Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ο Πάλλης και τα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής...


Έρευνα "φωτιά" η οποία έχει ως σκοπό να εντοπίσει τυχόν διασύνδεση του κρυμμένου οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής με τον φυγόδικο Αναστάσιο Πάλλη.
Η έρευνα αποσκοπεί στο να ...
αποσαφηνίσει την ακριβή σχέση ενός παλιού γνώριμου των Αρχών και κατηγορουμένου για το σκάνδαλο της Fbb, Αναστάσιου Πάλλη, με την Χρυσή Αυγή διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε η αναφορά του πληρεξούσιου δικηγόρου του Βρετανού Στεισι Πρινγκλ ο οποίος απήχθη κατ εντολή -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- του εφοπλιστή χωρίς πλοίο.
Ο κ. Πάλλης με την πολυσχιδή δράση ήταν ο πρώην συνεργάτης του εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη ο οποίος είναι προφυλακισμένος και τον έχει καταγγείλει ως το πρόσωπο στο οποίο κατέληξαν τα 5.8 εκατ της Fbb. Παραμένει άφαντος μαζί με δυο ακόμη κατηγορουμένους για την υπόθεση της τράπεζας, καθώς τη νύχτα των μεγάλων συλλήψεων δεν ανευρέθη στην οικία του.
Για την υπόθεση του πολεμικού μουσείου του Αν. Πάλλη και των όπλων που καταγγέλλεται ότι χάθηκαν είχε διενεργήσει έρευνα η Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών. Μάλιστα ο Εισαγγελέας κ. Χαράλαμπος Λακαφωσης είχε δώσει εντολή βάσει της οποίας κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές από το σπίτι και τα γραφεία του.
Πλέον θα αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία η οποία θα κληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκλειδώσει κωδικούς και να αξιοποιήσει τα στοιχεία.
Ο Άρειος Πάγος ωστόσο οφείλει να διερευνήσει και την πρωτοφανή ολιγωρία των δικαστικών Αρχών για κακουργηματική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο κ. Πάλλης καθώς εδώ και 7 χρόνια η υπόθεση του ΟΤΕ είναι βαλτωμένη στα ανακριτικά γραφεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορος του Βρετανού Εντουαρντ Στέισι, θύμα -κατά την άσκηση ποινικών διώξεων- του Αναστάσιου Πάλλη υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορά στην οποία επικαλείται ότι ο Αναστάσιος Πάλλης, φυγόδικος στην υπόθεση των «ύποπτων» δανείων της Τραπεζας FBB και κατηγορούμενος για απαγωγή του Εντουαρντ Στέισι στον Αερολιμάνι του «Ελευθέριος Βενιζέλος», σχετίζεται με το φερόμενο οπλαστάσιο της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, ζητά να συσχετιστει η καταθεση του για οπλισμο 4.000 οπλων σε εγκαταστασεις του φυγόδικου Παλλη, με τη δικογραφία της Χρυσής Αυγής.
Με αφορμή την υποβολή σχετικής αναφοράς η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Εφετών. Στόχος της έρευνα είναι αρχικά να διαπιστωθεί η βασιμότητα των σοβαρών αυτών καταγγελιών, οι οποίες εμφανίζονται να συνδέονται άμεσα με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός μάλιστα ζητά να ενημερωθεί και για το αποτέλεσμα της έρευνας...
e-reportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: