Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Γιώργος Παπανδρέου: Δεν βάλαμε εμείς την Ελλάδα σε επιτήρηση

Γιώργος Παπανδρέου: Δεν βάλαμε εμείς την Ελλάδα σε επιτήρηση
«Θα είμαστε και πάλι μαζί από άλλα μετερίζια, αλλά πάλι κοντά», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, η οποία βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο ΣΕΦ. «Στη διετία που πέρασε παλέψαμε να μη χαθεί το σκάφος. Αυτό το καταφέραμε με θυσίες μεγάλες με πολιτικό και προσωπικό κόστος», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην απόφαση για το «κούρεμα του χρέους» υπογραμμίζοντας την συνεισφορά της κυβέρνησής του στο να καταλήξει η χώρα σε αυτό το θετικό - όπως τόνισε - αποτέλεσμα.


Στην αρχή της ομιλίας του ο Γιώργος Παπανδρέου θυμήθηκε το σύνθημα που άκουσε όταν έβαλε πρώτη φορά υποψηφιότητα στην Αχαΐα. «Γιώργο θυμίσου, μια ζωή μαζί σου». «Μαζί ήμασταν, μαζί θα είμαστε» προσέθεσε. Με τα λόγια του Ρίτσου «θα κλάψουμε πολύ μέχρι να μάθουμε τον κόσμο να γελάει»

«Ο αγώνας μας δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αλλά είμαστε σε ένα δρόμο που μας πάει εκεί που πρέπει» εξήγησε.
Μάλιστα ευχαρίστησε τόσο τον ελληνικό λαό για τις θυσίες του, όσο και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη και την προσπάθεια τους.

Ωστόσο, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την ομιλία του εξαπέλυσε νέα πυρά προς τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «Θα ήθελα να την ευχαριστήσω αλλά δυσκολεύομαι. Η συνεισφορά της έγινε με μιζέρια».
«Η ΝΔ με την υπογραφή της αναίρεσε τη δική της στάση και επιχειρηματολογία. Δέχτηκε ότι τελικά είχαμε δίκιο», τόνισε. «Η Νέα Δημοκρατία ήλπιζε και πόνταρε στην αποτυχία» πρόσθεσε και επισήμανε ότι «πόνταρε στη μιζέρια, ενώ η Ελλάδα στο εξωτερικό έπαιρνε επαίνους».

«Η Ελλάδα ήδη βούλιαζε όταν την παραλάβαμε, καταφέραμε με πολλές θυσίες να μην βουλιάξει», επανέλαβε και συνέχισε απευθύνοντας δριμύ κατηγορώ προς τους Ευρωπαίους «Όχι δεν αποτύχαμε εμείς. Εμείς βρεθήκαμε σε μια παγκόσμια και ευρωπαϊκή δυστοκία και φόβο για τις αγορές».

«Δεν βάλαμε εμείς την Ελλάδα σε επιτήρηση και εξάρτηση, εμείς δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να φύγει η χώρα από τις εξαρτήσεις», τόνισε.


Διερωτήθηκε ποιος έφταιξε και συνέχισε λέγοντας ότι την απάντηση την έδωσε χθες ο Τσαρλς Νταλλάρα. Στο σημείο αυτό ο κ. Παπανδρέου είπε «Όλοι τον γνωρίζετε πλέον τον κ. Νταλλάρα» και διευκρίνισε πως δεν αναφέρεται στον Γιώργο Νταλάρα και κάλεσε τα στελέχη να αντισταθούν στον εκφασισμό της πολιτικής ζωής. Προτού προχωρήσει στην απάντηση που έδωσε εχθές ο επικεφαλής του IIF ο Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε στα ΜΜΕ και στο κανάλι Mega, στο οποίο αναφέρθηκε ονομαστικά! «Στο Mega ο Τσαρλς Νταλλάρα έδωσε την απάντηση και μου κάνει εντύπωση που δεν τον λογόκριναν» και χωρίς περαιτέρω σχόλιο διάβασε την απάντηση του IIF:
«Θυμηθείτε πριν 18 μήνες, αλλά μοιάζει να ήταν χρόνια πριν τα ελληνικά σπρεντ κατέβηκαν στη δευτερογενή αγορά κάτω από 300 μονάδες βάσης. Δυστυχώς οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν τότε να πουν στους επενδυτές ότι μπορεί στο μέλλον να μιλήσουν κούρεμα. Και αυτό προκάλεσε αβεβαιότητα».

«
Ζητούμε την αξιοπρέπεια, το σεβασμό και την ευκαιρία να πάει η Ελλάδα μπροστά», εξήγησε ο κ. Παπανδρέου και κατηγόρησε τη ρατσιστική όπως χαρακτήρισε πολιτική της ΕΕ με τις χώρες του Νότου.

Επεσήμανε δε ότι σήμερα το δίλημμα για τους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο είναι «δημοκρατία ή βαρβαρότητα» αναφερόμενος στη μετακίνηση των κέντρων λήψης αποφάσεων από τις κυβερνήσεις και τα Κοινοβούλια στο «κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι χρειάζεται ένα παγκόσμιο μέτωπο δημοκρατίας, καθώς η δημοκρατία είναι αυτή που απειλείται σήμερα, λόγω της τεράστιας συγκέντρωσης εξουσίας που έχει περιθωριποιήσει τους πολίτες. «Οι πολιτικοί είναι σήμερα πιο αδύναμοι και πολλοί και αιχμάλωτοι ενός πανίσχυρου χρηματοοικονομικού συστήματος» εξηγώντας ότι το πρόβλημα της χώρας μας είναι βαθιά πολιτικό.

Προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή Χάνες Σβόμποντα, του γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα και του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο απολογισμός της κυβερνητικής διετίας του ΠΑΣΟΚ από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος εν όψει των εθνικών εκλογών από τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες।
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: