Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Νέα συνάντηση θα έχει το Σάββατο ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την τρόικα

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις

Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις ενόψει της έκθεσης της τρόικας
Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις ενόψει της έκθεσης της τρόικας (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ολοκληρώθηκε, μετά από περίπου δύο ώρες, η νέα συνάντηση που είχαν την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, με τους επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο των συζητήσεων, που άρχισαν από τα μέσα Αυγούστου, για την έγκριση της 6ης δόσης.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, κατά τη συνάντηση σημειώθηκε πρόοδος στις συζητήσεις και ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική για τη διετία 2011- 2012.

Οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τους ελεγκτές θα συνεχιστούν «με τον ίδιο ρυθμό» και το Σάββατο. Γνώστες των συζητήσεων αναφέρουν ότι η διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της τρόικας μπορεί να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για τα μέτρα της διετίας 2011-2012, αναμένεται να αρχίσει νέος κύκλος διαβουλεύσεων, για τα μέτρα της διετίας 2013-2014 και την αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα είναι πιθανότατα έτοιμη έως τις 24 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, δήλωσε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά υπάρχουν ακόμη θέματα που πρέπει να συζητηθούν.

Ο Π.Τόμσεν ανέφερε ότι απομένει σίγουρα κάποιος καιρός έως ότου υπάρξει κατάληξη, ενώ πιστεύει ότι η αξιολόγηση αναμένεται να είναι θετική.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: