Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΕΠΑΦΕΣ ΚΟΥΒΕΛΗ- ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ...


2.000 ΑΤΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ...
Τις επόμενες ώρες συνεργάτες του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη ευελπιστούν να έχει επιλυθεί το θέμα των 2.000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο...
Το θέμα έχει εξελιχθεί σε μείζον και ο κ. Κουβέλης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη, ενώ δεν αποκλείεται να συναναντηθούν σήμερα-Τρίτη για το θέμα αυτό. 

Τόσο από τη ΔΗΜΑΡ, όσο και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντιμετωπίζουν την απαίτηση της τρόικας να δεσμευτεί η κυβέρνηση στην άμεση αποχώρηση 2.000 υπαλλήλων σε λιγότερο από δύο μήνες, ως νέο προαπαιτούμενο. Για αυτό το λόγο θεωρούν ότι θα πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση με την τρόικα ή ακόμα και να συζητηθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. 

Συνεργάτες του κ. Κουβέλη επισημαίνουν ότι "δεν μπορούν να καταλυθούν οι νόμοι και το Σύνταγμα της χώρας" και ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κώδικα δημοσίων υπαλλήλων. "Πρέπει να τρέξουμε γρήγορα, αλλά δεν πρέπει να φανεί ότι λειτουργούμε εκδικητικά και αυτό πρέπει να το καταλάβει και η Τρόικα" υπογραμμίζει στοprotothema.gr προεξέχον στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Παράλληλα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζουν ότι ο ρόλος του υπουργείου είναι επιτελικός και ότι πρέπει να συνεδριάσουν τα πειθαρχικά συμβούλια με ευθύνη των υπολοίπων υπουργείων και των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης άμεσα. Οι συνεργάτες του κ. Μανιτάκη, μάλιστα, διευκρινίζουν ότι ο υπουργός εργάζεται για την κυβερνητική συνοχή και ότι προσβλέπει στη συνεργασία με τους υπόλοιπους υπουργούς ούτως ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξόδου από το δημόσιο επίορκοι, κοπανατζήδες και πλαστογράφοι υπάλληλοι.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: