Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ποιοι και γιατί αγνόησαν τις προειδοποιήσεις της ΕΥΠ...



...για τον χρυσαυγίτη Λαγό...
Εκβιασμούς, προστασία σε μαγαζιά της νύχτας, διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία, «σπάσιμο» επιταγών και ...
παράνομη οπλοφορία περιλαμβάνει ο «φάκελος» του κρατούμενου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού.

Η ΕΥΠ είχε κάνει αναφορές για να προειδοποιήσει για το βίο και την πολιτεία του χρυσαυγίτη βουλευτή από τις αρχές του 2012, ωστόσο είχαν μπει στο συρτάρι.

Σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Τα Νέα, στον «φάκελο» αναφέρονται ακόμη αναρίθμητες προσαγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε επεισόδια με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής.



Το γεγονός ότι τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν στο «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ και των υπηρεσιών κρατικής ασφάλειας καθ' όλο το διάστημα της δράσης τους από ιδρύσεως της Χρυσής Αυγής έως την είσοδό τους στη Βουλή ήταν κοινό μυστικό, καθώς θεωρούνταν επιβεβλημένες για λόγους ασφάλειας.


Πηγή: In.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ποιοι και γιατί αγνόησαν τις προειδοποιήσεις της ΕΥΠ; Πώς επέτρεψαν στον συγκεκριμένο κύριο να είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου του 2012 όταν από τις αρχές του χρόνου γνώριζαν το ποιόν του;
Γιατί δεν προστάτευσαν τη Δημοκρατία;

parapolitiki.com

Read more...

ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΝΟΣΗΛΙΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ...


Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να συζητηθεί η αναδρομική επιστροφή νοσηλίων και εξόδων σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ όταν καταβάλλουν αναδρομικά... τις καθυστερούμενες εισφορές τους εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης, στη διάρκεια της επίσκεψής του στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου πρέπει να παρουσιάσουμε στην Ε.Ε. ένα σχέδιο ελάχιστης ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης όλου του πληθυσμού χωρίς ασφαλιστικά ή άλλα κριτήρια. Διευκρίνισε δε ότι κανένας δεν αποκλείεται από νοσοκομειακή περίθαλψη ούτε και οι παράνομοι μετανάστες. «Δεν υπάρχει νοσοκομείο που αρνείται παροχή περίθαλψης. Για όσους δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, γίνεται εκ των υστέρων καταλογισμός κόστους και ζητείται η ιδιωτική πληρωμή του. Αν ανήκει σε κατηγορία χαμηλού εισοδηματικού κριτηρίου, κάτω των 6.000 ευρώ τον χρόνο, μπορεί να γίνει και διαγραφή τού χρέους», σημείωσε.
Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι οι συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων ήταν απαραίτητες γιατί πολλές ήταν περιττές και είχαν μεγάλο κόστος και σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό κενών κρεβατιών στα νοσοκομεία το οποίο φτάνει στο 35%.
Σημείωσε επιπλέον ότι «δεν υπάρχουν περικοπές φαρμάκων ούτε κατάργηση από τη λίστα χωρίς αντίστοιχη αντικατάσταση με γενόσημο» και εξήγησε ότι «τα 25 ευρώ κατά την εισαγωγή στα νοσοκομεία αποφασίστηκαν για να καλύψουμε την περίθαλψη των φτωχών που δεν έχουν να πληρώσουν διότι δεν έχουμε άλλη πηγή χρηματοδότησης».
Αναφέρθηκε παράλληλα στα χαρακτηριστικά της κρίσης στη χώρα μας και στα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της με κύριο άξονα την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού και την απόκτηση πρωτογενούς πλεονάσματος ως προϋπόθεση αναστροφής της αρνητικής πορείας της οικονομίας.
Τόνισε ακόμη ότι «τα μνημόνια δεν είναι αεροπλάνα που μας ανεβάζουν, είναι αλεξίπτωτα για να μειωθεί η ένταση της πτώσης», ενώ ανέφερε την εκτίμησή του ότι 2014 θα είναι μια καλή χρονιά και υπογράμμισε ότι τα κονδύλια που δόθηκαν στις τράπεζες για ανακεφαλαιοποίηση ήταν για κάλυψη κεφαλαιακής επάρκειας και όχι για να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά. «Αυτό θα επιτευχθεί όταν έχουμε σταθερότητα στην οικονομία και θα μπορούμε να βγούμε στη διεθνή διατραπεζική αγορά», πρόσθεσε ο ίδιος.
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://fimotro.blogspot.gr/2013/10/blog-post_9079.html

Read more...

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία...



Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν, σήμερα, Τρίτη οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων του υπουργείου Υγείας «... που συρρικνώνουν το...
Δημόσιο Σύστημα Υγείας και θέτουν Υγειονομικό Προσωπικό σε διαθεσιμότητα».

Όπως επισημαίνουν, με τις συγκεκριμένες προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις κατέβηκαν «ρολά» σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής και Θεσσαλονίκης και εκδίδονται νέοι οργανισμοί στα νοσοκομεία με κατάργηση 770 τμημάτων, χιλιάδων κλινών και οργανικών θέσεων.

Κι αυτό την περίοδο που το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ οι πολίτες της χώρας. Εκτιμάται ότι 2,5 εκατ. πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

in.gr

Read more...

Η σύζυγος του «Καιάδα» χρωστά στο ΙΚΑ 470.000 ευρώ...




Την αποκάλυψη αυτή για τη σύζυγο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή κάνουν σήμερα «Τα Νέα». Σε έγγραφο του ΙΚΑ που διαθέτει ο...
Γιώργος Παπαχρήστος, φαίνεται ότι η οικογενειακή επιχείρηση με αρτοσκευάσματα Χρήστου, απασχολεί 15 Αλβανούς, χωρίς ωστόσο να έχει πληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

«Κατά το ΙΚΑ η επιχείρηση απασχολεί ΜΟΝΟ (!) Αλβανούς , 15 τον αριθμό αλλά εδώ και καιρό έχει ξεχάσει να πληρώσει τις εισφορές. Αυτή η παράλειψη έχει ανεβάσει το ποσό της οφειλής στα 470.00 ευρώ».

Η οικογενειακή επιχείρηση διαθέτει τέσσερα αρτοποιεία και σε αυτά εργαζόταν και ο «Καιάδας», ο οποίος ως φαίνεται δεν είχε πρόβλημα να συνεργάζεται να αλλοδαπούς.


matrix24.gr

Read more...

Reuters: Η Siemens είναι η πρώτη γερμανική εταιρεία που ενδιαφέρεται για τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα



Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters για τη Siemens και το "φλερτ" της με την Rosco, την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού
Η πρώτη γερμανική εταιρεία που ενδιαφέρεται για το πρόγραμμα των ελληνικών αποκρατικοποιήσεων είναι η Siemens, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η Siemens είναι ο πιθανός "μνηστήρας" για την αγορά του 100% της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ROSCO).
Την πληροφορία επιβεβαίωσε πηγή που έχει ενημέρωση για τις συνομιλίες.
Ο αξιωματούχος ανέφερε ακόμη, ότι οι άλλοι δύο πιθανοί ενδιαφερόμενοι είναι η γαλλική εταιρία μηχανολογικού εξοπλισμού ενέργειας και μεταφορών Alstom μαζί με την Damco Energy, και η ελληνική κατασκευαστική ΓΕΚ Τέρνα σε συνεργασία με τους ρωσικούς σιδηροδρόμους RZD.
Σημειώνεται, ότι το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοίνωσε ότι 3 εταιρείες υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση της ROSCO.
Το ενδιαφέρον της Siemens για τη Rosco αναφέρεται και σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της οικονομικής "Der Handelsblatt".
"Ο γερμανικός όμιλος εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εν λόγω δημόσια επιχείρηση, δήλωσε χθες πρόσωπο, που γνωρίζει καλά το ζήτημα. Έτσι η Siemens είναι ο πρώτος μεγάλος γερμανικός όμιλος, που θέλει να επωφεληθεί από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας", αναφέρει η εφημερίδα και σημειώνει ότι στον διαγωνισμό είναι πιθανό να συμμετάσχουν και η γαλλική Alstom μαζί με τη Damco Energy, καθώς και την ελληνική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε συνεργασία με τη Russian Railways RZD.
Πηγή: Reuters

Read more...

Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα με ανεργία στο 27,9%



Στο 12,0% η ανεργία στην ευρωζώνη τον Αύγουστο. Στο 27,9% τον Ιούνιο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Eurostat
Στο 27,9% του ενεργού πληθυσμού και σε απόλυτους αριθμούς τα 1,4 εκατ. άτομα, ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο, έναντι 27,6% που ήταν τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.
Η Ελλάδα εμφανίζει τη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ, ενώ ακολουθεί η Ισπανία (26,2%).
Όπως προκύπτει από τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της Eurostat, η μέση ανεργία στην ευρωζώνη κυμάνθηκε τον Αύγουστο στο 12,0% του ενεργού πληθυσμού και στο σύνολο της ΕΕ στο 10,9%, ενώ παρέμεινε αμετάβλητη και στις δύο περιπτώσεις σε σχέση με την Ιούλιο.
Αναφορικά με τις επιμέρους επιδόσεις της Ελλάδας, το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,9%, στις γυναίκες 31,9% και στους νέους κάτω των 25 ετών 61,5%.
Ο μέσος όρος ανεργίας στην Ευρωζώνη στους άνδρες ήταν 11,9%, στις γυναίκες 12,3% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 23,7%.
Στις γυναίκες και τους νέους η Ελλάδα εμφανίζει την ψηλότερη ανεργία στην ΕΕ.
Τον Αύγουστο η ΕΕ είχε 26,595 εκατ. άνεργους, εκ των οποίων 19,178 εκατ. αφορούσαν την Ευρωζώνη. Σε ένα έτος η ανεργία αυξήθηκε κατά 895.000 άτομα στην Ευρωζώνη.
Οι χώρες στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα έτος ήταν η Κύπρος (από 12,3% σε 16,9%) και η Ελλάδα (από 24,6% σε 27,9%).
Τον Αύγουστο ο αριθμός των ανέργων ηλικίας κάτω των 25 ετών έφτασε στο σύνολο της ΕΕ τα 5,499 εκατ. άτομα, εκ των οποίων 3,457 εκατ. αφορούσαν τις χώρες της Ευρωζώνης.
Μέσα σε ένα έτος οι άνεργοι αυτής της κατηγορίας αυξήθηκαν κατά 52.000 στην Ευρωζώνη. Τα ψηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους κατέγραψαν η Ελλάδα (61,5%) και η Ισπανία (56,0%) και τα χαμηλότερα η Γερμανία (7,7%) και η Αυστρία (8,6%).
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...

Μανιάτης: Προ των πυλών το νέο εθνικό Κτηματολόγιο



Εντός της εβδομάδας προκηρύσσονται διαγωνισμοί για 28 νέα έργα κτηματογράφησης, προϋπολογισμού 527 εκατομμυρίων ευρώ από την Κτηματολόγιο Α.Ε. Διαβάστε περισσότερα
«Ένα νέο ξεκίνημα για το μεγαλύτερο μεγάλο έργο της χώρας, το εθνικό κτηματολόγιο», εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, καθώς εντός της εβδομάδας, προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί για 28 νέα έργα κτηματογράφησης, προϋπολογισμού 527 εκατομμυρίων ευρώ από την Κτηματολόγιο ΑΕ, έργα με τα οποία αναμένεται να καλυφθούν στο σύνολό τους οι ανάγκες κτηματογράφησης της χώρας.
Όπως εξήγγειλε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου, το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης της χώρας αφορά σε 16 εκατομμύρια δικαιώματα, δηλαδή το εναπομείναν 42% των συνολικών, τα οποία καλύπτουν το 65% της έκτασης της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, όπως τόνισε, αναμένεται να δημιουργηθούν 12.000 νέες θέσεις εργασίας μηχανικών, δικηγόρων, στελεχών πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων, έως το τέλος του 2020.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, για θέματα ρύθμισης του χώρου και προστασίας του περιβάλλοντος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μανιάτης, εκφράζοντας την πολιτική βούληση για οργανωμένη, ταχεία και αποτελεσματική για τον πολίτη, υλοποίηση του έργου εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, που προβλέπονται και από τις κοινοτικές δεσμεύσεις της χώρας.
Στόχοι του Κτηματολογίου, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι η διασφάλιση των εμπράγματων δικαιωμάτων των πολιτών για τα ακίνητα ιδιοκτησίας τους, αλλά και για τον εντοπισμό, την καταγραφή και την προστασία της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, παράλληλα δε αποτελεί και ένα «βασικό αναπτυξιακό εργαλείο» για την προσέλκυση και τη διασφάλιση επενδύσεων.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην κοινωνία των πολιτών, η οποία, όπως τόνισε, θα αποκτήσει έναν σύγχρονο και αξιόπιστο μηχανισμό, προκειμένου να ελέγχει τις αποφάσεις της διοίκησης, καθώς επίσης και ένα εργαλείο υπέρβασης της γραφειοκρατίας, ενώ αναμένεται μείωση των οικονομικών επιβαρύνσεων για τον πολίτη και συντόμευση του χρόνου των διαδικασιών.
Εξάλλου, αναμένεται να συμβάλλει στην επίλυση μιας σειράς δυσλειτουργιών της δημόσιας διοίκησης, στα όρια των δασών, των σχεδίων πόλεων, οικισμών, της γραμμής του αιγιαλού, των προστατευόμενων περιοχών, αρχαιολογικών χώρων κ.α.
Σημειώνεται, ότι μέχρι σήμερα, το κτηματολόγιο λειτουργεί στην περιοχή της 1ης γενιάς κτηματογράφησης που αφορά στην περίοδο 1995- 1999, ενώ η 3η γενιά κτηματογράφησης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014.
Κατά την 4η γενιά κτηματογράφησης πρόκειται να γίνουν ενιαίες μελέτες, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 2014.
Το 6,2% της επικράτειας έχει ήδη κτηματογραφηθεί, ενώ μέχρι το τέλος του 2014 θα έχουν ανατεθεί και όλες οι υπόλοιπες μελέτες 1ης, 2ης και 3ης γενιάς.
Για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν ο κ. Μανιάτης ανέφερε: «Μάθαμε από τα λάθη του παρελθόντος κι έχουμε την πολιτική αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε μέχρι τέλους», επισημαίνοντας ότι τα ποσοστά ενστάσεων και διορθώσεων ανέρχονται σε ποσοστό 3%, σε σχέση με το 20% που παρατηρήθηκε κατά το παρελθόν.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κτηματολόγιο ΑΕ Δημήτρης Καλουδιώτης τόνισε ότι με τη νέα νομοθεσία, οι προσφυγές και οι ενστάσεις αναμένεται να μειωθούν κατά 80%, γεγονός που θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιτάχυνση της υλοποίησης του έργου.
Ο κ. Καλουδιώτης έκανε γνωστό ότι στον σχεδιασμό δεν προβλέπονται διαδικασίες οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών, όπως συνέβη με το λεγόμενο «κτηματόσημο» κατά το παρελθόν, τουλάχιστον ως το 2015.
Όσον αφορά τη διαδικασία, το Υπουργείο εκτιμά ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα πληροφοριακής υποδομής, καθώς αξιοποιούνται οι υποδομές της Εθνικό Κτηματολόγιο ΑΕ (ΕΚΧΑ). Η υποβολή της δήλωσης θα γίνεται ηλεκτρονικά, όπως και η ανάρτησή της, και θα υπάρχουν on-line εφαρμογές για τα γραφεία κτηματογράφησης, καθώς επίσης και υπηρεσία θέασης ορθοφωτογραφιών.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα λειτουργούν 102 προσωρινά κτηματολογικά γραφεία, εντός δε του 2014 πρόκειται να λειτουργήσουν 13 νέα γραφεία.
Όπως επιβεβαίωσαν, τόσο ο κ. Μανιάτης όσο και ο κ. Καλουδιώτης, η χρηματοδότηση του έργου έχει διασφαλιστεί πλήρως.
Σε πρώτο στάδιο θα αξιοποιηθούν πόροι της ΕΚΧΑ, για την ψηφιακή σύγκλιση ύψους 130 εκατ. ευρώ, ενώ πρόκειται να διατεθούν κονδύλια τόσο από την τρέχουσα, όσο και από τη νέα προγραμματική περίοδο, για τα οποίο υπάρχει ρητή δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αλλά και θερμά υποστηρικτικό κλίμα από τις αρμόδιες γενικές διευθύνσεις της ΕΕ.
Στην παρέμβασή του σε σχέση με τους δασικούς χάρτες, ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Σωκράτης Αλεξιάδης, ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2014 πρόκειται να έχουν βρεθεί οι ανάδοχοι για το υπόλοιπο 40% των δασικών εκτάσεων που παραμένουν αχαρτογράφητες, ενώ, όπως έκανε γνωστό, για το 60% των χαρτογραφημένων εκτάσεων, μόνο το 3- 5% έχει κυρωμένους δασικούς χάρτες.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ρόκος, διευθυντής προγραμματισμού και επενδυτικών προγραμμάτων της Κτηματολόγιο ΑΕ, αναφέρθηκε στο σημαντικό στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας και τις σύγχρονες υποδομές που αυτή διαθέτει για την υλοποίηση του έργου, ο δε πρόεδρος της εταιρείας έκανε λόγο για την ανάγκη ποιοτικής και ποσοτικής αξιοποίησης αυτού του δυναμικού, για το οποίο, όπως είπε, χρειάζεται απελευθέρωσή του από την ενασχόληση με διαδικαστικά ζητήματα επίλυσης ενστάσεων και προσφυγών, προκειμένου να υπάρξει πλήρης επιστημονική αξιοποίησή του.
Καταλήγοντας ο υπουργός τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε μία ιστορική φάση του εθνικού κτηματολογίου», κάνοντας λόγο για δημιουργικό νέο ξεκίνημα, και επισημαίνοντας ότι η πολιτεία από μόνη της, η διοίκηση και η δικαστική εξουσία, δεν θα επαρκέσουν εάν δεν υπάρξει η σύμφωνη γνώμη των συλλογικών οργάνων των άμεσα εμπλεκομένων.
Κάλεσε δε, όλους τους επιστημονικούς συλλόγους που εμπλέκονται, να συνεργαστούν θετικά, προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων, χωρίς να επιβαρυνθεί ο Έλληνας πολίτης, έτσι ώστε «η χώρα να αποκτήσει το πιο σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα καταγραφής των ακινήτων και σχεδιασμού και ρύθμισης του εθνικού χώρου».

Πηγή: ΑΠΕ
http://news247.gr/

Read more...

Συμπληρωματικές καταθέσεις μελών του ΠΑΜΕ για την επίθεση στο Πέραμα...


Έχουν αναγνωρίσει τέσσερις από τους δράστες της επίθεσης...

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχθηκαν την αιματηρή επίθεση στις 12/9, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα, από περίπου 50 άτομα –μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως κατήγγειλαν- που κρατούσαν...
λοστούς και καδρόνια, περιέγραψαν στην Ε’ ανακρίτρια Πειραιά, τα εννέα μέλη του ΚΚΕ και του συνδικάτου μετάλλου της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Από την απρόκλητη επίθεση είχαν τραυματιστεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης και μέλη της διοίκησης.

Στις συμπληρωματικές καταθέσεις τους στην ανακρίτρια, οι εννέα υποστήριξαν ότι έχουν αναγνωρίσει τέσσερα άτομα από τη επιτιθέμενη ομάδα, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είχε συλληφθεί στο παρελθόν για άλλη υπόθεση.

Ανέφεραν δε ότι οι δράστες της επίθεσης, όταν έφθασαν στο σημείο, άρχισαν να φωνάζουν και να ρωτούν ποιος είναι ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και αφού άρχισαν να διαπληκτίζονται με τα μέλη και τον πρόεδρο του συνδικάτου μετάλλου, στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με λοστούς και καδρόνια, φωνάζοντας χαρακτηριστικά «αυτά που ξέρατε μέχρι τώρα στη Ζώνη να τα ξεχάσετε».

Η αστυνομία αρχικά είχε ταυτοποιήσει τέσσερα άτομα και μετά τις σημερινές καταθέσεις, η εισαγγελία αναμένεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης.

Η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την επίθεση αυτή, είχε κάνει λόγο για συκοφαντίες και για τεχνητή ένταση που επιχειρεί το ΚΚΕ, με αφορμή τη δημιουργία εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά και την επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, αύριο αναμένεται να καταθέσουν στα δικαστήρια του Πειραιά νέοι μάρτυρες, σχετικά με τις καταγγελίες που είχαν γίνει πριν έναν χρόνο...
newsbeast.gr

Read more...

Εδώ γελάμε...


Την παραίτηση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ζητά η Χρυσή Αυγή!...


Προσωπικές βολές σε βάρος της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη εξαπέλυσε μέσω του εκπροσώπου της Αρτέμη Ματθαιόπουλου η Χρυσή Αυγή, ζητώντας μάλιστα ...
από την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό να παραιτηθεί του αξιώματός της.

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Χρυσής Αυγής αναφέρεται:

«Το άτομο που εκδιώκει την Χρυσή Αυγή με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, είναι και το ίδιο άτομο που πέρσι τον Σεπτέμβριο έβαλε την σφραγίδα του στο επίσημο καταστατικό του κόμματος, δίνοντας νομική υπόσταση. Αναφέρομαι στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Αντιλαμβάνεστε πως η δίωξη είναι πάνω από όλα πολιτική και όχι ποινική.

Ιδού οι «ανεξάρτητοι» εισαγγελείς: Χαλκευμένα εις γνώση της εισαγγελέως τα «στοιχεία» του πορίσματος

Είδαμε ότι στο πόρισμα που εκδόθηκε εναντίον της Χρυσής Αυγής και συνέταξε και υπέγραψε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, υπ' ευθύνη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Kουτζαμάνη, παρατίθεται ένα «καταστατικό», το οποίο ήδη αποδείξαμε ως γελοιότητα και όχι ως πειστήριο. Όμως υπάρχει και μία άλλη λεπτομέρεια.

Μία λεπτομέρεια που καταδεικνύει την πολιτική σκόπευση που κρύβεται πίσω από τις διώξεις, αλλά και δείχνει το «κύρος» των ανθρώπων που έχουν αναλάβει την δια του δικαστηρίου κάλυψη της αγωνίας των διεθνών τοκογλύφων και της κυβέρνησης για ανάσχεση της μοναδικής Εθνικής Αντιπολιτεύσεως, της Χρυσής Αυγής.

Όπως ήδη δείξαμε το αληθινό καταστατικό της Χρυσής Αυγής δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτά που υποστηρίζει το «καταστατικό» που εισήλθε στο πόρισμα. Θα πει κάποιος ότι μπορεί οι εισαγγελείς να μην γνώριζαν ότι υπήρχε χάλκευση στοιχείων, αγνοώντας βεβαίως ότι μιλάμε για εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, όπου είχε κατατεθεί το πραγματικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής.

Όμως τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Την παραλαβή του πραγματικού καταστατικού της Χρυσής Αυγής, την υπέγραψε ένας εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Μαντέψτε ποιο είναι το πρόσωπο που παρέλαβε το πραγματικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής;

Η Ευτέρπη Kουτζαμάνη!

Κοινώς η εν λόγω κυρία όχι μόνο γνώριζε για την ύπαρξη ενός πραγματικού καταστατικού και επέτρεψε την χρησιμοποίηση ενός χαλκευμένου στοιχείου, αλλά ήταν και η ίδια που το είχε παραλάβει! Αν η εν λόγω κυρία διαθέτει έστω και ίχνος επαγγελματικής συνειδήσεως οφείλει, προφανώς, να σκίσει το πόρισμα που συνέταξε ο Βουρλιώτης και στηρίζεται κατά πολύ στο ψεύτικο καταστατικό, προκειμένου να στοιχειοθετήσει «συλλογική ευθύνη», και ακολούθως να παραιτηθεί και η ίδια για την ύβρι που διέπραξε απέναντι στην Δικαιοσύνη που έχει ορκιστεί να υπηρετεί»...

Read more...

Σε δύσκολη θέση ο Κασιδιάρης. Τι προβλέπει το κατηγορητήριο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση



Για σειρά αδικημάτων, κατηγορείται ως "επιχειρησιακός αρχηγός" εγκληματικής οργάνωσης. Ο Βουλευτής αρνείται όλες τις κατηγορίες και κάνει λόγο για πολιτική δίωξη
Βαρύ το κατηγορητήριο σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς έχει χαρακτηριστεί ως επιχειρησιακός αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης. Ο φερόμενος σύμφωνα με το κατηγορητήριο ως εκπαιδευτής των ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής , κατηγορείται για στρατολογήσεις ανηλίκων ακόμα και για συμμετοχή σε μάχες   με αληθινά πυρά.
Σύμφωνα με αυτό η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση, με στρατιωτική δομή και επιχειρησιακό, με  εκπαιδεύσεις  μελών σε πολεμικές τέχνες σε Μαλακάσα, Μάνδρα και Σαλαμίνα.
Ο Ηλία Κασιδιάρης κατηγορείται ότι συμμετείχε στην οργάνωση ως εκπαιδευτής των μελών των ταγμάτων Εφόδου. Το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης με βάση το οποίο θα κατηγορηθούν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:
Παραχάραξη, Κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, Πλαστογραφία, Πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων, Ψευδής βεβαίωση, νόθευση, εμπρησμός, εμπρησμός σε δάση, πλημμύρα, έκρηξη, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πρόκληση ναυαγίου, δηλητηρίαση πηγών και τροφίμων, διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών, ανθρωποκτονία από πρόθεση, βαρειά σωματική βλάβη, αρπαγή, εμπόριο δούλων, εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων, ακούσια απαγωγή, βιασμός, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση παιδιών, πορνογραφία ανηλίκων, σωματεμπορία, ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, υπεξαίρεση, ληστεία, εκβίαση, απάτη, απάτη με υπολογιστή, διευκόλυνση της παρανόμου εισόδου ή εξόδου ή της παρανόμου μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται η συγκεκριμένη ομάδα με την ονομασία Χρυσή Αυγή, είχε επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ αναφέρει πως μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, έσπασε σε δύο κομμάτια, το ένα πολιτικό και το άλλο το επιχειρησιακό με την ονομασία Λαϊκός Σύνδεσμος.
Το κατηγορητήριο αναφέρεται και στο ιδεολογικό επίπεδο, σημειώνοντας πως η Χρυσή Αυγή υπεραμύνεται της φυλετικής καθαρότητας της Άριας Φυλής στην οποία ανήκει ο ελληνικός λαός. Όλοι οι υπόλοιποι σύμφωνα με το κατηγορητήριο θεωρούνται για τη Χρυσή Αυγή υπάνθρωποι οι οποίοι είναι (σύμφωνα πάντα με τη Χρυσή Αυγή):οι αλλοδαποί, οι μετανάστες, οι Ρομά, οι ομοφυλόφιλοι, οι έχοντες νοητικά ή κινητικά προβλήματα και  οι διαφωνούντες με τις θέσεις και τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής, ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς, αρνείται τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις, ενώ αμφισβητεί και τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας επικαλούμενος μη άρση της βουλευτικής ασυλίας.
Τηρώντας τη γραμμή που από την αρχή προέβαλαν οι κατηγορούμενοι βουλευτές, φέρεται να υποστηρίζει ότι η δίωξη είναι πολιτική και επισημαίνει ότι η απαγγελία κατηγοριών υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Ο βουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι ο ρόλος που είχε στη Χρυσή Αυγή ήταν αυτός του εκπροσώπου Τύπου.
http://news247.gr/

Read more...

Η ΕΔΗΚ και η μηνυτήρια αναφορά κατά της Χ.Α ...

...για προσβολή Εθνικού Συμβόλου... Αντιπροσωπεία της ΕΔΗΚ επισκέφθηκε σήμερα την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά της Χρυσής Αυγής για προσβολή Εθνικού Συμβόλου και συγκεκριμένα για... παραβίαση του Νόμου 851/1978 και του άρθρου 181 του Ποινικού Κώδικα. ΕΔΗΚ μηνυτήρια αναφορά κατά ΧΑ Ακολουθεί το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς: ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ AΝΑΦΟΡΑ Του πολιτικού Κόμματο ς με την επωνυμία: «ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ» και το αρκτικόλεξο: Ε.ΔΗ.Κ, το οποίο εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη, αριθμ. 18, νομίμως εκπροσωπουμένου Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ του Αρείου Πάγου, Η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ), είναι ελληνικό πολιτικό κόμμα που συγκαταλέγεται στα μετριοπαθή κεντρώα κόμματα της Μεταπολίτευσης. Σύμφωνα με τις ιδεολογικές αρχές και τις προγραμματικές μας θέσεις: “η ΕΔΗΚ είναι το κόμμα που εμφορείται από την ιδεολογία της ουσιαστικής κοινωνικής δημοκρατίας, αποβλέπει δηλαδή στην εξελικτική αλλαγή της κοινωνίας με επίκεντρο τον άνθρωπο. Η ιδεολογία της ΕΔΗΚ χαρακτηρίζεται φιλελεύθερη, δημοκρατική, κεντρώα και ριζοσπαστική.” Το κόμμα μας μετονομάστηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1976, ως διάδοχο της Ένωσης Κέντρου – Νέες Δυνάμεις (Ε.Κ.-Ν.Δ.). Αρχηγός του κόμματος ανέλαβε ο μέχρι τότε αρχηγός της Ενώσεως Κέντρου, Γεώργιος Μαύρος, τον οποίο διαδέχθηκε ο Ιωάννης Ζίγδης που παρέμεινε έως το θάνατό του στις 21 Οκτωβρίου 1997. Κατόπιν ανέλαβε ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Νεοκλής Σαρρής μέχρι το θάνατό του στις 19 Νοεμβρίου 2011. Το Μάρτιο του 2012 διεξήχθη το 3ο συνέδριο του κόμματος το οποίο εξέλεξε νέο Προεδρείο. Στις εκλογές του 2012, η Ε.ΔΗ.Κ. συμμετείχε με διακριτούς υποψηφίο υς της στο συμμαχικό ψηφοδέλτιο το υ ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤΟΚ. ΚΑΤΑΘ.: 7073/ 30.09.2013 ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΟ Η παρούσα Αναφορά μας, απευθύνεται σ’ Εσάς ως ύστατο και ανώτατο σημείο καταφυγής νομιμότητας και ελέγχου στην Ελλάδα, εν όψει της πολιτικής, πολιτισμικής, οικονομικής, επιστημονικής, επαγγελματικής και ηθικής κρίσης που ταλανίζει την πατρίδα μας. Η Ε.ΔΗ.Κ. είναι ανεξάρτητο και διακριτό από άλλα κόμματα, φορείς και ιδεολογίες πολιτικό κόμμα και υπό αυτή την ιδιότητα ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ προς διερεύνηση και πιθανές ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου για τις κάτωθι παράνομες πράξεις που έπραξε και πράττει μέχρι σήμερα το πολιτικό κόμμα «ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ( στο εξής χάριν συντομίας: Χ.Α ), η ηγεσία της, οι βουλευτές της , τα μέλη της ακόμα και οι απλοί οπαδοί της αναφορικά με τη χρήση (κατάχρηση) της Ελληνικής σημαίας. Ο Ν. 851/ 1978 περί Εθνικής Σημαίας όπως ισχύει σήμερα , καθώς και το άρθρο 181 του Π.Κ ορίζουν τι εστί σημαία και τιμωρούν τα περί την Εθνική Σημαία αδικήματα. Σύμφωνα λοιπόν με το Ν. 851/ 1978: Αρθρο 6 1. Αι οριζόμεναι εκάστοτε: α) Ημέραι γενικού σημαιοστολισμού, λόγω εορτασμού, Εθνικού ή Δημοσίου πένθους, πέραν των προβλεπομένων υό των εκάστοτε εν ισχύι οικείων διατάξεων δύναται να καθορίζωνται και δι` αποφάσεως του Υπουργού των Εσωτερικών. β) Ημέραι τοπικού σημαιολστολισμού, λόγα εορτασμού, πένθους, τελετής ή υποδοχής επισήμων προσώπων, καθορίζονται υπό του οικείου Νομάρχου, προκειμένου δε περί σημαιοστολισμού εμπορικών πλοίων, εν τω λιμένι, δι αποφάσεως του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας. γ) Ημέραι σημαιοστολισμού των Πρεσβευτικών και Προξενικών Αρχών καθορίζονται δι αποφάσεως του Υπουργού Εξωτερικών. 2. Οσάκις ορίζεται σημαιοστολισμός πλέον της μιάς ημέρας αι Σημαίαι δυνανται να παραμένουν επηρμέναι και κατά την νύκτα. 3. Αι περί σημαιοστολισμού ειδικαί διατάξεις των Υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων καθορίζονται υπό του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, κατόπιν εισηγήσεων των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων. 4. Καθ` ας περιπτώσεις αναρτώνται Σημαίαι εις τα καταστήματα και τας οικίας παραγγέλλεται παρά της αρμοδίας Λιμενικής Αρχης, ο προσήκων σημαιοστολισμός των εν τω Λιμένι εμπορικών πλοίων, κατά τας εκάστοτε περί σημαιοστολισμού των πλοίων διατάξεις. 5. Αι εν παραγράφοις 1 και 2 του άρθρου 2 και αι του άρθρου 3 του παρόντος επαιρόμεναι Σημαίαι, επαίρονται μέχρι της κορυφής του ιστού, ή κοντού εφ` ου αναρτώνται. 6. Κατά την ημέραν της Μεγάλης Παρασκευής αι Σημαίαι της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του παρόντος επαίρονται μεσιστίως, κατά δε τας ημέρας Μέχρι τη στιγμή που κατατίθεται η παρούσα, πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο (τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό, έντυπο) τη σύλληψη της ηγεσίας, βουλευτών και στελεχών της Χ.Α, ως διευθυντών εγκληματικής οργάνωσης που σκοπό είχε τη διάπραξη σειράς κακουργημάτων, βάσει του εισήγησης εννέα σελίδων, που συνέταξε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγο υ κ. Χαρ. Βουρλιώτης και παρέδωσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ευτυχία Κουτζαμάνη η οποία διέταξε τα νόμιμα . Αν όντως αποδειχθούν τα όσα οι Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές επιρρίπτουν στην ΧΑ, τότε καταφανώς πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, αλλά σε κάθε περίπτωση και πέραν τούτου, το θέμα που θέτουμε ενώπιόν Σας κ.Εισαγγελέα είναι το εξής: Εθνικου ή Δημοσίου πένθους επαίρονται μεσιστίως, κατόπιν εντολής του Υπουργού Εσωτερικών, αι Σημαίαι των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 2 και αι του άρθρου 3 του παρόντος. 7. Κατά την έπαρσιν ή υποστολήν Σημαίας Φρουρίου ή Στρατιωτικού Καταστήματος Κατασήματος καθ` ην αποδίδονται τιμαί υπό φρουράς και σάλπιγγος και κατά την διέλευσιν Τμήματος μετά Πολεμικής ή Εθνικής Σημαίας εις επισήμους συγκεντρώσεις και αθλητικάς επιδείξεις, πάντες οι εγγύ ή εν των αυτώ χώρω ευρισκόμενοι, οφείλουν λαμβάνοντες την στάσιν προσοχής και στρεφόμενοι προς το μέρος της Σημαίας, να απονέμουν τον οφειλόμενον χαιρετισμόν και σεβασμόν, τηρούντες σιγήν μέχρις ου συντελεσθή η έπαρσις, η υποστολή της Σημαίας ή αντιπαρέλθη αύτη. 8. Εν τη ημεδαπή και εις ας περιπτώσεις η Σημαία επαίρεται εις τον αυτόν χώρον ή κτίσμα μετά Σημαιών ετέρων Κρατών, αι Σημαίαι των ετέρων Κρατών δέον απαραιτήτως να είναι των αυτών διαστάσεων και να επαίρωνται επί ετέρων Ιστων ή Κοντών του αυτού ύψους και μήκους προς το της Εθνικής. Εν τη περιπτώσει ταύτη η Εθνική Σημαία τίθεται εις το δεξιόν των λοιπών Σημαιών. 9. Εις περίπτωσιν παρελάσεως: α) Μεθ` ετέρων Σημαιών επί γραμμής μετώπου η Εθνική Σημαία τίθεται εις το δεξιόν των ετέρων Σημαιών. β) Μετά λαβάρων αιθούσης διαλέξεως δια της Εθνικής Σημαίας επί κοντού, αύτη τίθεται εις το δεξιόν του ομιλητού. 10. Εις περίπτωσιν: α) Στολισμού προθήκης ή τοίχου αιθούσης δι` αναπεπταμένης Σημαίας, ο Σταυρός ταύτης τίθεται εις το αριστερόν του ορώντος την Σημαίαν. β) Στολισμού αιθούσης διαλέξεως δια της Εθνικής Σημαίας επί κοντού, αύτη τίθεται εις το δεξιόν του ομιλητού. γ) Κλύψεως σωρού δια Σημαίας, ο Σταυρός τίθεται εις την Κεφαλήν ταύτης. Αρ. 7. 1. Το διακριτικόν σήμα του Προέδρου της Δημοκρατίας καθορισθήσεται δια Προεδρικού Διατάγματος, εκδοθησομένου τη προτάσει των Υπουργών Εθνικής Αμύνης και Εσωτερικών. 2. Η μέριμνα της καταρτίσεως, υπογραφής, δημοσιεύσεως και εκτελέσεως του διατάγματος τούτου ανατίθεται εις τον Υπουργόν Εσωτερικών. Αρ.8, Ποινικαί κυρώσεις. 11. Η εθνική Σημαία: α) Δεν ανακρεμάται επί εξωστών ή παραθύρων άνευ κοντού. β) Δεν φέρει επ` αυτής τα διακριτικά Οργανώσεων, Οργανισμών, Συλλόγων, Σχολών ή Ιδρυμάτων ή οιανδήποτε παράστασιν. γ) Δεν χρησιμοποιείται προς κάλυψιν αγάλματος ή προτομής. Εις την περίπτωσιν ταύτην δύναται να χρησιμοποιηθή ύφασμα με τα Εθνικά χρώματα, δ) Δεν χρησιμοποιείται δι` οιονδήποτε διαφημιστικόν ή εμπορικόν σκοπόν. ε) Δεν απορρίπτεται εις τα άχρηστα, αλλά αντικαθιστάμενη λόγω παλαιότητας, καταστρέφεται κατά προτίμησιν δια της πυράς. 12. Απαγορρύεται η χρησιμοποίησις της Εθνικής Σημαίας, έστω και διαφορετικών διαστάσεων, ως λαβάρου Σωματείων, Συλλόγων, Οργανώσεων. Οι μη συμμορφούμενοι προς τας διατάξεις του παρόντος νόμου και των εις εκτέλεσιν αυτού εκδιδομένων προεδρικών Διαταγμάτων τιμωρούνται δια κρατήσεως μέχρι δύο (2) μηνών, ή προστίμου ή και δι` αμφοτέρων των ποινών τούτων, εφ` όσον κατ` άλλας διατάξεις δεν προβλέπεται βαρυτέρα ποινή. Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 181 του Ποινικού κώδικα: « » Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του Κράτο υς ή έμβλημα της κυριαρχίας του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο (2) ετών. κ. Εισαγγελεύ, Εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, τότε συμπληρωματικά των ποινικών διώξεων κατά της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης κ.λ.π, -αλλά έστω και εάν αυτή είναι κόμμα στη Βουλή-, θα πρέπει να ασκηθεί αυτοτελής ή συμπληρωματική ποινική δίωξη εις βάρος όλης της ηγεσίας της ΧΑ και των μελών της που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν συνεχώς και αδιαλείπτως την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ως λάβαρο κατά τη διάπραξη των εγκληματικών πράξεών τους ( π.χ την ώρα που δέρνουν , ή σπάνε πάγκους, ή σκοτώνουν, την ώρα των ομιλιών και συγκεντρώσεων μίσους , όπου τα μέλη της ΧΑ την κραδαίνουν , είτε αυτόνομα είτε εν συνδυασμώ με τα εμβλήματά τους), παραμορφώνοντας (ΠΚ 181) με αυτό τον τρόπο το νόημά της και κατά παράβαση του Νόμου (βλ. ανωτέρω 851/78), οι δε πράξεις τους έχουν εκδηλωθεί κατ’ επανάληψη δημοσίως και υπάρχουν μάρτυρες και πάμπολλα στοιχεία για αυτό, τα οποία είναι αναρτημένα στον τύπο , το διαδίκτυο , σε δημόσιες φωτογραφίες και βίντεο ( π.χ Υoutube ). Εδώ ενδεικτικά και όχι περιοριστικά μερικά τέτοια δημόσια παραδείγματα: 1) βίντεο: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=azvxIvl-9Io (δείχνει ομιλία στο μνημείο θερμοπυλών, όπου εκτός της Ελληνικής Σημαίας που κραδαίνεται και παραμορφώνεται από ενωτικό εθνικό σύμβολο, σε απλό λάβαρο της οργάνωσης ΧΑ και μάλιστα καταχρηστικά διχαστικά, καταφανώς διακρίνονται ελληνικές σημαίες παραμορφωμένες σε «ιστούς ρόπαλα», αλλά και μία ευμεγέθης Σημαία, φέρει κατά παραμόρφωση στη μέση το κομματικό σύμβολο της ΧΑ, τον μαίανδρο, που ομοίως καταχρηστικώς αντιποιείται η ΧΑ, μιάς και αυτό είναι τέχνημα και σχέδιο αρχαίας και παγκόσμιας πλέον πολιτιστικής κληρονομιάς και όχι κομματικό σύμβολο). 1Α) [Φωτογραφία λείπει] 2) Οργάνωση ΧΑ Τρικάλων. Η Ελληνική Σημαία, κατά παράβαση του Νόμου κρεμασμένη στα κάγκελα εξώστη και όχι σε κοντάρι ως ο νόμος ορίζει, υποβαθμίζεται σε κομματικό λάβαρο οργάνωσης κατά παράβαση του Νόμου. 3) Η πεμπτουσία της προσβολής της Εθνικής Ελληνικής Σημαίας, κατά παράβαση του Νόμου. Η Σημαία προσαρμοσμένη σε ρόπαλα που κραδαίνονται απειλητικά, χρησιμοποιείται ως οργανωτικό/ κομματικό λάβαρο ενώ μέλη της ΧΑ με την παρουσία του αρχηγού τους και ήδη κατηγορουμένο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, χαιρετούν ναζιστικά/χιτλερικά παρουσία και κρανιοφόρου ασπιδοφόρου. 4) Η Ελληνική Σημαία προσαρμοσμένη σε ρόπαλα, χρησιμοποιείται ως οργανωτικό/ κομματικό λάβαρο σε συγκέντρωση μαυροφορεμένων μελών της ΧΑ, κατά παράβαση του νόμου. 5) Η Ελληνική Σημαία, χρησιμοποιείται ως οργανωτικό/ κομματικό λάβαρο σε αντισημιτική συγκέντρωση μαυροφορεμένων μελών της ΧΑ, κατά παράβαση του νόμου. 6) Η Ελληνική Σημαία προσαρμοσμένη σε ρόπαλα που κραδαίνονται απειλητικά, χρησιμοποιείται ως επιθετικό όργανο από κρανιοφόρα μέλη της ΧΑ, ήδη κατηγορουμένης ως εγκληματικής οργάνωσης, σε συγκρούσεις με τα ΜΑΤ στην Κόρινθο. 7) Η προσβολή της Εθνικής Ελληνικής Σημαίας, κατά παράβαση του Νόμου. Η Σημαία σαν κομματικό λάβαρο/ παραβάν/ φόντο , χρησιμοποιείται από τον αρχηγό της και ήδη κατηγορουμένο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε κομματική ( άρα οργάνωσης ) ομιλία/ εκδήλωση , κατά παράβαση του νόμου. κ. Εισαγγελεύ, Η σημαία, σημαίνει (νοηματοδοτεί, γι” αυτό και λέγεται ΣΗΜΑΙΑ), το σημαινόμενον και σημαινόμενον είναι η ενότητα του ελληνικού λαού, η ελευθερία, οι αγώνες και η αγάπη στο συνάνθρωπο. Με ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ και κατά παράβαση του Νόμου 851/1978 και του άρθρου 181 ΠΚ, ένα κόμμα και ήδη εγκληματική οργάνωση κατά το κατηγορητήριο, χρησιμοποιεί την Εθνική Ελληνική Σημαία ως ανθενωτικό σύμβολο μίσους την ώρα της διαπράξεως εγκληματικών πράξεων (φόνων, ξυλοδαρμών, χιτλερικών / ναζιστικών χαιρετισμών, διχαστικών ομιλιών και εκδηλώσεων μίσους), την καπηλεύεται, παραμορφώνοντάς την αλλά και ντροπιάζοντάς την, και μαζί της όλους εμάς, τους υπόλοιπους έλληνες πολίτες ; Η Εθνική Ελληνική ΣΗΜΑΙΑ ανήκει σε όλους μας ως έθνος και κράτος , τη σεβόμαστε , την φέρουμε και την αναρτούμε όποτε και ως ο νόμος ορίζει, τούτη ΣΗΜΑΙΝΕΙ το ΣΗΜΑΙΝΟΜΕΝΟΝ, δηλ. την ενότητα του ελληνικού λαού, την ελευθερία, τους αγώνες και την αγάπη στο συνάνθρωπο και όχι μικροκομματικές σκοπιμότητες και τελικά εγκληματικές πράξεις σαν της ΧΑ . Η εθνική Ελληνική σημαία είναι η ταυτότητα όλων μας και όχι αυτής της οργάνωσης και ήδη φερομένης – κατηγορουμένης ως εγκληματική οργάνωση ( ΧΑ ) . Επειδή τα ανωτέρω συνιστούν παραβάσεις του Νόμο υ 851/1978 και του άρθρου 181 ΠΚ, με την παρούσα παρακαλούμε όπως αυτονόμως, ή συμπληρωματικώς και επειγόντως στην τρέχουσα δικογραφία κατά της ΧΑ και των στελεχών της ως μελών εγκληματικής οργάνωσης, προστεθεί και άσκηση ποινικής διώξεως κατά παντός υπευθύνου ( αρχηγού, βουλευτών, στελεχών , μελών της ΧΑ ) για εκδήλωση μίσους και παραμόρφωση του Σημαινόμενου της Εθνικής Ελληνικής Σημαίας, ήτοι για προσβολή της και διευρυμένα, όλου του ελληνικού λαού και κράτους, κατά παράβαση του Ν.851/1978 και ΠΚ 181, ζητούμε δε, πέραν ημών ως πολιτικού φορέα που προσβληθήκαμε από τις προπεριγραφόμενες παράνομες πράξεις και δράσεις της ΧΑ, αναφορικά με την ελληνική Σημαία, να παρασταθεί ως Πολιτικός Ενάγων και το Ελληνικό Κράτος (Δημόσιο). ΑΘΗΝΑ 30.09.2013 Μετά τιμής, Το αναφέρων Πολιτικό Κόμμα ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ – Ε.ΔΗ.Κ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ... left.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Στο επίκεντρο το χρηματοδοτικό κενό Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά - Λαγκάρντ


Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά - Λαγκάρντ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Aθήνα
Αν και στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ μετέχουν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και της ΕΕ, οι εκκρεμότητες του ελληνικού προγράμματος και το κρίσιμο Eurogroup της 14ης Οκτωβρίου κρατούν τον Γ.Στουρνάρα στην Αθηνα.
 
Ωστόσο, η κυβέρνηση θα μεταφέρει τις ελληνικές θέσεις στην ηγεσία του ΔΝΤ σε ανώτατο επίπεδο, καθώς την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στις 15:00 (τoπική ώρα, 10 μ.μ. ώρα Ελλάδας) στην Ουάσινγκτον με την Κριστίν Λαγκάρντ, παρουσία του Πόλ Τόμσεν και του εκπροσώπου της Ελλάδος στο Ταμείο Θάνου Κατσάμπα.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η δημοσιονομική πρόοδος, η πορεία των προαπαιτούμενων δράσεων και μεταρρυθμίσεων, αλλά κυρίως το χρηματοδοτικό κενό που παρουσιάζει το ελληνικό πρόγραμμα και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Τα δύο αυτά τελευταία ζητήματα αποτελούν θέματα «αιχμής» στην ατζέντα ΔΝΤ και ΕΕ και αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στο προσεχές διάστημα. Το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού έως το Eurogroup της 22ας Νοεμβρίου και το ζήτημα του χρέους ενδεχομένως μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2014.
Την Ελλάδα στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών Πάνος Τσακλόγλου.
Την Τετάρτη, στη 1:30 τοπική ώρα, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, στο Λευκό Οίκο.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Ξέπλυμα του πολιτικού συστήματος» Ενδείξεων και αποχρώσεων η δίκη του Άκη, λέει η υπεράσπιση


Ενδείξεων και αποχρώσεων η δίκη του Άκη, λέει η υπεράσπιση
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Τι δικάζουμε σε αυτή τη δίκη; Δικάζουμε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή το ξέπλυμα του πολιτικού συστήματος; Φοβούμαι το δεύτερο: ενός συστήματος που σαπίζει σαράντα ολόκληρα χρόνια στα οικονομικά σκάνδαλα». Ο κ. Ιωάννης Παγορόπουλος αγορεύει εκπροσωπώντας τον Άκη Τσοχατζόπουλο στη δίκη για τις μίζες από τα εξοπλιστικά, επιμένοντας ότι «η δίκη αυτή είναι πολιτική», αλλά και «δίκη ενδείξεων και αποχρώσεων».

«Έχετε μόνον ενδείξεις. Αποδείξεις δεν έχετε καμία. Και όπως έλεγε ο Ντοστογιέφσκι στους "Αδελφούς Καραμαζώφ", χίλιες ενδείξεις δεν κάνουν μια απόδειξη, όπως χίλιοι λαγοί δεν κάνουν ένα άλογο» τόνισε ο συνήγορος προς το δικαστήριο. Και πρόσθεσε: «Στο πρόσωπο του Άκη Τσοχατζόπουλου, το πολιτικό σύστημα επιχειρεί να ξεπλυθεί».

Παρά τις αιχμές προς την έδρα για απόφαση που έχει ήδη ληφθεί, ο κ. Παγορόπουλος υπογράμμισε την τεράστια σημειολογία της απόφασης αυτής: «Θα πρέπει να αποδείξουμε στον κόσμο ότι δικάζουμε όχι με το χέρι στην καρδιά, αλλά με το μάτι στον νόμο. Μόνον έτσι κάποτε θα λένε αυτό ήταν ένα δικαστήριο με λεβέντες δικαστές».

Ο συνήγορος εξαπέλυσε πάντως δριμύ κατηγορώ για το σπάσιμο της δικογραφίας σε κομμάτια, γεγονός που καθιστά -όπως είπε- το παραπεμπτικό βούλευμα ελλιπέστατο στη θεμελίωσή του, ενώ υπογράμμισε ότι από την αίθουσα του δικαστηρίου θα έπρεπε να έχουν περάσει βασικά για την υπόθεση πρόσωπα, όπως ο (προφυλακισμένος σήμερα) κύπριος πρώην υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης, ο Γιάννης Μπέλτσιος (εμπλέκεται στην υπόθεση των υποβρυχίων), ακόμη και ο αστυνομικός στην αλλοτινή φρουρά Τσοχατζόπουλου που φέρεται ως μάρτυρας στην παράδοση βαλίτσας με μαύρο χρήμα στο αθηναϊκό Hilton.

«Τι συνέβη;» διερωτήθηκε εν είδει υποφοράς η υπεράσπιση. «Πίεζε ο χρόνος (λήγει εντός του Οκτωβρίου το 18μηνο προφυλάκισης του βασικού κατηγορουμένου). Όχι εμάς, το πολιτικό σύστημα. Ο λαός θέλει τώρα κρίση για τον Τσοχατζόπουλο. Ο κόσμος θέλει αίμα στην αρένα. Η εκτελεστική εξουσία πήρε απόφαση για σπάσιμο της δικογραφίας. Και η Δικαιοσύνη καλείται τώρα να βγάλει το φίδι από την τρύπα».

Ο κ. Παγορόπουλος επεφύλαξε σκληρή κριτική κατά του νόμου για το ξέπλυμα, βάσει του οποίου ο πρώην υπουργός στο εδώλιο, κρίνοντας ότι παραπέμπει στο «ιδιώνυμο» άλλων εποχών.

«Σαράντα ολόκληρα χρόνια σκανδάλων» πρόσθεσε, χωρίς να διστάσει να απαριθμήσει από τη Siemens και το Χρηματιστήριο ως το Βατοπαίδι. «Στη φάκα πιάστηκε ο Τσοχατζόπουλος. Όλοι οι άλλοι είναι αθώες περιστερές. Σαράντα χρόνια σκανδάλων και μόνος ένας έχει πάει φυλακή, ο Νίκος Αθανασόπουλος για την υπόθεση με το καλαμπόκι».

«Ουαί τοις ηττημένοις»

Ο κ. Παγορόπουλος περιέγραψε διεξοδικά την πολιτική πορεία Τσοχατζόπουλου, με έμφαση στην ήττα του από τον Κώστα Σημίτη, εκτιμώντας ότι η τοποθέτηση του σημερινού κατηγορουμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έγινε με πρόθεση την πολιτική αποδυνάμωσή του. «Ουαί τοις ηττημένοις» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο Τσοχατζόπουλος στον συγκεκριμένο θώκο «ενόχλησε συμφέροντα. Και τον κρέμασαν στα μανταλάκια».

«Στο ΥΕΘΑ, από το 1996 ως το 2001, ο Τσοχατζόπουλος διαχειρίστηκε συνολικά 211 εξοπλιστικά προγράμματα. Εδώ, κυρία εισαγγελέα» είπε κραδαίνοντας το έγγραφο ο συνήγορος, «έχουμε τέσσερα τρισ.! Πώς γίνεται λοιπόν ο Τσοχατζόπουλος, που 'κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση' επιθυμούσε ωφελήματα, να συνδέεται μόνον με τα υποβρύχια και τα Tor-M1 και να μη συνδέεται και με τα ραντάρ η τα Leopard;».

Η υπεράσπιση μέτρησε εξάλλου 29 χρόνια του πρώην κραταιού Άκη σε υπουργικούς θώκους και δύο μήνες στη θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού. «Δεν ειπώθηκε τίποτα, ποτέ. Ο. Τσοχατζόπουλος ήταν σε γυάλινο σπίτι, τον ήξεραν οι πάντες».

Με αδιάσειστη την πεποίθηση ότι η κατηγορία για δωροδοκία του πρώην υπουργού παραμένει μετέωρη, ο κ. Παγορόπουλος επέμεινε ότι μόνον το ΚΥΣΕΑ θα μπορούσε να φωτίσει την πτυχή αυτή. «Θέλει τόλμη, κύριε πρόεδρε, να φωνάξεις τον Σημίτη! Ελπίζω ότι το Πενταμελές (ο δεύτερος βαθμός εκδίκασης της υπόθεσης) θα το κάνει».

Όταν μάλιστα ήλθε η στιγμή να αναφερθεί στο ρωσικό οπλικό σύστημα των Tor-M1, ο κ. Παγορόπουλος έδωσε ερμηνεία για τη δίωξη Τσοχατζόπουλου: «Είδε» την επιλογή τους ως αφετηρία σχεδίου εκδίκησης κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τους Αμερικανούς, παραδοσιακούς συμμάχους μας μέχρι τότε. «Αυτοί έστειλαν την BlackRock και την Debevoise Plimpton στη Γερμανία, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν δικογραφίες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στις «σφιχτές διαδικασίες» της προδικασίας για την προμήθεια των όπλων, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να γίνει παιχνίδι πριν από το ΚΥΣΕΑ».

Με σκεπτικό ότι η δωροδοκία μετακυλίσθηκε τελικά στις πλάτες του ελληνικού λαού, ζημιώνοντας το Δημόσιο, ο κ. Παγορόπουλος επιχείρησε να ανατρέψει την κατηγορία: «Τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα ήταν τα φθηνότερα, με ή χωρίς τα αντισταθμιστικά ωφελήματα. Πού είναι η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου; Όσο για τα υποβρύχια, διερωτώμαι το εξής: Βάσει της απόφασης του Πρωτοδικείου του Μονάχου, η γερμανική Man -μητέρα εταιρεία της Ferrostaal και της HDW-, είχε κέρδος 36 εκατομμύρια ευρώ από τη δουλειά στην Ελλάδα. Πώς είναι δυνατόν ο Μιχάλης Ματαντός (αντιπρόσωπος της Ferrostaal στην Ελλάδα) να κάνει λόγο για μίζες της τάξης των 80 εκατομμυρίων ευρώ; Πού πήγαν τα λεφτά αυτά;».

Η «αποκαθήλωση» του Άκη

Ο κ. Παγορόπουλος έθεσε ως ορόσημο στην υπόθεση την αγορά του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου το 2010, καθώς αμέσως μετά ο Τύπος εξαπέλυσε «λυσσαλέα επίθεση» στον πρώην υπουργό.

Κομβικό στην πολιτική αποκαθήλωση Τσοχατζόπουλου χαρακτήρισε τον ρόλο του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου -«ήταν εχθρός του, γιατί υπήρχε πάντα ανάμεσα σε αυτόν και τον πατέρα του, Ανδρέα» είπε-, αλλά και υπουργών του ΠΑΣΟΚ όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Χάρης Καστανίδης (καθώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης).

«Σαν να ήταν όλοι έτοιμοι από καιρό» είπε ο συνήγορος, κάνοντας λόγο για οργάνωση του «τέλειου εγκλήματος». Ο κ. Παγορόπουλος περιέγραψε βήμα προς βήμα πώς έφθασε η ώρα της σύλληψης Τσοχατζόπουλου, τονίζοντας ως καθοριστική τη συμφωνία μεταξύ πρωθυπουργού και τρόικας, που ήθελε οπωσδήποτε «και κάποιον στη φυλακή», αλλά και τη χειραγώγηση της Βουλής.

«Το βράδυ προτού συλληφθεί ο Τσοχατζόπουλος, ο τότε υπηρεσιακός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος προκηρύσσει εκλογές. Τυχαίο; Για μένα, καθόλου. Το μεγάλο ψάρι έχει ήδη πέσει στα δίχτυα» εκτίμησε η υπεράσπιση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δόθηκε παράταση Μέχρι 15 Νοεμβρίου οι εγγραφές των πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


Μέχρι 15 Νοεμβρίου οι εγγραφές των πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την παράταση της προθεσμίας εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου αποφάσισε η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε έκτακτη συνεδρίασή της την Τρίτη.

Η Σύγκλητος του ιδρύματος αποφάσισε, παράλληλα, την ανάληψη πρωτοβουλιών δημοσιοποίησης σε διεθνές επίπεδο του προβλήματος που δημιουργείται στο πανεπιστήμιο εξαιτίας της διαθεσιμότητας των 498 μελών του διοικητικού προσωπικού.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο «σε όλο του το εύρος με σεβασμό προς την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 27ης-9-2013 των εργαζομένων για απεργία», αλλά και να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος σε συνεργασία με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να ορίσει προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα επείγοντος χαρακτήρα ζητήματα.

Η Σύγκλητος αποφάσισε τέλος να ζητηθεί «για εύλογο χρονικό διάστημα αναστολή της εκτέλεσης της Κ.Υ.Α. 135211/Β2 (ΦΕΚ 2384/24-9-2013 τ. Β) προκειμένου να επανεξεταστεί με δίκαιο, διαφανή και αποδεκτό τρόπο η αξιολόγηση των διοικητικών δομών των Ιδρυμάτων».

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη σειρά της, καλεί τους πρωτοετείς φοιτητές να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα, αν και ακόμη δεν μπορούν να εγγραφούν λόγω των κινητοποιήσεων των διοικητικών τους υπαλλήλων.

«Η Σύγκλητος θεωρεί ότι μέχρι την εγγραφή τους οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ψήφισμα που εξέδωσε η Σύγκλητος του ιδρύματος.

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 118 διοικητικοί υπάλληλοι. Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, όπως ανέφεραν τα μέλη της Συγκλήτου του.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Για παράνομη οπλοκατοχή και πλαστογραφία Νέα σύλληψη αστυνομικού, πρώην φρουρού του Γιώργου Γερμενή


Νέα σύλληψη αστυνομικού, πρώην φρουρού του Γιώργου Γερμενή
Αντικείμενα που κατασχέθηκαν στο σπίτι του 55χρονου ανθυπαστυνόμου  

Αθήνα
Συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ένας ακόμη αστυνομικός που είχε διατεθεί στο παρελθόν στη φρουρά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ.Γερμενή.

Ο 55χρονος ανθυπαστυνόμος συνελήφθη για παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων, καθώς και για πλαστογραφία και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, αφού στην κατοχή του βρέθηκαν δύο αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν ως προϊόντα λαθρεμπορίας.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Το ένα από τα δύο αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην κατοχή του θεωρείται πιθανόν ότι το χρησιμοποιούσε και ως περιπολικό-«μαϊμού».

Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε υλικό της Χρυσής Αυγής.

Ο 55χρονος υπηρετεί τώρα σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, αλλά μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν στη φρουρά του βουλευτή Γιώργο Γερμενή, γνωστού και ως «Καιάδα».

Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του ανθυπαστυνόμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τέσσερις πτυσσόμενοι μεταλλικοί ράβδοι και σιδερογροθιά, δερμάτινη θήκη με δύο μεταλλικούς γεμιστήρες πιστολιού, σπρέι εκτόξευσης πιπεριού και μαχαίρι με μήκος λάμας 6,5 εκ., δύο λαστιχένιες αστυνομικές ράβδοι, αεροβόλο τυφέκιο και αεροβόλο πιστόλι, 145 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm, 42 φυσίγγια διάφορων τύπων και διαμετρημάτων, φορητός ασύρματος, ένα δισέλιδο έγγραφο, δελτίο αποστολής και βεβαίωση παραλαβής από εταιρεία που αφορά την οριστική διαγραφή ΙΧ αυτοκινήτου, καθώς και πιστοποιητικό καταστροφής αυτού, δυο επιγράμματα με την ένδειξη «Ελληνική Αστυνομία Ειδικοί Φρουρού», αφίσα με τίτλο «Σχετικά με τη ρατσιστική επίθεση στο πανηγύρι της Ραφήνας».

Στο προαύλιο του σπιτιού του 55χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα που έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, για το ένα από αυτά προκύπτει οριστική διαγραφή (καταστροφή), ενώ για το δεύτερο προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί λόγω δήλωσης ακινησίας.

Ακόμα, για το δεύτερο όχημα δεν προκύπτουν νόμιμα παραστατικά στοιχεία αγοράς και κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκε εγκατεστημένο σύστημα ηχητικών σημάτων - σειρήνα, που προσομοιάζουν με τα ηχητικά σήματα των περιπολικών της Αστυνομίας.

Στο ΙΧ αυτοκίνητο που είχε τη σειρήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο κινητά τηλέφωνα, ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 9 εκ., υπεύθυνη δήλωση ακινησίας οχήματος, δύο χειρόγραφα σημειώματα με ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα ατόμων, ένας βούρδουλας μήκους 80 εκ., κάρτες τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής της Ανατολικής Αττικής και κάρτα βουλευτή του κόμματος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...