Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Σκιάθο


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο περιθώριο των εργασιών του 12ου Συμποσίου της Σύμης, που πραγματοποιείται στη Σκιάθο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Απέναντι σε μια κυβέρνηση της ανομίας και της ατιμωρησίας, απέναντι σε μια κυβέρνηση της συνεχούς συγκάλυψης ολοένα και νέων υποθέσεων, των απότομων και απρόβλεπτων, σπασμωδικών αποφάσεων που παίρνει στον πανικό της, μιας κυβέρνησης των υπόγειων συμφωνιών και υπόγειων διαδρομών, απέναντι σε μια κυβέρνηση που είναι όμηρος ειδικών συμφερόντων, «ημέτερων» και πελατειακών σχέσεων, το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο και όραμα.

Σχέδιο και όραμα για τον πολίτη, με πολιτικές που βάζουν στο επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του. Έχουμε σχέδιο και όραμα, αλλά αυτό δεν μας αρκεί. Θέτουμε αυτό το σχέδιο και το όραμα, στην «κρησάρα» των καλύτερων προοδευτικών μυαλών του κόσμου, σε προσωπικότητες που θα συμβάλλουν στη σκέψη μας, στις προτάσεις μας, για την αντιμετώπιση του οικονομικού αδιεξόδου, της προοπτικής της πράσινης ανάπτυξης, της καλύτερης διακυβέρνησης της χώρας, της δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας. Προσωπικότητες που, στο πλαίσιο του Συμποσίου της Σύμης, είναι εδώ, μαζί μας και θέλουν, και σήμερα, αλλά και αύριο, να συμβάλουν, ώστε η Ελλάδα να πάει μπροστά.

Και αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ: Να ξεπεράσουμε αυτή την βαθιά κρίση που περνά ο τόπος, να δώσουμε ξανά ελπίδα, ξανά προοπτική και μια νέα πορεία, που πάντα θα έχει το δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες του πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: