Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Τραγωδία Marfin: Την ενοχή των στελεχών της τράπεζας ζήτησε η εισαγγελέας




Ευθύνες στα στελέχη της Marfin επιρρίπτει η εισαγγελέας για την τραγωδία του Μαΐου του 2010. "Ακόμα και την ύστατη στιγμή δεν εκκένωσαν το κατάστημα" είπε στην αγόρευσή της
Ένοχα είναι για την εισαγγελέα της έδρας και τα τέσσερα στελέχη της τράπεζας Marfin, τα οποία κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία από αμέλεια των τριών εργαζομένων (το ένα θύμα ήταν έγκυος) στον εμπρησμό του καταστήματος της οδού Σταδίου, τον Μάιο του 2010.
Η εισαγγελέας εισηγήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο την ενοχή της διευθύντριας, της υποδιευθύντριας και δύο υπεύθυνων ασφαλείας τόσο για τον θάνατο των τριών εργαζομένων όσο και για σωματικές βλάβες σε βάρος άλλων, καθώς "μπορούσαν να προβλέψουν και να αποτρέψουν το αποτέλεσμα, αλλά εκείνοι δεν έλαβαν κανένα μέτρο πυροπροστασίας ή εκκένωσης του κτιρίου".
"Ακόμη και την ύστατη στιγμή δεν εκκένωσαν το κατάστημα το οποίο ήταν γυμνό και απροστάτευτο. Έπρεπε να εκκενωθεί όπως εκκενώθηκαν άλλες τράπεζες στην περιοχή εκείνη την ημέρα" επεσήμανε, επίσης, η εισαγγελέας.
Τόνισε ακόμη, ότι οι κατηγορούμενοι είχαν υποχρέωση να μεριμνήσουν για την πυρασφάλεια και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό, καθώς το κατάστημα γινόταν συχνά στόχος εμπρησμών. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας, ωστόσο, δεν μερίμνησαν ποτέ για την κατάρτιση μελέτης πυροπροστασίας ενώ δεν είχαν φροντίσει να πάρουν ούτε καν πιστοποιητικό από την πυροσβεστική.
 http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: