Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Αλλάζουν ολα στη Γ´ Λυκείου

Αλλάζουν ολα στη Γ´ Λυκείου
Αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές της Γ' Λυκείου. Τα νέα δεδομένα αφορούν μαθήματα που μπαίνουν στο πρόγραμμα, αλλά και τις ώρες διδασκαλίας σε αυτά που είναι ήδη σε αυτό.
Το σχέδιο του Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο παρουσιάζει η «Καθημερινή», περιλαμβάνει αλλαγές στις ξένες γλώσσες, τις ώρες Γυμναστικής, αλλά και την Πληροφορική. Αναλυτικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα:
• Αφαιρείται το δίωρο μάθημα της Εισαγωγής στις Αρχές της Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, που είναι μάθημα γενικής παιδείας και διδάσκεται σε όλους τους μαθητές.
• Οι ώρες της Γυμναστικής από μία γίνονται δύο.
• Προστίθεται ως μάθημα επιλογής το Σχέδιο και τα Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά για όσους επιλέξουν να εισαχθούν σε τμήματα που απαιτούν την εξέταση των αντίστοιχων μαθημάτων.
• Σημαντική αλλαγή είναι η εισαγωγή του μαθήματος της Πληροφορικής για τους μαθητές που θα επιλέξουν την ομάδα προσανατολισμού των θετικών επιστημών. Το μάθημα θα διδάσκεται 6 ώρες και όσοι μαθητές το επιλέξουν δεν θα διδάσκονται Χημεία (επίσης έχει 6 ώρες). Την Πληροφορική θα πρέπει να επιλέγουν όσοι υποψήφιοι θέλουν να διεκδικήσουν εισαγωγή σε τμήμα ΑΕΙ/ΤΕΙ Πληροφορικής και τη Χημεία εκείνοι που θέλουν να εισαχθούν σε τμήμα με βασικό μάθημα τη Χημεία.
Υπενθυμίζεται, ότι με βάση το νέο σύστημα εισαγωγής, που ψηφίστηκε πέρυσι και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 για τους μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου, ισχύουν τα ακόλουθα:
• Ο μαθητής στη Β΄ Λυκείου πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις: των ανθρωπιστικών και των θετικών σπουδών.
• Στη Γ΄ Λυκείου θα επιλέξει μεταξύ των: α) ανθρωπιστικών σπουδών, β) οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών σπουδών και γ) θετικών σπουδών, οι οποίες οδηγούν σε σχολές πέντε επιστημονικών πεδίων. Επιλέγοντας πεδίο, ο μαθητής θα εξετασθεί σε 4 μαθήματα διεκδικώντας μία θέση σε συγκεκριμένη ομάδα σχολών.
Φωτογραφία: Eurokinissi
http://www.egiakoumis.gr/

Read more...

Άνοιξε ο δρόμος για το δημοψήφισμα στην Καταλονία...


Άνοιξε ο δρόμος για το δημοψήφισμα στην Καταλονία 

Εγκρίθηκε σχετικός νόμος.

- Η ισπανική κυβέρνηση θα ζητήσει την ακύρωσή του...

Το κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε σήμερα, με μεγάλη πλειοψηφία, τον νόμο που επιτρέπει τη διεξαγωγή μιας «διαβούλευσης» για την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία, παρακάμπτοντας... έτσι τις αντιρρήσεις που εξέφραζε η Μαδρίτη για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος που θέλει να προκηρύξει για την 9η Νοεμβρίου ο Καταλανός πρόεδρος Αρτούρ Μας.

Ο νόμος εγκρίθηκε με ψήφους 106 υπέρ έναντι 28 κατά.

Με βάση το κείμενο αυτό, επιτρέπεται στην τοπική κυβέρνηση να οργανώνει «λαϊκές διαβουλεύσεις» που δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.

Αναμένεται ότι η ισπανική κυβέρνηση θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση του νόμου αυτού.

Read more...

Πόσο μειώνονται οι κρατήσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους...


Πόσο μειώνονται οι κρατήσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους

Εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από 833 ευρώ το μήνα, θα δουν, από τον Ιανουάριο του 2015, τις κρατήσεις φόρου εισοδήματος να μειώνονται κατά...
8 έως και 85 ευρώ  το μήνα, λόγω των μειώσεων των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες και της αύξησης του αφορολογήτου ορίου από τα 9.550 στα 11.500 ευρώ, που προβλέπονται στο πακέτο φοροελαφρύνσεων το οποίο σχεδιάζει να εντάξει η κυβέρνηση στον κρατικό προϋπολογισμό του επόμενου έτους.
Ειδικά δε όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι λαμβάνουν κάθε μήνα πάνω από 1.000 ευρώ (πάνω από 12.000 ευρώ, ετησίως) θα έχουν ακόμη μεγαλύτερα οφέλη, καθώς από τον Ιανουάριο θα μειωθούν και οι κρατήσεις της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που επιβάλλονται επί των αποδοχών τους.
Κάντε κλικ για μεγέθυνση:

"Ελεύθερος Τύπος"

Read more...

Φέρτε πίσω τα λεφτά ...




...δώστε κάτι και δεν θα σας ενοχλήσουμε ξανά…
Φέρτε πίσω τα λεφτά και ξεχάστε πόθεν έσχες, φορολογικούς ελέγχους και συντελεστές 42%.
Βάλτε τα στις ελληνικές τράπεζες και...
με εφάπαξ φόρο 15% ή κάντε επενδύσεις και εξασφαλίστε φορολόγηση του κεφαλαίου με συντελεστή 7,5% μια και έξω και πλήρη φορολογική αμνηστία. Κοινώς φέρτε τα λεφτά, δώστε κάτι και δεν θα σας ενοχλήσουμε ξανά…
Το μήνυμα αυτό θέλει να εκπέμψει η κυβέρνηση, στον βαθμό που ξεπεράσει τις ενστάσεις της τρόικας, προς τους απανταχού Έλληνες με λεφτά κρυμμένα στο εξωτερικό ή ακόμα και σε σεντούκια ή θυρίδες στο εσωτερικό, εκτιμώντας ότι έτσι μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε κεφάλαια τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα".
Με 15% συντελεστή φόρου, το κέρδος για το ελληνικό Δημόσιο είναι 1,5 δισ. ευρώ ή «μισός ΕΝΦΙΑ» όπως λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές. Θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν μια ταχύτερη μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλους, συμπληρώνουν.
Τα 10 δισ. ευρώ των κεφαλαίων είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «όσα τα μαξιλάρι ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας», ποσό ικανό να δώσει βαθιά ανάσα ρευστότητας στις τράπεζες και αναπτυξιακή ώθηση. Μια τέτοιου μεγέθους ένεση ρευστότητας κρίνεται παραπάνω από πολύτιμη για τις τράπεζες ιδίως όταν-με τα σημερινά δεδομένα-δεν θα έχουν από τις αρχές του 2015 τη δυνατότητα να προσφεύγουν στην ΕΚΤ για φθηνό δανεισμό με ενέχυρο τίτλων.

TA NEA

Read more...

Πριμ 50.000 € για επιστροφή στην ύπαιθρο...


Πριμ 50.000 € για επιστροφή στην ύπαιθρο
Πρόγραμμα για την ενίσχυση των νέων που θέλουν να επιστρέψουν στην ελληνική ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.
Ο...
εθνικός φάκελος με τα κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για τον αγροτικό τομέα, προβλέπει ειδικά μέτρα στήριξης των νέων αγροτών, ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Με ορίζοντα εξαετίας, περισσότεροι από 18.000 νέοι πρόκειται να ενισχυθούν με πριμ ύψους έως 50.000 ευρώ για ένα επιχειρηματικό ξεκίνημα στην ύπαιθρο.
Συγκεκριμένα, 16.000 νέοι θα μοιραστούν ποσά ύψους 300 εκατ. ευρώ, για να εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα, ενώ περισσότερες από 2.000 νέες επιχειρήσεις, τα λεγόμενα «start-ups», που θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν στον αγροδιατροφικό τομέα θα χρηματοδοτηθούν με 100 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, όμως, το νέο εθνικό σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που διαιρεί τη χώρα σε τρεις ζώνες και αναπροσαρμόζει τις αξίες των ατομικών δικαιωμάτων των Ελλήνων παραγωγών, επιφυλάσσει ένα πολύ ευνοϊκό καθεστώς για τους νέους αγρότες και στις άμεσες ενισχύσεις.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι οι νέοι αγρότες έως 40 ετών θα λαμβάνουν αυξημένο τσεκ κατά 25% σε σχέση με τους υπόλοιπους αγρότες, που υπολογίζεται σε 50 εκατ. ευρώ το χρόνο από τη δέσμευση του 2% των κονδυλίων, ενώ θα μπει ανώτατο πλαφόν στις επιδοτήσεις και αναδιανεμητικό πριμ της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, ετησίως, μέχρι το 2020 για όσους νέους θέλουν να εισέλθουν στον πρωτογενή τομέα.
Η δέσμευση του 2% των κονδυλίων του εθνικού φακέλου για τους νέους αγρότες, που ισοδυναμεί με ένα ποσό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ – όπως αναφέρει ο ειδικός γραμματέας κοινοτικών πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Ιατρίδης – συνυπολογίζοντας κοινοτικές και εθνικές ενισχύσεις, θα οδεύσει σε 16.000 νέους που θα εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα, με το πριμ να φθάνει έως και τις 50.000 ευρώ.

"Έθνος"

Read more...

Καταργούν τον νόμο Κατσέλη από το 2016...


kokkina1

Ημερομηνία λήξης το τέλος του 2015 θα έχει η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων. Από το 2016 και με την προϋπόθεση βεβαίως ότι...
η οικονομία θα έχει εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, τόσο η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια, όσο και ο «νόμος Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα αντικατασταθούν από ένα αναμορφωμένο πτωχευτικό δίκαιο για τις επιχειρήσεις, αλλά πλέον και για τα φυσικά πρόσωπα.
Και αυτό διότι, τόσο ο νόμος Κατσέλη όσο και η προωθούμενη ρύθμιση για τη διαχείριση του χρέους των επιχειρήσεων θεωρούνται εμβαλωματικές λύσεις που θεσπίστηκαν ακριβώς για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, όπως ήταν αυτές που προκάλεσε η οικονομική κρίση.
Την ίδια ώρα το εάν θα δοθεί παράταση ή όχι στη ρύθμιση που προβλέπει αναστολή των πλειστηριασμών και πόσης διάρκειας θα είναι αυτή, θα εξαρτηθεί πιθανότατα από τις πολιτικές εξελίξεις και από την πορεία της συνολικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο νόμος 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστός και ως «νόμος Κατσέλη», θα έχει αναδρομικότητα ισχύος, ακόμη και μετά την κατάργησή του. Με άλλα λόγια, οι αιτήσεις που θα έχουν υποβληθεί στα Ειρηνοδικεία πριν από την κατάργησή του θα αντιμετωπισθούν με βάση τα όσα προβλέπει, προφανώς για λόγους συνταγματικής τάξης. Μέχρι την κατάργησή του, ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν νομοτεχνικές βελτιώσεις, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα καταχρηστικότητας του νόμου. Ήδη, τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση και εντοπίζουν τα αδύνατα σημεία του νόμου.
Η επικρατούσα άποψη στις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων είναι ότι ο «νόμος Κατσέλη», αν και συνέβαλε σημαντικά στην απορρόφηση των κοινωνικών κραδασμών που θα προκαλούσαν οι μαζικές κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, είχε εξαρχής πολλά δομικά προβλήματα και απέβη επιζήμιος για την αγορά ακινήτων.
Αντιθέτως η ύπαρξη πτωχευτικού δικαίου και για τα φυσικά πρόσωπα θεωρείται παρέμβαση μόνιμου χαρακτήρα η οποία αφενός θα οδηγήσει σε αποτελεσματικότερη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις τράπεζες και τους ιδιώτες και αφετέρου θα δίνει τη δυνατότητα «δεύτερης ευκαιρίας».

Read more...

Ποια τμήματα των ΑΕΙ δίνουν τη δυνατότητα μετεγγραφής και ποια όχι...


Ποια τμήματα των ΑΕΙ δίνουν τη δυνατότητα μετεγγραφής και ποια όχι 
Μετά από την Υπουργική Απόφαση για τις νέες αντιστοιχίες των ΤΕΙ δημοσιεύτηκε και αυτή που αφορά τα ΑΕΙ.   Οι μετεγγραφές αναμένεται να ξεκινήσουν στις... 29 Σεπτεμβρίου και εκτιμάται ότι περισσότεροι από 20.000 φοιτητές θα σπεύσουν να καταθέσουν την αίτησή τους. Η διαδικασία θα είναι ηλεκτρονική ενώ το Υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην όλη διαδικασία και ότι οι φοιτητές δεν θα χάσουν το Α εξάμηνο όπως έγινε το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Όσον αφορά τις αντιστοιχίες των ΑΕΙ δεν εντοπίζονται, όπως αναμενόταν, διαφορές συγκριτικά με την προηγούμενη απόφαση στην οποία στηρίχτηκαν οι υποψήφιοι όταν κατέθεσαν το μηχανογραφικό τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ΤΕΙ.

Διαβάστε παρακάτω τόσο τα τμήματα που δίνουν μετεγγραφή όσο και αυτά που δεν έχουν αντίστοιχο τμήμα σε άλλη περιοχή και ως εκ τούτου οι εισαχθέντες δεν έχουν το δικαίωμα μετεγγραφής.

Τα τμήματα που δεν δίνουν το δικαίωμα μετεγγραφής

Μη αντίστοιχα θεωρούνται τα παρακάτω λειτουργούντα πανεπιστημιακά τμήματα:

1. «Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

2. «Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

3. «Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

4. «Μουσικών Σπουδών» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

5. «Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

6. «Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

7. «Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

8. «Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

9. «Κινηματογράφου» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

10. «Μουσικών Σπουδών» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

11. «Θεάτρου» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

12. «Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

13. «Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

14. «Στατιστικής» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

15. «Βιοτεχνολογίας» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

16. «Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

17. «Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης» του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

18. «Δημόσιας Διοίκησης» του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

19. «Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας» του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

20. «Ψηφιακών Συστημάτων» του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

21. «Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

22. «Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

23. «Μηχανικών Επιστήμης Υλικών» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

24. «Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

25. «Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων» του Πανεπιστημίου Πατρών (Αγρίνιο).

26. «Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών» του Πανεπιστημίου Πατρών (Αγρίνιο).

27. «Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

28. «Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

29. «Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

30. Εισαγωγική κατεύθυνση «Εφαρμοσμένων Μαθηματικών» του Τμήματος «Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών» του Πανεπιστημίου Κρήτης.

31. «Μηχανικών Ορυκτών Πόρων» του Πολυτεχνείου Κρήτης.

32. «Μεσογειακών Σπουδών» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

33. «Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

34. «Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

35. «Επιστημών της Θάλασσας» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

36. «Περιβάλλοντος» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

37. «Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

38. «Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας» του Ιονίου Πανεπιστημίου.

39. «Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας» του Ιονίου Πανεπιστημίου.

40. «Τεχνών Ήχου και Εικόνας» του Ιονίου Πανεπιστημίου.

41. «Μουσικών Σπουδών» του Ιονίου Πανεπιστημίου.

42. «Ειδικής Αγωγής» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

43. «Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

44. «Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

45. «Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

46. «Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τα τμήματα που δίνουν μετεγγραφή

1. «Φιλολογίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και «Ελληνικής Φιλολογίας» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

2. «Ιστορίας και Αρχαιολογίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Πανεπιστημίου Κρήτης, «Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, «Ιστορίας και Εθνολογίας» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, «Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας» του Πανεπιστημίου Αιγαίου και «Ιστορίας» του Ιονίου Πανεπιστημίου (για τα τρία τελευταία μόνο για την κατεύθυνση ιστορίας).

3. «Κοινωνικής Ανθρωπολογίας» του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και «Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

4. «Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, «Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, «Φιλοσοφίας» του Πανεπιστημίου Πατρών και «Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών» του Πανεπιστημίου Κρήτης και μόνο για τις αντίστοιχες κατευθύνσεις.

5. «Ψυχολογίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

6. «Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

7. «Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

8. «Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

9. «Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

10. «Θεολογίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

11. «Κοινωνικής Θεολογίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και «Κοινωνικής και Ποιμαντικής Θεολογίας» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

12. «Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

13. «Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, «Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, «Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία» του Πανεπιστημίου Πατρών, «Παιδαγωγικού Νηπιαγωγών» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, «Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, «Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης» του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και «Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

14. «Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και «Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

15. «Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Θεσ/νίκης και Σερρών), του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

16. «Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, «Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών» του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, «Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

17. «Νομικής» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

18. «Κοινωνιολογίας» του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

19. «Κοινωνικής Πολιτικής» του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και εισαγωγική κατεύθυνση «Κοινωνικής Διοίκησης» του Τμήματος «Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

20. «Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, «Πολιτικών Επιστημών» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εισαγωγική κατεύθυνση «Πολιτικής Επιστήμης» του Τμήματος «Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, «Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας» του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, «Πολιτικής Επιστήμης» του Πανεπιστημίου Κρήτης και «Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

21. «Οικονομικών Επιστημών» ή «Οικονομικής Επιστήμης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

22. «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και «Διοίκησης Επιχειρήσεων» του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

23. «Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και «Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής» του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

24. «Ναυτιλιακών Σπουδών» του Πανεπιστημίου Πειραιώς και «Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

25. «Χημείας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

26. «Φυσικής» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

27. «Μαθηματικών» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και εισαγωγικές κατευθύνσεις «Μαθηματικών» των Τμημάτων «Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών» του Πανεπιστημίου Κρήτης και «Μαθηματικών» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

28. «Στατιστικής Ασφαλιστικής Επιστήμης» του Πανεπιστημίου Πειραιώς και εισαγωγική κατεύθυνση «Στατιστικής και Αναλογιστικών−Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών» του Τμήματος «Μαθηματικών» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

29. «Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, «Πληροφορικής» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ιονίου Πανεπιστημίου, «Εφαρμοσμένης Πληροφορικής» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, «Επιστήμης Υπολογιστών» του Πανεπιστημίου Κρήτης, «Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και «Πληροφορικής και Τηλεματικής» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

30. «Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και «Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών» του Πανεπιστημίου Πατρών.

31. «Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής» των Πανεπιστημίων Πατρών και Ιωαννίνων, «Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών»

του Πολυτεχνείου Κρήτης, «Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και «Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

32. «Μηχανολόγων Μηχανικών» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, και «Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών» του Πανεπιστημίου Πατρών.

33. «Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

34. «Χημικών Μηχανικών» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών.

35. «Μηχανικών Περιβάλλοντος» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

36. «Επιστήμης των Υλικών» του Πανεπιστημίου Πατρών και «Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών» του Πανεπιστημίου Κρήτης.

37. «Αρχιτεκτόνων Μηχανικών» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

38. «Πολιτικών Μηχανικών» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

39. «Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

40. «Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και «Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

41. «Θεατρικών Σπουδών» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

42. «Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, «Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων» του Πανεπιστημίου Πατρών(Αγρίνιο) και «Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

43. «Γεωπονίας» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, «Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής» και «Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών», «Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, «Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος» και «Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μόνο για τις αντίστοιχες κατευθύνσεις.

44. «Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, «Γεωπονίας» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (μόνο για την

κατεύθυνση ‘Αγροτικής Οικονομίας’ του τμήματος) και «Αγροτικής Ανάπτυξης» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

45. «Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και «Γεωλογίας» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών.

46. «Γεωγραφίας» του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

47. «Ιατρικής» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

48. «Οδοντιατρικής» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

49. «Νοσηλευτικής» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

50. «Φαρμακευτικής» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών.

51. «Κτηνιατρικής» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

52. «Βιολογίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

53. «Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, «Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και «Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού» του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

54. «Σλαβικών Σπουδών» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και «Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Read more...

Το ΒΙΝΤΕΟ που "καρφώνει" τον Ρουπακιά...



Είχε ρόλο καθοδηγητή στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...
Άλλο ένα ντοκουμέντο αποδεικνύει πως ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα που είχε υποστηρίξει πως δεν είχε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, είχε ρόλο καθοδηγητή στη νεοναζιστική οργάνωση.
Στο...
βίντεο που ακολουθεί, που προβλήθηκε από το «Mega», ο Γιώργος Ρουπακιάς, μιλάει σε άλλους χρυσαυγίτες λέγοντάς τους ότι «χρυσαυγίτης ούτε γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι, χρυσαυγίτης πεθαίνεις».
«Ζήτω η Χρυσή Αυγή», λέει προς ακροατήριο του και χειροκροτείται.

efsyn.gr

Read more...

Τρίτη ρωσική αυτοκινητοπομπή έφτασε στην Ουκρανία...


Τρίτη ρωσική αυτοκινητοπομπή έφτασε στην ανατολική Ουκρανία
Μια τρίτη ρωσική αυτοκινητοπομπή με βοήθεια έφθασε στην ανατολική Ουκρανία που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, ανακοίνωσε σήμερα ένας ρώσος εκπρόσωπος.

Η αυτοκινητοπομπή, η οποία μεταφέρει...
νερό και τρόφιμα, έφθασε στο Ντονέτσκ και τα φορτηγά ξεφορτώνονται, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλεξάντρ Ντρομπισέφσκι, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως αυτή η τρίτη αυτοκινητοπομπή, η πρώτη που φθάνει στο Ντονέτσκ, δεν συνοδεύθηκε από κανέναν αντιπρόσωπο διεθνούς οργανισμού ή του Κιέβου.

Η Ρωσία είχε στείλει προηγουμένως δύο αυτοκινητοπομπές στη ζώνη του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, προκαλώντας έντονη διαμάχη με την Ουκρανία. Η πρώτη αυτοκινητοπομπή, τον Αύγουστο, από 200 φορτηγά είχε σταλεί χωρίς την τελική συμφωνία του Κιέβου και του Ερυθρού Σταυρού, όπως και η δεύτερη, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δημόσια ρωσική τηλεόραση Ροσίγια 24, η τρίτη αυτοκιητομπή από περίπου 200 οχήματα μεταφέρει 200 ηλεκτρογεννήτριες, νερό και τρόφιμα και η διαδρομή της κρατήθηκε μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή για λόγους ασφαλείας.

Read more...

Εκτός τομέα Οικονομικών ΠΑΣΟΚ, ο Σαχινίδης...


sachinidis 
Οι αποκλίνουσες απόψεις και η δυσκολία συνεργασίας για διάφορα πρακτικά θέματα οδηγούν τον κ. Φίλ. Σαχινίδη εκτός του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο συντόνιζε μέχρι πρότινος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαχινίδης ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να ...αναπληρωθεί από κάποιο άλλο στέλεχος που θα έχει τη δυνατότητα αμεσότερης και αποτελεσματικότερης συνεργασίας από τον ίδιο με τον πρόεδρο του κόμματος.
Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος σήμερα αναχωρεί για τις ΗΠΑ, δεν έχει ακόμη ορίσει αντικαταστάτη του κ. Σαχινίδη, ωστόσο είναι σαφές ότι οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο άνδρες έχουν κλονιστεί. Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Σαχινίδης ενοχλήθηκε για δύο λόγους: ο πρώτος αφορά το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έλαβε υπ’ όψιν καμία από τις εισηγήσεις που ο κ. Σαχινίδης του παρέδωσε ως υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών ενόψει της ομιλίας του στη ΔΕΘ. Ο δεύτερος λόγος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος παρέκαμψε τον κ. Σαχινίδη και δεν τον περιέλαβε στο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ που μετέβη στο Παρίσι στις 3 Σεπτεμβρίου για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα (είχαν, τότε, ταξιδέψει ώς το Παρίσι οι κ. Χρ. Πρωτόπαπας και Κυρ. Πιερρακάκης). Σημειώνεται ότι ο κ. Σαχινίδης διατηρεί άριστες επαφές με τον κ. Πιερρακάκη, τόσο εντός όσο και εκτός του ΠΑΣΟΚ.
Αρκετοί εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, καθώς ο κ. Σαχινίδης δεν συμμετείχε εδώ και αρκετό καιρό στη διαμόρφωση των αποφάσεων οι οποίες αφορούσαν τον χώρο αρμοδιότητάς του. Συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών υποβάθμιζαν το γεγονός, τονίζοντας ότι δεν υφίσταται κανένα πολιτικό πρόβλημα ή σχετική διαφωνία μεταξύ του κ. Σαχινίδη και του κ. Βενιζέλου, αλλά απλή πρακτική δυσκολία συνεργασίας. Και τόνιζαν ότι θα ήταν καλύτερο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ορίσει κάποιο έμπειρο στέλεχος με το οποίο θα έχει ευκολότερη, ταχύτερη και πιο αποτελεσματική συνεργασία.
Γενικές κατευθύνσεις
Δεδομένου ότι o κ. Βενιζέλος θα επιστρέψει στην Ελλάδα στα τέλη Σεπτεμβρίου, προχθές το βράδυ προήδρευσε μιας σύσκεψης στενών συνεργατών του (Π. Κουκουλόπουλος, Λ. Γρηγοράκος, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Δ. Καρύδης, Χρ. Πρωτόπαπας κ.ά.), στους οποίους άφησε κάποιες γενικές κατευθύνσεις για τον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί να δρομολογήσει τις διαδικασίες ως προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησαν στον κ. Βενιζέλο ότι για τις τρεις ομάδες που επιθυμεί να καταρτίσει ενόψει του συνεδρίου έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον περί τα 300 άτομα, ως εκ τούτου θα πρέπει να ξεκινήσει μια αρχική διαλογή, προκειμένου να αξιοποιηθούν άπαντες. Στις αρχές Οκτωβρίου και αφού ο κ. Βενιζέλος επιστρέψει από τις ΗΠΑ, θα ανακοινώσει τη συντονιστική επιτροπή των κινήσεων και της «Ελιάς» για να προχωρήσει η οργανωτική προσπάθεια του συνεδρίου. Επίσης, ο ίδιος όσο και στελέχη του ΠΑΣΟΚ (υπουργοί, πρώην και νυν βουλευτές κ.ά.) θα κάνουν εξορμήσεις ανά την Ελλάδα, προκειμένου να προετοιμάσουν για το συνέδριο.
 
smartpost.gr

Read more...

Σούπερ Λιγκ (4η στροφή) Πρώτο «πιάτο» με Ολυμπιακός - Βέροια και μάχες σε Ξάνθη, Ηράκλειο


Πρώτο «πιάτο» με Ολυμπιακός - Βέροια και μάχες σε Ξάνθη, Ηράκλειο
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η έναρξη της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ το Σάββατο, καθώς, οι τέσσερις ελληνικές ομάδες επιστρέφουν από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, ξανά στις εγχώριες και μάλιστα με επικίνδυνες αποστολές. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την αήττητη και πρωτοπόρο Βέροια (20:30), ενώ λίγο νωρίτερα, η Ξάνθη αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό σε ένα μίνι επαρχιακό ντέρμπι και ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Ατρόμητο σε μία ακόμη αμφίρροπη αναμέτρηση.

Την Κυριακή...

Την Κυριακή, ο Παναθηναϊκός καλείται να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί (ήττα από την Καλλονή στη Σούπερ Λιγκ, ήττα από τη Ντιναμό Μόσχας στο Europa League) πηγαίνοντας στα Χανιά, όπου τον περιμένει ο Πλατανιάς.

Ξεχωρίζει η αναμέτρηση ανάμεσα στην εντυπωσιακή –στο ξεκίνημα- Καλλονή που δοκιμάζεται στην Τρίπολη με τον «ευρωπαίο» Αστέρα που προέρχεται από την ισοπαλία με τη Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα γίνουν οι αγώνες: Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικός - Πανιώνιος και Νίκη Βόλου – Εργοτέλης.

Αυλαία τη Δευτέρα με Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ

Η αυλαία της αγωνιστικής κλείνει την Δευτέρα με τον ΠΑΟΚ που έχει μπει πολύ δυνατά στην εφετινή σεζόν να αντιμετωπίζει τον πάντα αξιόμαχο Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Οι Θεσσαλονικείς έχουν… κεκτημένη ταχύτητα από την «εξάρα» της Ευρώπης, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που υποχρέωσε τον Ολυμπιακός στην πρώτη του βαθμολογική απώλεια για τη σεζόν 2014-2015.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Σάββατο 20/9

16:00 Ξάνθη - Λεβαδειακός
18:15 ΟΦΗ - Ατρόμητος Αθηνών
20:30 Ολυμπιακός - Βέροια

Κυριακή 21/9
16:00 Αστέρας Τρίπολης - Καλλονή
18:15 Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα
18:15 Πανθρακικός - Πανιώνιος
18:15 Νίκη Βόλου - Εργοτέλης
20:30 Πλατανιάς - Παναθηναϊκός

Δευτέρα 22/919:30 Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

1. Βέροια 3 3-0-0 2-0-0 1-0-0 6-3 9
2. ΠΑΟΚ 3 2-1-0 1-1-0 1-0-0 8-1 7
. Ολυμπιακός 3 2-1-0 2-0-0 0-1-0 7-2 7
. Ατρόμητος 3 2-1-0 1-1-0 1-0-0 2-0 7
. Καλλονή 3 2-1-0 2-0-0 0-1-0 4-1 7
6. Πανιώνιος 3 2-0-1 2-0-0 0-0-1 5-4 6
7. ΠΑΣ Γιάννινα 3 1-2-0 1-1-0 0-1-0 6-4 5
8. Παναθηναϊκός 3 1-1-1 1-0-0 0-1-1 3-3 4
. Κέρκυρα 3 1-1-1 1-0-0 0-1-1 3-3 4
10. Αστέρας Τρίπολης 3 1-0-2 1-0-0 0-0-2 4-6 3
. Πλατανιάς Χανίων 3 1-0-2 0-0-1 1-0-1 3-5 3
. ΟΦΗ 3 1-0-2 1-0-1 0-0-1 1-4 3
13. Λεβαδειακός 3 0-2-1 0-2-0 0-0-1 3-4 2
. Πανθρακικός 3 0-2-1 0-1-0 0-1-1 3-4 2
. Παναιτωλικός 3 0-2-1 0-1-0 0-1-1 1-2 2
. Ξάνθη 3 0-2-1 0-1-0 0-1-1 4-5 2
17. Εργοτέλης 3 0-0-3 0-0-1 0-0-2 1-7 0
. Νίκη Βόλου 3 0-0-3 0-0-1 0-0-2 1-7 0
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στα λόγια έμειναν οι υποσχέσεις... Ρημάζουν τα μικρά νοσοκομεία της Αττικής


Ρημάζουν τα μικρά νοσοκομεία της Αττικής
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αδεια κουφάρια έχουν μείνει αρκετά μικρά νοσοκομεία της Αττικής που έβαλαν «λουκέτο» στα χρόνια της κρίσης. Αλλα ρημάζουν, αφού «έχασαν» τις κλινικές τους, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν. Παρά τις υποσχέσεις των υπουργών Υγείας της τελευταίας πενταετίας και τις μελέτες που έχουν εκπονήσει ειδικοί επιστήμονες, ο μετασχηματισμός των μικρών δημοσίων νοσοκομείων δεν έχει επιτευχθεί.

Οι σκέψεις και οι εισηγήσεις για τη μεταμόρφωση των μικρών νοσοκομείων, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, στη φιλοξενία και στην αποκατάσταση ογκολογικών περιστατικών, καθώς και στις ψυχικές παθήσεις, έχουν μείνει στα χαρτιά.

Παρακμή σε Κέντρο και προάστια

Σύμφωνα με Το Βήμα, στο Νοσοκομείο Πατησίων υπήρχε σκέψη ανάπτυξης ψυχιατρικής κλινικής στο πλαίσιο του προγράμματος αποασυλοποίησης. Οι σκέψεις αυτές δεν προχώρησαν. Το νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετούσε κατοίκους της περιοχής, αλλά και της Νέας Χαλκηδόνας, του Περισσού, της Νέας Φιλαδέλφειας, του Γαλατσίου και για συγκεκριμένα περιστατικά, όπως τα οφθαλμολογικά, ασθενείς από όλη την Αττική, αφού σε αυτόν τον τομέα είχε αποκτήσει εξαιρετική φήμη, παρακμάζει. Λειτουργούν μόνο τα εξωτερικά ιατρεία.

Ανάλογες σκέψεις είχαν ακουστεί και για την Πολυκλινική. Ούτε αυτές πήραν σάρκα και οστά, με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό ίδρυμα που εδρεύει στην Ομόνοια να έχει την ίδια μοίρα με το Νοσοκομείο Πατησίων. Λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία της, ως «παράρτημα» του «Ευαγγελισμού».

Στο Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» (το παλιό Λοιμωδών), το οποίο μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούσε τους κατοίκους του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, ακόμη και του Περάματος, λειτουργεί πλέον μόνο η μονάδα τεχνητού νεφρού. Με άλλα λόγια, στο νοσοκομείο γίνονται αιμοκαθάρσεις και εξωτερικά ιατρεία.

Το «Αμαλία Φλέμινγκ» λειτουργεί κατά το ήμισυ, αφού πολλές κλινικές του έχουν μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο.
Ως έχει συνεχίζει να λειτουργεί το Σπηλιοπούλειο. Οι συζητήσεις για μετατροπή του σε διαγνωστικό κέντρο ή ξενώνα φιλοξενίας ογκολογικών ασθενών δεν έχουν ευοδωθεί.

Αδεια κουφάρια

Υπάρχουν ωστόσο τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας τα οποία άρχισαν να κλείνουν σταδιακά από το 2012 και σήμερα αραχνιάζουν. Πρόκειται για τα Νοσοκομεία του ΙΚΑ που λειτουργούσαν στην Αττική. Πρώτα έκλεισαν το 1ο (στην Πεντέλη) και το 7ο (στην Πατησίων) και στη συνέχεια το 3ο (στην πλατεία Κάνιγγος) και το 6ο Νοσοκομείο (στη λεωφόρο Αλεξάνδρας).

«Πρέπει να γίνει προσεκτική αναδιαμόρφωση του χάρτη Υγείας» σημειώνει παράγοντας του χώρου της Υγείας.

Ανησυχία για κλείσιμο περισσοτέρων

Στο πλαίσιο αυτό που έχει διαμορφωθεί, την αντίδραση γιατρών και λοιπών εργαζομένων στην Υγεία έχει προκαλέσει η σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ).

«Ο στόχος να μειώσουν τα νοσοκομεία από 135 σε 80 δυστυχώς υλοποιείται σταδιακά. Είναι ενταγμένος στο σχέδιο Υγεία 2020 κατά το Ευρώπη 2020 για μείωση κοινωνικών παροχών» δηλώνει προς «Το Βήμα» ο καρδιολόγος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Ηλίας Σιώρας. «Με τον νέο νόμο για την ΕΣΑΝ», συνεχίζει, «είναι βέβαιο ότι τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργούν πλήρως με κανόνες του ιδιωτικού τομέα, χωρίς κρατική χρηματοδότηση. Μπορεί να κλείσουν ολόκληρα νοσοκομεία ή κλινικές τους».

Από την πλευρά τους, στελέχη του υπουργείου Υγείας τονίζουν ότι στον νόμο για τη σύσταση της ΕΣΑΝ υπάρχει πρόβλεψη για τα μικρά περιφερειακά νοσοκομεία και τις ειδικές περιπτώσεις. Οπως αναφέρει, «θα υπάρχουν ειδικοί τιμοκατάλογοι».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Σαχ Ντενίζ Σαμαράς: Η Ελλάδα αναβαθμίζει τη θέση της στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη


Σαμαράς: Η Ελλάδα αναβαθμίζει τη θέση της στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη
Αό τη διμερή συνάντηση Αλίγιεφ - Σαμαρά   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Μπακού, Αζερμπαϊτζάν
Με τη συμμετοχή της στον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο, η Ελλάδα αναβαθμίζει τη θέση της και ενδυναμώνει τον ρόλο της στο παγκόσμιο ενεργειακό σκηνικό, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ, που οργάνωσε ο πρόεδρος του Αζερμπαιτζάν Αλίγιεφ στο Μπακού.

Ο Νότιος Διάδρομος -πρόσθεσε- είναι κάτι περισσότερο από ένα όραμα ενεργειακής υποδομής, είναι ένα όραμα που ενώνει την Ασία και την Ευρώπη μέσω της παροχής ενέργειας και ενεργειακής ασφάλειας, είναι ένα όραμα μακράς συνεργασίας ανάμεσα σε χώρες και ανθρώπους σε μία εκτεταμένη περιοχή.

Η Ελλάδα, σημείωσε ο πρωθυπουργός, ήταν από τους πρώτους υποστηρικτές του Νότιου Διαδρόμου. Ο TAP ως ένα κομμάτι του Νότιου Διαδρόμου θα διασχίζει 543 χιλιόμετρα στη Θράκη και στη Μακεδονία πριν μπει στην Αλβανία. Μόλις πριν από λίγες ημέρες υπογράψαμε την περιβαλλοντική μελέτη που είναι σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της πραγματικής κατασκευαστικής φάσης.

Ο Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος ανοίγει πολλές δυνατότες, καθώς μπορεί να ενώνεται με τον κάθετο διάδρομο Ελλάδας Βουλγαρίας και με άλλους αγωγούς που θα περνάνε από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Συμμετέχοντας σε τέτοια έργα η Ελλάδα αναβαθμίζει τη θέση της και ενδυναμώνει τον ρόλο της, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Σημείωσε ακόμη ότι η ενεγειακή πολιτική της χώρας δεν εξαντλείται στον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο. «Η χώρα μας αναβαθμίζει τον σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα, ενισχύοντας τη χωρητικότητα κατά 73% για να φθάσει στα 225.000 κυβικά μέτρα, ενώ ένας δεύτερος σταθμός προωθείται τα επόμενα χρόνια στη βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον, προχωρά στην έρευνα για υδρογονάνθρακες σε 20 οικόπεδα στο Ιόνιο και στο Κρητικό Πέλαγος» είπε.

Ο Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος, κατέληξε ο κ. Σαμαράς, προάγει την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια: «Δεν κατασκευάζουμε απλώς αγωγούς, χτίζουμε γέφυρες που ενώνουν και φέρνουν κοντά χώρες και λαούς σε ευρύτερες περιοχές».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...