Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Συνεχίζεται στο σαφάρι ελέγχων Καταδίκη επιχειρηματία για την «αποσφράγιση» καταστήματος


Καταδίκη επιχειρηματία για την «αποσφράγιση» καταστήματος

Αθήνα
Ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με αναστολή, και επιπλέον χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, επέβαλε το Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, σε επιχειρηματία ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος ότι αγνόησε εντολή σφραγίσματος της επιχείρησής του έπειτα από σχετική απόφαση των δημοτικών Αρχών.
Ο συγκεκριμένος καταστηματάρχης, που δικάστηκε διά πληρεξούσιου δικηγόρου με την αυτόφωρη διαδικασία, ήταν ένας από τους 18 που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης κατά τις αστυνομικές εφόδους σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ένας κρίθηκε αθώος, ενώ οι άλλοι ζήτησαν και πήραν αναβολή.
Συνεχίζεται στο σαφάρι ελέγχων
Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν για τέταρτη μέρα οι αστυνομικοί έλεγχοι στην τουριστική περιοχή της Κασσανδρείας στη Χαλκιδική.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενεργήθηκαν την Τετάρτη και συνεχίστηκαν μέχρι τα ξημερώματα συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα για διάφορα αδικήματα της ποινικής και υγειονομικής νομοθεσίας, ενώ βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις.
Από τα επτά άτομα που συνελήφθησαν, τα δύο κατηγορούνται για παραβίαση σφράγισης καταστήματος και τα υπόλοιπα πέντε για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος.
Τα δύο καταστήματα που διαπιστώθηκε πως αποσφραγίστηκαν και λειτουργούσαν κανονικά ήταν ένα αναψυκτήριο και μία καφετέρια. Συνολικά ελέγχθηκαν 155 άτομα και 135 οχήματα.
«Η Ελλάδα στα ίχνη των φοροφυγάδων»
Στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή αναφέρεται δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ», με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Στα ίχνη των φοροφυγάδων» και υπότιτλο «Επιθεωρητές της εφορίας μεταμφιεσμένοι σε τουρίστες θέλουν να εισπράξουν εκατομμύρια που λείπουν».
Την επιγραφή «Κλειστό λόγω φορολογικής απάτης» μπορεί να αντικρίσουν κάποιοι τουρίστες στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες μπροστά από ταβέρνες, μπαρ ή νυκτερινά κλαμπ, καθώς τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν βρεθεί να φοροδιαφεύγουν τιμωρούνται άμεσα με αναγκαστικό κλείσιμο τουλάχιστον 48 ωρών, που μπορεί να παραταθεί μέχρι και σε 30 ημέρες, σημειώνεται στην αρχή του δημοσιεύματος.
Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, συνεχίζει το δημοσίευμα, έχει ξεκινήσει ελέγχους με 1.400 ελεγκτές, που στις περισσότερες περιπτώσεις μεταμφιεσμένοι σε τουρίστες αναζητούν αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν ή άλλες φορολογικές απάτες, καθώς στη χρεοκοπημένη Ελλάδα εξακολουθεί να υπάρχει μια τεράστια «τρύπα» στην είσπραξη φόρων που στα τέλη Ιουνίου έφθανε τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ και από αυτά τα 38,2 δισεκατομμύρια αφορούσαν επιχειρήσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μετά τη συνάντηση με το Σαμαρά Ομπάμα: Όχι, δεν μπορούμε να βλέπουμε τη λιτότητα σαν λύση



LIVE
updates

  • 23:12

    Σαμαράς: Προσπαθούμε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για να σταθεροποιήσουμε ένα αποσταθεροποιημένο περιβάλλον στο οποίο ζούσαμε
  • 23:12

    Σαμαράς: Εϊπα στον πρόεδρο Ομπάμα ότι βρήκαμε τεράστια ενεργειακά αποθέματα στην περιοχή της Μεσογείου
  • 23:11

    Σαμαράς: Θα συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ για την επίλυση του Κυπριακού
  • 23:10

    Σαμαράς: Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν έχουν γίνει μάταια
  • 23:07

    Μπαράκ Ομπάμα: Συζητήσαμε τις διμερείς σχέσεις καθώς η Ελλάδα είναι σύμμαχός μας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ
  • 23:06

    Μπαράκ Ομπάμα: οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν στην Ελλάδα
  • 23:06

    Μπαράκ Ομπάμα: Είναι σημαντικό να έχουμε σχέδιο για τη διαχείριση του χρέους
  • 23:06

    Μπαράκ Ομπάμα: Δεν μπορούμε να βλέπουμε τη λιτότητα σαν λύση
  • 23:05

    Μπαράκ Ομπάμα: Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Σαμαράς είναι δεσμευμένος να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
  • 21:53

    Μπαράκ Ομπάμα: Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα πετύχει

  • 21:53

    Η συνάντηση προβλέπεται να διαρκέσει μια ώρα
  • 21:52

    Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύουν οι σύμβουλοί του Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γιώργος Μουρούτης και Σταύρος Παπασταύρου
  • 21:52

    Ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε την πόρτα του Λευκού Οίκου λίγο πριν τις 21:50

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

Ο Έλληνας πρωθυπουργός «πήρε» τη δήλωση-μήνυμα προς την Τρόικα που επιθυμούσε - Όπου υπάρχει εργασία υπάρχει και ανάπτυξη σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε: Οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο κ. Σαμαράς προσέρχεται στη συνάντηση με βασικό στόχο «την ανάδειξη της γεωστρατηγικής σημαντικότητας της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» και αιχμές τα ζητήματα της οικονομίας και της ενέργειας.

Η ελληνική αποστολή προσδοκά σε ένα  δυνατό μήνυμα πολιτικής στήριξης από  τον αμερικανό Πρόεδρο που να λειτουργήσει ως ισχυρό σήμα αφενός προς την Ευρώπη για την αλλαγή της πολιτικής  της μονόπλευρης λιτότητας και  αφετέρου για την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος από διεθνή κεφάλαια.

Στο τραπέζι των συνομιλιών βρίσκονται κυρίως τα γεωστρατηγικά θέματα με αιχμή τα ζητήματα της οικονομίας και της  ενέργειας, καθώς και η περιφερειακή σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και  της Μέσης Ανατολής.

Ειδικά τα θέματα της ενέργειας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα καθώς ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επισημάνει τη σημασία της συμφωνίας για τον αγωγό TAP, ενώ θα παρουσιάσει στον Πρόεδρο Ομπάμα τα πρώτα στοιχεία των ερευνών για υδρογονάνθρακες που έχουν ξεκινήσει στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, ευελπιστώντας στο επενδυτικό ενδιαφέρον αμερικανικών εταιριών. Παράλληλα θα υπογραμμίσει τη στρατηγική σημασία του νέου ενεργειακού χάρτη που διαμορφώνεται στην περιοχή μας με πρωταγωνιστικό ρόλο της Κύπρου, του Ισραήλ και της Ελλάδας.

Η επιλογή του ΤΑΡ για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, αποτελεί σημαντικό έρεισμα για την κατανόηση των δυτικών συμφερόντων, ενώ από πλευράς της Αμερικής, δεν κρύβεται το ενδιαφέρον για νέα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη λεκάνη της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Τον Πρόεδρο των ΗΠΑ πλαισιώνουν  τα πιο σημαντικά στελέχη του  επιτελείου του, όπως ο επιτελάρχης  κ. Ντένις ΜακΝτόναφ, η σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κυρία Σούζαν Ράις, η σύμβουλος για θέματα διεθνούς οικονομίας κυρία Καρολάιν Άτκινσον, η οποία, κατά το παρελθόν έχει εργαστεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έχει βαθιά γνώση των διαδικασιών υπό τις οποίες συμφωνήθηκε το 2010 το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, καθώς επίσης και ο υπουργός Οικονομικών κ. Τζακ Λιου, ο οποίος πριν από είκοσι ημέρες είχε επισκεφθεί εκτάκτως την Αθήνα και είχε υπογραμμίσει την ανάγκη για στροφή της οικονομικής πολιτικής προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της αύξησης της απασχόλησης. Στη συνάντηση παρεβρίσκονται, επίσης, ο δεύτερος στην ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρντμεντ, Γουίλιαμ Μπέρνς, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντάνιελ Σμιθ, και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, κ.κ. Κάρεν Ντόνφριντ και Μάικλ Σέσαμς.



Το πρόγραμμα της Παρασκευής

Την Παρασκευή, στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης, κ. Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, παράγοντες της Ομογένειας, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Μπαν Γκι-μουν, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.

Επίσης, θα επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν ο δίδυμοι πύργοι και θα δει τις εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.
protothema.gr

Read more...

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά-Κέρι



Την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό, εξέφρασε ο Τζ. Κέρι στη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά. Διαβάστε τι δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που καταβάλει, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, στη συνάντηση που είχε πριν από λίγο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον.
Η συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας περίπου, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και όπως την χαρακτήρισε, σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι, ήταν "παραγωγική" και "επαναβεβαίωσε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις".

Όπως ανέφερε η κ. Ψάκι μετά τη συνάντηση Σαμαρά – Κέρι, ο Αμερικανός υπουργός "αναγνώρισε τις δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις τις οποίες υλοποιεί η Ελλάδα, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να πυροδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη. Σημείωσε δε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό ο οποίος πραγματοποιεί αυτές τις σημαντικές αλλαγές".
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ "συζήτησε τρόπους προώθησης της αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τη σημασία (για τις ΗΠΑ) να έχει έναν ισχυρό σύμμαχο του ΝΑΤΟ στην περιοχή".
Τέλος, όπως ανακοίνωσε η κ. Ψάκι, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένου και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Read more...

Επιφυλάσσεται το δικαστήριο Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση αναστολής για το κλείσιμο της ΕΡΤ


Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση αναστολής για το κλείσιμο της ΕΡΤ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η αίτηση αναστολής που υπέβαλε πριν από λίγες εβδομάδες ο δικηγόρος της ΕΡΤ, Γεώργιος Κόκκας, ο οποίος ζητεί να ανασταλούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες διάφορες υπουργικές αποφάσεις και κυβερνητικές πράξεις που αφορούν την παύση λειτουργίας της ΕΡΤ, τη διάλυση της, τις διαδικασίες των επικείμενων προσλήψεων, την άσκηση των καθηκόντων του ειδικού εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη.

Η σχετική συνεδρίαση διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών υπό τον νέο πρόεδρο του ΣτΕ, Σ. Ρίζο και με εισηγητή, όπως και στην πρώτη υπόθεση, της ΠΟΣΠΕΡΤ τον σύμβουλο επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη.

Ο Γ. Κόκκας ζήτησε μεταξύ άλλων να δοθεί εντολή στο μεταβατικό αυτό στάδιο για να παραχωρηθεί η δυνατότητα να μεταδίδουν οι εργαζόμενοι σε μία από τις επτά συχνότητες το πρόγραμμα που ήδη εκπέμπουν και είναι πλήρες, όπως υποστήριξε, καθώς περιλαμβάνει ενημέρωση και δελτία ειδήσεων.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για ενέργειες του ειδικού εκκαθαριστή, ότι μπορεί να ασχολείται μόνο με το ενεργητικό και το παθητικό της ΕΡΤ αλλά όχι με το τηλεοπτικό της μέλλον, ενώ τόνισε ότι με το νέο πείραμα που ακολουθείται υπάρχει φορολογική επιβάρυνση των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου σημειώσαν ότι με βάση την αρχική απόφαση του ΣτΕ έχουν ληφθεί όσα μέτρα ήταν δυνατόν να ληφθούν σχετικά με την επαναλειτουργία, τις προκηρύξεις και τις διαδικασίες προσλήψεων κ.λπ., δεδομένου ότι υπήρξαν αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους και σωματεία των εργαζομένων καθώς και ανυπέρβλητα εμπόδια λόγω της παραμονής εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.

Υποστήριξαν, επίσης, την ανάγκη εξορθολογισμού της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης και επεσήμαναν ότι συνεχίζονται οι απαραίτητες ενέργειες με στόχο να μεταδίδεται από τις 19 Αυγούστου πλήρες πρόγραμμα με ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές και μετάδοση αθλητικών διοργανώσεων. Πρόσθεσαν ότι θα ακολουθήσει το αμέσως προσεχές διάστημα η επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοφώνου και των διαδικτυακών υπηρεσιών καθώς χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στο επίκεντρο η οικονομία Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπαράκ Ομπάμα


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπαράκ Ομπάμα
Στιγμιότυπο από την άφιξη του κ. Σαμαρά στο Λευκό Οίκο, όπως μεταδόθηκε από το Mega  

Αθήνα
Συνάντηση διάρκειας μίας ώρας είχαν το βράδυ της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η οικονομία, αλλά και ένα ευρύ φάσμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Σαμαράς βρέθηκε στο Λευκό Οίκο συνοδευόμενος από τους συμβούλους του.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία κατά τη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο αποτελούνταν από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιου, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμιθ, τη σύμβουλο Ασφαλείας Σούζαν Ράις, τη σύμβουλο για θέματα διεθνούς οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρολι Άτκινσον και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, Κάρεν Ντόνφριντ και Μάικλ Σέσαμς.

Συμμετείχαν επίσης ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις Μακ Ντόναφ και ο Γουίλιαμ Μπέρνς, δεύτερος στην ιεραρχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Προηγήθηκε συνάντηση «σε πολύ θετικό κλίμα» του κ. Σαμαρά με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Κέρι εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και της διάθεση των ΗΠΑ για συνεργασία με την Ελλάδα σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Φ. Δραγούμης κατά Χρυσής Αυγής: Ντροπή να εμφανίζονται τιμητές του Ίωνα Δραγούμη αυτοί που ενστερνίζονται διδαχές του Χίτλερ



Ο Φίλιππος Δραγούμης, ανιψιός του Ίωνα Δραγούμη, με ανοιχτή του επιστολή προς τον δήμαρχο του διαμερίσματος "Ίωνα Δραγούμη" καταγγέλλει την καπήλευση της μνήμης του από την Χρυσή Αυγή
Να υπάρξει μέριμνα ώστε να μη σπιλωθεί ξανά η μνήμη του Ίωνα Δραγούμη καλεί με ανοιχτή του επιστολή ο ανιψιός του και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Φίλιππος Δραγούμης.
Αιτία για το ξέσπασμά του στάθηκε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Χρυσή Αυγή στο Βογατσικό Καστοριάς, ιδιαίτερη πατρίδα του Ίωνα Δραγούμη, με την ευκαιρία της επετείου της δολοφονίας του στις 31 Ιουλίου του 1920.
Η επιστολή του Φίλιππου Δραγούμη
"Ο Ίωνας αγωνίστηκε για την Ελλάδα. Υπήρξε πάντοτε δημοκράτης, ένας ελεύθερος άνθρωπος, ανοιχτός σε νέες ιδέες.
Γι΄ αυτόν ο ελληνικός πολιτισμός είχε μια ανοιχτή και πλατεία έννοια, που απέχει πάρα πολύ από τον φασισμό και την ξενοφοβία που πρεσβεύουν οι σημερινοί ναζί της Χρυσής Αυγής.
Είναι τουλάχιστον ντροπή άνθρωποι που ενστερνίζονται διδαχές του Χίτλερ και του ρατσισμού να εμφανίζονται ως τιμητές της μνήμης ενός ανθρώπου υπέρμαχου της δημοκρατίας και της φιλίας μεταξύ των λαών.
Η αγάπη του Ίωνα για την Ελλάδα ουδέποτε σηματοδότησε μίσος για όλους τους άλλους γειτονικούς μας λαούς. Το όραμά του υπήρξε η συνύπαρξη των λαών των Βαλκανίων και όχι η περιχαράκωση μέσω κακώς εννοούμενου εθνικισμού που οδηγεί σε τραγωδίες και ακρότητες".

Read more...

Το δεν πληρώνω επιχειρηματιών προσβάλει πρώτα από όλους τους πελάτες τους



Διαβάστε ένα άρθρο για τους επιχειρηματίες που δεν πληρώνουν όταν η πλειοψηφία των πελατών τους καθημερινά μοχθούν για τα χαράτσια την εφορία και την δύσκολη καθημερινότητα
Άλλωστε, αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί και το καλοκαίρι το 2012 στην Ύδρα. Ενώ πριν από λίγες ημέρες είχαμε και την απόφαση ενός άλλου επιχειρηματία στην Χαλκιδική, που δεν εξέδιδε αποδείξεις, να αγνοήσει το σφράγισμα του καταστήματός του από το ΣΔΟΕ, λειτουργώντας το κανονικά.
Το σίγουρο είναι ότι οι νόμοι είτε είναι καλοί είτε κακοί θα πρέπει να είναι σεβαστοί απ' όλους. Δικαίως ο κάθε επιχειρηματίας ή θαμώνας,  εξοργίζεται και νιώθει αδικημένος, καθώς η πεποίθηση ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κυνηγούν τα μικρά και ευάλωτα ψάρια,  είναι ευρέως διαδεδομένη.
Σαφώς κυριαρχεί στην κοινωνία ότι το μάρμαρο πληρώνουν πρώτα από όλα οι μεροκαματιάρηδες  και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ότι οι "Βαρώνοι" της οικονομικής ζωής.  απολαμβάνουν ασυλία.
Αλλά σίγουρα το γεγονός αυτό δεν νομιμοποιεί κανέναν  επιχειρηματία να ζητά προνομιακή μεταχείριση και να μην ελεγχθεί από τους μηχανισμούς του κράτους.
Ειδικά σήμερα ο κάθε καταστηματάρχης ή επιχειρηματίας, θα πρέπει να κατανοήσει ότι  η πλειοψηφία των πελατών του είναι άνεργοι που πληρώνουν χαράτσια, συνταξιούχοι που δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακα τους και χαμηλόμισθοι μισθωτοί που δεν μπορούν να κρύψουν ούτε ευρώ από την εφορία, να τους σεβαστεί και να σταθεί αλληλέγγυος τους.
Και ο μόνος τρόπος για να το πετύχει είναι να αποδεχθεί και αυτός τις υποχρεώσεις του, σε ένα ομολογουμένως άδικο φορολογικό σύστημα που έχει εξαθλιώσει μεσαία και μικρά εισοδήματα.
Το να διαφοροποιείται κάνεις με το έτσι θέλω και  να διαχωρίζει τη θέση του από το κοινωνικό σύνολο δεν είναι ηρωική πράξη, αλλά η προάσπιση των συμφερόντων του.
Σε μια δημοκρατική κοινωνία – ακόμα και αν το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης προχωρά  με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και όχι με ψήφιση νόμων στην ολομέλεια όπως επιτάσσει το Σύνταγμα- ο λαός έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει πολιτικές αλλαγές μέσω των εκλογών και όχι με αντάρτικα κάποιων που ζητούν να εξαιρεθούν από τη μοίρα της μάζας.
*Ο Φώτης Νάκος είναι αρχισυντάκτης του NEWS247. Έχει εργαστεί στον "Ταχυδρόμο" και στις εφημερίδες "Ελεύθερος" και "Αδέσμευτος Τύπος", την τηλεόραση της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ και στο ρ/σ City και έχει σπουδάσει "Ελληνικό πολιτισμό" στο ανοικτό πανεπιστήμιο. 

Read more...

Έκθεση Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης: Το 69.6% των υπαλλήλων του ΕΟΤ απουσίαζε αδικαιολόγητα



Σύμφωνα με την έκθεση κατά το μήνα Νοέμβριο 2012, το 69,6 υπαλλήλων του ΕΟΤ και το 67,27% υπαλλήλων  του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) ήταν κοπανατζήδες
Από τους ελέγχους που ολοκλήρωσε πρόσφατα το Σώμα Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και στο πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ) προέκυψαν τα εξής:
Στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού κατά το μήνα Νοέμβριο 2012, που ελέγχθηκε δειγματοληπτικά, μόνον το 30,4% των υπαλλήλων του Οργανισμού είχε τηρήσει την υποχρέωση ανελλιπούς σήμανσης και συμπλήρωσης του χρόνου εργασίας. Αντίθετα, το 69,60% των υπαλλήλων δεν συμπλήρωσε το χρόνο εργασίας και μια ή περισσότερες ημέρες δεν σήμανε στο ηλεκτρονικό σύστημα την προσέλευση και/ή την αποχώρηση από την Υπηρεσία με αποτέλεσμα να μην προκύπτει ο συνολικός μηνιαίος χρόνος εργασίας.
Ειδικότερα, από τους 121 υπαλλήλους που αποδεδειγμένα δεν τήρησαν το χρόνο εργασίας, ο υπολειπόμενος χρόνος 33 εξ αυτών ξεπέρασε αθροιστικά τον εργασιακό χρόνο μιας ημέρας, ενώ 65 υπάλληλοι είχαν για τουλάχιστον τρεις ημέρες παραλείψει να σημάνουν το χρόνο εργασίας τους, ως όφειλαν.
Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) – πρώην ΤΕΑΥΕΚ, κατά τους μήνες Οκτώβριο 2012 και Φεβρουάριο 2013 που ελέγχθηκαν δειγματοληπτικά, ποσοστό 74,54% και 67,27% αντίστοιχα δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας.
Παρά τα ανωτέρω, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού και των δύο φορέων δεν μερίμνησαν ως όφειλαν για την ανάλογη περικοπή αποδοχών και τον πειθαρχικό έλεγχο των υπαλλήλων. Αντίθετα μάλιστα σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων με ελλιπές ωράριο χορηγήθηκε αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση.
Με αφορμή τα δεδομένα που προέκυψαν από τους συγκεκριμένους ελέγχους, το ΣΕΕΔΔ διατύπωσε προτάσεις προς  υλοποίηση από τους ανωτέρω φορείς τόσο για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων ελέγχου, όσο και για την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων και τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών στους ασυνεπείς υπαλλήλους και στα όργανα που, αν και έχουν τη σχετική ευθύνη, παραλείπουν να ελέγξουν την τήρηση του χρόνου εργασίας.
Οι ανωτέρω έλεγχοι του ΣΕΕΔΔ εντάσσονται  στο πλαίσιο της οριζόντιας δράσης που υλοποιεί τους τελευταίους μήνες, κατόπιν εντολής του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε ένα μεγάλο αριθμό φορέων του Δημοσίου με σκοπό να συμβάλλει στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της μη τήρησης του χρόνου εργασίας από το προσωπικό.
Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθούμε κοπανατζήδες
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης κατόπιν της δημοσίευσης, της έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για την τήρηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η δουλειά που γίνεται το τελευταίο διάστημα από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ενισχύει κάθε μέρα και περισσότερο τον πειθαρχικό έλεγχο και την ευθύνη στο Δημόσιο Τομέα. Η, για πρώτη φορά συστηματική προσπάθεια ελέγχου της τήρησης του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο, μέσω της πραγματοποίησης επιτόπιων ελέγχων από το ΣΕΕΔΔ, έχει διττό μήνυμα. Αφενός επιβραβεύει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνεπών και εργατικών υπαλλήλων και αφετέρου δίνει ξεκάθαρο μήνυμα μη ανοχής στους κοπανατζήδες.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στηρίζει και ενισχύει το ρόλο του ΣΕΕΔΔ, κάτι που αποτελεί επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, αλλά και εκείνων των εργαζομένων που επιτελούν με αίσθημα ευθύνης τα καθήκοντά τους».

Read more...

Σπυρόπουλος:«Οι συντάξεις δεν θα μειωθούν» ...



Όσοι έχουν οφειλές και δεν μπουν στη ρύθμιση αντιμετωπίζουν κατάσχεση και πλειστηριασμό...

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο διοικητής του ΙΚΑ. Ο κ. Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι «οφειλές άνω των 5.000 ευρώ διαβιβάζονται στο...
ειδικό κέντρο ελέγχου» και πρόσθεσε ότι «Πρέπει να υπενθυμίζουμε πιο συχνά προς τους επαγγελματίες τις οφειλές τους».

Ο διοικητής του ΙΚΑ τόνισε ότι πρέπει σήμερα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους άνθρωποι που χρωστούν. Και ξεκαθάρισε ότι το ΙΚΑ δεν παίρνει σπίτια, «συνήθως παίρνουμε εργοστάσια και ξενοδοχεία. το 70% είναι από κατασχέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι δεν πρέπει να τρομοκρατήσει κανείς τον κόσμο και αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στον ΟΑΕΕ λέγοντας ότι υπήρχε ένα καθεστώς στον ΟΑΕΕ που είχε τα πράγματα λάσκα. «Τώρα γίνονται πιο αυστηρά, πιο προγραμματισμένα», είπε.

Πρόσθεσε πάντως ότι είναι «στο στόχαστρο του ειδικού κέντρου οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ». Και σημείωσε ότι: «από 1/1/2014 εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους».

Υποστήριξε ότι πρέπει οι οφειλέτες να μπουν στη ρύθμιση και ξεκαθάρισε ότι «αν είσαι σε ρύθμιση και δεν την πληρώνεις, χάνεις τη ρύθμιση». Είπε ακόμη ότι: «όσοι έχουν οφειλές και δεν μπουν στη ρύθμιση μέσα σε 20 μέρες αντιμετωπίζουν κατάσχεση και πλειστηριασμό». Ανέφερε ότι «η νέα ρύθμιση θα παίξει καταλυτικό ρόλο. Είναι ευνοϊκότερη αυτή η ρύθμιση σε σχέση με αυτήν του παρελθόντος».

Ο κ. Σπυρόπουλος υποστήριξε ότι «οι μεγάλες οφειλές στο Δημόσιο έγιναν την περίοδο της υποτιθέμενης ευημερίας. Τώρα ο κόσμος αγωνίζεται».

Είπε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι περίπου 7,5 δις ευρώ, «θεωρούμε ότι εισπράξιμα περίπου 4,5 δις», ανέφερε. Και τόνισε ότι τρία χρόνια κάθε μήνα ζει με το άγχος, όπως ζουν και οι συνταξιούχοι.

«Υπάρχει δέσμευση ότι οι συντάξεις δεν θα μειωθούν» είπε και πρόσθεσε: «Ένα χρέος έχουμε, να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως αποκαθιστούμε την ασφαλιστική δικαιοσύνη για τις μεσαίες συντάξεις». Και αναφέρθηκε στα κέντρα αναπηρίας τονίζοντας ότι γίνονται τα πάντα για να μην υπάρχουν προβλήματα...

newsbeast.gr

Read more...

Το ΣΔΟΕ εντόπισε 1.000 αθεώρητα εισιτήρια σε συναυλία γνωστού τραγουδιστή στην Αλεξανδρούπολη ...


Συνεχίζεται το πάρτι της φοροδιαφυγής...
Νέο «λαβράκι» ξετρύπωσε το βράδυ της Τετάρτης το ΣΔΟΕ, καθώς σε συναυλία πολύ γνωστού καλλιτέχνη στην Αλεξανδρούπολη σε αθλητικό στάδιο, βρέθηκαν 1.000 αθεώρητα εισιτήρια με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ...
αθλητικού σωματείου που διοργάνωσε την συναυλία να οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως εντοπίστηκαν 1.000 «μαϊμού»- αθεώρητα εισιτήρια και 1.500 εισιτήρια σφραγισμένα από την Εφορία. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί ο πρόεδρος της ομάδας που διοργάνωσε την συναυλία.

Μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν ευθύνες σε βάρος του τραγουδιστή -Γιάννης Πλούταρχος-, ωστόσο ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ δήλωσε πως θα ελεγχθούν όλα τα συμφωνητικά...

iefimerida.gr

Read more...

ΠΑΤΡΑ: Κέντρο διασκέδασης λειτουργούσε... με κλεμμένο ρεύμα - αναμένεται "λουκέτο"...


Παράνομη ήταν η παροχή ρεύματος σε κέντρο διασκέδασης της ευρύτερης περιοχής και το γεγονός αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου, την περασμένη Δευτέρα στην επιχείρηση. Πλέον στην επιχείρηση "μπήκε" και η ...
Οικονομική Αστυνομία και στην κυριολεξία την "ξεσκονίζει". Διερευνάται δε το κέντρο να λειτουργούσε με κλεμμένο ρεύμα... και τις προηγούμενες χρονιές. Σε λίγες μέρες αναμένεται το πλήρες πόρισμα των υπηρεσιών που διενήργησαν τους ελέγχους όπως επίσης και η επιβολή σχετικών ποινων. Δεν αποκλείεται πάντως η συγκεκριμένη επιχείρηση να κλείσει οριστικά, κάτι που προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις...
dete.gr

Read more...

Τι έγραφε ο Τύπος για το σεισμό του 1894 (ΦΩΤΟ)...




Αν και ο χθεσινός σεισμός απέχει μόλις 25χλμ. από το λεγόμενο ρήγμα της Αταλάντης, που το 1894 είχε σκορπίσει τον πανικό με 7 ρίχτερ ισοπεδώνοντας πολλά χωριά της Λοκρίδας, όλοι οι σεισμολόγοι λένε ότι...
ο χθεσινός σεισμός δεν έχει σχέση με αυτό, αφού η περιοχή της Αμφίκλειας έχει ξαναδώσει 5αρια, με πιο πρόσφατο αυτό του 2008.

Διαβάστε τι έγραφε τότε ο τύπος (εφ. "ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ") για την Αμφίκλεια (Δαδί) και τη Δρυμαία (Γλούνιστα), που είχαν υποστεί σοβαρότατες ζημιές από το πέρασμα του Εγκέλαδου, Μεγάλη Παρασκευή στις 20 Απριλίου 1894.

Πηγή: lamiareport.gr

Read more...

''ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ'' Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ...


Γεγονός «ιστορικής σημασίας» χαρακτήρισε ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Σιλβάν Σαλόμ, την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης για θέματα ενέργειας ...
και υδάτινων πόρων μεταξύ της χώρας του, της Κύπρου και της Ελλάδας.
Το μνημόνιο θα υπογραφεί σήμερα από τον κ. Σαλόμ, τον υπουργό Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργο Λακκοτρύπη, και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας, Γιάννη Μανιάτη.
Ο κ. Σαλόμ, ο οποίος συναντήθηκε με τον κύπριο υπουργό Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Νίκο Κουγιάλη, δήλωσε ότι βρίσκεται στην Κύπρο προκειμένου να συμβάλει στην προώθηση των θεμάτων ενέργειας και υδάτινων πόρων, όπως επίσης και του θέματος ηλεκτρικής διασύνδεσης των τριών χωρών μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου.
Σημείωσε, επίσης, ότι οι σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ είναι σήμερα καλύτερες από ποτέ, προσθέτοντας ότι η υπογραφή του μνημονίου θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις τρεις χώρες.
Ο κύπριος υπουργός ανέφερε, από την πλευρά του, ότι αρχίζει μια νέα συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ στον τομέα της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων και της χρήσης του ανακυκλωμένου νερού στη γεωργία.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

Εδώ ΕΡΤ: Οι "δηλωσίες" από το "άντρο διαφθοράς" ζητούν 3μηνες συμβάσεις!...

Με αποκαλύψεις η δήλωση της ΠΟΣΠΕΡΤ "Δεν γινόμαστε δηλωσίες". Με αποκαλύψεις για τους "συνδικαλιστές" της ΕΡΤ που έσπευσαν να πιάσουν πόστα στο μόρφωνα της Δ.Τ, παρακαλώντας τον υπουργό να... μετατρέψει τις 2μηνες συμβάσεις σε 3μηνες! Τα ονόματα της διευθυντικής ομάδας που ανακοίνωσε ο αρμόδιος Παντελής Καψής έχουν άρωμα από το "άντρο διαφθοράς" που κατήγγειλε με στόμφο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να δικαιολογήσει στην ελληνική κοινωνία το λουκέτο στην ΕΡΤ. Όπως τελικά αποδεικνύεται τα "άντρα της διαφθοράς" είναι το δεξί τους χέρι. Πάντα.... Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ΕΔΩ ΕΡΤ 2013, ΕΔΩ ΕΡΤ Πολλά χρόνια πριν, το 1453 υπήρξε η άλωση της Κωνσταντινούπολης. Σήμερα «προκήρυξαν» 1453 για να τους χρησιμοποιήσουν στην άλωση της ΕΡΤ! Πόσο διεστραμμένα μυαλά είναι αυτά που σκέφτηκαν αυτό το συμβολισμό; Και αφού δεν κατάφεραν με την πρώτη «προκήρυξη» να πείσουν τους απλήρωτους εργαζόμενους -που παράνομα τους ονομάζουν απολυμένους μετά το φασιστικό, αντισυνταγματικό, παράνομο, μαύρο στην ΕΡΤ- το υπουργείο οικονομικών έβγαλε κι άλλη, για ένα φάντασμα, που δεν υπάρχει θεσμικά και νομοθετικά πουθενά! Για ένα φάντασμα που δεν αναφέρεται φυσικά σε κανένα νόμο, που το επινόησαν για να επικαλεστούν ότι η ΝΕΡΙΤ δεν είναι η συνέχεια της ΕΡΤ! Όμως ο ίδιος ο νόμος που έφτιαξαν τους διαψεύδει: Πρόκειται για πλήρη μεταβίβαση επιχείρησης κατά την έννοια του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Δικαίου και είναι παράνομη η μη μεταφορά των εργαζομένων της ΕΡΤ σε αυτήν Εμείς οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απαντάμε: Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να κρατήσουμε την ΕΡΤ ζωντανή και θα την κρατήσουμε ! ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ- ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Δεν θα προδώσουμε αυτό τον αγώνα θέλουμε να μεγαλώσουμε παιδιά υπερήφανα και ελεύθερα και όχι δούλους όπως επιλέγουν ορισμένοι. Αυτοί συνεχίζουν τον ίδιο εκβιαστικό παράνομο δρόμο για να πλαισιώσουν ένα ενδιάμεσο φορέα φάντασμα! Αφού δεν κατάφεραν με την πρώτη προκήρυξη να κάνουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ «δηλωσίες», έκαναν νέα «προκήρυξη» 1453 θέσεων για να τους παραπλανήσουν, στην εκπνοή εκείνης των 589, αντιγράφοντας τις ειδικότητες από τον οργανισμό της ΕΡΤ! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η θέση «πλύντη- λιπαντή» στην Κατεχάκη! Όπως και 138 μουσικοί - χορωδοί, την ίδια ώρα που δεν υπάρχουν μουσικά σύνολα στο μόρφωμα ΝΕΡΙΤ ! Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η προκήρυξη είναι εικονική και έχει σαν στόχο με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια : Επιδιώκουν να μπουν οι εργαζόμενοι σε μια δεξαμενή ούτως ώστε κάποια στιγμή – όποτε τους χρειαστούν και αν – να μπορούν να τους «ψαρέψουν» για να τους «χρησιμοποιήσουν» με «δέλεαρ» μια πιθανή 2μηνη σύμβαση εργασίας! Ασκούν έντονη ψυχολογική πίεση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, για να επισφραγίσουν και να νομιμοποιήσουν μέσω της κατάθεσης αίτησης τους : 1. Την επικύρωση του αιφνίδιου θανάτου της ΕΡΤ 2. Το πειρατικό πρόγραμμα που εκπέμπει η άγνωστη υπηρεσία του υπ. Οικονομικών, υπό τον ειδικό διαχειριστή της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη, με στόχο τη διαιώνιση αυτού του φορέα ως κρατικό μέσο κυβερνητικής προπαγάνδας. 3. Την αποδυνάμωση σε μεγάλο βαθμό των αγωγών για την παράνομη απόλυση και την ψυχική βία που έχουν υποστεί . 4. Την ταφόπλακα των εργασιακών σχέσεων και την απώλεια των εργασιακών δικαιωμάτων και του εργασιακού τους μέλλοντος, μέσω της νομιμοποίησης του παράνομου μορφώματος, του ενδιάμεσου, το οποίο χρησιμοποιούν για να υπερβούν την υποχρέωση μεταφοράς του συνόλου των εργαζομένων της ΕΡΤ στη ΝΕΡΙΤ, όπως το ευρωπαϊκό και το εθνικό δίκαιο επιτάσσει για την πλήρη μεταβίβαση από μια επιχείρηση σε άλλη! 5. Τη νομιμοποίηση της παράνομης αντισυνταγματικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου- που δεν έχουν τολμήσει να πάνε στη ΒΟΥΛΗ για κύρωση- μέσω των αιτούντων της ΕΡΤ ώστε να σφραγίσει και η δική τους καταδίκη και η καταδίκη όλων των εργαζομένων του δημόσιου τομέα . 6. Την αποδοχή της κρατικής τρομοκρατίας . 7. Τη διάσπαση των εργαζομένων. 8. Την απαξίωση της κοινωνίας που στήριξε την ΕΡΤ , των αλληλέγγυων, της παγκόσμιας κοινότητας, του συνδικαλιστικού κινήματος και κάθε εργαζόμενου που χτυπιέται από τις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές και το πρότυπο το όποιο δημιούργησαν . 9. Να βάλλει τους υποτιθέμενους επιλαχόντες στο ρόλο του εκπορθητή του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής, της ΕΡΤ3 και των περιφερειακών Ρ.Σ. και των κέντρων εκπομπής για να παραδώσουν «τα όσια και τα ιερά» της ΕΡΤ για να περάσει την πολιτική της με το "διαίρει και βασίλευε"! Παίζει έτσι και με την αγωνία των ανέργων όλου του χώρου οπτικοακουστικών μέσων, που τους ζητά να σταθούν απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ βάζοντας ως όρο για τις υποτιθέμενες προσλήψεις, την αποχώρηση των εργαζομένων από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ! Δυστυχώς, υπήρξαν και προδότες από τα μέσα, συνεργάτες της δικομματικής κυβέρνησης. Είναι οι ίδιοι εργοδοτικοί «συνδικαλιστές» που έκαναν τη διάσπαση της ΠΟΣΠΕΡΤ το 2009! Συνεχίζοντας τον εργοδοτικό τους ρόλο βγήκαν να πανηγυρίσουν πριν στεγνώσει το μελάνι της παραπλανητικής προκήρυξης για να τους χρησιμοποιήσει άμεσα ο Καψής προβάλλοντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι οι τεχνικοί συμφωνούν ! Είναι οι ίδιοι που γι’ αυτούς οι απολύσεις, η απαξίωση, η ανεντιμότητα, η αυθαιρεσία, είναι απλά εκκρεμότητες και λεπτομέρειες όπως λένε στα έγγραφά τους προς τον διαχειριστή και τον υπουργό παρακαλώντας τους. Είναι οι ίδιοι που στη 2η παράγραφό έγγραφου τους, καταγγέλλουν τον Υφυπουργό Παντελή Καψή ότι δεν έχει τηρήσει καμία από τις δεσμεύσεις που έχει δώσει μέχρι σήμερα και στην 3η παράγραφο τον παρακαλούν να δηλώσει ότι θα τους συμπαρασταθεί για να επεκταθεί η δίμηνη σε τρίμηνη σύμβαση ! Αλήθεια, αφού τελικά εμπιστεύονται τον κ. Καψή, συνομιλούν μαζί του, κανονίζουν τις απολύσεις, το κλείσιμο του παραγόμενου έργου της ΕΡΤ, το εργασιακό καθεστώς και συνθήκες και όλα τα άλλα δεινά που αποφέρουν αυτές οι συμφωνίες τους, γιατί δεν τον πιστεύουν όταν λέει ότι σε 3 μήνες θα λειτουργήσει ο θεσμοθετημένος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ΝΕΡΙΤ, και δεν του ζητούν να γίνει εκπομπή από εκεί (ΣτΕ) με όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με συμβάσεις αορίστου χρόνου; Γιατί δεν τον πιέζουν να βγεί αυτή η προκήρυξη και να τρέξει ο χρόνος αξιολόγησης του ΑΣΕΠ ; Αλλά όχι! Γιατί τότε πρέπει να πουν ότι ακόμα και στην ιδανική περίπτωση που έπαιρναν όλους από την ΕΡΤ αυτό θα ήταν το 25% ενώ τώρα με τον ενδιάμεσο τους παραμυθιάζουν ότι θα είναι πολλοί! Μέσα στην παραπλάνηση και στην υποκρισία λοιπόν! Είναι οι ίδιοι «συνδικαλιστές» καθώς και «πρώην συνδικαλιστές» και νυν διευθυντές, που για μια χειραψία με τον εκάστοτε προσωρινά «ισχυρό» ξεχνούν το ρόλο τους, την αξιοπρέπειά τους, το καθήκον τους. Είναι οι ίδιοι που ήταν πάντα παρατρεχάμενοι των διοικήσεων! Είναι οι ίδιοι, γνωστοί από το παρελθόν που παρέσυραν όπως και τώρα πολλούς συναδέλφους, για να τους πουλήσουν στη συνέχεια, επιδιώκοντας να αναδειχτούν και να έχουν δικά τους προσωπικά οφέλη. Είναι οι ίδιοι που ανέλαβαν και πάλι εργολαβικό ρόλο να πείσουν εργαζόμενους, αφού πρώτα τους ξεπούλησαν, να κάνουν αιτήσεις, γνωρίζοντας ότι δεν θα προσληφθούν! Είναι οι ίδιοι που λένε σε όλους, θεωρώντας τους αφελείς «κάνε μια αιτησούλα και τρύπωσε». Το θέμα είναι να τρουπώσουμε, εννοώντας βέβαια τον εαυτό τους γιατί θέλουν όλους τους άλλους για άλλοθι ποντάροντας στις ανάγκες των εργαζομένων και στην ανασφάλεια Και φυσικά διαχειρίζονται όπως θέλουν τις τύχες του σωματείου τους, χωρίς να ρωτούν τη γενική τους συνέλευση! Μήπως ρώτησαν αν πρέπει να συμμετάσχουν στο συνέδριο της ομοσπονδίας, το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο στην ΕΡΤ; ΟΧΙ! Απείχαν κρυφά, δόλια και αντιδημοκρατικά πιέζοντας συνέδρους να μη συμμετέχουν γνωρίζοντας ότι θα είναι μια ισχνή μειοψηφία! Αυτό λέγεται δημοκρατία και συνδικαλισμός ή κυνισμός, φασισμός αυθαιρεσία και προδοσία ; Διότι το έκαναν συνειδητά, γιατί επέλεξαν στρατόπεδο. Γιατί επέλεξαν να είναι με τα αφεντικά, το ΔΝΤ, τους Γερμανούς, που γύρισαν κατακτητές και πάλι με τους μαυραγορίτες και τους κουκουλοφόρους τους! Γι αυτή την προδοσία άρχισαν να επιβραβεύονται προσωπικά: Πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας, ηγέτης της διάσπασης της στη συνέχεια, με τη δημιουργία της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΟΜΕ- ΕΡΤ, για να μπορεί να παίζει τον εργοδοτικό ρόλο, επιβραβεύτηκε στη συνέχεια με θέση Διευθυντή ! Το ίδιο και τώρα!!!!!!!!! Επέλεξαν το ρόλο τους λοιπόν Μόνο που ξεχνάνε το τραγικό τέλος που είχαν όλοι αυτοί στην ιστορία. Οι Εργαζόμενοι βέβαια τους έδωσαν απάντηση με την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου, που επιβεβαίωσε τη θέση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΣΠΕΡΤ και με την ομόφωνη απόφαση της χθεσινής μαζικής συνέλευσης των εργαζομένων: -Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε. -Δεν απαρνιόμαστε τα δικαιώματα μας. -Δεν γινόμαστε δηλωσίες. -Είμαστε εδώ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και συνεχίζουμε για να ξανανοίξει η ΕΡΤ. -Την κρατάμε ζωντανή με τη στήριξη του καλλιτεχνικού και αλληλέγγυου κόσμου. -Απαιτούμε ΕΡΤ σε πλήρη λειτουργία με όλες τις δραστηριότητες της και όλους τους εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα. - Συνεχίζουμε για μια ΕΡΤ κτήμα των πολιτών κι όχι των κυβερνήσεων. - Δεν θ’ αφήσουμε το μαύρο στη ζωή μας και δεν θα το αφήσουμε να γίνει καρκίνωμα σε ολόκληρη τη χώρα. - Αγωνιζόμαστε για τους θεσμούς, τη δημοκρατία, την ελευθερία. Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας και καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, και αλληλέγγυο στο χώρο του Ραδιομεγαρου, της ΕΡΤ 3 , των Ρ.Σ. κάθε μέρα, κάθε ώρα, ώστε η ΕΡΤ να παραμείνει πομπός της κοινωνίας που αγωνίζεται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. greektv-com.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Ζητούν επέκταση ρύθμισης για τις οφειλές του 2013 Έντονες αντιδράσεις στην αγορά για τα ειδοποιητήρια κατάσχεσης του ΟΑΕΕ


Έντονες αντιδράσεις στην αγορά για τα ειδοποιητήρια κατάσχεσης του ΟΑΕΕ
Η διαδικασία ρύθμισης των οφειλόμενων εισφορών, μέχρι 60 δόσεις, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα, καθώς είναι απαραίτητη προϋπόθεση η ανελλιπής καταβολή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών μέσα στο 2013   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Την προσωπική παρέμβαση του υπουργού Εργασίας ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, ώστε να ανασταλεί η αποστολή και η ισχύς ειδοποιητηρίων απειλής κατάσχεσης, τουλάχιστον μέχρι την εφαρμογή της επέκτασης της ρύθμισης για τις οφειλές του 2013 στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.

Αυτό αναφέρεται σε επιστολή της ΕΣΕΕ προς τον κ. Βρούτση, με αφορμή τα «απειλητικά ειδοποιητήρια», όπως τα χαρακτηρίζει η Συνομοσπονδία, που ο ΟΑΕΕ στέλνει μαζικά προς τους ασφαλισμένους του.
Στην επιστολή σημειώνεται ότι η αποστολή των συγκεκριμένων ειδοποιητηρίων έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από τους χειμαζόμενους λόγω της ύφεσης και της οικονομικής στενότητας επιχειρηματίες, καθώς το ύφος γραφής είναι ιδιαίτερα απειλητικό και δεν βελτιώνει το κλίμα στην αγορά.
Εξάλλου, όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, «η υποχρέωση όλων μας να είμαστε τυπικοί με τις ασφαλιστικές και όλες τις άλλες υποχρεώσεις μας είναι απόλυτα σεβαστή, όμως η χρήση εκβιαστικών μεθόδων από τη διοίκηση του ΟΑΕΕ, που έχουν ως αποδέκτη ένα σημαντικότατο αριθμό επαγγελματιών και επιχειρηματιών, οι οποίοι, πράγματι, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε υποχρεώσεις που αφορούν στην ίδια την ασφαλιστική τους κάλυψη, αφού μένουν ανασφάλιστοι χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καταδεικνύει ότι, δυστυχώς, δεν λαμβάνεται υπόψη η παρούσα οικονομική συγκυρία και το γεγονός ότι η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη των τελευταίων δεκαετιών για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της χώρας».
Όπως σημειώνεται στην επιστολή, το γεγονός ότι ο ΟΑΕΕ προχώρησε σε διαδικασία ρύθμισης των οφειλόμενων εισφορών, που ανέρχονται στα 4 δισ. ευρώ, μέχρι 60 δόσεις, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα, δεδομένου ότι τίθεται ως απαραίτητη προϋπόθεση η ανελλιπής καταβολή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 01.01.2013 και εφεξής.
«Οι εκβιασμοί και οι κατασχέσεις για ποσά λίγων χιλιάδων ευρώ όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα, αλλά επιδεινώνουν μια ήδη δύσκολη και δυσάρεστη κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε όπως παρέμβετε προς την κατεύθυνση της μοναδικής -κατά την άποψή μας- λύσης, που αφορά στο "πάγωμα"- κεφαλαιοποίηση των οφειλομένων και εξόφληση των τρεχουσών οφειλών για τη λήψη ασφαλιστικής ενημερότητας. Παράλληλα, διατήρηση της ασφαλιστικής κάλυψης, μέχρι οι επαγγελματίες- επιχειρηματίες να καταφέρουν να ανακάμψουν, ώστε και έσοδα να υπάρξουν για τον ΟΑΕΕ και οι οφειλέτες που τους έπληξε η κρίση να απαλλαγούν, έστω και προσωρινά, από τη δυσβάσταχτη -αυτήν τη στιγμή- υποχρέωση», σημειώνεται στην επιστολή.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Γιάννης Ρεκλείτης σημειώνει σε δήλωσή του:
«Μου είναι πραγματικά δύσκολο να κατανοήσω τέτοιου είδους πρακτικές και συμπεριφορές. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές και όχι με κάποια νούμερα πάνω σε λευκά χαρτιά. Αντί ο ΟΑΕΕ να προκαλεί το κοινό αίσθημα και να καταρρίπτει κάθε έννοια του κράτους δικαίου, καλό θα ήταν να εργαστούμε όλοι από κοινού προκειμένου να υπάρξουν ρυθμίσεις τέτοιες που θα μπορούν να ανταποκριθούν όσοι οφείλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Με τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν ξεπερνιέται η οικονομική κρίση, αλλά ξεκινά η κρίση αξιών που μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στην ελληνική κοινωνία».
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ζητεί από τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να προχωρήσουν σε ρύθμιση ή τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για τις βεβαιωμένες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ προς το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ και από τις αρχές του 2014 των αντίστοιχων οφειλών στον ΟΓΑ και στο ΕΤΕΑ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...