Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Στο επίκεντρο το χρηματοδοτικό κενό Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά - Λαγκάρντ


Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά - Λαγκάρντ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Aθήνα
Αν και στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ μετέχουν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και της ΕΕ, οι εκκρεμότητες του ελληνικού προγράμματος και το κρίσιμο Eurogroup της 14ης Οκτωβρίου κρατούν τον Γ.Στουρνάρα στην Αθηνα.
 
Ωστόσο, η κυβέρνηση θα μεταφέρει τις ελληνικές θέσεις στην ηγεσία του ΔΝΤ σε ανώτατο επίπεδο, καθώς την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στις 15:00 (τoπική ώρα, 10 μ.μ. ώρα Ελλάδας) στην Ουάσινγκτον με την Κριστίν Λαγκάρντ, παρουσία του Πόλ Τόμσεν και του εκπροσώπου της Ελλάδος στο Ταμείο Θάνου Κατσάμπα.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η δημοσιονομική πρόοδος, η πορεία των προαπαιτούμενων δράσεων και μεταρρυθμίσεων, αλλά κυρίως το χρηματοδοτικό κενό που παρουσιάζει το ελληνικό πρόγραμμα και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Τα δύο αυτά τελευταία ζητήματα αποτελούν θέματα «αιχμής» στην ατζέντα ΔΝΤ και ΕΕ και αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στο προσεχές διάστημα. Το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού έως το Eurogroup της 22ας Νοεμβρίου και το ζήτημα του χρέους ενδεχομένως μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2014.
Την Ελλάδα στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών Πάνος Τσακλόγλου.
Την Τετάρτη, στη 1:30 τοπική ώρα, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, στο Λευκό Οίκο.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: