Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά-Κέρι



Την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό, εξέφρασε ο Τζ. Κέρι στη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά. Διαβάστε τι δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που καταβάλει, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, στη συνάντηση που είχε πριν από λίγο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον.
Η συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας περίπου, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και όπως την χαρακτήρισε, σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι, ήταν "παραγωγική" και "επαναβεβαίωσε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις".

Όπως ανέφερε η κ. Ψάκι μετά τη συνάντηση Σαμαρά – Κέρι, ο Αμερικανός υπουργός "αναγνώρισε τις δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις τις οποίες υλοποιεί η Ελλάδα, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να πυροδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη. Σημείωσε δε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό ο οποίος πραγματοποιεί αυτές τις σημαντικές αλλαγές".
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ "συζήτησε τρόπους προώθησης της αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τη σημασία (για τις ΗΠΑ) να έχει έναν ισχυρό σύμμαχο του ΝΑΤΟ στην περιοχή".
Τέλος, όπως ανακοίνωσε η κ. Ψάκι, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένου και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: