομάτων, βάσει και της έκθεσης του ΟΟΣΑ που παραδόθηκε πρόσφατα στο υπουργείο Εργασίας.

Read more...

Θα είχαμε εκλογές …αύριο!...




Με ένα κείμενο-γροθιά στο στομάχι περιγράφει τι ακριβώς έγινε τα τέσσερα τελευταία χρόνια στην χώρα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής. Γιατί τέσσερα; Γιατί, αν η κυβέρνηση Παπανδρέου εξαντλούσε...
την τετραετία της, εκλογές θα είχαμε (για πρώτη φορά μετά το 2009) αύριο(!).

Αφού θυμίζει με τον δικό του τρόπο τι έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου, την ώρα που είχε να διαχειριστεί, εν είδει βόμβας που έσκασε στα χέρια της, το συσσωρευμένο επί δεκαετίες οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό χρέος, με τον κίνδυνο της άμεσης χρεοκοπίας και τι έλεγαν τότε οι ηγέτες της αντιπολίτευσης που σήμερα βρίσκονται στην κυβέρνηση ή την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ.Πεταλωτής κάνει και τώρα μία νηφάλια πρόταση. «Να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω, να δείξουμε τη σοβαρότητα και την ψυχραιμία που απαιτούν οι περιστάσεις (…) Να αντικαταστήσουμε τα εύκολα λόγια και τη δημαγωγία με τον ορθό λόγο που μπορεί να μας οδηγήσει σε λύσεις». Υποστηρίζει μάλιστα πως «ακόμη έχουμε περιθώρια να αντιληφθούμε όλοι τι έγινε στο παρελθόν, να κατανείμουμε σωστά το βάρος των σκέψεων και αποφάσεών μας, των βαρών της κοινωνίας, ώστε να μην βρεθούμε ξανά στη δυσάρεστη θέση να μετράμε τετραετίες με απώλεια ευκαιριών για τη χώρα και ελλείμματα όχι μόνο δημοσιονομικά αλλά και προσωπικά».

Δείτε όλο το άρθρο του Γιώργου Πεταλωτή εδώ:  

matrix24.gr

Read more...

Χρήστος Παππάς: Πιο ναζιστής δεν γίνεται...


 













Στο φως ο αποκρουστικός ναζιστικός όρκος των χρυσαυγιτών (ΦΩΤΟ)...
Μπορεί ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς να αρνήθηκε το ναζισμό, κατά τη διάρκεια της απολογίας του - όπως έκανε και ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης - ωστόσο τα ντοκουμέντα τον διαψεύδουν.
Αποκαλυπτική φωτογραφία δημοσιέυουν σήμερα τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για το...
παρελθόν του προφυλακισμένου Χρήστου Παππά, που βρέθηκε κατά την έρευνα των αστυνομικών αρχών στο σπίτι του στα Ιωάννινα.
Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο ο Χρήστος Παππάς είναι ντυμένος με ρούχα παραλλαγής και φέρει στον αριστερό ώμο το περιβραχιόνιο με τη χιτλερική σβάστικα.
.




Οπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», ένα κείμενο με τον τίτλο «Ορκος Χρυσή Αυγή 30-6-1983» έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές Αρχες, το οποίο βρέθηκε στο σπίτι του Χρήστου Παππά στα Γιάννενα και καταδεικνύει ξεκάθαρα το ναζιστικό ιδεολογικοπολιτικό υπόβαθρο της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά, το εν λόγω κείμενο αναφέρει:

«Ορκίζομαι να φυλάττω Πιστόν εις το Μεγαλείο της Εθνικοσοσιαλιστικής Κοσμοθεωρίας, να αγωνισθώ μεόλας μου τας δυνάμεις και αν χρειασθή να θυσιάσω ακόμη και τη ζωή μου μαχόμενος υπέρ των ιερών συμβόλων της φυλετικής Ιδέας.

Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με όλας μου τας δυνάμεις διά την Νίκη του Εθνικοσοσιαλισμού διά εμέ φορεύς είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εις τας γραμμάς του οποίου ορκίζομαι να είμαι ένας γενναίος, πειθαρχικός και πιστός Στρατιώτης.
Ο Παππάς ντυμένος ναζί-ΦΩΤΟ
Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με φανατισμό και αποφασιστικότητα διά την εξόντωσι του βδελυρού, μισερού και αηδιαστικού εχθρού της φυλής, του παντοτινού ενόχου της ιστορίας, του μοναδικού υπεύθυνου διά την παρακμή της ράτσας μου και διά τον εκφυλισμό του πολιτισμού.

Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με όλες μου τις δυνάμεις διά την οριστική συντριβή του Εβραίου υπανθρώπου. Εάν ποτέ προδώσω αυτόν τον όρκο, εύχομαι οι Συναγωνιστές μου να με τιμωρήσουν με τον πλέον σκληρό και απάνθρωπο τρόπο. Μάρτυρες μου ας είναι οι θεοί, οι θεοί των Ελλήνων που μου έδωσαν την ευτυχία να γεννηθώ σ' αυτήν την ιερή Γη. Ζήτω η νίκη. Ζήτω ο Εθνικοσοσιαλισμός»



Συνήγορος Χ. Παππά: Τότε ήταν 20 χρονών παιδί
Ο Π. Σταυριανάκης, σχολιάζει τις φωτογραφίες με ναζιστικό περιεχόμενο που βρέθηκαν στο σπίτι του Χρήστου Παππά.

«Απ' ό,τι αντιλαμβάνεστε είναι σε μία ηλικία, η οποία είναι κάτω των 18 ετών», υποστήριξε ο συνήγορος του Χ. Παππά, Περικλής Σταυριανάκης, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που βρέθηκαν έπειτα από έρευνα των Αρχών στο σπίτι του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, στα Γιάννενα. Στις φωτογραφίες ο Παππάς εμφανίζεται με φόντο τη σβάστικα να χαιρετά ναζιστικά.

Οσο για το κείμενο – όρκο της Χρυσής Αυγής που φέρει ημερομηνία 30/6/1983 και περιλαμβάνεται στα έγγραφα της δικογραφίας, ο κ. Σταυριανάκης είπε ότι ο πελάτης του ήταν τότε 20 ετών. «Ηταν 20 χρονών παιδί. Βεβαίως όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να είναι ο λόγος για τον οποίο ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του προφυλακισμένου Χρήστου Παππά.

Read more...

Δυο οι δολοφόνοι του Φύσσα...


 

Νέα τροπή στην υπόθεση.
Και δεύτερος άνδρας τον μαχαίρωσε μαζί με τον Ρουπακιά. Βρέθηκε DNA...

Άλλο ένα άτομο φαίνεται πως κρατούσε το μαχαίρι που αφαίρεσε την ζωή του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι κατά την συμπλοκή με Χρυσαυγίτες.
 Tο DNA ενός ακόμη ανδρός βρέθηκε μαζί με...
αυτό του Γιώργου Ρουπακιά στο κάτω μέρος της λαβής του μαχαιριού το οποίο τραυμάτισε θανάσιμα τον Φύσσα. Το μαχαίρι βρίσκεται αυτήν την στιγμή στα εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής, ωστόσο δείγμα του εξετάζει και η Σκότλαντ Γιαρντ.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα δεν ήταν μόνο ο Γιώργος Ρουπακιάς ο άνδρας που κατάφερε τα μοιραία χτυπήματα. Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα ο κατηγορούμενος ομολόγησε πως κατά την συμπλοκή αγκάλιασε τον Παύλο Φύσσα, τον μαχαίρωσε στον μοιρό και το στήθος, κοντά στην καρδιά. Ο άτυχος ράπερ λύγισε αλλά είχε το σθένος να βγάλει το μαχαίρι από το κορμί του. Εκείνη την ώρα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα εμφανίστηκε και ένα ακόμη άτομο το οποίο έπιασε το χέρι του Φύσσα και έσπρωξε και πάλι το μαχαίρι στο ίδιο σημείο του στήθους που μαχαιρώθηκε την πρώτη φορά.

Οι πρώτες έρευνες στα εγκληματολογικά εργαστήρια δείχνουν ότι στο κάτω μέρος της λαβής υπάρχει θολό βιολογικό αποτύπωμα, επικαλυπτόμενο από μεγάλη ποσότητα αδρεναλίνης του σώματος του άτυχου Φύσσα, γι αυτό έγινε εξέταση DNA, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται τις προσεχείς ημέρες και τα οποία θα ταυτοποιήσουν 100% το δεύτερο πρόσωπο...
koolnews.gr

Read more...

Το ξέσπασμα του Μανώλη Γλέζου...


 

Οι εγκληματίες των SS του Παππά ήταν στη σφαγή στο Δίστομο...

Τις σκοτεινές μνήμες από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα ξυπνούν οι σημαίες των Waffen SS που βρέθηκαν στο σπίτι του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.

Ο...
βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και της εθνικής αντίστασης, Μανώλης; Γλέζος, ξεσπά, μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και χαρακηρίζει ντροπιαστικό να υπάρχουν υμνητές των ταγμάτων ασφαλείας του Χίτλερ.

Ο κ. Γλέζος αναφέρει ότι τα Waffen SS του Χρήστου Παππά ήταν οι εκτελεστές στο Δίστομο, ενώ περιγράφει πως ακριβώς στελεχώνονταν από κρατούμενους και δωσίλογους κατά την περίοδο της κατοχής.

Ο Μανώλης Γλέζος, εξιστορεί την περίοδο που ήταν φυλακισμένος στη φυλακή Συγγρού το 1943.

"Συχνότατα Έλληνες δωσίλογοι, έρχονταν στη φυλακή και ζητούσαν εθελοντές για τους γερμανοτσολιάδες, αλλά και τα Waffen SS προσφέροντας αποφυλάκιση σε όσους φορούσαν τη μισητή στολή".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι «γενίτσαροι», αυτοί συμμετείχαν μαζί με τα ναζιστικά στρατεύματα στη σφαγή και την καταστροφή του Διστόμου τον Ιούνιο του 1944.

"Ήταν στυγνοί εγκληματίες, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον εχθρό εξολοθρεύοντας Έλληνες πατριώτες. Γι' αυτό και η λατρεία του Χρήστου Παππά προς τα Waffen SS, δείχνει και την ποιότητα της ψυχής του"...





Read more...

Ο Πάλλης και τα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής...


Έρευνα "φωτιά" η οποία έχει ως σκοπό να εντοπίσει τυχόν διασύνδεση του κρυμμένου οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής με τον φυγόδικο Αναστάσιο Πάλλη.
Η έρευνα αποσκοπεί στο να ...
αποσαφηνίσει την ακριβή σχέση ενός παλιού γνώριμου των Αρχών και κατηγορουμένου για το σκάνδαλο της Fbb, Αναστάσιου Πάλλη, με την Χρυσή Αυγή διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε η αναφορά του πληρεξούσιου δικηγόρου του Βρετανού Στεισι Πρινγκλ ο οποίος απήχθη κατ εντολή -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- του εφοπλιστή χωρίς πλοίο.
Ο κ. Πάλλης με την πολυσχιδή δράση ήταν ο πρώην συνεργάτης του εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη ο οποίος είναι προφυλακισμένος και τον έχει καταγγείλει ως το πρόσωπο στο οποίο κατέληξαν τα 5.8 εκατ της Fbb. Παραμένει άφαντος μαζί με δυο ακόμη κατηγορουμένους για την υπόθεση της τράπεζας, καθώς τη νύχτα των μεγάλων συλλήψεων δεν ανευρέθη στην οικία του.
Για την υπόθεση του πολεμικού μουσείου του Αν. Πάλλη και των όπλων που καταγγέλλεται ότι χάθηκαν είχε διενεργήσει έρευνα η Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών. Μάλιστα ο Εισαγγελέας κ. Χαράλαμπος Λακαφωσης είχε δώσει εντολή βάσει της οποίας κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές από το σπίτι και τα γραφεία του.
Πλέον θα αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία η οποία θα κληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκλειδώσει κωδικούς και να αξιοποιήσει τα στοιχεία.
Ο Άρειος Πάγος ωστόσο οφείλει να διερευνήσει και την πρωτοφανή ολιγωρία των δικαστικών Αρχών για κακουργηματική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο κ. Πάλλης καθώς εδώ και 7 χρόνια η υπόθεση του ΟΤΕ είναι βαλτωμένη στα ανακριτικά γραφεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορος του Βρετανού Εντουαρντ Στέισι, θύμα -κατά την άσκηση ποινικών διώξεων- του Αναστάσιου Πάλλη υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορά στην οποία επικαλείται ότι ο Αναστάσιος Πάλλης, φυγόδικος στην υπόθεση των «ύποπτων» δανείων της Τραπεζας FBB και κατηγορούμενος για απαγωγή του Εντουαρντ Στέισι στον Αερολιμάνι του «Ελευθέριος Βενιζέλος», σχετίζεται με το φερόμενο οπλαστάσιο της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, ζητά να συσχετιστει η καταθεση του για οπλισμο 4.000 οπλων σε εγκαταστασεις του φυγόδικου Παλλη, με τη δικογραφία της Χρυσής Αυγής.
Με αφορμή την υποβολή σχετικής αναφοράς η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Εφετών. Στόχος της έρευνα είναι αρχικά να διαπιστωθεί η βασιμότητα των σοβαρών αυτών καταγγελιών, οι οποίες εμφανίζονται να συνδέονται άμεσα με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός μάλιστα ζητά να ενημερωθεί και για το αποτέλεσμα της έρευνας...
e-reportaz.gr

Read more...

Mπίστης, ο καλός "Σαμαρίτης"...


...καρφώνει τον Ρουπακιώτη...

Ο Μπίστης σχολίασε, πριν από λίγο στο Facebook, τις δηλώσεις Ρουπακιώτη, με το γνωστό κυνικό και θρασύτατο ύφος του (συνιστά στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, να σκέπτεται τρεις φόρες πριν ...
μιλήσει!).

Θαυμάστε τον...





Read more...

Α. Ρουπακιώτης: Ο Σαμαράς «έθαψε» το αντιρατσιστικό για να αφήσει ανοικτό διάδρομο στους ψηφοφόρους της Χ.Α



Ακούστε τη συνέντευξη...

Ο κ. Ρουπακιώτης κάνει λόγο για συνειδητή επιλογή κυβερνητικών παραγόντων «να παραμείνουν ανοικτοί οι διάδρομοι» προς τη Χρυσή Αυγή.

Επίσης...
κατακεραυνώνει την «εγκληματική για τη δημοκρατία ψευδοθεωρία των δύο άκρων» και υπογραμμίζει τις ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού στην απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Ακούστε απόσπασμα απο τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη «στο Κόκκινο» και τον Κ. Βαξεβάνη:




left.gr

Read more...

Επιστροφές Παπανδρεϊκών...




Ανακοινώθηκαν χθες τα ονόματα των δεκαοκτώ γραμματέων των Τομέων Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Ενα στατιστικό στοιχείο είναι ότι περίπου τα 2/3 είναι...
στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής. Και ένα πολιτικό στοιχείο είναι ότι υπήρξαν... επιστροφές που θα προκαλέσουν συζήτηση, στο κόμμα.

Οπως του πρώην βουλευτή Γ. Μαγκριώτη που έγινε τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης, του «παπανδρεϊκού» και επίσης πρώην βουλευτή Γ. Πεταλωτή που έγινε τομεάρχης Δικαιοσύνης, του Μ. Τιμοσίδη που έγινε τομεάρχης Εργασίας και είναι και αυτός πρώην βουλευτής, και της «παπανδρεϊκής» Εφης Χαλάτση που έγινε τομεάρχης Ναυτιλίας. Τομεάρχης Τουρισμού έγινε η... παντός καιρού Ελισάβετ Γράψα...

Γ. ΚΑΜΠ.("Πολιτικά Παρασκήνια"-enet.gr)

Read more...

Στην 7η στροφή της Σούπερ Λιγκ Αστέρας - Ατρόμητος, κρητικό ντέρμπι και Πανιώνιος - Αρης


Αστέρας - Ατρόμητος, κρητικό ντέρμπι και Πανιώνιος - Αρης

Αθήνα
Σούπερ Λίγκα (7η αγωνιστική)

Με τις αναμετρήσεις της 7ης αγωνιστικής, συνεχίζεται το προσεχές τριήμερο, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, η οποία περιλαμβάνει το κυριακάτικο ντέρμπι της Τούμπας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, έχουν και τα ματς του Σαββάτου, όπου ο Αστέρας φιλοξενεί τον Ατρόμητο στην Τρίπολη, ο Εργοτέλης υποδέχεται τον Πλατανιά στο Ηράκλειο σε ένα από τα κρητικά ντέρμπι, ενώ ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει τον Άρη στη Νέα Σμύρνη.

Παράλληλα και χωρίς ασφαλή πρόβλεψη, θα διεξαχθούν οι αγώνες Ξάνθη - Απόλλων, Λεβαδειακός - Καλλονή, Πανθρακικός - ΟΦΗ, ενώ ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχετει την Βέροια. Η αυλαία θα πέσει την Δευτέρα με το ματς Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Σάββατο 5/10
16:00 Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος
18:15 Εργοτέλης - Πλατανιάς
20:30 Πανιώνιος - Αρης

Κυριακή 6/10

16:00 Ολυμπιακός - Βέροια
18:15 Ξάνθη - Απόλλων
18:15 Λεβαδειακός - Καλλονή
18:15 Πανθρακικός - ΟΦΗ
20:30 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Δευτέρα 7/10
19:30 Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 16
2. ΠΑΟΚ 13
3. Παναθηναϊκός 11
4. Εργοτέλης 10
. ΠΑΣ Γιάννινα 10
. Ατρόμητος 10
7. Αστέρας Τρίπολης 9
. ΑΕΛ Καλλονής 9
. Πανθρακικός 9
10. Ξάνθη 7
11. Πανιώνιος 6
. Παναιτωλικός 6
. Απόλλων Σμύρνης 6
14. Βέροια 5
. Λεβαδειακός 5
. Πλατανιάς Χανίων 5
17. ΟΦΗ 4
18. Άρης 2
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Προβάδισμα για το διηπειρωτικό Νίκη με 81-70 του Ολυμπιακού επί της Πινέιρος Σκάι με ηγέτη τον Σπανούλη


Νίκη με 81-70 του Ολυμπιακού επί της Πινέιρος Σκάι με ηγέτη τον Σπανούλη
O Σπανούλης σε μία από τις προσπάθειές του   (Φωτογραφία:  APE )

Μπραζίλια, Βραζιλία
Ο Ολυμπιακός νίκησε στον πρώτο τελικό του διηπειρωτικού κυπέλλου μπάσκετ την βραζιλιάνικη Πινέιρος Σκάι με 81-70.

Το παιχνίδι έγινε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) στο Μπαρουέρι παρουσία περίπου 15 χιλιάδων θεατών, ο πρωταθλητής Ευρώπης ήταν καλύτερος και δίκαια κατέκτησε τη νίκη.

Ηγέτης για μια ακόμα φορά ο Βασίλης Σπανούλης, που τελείωσε το ματς με 18 πόντους και 9 ασίστ.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 11 πόντων για την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς ο δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (17:30-ΑΝΤ1).

Δεκάλεπτα: 11-15, 30-32, 51-56, 70-81.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πώς θα στηριχθεί η αγορά Σύσκεψη στο «Ελ.Βενιζέλος» για την κρίση στην ελληνική αεροπορική αγορά


Σύσκεψη στο «Ελ.Βενιζέλος» για την κρίση στην ελληνική αεροπορική αγορά
  (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Η ανάληψη πρωτοβουλιών από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) για την ανακούφιση των επιπτώσεων της κρίσης στην ελληνική αεροπορική αγορά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, απασχόλησαν διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στις εγκαταστάσεις του «Ελ. Βενιζέλος».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που έγινε με πρωτοβουλία της Ένωσης Αεροπορικών Εταιρειών Ελλάδος (BAR Greece) συζητήθηκαν προτάσεις για το πώς η οικονομική πολιτική του ΔΑΑ μπορεί να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται στη χειμερινή περίοδο 2013-2014.

Επιπλέον, ετέθησαν και τα θέματα της τόνωσης της επιβατικής κίνησης στην πρωτεύουσα και την ανάδειξη της Αθήνας ως ελκυστικού προορισμού.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΑΑ παρέχει ήδη ειδικά κίνητρα προς τις αεροπορικές εταιρείες και οι εκπτώσεις στις χρεώσεις κυμαίνονται από 30% έως και 77% και χρησιμοποιούνται ήδη από 40 εταιρείες.

Πρόκειται για ειδικά κίνητρα, όπως το κίνητρο των νέων αγορών, το κίνητρο της ανάπτυξης δρομολογίων εσωτερικού, το κίνητρο για νέους διεθνείς προορισμούς σε χώρες εντός της Ευρώπης και το κίνητρο του μετεπιβιβαζόμενου επιβάτη, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί και για τη χειμερινή περίοδο.

Στη σύσκεψη μετείχαν στελέχη της διοίκησης του ΔΑΑ, το προεδρείο του BAR Greece, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών αεροπορικών οργανισμών, όπως η ΙΑΤΑ και η ACI, που ταξίδεψαν στην Αθήνα ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Το BAR Greece είναι ο φορέας που εκπροσωπεί τις αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα, ενώ αντίστοιχοι οργανισμοί υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Λειτουργεί ως σωματείο με εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι των Olympic Air, Aegean Airlines, Swiss International, Qatar Airways, Scandinavian Airlines System και έχει ως κεντρικό αντικείμενο την εκπροσώπηση, την προώθηση, την ανάπτυξη και την προστασία των κοινών συμφερόντων των μελών του στην Ελλάδα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...