Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Το θρίλερ με τις υπογραφές στήριξης Βενιζέλου και Παπουτσή


Το θρίλερ με τις υπογραφές στήριξης Βενιζέλου και Παπουτσή
Ο αριθμός των υπογραφών που συγκεντρώνουν οι υποψηφιότητες των Ευάγγελου Βενιζέλου και Χρήστου Παπουτσή τις τελευταίες μέρες έχει εξελιχθεί σε ένα άτυπο μπρα ντε φερ.

Οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν πάνω από 200 πιστεύοντας ότι ο αριθμός θα δημιουργήσει πλειοψηφικό ρεύμα στήριξης.

Για τους ίδιους λόγους, ορισμένοι εξ αυτών (των συνεργατών του Ευ. Βενιζέλου) «ζυμώνουν» βουλευτές, στελέχη και δημοσιογράφους ότι ο Χρ. Παπουτσής δυσκολεύεται να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 94 υπογραφών.

Ο Ευ. Βενιζέλος έχει στο πλευρό του την συντριπτική πλειοψηφία του στελεχικού απαράτ- το είχε από το 2007, γιατί Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και (κυρίως) η Άννα Διαμαντοπούλου είπαν «Παπανδρέου» αλλά μόνον το είπαν.

Ο Χρ. Παπουτσής θα στηριχθεί κυρίως σε μεσαία και κατώτερα στελέχη, σε αυτούς που απαρτίζουν το «κοινωνικό» ΠΑΣΟΚ και συνήθως δεν καλούνται για συνεντεύξεις στα ΜΜΕ- το «στηρίζω Παπουτσή» το λένε στον πολιτικό και κοινωνικό τους περίγυρο. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσες υπογραφές έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η υποψηφιότητα Βενιζέλου, ούτε πως τις έχει συγκεντρώσει μιας και πολλά ακούγονται για τον… χαριτόβρυτο τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα η Τόνια Αντωνίου.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Παπουτσής- όταν τον ρωτάνε, απαντάει ότι θα ζητήσει τη στήριξη του συνόλου των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, αφού πρώτα μιλήσει στο όργανο και καταθέσει την πολιτική του πλατφόρμα. Ωστόσο, όταν το λένε ότι γράφεται πως συγκεντρώνει μόλις σαράντα, λέει γελώντας με νόημα «με τάση να γίνουν…
τριανταπέντε».

Ο Βενιζέλος έχει συνεργάτες που αγωνίζονται γι αυτόν και γνωρίζουν καλά το ΠΑΣΟΚ. Καλύτερα όμως από αυτούς γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ ο Παπουτσής ο οποίος κατά το παρελθόν τους καθοδηγούσε και ενίοτε τους προστάτευε πολιτικά. Ουσιαστικά, ο Βενιζέλος απευθύνεται στο κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ και ο Παπουτσής στην καρδιά του Κινήματος. Οι ώρες δεν προσφέρονται για προβλέψεις.

Καλό είναι να περιμένουμε ως το βράδυ της Κυριακής. Αν όμως μου έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό ώστε να κάνω μια πρόβλεψη, θα έλεγα ότι ο Παπουτσής δεν φαίνεται για στέλεχος που δεν γνωρίζει που πατάει και που πηγαίνει…


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: