Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ο πρωθυπουργός να πάει στη Σύνοδο με «εθνική γραμμή», λέει η Α.Διαμαντοπούλου

Ανάγκη συνεννόησης

Θα συμφωνούσα με οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας να βγει από το αδιέξοδο, λέει η υπουργός
Θα συμφωνούσα με οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας να βγει από το αδιέξοδο, λέει η υπουργός (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Η χώρα χρειάζεται πολιτικές έκτακτης ανάγκης, σημειώνει η Αννα Διαμαντοπούλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εξάντλησης κάθε προσπάθειας συνεννόησης, ώστε ο πρωθυπουργός να πάει στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου με κοινά συμφωνημένη εθνική γραμμή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» η υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι το μέγεθος της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα δεν επιτρέπει ούτε κομματικές ούτε προσωπικές στρατηγικές.

«Με αυτή την έννοια θα συμφωνούσα με οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας να βγει από το αδιέξοδο, και νομίζω ότι το έχω αποδείξει στην πράξη» εξηγεί.

Σε ερώτηση για το αν είναι «δημοκρατικά επιτρεπτή» μία τέτοια κυβερνητική λύση χωρίς να έχουν προηγούμενως γίνει εκλογές, η υπουργός απαντά ότι όλες οι πολιτικές επιλογές που κινούνται μέσα στο πλαίσιο της συνταγματικής μας νομιμότητας είναι δημοκρατικά επιτρεπτές.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η «Ημερησία» του Σαββάτου. Κατά την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός φέρεται να εξετάζει τη δυνατότητα να ζητήσει τη σύγκληση διευρυμένου Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή και των πρώην πρωθυπουργών Κ.Σημίτη, Κ.Καραμανλή και Κ.Μητσοτάκη.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης τόνισε: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Θυμίζουμε ότι εμείς την πρόταση αυτή την περιφέρουμε περισσότερο από έναν χρόνο. Αν είχε γίνει δεκτή, θα είχαν περισωθεί πάρα πολλά πράγματα…»

Οριστικές εξελίξεις για την διεύθετηση του ελληνικού χρέους προβλέπει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA την Παρασκευή.

Η ίδια αναφέρθηκε και στο θέμα της συνεννόησης, ζητώντας τη σύγκληση του Συμβουλίου Δημοκρατίας υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ζήτησε μάλιστα να υπάρχουν και πρακτικά, «ώστε να γνωρίζουμε στο μέλλον πώς τοποθετήθηκε ο καθένας», και στη συνέχεια να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ανάγκης.

«Και αν αυτό δεν γίνει τώρα, θα γίνει μετά τις εκλογές και αυτό με πολύ μεγάλο κόστος» σημείωσε.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: