Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Μέχρι τη Γερμανία ο ιστός της Χ.Α.


Μέχρι τουλάχιστον τη Γερμανία φαίνεται να έχει εξαπλωθεί ο ιστός της Χρυσής Αυγής όπως προκύπτει από έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών που έφτασε στη γερμανική Βουλή ως απάντηση σε ερώτηση του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) τον περασμένο Μάρτιο.

Η Χρυσή Αυγή έχει διασυνδέσεις με ακροδεξιές ομάδες στη Γερμανία και μία από αυτές είναι το Εθνικό Κόμμα, NPD, το οποίο έχει επαφές με παρόμοια σχήματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αναφέρει το έγγραφο που επικαλείται η Deutsche Welle.

Σε αυτό το πλαίσιο «υπάρχουν μεμονωμένες επαφές μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του NPD», παρατηρεί το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι σημαντικότεροι εταίροι του NPD είναι τα σχήματα των ομοϊδεατών του στην Ολλανδία, την Ισπανία, την Τσεχία, την Ουκρανία και την Ουγγαρία.

Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει ότι δεν έχει επιβεβαιωμένα στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι το ελληνικό κόμμα έχει βάλει πόδι στη Γερμανία, ούτε και διαθέτει στοιχεία για τον αριθμό των οπαδών του στη χώρα.

Ωστόσο, το υπουργείο έχει πληροφορίες για μεμονωμένες επαφές της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο με το NPD αλλά και με άλλες συλλογικότητες του ακροδεξιού χώρου, μεταξύ αυτών και με το νεοναζιστικό δίκτυο«Freie Netzwerk Süd».
Πάντως σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση, «η ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων δεν συνιστά φαινόμενο, που περιορίζεται στην Ελλάδα».

Πηγή: Deutsche Welle
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: