Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Γιώργος: Θα λογοδοτήσουν όσοι ανέφεραν το όνομα της μητέρας μου...





crimenet.gr

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο τετρασέλιδο υπόμνημά του δεν ανέφερε κανένα όνομα, εκτός από εκείνο της μητέρας του Μαργαρίτας.

«Κάποιοι προσπάθησαν να...

εμπλέξουν το όνομα της μητέρας μου και θα δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη» γράφει.

Όσο αφορά την συνάντηση με τον τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα, γράφει πως έγινε για εθνικά θέματα.

Επίσης αφήνει υπαινιγμούς για τον Ευάγγελο Βενιζέλο υπογραμμίζοντας πως δεν υπήρξε καμία συσχέτιση της λίστας Λαγκάρντ με τις επαφές που είχε η κυβέρνησή του με την Ελβετία.


Read more...

ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ...


ΣΤΟΝ FUND ΜΕ TON ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ Ο ΟΠΑΠ...
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ DEAL
Δεν γράφουμε κάτι καινούργιο. Από τον Ιανουάριο(!) σας είχαμε ενημερώσει από τοFimotro, ότι οι εταιρείες που συνεργάζεται οΜελισσανίδης είχαν τις καλύτερη προσφορά. Ικανοποίησαν τον Κόκκαλη με τη νέα σύμβαση της Intralot και εν... συνεχεία η αποκρατικοποίηση θα πάει στονΜελισσανίδη. Όσο και να πιέζουν οι άλλοι. Κρατήστε την πληροφορία και όπως συνήθως, πάλι θα μας θυμηθείτε... Κατά το κοινώς λεγόμενο; Μελισσανίδης και Κόκκαλης τα έχουν ήδη βρει.

Read more...

Αντιρρήσεις για διάταξη για τα δάνεια Την Τετάρτη η ψηφοφορία στο σύνολο του αναπτυξιακού νομοσχεδίου


Σύσσωμη η αντιπολίτευση κάλεσε την κυβέρνηση να ακυρώσει την ψηφισθείσα διάταξη (φωτ.αρχείου)
Σύσσωμη η αντιπολίτευση κάλεσε την κυβέρνηση να ακυρώσει την ψηφισθείσα διάταξη (φωτ.αρχείου)   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Τρίτη ψηφοφορία στο σύνολο του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, στο οποίο ενσωματώθηκε ως άρθρο και ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη η βουλευτική τροπολογία για την απιστία στελεχών διοικήσεων τραπεζών για τραπεζικά δάνεια σε φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και ο Απόστολος Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ, κάλεσαν την κυβέρνηση να ακυρώσει την ψηφισθείσα διάταξη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας στο σύνολο του νομοσχεδίου, η οποία καθορίστηκε για την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στην Ολομέλεια.

Στο παρά πέντε της έναρξης της διαδικασίας ψήφισης στο σύνολο του νομοσχεδίου την Τρίτη, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης έθεσε το θέμα ζητώντας από το προεδρείο να καλέσει την κυβέρνηση να ακυρώσει τη ρύθμιση, διότι όπως είπε «αρκετά δοκιμάστηκαν οι θεσμοί μας» και αυτή την ώρα η κυβέρνηση έφερε, παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής, μια εκπρόθεσμη τροπολογία.

«Πρόκειται για τροπολογία - ρουσφέτι στους τραπεζίτες η οποία θεωρούμε ότι αφορά και τα κόμματα» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επίσης έθεσε ζήτημα παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής.

Για υφαρπαγή της ψήφου των βουλευτών έκανε λόγο ο Νότης Μαριάς (ΑΝΕΛ), υποστηρίζοντας ότι η τροπολογία ήρθε εν κρυπτώ στη Βουλή. Είναι «σκανδαλώδης και αντισυνταγματική» υπογράμμισε.

Για «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης» μίλησε ο Χρήστος Παππάς (ΧΑ) αφού «καλύπτει όλα τα κόμματα με ασυλία».

«Προκύπτει αντιδεοντολογικό και αντικοινοβουλευτικό ζήτημα αφού φαίνεται ότι όλα τα κόμματα δεν έχουν γνώση του περιεχομένου της ρύθμισης» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.

Να αποσυρθεί ζήτησε και ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), υπενθυμίζοντας ότι δεν ψήφισε τη διάταξη το κόμμα του.

Παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι η τροπολογία αυτή ρυθμίζει την ευθύνη του προέδρου και των μελών του ΔΣ και των στελεχών τραπεζών όταν υπάρχει σύναψη δανείων για πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Όπως προσέθεσε, δεν συνιστά απιστία όταν υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας, «άρα έχει τηρηθεί η διαδικασία και έχουν τηρηθεί κατά τη χορήγησή τους σωρευτικά οι δύο προϋποθέσεις, οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος».

«Αυτό λέει περίπου το αυτονόητο. Ότι εάν τηρήθηκε η τυπική και τηρήθηκαν και οι εγκριτικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος, οι κανονιστικές, το ρυθμιστικό πλαίσιο, τότε προφανώς δεν νοείται απιστία» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, ο οποίος και διερωτήθηκε προς το Σώμα «αφού η τροπολογία λέει το αυτονόητο ποιο το σκάνδαλο;»

Τέλος, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα παραβίασης του Κανονισμού, αφού ορίζεται ότι εφαρμόζονται οι διατάξεις περί εκπρόθεσμου αλλά σε περίπτωση αμφισβήτησης αποφαίνεται η Βουλή. Συμπλήρωσε ότι εφόσον τέτοια αμφισβήτηση δεν υπήρξε, δεν δημιουργείται θέμα κανονικότητας της τροπολογίας. 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Συνεργάτες Παπανδρέου: Πλήρες το υπόμνημα

Συνεργάτες Παπανδρέου: Πλήρες το υπόμνημα
«Πλήρες, σαφές και επαρκέστατο» χαρακτηρίζουν οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου το υπόμνημα που απέστειλε στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ».
Σύμφωνα με συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, «με το υπόμνημα που έστειλε στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, ο Γιώργος Παπανδρέου δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί για την υπόθεση της λίστας "Λαγκάρντ"».
Οι ίδιοι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ανέφεραν επίσης ότι «ο πρώην πρωθυπουργός δίνει την άποψή του για την υπόθεση συνολικά, αλλά και για την υπόθεση της φοροδιαφυγής».
Προσθέτουν επίσης ότι με το υπόμνημα λέει ότι είχε να πει για την υπόθεση και αυτή, λένε, είναι η πραγματικότητα και η αλήθεια.


Πηγή: ΑΜΠΕ
enikos.gr

Read more...

Θα στηριχθούν στις τιμές του 2005 Ετοιμάζουν νέες αντικειμενικές για τα ακίνητα

Νέο μηχανισμό υπολογισμού των αντικειμενικών τιμών της εφορίας για τα ακίνητα, όπως επιβάλλει το Μνημόνιο, συγκροτεί το υπουργείο Οικονομικών, καθώς η κρίση στην κτηματαγορά έχει οδηγήσει σε πλήρη αναντιστοιχία τις εμπορικές τιμές, με εκείνες που χρησιμοποιεί η εφορία.

Το νέο νομικό πλαίσιο υπολογισμού των Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων, θα βασίζεται στη δημιουργία μιας «Τράπεζας Πληροφοριών Αξιών Ακινήτων» με τη συλλογή στοιχείων από τις μισθώσεις, τις μεταβιβάσεις και τις εκτιμήσεις σε όλη την επικράτεια. 

Καθώς όμως αργεί ακόμα η δημιουργία μιας αξιόπιστης «Τράπεζας Πληροφοριών» και η καταγραφή σε αυτήν ικανού αριθμού πληροφοριών από όλη την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας έδωσε εντολή να ετοιμαστεί άμεσα, εντός τριμήνου, μία βάση τιμών, που θα στηρίζεται στο εξής πλαίσιο:

- αναγωγή και μετατροπή των τιμών που είχαν συλλέξει το 2005 οι αρμόδιες Επιτροπές, σε σημερινές. Σημειώνεται ότι το 2005 ήταν τα τελευταία πρωτογενή στοιχεία που συνέλεξε το υπουργείο Οικονομικών.

- αναγωγή των τιμών που παρήγαγε το υπουργείο, ομογενοποιώντας συνολικά στην Επικράτεια τις τιμές που παρήγαγαν οι Επιτροπές του έτους 2005.

- αναγωγή των τιμών που έχουν συλλέξει και παράξει με την ισχύουσα διαδικασία οι εν ενεργεία Επιτροπές από το 2009 και μετά, με την εφαρμογή και σε αυτές δεικτών μεταβολής.

- Σύνθεση των παραπάνω τιμών σε νέες αναπροσαρμοσμένες Τιμές Ζώνης (ΤΖ).

Κατόπιν τούτων, θα ακολουθήσει έλεγχος των τιμών που θα προκύψουν (με αντιπαραβολή με τις εκτιμήσεις του έτους 2012).

Μετά την ολοκλήρωση του έργου της σε τρεις μήνες, η Επιτροπή θα παραδώσει το πόρισμά της στον υπουργό Οικονομικών. Στα μέλη της Επιτροπής δεν οφείλεται για τη συμμετοχή τους σε αυτήν οποιαδήποτε αμοιβή ή αποζημίωση.
protothema.gr

Read more...

Σόρος: Η Γερμανία να δεχθεί το ευρωομόλογο ή να αποχωρήσει από την ευρωζώνη



soros-i-germania-na-dexthei-to-eyroomologo-i-na-apoxorisei-apo-tin-eyrozoni 
Σφοδρά πυρά κατά του Βερολίνου εξαπέλυσε ο αμερικανός μεγαλοεπενδυτής και δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος καλώντας τη Γερμανία να δεχτεί το ευρωομόλογο ή να αποχωρήσει την ευρωζώνη.

«Η Γερμανία θα αποφασίσει αν θα υιοθετηθούν τα ευρωομόλογα» τόνισε σε ομιλία του στηΦρανκφούρτη με τίτλο «Πώς θα σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση από την κρίση του ευρώ», επισημαίνοντας, όμως, ότι το Βερολίνο «δεν έχει δικαίωμα να μπλοκάρει την προσπάθεια των χρεωμένων χωρών στο να γλιτώσουν από το πρόβλημά τους» 

«Η Ευρώπη απέχει πολύ από την λύση» είπε μεταξύ άλλων, θεωρώντας ότι τα χρέη θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από το σύνολο της ευρωζώνης  και όχι από τις χώρες ξεχωριστά.

Ο κ. Σόρος υπογράμμισε ότι το «κυπριακό πακέτο διάσωσης υπονομεύει το τραπεζικό πρότυπο της ευρωζώνης» λέγοντας, παράλληλα, ότι η Γερμανία «το πήγε πολύ μακριά στην υπόθεση τηςΚύπρου».
http://newpost.gr

Read more...

Τι αναφέρει στο υπόμνημα ο Γιώργος Παπανδρέου...




Σε λιγότερο από επτά σελίδες, ο Γιώργος Παπανδρέου δίνει απαντήσεις για τη λίστα Λαγκάρντ στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.
Στο υπόμνημά του, ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει...
όλα τα ζητήματα που έχουν τεθεί, αλλά και αναδειχθεί κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Επιτροπής.
Λέει την αλήθεια που τον αφορά, είναι σαφής και με το υπόμνημά του δίνει απαντήσεις στο θέμα που προέκυψε για την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ.
Επίσης, επαναλαμβάνει ότι πάγια εντολή του προς όλους ήταν να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή....


Read more...

Μετά το Πάσχα νέες συνομιλίες Νέα πρόταση ονομασίας επέδωσε σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ ο Νίμιτς


Ο Μάθιου Νίμιτς σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Ελλάδα
Ο Μάθιου Νίμιτς σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Ελλάδα   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Νέα Υόρκη
O προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, ανακοίνωσε, μετά την κοινή συνάντηση που είχε στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, με τους αντιπροσώπους τους Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, ότι επέδωσε νέα πρόταση προς τις δύο πλευρές για το θέμα της ονόματος.

Όπως είπε ο κ. Νίμιτς, η πρότασή του θα μελετηθεί από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών και αναμένεται ο ίδιος ή να επισκεφθεί την περιοχή (Αθήνα και Σκόπια) ή να πραγματοποιηθούν νέες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη είτε αλλού.

Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι ο νέος γύρος συναντήσεων αναμένεται μετά το Πάσχα.

Μετά τη συνάντηση με τους πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, ο κ. Νίμιτς εξέφρασε την ελπίδα ότι «είμαστε πιο κοντά σε κάποια λύση αυτή τη φορά». Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα είχαν προηγηθεί χωριστές συναντήσεις του κ. Νίμιτς με τους αντιπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η «νέα πρότασή» του είναι «συγκεκριμένη» και αναμένει από τις κυβερνήσεις των δυο χωρών να τη μελετήσουν «συνολικά, πολύ προσεκτικά και όχι αποσπασματικά».

«Παρουσίασα στις δύο πλευρές ένα νέο σκεπτικό από την πλευρά μου, μια νέα πρόταση και ζήτησα από τον πρέσβη Γιόλεφσκι και τον πρέσβη Βασιλάκη να τη μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Ευελπιστώ ότι θα μελετηθεί πολύ προσεκτικά και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι οι δύο πλευρές θα βρουν θετικά συστατικά σε αυτή την πρόταση και ότι θα στρώσει το δρόμο για σοβαρές συνομιλίες και πιθανώς και μια λύση».

Ο Μ.Νίμιτς δεν θέλησε να αναφερθεί στις λεπτομέρειες της πρότασης.

Πρόσθσε ότι επιδεικνύει προσωπικό ενδιαφέρον ο ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ ο αναπληρωτής ΓΓ του ΟΗΕ, υπεύθυνος για Πολιτικές Υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν, παρέστη στην αρχή της συνάντησης ώστε να ενημερωθεί προσωπικά για την πορεία των συνομιλιών.

«Μίλησε για το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος το ζήτημα και διαβεβαίωσε τους πάντες ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, ενδιαφέρεται προσωπικά για το ζήτημα και ελπίζει ότι θα βρεθεί λύση» τόνισε ο κ. Νίμιτς.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρίσκονται οι δύο πλευρές από μία λύση, μίλησε για «εντατικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών», σημειώνοντας: «Μιλώ συχνά και με τον πρέσβη Βασιλάκη και με τον πρέσβη Γιόλεφσκι, ενώ και μεταξύ αυτών των συναντήσεων, έχουμε συχνές συνομιλίες και συναντήσεις.

» Είχα σημαντική ανταπόκριση από τον τελευταίο γύρο συνομιλιών και επομένως προσπάθησα να επεξεργαστώ περαιτέρω αυτές τις ιδέες και να τους δώσω νέο σχήμα, ώστε να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα, οι αντιρρήσεις και τα προβλήματα που είχαμε στους προηγούμενους γύρους. Ελπίζω ότι είμαστε πιο κοντά σε κάποια λύση αυτή τη φορά».

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιες χώρες δείχνουν ενδιαφέρον για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο προσωπικός απεσταλμένος του ΓΓ ανέφερε ότι είναι «οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ καθώς και, περιστασιακά, χώρες από διάφορες περιοχές του κόσμου. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό περιφερειακό ζήτημα, ένα πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό ζήτημα, το οποίο έχει επιπτώσεις και ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αποκαλυπτικό βίντεο: Το "θαύμα" με ανάπηρο - μαϊμού στο Μετρό


Παριστάνει τον ανάπηρο το πρωί, αλλά το βράδυ περπατάει κανονικά. Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο που σαρώνει στο διαδίκτυο και απεικονίζει ζητιάνο - μαϊμού στη στάση μετρό Συγγρού - Φιξ (Vid)

Σίγουρα δεν αποτελεί την μοναδική περίπτωση και χωρίς καμία αμφιβολία, δεν αποτελεί έκπληξη των τελευταίων ημερών, αλλά μάλλον δείχνει να έχει καταστεί "μανία στην Ελλάδα της κρίσης".
Το αποκαλυπτικό βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και απεικονίζει έναν ζητιάνο στη στάση μετρό Συγγρού - Φιξ να σηκώνεται κανονικά στα πόδια του, τα οποία είχε επιμελώς κρύψει για να παριστάνει τον ανάπηρο, σίγουρα αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο αντιδράσεων.
Το βίντεο ξεκινάει μέρα, δείχνοντας κοντινά πλάνα από περαστικούς που αφήνουν στον ζητιάνο κέρματα και ό, τι περισσεύει από το πορτοφόλι τους, καθώς μπαινοβγαίνουν στη στάση του μετρό μεταξύ Καλλιρόης και Συγγρού.
Στη συνέχεια, βράδυ πια, και αφού το "καλάθι" γέμισε από ψιλά και περίσσιο αλτρουισμό απλών συμπολιτών μας, δείχνει σε μακρινό πλάνο, κάποιον (προφανώς το αρχηγό της καλοστημένης απάτης) να πλησιάζει τον ζητιάνο, να συνεννοούνται μεταξύ τους, να τον βοηθά να σηκωθεί και ως εκ θαύματος, σε λίγα δευτερόλεπτα, ο ίδιος τελικά στέκεται στα πόδια του.
Πηγή Βίντεο: konsasas


Read more...

Από αύριο οι αιτήσεις μετεγγραφής φοιτητών




Από αύριο, Τετάρτη, και μέχρι την Παρασκευή 26 Απριλίου, θα μπορούν οι επιτυχόντες των περσινών πανελλαδικών εξετάσεων να υποβάλλουν αιτήσεις για την μετεγγραφή τους σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ άλλης πόλης.

Η μεταφορά της θέσης πραγματοποιείται μόνο από...
Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ διαφορετικής πόλης, αντίστοιχης Σχολής ή Τμήματος.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που είχαν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις (Μάιος-Ιούνιος 2012) και των οποίων το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 7.500 ευρώ ή τις 15.000 ευρώ για ειδικές κατηγορίες.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Ο υποψήφιος που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης επιτυχίας του, προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας/Διαβατήριο (ταυτοποίηση), προκειμένου να δημιουργήσει Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας.

Με τον Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας και τον οκταψήφιο Κωδικό Πανελληνίων Εξετάσεων υποβάλλεται η αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας.

Οι ενδιαφερόμενοι, μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, δεν θα έχουν δυνατότητα
τροποποίησης ή ανάκλησης της αίτησης.
ΝΕΑ 


Read more...

Προκαταρκτική εξέταση Παρέμβαση εισαγγελέα για τις offshore μετά τα δημοσιεύματα των «Νέων»


  (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Εισαγγελική παρέμβαση για τις offshore εταιρείες προκάλεσαν τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Τα Νέα.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας, μέσω του λαβυρίνθου που συνδέει την Ελλάδα με εξωχώριες εταιρείες σε συγκεκριμένους φορολογικούς παραδείσους, τρεις εισαγγελείς θα αναζητήσουν τα ίχνη τέλεσης σοβαρών αξιόποινων πράξεων, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Για όποιο πρόσωπο διαπιστώνεται η τέλεση αξιόποινων πράξεων, οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα σχηματίζουν αυτοτελή δικογραφία και οι υπεύθυνοι θα καλούνται να λογοδοτήσουν ενώπιον των ελληνικών δικαστικών αρχών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μαραθώνια συνάντηση Σε εξέλιξη η σύσκεψη Στουρνάρα - τρόικας, αποχώρησε ο Μανιτάκης


Στουρνάρας και Μανιτάκης βγήκαν μαζί από την αίθουσα. Ο δεύτερος συμμετείχε στο πρώτο μέρος της σύσκεψης
Στουρνάρας και Μανιτάκης βγήκαν μαζί από την αίθουσα. Ο δεύτερος συμμετείχε στο πρώτο μέρος της σύσκεψης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Aθήνα
Κοντά σε συμφωνία για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως και σε 48 μηνιαίες δόσεις, τη μείωση των συντελεστών του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) κατά 15% και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού βρίσκονται κυβέρνηση και τρόικα.

Μιλώντας στο in.gr στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανέφερε στη συνάντηση του υπουργού με τους Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) αναμένεται να κλείσει σημαντικό μέρος των εκκρεμοτήτων.

Στην συνάντηση, η οποία ξεκίνησε στις 4, ήταν παρών -μέχρι τις 5:30- και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Λίγο προτού αποχωρήσει, ο κ. Μανιτάκης και ο κ. Στουρνάρας βγήκαν μαζί από την αίθουσα διαψεύδοντας ότι υπάρχει βαρύ κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται η οριστικοποίηση των σχεδίων για το νέο χαράτσι (Ενιαίο Φόρο Ακινήτων), με οριζόντια μείωση των συντελεστών πιθανότατα κατά 15%, αλλά και η ενιαία ρύθμιση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έως και σε 48 δόσεις.

Επιδίωξη του Γ.Στουρνάρα είναι να θέσει τις βάσεις μιας οριστικής συμφωνίας με την τρόικα, ώστε στο Eurogroup του Δουβλίνου τη προσεχή Παρασκευή να παρουσιάσει στους ομολόγους του την πρόοδο που έχει συντελεστεί στις διαπραγματεύσεις. Η Κυβέρνηση επιδιώκει να λάβει από το Eurogroup ενδείξεις για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ της δόσης του Μαρτίου.

Σημειώνεται πως ειδικά ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν αναμένεται να βρίσκεται στην Ελλάδα έως και τις αρχές της επομενης εβδομάδας, οπότε θα μιλήσει σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα. Αυτό σημαίνει ότι οι επαφές του κ. Στουρνάρα με την τρόικα ενδεχομένως να συνεχισθούν έως και την Δευτέρα.

Ο κ. Τόμσεν αναμένεται την Τρίτη να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον για να παραστεί στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού η κηδεία του Ναυάρχου Νίκου Παππά...


 

Δείτε τις φωτογραφίες...
Το «τελευταίο αντίο» λένε συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και απλοί πολίτες στον Νίκο Παππά, τον κυβερνήτη του αντιτορπιλικού «Βέλος», στο Α΄ Νεκροταφείο.

Στην κηδεία του Νίκου Παππά βρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο... πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, το ζεύγος Βαρδινογιάννη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο Γεράσιμος Αρσένης.

Ο Νίκος Παππάς, ένας από τους πρωτεργάτες στο Κίνημα του Ναυτικού το οποίο εκδηλώθηκε εναντίον της Χούντας των Συνταγματαρχών τον Μάιο του 1973, θα κηδευτεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού, ενώ στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο «Βέλος» και μετά θα ταφεί στην Κύμη.


iefimerida.gr 


Read more...

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ...


... ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;
Αρνητικός πληθωρισμός 0,2% καταγράφηκε σε ετήσια βάση τον Μάρτιο φέτος (για πρώτη φορά έπειτα από περίπου 45 χρόνια και τον Μάιο 1968...
που είχε μειωθεί κατά 0,3%), από αύξηση 0,1% τον Φεβρουάριο.

Και αυτό, παρά τη σημαντική επιβάρυνση κυρίως από τις ανατιμήσεις σε πετρέλαιο θέρμανσης (26,9%) και σε τιμολόγια της ΔΕΗ (12,3%). Στα είδη που συνθέτουν το «καλάθι της νοικοκυράς», οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών καταγράφηκαν στις νωπές πατάτες (27,9%), στα νωπά ψάρια (2,7%) και στα νωπά φρούτα (2,3%) και οι μικρότερες ανατιμήσεις στα γαλακτοκομικά και αυγά (0,6%) και στα κρέατα (0,4%).

Ανατιμήσεις σημειώθηκαν, επίσης, στα τσιγάρα (5,9%) και στην ένδυση- υπόδηση (2,1%), ενώ σημαντικά αυξήθηκε σε έναν χρόνο το κόστος των αεροπορικών δρομολογίων (23,7%). Στον αντίποδα, οι μεγαλύτερες μειώσεις τιμών καταγράφηκαν, μεταξύ άλλων, στα φάρμακα (14,6%), στις οικιακές υπηρεσίες (8,4%), στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (5,7%), στα αυτοκίνητα (5,3%) και στις τηλεφωνικές υπηρεσίες (5,1%).

Ειδικότερα, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), δημοσιοποιήθηκαν τα εξής:


Από τη σύγκριση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαρτίου 2013, προς τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2012, προκύπτει μείωση 0,2% έναντι αύξησης 1,7% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση το 2012 προς το 2011.

Ενώ, ο γενικός δείκτης τον Μάρτιο 2013 σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2013, παρουσίασε αύξηση 2,5% έναντι αύξησης 2,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Η υποχώρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 0,2% τον Μάρτιο, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές:

1. Από τις μειώσεις των δεικτών:

α) Κατά 3,5% της ομάδας «Διαρκή αγαθά- Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών στα έπιπλα- καλύμματα δαπέδου, είδη κλινοστρωμνής- λευκά είδη, οικιακές συσκευές και οικιακές υπηρεσίες.

β) Κατά 4,6% της ομάδας «Υγεία», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των φαρμάκων και των ιατρικών, οδοντιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών.

γ) Κατά 2,1% της ομάδας «Μεταφορές», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των αυτοκινήτων και των καυσίμων αυτοκινήτου (βενζίνης). Μέρος της μείωσης αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών των αεροπλάνων.

δ) Κατά 5,1% της ομάδας «Επικοινωνίες», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των τηλεφωνικών υπηρεσιών.

ε) Κατά 2,9% της ομάδας «Αναψυχή- Πολιτιστικές δραστηριότητες», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών του οπτικοακουστικού εξοπλισμού- υπολογιστών, των υπηρεσιών αναψυχής και των βιβλίων.

στ) Κατά 4% της ομάδας «Εκπαίδευση», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών στα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων, ΙΕΚ και μεταπτυχιακών σπουδών.

ζ) Κατά 1,2% της ομάδας «Ξενοδοχεία- Καφέ- Εστιατόρια», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των εστιατορίων- ζαχαροπλαστείων- καφενείων- κυλικείων και των ξενοδοχείων.

η) Κατά 2,4% της ομάδας «Άλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των κουρείων- κομμωτηρίων- ειδών ατομικής φροντίδας, των προσωπικών ειδών και των ασφαλίστρων μεταφορών.

2. Από τις αυξήσεις των δεικτών:

α) Κατά 0,3% της ομάδας «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών στα φρούτα νωπά, στις πατάτες νωπές, ψάρια νωπά, κρέατα γενικά, γαλακτοκομικά και αυγά. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα δημητριακά και παρασκευάσματα, λαχανικά νωπά, ζάχαρη- σοκολάτες- γλυκά- παγωτά, χυμοί φρούτων.

β) Κατά 4,8% της ομάδας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των τσιγάρων.

γ) Κατά 2,1% της ομάδας «Ένδυση και υπόδηση», λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

δ) Κατά 8,0% της ομάδας «Στέγαση», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης και του ηλεκτρισμού. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα ενοίκια κατοικιών.

Εξάλλου, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός μειώθηκε κατά 0,2% τον Μάρτιο, σε ετήσια βάση, από αύξηση 0,1% τον Φεβρουάριο εφέτος και αύξηση 1,4% τον Μάρτιο 2012. Τον Μάρτιο 2013 σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2013, ο εναρμονισμένος δείκτης παρουσίασε αύξηση 2,5% έναντι αύξησης 2,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση πέρυσι.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7716.html

Read more...

Στην κυπριακή Βουλή η λίστα με τους «λαγούς»...



Κατάλογος με έξι χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία το πρώτο δεκαπενθήμερο Μαρτίου προχώρησαν σε... απόσυρση καταθέσεων πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την Κύπρο, στάλθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών.

Ο κατάλογος θα τεθεί στη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων και την ερχόμενη Πέμπτη θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ), δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Συλλούρης, εκφράζοντας αμφιβολίες κατά πόσο η ΚΤ απέστειλε όλα τα ονόματα.

Ο φάκελος με τον κατάλογο ανοίχτηκε το πρωί σε κλειστή συνεδρία από τον κ. Συλλούρη, ο οποίος εξέφρασε, σε δηλώσεις του, την απογοήτευση και το θυμό του γιατί η ΚΤ δεν απέστειλε όλα τα στοιχεία, που ζητούσε η Επιτροπή και αφορούσαν τις εκροές καταθέσεων τον τελευταίο χρόνο.

Η ΚΤ αναφέρει σε επιστολή της ότι ο όγκος πληροφοριών είναι τεράστιος και ζητά να αναδιατυπωθεί το αίτημα για παροχή πληροφοριών. Δεν είναι βέβαιο, αν το αίτημα της Βουλής είναι συμβατό με το τραπεζικό απόρρητο, υποστηρίζει η ΚΤ.

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε, επίσης, ότι στην επιστολή που στάλθηκε στην Επιτροπή επιβεβαιώθηκε ότι, όταν πάρθηκε απόφαση για στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας με 1,8 δισ. ευρώ, δεν στάλθηκε στη Βουλή το ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας, στο οποίο αναγραφόταν το ύψος του ELA προς τη Λαϊκή.

Τη δυσαρέσκειά του γιατί η Βουλή δεν ενημερώθηκε για το ύψος του ELA κατά την ψήφιση της ενίσχυσης της Λαϊκής Τράπεζας, εξέφρασε και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντρέας Κυπριανού.

Στην επιστολή του υποδιοικητή της ΚΤ, σημειώνεται ότι αποστέλλει τα στοιχεία των 15 πρώτων ημερών του Μαρτίου, γιατί η συλλογή ενός τεράστιου όγκου πληροφοριών που θα καταλήξει στην Ερευνητική Επιτροπή πιθανόν να μην εξυπηρετεί τους σκοπούς της έρευνας της.

Αναφέρει, επίσης, ο υποδιοικητής της ΚΤ ότι η έρευνα της Αlvarez & Μarsal καθώς και της Pimco στάλθηκαν στη Bουλή, προσθέτοντας ότι μετά την απόφαση του Eurogroup η έκθεση της Pimco δεν θα πρέπει να δημοσιευτεί μέχρι την υπογραφή του μνημονίου, καλώντας τους βουλευτές να την χειριστούν ως άκρως εμπιστευτική.

Υποδεικνύεται εξάλλου ότι δεν χρειάζεται η έγκριση της ΚΤ για απόσυρση χρημάτων από τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ουδέποτε το Δ.Σ. της ΚΤ είχε μπροστά του τέτοια αιτήματα.


Read more...

Ο Γ. Παπανδρέου θα δώσει απάντηση σε όλα...



Στις 6 το απόγευμα, το υπόμνημα του πρώην πρωθυπουργού στην Προανακριτική...
Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα θα φτάσει το υπόμνημα του Γιώργου Παπανδρέου στα χέρια της Προανακριτικής Επιτροπής, που ερευνά την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ».

Σύμφωνα με... πληροφορίες του REAL FM, συνεργάτες του πρωην πρωθυπουργού αναφέρουν ότι το υπόμνημα είναι ήδη έτοιμο και ο Γ. Παπανδρέου θα απαντήσει σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα που τον αφορούν.

Στο υπόμνημά του αναμένεται να δίνει απαντήσεις στις επιμέρους μαρτυρίες που τον έχουν εμπλέξει με την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ» ενώ παράλληλα, σύμφωνα με τον REAL FM θα εκφράζει την άποψή του για το συγκεκριμένο ζήτημα και θα επισημαίνει ότι η κυβέρνησή του ήταν εκείνη που ζήτησε τα ονόματα από τη Γαλλία.


Read more...

O Γαβράς στον αγώνα για τη διάσωση ιστορικού σινεμά της Κων/πολης...






Κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης καθώς και καλλιτέχνες, εντός και εκτός Τουρκίας, ανάμεσα στους οποίους και ο Κώστας Γαβράς, συμμετέχουν στον αγώνα κατά της κατεδάφισης του... ιστορικού κινηματογράφου Εμέκ, στη συνοικία Μπέγιογλου. Ο έλληνας σκηνοθέτης διαδήλωσε την Κυριακή, στο πλευρό χιλιάδων πολιτών, ενώ σε γραπτή δήλωσή του καλεί τον τούρκο πρωθυπουργό να παρέμβει, ώστε να σωθεί ο κινηματογράφος.
Το Εμέκ χτίστηκε το 1884 και ο κινηματογράφος λειτούργησε από τη δεκαετία του 1940. Το 2010 ανακοινώθηκαν τα σχέδια της κατεδάφισής του, προκειμένου να χτιστεί ένα εμπορικό κέντρο, που θα περιλαμβάνει πολυκινηματογράφο (multiplex). Από τότε πραγματοποιούνται συνεχώς διαδηλώσεις, προκειμένου να σωθεί το ιστορικό κτίριο και να μην υλοποιηθεί το «σχέδιο Ταξίμ», που αφορά στην ανάπλαση της συνοικίας Μπέγιογλου.

Η τελευταία διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 7 Απριλίου, με πορεία και ολιγόωρη κατάληψη του κινηματογράφου. Εκτός από τον Κώστα Γαβρά, στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο βρετανός βραβευμένος σκηνοθέτης Mike Newell, ο γερμανός σκηνοθέτης Jan Ole Gerster και ο χιλιανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης Marco Bechis. Η τούρκικη αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού, προκειμένου να διαλύσει τους διαδηλωτές, ενώ τέσσερα άτομα προσήχθησαν, ανάμεσά τους και ο κριτικός κινηματογράφου Berke Gol.
Σε γραπτή δήλωσή του, ο Κώστας Γαβράς τονίζει πως «τα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν την ειρηνική συγκέντρωση δεν πρέπει να μας κάνουν να ξεχνάμε τους λόγους για τους οποίους διαδηλώνουμε». «Ένας ιστορικός κινηματογράφος, ένα πολιτιστικό κέντρο, δεν πρέπει να κατεδαφίζεται. Είναι σαν να διαγράφουμε ένα κομμάτι της μνήμης μας. Πρόκειται για μία πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική αποτυχία», προσθέτει.

Στη συνέχεια, απευθύνεται «με όλο τον σεβασμό» στον Ερντογάν, ο οποίος είναι ο «μοναδικός εγγυητής της πολιτιστικής ακεραιότητας της Κωνσταντινούπολης» και ζητά να παρέμβει ώστε να σωθεί ο κινηματογράφος και «να μην υπερισχύσει το εμπόριο έναντι του πολιτισμού».
enet.gr


Read more...

ΕΠΑΦΕΣ ΚΟΥΒΕΛΗ- ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ...


2.000 ΑΤΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ...
Τις επόμενες ώρες συνεργάτες του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη ευελπιστούν να έχει επιλυθεί το θέμα των 2.000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο...
Το θέμα έχει εξελιχθεί σε μείζον και ο κ. Κουβέλης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη, ενώ δεν αποκλείεται να συναναντηθούν σήμερα-Τρίτη για το θέμα αυτό. 

Τόσο από τη ΔΗΜΑΡ, όσο και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντιμετωπίζουν την απαίτηση της τρόικας να δεσμευτεί η κυβέρνηση στην άμεση αποχώρηση 2.000 υπαλλήλων σε λιγότερο από δύο μήνες, ως νέο προαπαιτούμενο. Για αυτό το λόγο θεωρούν ότι θα πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση με την τρόικα ή ακόμα και να συζητηθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. 

Συνεργάτες του κ. Κουβέλη επισημαίνουν ότι "δεν μπορούν να καταλυθούν οι νόμοι και το Σύνταγμα της χώρας" και ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κώδικα δημοσίων υπαλλήλων. "Πρέπει να τρέξουμε γρήγορα, αλλά δεν πρέπει να φανεί ότι λειτουργούμε εκδικητικά και αυτό πρέπει να το καταλάβει και η Τρόικα" υπογραμμίζει στοprotothema.gr προεξέχον στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Παράλληλα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζουν ότι ο ρόλος του υπουργείου είναι επιτελικός και ότι πρέπει να συνεδριάσουν τα πειθαρχικά συμβούλια με ευθύνη των υπολοίπων υπουργείων και των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης άμεσα. Οι συνεργάτες του κ. Μανιτάκη, μάλιστα, διευκρινίζουν ότι ο υπουργός εργάζεται για την κυβερνητική συνοχή και ότι προσβλέπει στη συνεργασία με τους υπόλοιπους υπουργούς ούτως ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξόδου από το δημόσιο επίορκοι, κοπανατζήδες και πλαστογράφοι υπάλληλοι.
Πηγή : protothema.gr

Read more...

Στο στόχαστρο οι αποκλειστικές Νυχτερινή έφοδος της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο της Καλαμάτας


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Καλαμάτας
Απαράδεκτη, αυθαίρετη και ανεπίτρεπτη, χαρακτηρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας χθεσινοβραδινή έφοδο μελών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, στο νοσοκομείο, προκειμένου να ελέγξει αν εργάζονται παράνομα αλλοδαπές ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τπληροφορίες του «News Messinia.gr», οι Χρυσαυγίτες μετά τον έλεγχο κατά την εξοδό τους από το Νοσοκομείο συνεπλάκησαν με ομάδα Ρομά.

Στη συμπλοκή επενέβησαν αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας σημειώνει πως «τέτοιου είδους πρακτικές που έρχονται να υποκαταστήσουν τη θεσμοθετημένη λειτουργία των αρμόδιων αρχών δεν έχουν θέση στη Δημοκρατικώς Συντεταγμένη Πολιτεία μας».

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την απασχόληση αλλοδαπών ως αποκλειστικών νοσοκόμων, υπογραμμίζει ότι «καθημερινά παρακολουθεί, ελέγχει, εποπτεύει και συνεργάζεται με όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας που εμπλέκονται στο θέμα (ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, Αστυνομία, Εισαγγελία, Σωματείο των Αποκλειστικών Νοσοκόμων)».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Εως τη Δευτέρα στην Αθήνα Κλείνει μέτωπα με την τρόικα ο Στουρνάρας - Παρών και ο Μανιτάκης


Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας θα συναντηθεί με την τρόικα το απόγευμα
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας θα συναντηθεί με την τρόικα το απόγευμα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Aθήνα
Κοντά σε συμφωνία για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως και σε 48 μηνιαίες δόσεις, τη μείωση των συντελεστών του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) κατά 15% και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού βρίσκονται κυβέρνηση και τρόικα.

Μιλώντας στο in.gr στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανέφερε στη συνάντηση του υπουργού με τους Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) αναμένεται να κλείσει σημαντικό μέρος των εκκρεμοτήτων.

Στην συνάντηση, η οποία ξεκίνησε στις 4, είναι παρών και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα βρεθούν η οριστικοποίηση των σχεδίων για το νέο χαράτσι (Ενιαίο Φόρο Ακινήτων), με οριζόντια μείωση των συντελεστών πιθανότατα κατά 15%, αλλά και η ενιαία ρύθμιση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έως και σε 48 δόσεις.

Επιδίωξη του Γ.Στουρνάρα είναι να θέσει τις βάσεις μιας οριστικής συμφωνίας με την τρόικα, ώστε στο Eurogroup του Δουβλίνου τη προσεχή Παρασκευή να παρουσιάσει στους ομολόγους του την πρόοδο που έχει συντελεστεί στις διαπραγματεύσεις. Η Κυβέρνηση επιδιώκει να λάβει από το Eurogroup ενδείξεις για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ της δόσης του Μαρτίου.

Σημειώνεται πως ειδικά ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν αναμένεται να βρίσκεται στην Ελλάδα έως και τις αρχές της επομενης εβδομάδας, οπότε θα μιλήσει σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα. Αυτό σημαίνει ότι οι επαφές του κ. Στουρνάρα με την τρόικα ενδεχομένως να συνεχισθούν έως και την Δευτέρα.

Ο κ. Τόμσεν αναμένεται την Τρίτη να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον για να παραστεί στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μετά τη ματαίωση της συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank Spiegel: Σενάρια για «κούρεμα» καταθέσεων και στην Ελλάδα

Δεν άργησε το Spiegel να ξεκινήσει τη διασπορά σεναρίων περί «κουρέματος» καταθέσεων και στην Ελλάδα. 

Λίγες ώρες μετά την -κατ' απαίτησιν της Τρόικας- ματαίωση της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank, το γνωστό γερμανικό περιοδικό παρατηρούσε σχετικά, σε άρθρο στην ιστοσελίδα του: «Η απόφαση κατά της συγχώνευσης γεννά υποψίες ότι, όπως και στην Κύπρο, έτσι και στην Ελλάδα, σε περίπτωση ανάγκης, ο τραπεζικός τομέας θα πρέπει να εκκαθαριστεί. Σε αυτήν την περίπτωση θα τεθεί το ερώτημα, εάν θα συμμετάσχουν και πάλι καταθέτες στη διάσωση».

Χαρακτηριστικά, στο γερμανικό δημοσίευμα υπογραμμίζεται: «Οι μεγάλες τράπεζες συνιστούν κίνδυνο. Αυτό έδειξε με τρόπο δραματικό η επιχείρηση διάσωσης της Κύπρου. Η ελληνική κυβέρνηση ανέστειλε τη διαδικασία συγχώνευσης έπειτα, προφανώς, από βέτο της Τρόικας, η οποία μάλλον αντέδρασε έτσι μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο».

«Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση θα δημιουργούσε μια μεγάλη τράπεζα με καταθέσεις γύρω στα 170 δισ. ευρώ, όσο οι ετήσιες οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας. Αυτό -μετά την κυπριακή εμπειρία- ενδέχεται να ήταν ένα πολύ λεπτό σημείο για την ελληνική κυβέρνηση» παρατηρεί το Spiegel.

Και προσθέτει: «Η απόφαση κατά της συγχώνευσης γεννά υποψίες ότι, όπως και στην Κύπρο, έτσι και στην Ελλάδα, σε περίπτωση ανάγκης, ο τραπεζικός τομέας θα πρέπει να εκκαθαριστεί. Σε αυτήν την περίπτωση θα τεθεί το ερώτημα, εάν θα συμμετάσχουν και πάλι καταθέτες στη διάσωση. Ανησυχία έχει ήδη καταλάβει την ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας τονίζει πως οι αποταμιεύσεις είναι απολύτως εξασφαλισμένες».

Πράγματι, αξίζει να σημειωθεί ότι, με το που άρχισε η διακίνηση τέτοιων σεναρίων για την Ελλάδα, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, διαβεβαίωσαν ότι οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες.
.protothema.gr

Read more...

Βγήκε από το χειρουργείο ο 15χρονος

Βγήκε από το χειρουργείο ο 15χρονος
Χαρμόσυνα είναι τα νέα από την περιπέτεια της υγείας του 15χρονου μαθητή από την Πάτρα. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο σε ιατρικό κέντρο του Αννόβερου της Γερμανίας, η λεπτή χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη.
Το παιδί βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο ανάνηψης καθώς η δύσκολη και λεπτή επέμβαση στην οποία υπεβλήθη διήρκησε σχεδόν έξι ώρες.
Ο μαθητής του 11ου Γυμνασίου της Πάτρας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανταποκρίνεται θετικά και οι γιατροί μιλώντας στους γονείς δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους για την πορεία της υγείας του παιδιού.

Πηγή:thebest.gr
enikos.gr

Read more...

Συνελήφθη για χρέη του Metropolis

Συνελήφθη για χρέη του Metropolis
Για χρέη προς το δημόσιο, ύψους 1.372.930,21 ευρώ, συνελήφθη στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς της Ασφάλειας ο Ανδρέας Κουρής του Γερασίμου.
Τα χρέη αφορούν στα δισκοπωλεία “Metropolis” των οποίων ήταν διευθύνων σύμβουλος.
Ο Ανδρέας Κουρής θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
enikos.gr

Read more...

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ENERGA...


... ENTAΛΜΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ...
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα που χειρίζεται την υπόθεση της Energa - Hellas Power, ο Κωνστάντης Κωνσταντίνος, ο οποίος σύμφωνα με το σε βάρος του κατηγορητήριο εμφανίζεται ως εκπρόσωπος λιβεριανής εταιρίας μέσω της οποίας διακινήθηκαν 5 εκ. ευρώ...
Αντίθετα, ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων (50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του) αφέθηκε ο Φώτης Φώλιας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε δανειοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση έξι κατηγορούμενοι έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και έχουν οδηγηθεί στις φυλακές. Οι δυο εταιρείας Energa - Hellas Power, σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, εισέπρατταν τα χρήματα των πελατών τους, όμως αντί να αποδίδουν -ως όφειλαν- το αντίτιμο στα κρατικά ταμεία, φέρονται ότι τα έστελναν σε λογαριασμούς στο εξωτερικό.
Ειδικότερα, κατηγορούνται ότι δεν κατέβαλαν ούτε το ειδικό τέλος ακινήτων (που εισέπρατταν εκ μέρους της ΔΕΗ ως πάροχοι ρεύματος) ούτε τα κόστη χρήσης του δικτύου και τις υποχρεώσεις κοινής ωφελείας.
Για την υπόθεση έχουν εκδοθεί εντάλματα για τη σύλληψη δυο ακόμη προσώπων, έναν αλλοδαπό εκπρόσωπο εταιρείας και έναν Έλληνα διαχειριστή λιβεριανής εταιρείας.

Read more...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ;


ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΧΣ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ EUROBANK - ΕΘΝΙΚΗ
Το ρωτάνε πάρα πολλοί αναγνώστες μας και μάλλον έχουν δίκιο καθώς το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις δυο Ελληνικές τράπεζες οι οποίες πληρώνουν την ανεπάρκεια κυρίως των διοικούντων τηςΕθνικής. Τι λένε οι τελευταίες...
πληροφορίες; Και οι δυο τράπεζες δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην ανακεφαλαιοποίησή τους και θα κρατικοποιηθούν. Θα περάσουν στο ΤΧΣ και από εκεί θα πάρουν δρόμο για να ξεπουληθούν σε ξένες τράπεζες, το πιθανότερο Γερμανικές ίσως και από το Λουξεμβούργο. Οι τιμές; Εάν δεν προκύψει κάτι σημαντικό θα είναι εντελώς εξευτελιστικές. Το θέμα είναι ποιοι θα βάλουν την υπογραφή; Από τα πολιτικά πρόσωπα ο Στουρνάρας εάν υπογράψει θα πάει με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Από το ΤΧΣ και την Τράπεζα της Ελλάδας όποιος υπογράψει θα περάσει την πόρτα του Κορυδαλλού. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες από το τέλος Απριλίου και μετά. Kρατήστε την ανάρτηση και θα μας θυμηθείτε λίαν συντόμως...
Fimotro
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6155.html

Read more...

ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ... ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ!!!


ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΔΟΕ
ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Λαθρεμπόριο με ληγμένα απορρυπαντικά που είχαν κλαπεί από την εταιρία ALAPISσυμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη και τα οποία θα διοχετεύονταν στην Αγγλία, κατασχέθηκαν στον Ασπρόπυργο από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών τουΣΔΟΕ.ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με την...
ΥΠ/ΝΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ της Δ/ΝΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Οι 99 παλέτες που είχαν κλαπεί από εργοστάσιο του ομίλου Λαυρεντιάδη στη Θεσσαλονλικη, είχαν μεταφερθεί στην εταιρία LOGISTICSστον ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ και με πλαστά συνοδευτικά έγγραφα θα κατέληγαν στην Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Έλληνες κάτοικοι Κορίνθου ηλικίας 41 και 45 ετών. Θα επανέλθουμε αύριο στο θέμα...

Read more...