Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Τρίτη ρωσική αυτοκινητοπομπή έφτασε στην Ουκρανία...


Τρίτη ρωσική αυτοκινητοπομπή έφτασε στην ανατολική Ουκρανία
Μια τρίτη ρωσική αυτοκινητοπομπή με βοήθεια έφθασε στην ανατολική Ουκρανία που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, ανακοίνωσε σήμερα ένας ρώσος εκπρόσωπος.

Η αυτοκινητοπομπή, η οποία μεταφέρει...
νερό και τρόφιμα, έφθασε στο Ντονέτσκ και τα φορτηγά ξεφορτώνονται, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλεξάντρ Ντρομπισέφσκι, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως αυτή η τρίτη αυτοκινητοπομπή, η πρώτη που φθάνει στο Ντονέτσκ, δεν συνοδεύθηκε από κανέναν αντιπρόσωπο διεθνούς οργανισμού ή του Κιέβου.

Η Ρωσία είχε στείλει προηγουμένως δύο αυτοκινητοπομπές στη ζώνη του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, προκαλώντας έντονη διαμάχη με την Ουκρανία. Η πρώτη αυτοκινητοπομπή, τον Αύγουστο, από 200 φορτηγά είχε σταλεί χωρίς την τελική συμφωνία του Κιέβου και του Ερυθρού Σταυρού, όπως και η δεύτερη, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δημόσια ρωσική τηλεόραση Ροσίγια 24, η τρίτη αυτοκιητομπή από περίπου 200 οχήματα μεταφέρει 200 ηλεκτρογεννήτριες, νερό και τρόφιμα και η διαδρομή της κρατήθηκε μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή για λόγους ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: