Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Χρ. Παπουτσής: «Θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση του Eθνικού Συμβουλίου»

«Δεν πιστεύω σε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ»


Χρήστο γερά και πάντα αριστερά. Με αυτό το σύνθημα ομάδα νεολαίων υποδέχθηκε στο βήμα της εθνικής συνδιάσκεψης τον Χρήστο Παπουτσή. Προφανώς θέλουμε ανταγωνιστικότητα, αλλά που το βρήκαμε γραμμένο πως αυτό γίνεται με μείωση των μισθών, αναρωτήθηκε και μίλησε για επενδύσεις και ανασυγκρότηση του κράτους. Χαρακτήρισε το PSI ανάσα, επισήμανε ότι είναι εξέλιξη δύο χρόνων προσπαθειών του Γιώργου Παπανδρέου και της πολύμηνης προσπάθειας του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά δεν αρκεί για την έξοδο από την κρίση. Επανέφερε έτσι στο προσκήνιο τη θέση του 2009 για αναθέρμανση της οικονομίας και έθεσε μία επιπλέον προϋπόθεση: την πολιτική σταθερότητα.


Ο Χρήστος Παπουτσής αρνήθηκε το διαχωρισμό μεταρρυθμιστών- λαϊκιστών και είπε ότι το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν αφορά προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά το συμφέρον και την προοπτική του λαού. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ο χώρος συγκέντρωσης του κέντρου και της αριστεράς,είπε θέτοντας τον δικό του στόχο για την επόμενη περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό, πήρε αποστάσεις από τις πειθαρχικές κυρώσεις στη Βουλή και τους συμβιβασμούς της προηγούμενης περιόδου. Μία έμμεση αναφορά στους διαγραφάντες, οι οποίοι σχεδιάζουν νέο κόμμα. Η μάχη πρέπει να δοθεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ήταν το μήνυμά του προς αυτούς.Είπε ναι στις μεταρρυθμίσεις, αλλά σε όφελος των πολιτών και όχι των αγορών και των τραπεζιτών. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για μείωση των δόσεων των δανείων στο ύψος της μείωσης των μισθών.

Ο Χρήστος Παπουτσής είπε ακόμη πως δε θέλει το ΠΑΣΟΚ να γίνει δεκανίκι κεντροδεξιών σεναρίων διακυβέρνησης, ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να επανεξετάσει την απόφαση διαγραφής των βουλευτών που καταψήφισαν το μνημόνιο 2 και προκάλεσε αίσθηση λέγοντας πως δε θα ανεχθεί άλλο το ΠΑΣΟΚ των βαρόνων.

Θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση του εθνικού συμβουλίου, είπε ζητώντας ουσιαστικά πολιτική απόφαση παράκαμψης των υπογραφών.
protothema.gr
Read more...

Χρήστος Παπουτσής: Πιστεύω σε ένα ΠΑΣΟΚ προοπτικής, ενότητας και εντιμότητας

Χρήστος Παπουτσής: Πιστεύω σε ένα ΠΑΣΟΚ προοπτικής, ενότητας και εντιμότητας
«Δεν αποδέχομαι τη λογική της ηττοπάθειας, τις αντιλήψεις που προκαταλαμβάνουν εξελίξεις, αλλά και που μετατρέπουν το ΠΑΣΟΚ σε δεκανίκι κεντροδεξιών επιλογών» υπογράμμισε από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος ζήτησε την επιστροφή των διαγραφέντων βουλευτών.

«Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια μετά από δυόμιση προσπάθειας» τόνισε και προσέθεσε ότι «ο φαύλος κύκλος της ύφεσης δεν μπορεί να σπάσει μέσα από μονόπλευρη δημοσιονομική πολιτική». Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του PSI, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι «είναι αποτέλεσμα των θυσιών του ελληνικού λαού» , ενώ επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η πολιτική σταθερότητα και η κοινωνική συνοχή.


Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ο κ. Παπουτσής πρότεινε δίκαιο, σύγχρονο, σταθερό και απλοποιημένο φορολογικό σύστημα, αποφασιστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, θεσμοθέτηση μηχανισμού ελέγχου των τιμών και των συνθηκών ανταγωνισμού, ρύθμιση, κανόνες και εποπτεία στην αγορά, επανεκκίνηση του τραπεζικού συστήματος προς όφελος των επιχειρήσεων και των πολιτών και όχι των τραπεζιτών, δραστική μείωση των δόσεων των πολιτών προς τις τράπεζες, αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, αναδιάρθρωση του κράτους με διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Ο κ. Παπουτσής ζήτησε να μην γίνουν νέες αυξήσεις των τιμολογίων του ηλεκτρικού και του νερού, να διασφαλιστεί το οικογενειακό εισόδημα, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα της ασφάλειας εξέφρασε την αντίθεσή του στη λογική του αστυνομικού κράτους. «"Ναι" στην ασφάλεια των συνόρων, των ευρωπαϊκών συνόρων, κοινωνική ένταξη των νόμιμων μεταναστών».

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή, τώρα χρείαζονται πειρσσότερο από ποτέ ισχυρά, υπεύθυνα πολιτικά κόμματα που θα διασφαλίζουν την αυτονομία στη λειτουργία και τις πολιτικές του.

Ο Χρήστος Παπουτσής αρνήθηκε το διαχωρισμό μεταρρυθμιστών- λαϊκιστών και είπε ότι «το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν αφορά προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά το συμφέρον και την προοπτική του λαού».

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ο χώρος συγκέντρωσης του κέντρου και της αριστεράς» σημείωσε ενώ πήρε αποστάσεις από τις πειθαρχικές κυρώσεις στη Βουλή και τους συμβιβασμούς της προηγούμενης περιόδου.

Παράλληλα υποστήριξε ότι «η μάχη πρέπει να δοθεί μέσα στο μέσα στο κόμμα. Ποτέ δεν ωφελήθηκε από τον κατακερματισμό η δημοκρατική παράταξη... Δεν πιστεύω σε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι η ώρα της απόφασης και της ευθύνης, το αύριο του ΠΑΣΟΚ είναι ευθύνη και υπόθεση όλων μας... Στο ΠΑΣΟΚ αλλαγή σελίδας σημαίνει αλλαγή πρακτικής και αντίληψης, μία νέα συλλογικότητα».

Στα επόμενα χρόνια τίποτα δεν θα είναι όπως στο παρελθόν υπογράμμισε ο Χρήστος Παπουτσής και συνέχισε λέγοντας ότι χρειάζεται μια νέα προοδευτική κυβέρνηση.

«Παραλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με την οικονομία στο γύψο… Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, δρομολογήσαμε μεταρρυθμίσεις… Σε ένα εχθρικό περιβάλλον δώσαμε μάχη για νέο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο», τόνισε ο κ. Παπουτσής. Έκανε επίσης λόγο για «βαθιά διχασμένη Ελλάδα με έντονα ταξικά χαρακτηριστικά». «Βλέπουμε τη ζωή όλων μας να αλλάζει με βίαιο τρόπο», υπογράμμισε ο Χρήστος Παπουτσής.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει με θάρρος σε όσα έχει δεσμευτεί, όπως οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε «οφείλουμε να αναδείξουμε τις κοινωνικές διαστάσεις του μνημονίου, αλλά και να φέρουμε ανάπτυξη.

Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι είχε εκφράσει από την αρχή τις επιφυλάξεις του για το πρώτο μνημόνιο, αλλά και την εμπλοκή του ΔΝΤ.

Αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Παπουτσής, τον χαρακτήρισε εγγυητή της ενότητας του ΠΑΣΟΚ και μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και έβαλε εναντίον εκείνων οι οποίοι επιχείρησαν «την πολιτική του ισοπέδωση» και ιδίως εκείνων - όπως είπε - που είχαν διατελέσει και υπουργοί στην κυβέρνησή του.

Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσπάθεια πολιτικής ισοπέδωσης του κ. Παπανδρέου, και μάλιστα από κάποιους που διετέλεσαν υπουργοί, ενώ κάλεσε τον απερχόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επανεξετάσει την απόφαση του να απομακρύνει όσους δεν ψήφισαν το Μνημόνιο 2.
http://newpost.gr
Read more...

Έλα μαζί μας Πρόεδρε Παπανδρέου...Εκφραστής των Παπανδρεϊκών, με συνθήματα ρήξης κατά Δεξιών συμμαχιών, εμφανίστηκε ο Παπουτσής.
Απευθυνόμενος προσωπικά στο Παπανδρέου, ο Παπουτσής του ζήτησε από το βήμα να επιτρέψει στους διαγραφέντες να επιστρέψουν στο κόμμα.
Ενώ λίγο πριν του απηύθυνε πρόσκληση να... είναι μαζί με τον νέο Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στον προεκλογικό αγώνα.
"Μαζί μας Πρόεδρε παντού στον αγώνα", είπε με αποτέλεσμα να σηκωθούν πάλι όρθιοι οι νεολαίοι, και να τον επευφημούν με παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Στο κεφάλαιο αυτό ο Παπουτσής είπε "όχι στην πολιτική ισοπέδωση του Παπανδρέου, είναι πέρα για πέρα προκλητικό.
Και μάλιστα από ανθρώπους που ήταν υπουργοί και συνεργάτες του"...Read more...

Έκπληξη ο Παπουτσής?...Θα ηττηθούν τα καθεστωτικά μίντια και το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν τον Βενιζέλο? Θα επιβεβαιωθεί για τρίτη φορά πως - σε εσωκομματικές εκλογές- τα φαβορί (Ντόρα-Σαμαράς, Βενιζέλος-Παπανδρέου)είναι για να χάνουν?...
Για πρώτη φορά με την παρουσία του Χρήστου Παπουτσή στο βήμα της εθνικής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ ,φάνηκε πως ο Βενιζέλος δεν πρόκειται να κάνει ένα χαλαρό περίπατο κατά την διεκδίκηση του Χρίσματος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Μια δυναμική ομάδα νεολαίων, έδωσε το δικό της χρώμα και ρυθμό στην συνδιάσκεψη. Ο ίδιος δε ο Παπουτσής -παλιά καραβανα και πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ, μη το ξεχνάμε αυτό- τους κάλεσε να ...πάρουν τα μολύβια στα χέρια και να γράψουν την ιστορία του νέου ΠΑΣΟΚ. Ενός ΠΑΣΟΚ διαφορετικού από εκείνο που οραματίζονται Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου και λοιπά καθεστωτικά στελέχη, που είναι διαθετημένα να το καταντήσουν ουρά της Ν.Δ., συμμετέχοντας σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σαμαρά!
Ο Παπουτσής μίλησε για ανάταξη του ΠΑΣΟΚ, έκανε πολλές αναφορές στον ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, αποκήρυξε τις βαρωνίες στις οποίες δήλωσε πως δεν συμμετέχει, και γενικά έδειξε με ένα μεστό πολιτικό λόγο, πως δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος.
Ίσως δε δεδομένης της βουλιμίας και της βιασύνης του Βενιζέλου, να αποτελέσει την έκπληξη και να επιβεβαιώσει για τρίτη φορά την ρήση, πως -στις εσωκομματικές εκλογές- τα φαβορί είναι για να χάνουν...Read more...

Μετανιώνω που δεν ζήτησα νωριτερα το δημοψήφισμα...Η απόφαση για το δημοψήφισμα μου στοίχισε το πρωθυπουργικό αξιωμα. Χαλάλι! Μετανιώνω που δεν το ειχα ζητήσει νωριτερα. Έπρεπε ο λαος να εκφραστει.
Με ειπαν τρελό και άφρονα που ζήτησα να εκφραστεί ο λαος.
Μου ειπαν , ρωτήσεις την Μερκελ και τον Σαρκοζι, απο ... πριν? Οχι! Tον ελληνικο λαο επρεπε να ρωτησω .
Κι ολα αυτα περι δημοψηφισματος , ο Παπανδρεου τα ειπε φορτισμένος με εναν φανερο τόνο συγκίνησης στη φωνή του....Read more...

Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τη σημερινή πολιτική, ξεκαθαρίζει ο Φ.Κουβέλης

Συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος


Ο Φώτης Κουβέλης
Ο Φώτης Κουβέλης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Η Δημοκρατική Αριστερά θα συμμετάσχει στις όποιες μετεκλογικές διεργασίες με βάση ένα άμεσο πρόγραμμα, υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, διευκρινίζοντας ότι με την σημερινή πολιτική, που ασκείται, δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας.

Με κεντρικό άξονα τη θέση του ότι η χώρα χρειάζεται μία άλλη εναλλακτική λύση, μία προοδευτική κυβέρνηση που θα προωθήσει μία διαφορετική πολιτική πρόταση αντιμετώπισης της κρίσης, ο κ. Κουβέλης είπε ότι «αυτό το άμεσο πρόγραμμα δεν είναι μόνο η βάση συζήτησης για ενδεχόμενη συμμετοχή σε κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα είναι και η βάση για προγραμματική αντιπολίτευση και το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο συμμετέχουμε στα κινήματα».

Σχολιάζοντας περαιτέρω τοποθετήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Κουβέλης τόνισε πως «είναι φανερό ότι ενώ προσπαθούν να ασκήσουν επικοινωνιακή πίεση επάνω μας, πρακτικά, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των ίδιων στελεχών, προετοιμάζουν πυρετωδώς το έδαφος για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αριστερό άλλοθι σε μία τέτοια εξέλιξη εμείς δεν θα δώσουμε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να εμπλακεί σε τέτοιου τύπου προεκλογικά σενάρια και εικασίες.

Άσκησε, εξάλλου, έμμεσα έντονη κριτική στα άλλα αριστερά κόμματα λέγοντας ότι «το ίδιο πιστεύουμε ότι δεν είναι λύση μία γενική αντιμνημονιακή ενότητα και μία κυβέρνηση Αριστεράς με προγραμματικές θέσεις που στο όνομα του σοσιαλιστικού προτάγματος, όπως μάλιστα το εννοούν αυτές οι δυνάμεις, θα οδηγήσει στη διακοπή της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, στη χρεοκοπία και την καταστροφική επιστροφή στη δραχμή».

Αναφερόμενος στην κατάσταση της χώρας, ο κ. Κουβέλης είπε ότι «η πολιτική του μνημονίου δεν ήταν δυνατόν να στεφθεί με επιτυχία, διότι οι κεντρικές επιλογές του εγκλώβιζαν τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο διαρκούς υποτίμησης» και επανέλαβε ότι η άρνηση της ΔΗΜΑΡ να συναινέσει σε αυτή την πολιτική διατηρείται στο ακέραιο.

Ο κ.Κουβέλης υποστήριξε την ανάγκη ριζικής αλλαγής του πολιτικού συστήματος με αντιμετώπιση των παθογενειών, χωρίς αποδόμηση των δημόσιων δομών και του κοινωνικού κράτους, με δίκαιη κατανομή των βαρών και ισοδύναμα διαφορετικά μέτρα. «Με πολιτικές αντιμετώπισης της ύφεσης και προώθησης ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου. Με συντεταγμένη κοινωνική προσαρμογή και επανεκκίνηση σε νέες ράγες». Επίσης επανέλαβε τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της παράταξης του.

Οι άξονες των προγραμματικών θέσεων της ΔΗΜΑΡ, όπως τους παρουσίασε ο επικεφαλής της, είναι:

1. Προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση, με θωράκιση πολιτικού συστήματος από εξωθεσμικές πιέσεις, διαφάνεια στις προμήθειες, θεσμική ανασυγκρότηση για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, νέο ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας ΜΜΕ.

2. Προώθηση μέτρων οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Λήψη μέτρων ανακούφισης του πληθυσμού με έσοδα που θα προκύψουν από την αύξηση των εσόδων, μέσω καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, αναπροσανατολισμό των πόρων, συνδυαστική αξιοποίηση των πόρων ΕΣΠΑ και των εθνικών πόρων, αξιοποίηση κάθε πρόσφορου μέσου από την κοινωνία, τη συμμετοχή των τραπεζών σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες.

Γενικά, όπως είπε ο κ. Κουβέλης, πρέπει να δημιουργηθεί ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και να αναπτυχθούν κοινωνικές αντισταθμίσεις στα πεδία που υπάρχουν αρνητικές συνέπειες από τα μέτρα του μνημονίου, με προτεραιότητα τις οικογένειες που δεν έχουν εισόδημα. Να υπάρξει επίσης κυβερνητική παρέμβαση στο μεγάλο κοινωνικό ζήτημα των δανείων και των πιστωτικών καρτών.

3. Λήψη μέτρων για την ανεργία που έχει εφιαλτικές εξελίξεις, αντιμετώπιση των καρτέλ και αντιμετώπιση της ακρίβειας.

4. Προώθηση αντίρροπων προς την ύφεση αναπτυξιακών μέτρων και νέο αναπτυξιακό μοντέλο: Επιτάχυνση της πραγματοποίησης επενδύσεων σε έργα υποδομών και περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, του ΕΣΠΑ και των ιδιωτών. Διεκδίκηση αναπτυξιακού πακέτου από την ΕΕ.

5. Εθνικό σχέδιο μεταφοράς της οικονομικής δραστηριότητας σε τομείς εμπορεύσιμους: Αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα, αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου με όρους περιβαλλοντικής προστασίας και των ενεργειακών δυνατοτήτων, ανάπτυξη του ενιαίου συμπλέγματος τουρισμού - πολιτισμού, την ενίσχυση της εξωστρέφειας της μεταποίησης

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος θα ολοκληρωθούν αύριο, Κυριακή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Γ. Παπανδρέου: «Δε θα επιτρέψουμε τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής, για την κρίση φταίνε οι ευρωπαίοι...»

Υπερασπίστηκε τον Γιώργο Νταλάρα και επικαλέστηκε τον Τσάρλς Νταλάρα


Με την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος ανέβηκε στο βήμα λίγο μετά τις 2μμ συνεχίζεται η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη του κινήματος τον υποδέχτηκαν με ένα θερμό χειροκρότημα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε το σύνθημα που άκουσε όταν έβαλε πρώτη φορά υποψηφιότητα στην Αχαΐα. "Γιώργο θυμίσου, μια ζωή μαζί σου". "Μαζί ήμασταν, μαζί θα είμαστε" προσέθεσε. Με τα λόγια του Ρίτσου "΄θα κλάψουμε πολύ μέχρι να μάθουμε τον κόσμο να γελάει" πέρασε στο θέμα της οικονομίας. "Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει" επισήμανε, αλλά χαρακτήρισε μεγάλη ανάσα τη μείωση του χρέους.

Για τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια, ευχαρίστησε τους πολίτες, τους υπουργούς, τα μέλη της ΚΟ και τους αφανείς ήρωες, υπηρεσιακούς παράγοντες. Ειδική αναφορά έκανε στον Λουκά Παπαδήμο ο οποίος έδωσε καθοριστικές μάχες όπως είπε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υλοποίηση των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου.

Αντίθετα κατηγόρησε τη ΝΔ για μιζέρια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η συμμετοχή της έγινε με μικροκομματικούς υπολογισμούς. "Φοβήθηκε το λαό, φοβήθηκε το δημοψήφισμα και έβαλε την υπογραφή της" υπογράμμισε.

Στο ερώτημα ποιος έφταιξε την απάντηση την έδωσε ο Νταλάρα είπε. Στο σημείο αυτό διευκρίνισε πως δεν αναφέρεται στον Γιώργο Νταλάρα και κάλεσε τα στελέχη να αντισταθούν στον εκφασισμό της πολιτικής ζωής. Ο καθένας πρέπει να μπορεί να τραγουδά είπε χαρακτηριστικά. Ακολούθως, και πριν επιρρίψει τις ευθύνες στην ΕΕ για την πορεία της διακυβέρνησής του, επιτέθηκε στα ΜΜΕ και το MEGA ονομαστικά. "Είπε στο MEGA" είπε, αναφερόμενος πλέον στον Τσαρλς Νταλάρα, "και μου κάνει εντύπωση πως δεν τον λογόκριναν" προσέθεσε. Χωρίς άλλο σχόλιο παρέθεσε τη θέση του εκπροσώπου του IIF: "Θυμηθείτε πριν 18 μήνες, αλλά μοιάζει να ήταν χρόνια πριν τα ελληνικά σπρεντ κατέβηκαν στη δευτερογενή αγοτρά κάτω από 300 μονάδες βάσης. Δυστυχώς οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν τότε να πουν στους επενδυτές ότι μπορεί στο μέλλον να μιλήσουν κούρεμα. Και αυτό προκάλεσε αβεβαιότητα". Δηλαδή, έφταιγαν οι ευρωπαίοι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για παραποίηση της φράσης του "λεφτά υπάρχουν". Σημείωσε ότι αν γίνουμε... Σουηδία, σε επίπεδα διαφάνειας, θα κερδίσουμε 8% του ΑΕΠ. Δηλαδή, εξήγησε, πως "λεφτά υπάρχουν αλλά χάνονται στη χοάνη της διαφθοράς".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε κι αυτοκριτική: "είμαστε έτη φωτός από εκεί που θέλουμε, αλλά κάναμε την αρχή". Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τα στελέχη του να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Ειδικά για την παιδεία αναγνώρισε λάθη. "Αλλά καθιερώσαμε το ηλεκτρονικό βιβλίο" είπε, σε μία έμμεση αναφορά στην καθυστέρηση διανομής των κανονικών βιβλίων, που σημειώθηκε φέτος για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στον εαυτό του. Προσωπικές διαφορές είπε δεν έχω με κανέναν, αλλά δεν έσκυψα και το κεφάλι σε κανέναν. Γιατί ο πολιτικός που σκύβει το κεφάλι γίνεται μαριονέτα. Ως παραδείγματα ανέφερε το τέλος που έβαλε στα δάνεια των μέσων ενημέρωσης και την αντίθεσή του με τράπεζες και φαρμακοβιομηχανίες. ¨"Ποιος άλλος τόλμησε να τα βάλει με τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο" ρώτησε και έδωσε ο ίδιος την απάντηση: "Εμείς".

Απάντησε στην κριτική που του έγινε για το δημοψήφισμα. "Μετανοιώνω που δεν το έκανα νωρίτερα" σημείωσε. "Με είπανε τρελό και άφρονα επειδή ζήτησα να δοθεί ο λόγος στο λαό" συνέχισε. "Πολλοί είπαν ότι αυτή η απόφαση μου στοίχισε το πρωθυπουργικό αξίωμα. Απαντώ: χαλάλι".
Αναφέρθηκε και στην επιλογή του να ταξιδεύει. "Κάποιοι με είπαν τουρίστα, αλλά εγώ θα συνεχίσω να τρέχω".
"Ότι λάθος έγινε το παίρνω επάνω μου, ότι πετύχαμε το κάναμε μαζί" ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου. "Θα είμαι κοντά στην προσπάθεια της νέας ηγεσίας" ξεκαθάρισε. "Με διακριτικότητα" προσέθεσε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Στο τέλος η φωνή του ήτανε σπασμένη από τη συγκίνηση, ενώ πολλοί στην αίθουσα δάκρυσαν।
protothema.gr

Read more...

Γιώργος Παπανδρέου: Δεν βάλαμε εμείς την Ελλάδα σε επιτήρηση

Γιώργος Παπανδρέου: Δεν βάλαμε εμείς την Ελλάδα σε επιτήρηση
«Θα είμαστε και πάλι μαζί από άλλα μετερίζια, αλλά πάλι κοντά», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, η οποία βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο ΣΕΦ. «Στη διετία που πέρασε παλέψαμε να μη χαθεί το σκάφος. Αυτό το καταφέραμε με θυσίες μεγάλες με πολιτικό και προσωπικό κόστος», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην απόφαση για το «κούρεμα του χρέους» υπογραμμίζοντας την συνεισφορά της κυβέρνησής του στο να καταλήξει η χώρα σε αυτό το θετικό - όπως τόνισε - αποτέλεσμα.


Στην αρχή της ομιλίας του ο Γιώργος Παπανδρέου θυμήθηκε το σύνθημα που άκουσε όταν έβαλε πρώτη φορά υποψηφιότητα στην Αχαΐα. «Γιώργο θυμίσου, μια ζωή μαζί σου». «Μαζί ήμασταν, μαζί θα είμαστε» προσέθεσε. Με τα λόγια του Ρίτσου «θα κλάψουμε πολύ μέχρι να μάθουμε τον κόσμο να γελάει»

«Ο αγώνας μας δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αλλά είμαστε σε ένα δρόμο που μας πάει εκεί που πρέπει» εξήγησε.
Μάλιστα ευχαρίστησε τόσο τον ελληνικό λαό για τις θυσίες του, όσο και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη και την προσπάθεια τους.

Ωστόσο, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την ομιλία του εξαπέλυσε νέα πυρά προς τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «Θα ήθελα να την ευχαριστήσω αλλά δυσκολεύομαι. Η συνεισφορά της έγινε με μιζέρια».
«Η ΝΔ με την υπογραφή της αναίρεσε τη δική της στάση και επιχειρηματολογία. Δέχτηκε ότι τελικά είχαμε δίκιο», τόνισε. «Η Νέα Δημοκρατία ήλπιζε και πόνταρε στην αποτυχία» πρόσθεσε και επισήμανε ότι «πόνταρε στη μιζέρια, ενώ η Ελλάδα στο εξωτερικό έπαιρνε επαίνους».

«Η Ελλάδα ήδη βούλιαζε όταν την παραλάβαμε, καταφέραμε με πολλές θυσίες να μην βουλιάξει», επανέλαβε και συνέχισε απευθύνοντας δριμύ κατηγορώ προς τους Ευρωπαίους «Όχι δεν αποτύχαμε εμείς. Εμείς βρεθήκαμε σε μια παγκόσμια και ευρωπαϊκή δυστοκία και φόβο για τις αγορές».

«Δεν βάλαμε εμείς την Ελλάδα σε επιτήρηση και εξάρτηση, εμείς δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να φύγει η χώρα από τις εξαρτήσεις», τόνισε.


Διερωτήθηκε ποιος έφταιξε και συνέχισε λέγοντας ότι την απάντηση την έδωσε χθες ο Τσαρλς Νταλλάρα. Στο σημείο αυτό ο κ. Παπανδρέου είπε «Όλοι τον γνωρίζετε πλέον τον κ. Νταλλάρα» και διευκρίνισε πως δεν αναφέρεται στον Γιώργο Νταλάρα και κάλεσε τα στελέχη να αντισταθούν στον εκφασισμό της πολιτικής ζωής. Προτού προχωρήσει στην απάντηση που έδωσε εχθές ο επικεφαλής του IIF ο Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε στα ΜΜΕ και στο κανάλι Mega, στο οποίο αναφέρθηκε ονομαστικά! «Στο Mega ο Τσαρλς Νταλλάρα έδωσε την απάντηση και μου κάνει εντύπωση που δεν τον λογόκριναν» και χωρίς περαιτέρω σχόλιο διάβασε την απάντηση του IIF:
«Θυμηθείτε πριν 18 μήνες, αλλά μοιάζει να ήταν χρόνια πριν τα ελληνικά σπρεντ κατέβηκαν στη δευτερογενή αγορά κάτω από 300 μονάδες βάσης. Δυστυχώς οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν τότε να πουν στους επενδυτές ότι μπορεί στο μέλλον να μιλήσουν κούρεμα. Και αυτό προκάλεσε αβεβαιότητα».

«
Ζητούμε την αξιοπρέπεια, το σεβασμό και την ευκαιρία να πάει η Ελλάδα μπροστά», εξήγησε ο κ. Παπανδρέου και κατηγόρησε τη ρατσιστική όπως χαρακτήρισε πολιτική της ΕΕ με τις χώρες του Νότου.

Επεσήμανε δε ότι σήμερα το δίλημμα για τους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο είναι «δημοκρατία ή βαρβαρότητα» αναφερόμενος στη μετακίνηση των κέντρων λήψης αποφάσεων από τις κυβερνήσεις και τα Κοινοβούλια στο «κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι χρειάζεται ένα παγκόσμιο μέτωπο δημοκρατίας, καθώς η δημοκρατία είναι αυτή που απειλείται σήμερα, λόγω της τεράστιας συγκέντρωσης εξουσίας που έχει περιθωριποιήσει τους πολίτες. «Οι πολιτικοί είναι σήμερα πιο αδύναμοι και πολλοί και αιχμάλωτοι ενός πανίσχυρου χρηματοοικονομικού συστήματος» εξηγώντας ότι το πρόβλημα της χώρας μας είναι βαθιά πολιτικό.

Προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή Χάνες Σβόμποντα, του γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα και του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο απολογισμός της κυβερνητικής διετίας του ΠΑΣΟΚ από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος εν όψει των εθνικών εκλογών από τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες।
http://newpost.gr

Read more...

Ξέρετε τον Νταλάρα, όχι αυτόν που τραγουδαει...Απορώ πως δεν τον λογοκριναν στο MEGA...
Έριξε τα καρφιά του στο MEGA σε απευθείας μετάδοση και με πρόσχημα τον Τσαρλς Νταλαρα, υπερασπίστηκε τον Γιωργο. Και ... το δικαίωμα του να τραγουδάει ελευθερα.
"Ακούσατε τι ειπε (για τα spreads πριν απο 18 μηνες ) ο Νταλαρα. Όχι αυτός που τραγουδαει . Ο αλλος. Και απορώ πως το ΜΕGΑ δεν τον λογοκρινε".
O Παπανδρέου υποστήριξε τις επιλογές του και κυρίως την 2η δανειακή σύμβαση την οποια περιέγραψε - και ειναι αλήθεια - ως δικό του εργο.
Σε πολλά σημεια της ομιλίας του , χειροκροτήθηκε θερμά και ιδιαίτερα οταν επιτέθηκε στη ΝΔ...Read more...

Μούγγα στη στρούγκα...Μόλις ο Παπανδρέου τους είχε προσβάλλει. Ειχε μιλησει απαξιωτικά για το κανάλι τους. Τους ειχε πεταξει τη πατσαβούρα στα μουτρα ("απορώ πως δεν λογοκριναν τον Τσαρλς Νταλαρα").
Κι αυτοί στην ... πρώτη σύνδεση, μόλις διέκοψαν - πρόωρα, αυτή ήταν η αντίδραση τους- την ομιλία Παπανδρεου, παρουσιάστρια και οι επί τόπου μεταβαντες δημοσιογραφαρες (Χασαποπουλος και Γιαννισης) δεν είπαν λέξη για τη προσβολη.
Ρε Κίτσο, έστω μια κουβεντα. Για την τιμή των όπλων...Read more...

Το θρίλερ με τις υπογραφές στήριξης Βενιζέλου και Παπουτσή


Το θρίλερ με τις υπογραφές στήριξης Βενιζέλου και Παπουτσή
Ο αριθμός των υπογραφών που συγκεντρώνουν οι υποψηφιότητες των Ευάγγελου Βενιζέλου και Χρήστου Παπουτσή τις τελευταίες μέρες έχει εξελιχθεί σε ένα άτυπο μπρα ντε φερ.

Οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν πάνω από 200 πιστεύοντας ότι ο αριθμός θα δημιουργήσει πλειοψηφικό ρεύμα στήριξης.

Για τους ίδιους λόγους, ορισμένοι εξ αυτών (των συνεργατών του Ευ. Βενιζέλου) «ζυμώνουν» βουλευτές, στελέχη και δημοσιογράφους ότι ο Χρ. Παπουτσής δυσκολεύεται να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 94 υπογραφών.

Ο Ευ. Βενιζέλος έχει στο πλευρό του την συντριπτική πλειοψηφία του στελεχικού απαράτ- το είχε από το 2007, γιατί Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και (κυρίως) η Άννα Διαμαντοπούλου είπαν «Παπανδρέου» αλλά μόνον το είπαν.

Ο Χρ. Παπουτσής θα στηριχθεί κυρίως σε μεσαία και κατώτερα στελέχη, σε αυτούς που απαρτίζουν το «κοινωνικό» ΠΑΣΟΚ και συνήθως δεν καλούνται για συνεντεύξεις στα ΜΜΕ- το «στηρίζω Παπουτσή» το λένε στον πολιτικό και κοινωνικό τους περίγυρο. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσες υπογραφές έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η υποψηφιότητα Βενιζέλου, ούτε πως τις έχει συγκεντρώσει μιας και πολλά ακούγονται για τον… χαριτόβρυτο τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα η Τόνια Αντωνίου.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Παπουτσής- όταν τον ρωτάνε, απαντάει ότι θα ζητήσει τη στήριξη του συνόλου των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, αφού πρώτα μιλήσει στο όργανο και καταθέσει την πολιτική του πλατφόρμα. Ωστόσο, όταν το λένε ότι γράφεται πως συγκεντρώνει μόλις σαράντα, λέει γελώντας με νόημα «με τάση να γίνουν…
τριανταπέντε».

Ο Βενιζέλος έχει συνεργάτες που αγωνίζονται γι αυτόν και γνωρίζουν καλά το ΠΑΣΟΚ. Καλύτερα όμως από αυτούς γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ ο Παπουτσής ο οποίος κατά το παρελθόν τους καθοδηγούσε και ενίοτε τους προστάτευε πολιτικά. Ουσιαστικά, ο Βενιζέλος απευθύνεται στο κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ και ο Παπουτσής στην καρδιά του Κινήματος. Οι ώρες δεν προσφέρονται για προβλέψεις.

Καλό είναι να περιμένουμε ως το βράδυ της Κυριακής. Αν όμως μου έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό ώστε να κάνω μια πρόβλεψη, θα έλεγα ότι ο Παπουτσής δεν φαίνεται για στέλεχος που δεν γνωρίζει που πατάει και που πηγαίνει…


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Read more...

Άγριος γυναικοκαβγάς στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ


Άγριος γυναικοκαβγάς στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
Μόνον… μαλλί με μαλλί δεν πιάστηκαν χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Αφορμή, η τοποθέτηση της Άσπας Παπαηλιού η οποία έχοντας αντιληφθεί το… αλισβερίσι που γίνεται με τις υπογραφές στήριξης των υποψηφίων, πρότεινε να αλλάξει η διαδικασία, να στηθούν κάλπες και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να «υπογράψουν» με ψήφο, μυστικά, χωρίς πιέσεις και άλλα πολλά «όπλα» που λέγεται ότι έχουν επιστρατευτεί.

Πριν ολοκληρώσει την πρότασή της, η Τόνια Αντωνίου η οποία μαζεύει υπογραφές – λέγεται ότι τις μαζεύει συχνά με… ανορθόδοξο (sic έκφραση) τρόπο, πήρε το λόγο και άρχισε να φωνάζει υπέρ του καταστατικού.

Η Μαριλένα Κοππά, ζήτησε να ακούσουν την επιχειρηματολογία και μετά να αποφασίσουν και δέχθηκε την επίθεση της Συλβάνας Ράπτη η οποία της είπε «εσύ μη μιλάς γιατί είσαι… προσκεκλημένη, δεν είσαι εκλεγμένη» (σ.σ. Ο γραμματέας της ΚΟ και ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών μετέχουν εξ οφίτσιο).

Το τι έγινε, δεν περιγράφεται. Ευτυχώς καθόντουσαν σε… απόσταση ασφαλείας।
http://newpost.gr

Read more...

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ σε ζωντανή σύνδεση την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ...
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε LIVE το πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης...Read more...

13 δημόσιοι υπάλληλοι με 25 εκατομμύρια καταθέσεις

Έπεσαν στην τσιμπίδα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης


Όργιο «μαύρου» χρήματος εντόπισαν οι άνδρες του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) σε τραπεζικούς λογαριασμούς 13 δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι έκρυβαν στις καταθέσεις τους περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που παρουσιάζει το protothema.gr, μεταξύ αυτών που πιάστηκαν στην τσιμπίδα των ελεγκτών είναι υπάλληλος υπουργείου με «αδικαιολόγητες καταθέσεις» ύψους 8,9 εκατομμύρια ευρώ, δικαστική υπάλληλος με 7,9 εκατομμύρια ευρώ και αρκετοί προϊστάμενοι πολεοδομικών και δασικών υπηρεσιών.

Το έγγραφο του υπουργείου κατατέθηκε στην Βουλή μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ Μανώλη Μπεντενιώτη ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει « το μεγάλο πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση αλλά και η ηθική και κοινωνική» συμπληρώνει ότι «η διαφθορά αγγίζει το 10% του ΑΕΠ ενώ η παραοικονομία που αθροίζεται με την διαφθορά φθάνει το 35% του ΑΕΠ» ενώ ζητά να δρομολογηθούν «οι νόμιμες διαδικασίες πλειστηριασμών και κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας ώστε να επανέλθουν στα ταμεία του δημοσίου τα αδικαιολογήτως και παρανόμως αποκτηθέντα χρήματα».

Πάντως, όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργείου, το σύνολο σχεδόν των 13 υπαλλήλων εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να απολαμβάνουν τα όσα αδικαιολογήτως απέκτησαν. Οι μόνες ποινές που έως σήμερα έχουν ασκηθεί είναι οι πειθαρχικές ενώ εξακολουθούν να εκκρεμούν οι τυχόν ποινικές διώξεις.

Πολυεκατομμυριούχος υπάλληλος υπουργείου


Όπως προκύπτει από το έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι έλεγχοι του ΣΕΕΔΔ έδειξαν ότι σε τραπεζικούς λογαριασμούς «υπαλλήλου Υπουργείου της Αθήνας εντοπίστηκαν καταθέσεις συνολικού ύψους 8.923.506,59 ευρώ που δεν αιτιολογούνται».

Κατά του πολυεκατομμυριούχου υπάλληλου, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί, ασκήθηκε ποινική δίωξη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες «φέρεται αυτές οι καταθέσεις να αποτελούσαν επιχορηγήσεις Συνδικαλιστικών Σωματείων που ο υπάλληλος εκπροσωπούσε» χωρίς όμως να είναι γνωστό ακόμα «το μέρος των χρημάτων που καταχράστηκε».

Δικαστική υπάλληλος με 7,9 εκατ. ευρώ

Εντύπωση προκάλεσαν στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και οι καταθέσεις δικαστικής υπαλλήλου η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Αναλυτικά, σύμφωνα με τους ελέγχους «εντοπίστηκαν στους οικογενειακούς τραπεζικούς λογαριασμούς της, καταθέσεις εκτός μισθοδοσίας και τόκων, ύψους 7.965.236,64 ευρώ, κατοχή από την ίδια ή και με τον σύζυγο του συνόλου των μετοχών ανώνυμης εταιρείας και συμμετοχή της στη διοίκηση της ως άνω εταιρείας».

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει παραγγείλει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης της υπαλλήλου ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ η αρμόδια ΔΟΥ στην οποία διαβιβάστηκε η σχετική έκθεση προκειμένου να διερευνήσει τυχόν φορολογικές παραβάσεις απάντησε ότι «αδυνατεί λόγω έλλειψης προσωπικού να ολοκληρώσει τις ενέργειές της εντός διμήνου από την γνωστοποίηση της έκθεσης και ζήτησε να της χορηγηθεί παράταση προθεσμίας»!

Τελωνιακός υπάλληλος με αδικαιολόγητες καταθέσεις

Από την ομάδα υπαλλήλων με υπέρογκες και αδικαιολόγητες καταθέσεις δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν και οι τελωνιακοί. Συγκεκριμένα, σε τραπεζικούς λογαριασμούς τελωνιακού υπαλλήλου, εντοπίστηκαν μετά από τους ελέγχους των επιθεωρητών, καταθέσεις ύψους 923.554,67 ευρώ οι οποίες κρίθηκαν «αδικαιολόγητες».

Ο υπάλληλος παραπέμφθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο για το παράπτωμα της «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας» και ποινή «προστίμου 10 ημερών»!. Επιπλέον το εφετείο πλημμελημάτων Αθηνών τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή ενώ από την αρμόδια ΔΟΥ κρίθηκε ότι «ο ελεγχόμενος δεν υπέχει καμία άλλη φορολογική υποχρέωση». Με τον τρόπο αυτό, φαίνεται ότι δεν έχει δημευτεί κανένα περιουσιακό στοιχείο από τον συγκεκριμένο υπάλληλο ο οποίος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και να απολαμβάνει τους «κόπους της εργασίας του».Υπάλληλοι πολεοδομιών οι «αρχιερείς» της διαφθοράς


Το αρνητικό ρεκόρ με τους περισσότερους «διεφθαρμένους» υπαλλήλους ανήκει στην υπηρεσία Πολεοδομίας. Συγκεκριμένα, πέντε περιπτώσεις από τις δεκατρείς στις οποίες αναφέρεται το έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορούν σε προϊστάμενους πολεοδομικών υπηρεσιών όλης της χώρας σε λογαριασμούς των οποίων εντοπίστηκαν περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ δίχως να δικαιολογούνται.

Ειδικότερα:

- Μετά από σχετική καταγγελία, οι επιθεωρητές εντόπισαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλου πολεοδομίας νησιωτικού νομού «αδικαιολόγητες καταθέσεις» ύψους 1.563.355 ευρώ. Το αποτέλεσμα των ερευνών είχε ως συνέπεια η εφορία να βεβαιώσει φόρους που πρέπει να πληρώσει ο επίορκος υπάλληλος ύψους 330.561,47 ευρώ
- Το ίδιο συνέβη και με πρώην Διευθυντή της Πολεοδομίας νησιωτικού νομού ο οποίος εμφάνισε «αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 609.382 ευρώ, του επιβλήθηκε ποινή παύσης και τέθηκε αυτοδίκαια σε αργία». Επιπροσθέτως, η εφορία του καταλόγισε φόρους και προσαυξήσεις ύψους 877.832,06 ευρώ ενώ το δικαστήριο του απαγόρευση την έξοδο από την χώρα.
- Σε τραπεζικούς λογαριασμούς προϊστάμενου πολεοδομίας της Δυτικής Ελλάδας εντοπίστηκαν «αδικαιολόγητες καταθέσεις» ύψους 607.637 ευρώ
- Άλλος προϊστάμενος πολεοδομίας Δήμου της Αττικής πιάστηκε με αποταμιεύσεις ύψους 353.971,6 ευρώ τις οποίες δεν μπορεί να δικαιολογήσει
- Τέλος, υπάλληλος πολεοδομίας της Βορείου Ελλάδας εντοπίστηκε να φυλάσσει στους λογαριασμούς του 61.296,10 ευρώ, τα οποία όχι μόνο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει αλλά εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο Κροίσος δασάρχης και ο «ποντικός» του ΟΑΕΔ

Πολυεκατομμυριούχος φαίνεται ότι έχει γίνει πρώην δασάρχης σε νησί του Σαρωνικού, ο οποίος σύμφωνα με το έγγραφο «το συνολικό ποσό αδικαιολόγητων καταθέσεων, που προσδιορίστηκε από τον έλεγχο στην περίπτωση αυτή ανήλθε στο ποσό των 1.014.701,4 ευρώ από σύνολο καταθέσεων 4.109.449,8 ευρώ».

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι αν και εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την δικαιοσύνη, το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο τον απάλλαξε για το συγκεκριμένο αδίκημα για να τον απολύσει πρόσφατα λόγω καταδίκης επειδή έδωσε άδεια τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα σε δασική περιοχή και σε αρχαιολογικό χώρο! Επιπροσθέτως, σε δεύτερο πρώην προϊστάμενο δασικής υπηρεσίας νησιωτικού νομού εντοπίστηκαν 88.200 ευρώ τα οποία χαρακτηρίστηκαν αδικαιολόγητα.

Παρακρατήσεις ενταλμάτων πληρωμής για προσωπικό όφελος φαίνεται ότι έκανε υπάλληλος του ΟΑΕΔ στου οποίου τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανιχνεύτηκαν 675.615,28 ευρώ αδικαιολόγητες καταθέσεις.

Επιπροσθέτως, από το άνοιγμα λογαριασμών προϊσταμένου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων προέκυψαν αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 506.059,02 ευρώ ενώ από τον έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων απεδείχθη ότι «δεν καλύπτονται από τα εισοδήματά του». Τέλος σε πρώην διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών στην Δυτική Ελλάδα ο οποίος έχει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 600.000 ευρώ ασκήθηκε ποινή οριστικής παύσης.
https://lh3.googleusercontent.com/-iz6cFREuge8/T1s3rRIqQnI/AAAAAAAAoWw/TJFWHtbJ0yA/s512/10032012652.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-CI_mks64hgE/T1s3scOxheI/AAAAAAAAoW8/FfUGBgKKMAM/s512/10032012653.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-yS5XblqKxV4/T1s3sxp7ROI/AAAAAAAAoXE/7_2MGTv3OHE/s512/10032012654.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-5rZMs04EYC4/T1s3rel0_MI/AAAAAAAAoWs/R3vrhG-ohto/s512/10032012651.jpg
Read more...

Μεχρι και δικο του δωματιο εχει ετοιμασει...Ο Μπενυτο μη χάνοντας ευκαιρία εχει ετοιμάσει και χρησιμοποιεί ως "γραφείο" του, ένα δωμάτιο του σταδίου του ΣΕΦ.
Μάλιστα εχει ... κολλήσει απ' εξω και χαρακτηριστική ταμπέλα που γράφει "Συνεργάτες Ευάγγελου Βενιζέλου"...Read more...

Ευ.Βενιζέλο για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στηρίζει ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Ανοιξε τα χαρτιά του


Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε παλαιότερα αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο βνα διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε παλαιότερα αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο βνα διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Στήριξη στον Ευ.Βενιζέλο για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θα παράσχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Βενιζέλου ανταποκρίνεται στις αρχές της αλήθειας, της ενότητας και της προοπτικής» τόνισε.

Στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών τάχθηκε και ο πρώην υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε αφήσει αιχμές κατά του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος επίσης διεκδικεί την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, κατά την τελετή παραλαβής του χαρτοφυλακίου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ο «σερίφης» έκανε το ΠΑΣΟΚ… Καμπούλ!


Ο «σερίφης» έκανε το ΠΑΣΟΚ… Καμπούλ!
Η δήλωση που έκανε στις αρχές του 2009, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, παρομοιάζοντας την Αθήνα με την… Καμπούλ, θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ένα χρόνο μετά, τον Φεβρουάριο του 2010, όταν η εγκληματικότητα χτύπησε κόκκινο, η τότε αντιπολίτευση του επέστρεψε τον χαρακτηρισμό.

Ήταν οι μέρες που τρομοκράτες αφόπλιζαν αστυνομικούς στο Μαρούσι και ένας αθώος πολίτης πλήρωνε με τη ζωή του την απόπειρα σύλληψης δύο κακοποιών στον Βύρωνα.

Μια μέρα μετά την επιστροφή του στην Κατεχάκη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενέταξε την κυβερνητική επιλογή στην υπηρεσία των (εσω)κομματικών του επιλογών.

Είπε ότι βρήκε άδειες μοτοσυκλέτες και γεμάτα γραφεία και έκανε το ΠΑΣΟΚ… Καμπούλ.
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι ο Χρυσοχοΐδης έκανε τη σχετική δήλωση αγνοώντας ηθελημένα (εκτός από τα πραγματικά νούμερα) ότι η ομάδα ΔΙΑΣ δεν έχει πλέον χρήματα για ανταλλακτικά των μοτοσυκλετών και για βενζίνη- ειρήσθω εν παρόδω η τιμή του λίτρου έφτασε στα 2 ευρώ, χωρίς να φταίει (και γι' αυτό) η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η αποτελεσματικότητα του Χρήστου Παπουτσή, όπως και κάθε υπουργού, πρέπει να κρίνεται, όπως πρέπει να κριθούν και όσοι ψήφισαν το Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσουν. Δεν ήταν αυτό όμως το διακύβευμα, στο ΠΑΣΟΚ το αντελήφθησαν άπαντες και τα αίματα άναψαν. Η απάντηση του Χρ. Παπουτσή μαρτυρά του λόγου το αληθές. Και ενδεχομένως στο Εθνικό Συμβούλιο, να έχουμε και συνέχεια...

Ως σήμερα, η κούρσα διαδοχής Βενιζέλου- Παπουτσή, δημοσίως, δεν χαρακτηριζόταν από ακρότητες- τα καρφιά μέσω του διαδικτύου δεν μπορεί να θεωρούνται ακρότητες.

Ωστόσο, εμείς οι πολίτες που δεν μετέχουμε ενεργά στις εκλογικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Με την επιστροφή του Χρυσοχοΐδη στην Κατεχάκη, το ΠΑΣΟΚ έχασε έναν αρχηγό- για να μην ξεχνάμε, αλλά η πόλη κέρδισε ένα… σερίφη.

Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Read more...

Μίνι Μνημόνιο με νέα μέτρα 6 δισ. έως το 2015

Εγκρίθηκαν άρον – άρον χτες από το υπουργικόΜίνι-Μνημόνιο με περικοπές ύψους 6 δισ. ευρώ στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση, το οποίο θα σημάνει πιθανότατα νέες ανατροπές και «θυσίες» για μισθοσυντήρητους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κύριο Φίλιππο Σαχινίδη να αναθέσει στο ΚΕΠΕ τη διενέργεια Έκθεσης Δαπανών (spending review) για να καθοριστούν οι τομείς από τους οποίους θα περικοπούν τα επόμενα χρόνια κονδύλια δισεκατομμυρίων, με απώτερο στόχο την δημιουργία πλεονασμάτων για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η επισκόπηση των δαπανών Γενικής Κυβέρνησης 2013 – 2014 αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης στο πλαίσιο του σχεδίου Μνημονίου. Στόχος της είναι η αποτελεσματικότερη κατανομή των περιορισμένων δημοσιονομικών πόρων, που σημαίνει ότι θα χάσουν σημαντικά έσοδα επιχειρήσεις ή νοικοκυριά που εξαρτώνται οικονομικά από το δημόσιο.

Μετά τις περικοπές που θα αποφασιστούν, θα πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης (το σύνολο δηλαδή του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα) κατά τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ ετησίως, για τα έτη 2013 και 2014.

Επιπλέον, το ΚΕΠΕ θα εισέλθει και στην κρίση της ουσίας της δημόσιας δαπάνης, για τον περαιτέρω εξορθολογισμό της (δηλαδή την περικοπή ή ανακατανομή των κονδυλίων) στη διετία 2015 και 2016.

Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη για την ελληνική δημοσιονομική πραγματικότητα αξιολόγηση. Η Έκθεση δαπανών επιδιώκεται να εντοπίσει τη σπατάλη, την κακή διαχείριση, την αναποτελεσματική χρήση των περιορισμένων πόρων του κράτους, και τελικά να καταδείξει με τις προτάσεις της, σε αυτήν ή την επόμενη κυβέρνηση, ποιες λειτουργίες του κράτους και των φορέων του είναι ήσσονος προτεραιότητας και πρέπει να καταργηθούν – προφανώς μαζί με θέσεις και αποδοχές.

Η αξιολόγηση αυτή θα «εμπλουτίσει» την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ).

Η αξιολόγηση αυτή όμως έχει ήδη ξεκινήσει για το 2012. Για το τρέχον δημοσιονομικό έτος, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε συνεργασία με το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), προετοιμάζουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013 – 2016.

Η ολοκλήρωση της θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, σε τρείς φάσεις :

- 1η Έκθεση προόδου την 30 Μαρτίου 2012: καταγραφή και κατηγοριοποίηση δαπανών και πρώτα συμπεράσματα

- 2η Έκθεση προόδου την 15 Μαϊου 2012: προσχέδιο προτάσεων

- Ολοκλήρωση επισκόπησης την 30 Ιουνίου 2012: ολοκλήρωση και παράδοση μελέτης και συμπερασμάτων

Οι ομάδες έργου που έχουν συσταθεί στο ΓΛΚ προετοιμάζουν ήδη τη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες όλων των υπουργείων και των εποπτευομένων από αυτά φορέων, η οποία θα ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες, όσο η έρευνά τους θα κλιμακώνεται και εμβαθύνει στην ανάλυση των
protothema.gr

Read more...

Υπάρχει πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ISDA

Ενεργοποιούνται τα CDS


Η δημοπρασία για τα CDS θα γίνει στις 19 Μαρτίου. Το συνολικό ύψος της  «καθαρής» έκθεσης είναι 3,2 δισ. δολάρια
Η δημοπρασία για τα CDS θα γίνει στις 19 Μαρτίου. Το συνολικό ύψος της «καθαρής» έκθεσης είναι 3,2 δισ. δολάρια (Φωτογραφία: AΠΕ )


Αθήνα
Ομόφωνα η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) αποφάσισε την Παρασκευή ότι στην Ελλάδα συνέβη πιστωτικό γεγονός. Το πιστωτικό γεγονός οδηγεί στην ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS), συνολικού ύψους 3,2 δισ. δολαρίων.

Η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής και η ανακοίνωση της ISDA.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη και ουσιαστικά είχε προεξοφληθεί από την αγορά.

Όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, ο μόνος λόγος που άργησε τόσο πολύ η ανακοίνωση ήταν το γεγονός ότι η ISDA περίμενε τη δημοσίευση της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (αριθμός ΦΕΚ 50) για την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs).

Από τη στιγμή που έγινε αυτό, αμέσως μετά δημοσιοποιήθηκε η απόφαση της Ένωσης.

«Όλα πήγαν ομαλά, όπως τα περιμέναμε, χωρίς εκπλήξεις» σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η EMEA Determinations Committee αποφάσισε ότι στην Ελλάδα συνέβη υπάρχει πιστωτικό γεγονός μετά την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να αλλάξει τους όρους των ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, με αποτέλεσμα το δικαίωμα στις πληρωμές όλων των κατόχων των ομολόγων που επηρεάζονται, να μειώνεται.

Η EMEA DC αποφάσισε να διενεργήσει δημοπρασία για τα CDS στις 19 Μαρτίου.

Όπως εξηγεί η ISDA, όταν αρχικά ανακοινώθηκε το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πριν από λίγους μήνες, δεν υπήρχε κάποια αναφορά για τη χρήση των CACs και το σχέδιο ήταν σε εθελοντική βάση.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η ISDA είχε αποφασίσει παλαιότερα ότι δεν υπάρχει πιστωτικό γεγονός.

Την ίδια απόφαση είχε λάβει πριν από δύο εβδομάδες, καθώς η Ελλάδα δεν είχε επικαλεσθεί τις ρήτρες συλλογικής δράσης.

Μετά το πιστωτικό γεγονός, επισημαίνει η ISDA, οι συμμετέχοντες στην αγορά θα διενεργήσουν μία δημοπρασία ώστε να καθορισθεί η τιμή ανάκτησης της αρχικής αξίας (recovery value) των ελληνικών ομολόγων.

Αυτή η τιμή καθορίζει τα ποσά που θα πληρωθούν για τα CDS. Συνολικά θα διευθετηθούν 4.323 συμβόλαια CDS.

Σύμφωνα με τον οίκο εκκαθάρισης των πιστωτικών παραγώγων, Depository Trust & Clearing Corporation, η καθαρή αξία των CDS επί ελληνικού κρατικού χρέους είναι 3,2 δισ. ευρώ (στις 2 Μαρτίου).

Πριν από ένα χρόνο ήταν περίπου 5,5 δισ. δολάρια. Η μείωση της καθαρής έκθεσης σε ελληνικά CDS μειώθηκε σημαντικά, λόγω του γεγονότος ότι επί ένα χρόνο τώρα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η ΕΚΤ προσπάθησαν να γίνει η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους σε εθελοντική βάση, χωρίς δηλαδή να εκδηλωθεί πιστωτικό γεγονός.

Το καθαρό ποσό που πληρώνει ένα CDS όταν συμβαίνει ένα πιστωτικό γεγονός είναι η ονομαστική αξία του συμβολαίου μείον το recovery value. Αν για παράδειγμα, η recovery value είναι 25%, τότε το συνολικό ποσό που θα πληρωθεί θα είναι 75% επί 3,2 δις = 2,4 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει η ISDA, καθώς κατά μέσο όρο το 70% της έκθεσης σε παράγωγα καλύπτεται από εγγυήσεις (ενέχυρα) και το επίπεδο της εγγύησης στα CDS είναι πιθανό να είναι υψηλότερο, καθώς πάνω από το 90% των συναλλαγών σε CDS καλύπτονται από εγγυήσεις.

Ποιοι ψήφισαν υπέρ του πιστωτικού γεγονότος

Η απόφαση της EMEA DC ήταν ομόφωνη. Υπέρ ψήφισαν οι εκπρόσωποι των εξής τραπεζών και επενδυτικών εταιρειών:

Bank of America Merrill Lynch
Barclays
Credit Suisse
Deutsche Bank AG
Goldman Sachs
JPMorgan Chase Bank, N.A.
Morgan Stanley
UBS
BNP Paribas
Societe Generale
Citadel Investment Group LLC
D.E. Shaw Group
BlueMountain Capital
Elliott Management Corporation
PIMCO

Γιώργος Κωστούλας

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Η Λαγκάρντ εισηγείται 28 δισ. ευρώ δάνειο από το ΔΝΤ στην Ελλάδα

Θα δοθούν σε τέσσερα χρόνια


Η πρόταση της Κριστίν Λαγκάρντ θα τεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα
Η πρόταση της Κριστίν Λαγκάρντ θα τεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα (Φωτογραφία: Reuters )


Ουάσινκτον
Την παροχή δανειακής βοήθειας ύψους 28 δισ. ευρώ πρός την Ελλάδα από το ΔΝΤ εισηγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο συμβούλιο του Ταμείου η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως σημείωσε σε γραπτή δήλωσή της, η βοήθεια των 28 δισ. ευρώ (36,7 δισ. δολάρια ΗΠΑ) θα καταβληθούν σε διάρκεια τεσσάρων ετών μέσω του μηχανισμού Extended Fund Facility (EFF) προκειμένου να συμπληρωθεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα βοήθειας πρός την Ελλάδα.

Όπως τόνισε σε δηλωσή της, η κ. Λαγκάρντ είχε την Παρασκευή διαβουλεύσεις με το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ και στη βάση αυτή συζητήθηκε η στήριξη της Ελλάδας με 28 δισ. ευρώ (36,7 δισ. δολάρια) για την υποστήριξη των φιλόδοξων στόχων του ελληνικού οικονομικού προγράμματος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Αναλυτικά η δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ έχει ως εξής:

«Η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και μιας διατηρήσιμης δημοσιονομικής θέσης θα απαιτήσει από την Ελλάδα να καταβάλει διαρκείς και βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

»Η απόφασή μου να εισηγηθώ στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ ότι το Ταμείο πρέπει να συνεχίσει να συνδράμει την Ελλάδα σε αυτή την προσπάθεια, παρέχοντας ουσιαστική χρηματοδοτική στήριξη για παρατεταμένη χρονική περίοδο, είναι ανάλογη με την μακροπρόθεσμη φύση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και με την σημαντική οικονομική εισφορά που προβλέπεται από τον ιδιωτικό τομέα και από κράτη μέλη της Ευρωζώνης. Η κλίμακα και η διάρκεια της στήριξης του Ταμείου είναι μια αντανάκλαση της αποφασιστικότητάς μας να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε.

»Χαιρετίζω τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με τις ελληνικές Αρχές στην προσφορά ανταλλαγής του χρέους. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που θα μειώσει δραματικά μεσοπρόθεσμα τις ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας και θα συμβάλει στη βιωσιμότητα του χρέους. Η συνεχή υποστήριξη του ΔΝΤ θα είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου πακέτου -στο οποίο όλα τα κόμματα, η ελληνική κυβέρνηση, οι ευρωπαίοι εταίροι της, ο ιδιωτικός τομέας, και το Ταμείο- θα παίξουν το ρόλο τους για να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό να ξεπεράσει αυτή την κρίση και με την πάροδο του χρόνου να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ανάπτυξης, συμβάλλοντας έτσι στην ευρύτερη παγκόσμια χρηματοοικονομική σταθερότητα.

»Θα θέσω αυτή την πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα για επανεξέταση».


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Με την εισήγηση του Γ.Παπανδρέου ξεκινά η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Την Κυριακή οι υποψήφιοι


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Με τις ομιλίες Σβόμποντα, Αγιάλα, Καρχιμάκη και Παπανδρέου ξεκινά σήμερα, Σαββάτου η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος θα γίνει αύριο, Κυριακή.

Οι εργασίες του Σαββάτου θα ξεκινήσουν με ομιλίες του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή Χήνες Σβόμποντα, του γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο απολογισμός της κυβερνητικής διετίας του ΠΑΣΟΚ από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος εν όψει των εθνικών εκλογών από τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες.

Οι εργασίες της Κυριακής θα ξεκινήσουν με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, μετά τη λήξη της οποίας θα συνεχιστεί η Εθνική Συνδιάσκεψη.

Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο

08.30 - 10.30 Διαπίστευση

10.30 Έναρξη - Εκλογή Προεδρείου

10.40 Χαιρετισμός Χήνες Σβόμποντα, προέδρου Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

10.50 Χαιρετισμός Λουίς Αγιάλα, Γενικού Γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

11.00 Εισήγηση Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη

11.30 Ομιλία Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου

12.30 Παρουσίαση εισηγητικών κειμένων από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, Παντελή Οικονόμου και Πάρι Κουκουλόπουλου

13.00 Τοποθετήσεις

22.00 Λήξη Εργασιών πρώτης ημέρας

Κυριακή

09.30 Έναρξη - Τοποθετήσεις

Σύνοδος Εθνικού Συμβουλίου

12.00 Ανακήρυξη Υποψηφίων

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Επικίνδυνος και βλαπτικός είσαι εσύ...
Από «θέσεως μνημονιακής ισχύος», ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός των Οικονομικών επιτέθηκαν με ανοίκειες εκφράσεις εναντίον των διοικήσεων των ασφαλιστικών Ταμείων, που υπερασπίστηκαν τα αποθεματικά τους, αρνούμενοι να δεχθούν το «κούρεμα».

Λησμονούν ότι... στερούνται μιας νωπής, ξεκάθαρης, λαϊκής εντολής για την οικονομική διαχείριση της χώρας και λοιδορούν όσους δεν υποκύπτουν, όπως αυτοί, στα αντιλαϊκά σφαγιαστικά μέτρα που τους επιβάλλει η Τρόικα, σε βάρος της υγείας, της περίθαλψης και της σύνταξης των εργαζομένων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) χαιρετίζει και πάλι τις διοικήσεις των Ταμείων που δεν συναίνεσαν στον αυτοσφαγιασμό τους, με το «κούρεμα» των αποθεματικών. Παράλληλα, αποδοκιμάζει τους ελάχιστους –κυριολεκτικά και μεταφορικά- δημοσιογράφους, κάποιοι από τους οποίους είναι εκδότες και οφείλουν παρακρατημένες εισφορές στα Ταμεία, που έστησαν πανηγύρι, στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για την επιτυχία του PSI, εξαπολύοντας δηλητηριώδη σχόλια κατά συνδικαλιστών και διοικήσεων των Ταμείων μας. Πρόκειται για πρόσωπα που βλέπουμε συχνά στις οθόνες, αλλά ουδέποτε στις κινητοποιήσεις του κλάδου για υπεράσπιση των Ταμείων μας και στις γενικές συνελεύσεις, για να θέσουν υπό την κρίση των μελών τις «σωτήριες απόψεις» τους.

Αν οι ελεύθερες και δυναμικές διοικήσεις των Ταμείων μας αποδεχτούμε προς στιγμής ότι είναι «ανεύθυνες και μυωπικές», πρέπει τότε να παραδεχθούμε ότι είχαν «την τύφλα τους» όσοι κυβερνητικοί και διάφοροι καθημερινοί ή ευκαιριακοί «σχολιαστές» προέβλεπαν ή απειλούσαν ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα και θα μας βγάλουν οι εταίροι από το ευρώ και την κοινότητα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων, με συνεχή ετοιμότητα, είναι στο πλευρό των ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου. Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. αφήνει στην κρίση αυτής της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων τον υπονομευτικό σχολιασμό των ελάχιστων υποστηρικτών την Τρόικας.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ., μαζί με τις διοικήσεις των Ταμείων, των Ενώσεων του κλάδου και τους άλλους εργαζόμενους, οργανώνονται από σήμερα για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στα αποθεματικά μας από την εφαρμογή του PSI και να σχεδιάσουν τις νομικές ενέργειες για υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Με τις νέες δηλώσεις του Αντιπροέδρου καταλαβαίνει κανείς ποιος είναι ο «βλαπτικός και επικίνδυνος» για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ποιος παίρνει βλαπτικές αποφάσεις, ακόμα και για το PSI, χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός. Όσο για τις νέες απειλές του, αποδεικνύουν την ανεύθυνη ορμή του σε εκδικητικές αποφάσεις, εις βάρος πάντα μόνο των εργαζομένων.
anergoidimosiografoi.blogspot.comRead more...

«Λουκέτο» στα δημόσιο ΚΤΕΟ επεξεργάζεται το υπουργείο Υποδομών...Το κλείσιμο των κρατικών ΚΤΕΟ μελετά πλέον ο υπουργός Υποδομών κ. Μ. Βορίδης, καθώς θεωρεί ότι το δημόσιο δεν έχει κανέναν λόγο να παρέχει υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου και να απασχολεί συνεργεία.

Οπως δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση της... βουλευτού Εβρου του ΠαΣοΚ κυρίας Ολγας Ρενταρή - Τέντε, «δεν υπάρχει κανείς λόγος το κράτος να παρέχει υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου διατηρώντας συνεργεία».

«Δεν ξέρω γιατί το κράτος πρέπει να διατηρεί συνεργεία. Δεν ξέρω για ποιο λόγο πρέπει να κάνει αυτήν τη δουλειά» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών.

«Η θέση μου είναι ότι αυτή η παροχή υπηρεσίας πρέπει να σταματήσει, ειδικώς όταν η υπηρεσία αυτή παρέχεται ήδη από τον ιδιωτικό τομέα» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι η πρόθεσή του είναι «να σταματήσει να παρέχεται αυτή η υπηρεσία από το δημόσιο».

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι «κανένα δημόσιο ΚΤΕΟ δεν είναι πιστοποιημένο» και επισήμανε ότι «είναι ένα ζήτημα να αποφασίσουν οι περιφέρειες τι θέλουν να κάνουν τους συγκεκριμένους εργαζομένους»

«Ακόμα και καλά να λειτουργούν, ακόμα και υποδειγματικά να λειτουργούν, είναι μία δραστηριότητα που δεν υπάρχει λόγος να την κάνει το ελληνικό Δημόσιο. Και αυτό είναι που λέω ότι πρέπει να σκεφτούμε ξανά. Πρέπει να σκεφτούμε ξανά τι ακριβώς θέλουμε να κάνει το κράτος» σημείωσε ο υπουργός.

Μάλιστα, πρότεινε να καταργηθεί το τέλος του 10% που καταβάλλεται για τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων, καθώς, όπως είπε, «είναι ένα απομεινάρι που ουσιαστικά επιβαρύνει επιχειρήσεις και τις μεταχειρίζεται τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις με τρόπο διαφορετικό απ' αυτόν που μεταχειριζόμαστε όλες τις άλλες επιχειρήσεις».

«Πρέπει να μειώσουμε τη λειτουργία του Δημοσίου, πρέπει να εξορθολογήσουμε τη λειτουργία του, πρέπει να αποδεχθούμε ότι το ελληνικό Δημόσιο θα κάνει λιγότερα πράγματα και πιο αποτελεσματικά απ' ό,τι έκανε μέχρι χθες και, επομένως, πρέπει όλοι να μπούμε σε μία τέτοια λογική και φιλοσοφία» κατέληξε ο υπουργός...

BHMA.Read more...

Πατάμε πλέον σε στέρεο έδαφος, τονίζει ο Λουκάς Παπαδήμος

«Έχουμε μία νέα ευκαιρία, ας μην τη χάσουμε»


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Σε χαμηλούς τόνους και με πρόσκληση σε «περισυλλογή» ο Λουκάς Παπαδήμος μίλησε για την «ιστορική επιτυχία» του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων το οποίο, όπως είπε, επιτρέπει στην Ελλάδα να ξεφύγει από την κινούμενη άμμο των τελευταίων ετών και να πατήσει σε στέρεο έδαφος.

Η ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης χρέους που έχει γίνει ποτέ, επισήμανε ο πρωθυπουργός, «ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιριών και ελπίδας για την Ελλάδα. Πρόκειται για μια σημαντική, θα έλεγα ιστορική, επιτυχία, που έγινε δυνατή με τις συστηματικές, συντονισμένες και σκληρές προσπάθειες πολλών.

«Με τη βοήθεια των εταίρων μας, με τις θυσίες του ελληνικού λαού και τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση, φέραμε σε πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο», επισήμανε.

Η Ελλάδα, συνέχισε ο πρωθυπουργός ξεφεύγει πλέον από την κινούμενη άμμο στην οποία κινούνταν εδώ και εβδομάδες και πατά σε στέρεο έδαφος. Για πρώτη φορά αφαιρεί δημόσιο χρέος –105 δισεκατομμύρια ευρώ– από τις πλάτες των πολιτών της και των επόμενων γενεών, είπε.

Επισήμανε παράλληλα ότι «η σημερινή δεν είναι μόνο μέρα ικανοποίησης για όσα έχουν επιτευχθεί, είναι και ευκαιρία περισυλλογής. Διότι γνωρίζουμε ότι επενδυτές και αποταμιευτές, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες απλοί πολίτες αυτής της χώρας, υπέστησαν σημαντικές ζημιές. Και αυτό μας υποχρεώνει να σκεφτούμε τα λάθη μας, τα οποία μας ανάγκασαν να οδηγηθούμε στην αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό παράλληλα ενδυναμώνει τη θέληση και αποφασιστικότητά μας να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Η αναδιάρθρωση του χρέους, πρόσθεσε στη συνέχεια, «είναι μια έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών της Ελλάδας. Είναι έκφραση εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της χώρας και το μέλλον μας στην Ευρωζώνη. Δημιουργεί προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι καταθέσεις, να γίνουν επενδύσεις, να ξαναπάρει μπρος η οικονομία, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους.

» Συνεχίζουμε να έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ανηφόρα. Τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε από τους τόκους και τα χρεολύσια, δεν έχουμε δικαίωμα να τα σπαταλήσουμε. Πρέπει να τα αξιοποιήσουμε για να εκσυγχρονίσουμε τις δομές της χώρας, να κάνουμε την οικονομία μας ανταγωνιστική, να νοικοκυρέψουμε το κράτος».

Ο Λουκάς Παπαδήμος καταλήγει στο μήνυμα του ότι «μέσα από τη βαθιά ύφεση και τις δοκιμασίες του ελληνικού λαού, αναδεικνύεται μια ελπιδοφόρα προοπτική εξόδου από τη χειρότερη κρίση της μεταπολεμικής περιόδου.

» Η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται. Η στήριξη των εταίρων μας επιβεβαιώνεται. Αλλά σε μας ανήκει η καθοριστική ευθύνη να διαμορφώσουμε την πορεία της χώρας. Να αλλάξουμε την οικονομία μας, να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία μας, να υπερασπιστούμε τη θέση μας στο ευρώ, να κερδίσουμε το μέλλον. Έχουμε μια νέα μεγάλη ευκαιρία. Ας μην την χάσουμε».


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Την έκθεση προόδου της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα παρουσιάζει την επόμενη εβδομάδα ο Χ. Ράιχενμπαχ

Κεφάλαια 10,5 δισ. ευρώ για 180 έργα


Ο κ. Ράιχενμπαχ θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στην πρόοδο που έχει σημειωθεί για την υλοποίηση των 180 έργων προτεραιότητας, τα οποία έχουν καθορίσει η Ομάδα Δράσης, μαζί με την κυβέρνηση
Ο κ. Ράιχενμπαχ θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στην πρόοδο που έχει σημειωθεί για την υλοποίηση των 180 έργων προτεραιότητας, τα οποία έχουν καθορίσει η Ομάδα Δράσης, μαζί με την κυβέρνηση (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Φτάνει τη Δευτέρα στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει την Πέμπτη την έκθεση προόδου της Ομάδας, μετά την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τον απολογισμό της δουλειάς που έχει γίνει, καθώς και τα βήματα που θα ακολουθήσουν.

Ο κ. Ράιχενμπαχ θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στην πρόοδο που έχει σημειωθεί για την υλοποίηση των 180 έργων προτεραιότητας, τα οποία έχουν καθορίσει η Ομάδα Δράσης, μαζί με την ελληνική κυβέρνηση, κόστους 10,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ράιχενμπαχ θα έχει σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη, ανάμεσα στα οποίους η νέα υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, που είναι αρμόδια για τα διαρθρωτικά ταμεία, ενώ θα συναντηθεί και με κοινωνικούς φορείς.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...