Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

«Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» ονομάζεται το κόμμα του Γ. Παπανδρέου...

giorgou-papandreou
Ποιοι υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη...
Αυτό αναφέρει η ιδρυτική διακήρυξη που κατατέθηκε πριν από λίγα λεπτά στον Άρειο Πάγο. 
Στις 17:30 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 132) η επίσημη παρουσίαση.
Το έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένα...
ρόδο σε κόκκινο φόντο και τη διακήρυξη υπογράφουν 252 πρόσωπα, ανάμεσα στους οποίους οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Μαριλένα Κοππά, Μιχάλης Καρχιμάκης και ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου.
Στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα «Κίνημα» που θα έχει έντονη στα ψηφοδέλτιά του τη δυναμική της ανανέωσης, κρατώντας πάντα ωστόσο την εμπειρία των παλαιών…

Στα «αποκαλυπτήρια» του «Κινήματος», στις πεντέμιση το απόγευμα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα αναπτύξει την Διακήρυξή του -χωρίς να αναγνωστεί ολόκληρη, καθώς θα αναρτηθεί ολόκληρη στο Διαδίκτυο- και θα υπάρχει η δυνατότητα υπογραφής σε βιβλία, κάτω από τη Διακήρυξη, αλλά και ηλεκτρονικά. Αυτά για τις …περαιτέρω υπογραφές, καθώς οι 200 που απαιτούνται για την κατάθεση στον Άρειο Πάγο, υπάρχουν ήδη προ πολλού. Σημειώνουμε πως οι οργανωτές επειδή αναμένουν μεγάλη προσέλευση κόσμου, έχουν φροντίσει να υπάρχει εκτός αιθούσης (η οποία είναι χωρητικότητας περίπου 500 ατόμων) και video wall προκειμένου όλοι οι παρευρισκόμενοι να παρακολουθήσουν την ομιλία.

Και ενώ στο «στρατόπεδο» του Γιώργου Παπανδρέου, το κλίμα είναι πανηγυρικό, με την σημερινή ανακοίνωση να αναμένεται περίπου ως μία μεγάλη γιορτή, στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Το στίγμα του τι θα ακολουθήσει, έδωσε ήδη από χθες, στο ‘ντεμπούτο’ της ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος η Εύα Καϊλή, περιγράφοντας τον Γιώργο Παπανδρέου, περίπου ως πολιτικό …πατροκτόνο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο προκάτοχός της Δημήτρης Καρύδης που σχολίασε στο διαδίκτυο ότι ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται, δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται, «ο Γιώργος Παπανδρέου σήμερα δεν σεβάστηκε και καταπάτησε βάναυσα την ιστορική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου». Υποστήριξε ότι γύρισε την πλάτη στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που άντεξε και συνεχίζει να στηρίζει το κίνημα που «κράτησε ψηλά την ευθύνη» -κατά το προεκλογικό σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ- για την πορεία της χώρας και την κοινωνία.

Οι δύο αντιδράσεις είναι ενδεικτικές του σκληρού ‘πολέμου’ που θα ακολουθήσει στην πορεία προς τις κάλπες, παρά τις αρχικές εισηγήσεις να «αγνοήσουν» σχεδόν το νέο «Κίνημα». Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Πριν από την ίδρυσή του ακόμα, στην Χαριλάου Τρικούπη, είδαν τρεις εν ενεργεία βουλευτές τους και έναν πρώην γραμματέα να τους εγκαταλείπουν.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του νέου «Κινήματος», ενώ στην πορεία προς τις εκλογές, όταν θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του στην Λάρισα, τον ρόλο αυτόν θα αναλάβει εξ ολοκλήρου πια ο Γιώργος Πεταλωτής. Στην Αθήνα θα πολιτευτεί κατά πληροφορίες ο Θάνος Μωραΐτης, ενώ στην Εύβοια θα «κατέβει» ο Συμεών Κεδίκογλου.

Στο «προσκλητήριο» Παπανδρέου, απάντησε θετικά και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, που με επιστολή του ανακοίνωσε και επισήμως την απόφασή του να παραιτηθεί από το ΠΑΣΟΚ, ενώ θα είναι υποψήφιος στη ΄Β Αθήνας. Στην Ξάνθη αναμένεται να είναι υποψήφιος και ο έτερος πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. που είχε αποστασιοποιηθεί από καιρό πάντως) Σωκράτης Ξυνίδης, ενώ οι πληροφορίες επιμένουν ότι ενεργό ρόλο -αν και πίσω από την γκουίντα- στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων έχει ο επί χρόνια υπουργός Δημήτρης Ρέππας. Εκ των στενότερων συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου παραμένει ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ενώ αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει ο Γιώργος Ελενόπουλος.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: