Αθήνα
Ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με αναστολή, και επιπλέον χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, επέβαλε το Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, σε επιχειρηματία ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος ότι αγνόησε εντολή σφραγίσματος της επιχείρησής του έπειτα από σχετική απόφαση των δημοτικών Αρχών.
Ο συγκεκριμένος καταστηματάρχης, που δικάστηκε διά πληρεξούσιου δικηγόρου με την αυτόφωρη διαδικασία, ήταν ένας από τους 18 που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης κατά τις αστυνομικές εφόδους σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ένας κρίθηκε αθώος, ενώ οι άλλοι ζήτησαν και πήραν αναβολή.
Συνεχίζεται στο σαφάρι ελέγχων
Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν για τέταρτη μέρα οι αστυνομικοί έλεγχοι στην τουριστική περιοχή της Κασσανδρείας στη Χαλκιδική.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενεργήθηκαν την Τετάρτη και συνεχίστηκαν μέχρι τα ξημερώματα συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα για διάφορα αδικήματα της ποινικής και υγειονομικής νομοθεσίας, ενώ βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις.
Από τα επτά άτομα που συνελήφθησαν, τα δύο κατηγορούνται για παραβίαση σφράγισης καταστήματος και τα υπόλοιπα πέντε για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος.
Τα δύο καταστήματα που διαπιστώθηκε πως αποσφραγίστηκαν και λειτουργούσαν κανονικά ήταν ένα αναψυκτήριο και μία καφετέρια. Συνολικά ελέγχθηκαν 155 άτομα και 135 οχήματα.
«Η Ελλάδα στα ίχνη των φοροφυγάδων»
Στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή αναφέρεται δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ», με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Στα ίχνη των φοροφυγάδων» και υπότιτλο «Επιθεωρητές της εφορίας μεταμφιεσμένοι σε τουρίστες θέλουν να εισπράξουν εκατομμύρια που λείπουν».
Την επιγραφή «Κλειστό λόγω φορολογικής απάτης» μπορεί να αντικρίσουν κάποιοι τουρίστες στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες μπροστά από ταβέρνες, μπαρ ή νυκτερινά κλαμπ, καθώς τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν βρεθεί να φοροδιαφεύγουν τιμωρούνται άμεσα με αναγκαστικό κλείσιμο τουλάχιστον 48 ωρών, που μπορεί να παραταθεί μέχρι και σε 30 ημέρες, σημειώνεται στην αρχή του δημοσιεύματος.
Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, συνεχίζει το δημοσίευμα, έχει ξεκινήσει ελέγχους με 1.400 ελεγκτές, που στις περισσότερες περιπτώσεις μεταμφιεσμένοι σε τουρίστες αναζητούν αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν ή άλλες φορολογικές απάτες, καθώς στη χρεοκοπημένη Ελλάδα εξακολουθεί να υπάρχει μια τεράστια «τρύπα» στην είσπραξη φόρων που στα τέλη Ιουνίου έφθανε τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ και από αυτά τα 38,2 δισεκατομμύρια αφορούσαν επιχειρήσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου