Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ENERGA...


... ENTAΛΜΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ...
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα που χειρίζεται την υπόθεση της Energa - Hellas Power, ο Κωνστάντης Κωνσταντίνος, ο οποίος σύμφωνα με το σε βάρος του κατηγορητήριο εμφανίζεται ως εκπρόσωπος λιβεριανής εταιρίας μέσω της οποίας διακινήθηκαν 5 εκ. ευρώ...
Αντίθετα, ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων (50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του) αφέθηκε ο Φώτης Φώλιας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε δανειοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση έξι κατηγορούμενοι έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και έχουν οδηγηθεί στις φυλακές. Οι δυο εταιρείας Energa - Hellas Power, σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, εισέπρατταν τα χρήματα των πελατών τους, όμως αντί να αποδίδουν -ως όφειλαν- το αντίτιμο στα κρατικά ταμεία, φέρονται ότι τα έστελναν σε λογαριασμούς στο εξωτερικό.
Ειδικότερα, κατηγορούνται ότι δεν κατέβαλαν ούτε το ειδικό τέλος ακινήτων (που εισέπρατταν εκ μέρους της ΔΕΗ ως πάροχοι ρεύματος) ούτε τα κόστη χρήσης του δικτύου και τις υποχρεώσεις κοινής ωφελείας.
Για την υπόθεση έχουν εκδοθεί εντάλματα για τη σύλληψη δυο ακόμη προσώπων, έναν αλλοδαπό εκπρόσωπο εταιρείας και έναν Έλληνα διαχειριστή λιβεριανής εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: