Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Το πλυντήριο της Άρτας... Τρομπούκης Wash-Mashine!!!



Χτες διάβασα σε μια τοπική εφημερίδα, την Έρευνα της Άρτας , για τους ελέγχους που έκανε η Τράπεζα της Ελλάδας σε ένα Τραπεζικό κατάστημα, όπου υπήρχαν υπόνοιες ότι γινόταν ξέπλυμα χρήματος από τον Τρομπούκη.
Και τότε θυμήθηκα, θυμήθηκα πριν από λίγους μήνες έναν κύριο, φτυστός με γνωστό μου Μελισσουργιώτη, που μπήκε στην Τράπεζα, με σήμα το καραβάκι και η διευθύντρια σκοτώθηκε να τον εξυπηρετήσει "Καλώς τον Γιωργάκη" και "'Ελα Γιωργάκη" (φαντάζομαι δεν χρειάζεται να σας πω ποιός ήταν ο Γιωργάκης)...
Ξαναγυρνάω στον έλεγχο, ο οποίος βρήκε σημεία και τέρατα. Ο Τρομπούκης επί χρόνια κατάθετε τεράστια ποσά και ταυτόχρονα έπαιρνε δάνεια και με αυτόν τον τρόπο γινότανε το ξέπλυμα: Πού τα βρήκες τα χρήματα κύριε τάδε μας; -Πήρα δάνειο από την Τράπεζα... Έτσι δεν έλεγε και ο Ρουσόπουλος όταν τον ρωτούσαν πώς μπόρεσε να φτιάξει τρία πολυτελέστατα σπίτια σε 3 χρόνια; Πήρα δάνεια, αυτό απαντούσε...
Καλό το κόλπο, αλλά το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια. Η σπείρα αποκαλύφθηκε και η έρευνα έδειξε ότι η Διευθύντρια καμιά φορά, όλα αυτά τα χρόνια, δεν έκανε την απαραίτητη αναφορά στην Τράπεζα της Ελλάδας και στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για τις περίεργες καταθέσεις του Γιωργάκη...η συνέχεια στο ΚΕΝΤΡΙ

citypress-gr

Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!






Read more...

Στήνουν νέο κόλπο με τις Τράπεζες...


Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΛΗ
.
ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΚΡΙΣΗ - ΜΜΕ - ΚΡΑΤΟΣ
Διανύουμε λοιπόν την περίοδο κρίσης, όπως μας λένε οι αρμόδιοι και λοιπές Μακακίες .Τα ΜΜΕ μαζί με το ΚΡΑΤΟΣ περιμένουν τον Κουλουρά η τον Μανάβη να τον ξεσχίσουν, γιατί πουλάει 10-20 λεπτά ακριβότερα, σύμφωνα Με τους δικούς τους υπολογισμούς, και κάνουν τον ψόφιο κοριό για την ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. Τόκοι κατάθεσης από 0.40-1.1,Τόκοι Χορήγησης Καρτών, Δανείων 10.5-16.5 .
Αυτό μήπως ονομάζεται ΛΗΣΤΕΙΑ Και τα Λαλίστατα κατά τα άλλα ΜΜΕ [διαφημίσεις γάρ] αλλά και το ίδιο το Κράτος που βρήκε να φορολογήσει τα κέρδη του ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ από τα τυχερά
Παιχνίδια δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτή την τεράστια φάμπρικα που έχει Στηθεί και παίζεται στις πλάτες μιας κοινωνίας, και κανένας Εισαγγελέας δεν Έχει ευαισθητοποιηθεί να του πει Μέχρις εδώ.
Οι Τράπεζες που ουσιαστικά Δημιούργησαν την Κρίση, κατάφεραν να μετακυλήσουν τα αποτελέσματα της στην Κοινωνία [φορολογία κλπ] για να συνεχίζουν να παίζουν το
παιχνίδι τους, επιβεβαιώνοντας έτσι το δόγμα, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ η επί το λαϊκότερο ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ.
Η απορία που έχω Είναι: Γιατί σε μια χάλια οικονομία το Χρηματιστήριο παρουσιάζει μια Εικόνα ,ειδικά για τις τραπεζικές μετοχές, ειδυλλιακή; Μήπως, λέω μήπως Υπάρχουν μετοχές ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΕΣ για να οδηγηθούμε σε ένα νέο 1999 Εδώ θα είμαστε για να παρακολουθούμε την πορεία και τα Κέρδη;


press-gr

Read more...

Αααα... ώστε έτσι...!


Έτσι εξηγείται και αυτό που έγραψα προχθές για τον Σόμπολο. Μπαμ κάνει το ζήτημα! Μεταξύ σοβαρού κι αστείου, το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" την πέταξε πάλι την βόμβα του!

Μπόμπολας-Βαρδινογιάννης σε Καραμανλή>-"Φάτον, η πέφτεις αύριο!"

Με "εντολή" Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, Καλογρίτσα και Μαρκογιανάκη, φαγώθηκε ακαριαία ο Κοραντής.
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες μέσα απο τις απομαγνητοφωνήσεις εμφανιζόντουσαν- δίχως το λούστρο των ΜΜΕ που ελέγχουν-να νταλαβερίζονται με απαγωγείς και δολοφόνους!
Οι δύο πρώτοι μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησαν οι ίδιοι στον Καραμανλή και του είπαν
-Τι προτιμάς, να φύγει ο Κοραντής η να φύγεις εσύ;

Τον άγχωσαν μάλιστα τόσο πολύ που όποιον βρήκε εύκαιρο, τον διόρισε επικεφαλής της ΕΥΠ με θητεία το πολύ 8 μηνών. Καθότι το Μάρτιο θάχουμε αναγκαστικά εκλογές και το ΠΑΣΟΚ, δύσκολα θα κρατήσει στη θέση του τον εκλεκτό του Καραμανλή.
Ηταν τόση η πρεμούρα να βρουν αντικαταστάτη του Κοραντή εκεί στο Μαξίμου, ώστε προς στιγμήν σκέφτηκαν τον Πάνο Σόμπολο, στη συνέχεια τις Κατερίνα Παπακώστα και Μαριάννα Πυργιώτη, πριν καταλήξουν στον Παπαγγελόπουλο!


http://krogias.blogspot.com/

Read more...

Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει...


...το νομοσχέδιο για την ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών

Από τον Μαρίνο Πουλάκη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Υστερα από ευρεία σύσκεψη κοινοβουλευτικών στελεχών του που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, υπό τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρη Ρέππα, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να καταψηφίσει τελικά , δια του εισηγητή του Θ. Τσούρα, το νομοσχέδιο για την ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών η συζήτηση του οποίου ξεκινά απόψε στο θερινό τμήμα της Βουλής.
Χθες το Press-gr αποκάλυψε κατ' αποκλειστικότητα ολόκληρο το ενημερωτικό σημείωμα του αρμόδιου αναπληρωτή γραμματέα του ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σκουλά (διαβάστε το εδώ) στο οποίο δεν ξεκαθαριζόταν το "δια ταύτα" των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Υπερ του νομοσχεδίου έχει ταχθεί ο ΛΑΟΣ ενώ εναντίον το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

press-

Read more...

Spy Hard

Εξελίξεις στην Ε.Υ.Π


almirofistiki


Read more...

Παραπολιτκή αλητεία!!!


krogias.


Read more...

TO ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ BLOGGERS


Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ

Δεν υπάρχει περίπτωση ο Καραμανλής να πάει σε εκλογές χωρίς να φιμώσει τα blogs. Έχει στα χέρια του νομική γνωμοδότηση από τον Προκόπη Παυλόπουλο και τους στενούς συνεργάτες του. To Μαξίμου έχει αναθαρρήσει με το κλείσιμο του pressmme. Ο Καραμανλής μαζί με τον Παυλόπουλο και τον Δένδια θέλουν πάση θυσία να λύσουν δυο θέματα που αφορούν τα blogs. Τη μη δημοσιοποίηση των γκάλοπ και των exit polls και την εξασφάλιση ότι μέσω της συκοφαντικής δυσφήμισης δεν θα ασκείται κριτική στους πολιτικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του fimotro, το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με την ΕΥΠ και την... Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων στην οποία κατά την εκτίμηση και τις πληροφορίες τους θα φιγουράρουν οι διαχειριστές των blogs. Στη βάση αυτή των δεδομένων θα επεξεργάζονται μια σειρά από στοιχεία, με παρακολουθήσεις κινητών και σταθερών τηλεφώνων αλλά και της IP που ενδεχομένως θα διαθέτει (αν διαθέτει στο όνομά του) καθένας εκ των "διαχειριστών". Την ίδια στιγμή μόλις αλλάξει ο νόμος που αφορά την άρση του ηλεκτρονικού απορρήτου, η ταυτοποίηση δεν θα γίνεται μέσω της Google, αλλά μέσω της IP που βρίσκεται στην Ελλάδα, με παράλληλη κατάσχεση υπολογιστών οι οποίοι θα βρίσκονται σε μέρη που υπάρχουν πληροφορίες ότι ο "διαχειριστής" και οι "συνεργάτες" του ανεβάζουν αναρτήσεις. Η τροποποίηση του νόμου θα έχει περάσει μέχρι τον Σεπτέμβριο.
fimotro


Read more...

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο



Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας με αλλεπάλληλες παραβιάσεις από μαχητικά και εικονικές αερομαχίες.

Οκτώ F16 παραβίασαν το FIR Αθηνών, νοτίως της Σάμου. Πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι, τα 4 αυτά στα 1.500 πόδια και τα δυο στα 8.000 πόδια.

Στη συνέχεια, 4 αεροσκάφη από τον ίδιο σχηματισμό πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 3.000 ποδών, και τα υπόλοιπα τέσσερα πέταξαν πάνω από τους Φούρνους, σε ύψος 3.000 ποδών.

Ο σχηματισμός εξήλθε από το FIR Αθηνών βορείως της Σάμου στις 11:36.

Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, ενώ σημειώθηκαν και αερομαχίες.

«Τα περιστατικά αυτά αντιμετωπίζονται επιχειρησιακά και έχουν γίνει ήδη από το υπουργείο Εξωτερικών τα σχετικά διαβήματα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος.
.nooz

Read more...

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Σκιάθο


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο περιθώριο των εργασιών του 12ου Συμποσίου της Σύμης, που πραγματοποιείται στη Σκιάθο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Απέναντι σε μια κυβέρνηση της ανομίας και της ατιμωρησίας, απέναντι σε μια κυβέρνηση της συνεχούς συγκάλυψης ολοένα και νέων υποθέσεων, των απότομων και απρόβλεπτων, σπασμωδικών αποφάσεων που παίρνει στον πανικό της, μιας κυβέρνησης των υπόγειων συμφωνιών και υπόγειων διαδρομών, απέναντι σε μια κυβέρνηση που είναι όμηρος ειδικών συμφερόντων, «ημέτερων» και πελατειακών σχέσεων, το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο και όραμα.

Σχέδιο και όραμα για τον πολίτη, με πολιτικές που βάζουν στο επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του. Έχουμε σχέδιο και όραμα, αλλά αυτό δεν μας αρκεί. Θέτουμε αυτό το σχέδιο και το όραμα, στην «κρησάρα» των καλύτερων προοδευτικών μυαλών του κόσμου, σε προσωπικότητες που θα συμβάλλουν στη σκέψη μας, στις προτάσεις μας, για την αντιμετώπιση του οικονομικού αδιεξόδου, της προοπτικής της πράσινης ανάπτυξης, της καλύτερης διακυβέρνησης της χώρας, της δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας. Προσωπικότητες που, στο πλαίσιο του Συμποσίου της Σύμης, είναι εδώ, μαζί μας και θέλουν, και σήμερα, αλλά και αύριο, να συμβάλουν, ώστε η Ελλάδα να πάει μπροστά.

Και αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ: Να ξεπεράσουμε αυτή την βαθιά κρίση που περνά ο τόπος, να δώσουμε ξανά ελπίδα, ξανά προοπτική και μια νέα πορεία, που πάντα θα έχει το δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες του πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής.


Read more...

Στο 9,4% η ανεργία τον Απρίλιο του 2009


Στο 9,4% έφθασε το ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο του 2009, έναντι του 7,7% που ήταν τον Απρίλιο του 2008, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ). Το Μάρτιο του τρέχοντος το ποσοστό της ανεργίας βρισκόταν στο 9,2%.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 466.878 άτομα, ενώ το σύνολο των απασχολουμένων ήταν 4.482.264 άτομα και ο μη ενεργός πληθυσμός ήταν 4.309.959 άτομα.

Η ανεργία εξακολουθεί να πλήττει περισσότερο τις γυναίκες από ότι τους άνδρες. Το ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο του 2009 στους άνδρες ανήλθε στο 6,7% (έναντι 4,8% του Απριλίου 2008) και στις γυναίκες το 13,3% (έναντι του 11,8% που ήταν τον Απρίλιο του 2008).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, η ανεργία πλήττει ιδιαίτερα τους νέους από 15-24 ετών. Το ποσοστό ανεργίας στις ηλικίες αυτές έφθασε το 25,2% τον Απρίλιο του 2009 έναντι του 20,4% που ήταν τον Απρίλιο του 2008.

Το νότιο Αιγαίο είναι η περιφέρεια με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας το οποίο ανήλθε στο 20,1%. Ακολουθεί η δυτική Μακεδονία με 15% και τα Ιόνια νησιά με 12,1%. Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στις περιφέρειες ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και δυτικής Ελλάδας (ποσοστά 8,3%) και στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (7%).

Σύμφωνα με τη Eurostat το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 9,3% τον Απρίλιο και στο 9,5% το Μάιο.

"Ο κυριότερος λόγος της αύξησης της ανεργίας είναι ότι πολλά ξενοδοχεία δεν άνοιξαν την 1η Απριλίου, άνοιξαν αργότερα, ενώ ο δεύτερος λόγος είναι η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας" τόνισε ο επικεφαλής της ΕΣΥΕ, Mανώλη Κοντοπυράκη,

Υπενθυμίζεται ότι ο ελληνικός τουρισμός υφίσταται μείωση κατά 10% στις αφίξεις αλλοδαπών, γεγονός που μεταφράζεται σε απώλεια περίπου 19.000 θέσεων εργασίας.

Πολλές μεγάλες επιχειρήσεις αντιδρούν στην εξέλιξη της ύφεσης με περικοπές θέσεων εργασίες ή με μείωση των αποδοχών με παράλληλη περικοπή του ωραρίου εργασίας.
nooz

Read more...

Τα ΜΜΕ (παραπληροφόρησης) τα παίρνουν για να μην "μιλάνε"


Απεργία σήμερα στην Wind...
...αλλά τα μέσα ενημέρωσης δεν λένε τίποτε λόγω διαφημιστικών πακέτων!
Γράφει ο Κλέφτης του Πάντοτε
Πριν από μερικούς μήνες όλα τα μέσα είχαν «πνίξει» τις απολύσεις υπαλλήλων στην εταιρεία Vodafone. Το ίδιο συνέβη και σήμερα με την απεργία των υπαλλήλων στην εταιρεία Wind.
Η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε να δώσει με τη μορφή outsourcing το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της wind (υπηρεσία καταλόγου), δίχως να ενημερώσει τους υπάλληλους του τμήματος, η συμφωνία με την εταιρία που θα το αγοράσει έχει ήδη γίνει και από μέρα σε μέρα δεκάδες υπάλληλοι θα βρεθούν στο δρόμο!
Από το πρωί οι υπάλληλοι της εταιρείας απεργούν, παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να καμφθούν οι αντιστάσεις και να επιστρέψουν στην εργασία τους. Η ευαισθησία των ΜΜΕ εξαντλήθηκε στον «Ελεύθερο Τύπο» και τον «City 99,5». Αλλά βλέπετε η Wind «σπρώχνει» πακέτα διαφήμισης…
Σαν δεν ντρεπόμαστε…



Read more...

Η ΚΥΠ σήμερα φοράει τη "νέα" στολή της κι έχει την "τιμητική" της! Μήπως την έχασε ποτέ;

Η σημασία του καλού βιογραφικού
Ασχολήθηκε με την υπόθεση της Mayo. Είχε ατυχή κατάληξη μεν κι έναν ευτυχή Μητσοτάκη δε. Ανέλαβε το θέμα των υποκλοπών. Δεν βρήκε κανέναν υπεύθυνο, αυτοκτονία ο θάνατος του Τσαλικίδη, ευτυχείς όλοι εκτός από τους συγγενείς και φίλους του Τσαλικίδη. Του ανατέθηκε η υπόθεση των απαγωγών των Πακιστανών. Κατέληξε στο αρχείο μετά την "ενδελεχή" έρευνα που έκανε. Εδώ να δείτε ευτυχία.
Τα παραπάνω είναι μερικά στοιχεία από αυτά που συνιστούν ένα πολύ καλό βιογραφικό. Τουλάχιστον θεωρείται καλό από αυτούς που "εξυπηρετήθηκαν" από τις αποφάσεις του. Τί πιο φυσικό να ανταμειφθείς λοιπόν γι΄αυτό το καλό βιογραφικό. Και σε κάνουν Διοικητή της ΕΥΠ. Γιατί έχεις μεγάλη εμπειρία στην αντιτρομοκρατία. Αυτό είπε η ενάρκωση του ήθους (κλικ). Λες και τη σχετική πολιτική την καθορίζει η ΕΥΠ κι όχι η κυβέρνηση...

sibilla-gr-sibilla

Read more...

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΠ


To ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με την απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει τον Δ. Παπαγγελόπουλο στην διοίκηση της ΕΥΠ γράφτηκε αναλυτικά στον σημερινό Τύπο. Συνήθως στην διοίκηση των μυστικών υπηρεσιών τοποθετείται κάποιος στρατηγός της Αστυνομίας εξειδικευμένος σε τέτοια θέματα. Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει στις ανεπτυγμένες χώρες. Η επιλογή ενός... εισαγγελέα είναι πρωτοφανής για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Όπως πρωτοφανής είναι η ευκολία με την οποία ο γνωστός εισαγγελέας αφήνει πίσω του μια καριέρα για να τοποθετηθεί διοικητής της ΕΥΠ και να απομακρυνθεί εάν αλλάξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γ. Παπανδρέου πριν από λίγο τοποθετήθηκε επί του θέματος, ανοίγοντας νέο κύκλο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση την οποία κατηγορεί για σπασμωδικές αποφάσεις.
fimotro

Read more...

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!



Σε στρατηγικό επενδυτή το 23,02% της ΕΥΑΘ

EYATH

Τη διάθεση του 23,02% της ΕΥΑΘ σε στρατηγικό επενδυτή καθώς και την τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών της ΛΑΡΚΟ, κυριότητας του Δημοσίου, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Η πλειοψηφία των μετοχών της ΕΥΑΘ Α.Ε.– συγκεκριμένα το 51% – παραμένει στο Δημόσιο. Στον έλεγχο του Δημοσίου παραμένουν επίσης και οι εγκαταστάσεις, οι υποδομές και το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της περιοχής. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών , από τη διάθεση του 23,02% των μετοχών του Δημοσίου σε στρατηγικό επενδυτή δεν θα θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων της εταιρείας. Επίσης, το Δημόσιο θα εξακολουθεί να ασκεί την τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΑΘ Α.Ε.

Για «ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας» κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «μείζον εθνικό έγκλημα».


antinews

Read more...

Ε, όχι και πετυχημένος ο Παπαγελλόπουλος...



Η Δαμανάκη ξεσπάθωσε. Έκοψε το "αλληλούϊα" που είχαν αρχίσει από χθες όλοι για τον Παπαγελόπουλο.
Πετυχημένο τον χαρακτήρισαν και στην εκπομπή του Καραμέρου-Χαριτάτου.
"Ε, όχι και πετυχημένο! Τι έκανε και...

είναι πετυχημένος", είπε η Δαμανάκη.
Αλήθεια τι? Πράγματι εμείς δεν θυμόμαστε κάτι. Άσε που στις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως είπε η Δαμανάκη, έκανε 18 μήνες έρευνα, και τελικά δεν βρήκε τίποτα...


nonews-news

Read more...

Ακόμα μία σύγκρουση τρένου με Ι.Χ. Λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, ένας νεκρός



Μία ακόμα σύγκρουση τρένου με Ι.Χ σημειώθηκε λίγο νωρίτερα, έξω από τη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά στην περιοχή του Γαλλικού ποταμού, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας. Η...

αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Θσσαλονίκης – Ειδομένης, και από όσα έχουν γίνει γνωστά, στο δρόμο της βρέθηκε ένα μικρό ημιφορτηγό που οδηγούσε 71χρονος κάτοικος της περιοχής, ο οποίος και έχασε τη ζωή του από τη σύγκρουση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 71χρονος παραβίασε τις διπλές μπάρες και βρέθηκε στην πορεία του τρένου.

troktiko

Read more...

Έπεσε η Αυλαία του 7ου Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού




Με απόλυτη επιτυχία τελείωσε το 7ο φεστιβάλ νεολαίας του Δήμου Τυχερού!!!
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολυκέντρου Τυχερού κ. Δημήτρη Δαρούση, η προσέλευση του κόσμου φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ήταν πολύ περισσότερος από κάθε άλλη χρονιά.
Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 10.000, οι οποίοι παρακολούθησαν όχι μόνο τις συναυλίες των μεγάλων ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες!!!

Περισσότερα...
goalexandroupolis.gr


Read more...

Βγάζουν τα τρακτέρ ξανά στο δρόμο την Πέμπτη



Σε νέες κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας. Σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους της Πέλλας θα βγάλουν ξανά τα τρακτέρ στο δρόμο διεκδικώντας καλύτερες τιμές για τα βιομηχανικά ροδάκινά τους.

Τα 0,16 ευρώ ανά κιλό που δίνουν οι βιομηχανίες, για την μισή παραγωγή, έχει εξοργίσει τον αγροτικό κόσμο. Την Δευτέρα, εκπρόσωποι Ομάδων Παραγωγών της Ημαθίας και αντιπροσωπεία από την Πέλλα, συναποφάσισαν στο Μακροχώρι να περιμένουν και παράλληλα να οργανωθούν έως την Τετάρτη και από την Πέμπτη να σταματήσουν τις παραλαβές ροδάκινων και να αποκλείσουν κομβικά σημεία στους δυο νομούς, αν δεν αλλάξει κάτι. Κοντά στους αγρότες είναι και η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων. Ο πρόεδρός της Κώστας Καρέλης θα συγκαλέσει την Τετάρτη (15/7) ολομέλεια δημάρχων με στόχο την συμπαράσταση στην αγροτική προσπάθεια.


laikoyra

Read more...

ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΕΥΠ‏



Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, σχετικά με την τοποθέτηση νέου διοικητή της ΕΥΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:




Ο υπουργός Εσωτερικών και η κυβέρνηση γνωρίζουν καλά τους λόγους για τους οποίους αντικατέστησαν τον μέχρι τώρα διοικητή της ΕΥΠ. Προκύπτουν τεράστια ερωτηματικά για την απόφαση της κυβέρνησης, ιδιαίτερα αν ληφθούν υπόψη ο χρόνος κατά τον οποίο λαμβάνεται και οι συνθήκες που διαμορφώνονται μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις και διαρροές.

Σε ό,τι αφορά τον νέο διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, υπενθυμίζω ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ως δικαστικός λειτουργός, μεταξύ άλλων υποθέσεων, χειρίστηκε την κρίσιμη υπόθεση των υποκλοπών, για την οποία κανένα στοιχείο η έρευνά του δεν ανέδειξε, σε αντίθεση με την έρευνα ολίγων εβδομάδων της ΑΔΑΕ, που προσέφερε πολύ περισσότερα.

Φοβάμαι ότι ο κομματικός τρόπος, με τον οποίο διαχειρίστηκε τις υποθέσεις αυτές, θα μεταφερθεί και στη νέα υπηρεσία, που από σήμερα διοικεί, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση του προκατόχου του.

salonica


Read more...

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε βαθιές τομές


Τις προκλήσεις μιας προοδευτικής διακυβέρνησης είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ




Read more...

Η αλητεία με τον Γιώργο,,,



Οι δήθεν αποκαλύψεις για το ατύχημα του Γιώργου με το κανό, απο τα γνωστά πληρωμένα κυβερνητικά παπαγαλάκια, κρύβει επιμελώς την ανάγκη που πιθανόν να έχει ο οργανισμός του αρχηγού του Πασόκ, να αθλείται.
Ισως να μην είναι απλά θέμα lifestyle, αλλά κάτι που επιβάλλεται για την διατήρηση της καλής του υγείας.
Σ αυτή τη περίπτωση, ο ρόλος των παπαγαλακίων γίνεται ακόμη πιο βρώμικος- σαν τα χρήματα που παντελονιάζουν απο το πάρε δώσε με την κυβέρνηση Κουρασμένου-Πάκη...

kourdistoportocali

Read more...

Σύγκρουση τρένου με φορτηγάκι στην Κομοτηνή




Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Ισάλου Κομοτηνής, όταν μικρό φορτηγό παραβίασε τις μπάρες ασφαλείας σε φυλασσόμενη διάβαση και συγκρούστηκε με επιβατική αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκροί είναι οι τρεις επιβάτες του οχήματος, ενώ οι επιβάτες του τρένου Intercity, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Εβρο προς Θεσσαλονίκη, είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

protothema


Read more...

ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΨΗΦΙΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ


Ρεπορτάζ : Κώστας Ντελέζος
(από ΤΑ ΝΕΑ)


«Πενταψήφια» χαράτσια σε ανυποψίαστους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, ερευνά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που το τελευταίο διάστημα δέχεται βροχή παραπόνων για ύποπτες χρεώσεις που φουσκώνουν τους λογαριασμούς των κινητών.
Το σύνολο των συνδρομητών που προσέφυγαν στην ΕΕΤΤ κατήγγειλαν ότι ενώ έστειλαν ένα απλό μήνυμα (SΜS) μέσω του κινητού τους σε έναν από τους πενταψήφιους αριθμούς 54ΧΧΧ, προκειμένου να...

συμμετάσχουν σε κάποιον διαγωνισμό ή ψηφοφορία (π.χ. με έπαθλα αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, ταξίδια κ.λπ.), βρέθηκαν να χρεώνονται κάθε φορά που δέχονταν απαντητικά μηνύματα!
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα συνδρομητή από τη Δυτική Αθήνα. Η περιπέτειά του ξεκίνησε όταν έστειλε από το κινητό του SΜS σε πενταψήφιο αριθμό, προκειμένου να διεκδικήσει μία τηλεόραση που κλήρωνε τηλεοπτική εκπομπή. Αμέσως μετά το μήνυμα που έστειλε στον πενταψήφιο αριθμό, άρχισε να δέχεται «βροχή» SΜS από το συγκεκριμένο πενταψήφιο νούμερο, που τον καλούσαν να συμμετάσχει και σε άλλους διαγωνισμούς. Μόλις ο συνδρομητής έλαβε τον λογαριασμό της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, έκπληκτος διαπίστωσε ότι στην αναλυτική κατάσταση υπήρχαν χρεώσεις με την ένδειξη «απαντητικό μήνυμα υπηρεσίας». Για καθένα από τα πέντε μηνύματα που είχε λάβει από τον συγκεκριμένο πενταψήφιο αριθμό, η χρέωση ήταν 1,68 ευρώ! Όπως ο ίδιος κατήγγειλε στην ΕΕΤΤ, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία απευθύνθηκε έριξε την ευθύνη στην εταιρεία- φάντασμα που διαχειρίζεται τον πενταψήφιο αριθμό, η οποία όμως ποτέ δεν απάντησε στις κλήσεις του συνδρομητή.
Σημειώνεται ότι η ΕΕΤΤ έχει λάβει τους τελευταίους μήνες πάνω από 400 καταγγελίες μόνο για τις λεγόμενες Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) που παρέχονται μέσω αποστολής και λήψης SΜS στους σύντομους κωδικούς της σειράς 54ΧΧΧ. Παραδείγματα τέτοιων υπηρεσιών είναι, μεταξύ άλλων, οι ψηφοφορίες, οι διαγωνισμοί, οι αγορές (downloading) ringtones, logos, videos και παιχνιδιών μέσω SΜS, όπως και οι συνομιλίες μέσω SΜS (chat).
Στελέχη της ΕΕΤΤ διερευνούν το περιεχόμενο των συγκεκριμένων καταγγελιών και ελέγχουν εάν υφίσταται παράβαση της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας από τους παρόχους στους οποίους έχουν εκχωρηθεί οι σύντομοι κωδικοί της σειράς 54ΧΧΧ.
Οι 5 συμβουλές της ΕΕΤΤ
1 Μην καταχωρείτε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου σε ιστοσελίδες, αν δεν έχετε πρώτα διαβάσει προσεκτικά όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους οποίους παρέχεται η υπηρεσία που σας ενδιαφέρει. Διαφημίσεις για δωρεάν προσφορές ή συμμετοχή σε κληρώσεις, ενδέχεται να συνοδεύουν συνδρομητικές υπηρεσίες.
2 Το συνηθέστερο μοντέλο Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης είναι οι συνδρομητικές υπηρεσίες, για τις οποίες ενδέχεται να πληρώνετε ένα ποσό εφάπαξ ή ανά εβδομάδα, για να λαμβάνετε υπηρεσίες, όπως είναι η τακτική λήψη wallpaper ή η συχνή αγορά ringtones.
3 Διαβάζετε προσεκτικά όλους τους όρους των σχετικών διαφημιστικών καταχωρήσεων, προκειμένου να πληροφορηθείτε αν αφορά συνδρομητικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες που ολοκληρώνονται σε ένα ή περισσότερα SΜS κ.λπ.
4 Η χρέωση του SΜS μιας Υπηρεσίας Πολυμεσικής Πληροφόρησης μπορεί να αφορά είτε την αποστολή είτε τη λήψη του SΜS. Η χρέωση με τη λήψη του SΜS αφορά συνήθως τις συνδρομητικές υπηρεσίες. Σε κάθε περίπτωση, το κόστος που εμφανίζεται στις διαφημίσεις είναι αυτό με το οποίο θα πρέπει να χρεωθείτε για την υπηρεσία, ανεξαρτήτως αν ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας σας χρεώνει με το εισερχόμενο ή το εξερχόμενο SΜS.
5 Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδρομητών, οι πάροχοι Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης υποχρεούνται να διαθέτουν γραμμή βοήθειας- παραπόνων (Ηelp Line), όχι πρόσθετης χρέωσης, η οποία πρέπει να αναφέρεται στις ανακοινώσεις- διαφημίσεις της υπηρεσίας. Συγκρατήστε τον αριθμό αυτό για την εξυπηρέτησή σας.
fimotro


Read more...

45 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ...





Read more...

Τα ονόματα «έφαγαν» τον αρχηγό...



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Λ. Πολίτης
Οι αποκαλύψεις των συνομιλιών δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση
Χρ. Μαρκογιαννάκης- Π. Καμμένος. Ζήτησαν και πέτυχαν την απομάκρυνση του διοικητή της ΕΥΠ επειδή άφησε να δοθούν στη δημοσιότητα οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες στις οποίες αναφέρονταν τα ονόματά τους
Δέκα μέρες μετά την πρώτη- ύστερα από πολλά χρόνια- επιτυχία της ΕΥΠ, «αποκεφαλίστηκε» ο διοικητής της. Δύο υπουργοί, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο Παναγιώτης Καμμένος, ζήτησαν και πέτυχαν την απομάκρυνσή του επειδή άφησε να δοθούν στη δημοσιότητα οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των κακοποιών της συμμορίας Βλαστού στις οποίες αναφέρονταν τα ονόματά τους.

Η αποκάλυψη των...

συνομιλιών δεν άφησε σκιές μόνο πάνω στα πολιτικά στελέχη αλλά δημιούργησε και πρόβλημα συνολικά στην κυβέρνηση, καθώς επί τέσσερις ημέρες τα ΜΜΕ είχαν επικεντρώσει τη θεματολογία τους στις ενδεχόμενες σχέσεις των γαλάζιων στελεχών με τη συμμορία. Γεγονός που ακύρωσε σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της εξάρθρωσης μιας μεγάλης και επικίνδυνης συμμορίας κακοποιών που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου.

Η κυβέρνηση διαψεύδει αυτήν την εκδοχή παρ΄ ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης βοά ενώ ο μέχρι χθες διοικητής πρέσβης κ. Ιωάννης Κοράντης εμφανίζεται να έχει πέσει από τα σύννεφα αφού του ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του ύστερα από μια τόσο μεγάλη επιτυχία μιας υπηρεσίας που τα τελευταία χρόνια άθροιζε μόνο αποτυχίες.

Αντίθετα, κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι η αντικατάσταση του διοικητή της ΕΥΠ έγινε για ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους. Ο νέος διοικητής είναι ο εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, άνθρωπος που ασχολείται επί χρόνια με θέματα τρομοκρατίας και η τοποθέτησή του αυτήν την ώρα σ΄ αυτόν τον πολύ ευαίσθητο τομέα έχει ξεκάθαρη στόχευση: Η κυβέρνηση θεωρεί ότι το οργανωμένο έγκλημα και η νέα τρομοκρατία τα τελευταία χρόνια έχουν «συναντηθεί» κάπου και ο νέος διοικητής της ΕΥΠ καλείται να λύσει αυτόν τον γρίφο.

Πολλές επιφυλάξεις για τους λόγους που υπαγόρευσαν την αντικατάσταση του διοικητή της ΕΥΠ εκφράζει και το ΠΑΣΟΚ. Ο πολιτικός εκπρόσωπος του Κινήματος κ. Χάρης Καστανίδης δήλωσε ότι «προκύπτουν τεράστια ερωτηματικά για την απόφαση της κυβέρνησης ιδιαίτερα εάν ληφθούν υπόψη ο χρόνος κατά τον οποίο λαμβάνεται και οι συνθήκες που διαμορφώνονται μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις και διαρροές». Άφησε αιχμές και εναντίον του εισαγγελέα κ. Παπαγγελόπουλου: «Χειρίστηκε την κρίσιμη υπόθεση των υποκλοπών για την οποία η ερεύνά του δεν ανέδειξε κανένα στοιχείο. Φοβάμαι ότι ο κομματικός τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε τις υποθέσεις αυτές θα μεταφερθεί και στη νέα υπηρεσία που από σήμερα διοικεί, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση του προκατόχου του».

Πάντως τα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν στην επιλογή τους και λένε ότι «είμαστε στην τελική ευθεία για την πλήρη εξάρθρωση των μεγάλων εγκληματικών συμμοριών και η σύλληψη όλων των μελών τους είναι πιθανό να μας οδηγήσει στο κατώφλι της τρομοκρατίας». Υποστηρίζουν μάλιστα ότι ρίχνουν την τελευταία ζαριά τους στο τρίπτυχο «νόμος, τάξη και ασφάλεια».

ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Οι διάλογοι ακύρωσαν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της εξάρθρωσης μιας επικίνδυνης συμμορίας που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου


Η κυβέρνηση ποντάρει στην ασφάλεια για αλλαγή της εικόνα της

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ύστερα από δισταγμούς και παλινδρομήσεις πολλών εβδομάδων έχει καταλήξει στην απόφαση ότι ο μόνος τρόπος για να βελτιώσει κάπως την εικόνα της πριν την προσφυγή στις κάλπες είναι να επικεντρώσει στα θέματα δημόσιας ασφάλειας και να κινηθεί παράλληλα σε πέντε άξονες.

1Ο πρώτος είναι το οργανωμένο έγκλημα. Η αποκάλυψη της συμμορίας Βλαστού είναι μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία των διωκτικών αρχών η οποία, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, εάν η ΕΛ.ΑΣ. κινηθεί με σύστημα και χωρίς λάθη, ενδεχομένως οι συλλήψεις να πάρουν τη μορφή ντόμινο και πολύ σύντομα να εξαρθρωθούν όλες οι συμμορίες αυτού του είδους και επιπλέον να συλληφθούν οι «ανεξάρτητοι» συνεργαζόμενοι για... ειδικές αποστολές.

2Ο δεύτερος άξονας- «μεγάλο στόχο» τον αποκαλούν στην κυβέρνηση- είναι να βρουν την άκρη του κουβαριού στην υπόθεση της νέας τρομοκρατίας η οποία έχει αποδομήσει και διακωμωδήσει τις διωκτικές αρχές. Κυβερνητικά στελέχη έχουν τη βεβαιότητα ότι οι δύο χώροι κάπου έχουν διασταυρωθεί. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η διασταύρωση αυτή δεν έχει γίνει με την ομάδα Βλαστού αλλά με την ομάδα Παλαιοκώστα η οποία έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά καθώς οι αδελφοί Παλαιοκώστα υποδύονται συχνά ρόλους «Ρομπέν».

3Ο τρίτος άξονας είναι η εξάρθρωση των κυκλωμάτων στις φυλακές. Ήδη σωφρονιστικοί υπάλληλοι διώκονται ενώ στην κυβέρνηση λένε ότι ακολουθούν νέες αποκαλύψεις και ισχυρίζονται ότι «με καθυστέρηση θα μπει νυστέρι στο απόστημα που υπάρχει επί δεκαετίες».

4Ο τέταρτος άξονας είναι η παραδειγματική τιμωρία «επίορκων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.», προκειμένου η κυβέρνηση να καταδείξει ότι πλέον σε θέματα διαφθοράς δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της.

5Ο πέμπτος άξονας είναι η υπόθεση των μεταναστών. Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι η επιχείρηση σκούπα πηγαίνει καλύτερα από ό,τι είχαν υπολογίσει και τόσο η Αθήνα όσο και η Πάτρα μέσα σε έναν μήνα εμφανίζουν καλύτερη εικόνα.

Χθες ο υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης με δύο ταυτόχρονες κινήσεις αποκάλυψαν το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης το οποίο ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή. Η πρώτη έγινε από τον Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος κάλεσε στο γραφείο του τον πρέσβη κ. Ιωάννη Κοράντη και του ζήτησε την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ. Τη σκυτάλη πήρε αμέσως μετά ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας ο οποίος εξήγγειλε μέτρα για δημιουργία στα Γρεβενά φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Τις χθεσινές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που αποτελούν σανίδα σωτηρίας με προσδοκία το κλείσιμο της ψαλίδας, τις υποδέχθηκαν με συγκρατημένη αισιοδοξία βουλευτές και στελέχη του Κινήματος τα οποία λένε ότι οι κινήσεις Παυλόπουλου- Δένδια είναι στη σωστή κατεύθυνση υπό την προϋπόθεση να έχουν αποτέλεσμα.
NEA.




Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών- Πρωινών-Οικονομικων, Αθλητικών, Θεσσαλονικής


14-7-2009

Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ




























ΠΡΩΙΝΕΣ
















ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ
















ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ




























ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ














kafeneio


Read more...