Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Μειώσεις μισθών άνω του 30% με αποδυνάμωση των κλαδικών συμβάσεων προβλέπει η Λ.Κατσέλη

Συνέπειες του πολυνομοσχεδίου

Η Λούκα Κατσέλη
Η Λούκα Κατσέλη (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Την εκτίμηση ότι με την πλήρη αποδυνάμωση των κλαδικών συμβάσεων και των σωματείων εργαζομένων, που συνεπάγονται οι ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο, «οι όροι και οι αμοιβές εργασίας θα ρυθμίζονται πλέον σχεδόν μονοσήμαντα από τους εργοδότες», κάνει η πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.

Σε άρθρο της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία αναφέρει πως «η κατάργηση της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης που ισχύει σε χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, θα φέρει μειώσεις μισθών που θα ξεπερνούν το 30%».

Σημειώνει ότι έτσι οι μισθοί θα φθάσουν στο κατώτατο επίπεδο που είναι αυτό της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Σχεδιασμός, οργάνωση και συμμετοχή Εξιχνιάστηκε η ληστεία στο Ελ. Βενιζέλος

http://img.protothema.gr/5627FF45CA2EBB442FD03DECA57B1A48.jpgΤην εξιχνίαση της ληστείας στο υποκατάστημα της «Alpha Bank στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, συνελήφθησαν πέντε άτομα, τα οποία φέρεται ότι σχεδίασαν, οργάνωσαν και συμμετείχαν στη διάπραξη της ληστείας. Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας 23, 43, 30 και 23 ετών (γυναίκα), και έναν 30χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 23χρονος συλληφθείς, υπάλληλος του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, έχοντας σχεδιάσει τη ληστεία από τις αρχές του καλοκαιριού, ζήτησε τη βοήθεια του 30χρονου ημεδαπού, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με τον 30χρονο Αλβανό.

Για την οργάνωση και τις προπαρασκευαστικές ενέργειες της ληστείας, υπήρξαν αλλεπάλληλες μεταξύ τους συναντήσεις, κατά τις οποίες ο 23χρονος τους ενημέρωσε επακριβώς για τον τρόπο λειτουργίας, τους εσωτερικούς χώρους και τα μέτρα ασφαλείας του υποκαταστήματος, ενώ υπέδειξε ως κατάλληλη ημέρα για τη διάπραξη της ληστείας την Κυριακή και ώρες απογευματινές.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, καθ υπόδειξη του 23χρονου συλληφθέντος υπάλληλου, ο οποίος γνώριζε εσωτερική αλληλογραφία της τράπεζας για επικείμενες τεχνικές εργασίες, ο 30χρονος Αλβανός, προσποιούμενος υπάλληλο της Διεύθυνσης Περιουσίας της Τράπεζας, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον υπεύθυνο του υποκαταστήματος, για μετάβαση δύο τεχνικών την στις 18 του μηνός ημέρα Κυριακή.

Εκτιμώντας όμως ο 30χρονος αλλοδαπός ότι τη μέρα αυτή δεν διασφαλιζόταν η διαφυγή του από τον χώρο, επικοινώνησε εκ νέου - σε συνεννόηση με τον 23χρονο και τον 30χρονο ημεδαπό - στις 30 του μηνός με το υποκατάστημα, ανανεώνοντας τη μετάβαση των τεχνικών για την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Επιπλέον ενημέρωσε το υποκατάστημα για τα στοιχεία ταυτότητας των δύο «τεχνικών» και ότι θα έφεραν φόρμες εργασίας και ταυτότητες της τεχνικής εταιρείας.

Στις 2 του μηνός ο 30χρονος Αλβανός μετέβη μόνος του στο αεροδρόμιο με ταξί και προσποιούμενος, σύμφωνα με το σχεδιασμό, τον υπάλληλο τεχνικής εταιρείας, ζήτησε από τον 23χρονο υπάλληλο να του επιτρέψει την είσοδο στο υποκατάστημα. Μετά την είσοδο του στο υποκατάστημα, ο 30χρονος Αλβανός προσποιείτο ότι ενεργούσε μετρήσεις του χώρου, ενώ μετά από 10 λεπτά περίπου, ο 23χρονος υπάλληλος άνοιξε την πόρτα του δωματίου, όπου γινόταν η καταμέτρηση χρημάτων στα χρηματοκιβώτια, προφασιζόμενος ότι ζητά διευκρινίσεις από τους συναδέλφους του. Στη συνέχεια ο 30χρονος Αλβανός, ώθησε βίαια τον 23χρονο υπάλληλο εντός του δωματίου, όπως είχαν σχεδιάσει, και με την απειλή περιστρόφου ακινητοποίησε τους υπαλλήλους, κάλυψε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με ένα μαντήλι και φόρεσε χειρουργικά γάντια. Αφού ανάγκασε του υπαλλήλους να του παραδώσουν τα χρήματα που υπήρχαν στα χρηματοκιβώτια, ζήτησε από τον 23χρονο υπάλληλο να τοποθετήσει τα χρήματα σε σάκο και σε εργαλειοθήκη που έφερε μαζί του και να δέσει τις άλλες δύο υπαλλήλους.

Εχοντας αφαιρέσει συνολικά 1.481.374 ευρώ, βγήκε από το υποκατάστημα και επιβιβάστηκε σε ταξί, που τον μετέφερε στα Εξάρχεια, κοντά στο σπίτι του.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο 30χρονος ημεδαπός μετέβη στα Εξάρχεια και παρέλαβε από τον 30χρονο Αλβανό το χρηματικό ποσό των 450.000 ευρώ, το οποίο ήταν η συμφωνηθείσα αμοιβή για τον 23χρονο συλληφθέντα υπάλληλο. Μεγάλο μέρος του ποσού το απέκρυψαν σε υπόγειο πάρκινγκ στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Το βράδυ της Τρίτης (4-10-2011), ο 30χρονος Αλβανός μετέφερε για φύλαξη το υπόλοιπο αφαιρεθέν ποσό στην οικία του 43χρονου ημεδαπού, στην περιοχή των Εξαρχείων, ο οποίος γνώριζε για την ληστεία και είχε εκτυπώσει την κάρτα που χρησιμοποίησε για την είσοδο του στο υποκατάστημα ο 30χρονος Αλβανός.

Η 23χρονη συλληφθείσα ημεδαπή διέμενε στο ίδιο σπίτι με τον 30χρονο Αλβανό, γνώριζε για την ληστεία και βαρύνεται με τις κατηγορίες της παρασιώπησης εγκλήματος και υπόθαλψης εγκληματία.

Χθες (7-10-2011) το απόγευμα και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, εντοπίστηκε αρχικά ο 30χρονος Αλβανός στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου, ενώ οι υπόλοιποι στην περιοχή των Εξαρχείων. Προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου, μετά την ολοκλήρωση των αστυνομικών ερευνών και προανακριτικών ενεργειών, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για την κατά περίπτωση συμμετοχή τους στην υπόθεση της ληστείας. Ο 30χρονος Αλβανός αναγνωρίστηκε από τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος της τράπεζας ως ο δράστης της ληστείας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και σε επαγγελματικό χώρο που διατηρεί ο 30χρονος Αλβανός, στην περιοχή των Εξαρχείων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των (7.795) ευρώ.

Ένα πιστόλι των 7,65mm

(100) φυσίγγια των 9mm.

Τρεις (3) αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Μία συσκευή πλαστικοποίησης.

Τέσσερα (4) στιλέτα και ένα ρόπαλο.

Μία εργαλειοθήκη, μία κουκούλα full-face, ένα σκούφο και ένα κράνος.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 43χρονου ημεδαπού, στην περιοχή των Εξαρχείων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

739.530 ευρώ.

31.066 δολάρια Η.Π.Α.

1.770 δολάρια Καναδά

200 Ελβετικά φράγκα

280 δολάρια Αυστραλίας

10.000 γιεν [JPY=X] Ιαπωνίας

8.990 λίρες Αγγλίας

Ένα πιστόλι των 0,22mm με γεμιστήρα.

622 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Δύο (2) γεμιστήρες πιστολιών.

Ένας ηλεκτρικός εκκενωτής ρεύματος.

Ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Επίσης ο 30χρονος ημεδαπός οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στο πάρκινγκ στο Παλαιό Φάληρο και τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 293.880 ευρώ. Συνολικά βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό του 1.041.205 ευρώ.protothema.gr

Read more...

Φουκς: "Θέλουμε μέρος της εθνικής σας κυριαρχίας"

Βόμβες ρίχνει ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Μέρκελ (CDU) Μίκαελ Φούκς , σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα Real news, θέτοντας όρους για το κούρεμα του ελληνικού χρέους


news247.gr

"Κάποιος πρέπει να σας ελέγχει" λέει ο Γερμανός πολιτικός, ο οποίος κάνει αποκαλυπτικές δηλώσεις.

Για το "κούρεμα" του χρέους αναφέρει πως "Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα κούρεμα χωρίς κανόνες και όρους, γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει κάτι, όπως μέρος της εθνικής της κυριαρχίας , τουλάχιστον προσωρινά".

Ο Γερμανός κοινοβουλευτικός αξιωματούχος, υποστηρίζει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και σημειώνει πως "κάποιος θα πρέπει να σας ελέγχει πως δεν πρόκειται να δημιουργηθούν ξανά αυτά τα προβλήματα στο μέλλον". Τονίζει πάντως πως δεν πρόκειται για απόφαση που θα λάβει η Γερμανία αλλά η τρόικα.

Ο Μίκαελ Φούκς, αναφέρει επίσης ότι αν και δεν προβλέπεται αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, σημειώνει πως δεν είναι προσωπικά πεπεισμένος αν η παραμονή στο ευρώ θα είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα ώστε να γίνει ανταγωνιστική και να αποκτήσει και πάλι ευημερία.

"Είστε πολύ κοντά σε μια χρεωκοπία. Δεν είμαι πεπεισμένος αν η καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα είναι να μείνει στο ευρώ", λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος, αποκαλύπτει ότι οι Ευρωπαίοι θεωρούν ως επικρατέστερο για τη θέση του "υπερπρωθυπουργού" τον Χορστ Ράιχενμπαχ.


Read more...

Πύρινο μέτωπο στην Κερατέα- Τρεις τραυματίες πυροσβέστες


newpost.gr







Πύρινο μέτωπο στην Κερατέα- Τρεις τραυματίες πυροσβέστες
Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στη θέση Φούριζα Κερατέας ενώ στη μάχη με τις φλόγες τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν διακομισθεί με εγκαύματα στο κέντρο υγείας Κερατέας.



Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στην περιοχή έχουν σταλεί 60 πυροσβέστες με 24 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη που τελικά δεν χρειάστηκε να επιχειρήσουν.
Read more...

Απεργούν Δευτέρα και Τετάρτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Διαμαρτύρονται για υποστελέχωση

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, εξαγγέλλοντας δύο 24ωρες απεργίες για τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου και για την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου και στάσεις εργασίας την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι στάσεις εργασίας και τις τρεις ημέρες θα γίνουν μεταξύ 8πμ -11πμ και μεταξύ 3μμ-6μμ.

Κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας και των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, και συνηγόρων καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Αντίθετα, θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις, οι μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, τα δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, οι τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η κατάσταση στις φυλακές έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο επίπεδο», καθώς «παρουσιάζεται πλήρη υποστελέχωση σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις ειδικότητες της υπηρεσίας, με τεράστια οργανικά κενά που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το 60%».

Παράλληλα, αναφέρει η Ομοσπονδία, ότι «ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων και ο συνωστισμός τους μέσα στις φυλακές δημιουργεί στην κυριολεξία μία αποπνικτική κατάσταση και θέτει το επίπεδο της ασφάλειας σε χαμηλό επίπεδο».

Ενδεικτικά, αναφέρει ότι υπάρχουν 12.500 κρατούμενοι ενώ οι συνολικές θέσεις είναι περίπου 9000 και υπογραμμίζει ότι «κινδυνεύει η ασφάλεια των κρατουμένων και η ασφάλεια του προσωπικού».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Τουρκική φρεγάτα έκανε «βόλτες» στο Σούνιο!


newpost.gr
Τουρκική φρεγάτα έκανε «βόλτες» στο Σούνιο!
Ιδιαίτερα προκλητική είναι στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο με αποκορύφωμα των τελευταίων ημερών την... βόλτα της τουρκικής φρεγάτας στο Σούνιο!

Η τουρκική φρεγάτα ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ από την ανατολική Μεσόγειο, έφτασε το απόγευμα μέχρι το Σούνιο και τον Καφιρέα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανησυχία στο αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η φρεγάτα, ξεκίνησε από ανατολική Μεσόγειο, πέρασε ανοιχτά της Ρόδου και της Μήλου και έφθασε ανοιχτά του Σουνίου, σχεδόν στα 15 μίλια απόσταση από την ακτή του Σουνίου. Αυτή την ώρα βρίσκεται στον Καφιρέα. Παρακολουθείται διαρκώς από πολεμικό πλοίο του ελληνικού Στόλου.

Πρόκειται για άλλη μία συνήθη τακτική επίδειξη δύναμης της Τουρκίας, εκτιμούν πηγές του ελληνικού Ναυτικού.


Πηγή: onalert/newpost.gr

Read more...

Διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών για τις νέες φορολογικές κλίμακες

Αναλυτικός πίνακας

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Διευκρινίσεις σχετικά με την επιβάρυνση που θα υποστούν οι φορολογούμενοι από τις νέες φορολογικές κλίμακες έδωσε το Σάββατο το υπουργείο Οικονομικών.

Δείτε τον πίνακα εδώ.

Στην ανακοίνωσή αναφέρεται: «Mε αφορμή δημοσιεύματα, σχόλια, υπολογισμούς και παραδείγματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τη συνολική φορολογική επιβάρυνση των διαφόρων εισοδηματικών κατηγοριών επί τη βάσει των ρυθμίσεων που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας δέσμης των μέτρων που τελούν υπό ψήφιση, το υπουργείο Οικονομικών δίνει στη δημοσιότητα πίνακες, από τους οποίους προκύπτει η μέση συνολική επιβάρυνση των διαφόρων εισοδηματικών κατηγοριών, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

» Από τους επισυναπτόμενους αυτούς πίνακες προκύπτει ότι η μέση συνολική επιβάρυνση για μία οικογένεια με δύο παιδιά, κλιμακώνεται από το 2,5% για ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ μέχρι το 40,3% για ετήσιο εισόδημα 150.000 ευρώ.

» Στο ενδιάμεσο της κλίμακας, παρατηρείται πως η μέση επιβάρυνση για μία οικογένεια με δύο παιδιά και εισόδημα:

  • 20.000 ευρώ είναι 11,1%,
  • 30.000 ευρώ είναι 18,4%
  • 50.000 ευρώ είναι 26,4%
  • 100.000 ευρώ είναι 35%
  • 150.000 ευρώ είναι 40,3%
» Στα δηλωμένα συνεπώς εισοδήματα διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική δικαιοσύνη» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

«Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας και της κοινωνίας μας και η άγρια αδικία που συντελείται σε βάρος των δηλωμένων εισοδημάτων είναι η απόκρυψη εισοδήματος, η φοροδιαφυγή και οι παραοικονομικές δραστηριότητες που εδώ και πολλές δεκαετίες αλλοιώνουν τα μακροοικονομικά, δημοσιονομικά και αναπτυξιακά δεδομένα της χώρας και έχουν οδηγήσει το κράτος, αλλά και συνολικά την εθνική οικονομία σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και υπαρξιακό κίνδυνο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Στην ανατροπή αυτής της κατάστασης και στην διόρθωση αυτής της μεγάλης αδικίας κατατείνουν όλα τα διαρθρωτικά μέτρα που έχουμε λάβει για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη σύλληψη μη δηλωμένων εισοδημάτων.

» Υπενθυμίζουμε ότι τέτοια μέτρα που έχουν θεσπιστεί τους τελευταίους μήνες, είναι:

  • η άρση του τραπεζικού απορρήτου
  • η δημοσίευση των επωνυμιών και των ονομάτων των μεγάλων οφειλετών του δημοσίου
  • η εντατική χρήση των τεκμηρίων
  • το τέλος άσκησης επιτηδεύματος ή ελευθέρου επαγγέλματος, κοκ
»Όλα αυτά τα μέτρα θα κωδικοποιηθούν και θα συμπληρωθούν με την ψήφιση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, που θα είναι η αμέσως επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Άμεση προσφυγή στις κάλπες ζητεί ο Αλέξης Τσίπρας

«Αρπάζουν την περιουσία του λαού»

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας (Φωτογραφία: Eurokinissi )



Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αναλαμβάνει δεσμεύσεις αποκεφαλισμού του λαού ερήμην του και πως μετατρέπει τη χώρα σε αποικιοκρατούμενη χώρα με τις αποφάσεις για τη δημόσια περιουσία.

«Πρώτα έκλεψαν τη ψήφο του λαού και τώρα αρπάζουν την περιουσία του» αναφέρει χαρακτηριστικά. Σημειώνει, δε, ότι το κούρεμα του χρέους είναι αναπόφευκτο, αλλά «προσπαθούν να το κάνουν συντεταγμένα γιατί το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας τρομοκρατεί την Ευρώπη και τις αγορές».

Υπογραμμίζει, τέλος, την επιδίωξή του να συναντηθεί πολιτικά η Αριστερά με δυνάμεις και στελέχη που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ προτείνοντας και πάλι τη συγκρότηση αντι-μνημονιακού μετώπου με αριστερό προσανατολισμό.-

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

ΠΑΤΡΑ: "Χτίζουν" και "κλειδώνουν" τα ρολόγια της ΔΕΗ...



Kαι ακόμη δεν έχουν δει τίποτα τα μάτια μας! Αναφερόμαστε στα περιστατικά που καλούνται ν' αντιμετωπίσουν υπάλληλοι ή συνεργαζόμενοι με την ΔΕΗ που καλούνται να... κάνουν διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών!
Πανελλήνιο σάλο προκάλεσε το παλαιότερο δημοσίευμα του «Κόσμου» με δύο αδέλφια που απείλησαν με καραμπίνα υπάλληλο της ΔΕΗ, ο οποίος επιχείρησε να κόψει το ρεύμα, και ο οποίος αναγκάστηκε να επανέλθει στο σπίτι... συνοδεία περιπολικού της Αστυνομίας. Και το άλλο περιστατικό που πρόσφατα ο «Antenna» μετέδωσε με εργολάβο - συνεργαζόμενο με την ΔΕΗ από την Αχαΐα, ο οποίος δήλωσε πως παραιτείται από τη διαδικασία διακοπών ρεύματος γιατί έχει επιβαρυνθεί η ψυχολογία του και δεν μπορεί να αντέχει άλλο να βλέπει μπροστά του ανθρώπινα δράματα!
Το ότι τα πράγματα αρχίζουν και αγριεύουν αποδεικνύεται από τρία ακόμη περιστατικά που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο «Κόσμος» και τα οποία γνωρίζουν υπάλληλοι της ΔΕΗ αλλά και διευθυντικά στελέχη:

* Σε χωριό της Δυτικής Ελλάδος, ιδιοκτήτης ακινήτου επιχείρησε να «χτίσει» το ρολόι του, ώστε σε περίπτωση οφειλής να μην μπορεί ο υπάλληλος της ΔΕΗ να το σφραγίσει! Συνετίστηκε, όμως, όταν συγχωριανός του που εργάζεται στη δημόσια επιχείρηση τον ενημέρωσε πως... τσάμπα κόπο θα κάνει, αφού μπορούν να κάνουν διακοπή και από αλλού!

* Σε κάποιες πολυκατοικίες της Πάτρας ιδιοκτήτες διαμερισμάτων (μετά από συνεννόηση) κλειδώνουν με λουκέτα το χώρο που βρίσκονται τα ρολόγια της ΔΕΗ, έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση στον εργολάβο ή τον υπάλληλο της εταιρείας που θέλει να κάνει διακοπή.

* Σε πολυκατοικίες της Πάτρας, οι ένοικοι και οι ιδιοκτήτες έχουν αποφασίσει να κατεβαίνουν... μαζεμένοι, όταν υπάλληλος της ΔΕΗ χτυπήσει κάποιο κουδούνι για να κάνει διακοπή. Δεν λείπουν οι εντάσεις και τα επεισόδια, ιδιαίτερα σε περίπτωση που ο οφειλέτης αντιμετωπίζει προβλήματα, γνωστά στους συγκάτοικούς του!

Πάνω από 100 οι διακανονισμοί!
Σα να μην έφταναν αυτά τα ανθρώπινα δράματα συνεχίζονται και στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων! Πάνω από εκατό υπολογίζονται οι πελάτες της ΔΕΗ που επιθυμούν καθημερινά να κάνουν διακανονισμό! «Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, όταν στο τιμολόγιο θα μπει και το χαράτσι», δήλωσε στον «Κόσμο» ο συνδικαλιστής Θεόδωρος Κανελλόπουλος.
dete.gr



Read more...

Πάνω από 12.000 νέοι Έλληνες περιμένουν το «εισιτήριο» για Αυστραλία...



Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατούν οι αυστραλιανές αρχές την διήμερη εκδήλωση που διοργανώνει στην Αθήνα το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας, με σκοπό την ... ενημέρωση των Ελλήνων που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη μακρινή χώρα.

Οι εκδηλώσεις δεν θα καλυφθούν από τον Τύπο, ενώ ο ακριβής τόπος και η ώρα διεξαγωγής θα γνωστοποιηθούν μόνο σε όσους έλαβαν σχετική πρόσκληση να παρευρεθούν.

Ο αριθμός των Ελλήνων που ενδιαφέρθηκε για τις εκδηλώσεις ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ο περιορισμένος εξαρχής αριθμός αιτήσεων που θα γινόταν δεκτός, υπερκαλύφθηκε σε ελάχιστα 24ωρα. Σύμφωνα με διάφορες πηγές που επικαλείται μερίδα του ομογενειακού Τύπου στην Αυστραλία, οι ενδιαφερόμενοι κυμάνθηκαν μεταξύ 10 και 12 χιλιάδων «σε πρώτη φάση». Σημειώνεται πως η συμμετοχή στις ενημερωτικές ημερίδες δεν εγγυάται απαραίτητα την έγκριση βίζας.

Από την άλλη, όσοι από τους ενδιαφερόμενους δεν λάβουν πρόσκληση δεν πρέπει να συμπεράνουν ότι δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις για να υποβάλουν αίτηση επαγγελματικής μετανάστευσης.

Σύμφωνα με την πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα «παρόλο που υπάρχει κάποια αύξηση του ενδιαφέροντος των Ελλήνων σχετικά με τα μεταναστευτικά προγράμματα της Αυστραλίας, δεν υπάρχει κάποια αύξηση στον αριθμό αιτήσεων για επαγγελματική μετανάστευση από την Ελλάδα στην Αυστραλία. Ο αριθμός Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία παραμένει ελάχιστος (περίπου 100 άτομα ετησίως)», ενώ τονίζεται πως δεν υπάρχει καμία ευνοϊκή ρύθμιση ή ποσόστωση για τους Έλληνες, αλλά ισχύουν οι νόμοι της χώρας, όπως για κάθε αλλοδαπό που επιθυμεί να μεταναστεύσει στην Αυστραλία.


Η Αυστραλία χρειάζεται περίπου 180.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, οι οποίες καλύπτονται από αλλοδαπούς που διαθέτουν μία από τις 183 ειδικότητες υψηλής ζήτησης στην Αυστραλία. Η σχετική λίστα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του αρμόδιου υπουργείου (www.immi.gov.au) και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μηχανικούς, επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας, ειδικευμένους εργάτες από τους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, των κατασκευών, της ηλεκτρολογίας και της μηχανολογίας.

Ακόμη, απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνει δεκτή αίτηση μετανάστευσης μέσω εξειδικευμένης εργασίας είναι ο ενδιαφερόμενος να είναι κάτω των 50 ετών και να γνωρίζει αγγλικά.
newpost.gr



Read more...

Σχέδιο Παπανδρέου για "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας"

Σχέδιο αποχώρησης από την πρωθυπουργία ενόψει του κινδύνου χρεοκοπίας. Διαβάστε στο NEWS 247 για την "αναζοπύρωση" των σεναρίων συγκρότησης κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης

http://news247.gr

Σε ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης υπό τον κίνδυνο κρατικής χρεοκοπίας αναφέρεται αναλυτικό δημοσίευμα της "Ημερησίας του Σαββάτου".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναδημοσίεσε και το Reuters, ο πρωθυπουργός προτείνει τη σύγκληση διευρυμένου Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, στο οποίο θα μετάσχουν και οι πρώην πρωθυπουργοί, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης και Κώστας Καραμανλής.

Στη συνάντηση αυτή, ο κ. Παπανδρέου θα δηλώσει - και πάλι - έτοιμος να εξαιρέσει τον εαυτό του από την πρωθυπουργία για να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, θέτοντας προ των ευθυνών του το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Η νέα συμφωνία με τους δανειστές της Ελλάδας θα προϋποθέτει μερική εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, που απαιτεί τη συγκέντρωση 180 ψήφων και με αποτελεί βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει εξ ολοκλήρου το κυβερνών κόμμα.

Κατά συνέπεια, προτάσσεται ως ενδεδειγμένη λύση η συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, μέσα από την υπάρχουσα Βουλή, που θα εγκρίνει το Μνημόνιο.

Το πρόσωπο μάλιστα κοινής αποδοχής, στο οποίο θα εκχωρηθεί η εξουσία, θα είναι άλλο από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο ο κ. Παπανδρέου είχε διαπραγματευτεί ξανά για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας και τον Ιούνιο.

Εκλογές ή κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης;

Οι δρόμοι για μία εκ νέου "νομιμοποίηση" της κυβέρνησης είναι δύο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Ο πρώτος είναι να προκηρυχθούν εκλογές, που θα ήταν καταστροφικές στην παρούσα φάση και ο δεύτερος είναι μία κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης.

Στο δημοσιεύματα αναφέρεται με σημερινό του άρθρο το πρακτορείο Reuters.

Πάντως, τα όσα αναφέρονται διέψευσε στο ίδιο το πρακτορείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Το πρακτορείο πάντως υπενθυμίζει την πρόταση που είχε κάνει τον Ιούνιο ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Το Reuters καταλήγει με αναφορά στο κρίσιμο ραντεβού των Ευρωπαίων ηγετών στις 17-18 Οκτωβρίου, με αντικείμενο τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, πιθανώς με μεγαλύτερο του 21% κούρεμα στο ελληνικό χρέος.


Read more...

Ο πρωθυπουργός να πάει στη Σύνοδο με «εθνική γραμμή», λέει η Α.Διαμαντοπούλου

Ανάγκη συνεννόησης

Θα συμφωνούσα με οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας να βγει από το αδιέξοδο, λέει η υπουργός
Θα συμφωνούσα με οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας να βγει από το αδιέξοδο, λέει η υπουργός (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Η χώρα χρειάζεται πολιτικές έκτακτης ανάγκης, σημειώνει η Αννα Διαμαντοπούλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εξάντλησης κάθε προσπάθειας συνεννόησης, ώστε ο πρωθυπουργός να πάει στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου με κοινά συμφωνημένη εθνική γραμμή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» η υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι το μέγεθος της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα δεν επιτρέπει ούτε κομματικές ούτε προσωπικές στρατηγικές.

«Με αυτή την έννοια θα συμφωνούσα με οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας να βγει από το αδιέξοδο, και νομίζω ότι το έχω αποδείξει στην πράξη» εξηγεί.

Σε ερώτηση για το αν είναι «δημοκρατικά επιτρεπτή» μία τέτοια κυβερνητική λύση χωρίς να έχουν προηγούμενως γίνει εκλογές, η υπουργός απαντά ότι όλες οι πολιτικές επιλογές που κινούνται μέσα στο πλαίσιο της συνταγματικής μας νομιμότητας είναι δημοκρατικά επιτρεπτές.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η «Ημερησία» του Σαββάτου. Κατά την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός φέρεται να εξετάζει τη δυνατότητα να ζητήσει τη σύγκληση διευρυμένου Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή και των πρώην πρωθυπουργών Κ.Σημίτη, Κ.Καραμανλή και Κ.Μητσοτάκη.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης τόνισε: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Θυμίζουμε ότι εμείς την πρόταση αυτή την περιφέρουμε περισσότερο από έναν χρόνο. Αν είχε γίνει δεκτή, θα είχαν περισωθεί πάρα πολλά πράγματα…»

Οριστικές εξελίξεις για την διεύθετηση του ελληνικού χρέους προβλέπει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA την Παρασκευή.

Η ίδια αναφέρθηκε και στο θέμα της συνεννόησης, ζητώντας τη σύγκληση του Συμβουλίου Δημοκρατίας υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ζήτησε μάλιστα να υπάρχουν και πρακτικά, «ώστε να γνωρίζουμε στο μέλλον πώς τοποθετήθηκε ο καθένας», και στη συνέχεια να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ανάγκης.

«Και αν αυτό δεν γίνει τώρα, θα γίνει μετά τις εκλογές και αυτό με πολύ μεγάλο κόστος» σημείωσε.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ τα «κοράκια» του χρυσού!

Απελπισμένοι Ελληνες αναζητούν ζεστό χρήμα


http://img.protothema.gr/E1870B69557EAE86AB008539F389E920.jpg
«ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ. Μην χάνετε άλλο χρόνο! Μετατρέψτε τα κοσμήματά σας! ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ. ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ. Ο,τιδήποτε περιέχει ΧΡΥΣΟ & ΑΣΗΜΙ. Κοσμήματα που δεν φοράτε! Κερδίστε από την υψηλότερη τιμή ΧΡΥΣΟΥ των 30 τελευταίων ετών! Δεχόμαστε ΕΝΕΧΥΡΑ χρυσών αντικειμένων. ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ. Κατόπιν ραντεβού για την απόλυτη εχεμύθειά σας» γράφει το διαφημιστικό φυλλάδιο πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Και από κάτω ένα κινητό τηλέφωνο που συνήθως απαντά μια γυναικεία φωνή για να καλέσει τον ενδιαφερόμενο να φέρει τα κοσμήματά του στον δεύτερο όροφο μιας πολυκατοικίας σε κάποια γειτονιά της Αθήνας. Εκεί τα τιμαλφή θα ζυγιστούν, θα εκτιμηθούν. Εκεί το έμπειρο μάτι του «αρπακτικού» θα ζυγίσει και θα εκτιμήσει το μέγεθος της ανάγκης του πωλητή και αναλόγως θα του κάνει και την προσφορά. Η συμφωνία θα κλειστεί, η ανταλλαγή θα γίνει χέρι με χέρι και όσο για απόδειξη ούτε λόγος.

Σκηνή βγαλμένη από τη σύγχρονη καθημερινότητα όπου χιλιάδες Έλληνες ωθούνται από τα χρέη και την φτώχεια στα λεγόμενα «κοράκια» που παντού και πάντοτε σε περιόδους οικονομικής κρίσης προσφέρουν «ζεστό χρήμα», με αντάλλαγμα βέβαια τα χρυσαφικά που διαθέτει η κάθε οικογένεια.

Με την οικονομική κρίση να μαίνεται και την ανεργία να χτυπά ανελέητα χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, η ανάγκη για ρευστό, οδηγεί όλο και περισσότερους στα νύχια των «κορακιών» όπως και αποκαλούνται στην γλώσσα της αγοράς;

Ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, κοντά σε σταθμούς του μετρό, αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), ετοιμάζεται να ξεκινήσει έρευνα σε βάθος για να εντοπίσει τον τρόπο που λειτουργεί αυτή η ανθούσα όσο και ιδιόμορφη αγορά. Στόχος είναι να βρεθούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής, όσο και «ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

Το ΣΔΟΕ οργανώνει και μεθοδεύει έναν καθολικό και σαρωτικό έλεγχο σε όλα αυτά τα «μαγαζιά του χρήματος», σε μια προσπάθεια καταρχάς να εντοπιστούν παραβάσεις οικονομικού και ποινικού χαρακτήρα και σε δεύτερο επίπεδο να μπει τάξη σε μια καινούργια και άναρχη αγορά.


Σύμφωνα με πληροφορίες ερωτήματα προκαλεί στο ΣΔΟΕ η ραγδαία εξάπλωση στην αγορά τόσο πολλών «αγοραστών χρυσού» και μάλιστα εν μέσω κρίσης. Εντύπωση έχει προκαλέσει επίσης η ύπαρξη τόσων πολλών με τέτοια ρευστότητα, που μπορούν να δανείζουν τους συμπολίτες τους με αντάλλαγμα τα χρυσαφικά τους και το ερώτημα που προκύπτει είναι πού διοχετεύεται όλος αυτός ο συσσωρευμένος χρυσός.



Ενα ακόμη ερώτημα που απασχολεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος είναι αν όλα αυτά τα καταστήματα αποδίδουν φόρους, έχουν υπαλλήλους, αποδίδουν ασφαλιστικές εισφορές ή πρόκειται για ένα Ελντοράντο μαύρου χρήματος και αδήλωτης εργασίας.
Read more...

Με καθαρές θέσεις στην ασαφή Σύνοδο του ΕΛΚ ο Σαμαράς

http://newpost.gr
Με καθαρές θέσεις στην ασαφή Σύνοδο του ΕΛΚ ο Σαμαράς
Ανιχνευτικά κινούνται στην ΝΔ εν όψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος -που θα προηγηθεί της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής- προκειμένου να καταλήξουν στη στάση που θα τηρήσει ο Αντώνης Σαμαράς απέναντι στους ευρωπαίους ηγέτες.



Στην Συγγρού αναμένουν την τελική πρόταση που θα πέσει στο τραπέζι –αν τελικά υπάρξει τέτοια- καθώς, μέχρι στιγμής με την ...τρικυμία εν κρανίω που επικρατεί στους ευωπαϊκούς κόλπους, παραμένει ασφαές το στίγμα της Σ.Κ.


Στην ΝΔ αντιλαμβάνονται την επικείμενη σύνοδο του ΕΛΚ ως την πλέον απροσδιόριστη απ’ όσες έχουν υπάρξει ως σήμερα, τουλάχιστον στο επίπεδο της κατεύθυνσης. Στη λογική αυτή αναμένουν τα συμπεράσματα της συνάντησης Σαρκοζί- Μέρκελ αλλά και τη συνεδρίαση του ΚΟΡΕΠΕΡ συνεκτιμώντας ότι θα προκύψει κάποιος βασικός άξονα, πάνω στον οποία θα κινηθούν οι συνομιλίες της Συνόδου Κορυφής.


Σε κάθε περίπτωση, οι θέσεις της ΝΔ είναι δεδομένες και ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμάται ότι δε θα παρεκκλίνει κατ’ ελάχιστον. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη Σύνοδο του ΕΛΚ, ο ίδιος είχε κάνει λόγο ουσιαστικά για προδιαγεγραμμένη αποτυχία του σχεδίου που εφαρμοζόταν για την Ελλάδα και για την ανάγκη εξεύρεσης και εφαρμογής εναλλακτικού σχεδίου και, τελικά, για την επιβαλλόμενη ευρωπαϊκή στροφή σε πολιτικές με χαρακτηριστικά αλληλεγγύης.

Σε αντίθεση με το τι είχε αντιμετωπίσει την προηγούμενη φορά ο κ. Σαμαράς, οι επιτελείς του Προέδρου της ΝΔ, αυτή τη φορά αναμένουν διαλλακτικότερη στάση από την πλευρά των Ευρωπαίων καθώς είναι πλέον προφανής η συνάφεια του ελληνικού προβλήματος με την ευρύτερη ευρωπαϊκή κρίση. Διάσταση που ήδη από τις προηγούμενες συνεδριάσεις της Συνόδου του ΕΛΚ, έιχε επιχειρήσει να αναδείξει με ανάγλυφο τρόπο ο Α. Σαμαράς.
Επιπρόσθετα βέβαια, είναι χαρακτηριστικό ότι η στροφή στη στάση των αδελφών προς την ΝΔ ευρωπαϊκών κομμάτων, αποτυπώθηκε από τη συνεδρίαση ήδη των εκπροσώπων των κομμάτων, αρμοδίων για τις διεθνείς σχέσεις, η οποία παραδοσιακά πραγμτοποιείται, περίπου ένα μήνα πριν από την κάθε Σύνοδο του ΕΛΚ.


Οι διαθέσεις είχαν διαφανεί την προηγούμενη φορά με μια συνολική επίθεση έναντι της ΝΔ. Αντιθέτως, στη συνάντηση που πραγματοποίηκε στις 17 Σεπτεμβρίου εν όψει της επικείμενης Συνόδου του ΕΛΚ, εκπρόσωποι χωρών -με ετερόκλητα μάλιστα χαρακτηριστικά- απευθυνόμενοι στην ελληνική αντιπροσωπεία εμφανίστηκαν να αντιλαμβάνονται τις «γαλάζιες» θέσεις απέναντι στο ευρω-ελληνικό πρόβλημα.


Πάνος Ρασσιάς
Read more...

Η κρίση στην Ευρωζώνη επί τάπητος στη συνάντηση Σαρκοζί-Λαγκάρντ στο Παρίσι

Σαββατοκύριακο κρίσιμων επαφών

H Κριστίν Λαγκάρντ κατά την άφιξή της στο Μέγαρο των Ηλυσίων
H Κριστίν Λαγκάρντ κατά την άφιξή της στο Μέγαρο των Ηλυσίων (Φωτογραφία: Reuters )


Παρίσι
Μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί με την τέως υπουργό Οικονομικών του και νυν γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Δηλώσεις δεν έγιναν, ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι συζητήθηκε η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, όπως και G20 στη Νίκαια.

Μετά τη συνάντηση η Λαγκάρντ, την οποία συνόδευσε στην εξωτερική σκάλα του προεδρικού μεγάρου ο Γάλλος πρόεδρος, μπήκε στο αυτοκίνητό της χωρίς προηγουμένως να κάνει καμία δήλωση.

Η Λαγκάρντ δεν είχε κάνει καμία δήλωση ούτε κατά την άφιξή της στο προεδρικό μέγαρο.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο Νικολά Σαρκοζί θα μεταβεί στο Βερολίνο, προκειμένου να συναντηθεί με την Γερμανή καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Μεγαλοφοροφυγάδες που δεν δηλώναν ούτε 1 ευρώ στην εφορία

Οι περισσότεροι είναι γιατροί


http://img.protothema.gr/F8404A04FE7407D63AB9529C7CF991D4.jpg
Σοκ προκαλούν οι πληροφορίες για μεγαλοφοροφυγάδες που δεν δηλώναν ούτε καν 1 ευρώ στην εφορία! Κατά τις έρευνες για την επώνυμη φοροδιαφυγή το ΣΔΟΕ βρήκε συνολικά 2 δισ. ευρώ σε 77 τραπεζικούς λογαριασμούς, οι ιδιοκτήτες των οποίων δηλώνουν... ανεπάγγελτοι ή δεν ξέρουν καν τι θα πει η λέξη «εφορία». Σχεδόν οι μισοί πάντως από τους 77 είναι γιατροί, ενώ 3 εξ αυτών είναι και διοικητές νοσοκομείων.

Για παράδειγμα, κομμωτής με καταθέσεις 423.531 ευρώ δεν έχει υποβάλλει δηλώσεις εισοδήματος στην εφορία εδώ και δύο χρόνια, ενώ αστρολόγος με καταθέσεις 2,194 εκ. ευρώ δεν υπέβαλε ποτέ στη ζωή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα Νέα», στη λίστα υπάρχει και Θεσσαλονικι;oς που δηλώνει ανεπάγγελτος και με μηδενικό εισόδημα έχει καταθέσεις 218,9 εκ.ευρώ μέσα σε έξι χρόνια, ενώ αγρότης δηλώνει εισοδήματα 106.000 ευρώ και διαθέτει καταθέσεις 10, 6 εκ. ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση:
- Μάνατζερ ποδοσφαίρου με μηδενική φορολογική δήλωση το 2000 είχε καταθέσεις 117.338 ευρώ. Ως το 2009 είχε δηλώσει στην εφορία 278.005 ευρώ αλλά είχε καταθέσεις 1,766 εκ. ευρώ.
- εταιρεία πολύτιμων λίθων δήλωσε έσοδα 1,753 εκ ευρώ σε τέσσερα χρόνια και καταθέσεις την ίδια περίοδο 22,539 εκ. ευρώ.
- γιατρός από την Αττική, ο οποιος από το 2004 ως το 2010 δήλωσε εισοδήματα 1,611 εκ. ευρώ αλλά είχε καταθέσεις 3,797 εκ. ευρώ.
- Συνταξιούχος αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, εμφανίζεται να έχει εισοδήματα 227.538 ευρώ αλλά είχε καταθέσεις 2,041 εκ. ευρώ. Τεχνική εταιρεία με έδρα την Αττική είχε έσοδα 14 εκ. ευρώ για το 2009 αλλά είχε καταθέσεις τον ίδιο χρόνο 30 εκ.ευρώ.
- Οφθαλμίατρος από την Αττική είχε καταθέσεις 3,446 εκ. ευρώ για την τριετία 2007-10 αλλά δηλωθέντα εισοδήματα 2,643 εκ ευρώ.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, το ΣΔΟΕ υπό την εντολή του εισαγγελέα Ι. Διώτη, επεξεργάζεται στοιχεία για 2.000 τραπεζικούς λογαριασμούς ενώ έχει υποβάλλει αιτήματα στις τράπεζες και για το άνοιγμα άλλων 2.000 λογαριασμών.
Read more...

Νέα συνάντηση Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας

Όλα για την 6η δόση

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Νέα συνάντηση θα έχει το απόγευμα του Σαββάτου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τους επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο των συζητήσεων, που άρχισαν από τα μέσα Αυγούστου για την έγκριση της 6ης δόσης και την αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.

Κατά τις συναντήσεις αυτές εξετάζονται τα μέτρα του μνημονίου για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική και σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, έχει ήδη ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του.

Παράγοντες που είναι κοντά στις συζητήσεις αναφέρουν ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας μπορεί να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν νέες επαφές και με άλλα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα είναι πιθανότατα έτοιμη έως τις 24 Οκτωβρίου. Εξάλλου, ο επικεφαλής από πλευράς ΔΝΤ στο κλιμάκιο της τρόικας, Πολ Τόμσεν, φέρεται να έχει δηλώσει ότι απομένει σίγουρα κάποιος καιρός έως ότου υπάρξει κατάληξη, αλλά πιστεύει ότι η αξιολόγηση αναμένεται να είναι θετική.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, η έκθεση δεν θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 17 Οκτωβρίου, αν και θα υπάρχει τότε μια πρώτη ακριβής εικόνα για την πορεία του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημοσίου χρέους. Η εικόνα αυτή μπορεί να αποτελέσει και τη βάση, για να αρχίσουν οι διαδικασίες για τη δανειοδότηση της Ελλάδας με το νέο πρόγραμμα (η 6η δόση να αποτελέσει και την 1η δόση του νέου προγράμματος δανεισμού) και με πιο αυστηρούς όρους εποπτείας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Κλειστά και βαρέα επαγγέλματα στη συνάντηση με τρόικα

Σύμφωνα με το υπουργείο "σημειώθηκε πρόοδος"


http://img.protothema.gr/6E614549EBBFAD07D207E6D484180384.jpg
Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής η νέα σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, κατά τη σύσκεψη σημειώθηκε πρόοδος και ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου, ενώ οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και το Σάββατο με τον ίδιο ρυθμό.

Επί τάπητος τέθηκαν τα βαρέα και ανθυγιεινά, η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και το μνημόνιο της ΕΕ.

Κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών την Πέμπτη, ο κ. Βενιζέλος εξέθεσε τις αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, το ενιαίο μισθολόγιο και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ υπήρξε συμφωνία για το μνημόνιο του ΔΝΤ.

Πάντως, το μεσημέρι ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν εξέφρασε την ελπίδα ότι η αξιολόγηση της τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σύντομα και μάλιστα θα είναι θετική, διευκρινίζοντας πάντως ότι οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

«Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο, αλλά παραμένουν ακόμα προς συζήτηση κάποια σημαντικά θέματα», δήλωσε ο Τόμσεν σε δημοσιογράφους.
Read more...

Κατάληψη του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου από τους εργαζόμενους









Κατάληψη του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου από τους εργαζόμενους
Το κεντρικό κτίριο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) κατέλαβαν σήμερα οι εργαζόμενοι σε αυτό, προκειμένου «να αποτρέψουν τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση κατάργησή του».



Τους καταληψίες επισκέφθηκε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδ. Δρίτσας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, όπως ανακοινώθηκε, συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΝΑΤ Χρήστο Φωτίου με τον οποίο συζήτησε τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τους έχουν οδηγήσει στην απόφαση για σειρά κινητοποιήσεων.

Στη συνέχεια ο κ. Δρίτσας μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων του ΝΑΤ, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το αρχαιότερο ασφαλιστικό ταμείο, το ΝΑΤ, και μάλιστα άμεσα και εν κρυπτώ, είναι δηλωτική των προθέσεών της έναντι των εργαζομένων στο Ταμείο και των ασφαλισμένων ναυτικών.

Οι αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθούνται γεννούν βάσιμες υποψίες ότι αυτές οι προθέσεις σχετίζονται με την μείωση του ήδη αποδυναμωμένου στελεχιακού δυναμικού μέσω απολύσεων και ασφαλώς με την περαιτέρω μείωση των συντάξεων των ναυτικών.

Οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ και οι ασφαλισμένοι σε αυτό δικαιούνται να γνωρίζουν με σαφήνεια ποια είναι τα κυβερνητικά σχέδια για το μέλλον του ΝΑΤ».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...

Κάνει στριπτίζ και ζητά την ψήφο του λαού

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=576738&v=0&q=80&w=300&h=225Όταν η πολιτική ένταση κορυφώνεται, μπορεί να συμβεί και αυτό: μια προεκλογική εκστρατεία εμπνευσμένη από τη γνωστή ταινία "Βασικό Ένστικτο"...

Η πρωτοβουλία ανήκει στην 23χρονη υποψήφια της Αριστερής Δημοκρατικής Συμμαχίας για τις εθνικές εκλογές της Πολωνίας, Katarzyna Lenart, η οποία πρωταγωνιστεί σε μια άκρως τολμηρή τηλεοπτική διαφήμιση.

Η νεαρή υποψήφια παρουσιάζεται στους ψηφοφόρους με ένα βίντεο, στο οποίο αναπαριστά την περίφημη σκηνή της ταινίας, όπου η Σάρον Στόουν επιδίδεται σε ένα ερωτικό παιχνίδι , σταυρώνοντας µε ηδυπάθεια τα πόδια της.

Στη συνέχεια, η Lenart βγάζει το πουκάμισό της και μένει με το σουτιέν.

Η διαφήμιση ολοκληρώνεται με τη φράση: "Θέλετε περισσότερα; Ψηφίστε Sld. Μόνο εμείς μπορούμε να κάνουμε περισσότερα".

.nooz.gr
Read more...

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών...


Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών Σωκράτης Κάτσικας. Σύμφωνα με πληροφορίες που...
επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η παραίτηση του κ. Κάτσικα δεν οφείλεται σε κάποια διαφωνία με την πολιτική του υπουργείου, αλλά στην απόφασή του να επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα.
Ο κ. Κάτσικας είναι καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπου είναι και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Τεχνο-οικονομική Διοίκηση και Ασφάλεια Συστημάτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ολόκληρη η εγκύκλιος - φωτιά της Ιεραρχίας για τους φόρους...

"Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ευρισκομένη σε Συνεδρία κατά την ετήσια συνέλευση Αυτής από 4 έως 7 Οκτωβρίου ε.ε., απεφάσισεν ομοφώνως να απευθυνθή προς το Ποίμνιο Αυτής, με αποκλειστικό θέμα την οξύτατη οικονομική κρίση που ξέσπασε στην Πατρίδα μας, με αβάσταχτες και δυσμενέστατες συνθήκες για τον λαό και την αξιοπρέπειά μας, ως Γένους στην κονίστρα των λαών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.Πριν από οποιαδήποτε λεκτική διατύπωση επικοινωνίας μαζί σας και αναφοράς στο επίμαχο αυτό θέμα, θέλουμε να...
σας διαβεβαιώσουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, ότι όλοι εμείς οι Επίσκοποι και πνευματικοί Ποιμένες της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Πατέρες και Αδελφοί σας, μετά των συλλειτουργών και συνεργατών μας Ιερέων από άκρου εις άκρον της Πατρίδος μας, προσευχόμεθα αδιαλείπτως προς τον Τριαδικόν Θεόν, την Παναγία πανάχραντον Μητέρα του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού και τους προστάτες Αγίους μας, για να επιβλέψουν επί την ταπείνωσή μας και να μας εξαγάγουν από την δεινή αυτή περιπέτεια στα δύσβατα μονοπάτια και τα ελώδη θολά νερά της ανελπίστου αυτής πραγματικότητος.
Αδέλφια μας και παιδιά μας.
Τούτη την ώρα της σκληρής δοκιμασίας μας, των αμφιβολιών και των απογοητεύσεων, των φημών και των εικασιών για το πιθανό ζοφερό μέλλον της Πατρίδος μας και για τις δυσάρεστες συνέπειες από την αφαίρεση ατομικών δικαιωμάτων μας, σας προτρέπουμε και σας παρακαλούμε να ακούσετε ουσιαστικές αλήθειες, οι οποίες αναφέρονται στην προβληματική της παρούσας εφιαλτικής όντως καταστάσεως, που κατά γενική εκτίμηση δεν είναι μόνον οικονομική, αλλά και βαθύτατα ηθική και πνευματική, αφού η κυριαρχία της αμαρτίας, χωρίς μετάνοια, είναι η αιτία παντός κακού σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία και εποχή.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, διαχρονικά, και αναλόγως προς τις ανάγκες κάθε εποχής, συμπαρίσταται στους αδυνάτους και στους ενδεείς και παρηγορεί τους πονεμένους με έμπρακτες ενέργειες συναντιλήψεως και αγάπης εν Χριστώ.
Έτσι και τώρα η Εκκλησία μας συμπαρίσταται και θα συνεχίση να βοηθή όσον δύναται, με τα μέσα που διαθέτει, όσους πλήττονται καίρια από την λαίλαπα της οικονομικής κρίσεως.
Και βεβαίως τα εκκλησιαστικά ιδρύματα, τα εξατομικευμένα βοηθήματα, τα εξειδικευμένα κέντρα προνοίας και τα συσσίτια με τις χιλιάδες μερίδες φαγητού στους απόρους, χωρίς φυλετικές η θρησκευτικές διακρίσεις, συνεχίζονται.
Η Εκκλησία όμως σεβόμενη την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των εμπεριστάτων αδελφών μας ουδέποτε επεδίωξε τον σχολαστικό προσδιορισμό του ύψους και της έκτασης του προνοιακού, κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου Της, παρά τις κατά καιρούς προκλήσεις και αμφισβητήσεις, από μέρους ιδιοτελών κέντρων παραπληροφόρησης.
Δεν αγνούμε και δεν παραβλέπουμε σε καμμιά περίπτωση την σκληρή πραγματικότητα για τους χαμηλομίσθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους και τους απολυθέντες από τις δουλειές τους, τους αγανακτισμένους και τους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας, γι’ αυτό και τους συμπαραστεκόμεθα χωρίς καμία ιδιοτέλεια η αλλότριες επιδιώξεις.
Φθάνουν πια οι επιβαρύνσεις στους αδελφούς μας που έχουν χαμηλό εισόδημα και χαμηλή σύνταξη.
Φθάνουν πια οι φόροι και οι περικοπές των χαμηλών εισοδημάτων.
Φθάνουν πια οι στρατιές των ανέργων.
Αναζητήστε τους φοροδιαφυγάδες και ελέγξτε το κεφάλαιο.
Σε πολλές τοπικές κοινωνίες η προσφορά της Εκκλησίας στο επίπεδο της πρόνοιας και της κοινωνικής μέριμνας αντικαθιστά απόλυτα και αυτό το Κράτος, στο οποίο ο Έλληνας πολίτης καταθέτει τη φορολογία του και τις ασφαλιστικές εισφορές του.
Αν και δεν κρίνουμε σκόπιμο στην παρούσα συγκυρία να καταθέσουμε απολογιστικές θέσεις για τη διαχρονική προσφορά προς το λαό και το ποίμνιο της Εκκλησίας, εν τούτοις το συνεχές παραλήρημα της άγνοιας η της μυθοπλασίας σχετικά με τον αμύθητο πλούτο της ακίνητης περιουσίας Της, «τον οποίο θα πρέπει να μοιράσει στο λαό», μας οδηγεί να δηλώσουμε ότι η Εκκλησία θα δώσει ο,τι της απέμεινε όμως όταν Αυτή κρίνει χρονικά και με τον τρόπο που Αυτή γνωρίζει.
Αυτό το οποίο πρέπει να διατηρήσουμε είναι η ενότητα και η ομοψυχία μας, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα δεινά της κρίσης, και συγχρόνως να αναζητήσουμε πρότυπα επιβίωσης μέσα από μία διαδικασία ανθρωπίνων σχέσεων αλληλεγγύης και αλληλοβοηθείας, η οποία αποτελεί και τον κατ’ εξοχήν τρόπο ύπαρξης και ζωής. Συγχρόνως να επαναπροσδιορίσουμε τον στόχο και τον σκοπό της ζωής.
Να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς και να επανέλθουμε στις διαχρονικές και πατρογονικές μας ρίζες από τις οποίες θα αντλήσουμε πρότυπα ζωής και κοινωνίας.
Η υπέρβαση των εγωισμών μας, η αποδοχή του συνανθρώπου μας, η προσφορά μας προς αυτόν, ο σεβασμός μας προς την ιδιοπροσωπία του, η καταλλαγή και η συμβίωση όλων μαζί, σηματοδοτούν το νέο μοντέλο κοινωνίας, το οποίο ο Χριστός ευαγγελίζεται και η Εκκλησία προβάλλει, μέσα στη σκληρή σημερινή και απάνθρωπη κοσμική πραγματικότητα. Α
ς μην ξεχνάμε τον αγιογραφικό λόγο «αλλήλων τα βάρη βαστάζετε» (Γαλ. Στ , 2).
Πρέπει να ομολογήσουμε όλοι, ότι ενεπλάκημεν στα πλοκάμια της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας, ότι παραμερίσαμε τον Θεό και τις ευαγγελικές διδαχές Του, ότι εμπιστευθήκαμε τους εαυτούς μας ανεπιφύλακτα σε όλους τους διαχειριστές των καρπών και των μόχθων του ελληνικού λαού και οι οποίοι επειδή είχαν τις δικές τους υστεροβουλίες δεν απεδείχθησαν δίκαιοι και ειλικρινείς.
Αδέλφια μας και παιδιά μας, η Εκκλησία ως Μητέρα δεν πρόκειται ποτέ να σας απογοητεύσει και να σας εγκαταλείψει. Αγρυπνεί. Συνεχώς θα προσφέρει και θα προσφέρεται έμπρακτα, εστω και αν την αμφισβητούν. Σταθείτε κοντά Της, στηριχθείτε σε Αυτήν.
Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες των σκοπιμοτήτων και ακούστε το μήνυμα της ελπίδας και της προσδοκίας που σας απευθύνει για ένα καλύτερο αύριο, περισσότερο ανθρώπινο και κοινωνικό.
Το λοιπόν αδελφοί, «Χαίρετε, καταρτίζεσθε, παρακαλείσθε, ειρηνεύετε, το αυτό φρονήτε και ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης έσται μεθ’ υμών. Αμήν».

Αναρτήθηκε από το Press-gr

Read more...

Την Κυριακή η πολιτική αποκτάσταση του Αρη Βελουχιώτη από το ΚΚΕ

Με καθυστέρηση 66 έτων



Αθήνα
Εκδήλωση για την πολιτική αποκατάσταση καπετάνιου (και αρχηγού) του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη διοργανώνει το ΚΚΕ την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Λαού στη Λαμία.

Η εκδήλωση πραγματοποείται στο πλαίσιο της παρουσίασης της απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (16 Ιούλη 2011), σχετικά με τις αποκαταστάσεις του Νίκου Ζαχαριάδη και του Νίκου Βαβούδη και την πολιτική αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου.

Παρούσα θα είναι και η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, η οποία όμως δεν θα είναι η κεντρική ομιλήτρια, όπως συνέβη μία εβδομάδα πριν κατά την εκδήλωση αποκατάστασης του Νίκου Ζαχαριάδη.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου είχε πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την πλήρη αποκατάσταση του πρώην γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη. Ακολούθησε την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, η αποκατάσταση του στελέχους του κόμματος Νίκου Βαβούδη.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Διαφορετικό πρόγραμμα χρειάζεται η Ελλάδα, λέει ο Αντ.Μπόρχες του ΔΝΤ

Αναγκαία η «ποιοτικά διαφορετική προσέγγιση»

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «δεν είναι καθόλου ευχαριστημένο» με την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, σημείωσε ο Αντ.Μπόρχες
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «δεν είναι καθόλου ευχαριστημένο» με την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, σημείωσε ο Αντ.Μπόρχες (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Μόσχα, Ρωσία
Την εκτίμηση πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα ποιοτικά διαφορετικά πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να κάνει ανταγωνιστικότερη την οικονομία της κάνει ο Αντόνιο Μπόρχες του ΔΝΤ, επικεφαλής του τμήματος του Ταμείου για την Ευρώπη.

«Πιθανότατα, ανεξάρτητα από το ποιες ήταν οι προσδοκίες, θα χρειαστούμε ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα που θα συμπληρώνει τους δημοσιονομικούς στόχους για διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων και τη δημιουργία πιο ανταγωνιστικής οικονομίας» σημείωσε ο Μπόρχες σε συνέντευξή του στο Dow Jones Newswires από τη Μόσχα, όπου βρίσκεται.

To πακέτο θα πρέπει να είναι «ποιοτικά διαφορετικό», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως το Ταμείο δεν είναι «καθόλου ευχαριστημένο» με την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Μέχρι στιγμής, έχει υπάρξει ενδιαφέρον από χώρες της Μέσης Ανατολής και από άλλες περιοχές, είπε ο αξιωματούχος, τονίζοντας πως η Ελλάδα «πραγματικά πρέπει να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που της παρουσιάζεται».

New York Times: «Λάθος η λιτότητα»


Παράλληλα, οι New York Times στο κύριο άρθρο τους την Παρασκευή εκφράζουν την θέση πως δίκαια μεν η Ευρώπη απαιτεί από την Ελλάδα να προωθήσει οδυνηρές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της, αλλά κάνει το «σοβαρότατο λάθος» να ζητά ταυτόχρονα μέτρα λιτότητας που εγγυώνται την επιδείνωση της ύφεσης.

«Οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να εγκαταλείψουν τις πολιτικές λιτότητας που αποτελούν ανάχωμα για την ανάπτυξη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ισχυρότερες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής» σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, λέγοντας πως «οι απαιτήσεις για σκληρότερη λιτότητα πρέπει να αποσυρθούν και να δοθεί στη χώρα περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν οι μεταρρυθμίσεις».

Το ΔΝΤ και η Ευρώπη, συνεχίζει η εφημερίδα, «πρέπει να συνεχίσει να ωθεί την Αθήνα προς περαιτέρω απελευθέρωση των επαγγελμάτων, για ένα πιο διευρυμένο, ενιαίο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα και πρέπει να συνεχίσουν να πιέζουν την Ελλάδα να περιορίσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα που είναι άνευ αντικειμένου», καταλήγοντας όμως πως, ενώ η αποτροπή της ελληνικής χρεοκοπίας προϋποθέτει επιθετικές μεταρρυθμίσεις, χρειάζεται επίσης «και περιθώρια που θα επιτρέψουν στην οικονομία να ανακάμψει και να αναπτυχθεί».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Έπιασαν τρεις για τη ληστεία «μαμούθ» στο αεροδρόμιο

Βρέθηκε μεγάλο μέρος της λείας


http://img.protothema.gr/FF90929EC669756DD01363E7B2195550.jpg

Ένα, ένα ενώνουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τα κομμάτια του πάζλ της κινηματογραφικής ληστείας που έγινε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο αεροδρόμιο των Σπάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί και εξετάζονται, δύο άνδρες και μία γυναίκα ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί σε διαμέρισμα των Εξαρχείων, τα μισά περίπου χρήματα της ληστείας, όπλα και σφαίρες.

Το διαμέρισμα στα Εξάρχεια φέρεται να ανήκει στον έναν από τους δύο άνδρες που προσήχθησαν, αλβανικής καταγωγής, ενώ πληροφορίες θέλουν να υπήρχε εσωτερική πληροφόρηση για το μεγάλο κόλπο όπως και επίσης εμπλοκή προσώπων υπεράνω πάσης υποψίας.

Τα τρία στοιχεία

Η αστυνομική έρευνα οδηγήθηκε στα ίχνη των τριών προσαχθέντων, από την ψηφιακή ανάλυση του υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες του Ελευθέριος Βενιζέλος, από την κατάθεση του οδηγού ταξί που μετέφερε τον ληστή από τα Σπάτα στην Αθήνα αλλά και το τηλεφώνημα που έκανε την Παρασκευή άγνωστος άνδρας στο υποκατάστημα ο οποίος υποτίθεται ότι εκπροσωπούσε το τμήμα διαχείρισης ακίνητης περιουσίας της τράπεζας και ενημέρωσε ότι θα γινόταν ανακαίνιση στα γραφεία.

Αν και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να δέσουν την υπόθεση και να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί τους τρεις προσαχθέντες, οι ίδιοι τηρούν αρνητική στάση αρνούμενοι οποιαδήποτε εμπλοκή στην κινηματογραφική ληστεία του αεροδρομίου.

Επισήμως η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχουν προσαχθεί τρία άτομα χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές οι ταυτότητες των δραστών αλλά και περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.
Read more...

Νέα συνάντηση θα έχει το Σάββατο ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την τρόικα

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις

Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις ενόψει της έκθεσης της τρόικας
Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις ενόψει της έκθεσης της τρόικας (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ολοκληρώθηκε, μετά από περίπου δύο ώρες, η νέα συνάντηση που είχαν την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, με τους επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο των συζητήσεων, που άρχισαν από τα μέσα Αυγούστου, για την έγκριση της 6ης δόσης.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, κατά τη συνάντηση σημειώθηκε πρόοδος στις συζητήσεις και ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική για τη διετία 2011- 2012.

Οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τους ελεγκτές θα συνεχιστούν «με τον ίδιο ρυθμό» και το Σάββατο. Γνώστες των συζητήσεων αναφέρουν ότι η διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της τρόικας μπορεί να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για τα μέτρα της διετίας 2011-2012, αναμένεται να αρχίσει νέος κύκλος διαβουλεύσεων, για τα μέτρα της διετίας 2013-2014 και την αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα είναι πιθανότατα έτοιμη έως τις 24 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, δήλωσε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά υπάρχουν ακόμη θέματα που πρέπει να συζητηθούν.

Ο Π.Τόμσεν ανέφερε ότι απομένει σίγουρα κάποιος καιρός έως ότου υπάρξει κατάληξη, ενώ πιστεύει ότι η αξιολόγηση αναμένεται να είναι θετική.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...