Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Τραγωδία Marfin: Την ενοχή των στελεχών της τράπεζας ζήτησε η εισαγγελέας




Ευθύνες στα στελέχη της Marfin επιρρίπτει η εισαγγελέας για την τραγωδία του Μαΐου του 2010. "Ακόμα και την ύστατη στιγμή δεν εκκένωσαν το κατάστημα" είπε στην αγόρευσή της
Ένοχα είναι για την εισαγγελέα της έδρας και τα τέσσερα στελέχη της τράπεζας Marfin, τα οποία κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία από αμέλεια των τριών εργαζομένων (το ένα θύμα ήταν έγκυος) στον εμπρησμό του καταστήματος της οδού Σταδίου, τον Μάιο του 2010.
Η εισαγγελέας εισηγήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο την ενοχή της διευθύντριας, της υποδιευθύντριας και δύο υπεύθυνων ασφαλείας τόσο για τον θάνατο των τριών εργαζομένων όσο και για σωματικές βλάβες σε βάρος άλλων, καθώς "μπορούσαν να προβλέψουν και να αποτρέψουν το αποτέλεσμα, αλλά εκείνοι δεν έλαβαν κανένα μέτρο πυροπροστασίας ή εκκένωσης του κτιρίου".
"Ακόμη και την ύστατη στιγμή δεν εκκένωσαν το κατάστημα το οποίο ήταν γυμνό και απροστάτευτο. Έπρεπε να εκκενωθεί όπως εκκενώθηκαν άλλες τράπεζες στην περιοχή εκείνη την ημέρα" επεσήμανε, επίσης, η εισαγγελέας.
Τόνισε ακόμη, ότι οι κατηγορούμενοι είχαν υποχρέωση να μεριμνήσουν για την πυρασφάλεια και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό, καθώς το κατάστημα γινόταν συχνά στόχος εμπρησμών. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας, ωστόσο, δεν μερίμνησαν ποτέ για την κατάρτιση μελέτης πυροπροστασίας ενώ δεν είχαν φροντίσει να πάρουν ούτε καν πιστοποιητικό από την πυροσβεστική.
 http://news247.gr/

Read more...

Αρχιμανδρίτης παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια την ώρα της εξομολόγησης




Στο Συνοδικό Δικαστήριο παραπέμφθηκε Αρχιμανδρίτης, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά μικρά παιδιά κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης
Στο Συνοδικό Δικαστήριο παραπέμφθηκε Αρχιμανδρίτης από την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης μετά από καταγγελίες γονέων ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικα παιδιά.
Σύμφωνα με το thrakitoday.com, περισσότεροι από 15 γονείς προσέφυγαν στην Μητρόπολη και κατέθεσαν ότι ο νεαρός Αρχιμανδρίτης θώπευε μικρά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης.
Η Μητρόπολη κάλεσε τον Αρχιμανδρίτη σε απολογία ενώ μετά από μια πολύωρη προανακριτική διαδικασία αποφάσισε να τον παραπέμψει στο Συνοδικό Δικαστήριο. 
 http://news247.gr/

Read more...

ME EIΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ...

Υπουργική απόφαση, με την οποία καταργούνται οι δωρεάν μετακινήσεις και εκπτώσεις με πλοία σε ειδικές κατηγορίες προσώπων και οχημάτων και θεσπίζονται νέες, με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης...

Ειδικότερα, καταργούνται οι δωρεάν μετακινήσεις βουλευτών, τέως βουλευτών, μητροπολιτών, αρχηγών ΓΕΕΘΑ – ΓΕΣ – ΓΕΝ – ΓΕΑ - Ελληνικής Αστυνομίας - Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, προέδρων και γενικών γραμματέων ναυτεργατικών ενώσεων, μελών ΠΝΟ, νομαρχών και έπαρχων νησιωτικών περιοχών, νομαρχιακών και επαρχιακών συμβούλων νησιωτικών περιοχών, γενικών γραμματέων καθώς και γενικών διευθυντών και συμβούλων  Περιφερειών.
Για την  κατηγορία των οχημάτων καταργείται η δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης σε οχήματα εν ενεργεία βουλευτών, καθώς και τέως βουλευτών νησιωτικών περιοχών.
Σύμφωνα με τα νέα κριτήρια, θεσπίζεται έκπτωση 100% σε άπορους και σε παιδιά ηλικίας έως 5 ετών, καθώς και στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και της Υπηρεσίας Πολιτικών Υπαλλήλων για υπηρεσιακούς λόγους.
Επίσης θεσπίζεται έκπτωση έως 50% σε αναπήρους πολέμου και σε άτομα με αναπηρία με τους συνοδούς τους, σε πολύτεκνους, σε φοιτητές και σπουδαστές.
Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν εντάσσονται στη νέα απόφαση, ο κ. Βαρβιτσιώτης έχει περιέλθει σε συμφωνία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για τη διατήρηση της εμπορικής έκπτωσης με επιβάρυνση των ακτοπλοϊκών εταιρειών.
Πηγή : naftemporiki.gr

Read more...

Οι Καλαματιανοί λένε ΟΧΙ, στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...

Πλήθος κόσμου στην αντιφασιστική συναυλία στο λιμάνι της Καλαμάτας
 Πλήθος κόσμου στην αντιφασιστική συναυλία στο λιμάνι της Καλαμάτας...
Βροντερό είναι το “όχι” των Καλαματιανών στο φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής που προγραμματίζεται για τις...
αρχές Αυγούστου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Εκατοντάδες άτομα έδωσαν το «παρών» στην αντιφασιστική συναυλία που διοργάνωσαν στο λιμάνι της Καλαμάτας τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων (ΔΕΥΑΚ, Νοσοκομείο Καλαμάτας, ιδιωτικοί υπάλληλοι, Π.Ε. Μεσσηνίας και Συνδικάτο Οικοδόμων) με τους Χρήστο Θηβαίο, Σπύρο Γραμμένο και “Μr. Highway Band”.

Πηγή eleftheriaonline.gr

Read more...

Λόγω της 24ωρης απεργίας Πώς θα κινηθούν την Τρίτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς


Πώς θα κινηθούν την Τρίτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Προβλήματα θα αντιμετωπίσει αύριο, Τρίτη το επιβατικό κοινό, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του πολυνομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων θα επέλθει από τις 10 το πρωί, ενώ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 το βράδυ.

Κανονικά θα λειτουργούν Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ. Ωστόσο από τις 9.30 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό Ευαγγελισμός, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι νεωτέρας.

Επίσης, οι συρμοί του Μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Έτσι, επιβάτες με προορισμό το αεροδρόμιο μπορούν να εξυπηρετούνται, μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ, μέσω των λεωφορειακών γραμμών Χ95, από Σύνταγμα/Εθνική Άμυνα ή Χ97, από Δάφνη.

Τα τρένα του ΟΣΕ δεν θα πραγματοποιούν κανένα δρομολόγιο. Λόγω της 24ωρης απεργίας ματαιώνονται, τα τελευταία βραδινά δρομολόγια της Δευτέρας, καθώς και τα πρωινά δρομολόγια της Τετάρτης.

Κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια στις τουριστικές αμαξοστοιχίες, με διαδρομές Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο και Α. Λεχώνα- Μηλιές.

Προβλήματα και στις πτήσεις

Στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα εξυπηρετούνται οι παρακάτω πτήσεις:

  • Πτήσεις πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών- Μακεδονίας,
  • Πτήσεις ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις,
  • Πτήσεις αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις,
  • Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών- πρωθυπουργοί και πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Η Οlympic Air ανακοίνωσε τις εξής ακυρώσεις και τροποποιήσεις στις πτήσεις της:

Από τις 12.00 μέχρι και τις 16.00, ακυρώνονται οι εξής πτήσεις:
  • OA 030/031 Αθήνα – Λέρος – Αθήνα
  • OA 036-037 Κως – Κάλυμνος – Λέρος – Αστυπάλαια –Λέρος – Κάλυμνος – Κως
  • OA 572/573 Αθήνα – Μυτιλήνη - Αθήνα
  • OA 752/753 Αθήνα - Σάμος - Αθήνα
  • OA 552/553 Αθήνα - Σαντορίνη - Αθήνα
Επίσης τροποποιούνται οι παρακάτω πτήσεις :
  • OA 800/801 Αθήνα- Ιωάννινα- Αθήνα: Αναχώρηση από Αθήνα στις 10.25, άφιξη στα Ιωάννινα στις 11.30, αναχώρηση από Ιωάννινα στις 11.55, άφιξη στην Αθήνα στις 12.55.
  • OA 018/019 Αθήνα - Ικαρία - Αθήνα: Αναχώρηση από Αθήνα στις 15.10, άφιξη στην Ικαρία στις 16.05, αναχώρηση από Ικαρία στις 16.30, άφιξη στην Αθήνα στις 17.15.
  • OA 554/555 Αθήνα - Σαντορίνη - Αθήνα: Ααναχώρηση από Αθήνα στις 15.10, άφιξη στη Σαντορίνη στις 16.00, αναχώρηση από Σαντορίνη στις 16.25, άφιξη στην Αθήνα στις 17.15.
  • OA 068/069 Αθήνα - Σκιάθος -Αθήνα: Αναχώρηση από Αθήνα στις 10.40, άφιξη στην Σκιάθο στις 11.30, αναχώρηση από Σκιάθο στις 11.55, άφιξη στην Αθήνα στις 12.40.
  • OA 064/065 Αθήνα - Πάρος - Αθήνα: Αναχώρηση από Αθήνα στις 11.00, άφιξη στην Πάρο στις 11.45, αναχώρηση από Πάρο στις 12.00, άφιξη στην Αθήνα στις 12.45.

Read more...

Κυρίως θα προέλθουν από την πρώην ΕΡΤ λέει ο Καψής «Εντός της εβδομάδας η προκήρυξη των 2.000 θέσεων» για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση


«Εντός της εβδομάδας η προκήρυξη των 2.000 θέσεων» για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει προκήρυξη για τις 2.000 θέσεις για τον ενδιάμεσο φορέα, τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής.

Όπως σημείωσε «αυτή τη στιγμή μπορούμε να προσλάβουμε 500, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κτίρια της Αγίας Παρασκευής, μόνο της Κατεχάκη. Εκεί δεν χωράνε 2.000, αλλά οι αιτήσεις θα ισχύουν και για την επέκταση, για τους άλλους 1.500. Μόλις μπορέσουμε να μεταφερθούμε στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, την ίδια στιγμή θα γίνει προκήρυξη και για τις άλλες 1.500 θέσεις».

Τόνισε επίσης πως «κυρίως θα είναι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ, ακριβώς γιατί χρειαζόμαστε άμεσα να χρησιμοποιήσουμε τα μηχανήματα με τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ», ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά προς το υπουργείο Οικονομικών.

Υπογράμμισε πως θα υπάρξει μια επιτροπή που θα κάνει τις επιλογές και πως ελπίζει «πως θα είναι από στελέχη της ίδιας της ΕΡΤ που να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα», σημειώνοντας πως η επιλογή θα γίνει με κάποια κοινωνικά κριτήρια.

Read more...

Αγρότης εξαπατούσε γιατρούς και φαρμακοποιούς!...

filiatranet.blogspot.gr
Συνελήφθη στη Μεσσηνία ένας αγρότης από το χωριό Δεσύλλα, ο οποίος εξαπατούσε γιατρούς και φαρμακοποιούς στην Πελοπόννησο εισπράττοντας χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.
Η δράση του είχε...

αναστατώσει τον Οργανισμό αναγκάζοντας τον πρόεδρό του Ε. Παπαγεωργόπουλο να ζητήσει από τις διωκτικές αρχές να τον συλλάβουν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο αγρότης είχε εξαπατήσει περισσότερους από 150 γιατρούς και φαρμακοποιούς σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο δράστης.. έβγαζε περίπου 30-40 ευρώ κάθε φορά. Ήδη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να του απαγγείλει κατηγορίες και μεθαύριο θα απολογηθεί στον ανακριτή.

Αναλυτικά η επιστολή, με ημερομηνία 9 Ιουλίου, στην οποία ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ περιγράφει τη δράση του συγκεκριμένου απατεώνα, έχει ως εξής:

“Από τον Φεβρουάριο του 2013 καταγγέλλεται στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ, είτε από ασφαλισμένους είτε από ιατρούς είτε από φαρμακοποιούς, η εξής αλληλουχία γεγονότων.



Κλοπή από Νοσοκομείο βιβλιαρίου νοσηλευόμενου ασφαλισμένου, επίσκεψη σε ιατρό με το κλεμμένο βιβλιάριο από άτομο μεγαλόσωμο ασπρομάλλη για εγγραφή συγκεκριμένων ακριβών φαρμάκων (EXELON, PRADAXA, INEGY, GEODON, ARICEPT κ.α.) με δικαιολογία έκτακτης ανάγκης παροχής φαρμάκων σε κατάκοιτους υπερήλικες γονείς, με αίτημα ακόλουθης κατ’ οίκον επίσκεψης του ιατρού την επόμενη ημέρα (οι παρεχόμενες διευθύνσεις και τηλέφωνα προς τον ιατρό είναι ανύπαρκτα).

Επίσκεψη σε φαρμακεία του ίδιου ατόμου για εκτέλεση των εν λόγω συνταγών, αφού έχει προηγηθεί επίσκεψη σε άλλο φαρμακείο και κλοπή ταινιών γνησιότητας των συγκεκριμένων φαρμάκων (το συγκεκριμένο άτομο, εκεί ισχυρίζεται ότι είναι ιατρός και θέλει να διαβάσει τις οδηγίες χρήσεως του φαρμάκου, αφαιρώντας στο τέλος με επιτήδειο τρόπο την ταινία γνησιότητας).

Επιστροφή χρηματικών ποσών από τα φαρμακεία που εκτελούνται οι συνταγές με χρέωση τους στον ΕΟΠΥΥ (το εν λόγω άτομο ισχυρίζεται ότι είχε αγοράσει τα φάρμακα από το φαρμακείο και επιστρέφει τις ταινίες με τις αντίστοιχες συνταγές, για να του δοθεί το υπόλοιπο ποσό από αυτό της συμμετοχής του στην αγορά φαρμάκων).

Επειδή παρ’ όλες τις προσπάθειές μας να σταματήσουμε τη δράση του ατόμου αυτού, ακόμα και με τη συνδρομή της Αστυνομίας, μέχρι και σήμερα διαπιστώνουμε ότι παραμένει ασύλληπτος και εξακολουθεί να συνταγογραφεί φάρμακα επιβαρύνοντας τον ΕΟΠΥΥ, κάνουμε έκκληση σε ιατρούς και φαρμακοποιούς, όπως πριν συνταγογραφήσουν ή εκτελέσουν συνταγή αντίστοιχα, να έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εξαπάτησής τους από άτομο με τέτοιου είδους δράση, τηρώντας και τις ισχύουσες διατάξεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ως έχουν υποχρέωση”.

Read more...

Το βράδυ η ψηφοφορία Συνεδριάζει η Ολομέλεια για παραπομπή ή μη του Γ.Παπακωνσταντίνου


Συνεδριάζει η Ολομέλεια για παραπομπή ή μη του Γ.Παπακωνσταντίνου
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα λάβει το λόγο κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Με τις ομιλίες των εισηγητών άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η συζήτηση ολοκληρώνεται στις 23.00 το βράδυ, οπότε και θα ξεκινήσει η μυστική ψηφοφορία σχετικά με την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.




Ανοίγοντας τη συνεδρίαση, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ.Καλαντζής ενημέρωσε τους βουλευτές ότι ο πρώην υπουργός Γ.Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει πως θα κάνει χρήση του δικαιώματος να προσέλθει στη συζήτηση και να λάβει το λόγο.

Η συζήτηση ολοκληρώνεται στις έντεκα το βράδυ, οπότε και θα ξεκινήσει η μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης κατηγορίας σε βάρος του πρώην υπουργού.

Πρόκειται να στηθούν τρεις κάλπες, μια για κάθε αδίκημα, σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας: Για τη νόθευση εγγράφου, για την απιστία περί την υπηρεσία και για την παράβαση καθήκοντος.

Read more...

Δίωξη για κακουργήματα σε Διώτη και Καπελέρη...

Για δύο κακουργήματα πρόκειται να βρεθεί κατηγορούμενος ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Διώτης και για ένα ο Γιάννης Καπελέρης, αναφορικά με τους χειρισμούς τους στη λίστα Λαγκάρντ.

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους παρήγγειλε ο ...
οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας, για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος αναφορικά με την υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ.

Τον κ. Διώτη βαρύνει και η κατηγορία υπεξαγωγής εγγράφου.

Η υπόθεση για τους δυο κατηγορούμενους παραπέμπεται σε τακτικό ανακριτή.

Για τη συνεργάτιδα του Γ. Διώτη Γαλάτεια Μανέ, ο εισαγγελέας ζητά να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου που περιλαμβάνονται στη λίστα, ο φορολογικός έλεγχος συνεχίζεται.

Πηγή: ysterografa.gr


Read more...

«Σαφάρι» ελέγχων της Τροχαίας για ανασφάλιστα αυτοκίνητα...

Σε «σαφάρι» ελέγχων έχει επιδοθεί η Τροχαία για τα ανασφάλιστα οχήματα. Από τις αρχές Ιουλίου έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 100.000 έλεγχοι για ανασφάλιστα οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει το...
Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων.
Μάλιστα, οι παραβάτες που εντοπίζονται να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα αντιμετωπίζουν υψηλά πρόστιμα.
Συγκεκριμένα, στα 1.000 ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, στα 500 ευρώ για τα επιβατικά και άλλα οχήματα και στα 250 ευρώ για τα δίκυκλα, ενώ επιπλέον αφαιρείται το δίπλωμα, η άδεια και οι πινακίδες για 10 ημέρες.
Οσον αφορά στην περίπτωση που το όχημα εμπλακεί σε ατύχημα οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας αφαιρούνται για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια. Σε ανακοίνωση του το Επικουρικό Κεφάλαιο, που αναλαμβάνει τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκαλούν τα ανασφάλιστα οχήματα, αναφέρει ότι «το να κυκλοφορεί κάποιος ανασφάλιστος σημαίνει ότι θα αφήσει ακάλυπτο το συνάνθρωπό του, που ενδεχομένως αύριο, να είναι θύμα του εάν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.
Επιπλέον, οι ανασφάλιστοι οδηγοί επιβαρύνουν οικονομικά τους συνεπείς,ασφαλισμένους οδηγούς».
newsmessinia.blogspot

Read more...

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ...


Σε εξέλιξη είναι από τις 8 το απόγευμα το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα εν όψει της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου, την Τετάρτη...

Αυτήν την ώρα κλειστή είναι η Βασ. Σοφίας ενώ από τις 6 το απόγευμα κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό στον Ευαγγελισμό, το Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο.
«Χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, νέα φορολεηλασία, "ξαφνικός θάνατος" νέων οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, άρση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών για χρέη προς το δημόσιο συνθέτουν την πολιτική της συγκυβέρνησης που υλοποιείται με το πολυνομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.
Υπενθυμίζεται πως αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 24ωρη γενική απεργία και διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει την Τρίτη και δεύτερο συλλαλητήριο, στις 20:00 στο Σύνταγμα, με την εθελοντική συμμετοχή καλλιτεχνών που θα δώσουν συναυλίες.

Read more...

Με διευκρινίσεις και νομοτεχνικές βελτιώσεις υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών το πολυνομοσχέδιο ...


Με διευκρινίσεις εκ μέρους του υπουργού Παιδείας για τους λόγους και τη διαδικασία κατάργησης κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης, καθώς και νομοτεχνικές βελτιώσεις και αλλαγές εκ μέρους του υπουργού Υγείας, υπερψηφίστηκε στην ...Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο για το νέο φορολογικό κώδικα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Παράλληλα, έγινε γνωστό χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα, πως κατά την αυριανή συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής θα αποσυρθεί η διάταξη που προσφέρει ποινική ασυλία στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (υπό τον όρο αυτό υπερψήφισε το σχετικό άρθρο το ΠΑΣΟΚ), καθώς και τροπολογία με την οποία προσφερόταν το προεδρικό αεροσκάφος και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις μετακινήσεις του.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, οι καταργήσεις ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση δεν αποσκοπούν αλλού, παρά στην εκκαθάριση της σύγχυσης που δημιουργείται στην αγορά εργασίας από τις επικαλύψεις ειδικοτήτων ανάμεσα σε διαφορετικές εκπαιδευτικές βαθμίδες.

«Πολλά από τα επαγγέλματα υγείας τα βρίσκουμε σε τρεις ή και τέσσερις βαθμίδες» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

«Για παράδειγμα έχουμε νοσηλευτές αποφοίτους ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, ΤΕΙ και ΑΕΙ - κάτι που σημαίνει συμπίεση και στρέβλωση στην αγορά εργασίας. Στη δική σας ιδεολογική διάλεκτο, αυτό σημαίνει πάρτι των εργοδοτών που μπορούν να προσλάβουν εκείνον που αμείβεται με τα λιγότερα» σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς δεν καταργούμε τις ειδικότητες αυτές. Τις μεταφέρουμε στα δημόσια ΙΕΚ που είναι 91 και βρίσκονται σε όλους τους νομούς (κάποιοι έχουν και δύο). Με τον τρόπο αυτό, μας δίνεται η δυνατότητα να μην χάσουμε τις ειδικότητες και να μικρύνουμε αυτήν την πανσπερμία στα επίπεδα της εκπαίδευσης. Αυτό γίνεται σε πάρα πολλές χώρες - το να σπρώχνουμε την εξειδίκευση στην παραπάνω βαθμίδα» διευκρίνισε ο υπουργός Παιδείας.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τους καθηγητές στις ειδικότητες των παραϊατρικών επαγγελμάτων (το 55% του συνόλου), ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δεσμεύθηκε να τους απορροφήσει στο υπουργείο του, καθώς είναι σε θέση να ...καλύψουν υφιστάμενες ανάγκες του, χωρίς να παραβιαστούν με αυτόν τον τρόπο οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας για περιορισμό στις προσλήψεις. Από τους υπόλοιπους καθηγητές, θα προστατευτούν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι - αν και ο ορισμός των τελευταίων, αναμένεται να διευκρινιστεί αύριο. Σε κάθε περίπτωση, οι νέοι που ήδη φοιτούν στα ΕΠΑΛ θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης πως 1.250 εργαζόμενοι απ' τον τομέα της Υγείας θα μπουν σε κινητικότητα, «θα μεταφερθούν απ' τις μονάδες των οποίων θα αλλάξουμε χαρακτήρα και θα μεταφερθούν σε κενές οργανικές θέσεις γειτονικών μονάδων. Ούτε μία απόλυση δεν θα γίνει. Ο λόγος που δεν προβλέπεται να γίνουν απολύσεις, είναι γιατί τα κενά που έχουμε είναι περισσότερα απ' την κινητικότητα».

Τέλος, απέναντι στις επικρίσεις για την απόλυση των σχολικών φυλάκων, ο κ. Αρβανιτόπουλος διευκρίνισε πως η αρμοδιότητα για τη φύλαξη των σχολείων και την πρόσληψη φυλάκων δεν εμπίπτει στο υπουργείο του, και ανέφερε πως «έχουμε κάνει τις δικές μας παραστάσεις ώστε να προφυλάσσονται οι σχολικές μας μονάδες. Αυτό είναι για μας θέμα ευαισθησίας».

 skai.gr

Read more...