Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΡΟΤΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΑ «ΔΙΧΤΥΑ» ΤΟΥ ΣΔΟΕ Έκρυψαν από την εφορία 65 εκατ. ευρώ!



ekrypsan-apo-tin-eforia-65-ekat-eyro 
Εικονικά τιμολόγια ύψους 65 εκατ. ευρώ, εκδοθέντα από 17 εταιρίες, ανακριβείς δηλώσεις και μη δικαιολογούμενα εισοδήματα καταλόγισε το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο ελέγχων φορολογικών στοιχείων.

Αναλυτικά στο πλαίσιο των ελέγχων του ΣΔΟΕ για την έκδοση φορολογικών στοιχείων, την καταβολή ΦΠΑ και την αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσιακών στοιχείων, εντοπίσθηκαν και καταλογίσθηκαν οι σχετικές παραβάσεις κατά τον ακόλουθο τρόπο: 

1. Σε τέσσερις αγρότες στη Θήβα, οι οποίοι έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 5.467.000 ευρώ. 

2. Σε 17 επιχειρήσεις, οι οποίες εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 65.000.000 ευρώ

Στις ανωτέρω επιχειρήσεις περιλαμβάνονται διαφημιστικές εταιρείες, επιχείρηση εμπορίας ζωοτροφών, βιομηχανία ενδυμάτων, επιχείρηση εμπορίας ηλεκτρικών ειδών, επιχείρηση καθαρισμού κτιρίων, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, κατασκευαστική επιχείρηση και εργαστήριο ελευθέρων σπουδών. 

3. Σε 19 επιχειρήσεις καταλογίσθηκαν οι σχετικές παραβάσεις γιατί έλαβαν και καταχώρησαν στα βιβλία τους εικονικά τιμολόγια ύψους 21.600.000 ευρώ. Πρόκειται για επιχείρηση οδικών μεταφορών, βιομηχανία ενδυμάτων, εργολάβο οικοδομών, επιχείρηση catering, πρατήριο καυσίμων και επιχείρηση διακοσμήσεων. 

4. Σε έξι επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες καταλογίσθηκαν παραβάσεις γιατί δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία για ποσά 5.500.000 ευρώ που εισέπραξαν. Πρόκειται για ένα πλαστικό χειρουργό, έναν οδοντίατρο, ένα videoclub και άλλες τρεις επιχειρήσεις εμπορίας.http://newpost.gr

Read more...

Εκτονώθηκε η κρίση μετά την αρχική άρνηση Ρουπακιώτη να υπογράψει το νομοσχέδιο...




Προς εκτόνωση βαίνει η νέα κυβερνητική κρίση που προέκυψε ξαφνικά το πρωί της Δευτέρας με την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη να υπογράψει το Μνημόνιο. Υστερα από σειρά τηλεφωνημάτων μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων αλλά και με...
προσωπική παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Ρουπακιώτης δέχιηκε να υπογράψει, ξεκλειδώνοντας τις εξελίξεις εν όψει της ψηφοφορίας των μέτρων την προσεχή Τετάρτη.

Η άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσε αναταραχή στο κυβερνητικό επιτελείο καθώς χωρίς την υπογραφή του στο νομοσχέδιο αυτό δεν μπορούσε να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Τελικά μετά από συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ο Αντώνης Ρουπακιώτης πείστηκε να βάλει την υπογραφή του στο Μνημόνιο.

Μετά την παρέμβαση Κουβέλη και την αναδίπλωση του υπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούσαν ότι δεν υπάρχει πλέον ζήτημα και πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα...
ΝΕΑ.


Read more...

ΡΟΛΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ


Κατεβάζουν ρολά την Τρίτη 06 Νοεμβρίου και τα εμπορικά καταστήματα της χώρας μετά από...
σχετική απόφαση της ΓΕΣΕΒΕΕ.

Μετά την απόφαση αυτή οι εργαζόμενοι και οι καταστηματάρχες του κλάδου θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος αποφάσισε να συμμετάσχουν τα μέλη της στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τετάρτης, έξω από τη Βουλή στις 5:00 το απόγευμα.

Read more...

Κουβέλης: «Παρών» στα μέτρα, «ναι» στον προϋπολογισμό...




Είχαμε καταστήσει με απόλυτα σαφή ειλικρίνεια ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει τα εργασιακά και αυτό το ήξεραν όλοι, τόνισε ο Φ.Κουβέλης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ
Κάλεσμα στους βουλευτές του κόμματός του να ψηφίσουν «παρών» στο πολυνομοσχέδιο με τα ...
νέα μέτρα και «ναι» στον προϋπολογισμό, απηύθυνε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.

«Είχαμε καταστήσει με απόλυτα σαφή ειλικρίνεια ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει τα εργασιακά και αυτό το ήξεραν όλοι. Η θέση μας παραμένει αμετακίνητη», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε πως «σεβόμαστε τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση και βάζουμε στην άκρη το πρόσκαιρο κομματικό συμφέρον. Δεν θέλουμε να ρηγματωθεί η κυβέρνηση με ό,τι συνεπάγεται για τον κοινό μας στόχο. Η στάση ευθύνης παραμένει ουσιαστικό μας στοιχείο. Σε αυτό το δρόμο σας καλώ να βαδίσουμε με σταθερότητα και αποφασιστικότητα».

Αναφερόμενος στην ψήφιση του προϋπολογισμού, επεσήμανε ότι «η θέση της ΔΗΜΑΡ έναντι του προϋπολογισμού πρέπει να καθορισθεί και με πολιτικά κριτήρια. Δηλαδή να συνυπολογισθούν αφενός τα στοιχεία του Προϋπολογισμού και αφετέρου η αναγκαιότητα να υπάρχουν προϋποθέσεις σταθερής κυβερνητικής διαχείρισης μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες»....
voria.gr


Read more...

ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ;


ΕΞΑΙΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ;
ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ 25%  
Λίγη ώρα πριν κατατεθεί το Πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις διαφόρων πρώην βουλευτών...
και υπουργών που παίρνουν σύνταξη πάνω από 2.000-2.500 ευρώ και δε θα περικοπεί σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση το 25%.
Οι πρώην βουλευτές έκαναν διάβημα σε ορισμένους συνεργάτες του πρωθυπουργού να μην συμπεριληφθούν σε τέτοιες περιοριστικές διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες οι συντάξεις τους θα περιορίζονταν κατά 20-25%, έχοντας ως πρόσχημα τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.
Ο υπουργός Εργασίας ήταν υπέρ αυτής της ρύθμισης, όμως τελικά η κυβέρνηση φαίνεται ότι ενέδωσε στις πιέσεις.

Read more...

ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ...


Επτά έως δέκα μονάδες ηλεκτροπαραγωγής αναμένεται να θέσουν εκτός συστήματος από τα μεσάνυχτα οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Ενεργειακό Κέντρο Κοζάνης Πτολεμαΐδας...
Σε περίπτωση που η ζήτηση ρεύματος καλυφθεί με εισαγωγές ή με τη χρήση υδάτινων αποθεμάτων, οι συνδικαλιστές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να διπλασιάσουν τις μονάδες που θα βγουν εκτός συστήματος. Με την πιθανή διακοπή ρεύματος που θα προκύψει επιδιώκουν να πιέσουν την κυβέρνηση ώστε να μην περάσουν τα οικονομικά μέτρα.

Read more...

Τρόμαξαν και αυτοκαρφώνονται! Τρέχουν τώρα να δηλώσουν τις «μαύρες» καταθέσεις τους

Μια σκηνοθέτις και μια γκαλερίστα προ ολίγων ημερών προσήλθαν αυτοβούλως στις ΔΟΥ όπου υπάγονται και μαζί με τον αρμόδιο φοροτεχνικό ζήτησαν να δουν τους επικεφαλής τους.
 
Ενώ και οι δύο δήλωναν πολύ μικρό εισόδημα, εντούτοις ζήτησαν να υποβάλουν συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις. Εκπληκτοι οι εφοριακοί διαπίστωσαν ότι η σκηνοθέτις με μόλις 3.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα δήλωσε επιπλέον 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ η γκαλερίστα, με σχεδόν μηδενικό εισόδημα, δήλωσε 550.000 ευρώ. Πρόκειται για δύο από τους σχεδόν 1.700 Ελληνες που τις τελευταίες ημέρες έχουν προχωρήσει σε αυτο-καταγγελία, δηλαδή πηγαίνουν αυτοβούλως στην Εφορία και δηλώνουν συμπληρωματικά τις αδήλωτες καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Οπως είναι γνωστό, τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει σημειώματα σε περίπου 15.000 Ελληνες οι οποίοι από το 2009 έως το 2011 έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτες καταθέσεις ύψους πέριξ των 11 δισ. ευρώ. 

Τα σημειώματα που ήδη ετοιμάζονται θα τους καλούν να προσέλθουν στις ΔΟΥ προκειμένου να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις για τις αδήλωτες καταθέσεις. Πρωταθλητές στις «μαύρες» καταθέσεις εμφανίζονται οι αγρότες και ακολουθούν οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι επιχειρηματίες του λιανικού και του χονδρικού εμπορίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι 600 αγρότες έχουν βγάλει στο εξωτερικό πάνω από 700 εκατ. ευρώ. Εκατοντάδες είναι οι αγρότες που, ενώ δηλώνουν εισοδήματα τη σύνταξη του ΟΓΑ, εντούτοις διαθέτουν καταθέσεις έως και 13 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το «ΘΕΜΑ» στη διάθεσή του, στους 15.000 Ελληνες πολίτες που έχουν αδήλωτες καταθέσεις στην Ελβετία, στην Κύπρο, στο Λιχτενστάιν, στη Βρετανία, στη Γερμανία και αλλού περιλαμβάνονται και αρκετές τρανταχτές περιπτώσεις που δημοσιεύουμε σήμερα ενδεικτικά.

Αγρότες 
■ Αγρότης από τη Λάρισα δηλώνει 500 ευρώ κάθε χρόνο αλλά «έδιωξε» στο εξωτερικό 13 εκατ. ευρώ. Πηγές του ΣΔΟΕ κάνουν λόγο για πιθανή τοκογλυφία. 
■ Αγρότης από τη Λάρισα έχει μηδενική δήλωση και καταθέσεις 3 εκατ. ευρώ. 
■ Αγρότης από τη Λακωνία έχει ετήσιο εισόδημα 1.500 ευρώ και καταθέσεις 610.000 ευρώ. 
■ Αγρότης από τη Μακεδονία έχει καταθέσεις 490.000 ευρώ και εισόδημα 500 ευρώ. 
■ Αγρότης από τα Τρίκαλα δηλώνει 2.900 ευρώ και καταθέσεις 490.000 ευρώ. 
■ Αγρότης από τη Λακωνία με ετήσιο εισόδημα μόλις τη σύνταξη του ΟΓΑ, δηλαδή 4.000 ευρώ κατ’ έτος, διαθέτει μετρητά 450.000 ευρώ.
■ Αγρότης από την Εδεσσα με εισόδημα 3.000 ευρώ έχει καταθέσεις 400.000 ευρώ. 
■ Αγρότης από το Χαϊδάρι με εισόδημα 11.000 ευρώ έχει καταθέσεις 350.000 ευρώ στο εξωτερικό. 
■ Δύο Κρητικοί αγρότες εμφανίζουν ο ένας 4.000 ευρώ εισόδημα και καταθέσεις 320.000 ευρώ και ο δεύτερος 300 ευρώ εισόδημα και 265.000 ευρώ καταθέσεις στο εξωτερικό.

Κατασκευαστές, μηχανικοί, αρχιτέκτονες
■ Μέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας με εισοδήματα από διάφορες πηγές 100.000 κατ’ έτος έχει στο εξωτερικό 35.700.000 ευρώ. 
■ Μηχανικός της Πάτρας με εισόδημα 37.000 ευρώ διαθέτει 3.700.000 ευρώ σε καταθέσεις. 
■ Αρχιτέκτονας της Αθήνας με δήλωση 100.000 ευρώ μετέφερε στο εξωτερικό 1,6 εκατ. ευρώ. 
■ Κατασκευαστής της Καλαμάτας με εισόδημα 4.000 ευρώ έχει στο εξωτερικό 1,5 εκατ. ευρώ. 
■ Πολιτικός μηχανικός της Λάρισας έχει εισόδημα 13.000 ευρώ και καταθέσεις 1,1 εκατ. ευρώ. 
■ Κατασκευαστής κατοικιών στην Αττική με εισόδημα 60.000 ευρώ διαθέτει καταθέσεις 1 εκατ. ευρώ.

Δικηγόροι
■ Θεσσαλονικιά δικηγόρος με εισόδημα 11.000 ευρώ έχει καταθέσεις 16 εκατ. ευρώ. 
■ Αθηναία δικηγόρος δηλώνει στην Εφορία 70.000 ευρώ αλλά διαθέτει καταθέσεις πάνω από 8 εκατ. ευρώ. 
■ Αθηναία δικηγόρος δηλώνει 23.400 ευρώ αλλά διαθέτει 3.900.000 ευρώ σε καταθέσεις. 
■ Δικηγόρος της Θεσσαλονίκης έβγαλε στο εξωτερικό 3 εκατ. ευρώ με εισόδημα μόλις 1.950 ευρώ. 
■ Δικηγόρος της Πάτρας με εισόδημα 7.000 ευρώ έχει καταθέσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. 
■ Δικηγόρος της Αθήνας με σχεδόν μηδενικό εισόδημα έχει στο εξωτερικό 700.000 ευρώ. 

Εμπόριο κρεάτων 
■ Επαγγελματίας στη Θεσσαλονίκη διαθέτει 25 εκατ. ευρώ καταθέσεις με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ. 
■ Επαγγελματίας στην Αθήνα με ετήσια εισοδήματα 28.000 ευρώ διαθέτει καταθέσεις 4.250.000 ευρώ. 
■ Εμπορος κρέατος της Δυτικής Ελλάδας με εισόδημα μόλις 2.000 ευρώ έχει καταθέσεις στο εξωτερικό 1,8 εκατ. ευρώ. 
■ Χονδρέμπορος κρεάτων από την Πάτρα δηλώνει εισόδημα 5.000 ευρώ και καταθέσεις 1,5 εκατ. ευρώ. 
■ Τυροκόμος από την Κρήτη δηλώνει εισοδήματα 95.000 ευρώ και καταθέσεις 1,3 εκατ. ευρώ. 
■ Εκτροφέας γουρουνιών στη Θεσσαλία με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ διαθέτει 1,2 εκατ. ευρώ σε καταθέσεις. 
■ Χονδρέμπορος Ιωαννίνων δηλώνει σχεδόν άπορος με 2.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και καταθέσεις 620.000 ευρώ.
■ Κρεοπώλης στη Βόρεια Ελλάδα έχει μηδενικό εισόδημα αλλά διαθέτει 400.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

Παραγωγοί, σκηνοθέτες, καλλιτέχνες, γκαλερίστες
■ Επιχειρηματίας με εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών έχει καταθέσεις 11 εκατ. ευρώ και δήλωνε κάθε χρόνο περίπου 36.000 ευρώ. 
■ Συγγραφέας με 16.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα έχει φυγαδεύσει στο εξωτερικό 3,2 εκατ. ευρώ. 
■ Ανδρας σκηνοθέτης με εισόδημα μόλις 1.000 ευρώ έχει καταθέσεις 2,7 εκατ. ευρώ. 
■ Γυναίκα σκηνοθέτης με δηλωμένα εισοδήματα 3.000 ευρώ κατέθεσε στο εξωτερικό 1,5 εκατ. ευρώ.
■ Γυναίκα ζωγράφος δηλώνει 47.000 ευρώ και έχει καταθέσεις 1,8 εκατ. ευρώ. 
■ Γκαλερίστα με μόλις 100 ευρώ δηλωμένο εισόδημα κατέθεσε στο εξωτερικό 550.000 ευρώ.

Ιδιοκτήτες μπαρ-εστιατορίων και ψητοπωλείων
■ Ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου στην Πάτρα δηλώνει 3.000 ευρώ αλλά και 490.000 ευρώ καταθέσεις. 
■ Εστιάτορας στην Κρήτη δηλώνει εισόδημα 2.000 ευρώ αλλά έχει καταθέσεις στο εξωτερικό 2.350.000 ευρώ.

Ιδιοκτήτες ταξί
■ Ιδιοκτήτης ταξί στη Δυτική Αττική με δηλωμένο σχεδόν μηδενικό εισόδημα κατέχει 900.000 ευρώ σε καταθέσεις στο εξωτερικό.
■ Ιδιοκτήτης ταξί, επίσης στη Δυτική Αττική, με μηδενικό εισόδημα και αυτός, κατέχει 610.000 ευρώ σε καταθέσεις στο εξωτερικό..protothema.gr

Read more...

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ «Παράθυρο» για μικρότερο ψαλίδι στα εφάπαξ



parathyro-gia-mikrotero-psalidi-sta-efapaks 
Παράθυρο για μικρότερη μείωση στα εφάπαξ αφήνει η κυβέρνηση μαζί με βελτίωση της επεκτασιμότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οπως προκύπτει από τη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Εργασίας Γ. Βρούτση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ (Σαχινίδης, Κουτρουμάνης, Κουκουλόπουλος, Πρωτόπαπας), θα παρέχεται μελλοντικά η δυνατότητα μέσω αναλογιστικών μελετών να αναπροσαρμόζονται τα ποσά των εφάπαξ με στόχο η μείωση να είναι ηπιότερη έως και 35%.

Σύμφωνα με τα «Νέα», όπως διευκρινίστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση αλλά και όπως προκύπτει από την ομιλία του υπουργού Εργασίας στην ΚΟ της ΝΔ, η επεκτασιμότητα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) παραμένει ως προς τα θεσμικά. 

Αυτό σημαίνει ότι η ΕΓΣΣΕ διατηρεί τη γενικότητα και την καθολική ισχύ της ακόμη και για όσους εργοδότες δεν είναι μέλη των φορέων που υπογράφουν τη σύμβαση, για όλα τα θεσμικά ζητήματα (άδειες, πρωτοβουλίες κοινωνικών εταίρων κ.ά.). 

Οσον αφορά τα εφάπαξ, με το προωθούμενο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται ότι στους ασφαλισμένους μέχρι 31-12-1992 που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν από την υπηρεσία τους από 1-8-2010 και μετά, στους οποίους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος, το ποσό του εφάπαξ μειώνεται από 1,94% έως 83% (ανάλογα με το Ταμείο). 

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι μειώσεις για τους ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και τον Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (του ΤΑΥΤΕΚΩ) θα εφαρμοστούν παράλληλα με την περικοπή που είχε γίνει τον Νοέμβριο. 

Σημειώνεται ότι αποφασίστηκε να μην υπάρξει επιβολή αναδρομικής εισφοράς από 1% έως 3% για περίπου 400.000 συνταξιούχους κυρίως του Δημοσίου και ΔΕΚΟ που έλαβαν εφάπαξ από το 1995 και μετά. 

Επίσης όπως διευκρινίστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση: 

- Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 θα γίνει άπαξ από την 1-1-2013 και αναμένεται να θίξει περίπου 50.000 ασφαλισμένους το 2013 και 50.000 ασφαλισμένους το 2014. Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο μεταβατικής περιόδου. 

- Από την 1-1-2014 το ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) θα καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του 64ου έτους της ηλικίας. Εξαιρούνται οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας. 

- Η περικοπή από 5%-15% των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ (κύρια και επικουρική σύνταξη) αφορά περίπου 900.000 συνταξιούχους. Η περικοπή θα είναι 5% για ποσά από 1.000 έως 1.500 ευρώ, 10% για ποσά από 1.500,01 έως 2.000 ευρώ και 15% για μεγαλύτερα ποσά. 

- Εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις θα υπάρξει και στα άτομα με βαριά αναπηρία (μέχρι τώρα εξαιρούνταν από τις μειώσεις). Εκτιμάται πως θα επηρεαστούν 30.000 άτομα.http://newpost.gr

Read more...

Ξυνίδης: «Ναι, είμαι κηπουρός του Παπανδρέου και... ιδού το αμπέλι μου» (φωτό)



ksynidis-nai-eimai-kipoyros-toy-papandreoy-kai-idou-to-ampeli-moy-foto 
Με σαφώς ειρωνική διάθεση ο Σωκράτης Ξυνίδης σχολιάζει τις επικρίσεις που δέχεται με κείμενό που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Διαδίκτυο.

«Κάποιοι «καθωσπρέπει κύριοι» του δημοσιογραφικού κόσμου, που το παίζουν και bloggers, σκύλιασαν σήμερα με την προχθεσινή μου ανάρτηση. Ναι, λοιπόν, ΕΙΜΑΙ «ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Σας επισυνάπτω και την απόδειξη από το αμπέλι του σπιτιού μου», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυνίδης, επισυνάπτοντας την σχετικά φωτογραφία με το... αμπέλι.


Σχετικές φωτογραφίες:



kipourosss.jpeghttp://newpost.gr/

Read more...

Σαν σήμερα κυκλοφόρησε η Monopoly

Σαν σήμερα κυκλοφόρησε η Monopoly

Οι αδελφοί Πάρκερ από τη Μεγάλη Βρετανία ήταν οι πρώτοι που κυκλοφόρησαν ευρέως τη Monopoly στην παγκόσμια αγορά. Η πρώτη εμφάνισή της στα ράφια των καταστημάτων έγινε στις 5 Νοεμβρίου του 1935. Ωστόσο, η ιστορία της είναι πολύ παλιότερη.

Σχεδιάστηκε από την αμερικανίδα οικονομολόγο Λάιζι Μάτζι, η οποία έλαβε και το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1904. Η αρχική ονομασία του ήταν «Το παιχνίδι του σπιτονοικοκύρη» και στόχος του να αποδείξει με απλό τρόπο πώς τα μισθώματα πλουτίζουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων και κάνουν φτωχότερους τους ενοικιαστές.

Αν και διασκεδαστικό, σ' αυτή την αρχική του μορφή το παιχνίδι δεν βγήκε στην παραγωγή πριν από το 1910 στις ΗΠΑ, ενώ στη Βρετανία κυκλοφόρησε τρία χρόνια αργότερα. Παράλληλα, διάφορες αυτοσχέδιες εκδοχές του άρχισαν να διαδίδονται και με το πέρασμα των χρόνων οι κανόνες άλλαξαν. Το παιχνίδι μετονομάστηκε σε «Monopoly Δημοπρασιών» και οι ονομασίες δρόμων και πάρκων προσαρμόστηκαν ανάλογα με την περιοχή όπου παιζόταν.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1920, το παιχνίδι ήταν πλέον γνωστό απλώς ως Monopoly. Μία εκδοχή -πολύ κοντά στη σημερινή- που παιζόταν τότε στη Φιλαδέλφεια, πωλήθηκε από τον Τσαρλς Ντάροου στους αδελφούς Πάρκερ, που αποφάσισαν να αγοράσουν τα δικαιώματα και απ' όλους όσοι είχαν κατοχυρώσει τη δική τους εμπορική εκδοχή του παιχνιδιού.

Έναν αιώνα μετά την αρχική έμπνευση της Μάτζι, η Monopoly εξακολουθεί να συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοφιλέστερων επιτραπέζιων παιχνιδιών. Υπολογίζεται πως έως σήμερα έχει παιχτεί από 500 εκατομμύρια ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο, γεγονός που έχει καταγραφεί και ως ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες.


Πηγή: sansimera.gr
enikos.gr

Read more...

"Φτάνει στο πολιτικό του τέλος ο Σαμαράς"

«Φτάνει στο πολιτικό του τέλος ο Σαμαράς»

«Δύσκολες μέρες για την Ελλάδα πριν από την ψηφοφορία για το πρόγραμμα περικοπών», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Focus, το οποίο σημειώνει: «Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα δοκιμασία: την ώρα που το κοινοβούλιο στην Αθήνα αποφασίζει για το νέο πρόγραμμα περικοπών, οι πολέμιοι της πολιτικής λιτότητας θέλουν να παραλύσουν τη χώρα με απεργίες».

Εκτενές άρθρο για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα φιλοξενεί σήμερα και η γερμανική εφημερίδα, Frankfurter Allgemeine Zeitung που παρατηρεί: «Στην πραγματικότητα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι και ο τέταρτος από τον Οκτώβριο του 2009 Έλληνας πρωθυπουργός ενδέχεται να οδεύει προς το πολιτικό του τέλος. Εάν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, τότε τουλάχιστον η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να καταψηφίσει ή να απόσχει. Αυτό και μόνο του δεν θέτει σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία, ωστόσο και εντός του ΠΑΣΟΚ εντείνεται η δυσαρέσκεια».


Σχετικό άρθρο στην εφημερίδα Tagesspiegel θέτει το ερώτημα: «Το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να αποφασίσει νέα δραματικές περικοπές. Υπάρχει πλειοψηφία για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις;».
Ο αρθρογράφος Γκερντ Χέλερ κάνει λόγο για μια «μοιραία εβδομάδα» στην Ελλάδα καθώς η ψήφιση των μέτρων «δεν είναι μόνον προϋπόθεση για την εκταμίευση της τόσο αναγκαίας επόμενης δόσης», καθώς κρίνεται «και η συνοχή της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά». Όπως παρατηρεί ο αρθρογράφος, εκτός από τη ΔΗΜΑΡ που ενδέχεται να καταψηφίσει, «αντιστάσεις υπάρχουν και εντός του ΠΑΣΟΚ. Παρατηρητές αναμένουν μια οριακή πλειοψηφία για το πακέτο. Ωστόσο και η απόρριψή του δεν μπορεί να αποκλειστεί».


Πηγή: Deutsche Welle
enikos.gr

Read more...

Ο εκλεκτός των υπουργών

Ο εκλεκτός των υπουργών

Κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Στέφανος Σιαφάκας που διώκεται για την υπόθεση του μεγάλου σκανδάλου των εταιρειών ενέργειας Energa και Hellas Power, όπως αποκάλυψε η REAL NEWS.
  Υπήρξε για ένα διάστημα συνεργάτης του αείμνηστου Ευάγγελου Αβέρωφ και εκδιώχθηκε  κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Διετέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της Ν.Δ Κωνσταντίνου Τασούλα και το 2006, με απόφαση των τότε υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας Γιώργου Αλογοσκούφη και Βαγγέλη Μειμαράκη , ο Στέφανος Σιαφάκας τοποθετήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Η σύζυγός του Κλαίρη Σιαφάκα διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Β.Μειμαράκη.
  
Διαβάστε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της REAL NEWS



enikos.gr

Read more...

Σκόρπισε 80.000 € για λουλούδια στον Ρουβά ...



Πολυτελή βίο που ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης, με επισκέψεις σε κοσμικά κέντρα και ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, διήγε ο άνθρωπος που κατηγορείται για μία από τις μεγαλύτερες απάτες σε βάρος του Δημοσίου.
Εδώ και εννιά μήνες κατηγορείται για... την εμπλοκή του σε μία από τις μεγαλύτερες απάτες εις βάρος του Δημοσίου που είδαν το φως της δημοσιότητας. Παρόλα αυτά, ο Βασίλης Μηλιώνης, ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών του σκανδάλου των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Hellas Power και Energa, διήγε πολυτελή βίο στα όρια της πρόκλησης με συχενείς επισκέψεις σε κοσμικά στέκια και ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, συνοδευόμενος από αιθέριες υπάρξεις.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης τον περασμένο Ιανουάριο αλλά και τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του πορίσματος της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα που είχε φέρει στη δημοσιότητα το «Εθνος της Κυριακής», ο 31χρονος, όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει την κοσμική και ανέμελη ζωή, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Ο 31χρονος λάτρης του ακριβού life style ήταν μέχρι πρότινος μόνιμος θαμώνας σε όλα τα σικ μαγαζιά του Κολωνακίου και του Ν. Ψυχικού, ενώ οι μεταμεσονύκτιες εξορμήσεις του σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης έδιναν αφορμή για σχολιασμό και κουτσομπολιά...

Πρώτο τραπέζι πίστα

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, λοιπόν, ο Βασίλης Μηλιώνης, πάντα ντυμένος σύμφωνα με τις επιταγές της μόδας, επέλεγε να κάθεται με την παρέα του πρώτο τραπέζι πίστα, με τη σαμπάνια να ρέει άφθονη, ενώ τα καλάθια με τα λουλούδια που «αφιέρωνε» καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς στους αγαπημένους του καλλιτέχνες δημιουργούσαν υπέρογκους λογαριασμούς. Τι κι αν εκκρεμούσαν διώξεις εναντίον του;

Οπως φαίνεται, οι δικαστικές περιπέτειες όχι μόνο δεν πτόησαν τον Β. Μηλιώνη, αλλά θα μπορούσε να πει κανείς ότι τον? εξώθησαν να ζει την κάθε νύχτα σαν να ήταν η τελευταία της «ελευθερίας του». Οι μετρ και τα γκαρσόνια είχαν να λένε για τη γενναιοδωρία του και την «έξω καρδιά» συμπεριφορά του.

Το ίδιο φημισμένη ήταν και η αδυναμία του πρώην -πλέον- επιχειρηματία στις συντροφιές πανέμορφων γυναικών που κινούνται στον χώρο του μόντελινγκ. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι θαμώνες των νυχτερινών κέντρων τον έχουν «ζηλέψει» στο πλευρό της εκθαμβωτικής Σύλβιας Παπαδάκη, εστεμμένης Playmate του 2008 σε στιγμές ξέφρενης διασκέδασης.

Αντίστοιχες κοινές εμφανίσεις έχουν καταγραφεί και σε πολυσύχναστες παραλίες της Μυκόνου, ακόμη και εκτός των συνόρων. Λέγεται μάλιστα ότι ο Β. Μηλιώνης, μαθημένος στην? καλοπέραση, ταξίδευε με ιδιωτικό αεροπλάνο μέχρι το κοσμοπολίτικο Μαϊάμι, απολάμβανε τις βουτιές στις εξωτικές Μπαχάμες με την παρέα του, ενώ έδινε το παρών σε εγκαίνια νυχτερινών κέντρων.

Μια από τις νυχτερινές εμφανίσεις του που συζητήθηκε, ακριβώς επειδή πολλοί από τους θαμώνες αναγνώρισαν δίπλα τους τον πρωταγωνιστή ενός πολύκροτου σκανδάλου, ήταν τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Ιουνίου 2012, στο μαγαζί που εμφανιζόταν το δίδυμο Ρουβά - Αντύπα. Το κοινό που είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα «ξορκίζοντας» την κρίση με τον? παραδοσιακό ελληνικό τρόπο, παραληρούσε στα τραγουδιστικά κελεύσματα του Σάκη.

Η παρέα του Βασίλη Μηλιώνη, με «πρωταγωνιστή» τον 31χρονο επιχειρηματία, ήταν ο λόγος για τον οποίο το ποπ είδωλο? χάθηκε πίσω από ένα βουνό γαρίφαλα. Σύμφωνα με τη φήμη που ταξίδεψε στόμα με στόμα από το νυχτερινό κέντρο σε όλες τις in πιάτσες της πόλης, η «ζημιά» άγγιξε τα 80.000 ευρώ...

ποιος ειναι
Οι σπουδές στο Λονδίνο και τα πανάκριβα αυτοκίνητα

Ο Βασίλης Μηλιώνης γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Σπούδασε Business Administration στο γνωστό Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και μάλιστα κατέχει Msc in Energy, Trade and Finance από το Cass Business School της βρετανικής πρωτεύουσας. Οπως σημειώνεται στο βιογραφικό του, η σταδιοδρομία του ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 25 ετών, ως εργαζόμενος στο τμήμα εμπορίας πετρελαίου και υγραερίου της εταιρείας Clarksons του Λονδίνου, από τον Σεπτέμβριο του 2005 έως τον Οκτώβριο του 2006. Λίγο αργότερα, δούλεψε ως υπεύθυνος στην εταιρεία Teletrans Group of Companies μέχρι τον Δεκέμβριο του 2001. Τελικά, στις αρχές του 2008 αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση της Aegean Power, της οποίας υπήρξε διευθύνων Σύμβουλος. Η εταιρεία μετονομάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 σε Hellas Power. Τον Φεβρουάριο του 2012 κατηγορήθηκε για το γνωστό ως «σκάνδαλο υψηλής τάσης». Με επίσημη ανακοίνωσή του, ισχυρίστηκε ότι από τις 13 Νοεμβρίου του 2011 δεν είχε σχέση με οτιδήποτε αφορούσε την εταιρεία Hellas Power, αφού την πούλησε σε ρωσοαραβικών συμφερόντων fund. Πριν από λίγες μέρες, συνελήφθη, ύστερα από ένταλμα του ανακριτή.

Ενα από τα χόμπι που θα στερηθεί το επόμενο διάστημα ο Β. Μηλιώνης είναι τα αυτοκίνητα. Τακτικοί θαμώνες σε in στέκια ισχυρίζονται ότι τον έχουν δει να καταφθάνει με διαφορετικά πανάκριβα μοντέλα. Μάλιστα, η αγάπη του για την οδήγηση «στα όρια» λέγεται ότι είναι τόσο μεγάλη, ώστε να δηλώσει δις συμμετοχή στον διεθνή αγώνα πολυτελών αυτοκινήτων Dustball 4000, στο τιμόνι μιας Porsche Cayenne Turbo...
ethnos.gr


Read more...

Ο Ρουπακιώτης δεν υπογράφει τα μέτρα...




Σαν βόμβα έχει πέσει στο Μαξίμου η πληροφορία ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης δεν υπογράφει τα μέτρα προβάλλοντας πολύ ισχυρές ενστάσεις.
Το θέμα έχει... προκαλέσει αναταραχή τόσο κυβερνητικό επιτελείο όσο και στην Συγγρού. Ωστόσο δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση από την ΔΗΜΑΡ από την οποία προέρχεται ο υπουργός.


enikos.gr


Read more...

Σαμαράς: Όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις μας ισχύουν απολύτως...





Aπόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας:

Όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις μας ισχύουν απολύτως. Όλες σχεδόν τις περιλάβαμε στο κείμενο προγραμματικής σύγκλισης και αποτελούν πρόγραμμα της... νέας τρι-κομματικής κυβέρνησης. Αλλά έχουν, όπως υπογραμμίζεται σαφώς και στο κυβερνητικό πρόγραμμα, ορίζοντα τετραετίας!

Μερικά, όσο μπορούσαμε, τα προωθούμε από τώρα: Δεν λέω μόνο για την εξισωτική....



...επιδότηση για τους κτηνοτρόφους, λέω για τα επιδόματα επικινδυνότητας για τους ένστολους, που μετά από μάχη τα διασώζουμε.

Όπως και τα επιδόματα που εισάγονται για πρώτη φορά για τους μακροχρόνια ανέργους και θα αρχίσουν να δίδονται από την 1/1 του 2014. Άλλα, όπως η ανακούφιση για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους κλπ. θα τα πραγματοποιήσουμε μόλις η οικονομία μπει σε αναπτυξιακή τροχιά. Πρώτα, όμως, πρέπει να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή...

Σχόλιο  : Ποιος του είπε ότι ο τρόπος για να ξεχαστεί ότι έταξε τα πάντα στους πάντες είναι το να τους τα τάξει ξανά; Το παιδί δεν καταλαβαίνει...

parapolitiki.com


Read more...

Όλες οι προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου για τους στρατιωτικούς. Δείτε τους πίνακες

Τι προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για το 2013-2016.; Σε γενικές γραμμές όλοι όσοι έχουν κάνει μία έστω πρόχειρη ανάγνωση κάνουν λόγο για “τελική λύση” για τους εργαζόμενους και απ΄ αυτούς δεν εξαιρούνται ούτε οι στρατιωτικοί.

Στρατιωτικοί που ανήκουν στον ΣΥΣΜΕΔ, εντόπισαν τα σημεία στα οποία υπάρχει ενδιαφέρον ανάγνωσης για τα στελέχη των ΕΔ...
αν και όποιος επιθυμεί μπορεί να μελετήσει ολόκληρο το μεσοπρόθεσμο πατώντας ΕΔΩ.

Οι πίνακες στους οποίους γίνεται αναφορά στους στρατιωτικούς είναι οι παρακάτω: 
 

 

 


 

http://www.onalert.gr/stories/metra-mesoprothesmo-stratiotikoi

Read more...

Σφαγή έως και 50% στις αμοιβές των ειδικών μισθολογίων - Αναδρομικό μαχαίρι από 1-8-2012


Τριπλό ισχυρό σοκ θα υποστούν τις προσεχείς εβδομάδες περίπου 400.000 εν ενεργεία και συνταξιούχοι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, δικαστικοί λειτουργοί, καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, ιατροί του ΕΣΥ, ερευνητές και διπλωματικοί υπάλληλοι, που οι αποδοχές και οι συντάξεις τους υπολογίζονται με βάση τα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια».
Μέχρι τον Ιανουάριο του 2013, οι αλλεπάλληλες μειώσεις...
των μηνιαίων αποδοχών υπολογίζεται ότι θα έχουν φθάσει σε επίπεδα από 5% έως και 50% για τους εν ενεργεία δημοσίους λειτουργούς και σε επίπεδα από 5% έως και 30% για τους αντίστοιχους συνταξιούχους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα θα προβλέπουν οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου:

 
1 Οι συνολικές αποδοχές 250.000 εν ενεργεία δημοσίων λειτουργών, δηλαδή των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών, των πυροσβεστών, των δικαστικών, των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ, των ιατρών του ΕΣΥ, των ερευνητών και των διπλωματικών υπαλλήλων θα μειωθούν αναδρομικά από την 1η-8-2012, σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:
* Περικοπή 2% από το πρώτο ευρώ σε ποσά συνολικών αποδοχών μέχρι 1.000 ευρώ το μήνα.
* Περικοπή 10% από το πρώτο ευρώ σε ποσά συνολικών αποδοχών από 1.001 έως 1.500 ευρώ το μήνα.
* Περικοπή 20% από το πρώτο ευρώ σε ποσά συνολικών αποδοχών από 1.501 έως 2.500 ευρώ το μήνα.
* Περικοπή 30% από το πρώτο ευρώ σε ποσά συνολικών αποδοχών από 2.501 έως 4.000 ευρώ το μήνα.
* Περικοπή 35% από το πρώτο ευρώ σε ποσά συνολικών αποδοχών πάνω από 4.000 ευρώ το μήνα.

2 Οι αποδοχές των εν ενεργεία δημοσίων λειτουργών θα μειωθούν εκ νέου από την 1η Ιανουαρίου 2013, λόγω αλλαγών επί το δυσμενέστερον στις ρυθμίσεις για τα ειδικά μισθολόγια. Ειδικότερα, το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει:
α) Μείωση κατά 3,11% στο βασικό μισθό του ανθυπολοχαγού και των αντιστοίχων, που αποτελεί τη βάση υπολογισμού για όλους τους υπόλοιπους βασικούς μισθούς της βαθμολογικής ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ο βασικός μισθός του ανθυπολοχαγού θα πέσει από τα 899 στα 871 ευρώ.
β) Μειώσεις από 6% έως και 13% στους συντελεστές προσδιορισμού των βασικών μισθών. Ειδικότερα:
* Για τον αντιστράτηγο, ο συντελεστής θα μειωθεί από 1,95 σε 1,70 με συνέπεια ο βασικός μισθός να υποχωρήσει κατά 15,6%, από τα 1.753 ευρώ στα 1.480 ευρώ!
* Για τον ταξίαρχο, ο συντελεστής θα μειωθεί από 1,68 σε 1,50.
* Για τον αστυνόμο Β', ο συντελεστής θα μειωθεί από 1,13 σε 1,06.
* Για τον αρχιφύλακα, θα προβλέπεται μείωση του συντελεστή από 0,93 σε 0,90.
Βάσει των μειώσεων στους συντελεστές ο βασικός μισθός του αστυνομικού διευθυντή θα μειωθεί από τα 1.290 στα 1.145 ευρώ!
γ) «Ψαλίδι» στα επιδόματα.
* Για τον αντιστράτηγο, το επίδομα ειδικής απασχόλησης θα μειωθεί από τα 310 στα 220 ευρώ το μήνα, ενώ το επίδομα υψηλής ευθύνης θα υποχωρήσει από τα 355 στα 280 ευρώ το μήνα.
* Για τον αστυνομικό διευθυντή το επίδομα ειδικής απασχόλησης θα μειωθεί από 175 σε 150 ευρώ το μήνα και το επίδομα υψηλής ευθύνης θα περιοριστεί από τα 120 στα 95 ευρώ το μήνα.
* Το επίδομα διοίκησης θα μειωθεί από 71 σε 57 ευρώ το μήνα.
* Τα ποσοστά του χρονοεπιδόματος που κλιμακώνονται ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας θα μειωθούν κατά 10%!

3 Τα υπολείμματα των επιδομάτων εορτών και αδείας θα καταργηθούν πλήρως.
4 Οι συντάξεις των 150.000 συνταξιούχων στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, δικαστικών, καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ, ιατρών του ΕΣΥ, ερευνητών και διπλωματικών υπαλλήλων θα μειωθούν από την 1η-1-2013 πρώτα κατά τα ποσοστά μείωσης των βασικών μισθών και των χρονοεπιδομάτων που θα προβλέπουν οι νέες επαχθείς ρυθμίσεις για τις αλλαγές στα μισθολόγια των εν ενεργεία! Κι αυτό διότι οι βασικοί μισθοί και τα χρονοεπιδόματα των ειδικών μισθολογίων λαμβάνονται υπόψη και για τον προσδιορισμό των συντάξεων. 
5 Αμέσως μόλις υπολογιστούν οι νέες μειωμένες, βάσει μισθολογίων, κύριες συντάξεις των συνταξιούχων δημοσίων λειτουργών θα υποστούν και νέες μειώσεις, σύμφωνα τα γενικά ποσοστά μειώσεων, από 5% έως και 15%, που θα προβλέπονται για τις περιπτώσεις όσων θα λαμβάνουν αθροιστικά κύριες και επικουρικές συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ! Δηλαδή την 1η-1-2013 οι συνταξιούχοι δημόσιοι λειτουργοί θα υποστούν διπλές μειώσεις στις συντάξεις τους!

Γιώργος Παλαιτσάκης

Δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο
http://www.dou.gr/articlext.php?a=3803755 

Read more...

Υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Οικονομικών ο προϋπολογισμός

Η ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκε


Ο Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής
Ο Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2013 στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής την Κυριακή. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε τελικά από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί οριστικά στην Ολομέλεια. Καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε της υπερψήφισης του Προϋπολογισμού, οι βουλευτές της συμπολίτευσης, όταν δεν προέβαλλαν τη βεβαιότητά τους για την ειλικρίνεια του Προϋπολογισμού, υπογράμμιζαν την ανυπαρξία εναλλακτικών επιλογών εντός της ευρωζώνης, απέναντι σε μία αντιπολίτευση αντιμνημονιακού χαρακτήρα, που θεωρούσε εκ προοιμίου αποτυχημένο το εγχείρημα του Προϋπολογισμού και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

«Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που μας λένε είναι να καταγγείλουμε μονομερώς το χρέος. Είναι δυνατό να πιστεύει κανείς πως όταν το καταγγείλουμε θα το συγχωρέσουμε; Υπάρχει και Διεθνές Δίκαιο! Ή μήπως να καταγγείλουμε και το Διεθνές Δίκαιο;» παρατήρησε η βουλευτής της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. «Ο Προϋπολογισμός είναι ειλικρινής και ρεαλιστικός, απλά η αντιπαράθεσή μας είναι ιδεολογική» υποστήριξε.

«Προβλέπετε ανεργία 23,7%, όταν τα επίσημα στοιχεία λένε πως τον Ιούλιο του 2012 ήταν 25,1%. Πώς με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης (- 4,5%) θα καταφέρετε να έχετε ανεργία μικρότερη απ' αυτήν που είχαμε προ έξι μηνών;» ανταπάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
 
«Μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε με τους αριθμούς ό,τι θέλετε!» ανέφερε αργότερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Σας έδωσα επιχειρήματα γιατί το σενάριό σας βασίζεται σε έναν πολύ χαμηλό δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή 0,5 (σ.σ. συντελεστής επίπτωσης των μέτρων στο ΑΕΠ) στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, καθώς ένας μεγαλύτερος πολλαπλασιαστής θα οδηγούσε στην πρόβλεψη βαρύτερων μέτρων».

«Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αναφέρονται όλοι οι κίνδυνοι» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Υπάρχει μια διεθνής συζήτηση για τους πολλαπλασιαστές και υπάρχει ο κίνδυνος, αν ο πολλαπλασιαστής είναι μεγαλύτερος, κάποιες απ' τις εκτιμήσεις του μεσοπρόθεσμου να φανούν ως μη ρεαλιστικές. Όμως για πρώτη φορά κατατίθεται μεσοπρόθεσμο που να ενσωματώνει και αυτά τα στοιχεία» συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας. 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος σημείωσε πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή τις δυσμενείς πρόνοιες της Συνθήκης του Μάαστριχτ, στην οποία «μπήκαμε εν γνώσει μας και ο πυρήνας του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε».

«Δεν υπάρχει λύση εκτός Ευρώπης» επισήμανε και ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης. «Υπάρχουν ενδείξεις αισιοδοξίας πως η οικονομία μας θα εισέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά. Από το 2014 θα μπορούμε να χαλαρώσουμε τα φορολογικά μέτρα», είπε. 

«Τη στιγμή που υπάρχει αποδοχή των ευρωενωσιακών επιλογών και καμία αμφισβήτηση των ευρωπαϊκών συμβάσεων, αυτά προδιαγράφουν και το εθνικό πλαίσιο ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ» παρατήρησε εκ μέρους του ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου. Άλλωστε, «και κούρεμα έγινε και αδιέξοδο έδωσε και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών σε άλλα κράτη έγινε με το ίδιο αποτέλεσμα».

«Ας μας καταθέσουν μία πρόταση για έξοδο απ' την ύφεση, υπολογίζοντας τα δισεκατομμύρια ευρώ που θα χρειαστούν, ας μας πούνε τις πηγές χρηματοδότησης και δανεισμού - Ρώσους, Κινέζους, Νεφελίμ» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης. «Οι Νεφελίμ μάλιστα, ίσως είναι πιο συνεννοήσιμοι και επιδείξουν καλύτερη διάθεση από τους δανειστές μας, που δεν θα είναι διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν την πρόταση των συναδέλφων» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Τιτλοποιείστε το κατοχικό δάνειο! Εγγράψτε το ως απαιτήσεις στον Προϋπολογισμό και φέρτε τους δανειστές σε συζήτηση!» απάντησε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Νότης Μαριάς. «Έχει αποδειχθεί πως η συνταγή του Μνημονίου μάς οδήγησε στην ύφεση και έχει καταγγελθεί πως ήταν σε γνώση του ΔΝΤ εξ αρχής. Γιατί δεν ζητήσατε αποζημίωση; Διαπραγματευτείτε να εξασφαλίσετε πως δεν θα πληρώσουμε τα 12 δισ. που πήρε ο κ. Ντράγκι με την παρέα του, αγοράζοντας υποτιμημένα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά. Αν δεν μπορείτε εσείς, τη διαπραγμάτευση θα κάνουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις όταν έρθουν στην εξουσία» τόνισε ο κ. Μαριάς. 

«Πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η υλοποίηση του ΕΣΠΑ και να εφαρμοστεί η ρήτρα ισοδύναμων μέτρων (σ.σ. μικρότερες περικοπές για τους οικονομικά ασθενέστερους σε περίπτωση που τα έσοδα απ' τη φοροδιαφυγή αποδειχθούν μεγαλύτερα)» τόνισε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξυροτήρη.

«Η οριστική ψήφος και θέση της ΔΗΜΑΡ, θα καθοριστεί με πολιτικά κριτήρια και αφού θα έχουν συνυπολογιστεί, αφ' ενός τα στοιχεία του Προϋπολογισμού και αφ' ετέρου η αναγκαιότητα να προχωρήσει η χώρα μπροστά» σημείωσε η κ. Ξυροτήρη.

«Ο Αλέκος Αλαβάνος είπε το σωστό: Άλλος δρόμος εντός ευρώ δεν υπάρχει. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά επιταχύνοντας» παρατήρησε ο Χρήστος Σταϊκούρας. «Δεν ωφελεί να αναλώνουμε εθνική ενέργεια ομφαλοσκοπώντας- ούτε άλματα στο κενό. Να προχωρήσουμε με ενότητα, σχέδιο, αισιοδοξία, διορατικότητα» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κλείνοντας μια διήμερη συζήτηση με έντονη αντιπαράθεση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ


Read more...