Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Το σήμα και η επίσημη σελίδα του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου στο Facebook...




Για να αρθεί κάθε παρεξήγηση μετά το χθεσινό τρολάρισμα περί Κινήματος Αλλαγής, πριν από λίγο βγήκε στον αέρα η επίσημη σελίδα του νέου κόμματος υπό τον Γιώργο Παπανδρέου στο Facebook.

Μπορείτε να τη δείτε εδώ
H ...
επίσημη σελίδα με ολόκληρη την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος είναι διαθέσιμη στο: www.tokinima.gr

Η ομιλία θα μεταδοθεί σε live streaming μέσα από τη σελίδα του Γιώργου Παπανδρέου.

Read more...

Δείτε την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου..

Δείτε  την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Μουσείο Μπενάκη, όπου ...
ανακοινώνει την ίδρυση του νέου κόμματος το οποίο θα ονομάζεται "Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών"...
http://nonews-news.blogspot.gr/

Read more...

Ολόκληρη η διακήρυξη του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου...



Στη σελίδα του κόμματος στο Διαδίκτυο αναρτήθηκε πριν από λίγο ολόκληρη η διακήρυξη του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος και καλεί τους πολίτες να την υπογράψουν ηλεκτρονικά.

Nα η ...
αιχμηρή έναρξη του:

Το 1974, μετά την εθνική τραγωδία της Κύπρου και την κατάρρευση της δικτατορίας, λαϊκή απαίτηση έγινε η απελευθέρωση της Ελλάδας. Όραμα του λαού μας, να απεξαρτηθούμε από τη «ρίζα της συμφοράς»: την εξάρτησή μας από ξένες δυνάμεις που ήθελαν κυβερνήσεις πιόνια, δημοκρατίες ελεγχόμενες και λαούς υποταγμένους. Η απεξάρτησή μας αποτελούσε όρο και ελάχιστη προϋπόθεση για να εδραιωθεί η λαϊκή κυριαρχία αλλά και να πραγματοποιηθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.

Σήμερα, το 2015, o κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει.

Απαίτηση των Ελλήνων πολιτών, είναι η απελευθέρωσή μας από μια νέα εξάρτηση, που έχει τη ρίζα της στην αιχμαλωσία των δημοκρατικών μας θεσμών. Αιχμαλωσία από μηχανισμούς ενός οικονομικού, πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου, που υπηρετείται από ένα πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης.

Παρά τα μεγάλα επιτεύγματα των προοδευτικών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, πελατειακές δομές, αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, επιβιώνουν, διαχέονται και κυριαρχούν. Αυτές ευθύνονται για την υπονόμευση των δημοκρατικών λειτουργιών, την περιθωριοποίηση του πολίτη από την πολιτική, την εξάρτηση της αυτοδιοίκησης από ένα συγκεντρωτικό κράτος, τη γιγάντωση των κοινωνικών ανισοτήτων, τη στρεβλή ανάπτυξη και τελικά, τη σπατάλη του πλούτου και των δυνάμεων του Ελληνικού λαού.

Οι στρεβλώσεις και οι εξαρτήσεις αυτές, αντί να αντιμετωπιστούν δημιουργώντας ένα κράτος δικαίου, ενισχύθηκαν συνειδητά από συντηρητικές κυβερνήσεις. Ο τρόπος διακυβέρνησης της χώρας από τη συντήρηση μας κατέστησε ευάλωτους στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και έκθετους όσον αφορά στην εκπλήρωση των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων. Πέραν του ότι παρέδωσε ελλείμματα και χρέη, υπονόμευσε τη διεθνή μας αξιοπιστία και οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα μιας νέας εθνικής τραγωδίας, στο φάσμα μιας χρεοκοπίας, και την κοινωνία σε μια σκληρή δοκιμασία.

Σήμερα, η απαίτηση των Ελλήνων πολιτών για απελευθέρωση από τα δεσμά αυτού του πελατειακού συστήματος μπορεί και πρέπει να μετασχηματιστεί σε ένα κίνημα αξιών...

parapolitiki.com

Read more...

Ο Χρ. Αηδόνης στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου...

Με μια έκπληξη ξεκίνησε η εναρκτήρια συγκέντρωση του Γιώργου Παπανδρέου, το Σάββατο, για την παρουσίαση του νέου κόμματός του. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο...
πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ανεξάρτητος, Χρήστος Αηδόνης, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Μάλιστα, όταν έγινε αντιληπτός από το συγκεντρωμένο κόσμο, τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες.

Από τους πρώτους που εμφανίστηκαν στην εκδήλωση ήταν οι κ. Σαχινίδης. Μωραϊτης, Τσώνης, Πετσάλνικος, αλλά και το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Έλσα Παπαδημητρίου την οποία είχε προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου για την πρωθυπουργία.

Επίσης παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας και ο Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης.


capital.gr

Read more...

Αυτόνομη κάθοδο εισηγήθηκε ο Φ. Κουβέλης στην Κ.Ε. και το Διαρκές Συνέδριο...



Αυτόνομη εκλογική κάθοδο της Δημοκρατικής Αριστεράς σε συνεργασία με οικολογικές κινήσεις, των οποίων η οριστική απάντηση αναμένεται εντός των...
προσεχών ωρών, εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κατά τηδιάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος.

«Η παρουσία της ΔΗΜΑΡ είναι και χρήσιμη και απαραίτητη. Η ΔΗΜΑΡ και οι σύμμαχοί της μπορούν να γίνουν ο καταλύτης μιας θετικής εξέλιξης για τη χώρα» ανέφερε και έδωσε εξηγήσεις για το ναυάγιο των συζητήσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινήσαμε ένα διάλογο στον οποίο διαπιστώθηκαν συμπτώσεις αλλά και διαφορές, που ήθελαν περισσότερες επεξεργασίες και προσπάθεια. Έγινε προσπάθεια άμεσης συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και εξέταση της περίπτωσης εκλογικής συνεργασίας. Χωρίς μικρομεγαλισμούς από μέρους μας, αλλά και χωρίς κανένα κομματικό ιδιοτελές κίνητρο. Χωρίς συναλλαγές. Οι όροι που θέταμε ήταν η κοινή εκλογική- προγραμματική διακήρυξη και η διασφάλιση της πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας της ΔΗΜΑΡ.

Τελικά δεν υπήρξε συμφωνία διότι μας ζητήθηκε επί της ουσίας η ατομική προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ και η απόλυτη αποδοχή του προγράμματός του. Δεν αναφέρομαι βεβαίως στις τοποθετήσεις σημαντικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούσε ότι στελέχη της ΔΗΜΑΡ έπρεπε να κάνουν δημόσια αυτοκριτική για το παρελθόν τους. Δεν μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μας για μια τέτοιου είδους συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι ούτε οι συντηρητικές πολιτικές, που επιβάλλει το Eurogroup και η Γερμανία και ακολουθεί πιστά η ΝΔ και είναι αδιέξοδες, ούτε η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για απαγκίστρωση από το μνημόνιο μπορεί να υπάρξει με έναν νόμο. «Να γνωρίζει ότι όλα τα ανοικτά θέματα θα τα βρει μπροστά της η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση. Τα προβλήματα δεν εξαλείφονται με διακηρύξεις, οι αντικειμενικοί περιορισμοί δεν ξεπερνιούνται μόνο με τη βούληση και οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν μόνο με την επιθυμία.


Ακόμη και η κατάργηση των πολιτικών λιτότητας δεν σημαίνει λύση των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων», τόνισε και υπογράμμισε την ανάγκη να συγκροττηθεί μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση που να πείθει για τον ρεαλισμό της.
Υπερασπίθστηκε ακόμη τη θέση για μη ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας και τη διαξαγωγή εκλογών ως κορυφαία δημοκρατική διαδικασία έκφρασης της βούλησης των πολιτών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

Παπανδρέου: Η Δημοκρατία είναι αιχμάλωτη από συμφέροντα...


crimenet.gr
Με τη λέξη-σύνθημα ΠΑΜΕ, ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου, ανακοινώνοντας την ίδρυση του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Από την αρχή της ομιλίας του ο...
πρώην πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα του νέου κόμματος, τονίζοντας ότι στη βάση των αρχών του είναι ο ανθρωπισμός, η δέσμευση για ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Μας εμπνέουν τόνισε οι αξίες του πολιτικού φιλελευθερισμού. Οι πολίτες πρέπει να ελέγχουν την εξουσία, να υπερισχύσει η ισχύς του δικαίου και όχι το δίκαιο του ισχυρού.

Μας εμπνέουν, είπε, οι αρχές του σοσιαλισμού και η πίστη μας στη Δικαιοσύνη και οι αξίες της οικολογίας.

Θέλουμε να εκφράσουμε πολιτικά, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, μια κοινωνική συμμαχία της δικαιοσύνης και της δημιουργίας. Αυτή τη συμμαχία πρέπει να σφυρηλατήσουμε.

Αναφέρθηκε στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και ειδικότερα στην πτυχή της εθνικής απελευθέρωσης, για να τονίσει ότι σήμερα, το 2015, καθώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει, υπάρχει ένας νέος αγώνας για την απελευθέρωση της δημοκρατίας αυτή τη φορά, της δημοκρατίας που είναι αιχμάλωτη από οικονομικά και μιντιακά συμφέροντα τα οποία υποστηρίζονται από ένα πελατειακό κράτος.

Read more...

Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών...


  Eγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποκρύπτει  την πραγματικότητα...
Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθυνόμενη στους εργατοϋπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, αγρότες, συνταξιούχους, νέους και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, καλεί σε ...
στήριξη και αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, τονίζοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης την επόμενη μέρα, ισχυρού ΚΚΕ, «δυνατής λαϊκής αντιπολίτευσης, συμμαχίας και πάλης για την ανατροπή».

Το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι την επόμενη μέρα θα είναι εδώ τα εγχώρια και ξένα μονοπώλια απαιτώντας ακόμα περισσότερα προνόμια σε βάρος του λαού, τονίζει ότι «ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τη μετάβαση στη νέα φάση επιτήρησης, τα μονοπώλια ζητούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως την πλήρη διάλυση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, τη νέα μείωση στους μισθούς και το λαϊκό εισόδημα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.

Γι΄ αυτό σε κρίση ή ανάκαμψη καμία ανακούφιση του λαού δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αγώνα, χωρίς σύγκρουση με αυτά τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Στο κάλεσμα της ΚΕ του κόμματος υπογραμμίζεται ότι ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ ως δύναμη εργατικής-λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης, ως σίγουρη εγγύηση και στήριγμα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, αλλά και για να «ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού, τη μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για τη λαϊκή ευημερία, με την εργατική τάξη, το λαό στο τιμόνι της εξουσίας, τη σοσιαλιστική προοπτική».

«Ο λαός έχει ανάγκη μια δική του διακυβέρνηση, την κυβέρνηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, και σ΄ αυτήν το ΚΚΕ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο» υπογραμμίζεται στο κείμενο.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι μπροστά στις κάλπες του Ιανουαρίου, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και παράγοντες της ΕΕ επενδύουν στην κινδυνολογία και τους εκβιασμούς προκειμένου να εγκλωβίσουν τον λαό και να αποσπάσουν την συναίνεσή του στην συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και τονίζει ότι «τα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα δεν είναι απλά και μόνο απαιτήσεις των δανειστών.

Είναι εδώ και χρόνια κατευθύνσεις της ΕΕ, η στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για να γίνει ακόμη πιο φτηνό το εργατικό δυναμικό. Σε όλες τις χώρες της ΕΕ - Ευρωζώνης γίνονται τέτοιες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις με δεξιές (π.χ. Γερμανία) ή σοσιαλδημοκρατικές (π.χ. Γαλλία, Ιταλία) κυβερνήσεις».

Ταυτόχρονα εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποκρύπτει αυτήν την πραγματικότητα, προσθέτοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις που κι αυτός προτείνει είναι στη λογική της ΕΕ και των επιχειρηματιών».

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση υπέρ του λαού, και προσθέτει ότι η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «όχι μόνο δίνει διαπιστευτήρια στους δανειστές, στην ΕΕ, στις «αγορές» ότι δε θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, αλλά και τους καλεί να εμπιστευθούν και να στηρίξουν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει τα συμφέροντά τους».

Επισημαίνει ακόμα, την φραστική εγκατάλειψη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ των περί «κατάργησης του μνημονίου και κυρίως των εφαρμοστικών νόμων», την αποδοχή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, όλου του πλαισίου της ΕΕ και προσθέτει ότι «στο πλαίσιο αυτό προχωρά τις συμμαχίες του με πρώην στελέχη, υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, κ.λπ. που έχουν στηρίξει τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα».

«Την ίδια στιγμή, αξιοποιώντας μια ψευδεπίγραφη «ριζοσπαστική» ρητορεία οπορτουνιστικών δυνάμεων στο εσωτερικό του, ιδιαίτερα της λεγόμενης «Αριστερής Πλατφόρμας», ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εγκλωβίσει αριστερό κόσμο, νέους εργαζόμενους με προβληματισμό και αγωνιστική πολιτική διάθεση» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «αντίστοιχα αποπροσανατολίζουν τα σχήματα εκλογικής συνεργασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που προβλέπουν ορισμένους στόχους πάλης, όπως η «έξοδος από το ευρώ», χωρίς ρήξη με το σημερινό πλαίσιο ελέγχου της οικονομίας από την εξουσία του κεφαλαίου».

Σε άλλο σημείο του κειμένου, το ΚΚΕ αναφέρει πως οι διαφορές μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αφορούν την συνταγή διαχείρισης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «η ελάφρυνση του χρέους είτε με την πρόταση της ΝΔ είτε με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει σε συμφωνία με τους εταίρους, άρα θα συνοδεύεται με νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις, όπως έγινε με το «κούρεμα» του PSI το 2012, αλλά και σε άλλες χώρες».

«Καμιά αλλαγή στο μείγμα διαχείρισης δεν μπορεί να ματαιώσει την εκδήλωση της κρίσης ούτε να οδηγήσει σε καπιταλιστική ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αυτό δείχνουν τα παραδείγματα των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας» αναφέρει το ΚΚΕ.

Προσθέτει ότι «η όποια καπιταλιστική ανάκαμψη θα πατήσει πάνω στα ερείπια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, δε θα δώσει αξιοπρεπή δουλειά στα εκατομμύρια ανέργους» και υπογραμμίζει πως «η ανάκαμψη ακόμη κι αν επιτευχθεί, θα ...είναι αδύναμη και μάλιστα σε περίοδο που η ύφεση σε ισχυρές καπιταλιστικές χώρες και η υπερχρέωση κρατών προμηνύουν νέο κύκλο πιο βαθιάς κρίσης».

Το ΚΚΕ εγκαλεί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ότι ερίζουν τάζοντας ψίχουλα στην «ακραία φτώχεια, που κι αυτά θα προκύψουν από την αφαίμαξη των υπόλοιπων εργαζομένων και θα εξανεμιστούν την επόμενη μέρα απ΄ το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων».

«Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα. Κριτήριο της στάσης και της πάλης του λαού πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες του ίδιου και των παιδιών του.

Κριτήριο πρέπει να είναι και οι τεράστιες δυνατότητες, που προσφέρουν η τεχνολογία, η επιστήμη, οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, αν όλα αυτά μπουν στην υπηρεσία του λαού» αναφέρει το ΚΚΕ.

Στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζεται ότι για να είναι ο ίδιος ο λαός ισχυρός, χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, ως μοναδικός αντίπαλος της εξουσίας των μονοπωλίων και των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, ενώ επισημαίνεται ότι «κυβέρνηση θα υπάρξει μετά τις εκλογές.

Άλλωστε, υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι - κόμματα και σχήματα μιας χρήσης - να συνδράμουν σ΄ αυτό».

Το ΚΚΕ τονίζει ότι αποτελεί ανάγκη για τον λαό να απαλλαγεί από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και την πολιτική τους και να πάρει ο ίδιος την εξουσία, καθώς η σημερινή κατάσταση -ελληνική και διεθνής- δεν επιτρέπει άλλο χαμένο χρόνο.

Το κάλεσμα της ΚΕ του κόμματος απευθύνεται στους ριζοσπάστες, αριστερούς, προοδευτικούς με γνώση και μνήμη που σήμερα «προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ με βαριά καρδιά και λίγες ελπίδες», σε όσους επιφυλάσσονται ακόμα για κάποιες θέσεις του ΚΚΕ, αλλά κατανοούν πως «όταν το κίνημα και το ΚΚΕ αδυνάτισαν, έχασε ο λαός».

Το ΚΚΕ, τέλος, απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε κάθε προβληματιζόμενο νέο, εργαζόμενο, συνταξιούχο σε όποιον και όποια δε συμβιβάζονται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Γ. Παπανδρέου: Δεν έπαιξα την χώρα στα ζάρια (video)...


Για μία συμμαχία που «ενώνει» όλους όσοι επιθυμούν η Ελλάδα να αλλάξει προς το καλύτερο έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την παρουσίαση του νέου του κόμματος, «Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών». «Δεν μπορούμε να είμαστε ουραγός...
της Δεξιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Καλωσορίζουμε κάθε ενεργό πολίτη να υπογράψει το κείμενο της διακήρυξής μας» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για ένα Κείμενο - συμβόλαιο για μία κοινή δημιουργική πορεία. «Μία πορεία που γεννιέται για σας, από εσάς, με εσάς», είπε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι το κόμμα του δεν ξεκινά από το μηδέν. «Ξεκινάμε από την αρχή και αρχή είναι οι αξίες μας» σημείωσε έκανε λόγο για πίστη στην ελευθερία του ανθρώπου. «Η απαίτηση των Ελλήνων πολιτών για την απελευθέρωση από τα δεσμά του πελατειακού κατεστημένου μπορεί να μετασχηματιστεί σε ένα κίνημα αξιών», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.


Ακόμη, είπε ότι «συγκροτούμε μέτωπο απέναντι σε όσους κυνηγούν την εξουσία ως λάφυρο για ιδιοποίηση. Μέτωπο σε όσους νομίζουν ότι έχουν το προνόμιο να αυθαιρετούν χωρίς να λογοδοτούν».

«Χρειαζόμαστε την επανάσταση του αυτονόητου, η Ελλάδα μπορεί αρκεί να πιστέψει στον εαυτό της. Εμείς οι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και ειδικότερα στην πτυχή της εθνικής απελευθέρωσης, για να τονίσει ότι σήμερα, το 2015, καθώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει, υπάρχει ένας νέος αγώνας για την απελευθέρωση της δημοκρατίας αυτή τη φορά, της δημοκρατίας που είναι αιχμάλωτη από οικονομικά και μιντιακά συμφέροντα τα οποία υποστηρίζονται από ένα πελατειακό κράτος.

«Αν σκεφτόμουν το προσωπικό μου όφελος, θα βολευόμουν»

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και σε όσους του καταλογίζουν ότι έχει προσωπική ατζέντα: «Το σημερινό ξεκίνημα δεν είναι υπόθεση ενός, είναι υπόθεση πάρα πολλών. Αν σκεφτόμουν το προσωπικό μου όφελος θα βολευόμουν σε αυτά που μου πρότειναν, την σιγουριά της επανεκλογής.

Με αντάλλαγμα την σιωπή μου σε μία επίπλαστη ενότητα που βυθίζει μία παράταξη στην ανυποληψία. Θα σιωπούσα, θα βολευόμουν. Επέλεξα για άλλη μία φορά τον δύσκολο δρόμο. Επέλεξα να αναλάβω πρωτοβουλία δημιουργικής ρήξης με το κομματικό κατεστημένο», είπε.

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση της χώρας από τον ίδιο, είπε: «Δεν έπαιξα την χώρα στα ζάρια. Κάπόιοι θα πουν ότι το πλήρωσα ακριβά. Θα το πλήρωνε πολύ ακριβότερα η χώρα και οι Έλληνες» και σημείωσε: «Μας πολέμησαν να μην αλλάξουμε την Ελλάδα. Το έργο μας δεν ολοκληρώθηκε και στη συνέχεια αποδωμήθηκε.
 Χάσαμε μάχες αλλά δεν ηττηθήκαμε»...


real.gr

Read more...

Το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» γεννήθηκε...


Αποθεώθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου...
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου για το κίνημα στο Μουσείο Μπενάκη.

Φωνάζοντας «Παπανδρέου, Παπανδρέου» και άλλα συνθήματα αποθεώθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στο ...
Μουσείο Μπενάκη κατά την ομιλία του για το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών». Κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν:

-Γιώργο μαζί να γράψουμε ιστορία, το κίνημα γεννιέται χαράζουμε πορεία

-Γιώργο προχώρα άλλαξε τα όλα

-Όλοι μαζί για την αλλαγή

-Εμείς για σένα κι εσύ για μας για αξίες πολεμάμε για αξίες πολεμάς

-Γιώργο θυμήσου οι νέοι είναι μαζί σου

-Πρώτα η Ελλάδα πρώτα ο πολίτης, εμείς απόψε δίνουμε το σύνθημα της νίκης

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κόσμος που μαζεύτηκε στο Μουσείο Μπενάκη γέμισε δύο αίθουσες ενώ μαζεμένοι πολίτες βρίσκονταν και έξω στον δρόμο...
matrix24.gr

Read more...

Τσίπρας: Ο Σαμαράς σέρνει το χορό των ζόμπι...


Στις 26 Γενάρη, αυτοδύναμη κυβέρνηση του λαού (ΦΩΤΟ)!... 
Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος στο κατάμεστο γυμναστήριο του Τάε Κβον Ντο στο Π. Φάληρο
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην τρομοκρατική επικοινωνιακή εκστρατεία της ΝΔ τονίζοντας ότι «ο Α. Σαμαράς κρύβεται από...
το φως και ανασύρει φαντάσματα. Νεκρανασταίνει το φόβο, νεκρανασταίνει το Grexit, νεκρανασταίνει τη χρεοκοπία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, χωρίς κανένα σεβασμό στο αξίωμά του, σέρνει αυτό το χορό των ζόμπι. Με μουσική υπόκρουση το ψέμα σε όλες τις εκδοχές του και έχει φτάσει να χρησιμοποιεί τη λέξη αλήθεια σε μια εκστρατεία ψέματος». 

Ο Αλ. Τσίπρας έδωσε στη συνέχεια την ευρωπαϊκή διάσταση της επερχόμενης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «στις 25 Γενάρη στην Ελλάδα ακουμπά και η δημοκρατική Ευρώπη, ακουμπά η κοινωνική πλειοψηφία που εναντιώνεται στη λιτότητα». Όπως τόνισε, «στις 25 Γενάρη η αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη ξεκινάει από εδώ από την Ελλάδα. Και η δική μας, εκλογική νίκη θα γίνει, προς το τέλος αυτού του χρόνου, και νίκη του ισπανικού λαού. Με τους Podemos και την Ενωμένη Αριστερά να έρχονται στη κυβέρνηση. Και ένα χρόνο αργότερα και του ιρλανδικού λαού. Με το Sinn Fein του Τζέρυ Άνταμς. Και σταδιακά υπόθεση ολοένα και πιο πολλών».

Υπογράμμισε την ακύρωση της κινδυνολογίας εγχώριων και ξένων κέντρων από δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου τα οποία ερμηνεύουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ως το μήνυμα για την αναγκαία αλλαγή πολιτικής και τον τερματισμό της λιτότητας στην Ευρώπη. 



Έπειτα, αναφέρθηκε στις βαριές ευθύνες του φθαρμένου κομματικού συστήματος για την καταστροφή που προκάλεσαν στην ελληνική κοινωνία οι μνημονιακές πολιτικές. Όπως είπε, «οι πρωταγωνιστές της σήψης και της κρίσης, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, φεύγουν έχοντας βουλιάξει τη χώρα, έχοντας υποθάλψει τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την κλεπτοκρατία».

• Φεύγουν, έχοντας παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές και στην τρόικα. Γιατί δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ! 

• Φεύγουν, αφήνοντας πίσω τους, περίπου, το μισό πληθυσμό της χώρας, δηλαδή 6,3 εκατομμύρια συνανθρώπους μας, σε καθεστώς φτώχειας. 

• Φεύγουν, έχοντας εγκαταλείψει σχεδόν το ⅓ του εργατικού δυναμικού στην ανεργία και το 71% των ανέργων στη μακροχρόνια ανεργία.

• Φεύγουν, έχοντας δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα, με το περίφημο e-mail του κ. Σαμαρά, για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, για αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ στα φάρμακα, στα τρόφιμα, στους λογαριασμούς του νερού και του ρεύματος, για κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2015 σε, περίπου, 320.000 χαμηλοσυνταξιούχους. 

Οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις έχουν ως πρόγραμμά τους το νέο Μνημόνιο και νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, συμπεριλαμβανομένου και ενός πογκρόμ πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ως εκ τούτου, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός, «στις 26 Γενάρη θα δώσει οριστικό τέλος στην εθνική ταπείνωση και την ανθρωπιστική κρίση. Θα δώσει τέλος στον μνημονιακό παραλογισμό. Με την ψήφο του στο ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτοδύναμη κυβέρνηση του λαού. Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Η κυβέρνηση αυτή, όπως ανέλυσε ο Αλ. Τσίπρας, έχει τις παρακάτω «απλές και ρεαλιστικές θέσεις»:

«Πρώτον:

Απορρίπτουμε τη λογική των εξωπραγματικών πρωτογενών πλεονασμάτων που είναι το άλλο όνομα της λιτότητας. Που είναι η ίδια η λιτότητα.

Και παραμένουμε σταθεροί στην επιδίωξη πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών καθώς και στην ανάγκη εξαίρεσης από τον υπολογισμό του ελλείμματος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Δεύτερον:

Επιδιώκουμε την συμφωνία για αναπτυξιακά εργαλεία, που θα συμβάλλουν στην συνολική ανάπτυξη που αφορά όλους τους πολίτες

Τρίτον:

Προστατεύουμε το Τραπεζικό σύστημα στα πλαίσια της ΕΚΤ και εγγυόμαστε τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών

Τέταρτον:

Διαπραγματευόμαστε εντός των πλαισίων της ευρωπαϊκής ένωσης και των ευρωπαϊκών θεσμών στα πλαίσια μιας νέας ρεαλιστικής συμφωνίας εξυπηρέτησης του χρέους και ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας για αμοιβαία ωφέλεια, ώστε να επιτύχουμε τελικώς τους ακόλουθους στόχους :

• Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο με τεχνική που δεν θα ζημιώνει τους λαούς της Ευρώπης, αλλά μέσω των συλλογικών ευρωπαϊκών μηχανισμών. «Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2015» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας μέσα σε χειροκροτήματα.

• «Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

• Περίοδος χάριτος, δηλαδή «moratorium» στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας 

• Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για ορισμένη χρονική περίοδο. 

• Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη.

• Ποσοτική χαλάρωση με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ελπίζουμε ότι θα γίνει πραγματικότητα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στις 22 Ιανουαρίου». 



Το πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιαστήκε στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει, όπως τόνισε εμφατικά ο Αλ. Τσίπρας τις πραγματικές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία – όχι τις νεοφιλελεύθερες αντιμεταρρυθμίσεις της οικονομικής και κοινωνικής αποδιάρθρωσης. 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», περιλαμβάνει τους εξής τέσσερις μεγάλους πυλώνες για την αντιστροφή της κοινωνικής και οικονομικής αποδιάρθρωσης, την ανόρθωση της οικονομίας και την έξοδο από τη κρίση:

Α. Το πρόγραμμά μας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης,

Β. Τα άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Γ. Το εθνικό σχέδιο για την ανάκτηση της εργασίας.

Δ. Τις μεταρρυθμίσεις για το θεσμικό και δημοκρατικόμετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης.
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ...


Συνεδρίασε την Παρασκευή υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου η επιτροπή συγκρότησης ...
των ψηφοδελτίων των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


Σύμφωνα με πηγή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι ενδιαφερόμενοι για την στελέχωση των ψηφοδελτίων των ΑΝΕΛ «είναι 60% περισσότεροι απ' ότι στις εκλογές του 2012».

Ο πρόεδρος του κινήματος Πάνος Καμμένος ξεκινά το πρόγραμμα προεκλογικών περιοδειών του από την Κρήτη. Συγκεκριμένα - σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ- έχει προγραμματιστεί την Κυριακή περιοδεία στα Χανιά και τη Δευτέρα στη Ηράκλειο. Την Τρίτη θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη όπου θα παραστεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε περιοχές του νομού Έβρου που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Τέλος, την Τετάρτη ο κ.Καμμένος θα περιοδεύσει σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Καβάλα.
Στο μεταξύ, πηγές των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέφυγαν να σχολιάσουν την απόφαση του Γιάννη Δημαρά για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, ενώ νωρίτερα με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης δηλώνει ότι θα πολιτευθεί με τους ΑΝΕΛ.
Για το θέμα της αυτόνομης καθόδου του 'Αρματος Πολιτών του Γ. Δημαρά, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος περιοδεύει σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία και Θράκη, σημείωσε, ότι «οι ΑΝΕΛ βαδίζουμε για τις εκλογές σε πατριωτικό μέτωπο με κόμματα και κινήματα που θέλουν να δουλέψουν μαζί μας για το καλό της πατρίδας και όχι απλά να κερδίσουν μια βουλευτική έδρα».
http://fimotro.blogspot.gr/2015/01/blog-post_907.html

Read more...

Στους πρώτους 200 με το «Ποτάμι» και «αποσκιρτήσαντες» από ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ...


Τρεις πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ένας πρώην του ΣΥΡΙΖΑ και δυο πρώην ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνονται στην πρώτη λίστα με 200 υποψηφίους βουλευτές που θα κατέβουν με το Ποτάμι.
Η Κατερίνα Μάρκου και η....
Νίκη Φούντα, που ανεξαρτητοποιήθηκαν εσχάτως από τη ΔΗΜΑΡ πρόλαβαν να απολαύσουν ψίχουλα δημοσιότητας από τα συνεχή ρεπορτάζ με το αν θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή όχι. Η πρώτη, πιο παλιά ανεξάρτητη ψήφισε "Δήμας" από την δεύτερη ψηφοφορία, ενώ η δεύτερη επέμεινε στο "Παρών".

Η τραγική ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι η 34χρονη κυρία Φούντα ανήκε στο ΣΥΡΙΖΑ και την "έκανε" τις παραμονές των εκλογών του 2012 για να εκλεγεί με τη ΔΗΜΑΡ έστω και αγχωμένα και με επανακαταμέτρηση με διαφορά 30 σταυρών από τον δεύτερο στην Αιτωολοακαρνανία. Μάλιστα προκειμένου να μπει στη Βουλή ο Φώτης Κουβέλης θυσίασε τον πιο πιστό του - όπως αποδείχτηκε - σύντροφο Δημήτρη Χατζησωκράτη κρατώντας την έδρα της Α΄Αθηνών, αφού ως Πρόεδρος κόμματος είχε το δικαίωμα να επιλέξει ανάμεσα στις δύο Περιφέρειες που ήταν υποψήφιος. 

Ο τρίτος που προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ είναι ο Γρηγόρης Ψαριανός και την παρέα συμπληρώνει ο Πέτρος Τατσόπουλος που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δυο εκτίθενται στη Β΄ Αθηνών. 

Η έκπληξη αφορά στην Αννυ Ποδηματά, πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου, με το ΠΑΣΟΚ. Επιλέχτηκε ενώ δούλευε ως δημοσιογράφος από τον Γιώργο Παπανδρέου, μετά το 2012 είχε μια δύσκολη σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και κυρίως με την επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη.

Στις πρόσφατες ευρωεκλογές ήταν εκείνη που παρουσίασε το νέο ψηφοφέλτιο του ΠΑΣΟΚ και όλα έδειχναν ότι είχε βρει πεδίο συνεργασίας και κατανόησης με την ομάδα Βενιζέλου. Τελικά θα είναι απέναντι στη Συλβάνα Ράπτη, ως υποψήφια στην Α΄ Αθηνών, όπου και θα είναι υποψήφια η "πούρα" νεοφιλελεύθερη Αντιγόνη Λυμπεράκη. 

Ο Σπυρος Δανέλης, πρώην ευρωβουλευτής, προερχόμενος από το εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο, προερχόμενος κι αυτός από τον Συνασπισμό, ακολούθησε από νωρίς τον Σταύρο Θεοδωράκη και θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο. Έκπληξη αποτελεί και η υποψηφιότητα της καθηγήτριας πανεπιστημίου Νιόβης Παυλίδου στην Α΄ Θεσσαλονίκης, που ήταν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και απ΄ ότι φαίνεται ο "αρραβώνας" δεν πήγε πολύ καλά σε μια περιοχή που έχει ιδία αντίληψη για τα τεκταινόμενα ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Τέλος να πούμε ότι προφανώς ο Σπύρος Λυκούδης για δεύτερη συνεχόμενη φορά θα επιχειρήσει να εισέλθει στη Βουλή από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και όχι με σταυρό, γιαυτό και δεν ανακοινώθηκε, ενώ ο επικεφαλής Σταύρος Θεοδωράκης θα είναι υποψήφιος στα Χανιά, ενώ έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος και σε άλλη περιφέρεια. 

Κατά τα λοιπά η λίστα είναι γεμάτη με νέα πρόσωπα, αρκετά από τον χώρο των ΜΜΕ, του ακτιβισμού, με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο Θεοδωράκης μέσω της εκπομπής του "Πρωταγωνιστές" και από τον ακαδημαϊκό χώρο. 

topontiki.gr

Read more...

«Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» ονομάζεται το κόμμα του Γ. Παπανδρέου...

giorgou-papandreou
Ποιοι υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη...
Αυτό αναφέρει η ιδρυτική διακήρυξη που κατατέθηκε πριν από λίγα λεπτά στον Άρειο Πάγο. 
Στις 17:30 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 132) η επίσημη παρουσίαση.
Το έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένα...
ρόδο σε κόκκινο φόντο και τη διακήρυξη υπογράφουν 252 πρόσωπα, ανάμεσα στους οποίους οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Μαριλένα Κοππά, Μιχάλης Καρχιμάκης και ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου.
Στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα «Κίνημα» που θα έχει έντονη στα ψηφοδέλτιά του τη δυναμική της ανανέωσης, κρατώντας πάντα ωστόσο την εμπειρία των παλαιών…

Στα «αποκαλυπτήρια» του «Κινήματος», στις πεντέμιση το απόγευμα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα αναπτύξει την Διακήρυξή του -χωρίς να αναγνωστεί ολόκληρη, καθώς θα αναρτηθεί ολόκληρη στο Διαδίκτυο- και θα υπάρχει η δυνατότητα υπογραφής σε βιβλία, κάτω από τη Διακήρυξη, αλλά και ηλεκτρονικά. Αυτά για τις …περαιτέρω υπογραφές, καθώς οι 200 που απαιτούνται για την κατάθεση στον Άρειο Πάγο, υπάρχουν ήδη προ πολλού. Σημειώνουμε πως οι οργανωτές επειδή αναμένουν μεγάλη προσέλευση κόσμου, έχουν φροντίσει να υπάρχει εκτός αιθούσης (η οποία είναι χωρητικότητας περίπου 500 ατόμων) και video wall προκειμένου όλοι οι παρευρισκόμενοι να παρακολουθήσουν την ομιλία.

Και ενώ στο «στρατόπεδο» του Γιώργου Παπανδρέου, το κλίμα είναι πανηγυρικό, με την σημερινή ανακοίνωση να αναμένεται περίπου ως μία μεγάλη γιορτή, στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Το στίγμα του τι θα ακολουθήσει, έδωσε ήδη από χθες, στο ‘ντεμπούτο’ της ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος η Εύα Καϊλή, περιγράφοντας τον Γιώργο Παπανδρέου, περίπου ως πολιτικό …πατροκτόνο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο προκάτοχός της Δημήτρης Καρύδης που σχολίασε στο διαδίκτυο ότι ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται, δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται, «ο Γιώργος Παπανδρέου σήμερα δεν σεβάστηκε και καταπάτησε βάναυσα την ιστορική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου». Υποστήριξε ότι γύρισε την πλάτη στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που άντεξε και συνεχίζει να στηρίζει το κίνημα που «κράτησε ψηλά την ευθύνη» -κατά το προεκλογικό σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ- για την πορεία της χώρας και την κοινωνία.

Οι δύο αντιδράσεις είναι ενδεικτικές του σκληρού ‘πολέμου’ που θα ακολουθήσει στην πορεία προς τις κάλπες, παρά τις αρχικές εισηγήσεις να «αγνοήσουν» σχεδόν το νέο «Κίνημα». Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Πριν από την ίδρυσή του ακόμα, στην Χαριλάου Τρικούπη, είδαν τρεις εν ενεργεία βουλευτές τους και έναν πρώην γραμματέα να τους εγκαταλείπουν.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του νέου «Κινήματος», ενώ στην πορεία προς τις εκλογές, όταν θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του στην Λάρισα, τον ρόλο αυτόν θα αναλάβει εξ ολοκλήρου πια ο Γιώργος Πεταλωτής. Στην Αθήνα θα πολιτευτεί κατά πληροφορίες ο Θάνος Μωραΐτης, ενώ στην Εύβοια θα «κατέβει» ο Συμεών Κεδίκογλου.

Στο «προσκλητήριο» Παπανδρέου, απάντησε θετικά και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, που με επιστολή του ανακοίνωσε και επισήμως την απόφασή του να παραιτηθεί από το ΠΑΣΟΚ, ενώ θα είναι υποψήφιος στη ΄Β Αθήνας. Στην Ξάνθη αναμένεται να είναι υποψήφιος και ο έτερος πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. που είχε αποστασιοποιηθεί από καιρό πάντως) Σωκράτης Ξυνίδης, ενώ οι πληροφορίες επιμένουν ότι ενεργό ρόλο -αν και πίσω από την γκουίντα- στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων έχει ο επί χρόνια υπουργός Δημήτρης Ρέππας. Εκ των στενότερων συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου παραμένει ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ενώ αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει ο Γιώργος Ελενόπουλος.

matrix24.gr

Read more...

Ειρωνείες...


ΒΙΝΤΕΟ...
Δεν μπορούσε να συγκρατήσει την οργή του. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντιμετώπισε με ειρωνείες την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει δικό του κόμμα, μιλώντας στην "Πρωινή Ενημέρωση" του ALPHA, εξαπολύοντας, μάλιστα - σιγά μην έχανε την...
ευκαιρία- σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό.
Ο Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη, ενώ στο ερώτημα αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελέσει ρυθμιστή των εκλογών ανέφερε χαρακτηριστικά «κόψτε κάτι σ’ αυτό», ενώ σχετικά με την ήπια αντίδρασή του τόνισε ότι «κάνω τεράστια υπομονή» γιατί όπως εξήγησε νιώθει το βάρος της εθνικής ευθύνης.

Mεταξύ άλλων ο Βενιζέλος είπε ότι: «Κάποιοι έχουν πρόσθετο βάρος για το θεσμικό ρόλο που είχαν. Το ΠΑΣΟΚ είναι στεναχωρημένο αλλά και αποφασισμένο, συγκεκριμένο και επίμονο», προσθέτοντας ότι «οι τέως πρωθυπουργοί και αρχηγοί κομμάτων φέρονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Βλέπουμε πως φέρονται ο κ. Σημίτης, κ. Καραμανλής».
Δείτε τα βιντεο:


πηγη matrix24.gr

Read more...

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση...



Προβάδισμα 3,2% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. στην «πρόθεση ψήφου» καταγράφει η πρώτη δημοσκόπηση, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίς, της e-voice, που...
δημοσιεύεται, σήμερα, στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ».

Στην «πρόθεση ψήφου» τα ποσοστά έχουν ως εξής:

- ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 27,5%

- Ν.Δ.: 24,3%

- Το Ποτάμι: 5,5%

- ΚΚΕ: 4,4%

- Χρυσή Αυγή: 4,3%

- ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 3,5%

- Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,7%

- Οικολόγοι / Πράσινοι: 1,1%

- Άλλο Κόμμα: 7,4%

- Κανένα: 6,3%

- Αναποφάσιστοι: 12,4%

- Δ.Α.: 0,6%

Στα ερωτήματα:

- «Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για τη διακυβέρνηση της Χώρας» απάντησαν: Αντ. Σαμαράς (35,9%), Αλ. Τσίπρας (25,3%).

- «Ποιο κόμμα θεωρείτε ικανότερο στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και στα προβλήματα των πολιτών» απάντησαν: Ν.Δ. (32,7%), ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (24,2%).

- «Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της Χώρας», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 42,9%, με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, να ακολουθεί με 32,7%. «Άλλος» απαντά το 9,0%.

Τέλος στην «παράσταση νίκης», ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προηγείται με 48,5% και ακολουθεί με Ν.Δ. 38,6%.

left.gr

Read more...

«Δεν υπάρχει κανένας τραυματίας, τι ήρθατε να κάνετε εδώ;»...


«Δεν υπάρχει κανένας τραυματίας, τι ήρθατε να κάνετε εδώ;»
Συγγενής αγνοούμενου κατήγγειλε ότι το ελληνικό προξενείο τούς ρώτησε γιατί ήρθαν στην Ιταλία...
Συνεχίζεται το θρίλερ με τους αγνοούμενους και τους νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε ξημερώματα Κυριακής 28 Δεκεμβρίου όταν το πλοίο «Norman Atlantic» τυλίχτηκε στις φλόγες.
Η...
συγγενής αγνοούμενου του μοιραίου πλοίου, Ελένη Θεοδωρίδου, από το Μπάρι της Ιταλίας όπου έχει μεταβεί, κατήγγειλε στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ. 

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου, ο εκπρόσωπος του ελληνικού προξενείου υποδέχθηκε τους περίπου 20 Έλληνες που με δική τους πρωτοβουλία αποφάσισαν να μεταβούν στην Ιταλία για να αναζητήσουν τους αγαπημένους τους, λέγοντας: «Τι ήρθατε να κάνετε εδώ;».

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως ο εκπρόσωπος τους τόνισε: «Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, δεν υπάρχει κανένας τραυματίας. Τι ήρθατε να κάνετε εδώ; Γιατί σας έστειλαν;».

Αγανακτισμένη η νεαρή γυναίκα δήλωσε πως η ίδια και οι υπόλοιπες οικογένειες αγνοουμένων δεν εμπιστεύονται πια κανέναν, καθώς «κάθε ημέρα τα πράγματα λέγονται διαφορετικά. Σήμερα θα γυρίσουμε τα νοσοκομεία της Ιταλίας ένα-ένα και οι διοικητές θα μας δίνουν εγγράφως ότι δεν υπάρχει κάποιος τραυματίας από το Norman Atlantic».

Η κυρία Θεοδωρίδου συμπλήρωσε: «Οι σωματικές αντοχές μας εγκαταλείπουν σιγά-σιγά και η φωνή που είχα να φωνάζω για βοήθεια εξαντλείται. Δεν κοιμόμαστε».

Την ίδια ώρα, εξήγησε πως όταν οι συγγενείς καλούσαν στα τηλέφωνα των αγαπημένων τους ενώ βρίσκονταν στην Ελλάδα αυτά ήταν απενεργοποιημένα. Από τη στιγμή, όμως, που έφτασαν στην Ιταλία, τα τηλέφωνά τους λειτουργούσαν και έπειτα από λίγο έμπαινε σε λειτουργία ο τηλεφωνητής.

«Τα κινητά χτυπούσαν δύο φορές και μετά έβγαινε ο τηλεφωνητής. Όταν το ανακαλύψαμε δεν μπορείτε να καταλάβετε τι έγινε εδώ. Πάει να πει ότι ο άνθρωπος δεν κάηκε μαζί με το κινητό, δεν κάηκε μέσα στο φορτηγό του. Σημαίνει ότι δεν είναι στη θάλασσα αν το κινητό χτυπάει», τόνισε και κάλεσε τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και τις αστυνομικές αρχές να τους εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό. 

Τέλος, δήλωσε αποφασισμένη να παραμείνει στην Ιταλία μέχρι να μάθει τι απέγινε ο δικός της άνθρωπος.

«Δε θα φύγουμε από εδώ αν δεν πάρουμε τους ανθρώπους μας νεκρούς ή ζωντανούς. Από εδώ δε θα φύγουμε», είπε χαρακτηριστικά.

newsbeast.gr

Read more...

O Βενιζέλος υπονόησε ότι ο Παπανδρέου όφειλε να τηρήσει στάση ανάλογη με αυτήν του Καραμανλή!...



Γνωρίζουμε όλοι την προσωπική ταύτιση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά αλλά προσωπικά δεν περίμενα ότι αυτή έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να θαυμάζει και τη σιωπή του Κώστα Καραμανλή.
 Για την...
Ιστορία, δείχνοντας την έντονη ενόχληση του από την ίδρυση κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, δήλωσε στον Alpha:

Όλοι γνωρίζουν τα πάντα στην Ελλάδα. Είμαστε μια χώρα μεσαίου μεγέθους η οποία ασχολείται με την πολιτική, τα πράγματα αυτά είναι όλα νωπά, δεν θέλω να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο. Οι τέως αρχηγοί κομμάτων και κατά μείζονα λόγο οι τέως Πρωθυπουργοί, φέρονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο στην Ελλάδα. Βλέπουμε πώς φέρεται ο κ. Σημίτης, πώς φέρεται ο κ. Καραμανλής, πώς φέρονται όλοι.

 Τι άλλο να πει κανείς γι' αυτόν τον άνθρωπο, μόνο θλίψη. 

parapolitiki.com

Read more...

Ενοικιαστές όσοι χρωστούν το σπίτι τους...



H ενεργητική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων θα καταστήσει τον σημερινό ιδιοκτήτη ενοικιαστή του σπιτιού του, καταργώντας σταδιακά την...
έννοια της ιδιοκτησίας και αντικαθιστώντας την με την έννοια της ιδιοχρησίας.
Όπως αναφέρει το capital.gr, αλλαγές στο καθεστώς ιδιοκτησίας, αλλά και κληρονομικού δικαίου, θα επιφέρει σταδιακά στην ελληνική αγορά η ενεργητική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείω στεγαστικών δανείων των τραπεζών.

Ειδικότερα, αυτό που θα γίνει στην πράξη μετά τη μεταβίβαση των «κόκκινων» στεγαστικών σε κοινοπραξίες ελληνικών τραπεζών και ξένων funds είναι ότι η ιδιοκτησία του ακινήτου για το οποίο έχει συναφθεί το δάνειο θα περνάει στην κυριότητα της κοινής εταιρίας στην οποία ο υπόχρεος δανειολήπτης θα μεταβιβάσει με συμβολαιογραφική πράξη το ακίνητο. Στη συνέχεια η εταιρία θα του εκμισθώνει το ακίνητο και αυτός θα μένει μέσα στο σπίτι καταβάλλοντας μηνιαίο ενοίκιο που θα συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές, σε αντικατάσταση της δόσης του δανείου που δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει. 

Η εταιρία θα μπορεί να αναζητήσει, βεβαίως, αγοραστή για το ακίνητο αν κρίνει πως είναι προς το συμφέρον της και στο πλαίσιο αυτό θα μπορεί να το πουλήσει και ο πρώην δανειολήπτης – νυν ενοικιαστής θα πρέπει να αναζητήσει άλλη κατοικία. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, ο δανειολήπτης δεν έχει πλέον καμία σχέση με την τράπεζα από την οποία είχε λάβει το δάνειο.

Αναλυτικότερα στο capital.gr

thepressproject.gr

Read more...