Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑΙΠΕΔ: Στο διαδικτυακό σφυρί εννέα ακίνητα...


ΤΑΙΠΕΔ: Στο διαδικτυακό σφυρί εννέα ακίνηταΠρογραμματισμένη για την Τρίτη 7 Οκτωβρίου είναι η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση 9 δημόσιων ακινήτων μέσω της...
διαδικτυακής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι τιμές εκκίνησης (οι υψηλότερες μετά την αποσφράγιση των πρώτων προσφορών) για τα εν λόγω ακίνητα έχουν ως εξής:

α/α

Περιγραφή Ακινήτου (Κωδικός, Θέση)

Τιμή Εκκίνησης  (€)

1

Q TA001

Λίμνη Ευβοίας

150.000

2

Q 27096

Καλά Νερά

1.030.000

3

Q 7532

Πάτρα

1.190.000

4

Q 109910

Αθήνα, Μητροπόλεως 9

3.418.005

5

Q 109345

Αθήνα, Ευαγγελιστρίας 9

1.130.000

6

Q 34489

Αθήνα, Φλωρίνης 18

1.800.000

7

Q 98900

Παγγαίο Ν. Καβάλας

1.450.000

8

Q 105925

Θεσσαλονίκη, Θεοφίλου 13

540.000  

9

Q TA005

πρώην Ειρηνοδικείο Κλειτορίας Αχαΐας

190.000

Σύνολο

10.898.005


Σχετικά με το ακίνητο στην Παραμυθιά νομού Θεσπρωτίας (πρώην Ειρηνοδικείο), σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιολογήσει όλες τις δυνατές λύσεις και θα προχωρήσει σε νέα διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου, καθώς η υποβληθείσα προσφορά ήταν εκπρόθεσμη.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά σε διαγωνισμό e-auction οι τιμές εκκίνησης, που αποφασίστηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, καθορίστηκαν από τις υψηλότερες τιμές που προέκυψαν μετά την ταυτόχρονη αποσφράγιση των πρώτων προσφορών και των ανεξάρτητων αποτιμήσεων για κάθε ακίνητο...
voria.gr

Read more...

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και παραίτηση Σαμαρά ζητά ο Τζιτζικώστας

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και παραίτηση Σαμαρά ζητά ο Τζιτζικώστας
Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ενδεχόμενης παραίτησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να προχωρήσει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τάχθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ειδικότερα, ο κ. Τζιτζικώστας - ο οποίος είχε κατέβει ως «αντάρτης» στις περιφερειακές εκλογές - τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μην χρειαστεί να προσφύγει η χώρα σε εκλογές.
Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε στον Alpha: «Ενδεχομένως να χρειαστεί να παραιτηθεί ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς για να γίνει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα πρέπει πιθανότατα να αλλάξει ο πρωθυπουργός».
«Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει το δρόμο και την ταυτότητά της» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Το περασμένο Σάββατο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε γράψει στο Facebook για τα 40 χρόνια της ΝΔ:
«Πριν από 40 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οραματίστηκε την Ελλάδα ως μια σύγχρονη δημοκρατία, ως ένα ισχυρό και ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Tο μεγάλο αυτό στόχο κατέκτησε με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα, μεθοδική δουλειά και αποτελεσματική διαπραγμάτευση. Πίστευα πάντα και προσπαθώ να το υποστηρίζω με πράξεις ότι τιμούμε την προσωπικότητα και την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας πρακτική τις αρχές και τις αξίες που ενέπνευσε με το έργο του».
egiakoumis.gr

Read more...

Έρευνα δείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κοντά στη μεσαία τάξη

Έρευνα δείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κοντά στη μεσαία τάξη
Στο β' μέρος της έρευνας της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών για τα κοινωνικά και ταξικά χαρακτηριστικά των κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 37% «είναι πιο κοντά στα συμφέροντα της μεσαίας τάξης», αλλά και «πιο κοντά στους μισθωτούς του δημόσιου τομέα» (34%).
Τα πρωτεία στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διευρύνει τη διαφορά του με τη Ν.Δ. στις δεκατρείς μονάδες (45% έναντι 32%).
Τα χαρακτηριστικά των κομμάτων
egiakoumis.gr

Read more...

Αποκαλύφθηκαν και τα βάθρα των Καρυάτιδων...


Αποκαλύφθηκαν και τα βάθρα των Καρυάτιδων 
Το συνολικό ύψος φτάνει τα 4,07 μέτρα...
Αποκαλύφθηκαν σε όλο τους το μεγαλείο τα βάθρα πάνω στα οποία είναι τοποθετημένες οι Καρυάτιδες στον Τάφο της Αμφίπολης. Σύμφωνα με...
πληροφορίες του xronometro.com , καθένα από τα μαρμάρινα βάθρα έχει ύψος 1,80 μέτρα, ενώ αυτά κάθε αυτά τα αγάλματα έχουν ύψος 2,27 μέτρα, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Πολιτισμού. Άρα το συνολικό ύψος των καρυάτιδων αγγίζει τα 4,07 μέτρα!

Αυτό που δεν βρήκαν, ωστόσο, οι αρχαιολόγοι είναι κάποια επιγραφή η οποία –όπως ήλπιζαν- θα ήταν γραμμένη πάνω στα βάθρα και θα έδινε κάποιο στοιχείο για τον ένοικο (ή τους ένοικους) του ταφικού μνημείου.

Την ίδια στιγμή αποκαλύφθηκε πλήρως και το δάπεδο του δευτέρου θαλάμου το οποίο σε αντίθεση με το πρώτο που είχε το ψηφιδωτό δεν παρουσιάζει τίποτα το αρχαιολογικά αξιοποιήσιμο.

Πλέον οι εργασίες της ανασκαφικής ομάδας εστιάζονται στον αποκαθαρισμό από τα χώματα της θύρας που βρίσκεται κάτω από τις Καρυάτιδες, ώστε οι αρχαιολόγοι να εισέλθουν στον τρίτο θάλαμο του μνημείου, στο τέλος του οποίου υπάρχει το τέταρτο θύρωμα. Το θύρωμα αυτό όπως έχει ανακοινωθεί είναι έκκεντρο σε σχέση με τα προηγούμενα και μικρότερο στο άνοιγμα, γεγονός που κάνει τη σημασία του ακόμα μεγαλύτερη. Με βάση πληροφορίες από την ανασκαφή, το θύρωμα αυτό είναι πιθανόν να έχει υπόγεια κατεύθυνση, δηλαδή ο επόμενος, τέταρτος χώρος, να είναι σε χαμηλότερο επίπεδο από τους πρώτους τρεις του μνημείου.

Παράλληλα, η καθηγήτρια αρχαιολογίας και βοηθός του αείμνηστου Μανόλη Ανδρόνικου Χρυσούλα Παλιαδέλη μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» τόνισε πως ο τάφος της Αμφίπολης είναι «ένα σημαντικό μνημείο από μόνο του» και συμπλήρωσε πως: « μπορεί να έχουν βρεθεί στοιχεία αλλά δεν είναι ανακοινώσιμα ίσως γιατί δεν είναι έτοιμα να τα αξιοποιήσουν οι αρχαιολόγοι. Και μόνο αυτό το μνημείο να υπήρχε και τίποτε άλλο στο εσωτερικό του είναι σημαντικό. Αν είχαμε μια επιγραφή για να καταλάβουμε ποιανού η ποιανών ήταν ο τάφος θα ήταν τεράστιο κέρδος για την επιστήμη και την αρχαιολογία».

Η κ. Παλιαδέλη πρόσθεσε ότι «ο συγκεκριμένος τάφος ξεφεύγει από την μορφή των μακεδονικών τάφων όπως τους γνωρίζαμε και δεν είναι σαφή όσα μαθαίνουμε από τα δελτία τύπου τουλάχιστον μέχρι στιγμής» και συμπλήρωσε πως: «Αν έχουμε οστά αυτά θα είναι πολύ βοηθητικά».

Τέλος, και η εφημερίδα USA TODAY μπήκε στη λίστα των μεγάλων διεθνών ΜΜΕ που ασχολείται με τα ευρήματα της Αμφίπολης. Η αμερικάνικη εφημερίδα κάνει λόγο για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος και εστιάζει στο πόσο έχουν επηρεασθεί οι Έλληνες από όσα ανακοινώνονται για τις ανασκαφές και δεν διστάζει να αναφέρει ότι πολλά από αυτά αγγίζουν τα όρια του παραλόγου.

Αναφέρεται σε όλους τους αρχαίους λαούς που πέρασαν ανα του αιώνες από την Αμφίπολη και τους παραλληλίζει με τις στρατιές δημοσιογράφων και πολιτικών που παρελαύνουν εκεί και περιγράφει τα κανάλια που έχουν στήσει αντίσκηνα στην περιοχή και το πόσο ψάχνουν για ένα πλάνο της επικεφαλής της ανασκαφής Κατερίνας Περιστέρη.

Επίσης υπάρχει και αναφορά στον πόλεμο για το αν είναι μακεδονικός ή ρωμαϊκός ο τάφος και αποθεώνει την ομορφιά των Καρυάτιδων.

Read more...

Το αρχαίο πορτάκι που οδηγεί στο άγνωστο...


Τάφος Αμφίπολης: Το αρχαίο πορτάκι που οδηγεί στο άγνωστοΦΩΤΟ...
Με αμείωτη ένταση, αλλά με πολύ προσεκτικές κινήσεις συνεχίζονται οι ανασκαφές στον τύμβο της Αμφίπολης προκειμένου να αφαιρεθεί το χώμα από το 3ο θύρωμα και να γίνουν...
οι απαραίτητες εργασίες υποστύλωσης-αναστήλωσης, ώστε ο χώρος να είναι ασφαλής για τους ανθρώπους που εργάζονται μέσα, αλλά και για να μην γίνουν καταστροφές στον τύμβο.
4 μέτρα το ύψος στο θάλαμο με τις Καρυάτιδες
Ηδη οι αρχαιολόγοι έχουν βγάλει το χώμα σε 1ο και 2ο θάλαμο «ξεσκεπάζοντας» τις Καρυάτιδες και αποκαλύπτοντας το ύψος του θαλάμου, το οποίο φτάνει τα 4 μέτρα.
Μάλιστα το θέαμα των «καθαρών» από χώμα θαλάμων και η αποκάλυψη ολόκληρων των Καρυάτιδων προκαλεί δέος και συγκλονίζει ακόμα και τους αρχαιολόγους και τους εργάτες που μπαίνουν σε καθημερινή βάση στον τάφο.

Οι αρχαιολόγοι βρίσκονται 7 μέτρα μακριά από τo αρχαίο πορτάκι
Το επόμενο βήμα της ομάδας της Κατερίνας Περιστέρη είναι να φτάσουν στην έκκεντρη πόρτα που έχει εντοπιστεί στο βάθος του 3ου θαλάμου.
Το άνοιγμα της είναι 0,96 μέτρα και η απόσταση που χωρίζει τους αρχαιολόγους από το σημείο είναι επτά μέτρα. Οι εργασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυρίας Περιστέρη οι αρχαιολόγοι θα βρίσκονται στην 4η πύλη σε μία εβδομάδα. Μέχρι τότε θα συνεχίζονται οι εργασίες στον 3ο θάλαμο ώστε να αφαιρεθεί το χώμα και να μπουν τα απαραίτητα στηρίγματα.

Ο 3ος θάλαμος είναι ο «κόκκινος» θάλαμος


Μάλιστα οι αρχαιολόγοι έχουν ονομάσει τον 3ο θάλαμο «κόκκινο θάλαμο» εξαιτίας του χρώματος που έχουν πάρει τα μάρμαρα από τα μεγάλα ποσοστά υγρασίας. Πάντως μέχρι στιγμής ο τρίτος θάλαμος δεν έχει δώσει κάποιο εύρημα στους αρχαιολόγους, αφού όπως λέγεται προς το παρόν δεν βλέπουν τίποτα περισσότερο από ένα χώρο γεμάτο χώμα και μία πόρτα 0,96 εκατοστών, η οποία είναι άγνωστο που οδηγεί.
Το μνημείο είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι φανταζόμαστε
Την Κυριακή δύο μη αρχαιολόγοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, ο καθηγητής Γεωπληροφορικής του ΤΕΙ Σερρών Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου και ο καθηγητής Γεωτεχνικής Μηχανικής του ΑΠΘ Κυριαζής Πιτιλάκης, μιλώντας στο Mega εξέφρασαν την εκτίμηση ότι το ταφικό μνημείο είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι μπορεί κανείς να φανταστεί και εκτείνεται πέραν των χώρων που έχει επιβεβαιώσει μέχρι τώρα η αρχαιολογική σκαπάνη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαθεοδώρου -ο οποίος έκανε έρευνα στον τύμβο με γεωραντάρ πριν από τέσσερα χρόνια- άφησε να εννοηθεί, ότι υπάρχουν περισσότεροι χώροι στο μνημείο από αυτούς που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
Ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι για να υπάρχει πλήρης εικόνα του μνημείου θα πρέπει να ανασκαφεί ό,τι υπάρχει εντός του ταφικού περιβόλου που έχει εντοπιστεί.
«Εχουμε πολλά να δούμε ακόμη νομίζω ότι αυτά που έχουμε δει δεν είναι τίποτα - έχω την αίσθηση ότι πρέπει να είναι κάτι το οποίο είναι αρκετά περισσότερο από κάποια δωμάτια και κάποιους χώρους», πρόσθεσε.

Ισως πολλοί ακόμα θάλαμοι όσο προχωράμε στο κέντρο του τάφου

Στο ίδιο κλίμα και ο κ.Πιτιλάκης, ο οποίος μιλώντας στην ίδια εκπομπή, δεν απέκλεισε να βρεθούν περισσότεροι θάλαμοι όσο η ανασκαφή προχωρά προς το κέντρο του τύμβου. Ο καθηγητής μάλιστα, αναφέρθηκε και σε τάφο που έχει βρεθεί στην Πέλλα με επτά θαλάμους (δείτε φωτογραφίες πατώντας ΕΔΩ). «Εχει δημοσιευθεί μία άλλη ανασκαφή στην Πέλλα, που έχει τον κεντρικό διάδρομο με παράλληλους χώρους και οδηγεί σε ένα χώρο με εφτά άλλους χώρους, τρεις σε κάθε πλευρά και έναν στην κορυφή. Κάνω μία υπόθεση, ενδεχομένως μπορεί κανείς να συναντήσει κάποιες τέτοιες καταστάσεις όσο πλησιάζει προς το κέντρο, πράγμα το οποίο περιπλέκει ακόμη παραπάνω την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτιλάκης.
Μάχη με το κρύο, τη βροχή και τη λάσπη στην κορυφή της ανασκαφής

Την ίδια ώρα που οι αρχαιολόγοι σκάβουν και προχωρούν στο εσωτερικό του αρχαίου τάφου, οι εργάτες που δουλεύουν στα αποστραγγιστικά έργα γύρω και πάνω από τον τύμβο δίνουν μία καθημερινή μάχη κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, αφού η βροχή δημιουργεί λάσπη, η οποία δυσκολεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό το έργο τους. Ωστόσο για την ώρα δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα καθώς οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που εργάζονται στην ανασκαφή είναι πολύ έμπειροι και είχαν εργαστεί και στις ανασκαφές της Βεργίνας.
Τα καρφιά και τα υπόλοιπα ευρήματα

Παράλληλα με την ανασκαφή συνεχίζεται να πλανάται και το ερώτημα για το εάν έχει συληθεί ή όχι ο τάφος. Σε πρόσφατη δήλωσή της, η επίτιμη διευθύντρια Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Ρωμιοπούλου, εξέφρασε τη βεβαιότητά της για τη σύληση του τάφου στο λόφο Καστά. Η ίδια τεκμηρίωσε την άποψη της λέγοντας πως οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στον τάφο της Αμφίπολης έχουν βγάλει τόσα χώματα έξω από τον τάφο, κιβώτια ολόκληρα, τα οποία τα κοσκινίζουν, αλλά δεν έχουν πει αν έχει εντοπιστεί κάτι.
«Τίποτα δεν βρήκαν, κάποιες ενδείξεις; Γιατί δεν μας λένε; Δεν βρήκαν ούτε καρφιά; Τα καρφιά είναι πραγματικό στοιχείο. Όταν βρίσκεις καρφιά, και μάλιστα μεγάλα, αμέσως λες "έχουμε ξύλινο φορείο"» αναφέρει χαρακτηριστικά στον «Τύπο της Κυριακής».
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, οι αρχαιολόγοι της ανασκαφής απαντούν πως καρφιά και άλλα ευρήματα έχουν εντοπιστεί έξω από τον τύμβο, χωρίς ωστόσο οι ίδιοι να γνωρίζουν πού είχαν χρησιμοποιηθεί, δηλαδή αν ήταν σε κάποιο φέρετρο ή σε κάποια άλλη ξύλινη κατασκευή. Καρφιά εντός του τάφου δεν έχουν εντοπιστεί.

  iefimerida.gr

Read more...

Ο πτωχός Μελισσανίδης και το ''Πόθεν Έσχες'' του… ''Τιγρακιού''
...




parapolitika.gr 

Μετά τον ΟΠΑΠ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, κατέχει ανεπισήμως και το τίτλο του μικρομετόχου στον Ιππόδρομο. Και...
το ανεπισήμως δεν το αναφέρω τυχαία. Απεναντίας, έχει ξεχωριστή αξία, αφού όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο «Τίγρης», ακόμη και να ήθελε να εμφανιστεί επισήμως ως συνεταίρος των Τσέχων, δεν θα μπορούσε από την στιγμή που έχουν υπάρξει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες, τόσο ο ίδιος, όσο και ο αδερφός του, Ιάκωβος, έχουν κριθεί ως πτωχοί. Κι’ όμως στην Ελλάδα των μνημονίων, τα μπατιράκια από την Νίκαια το παίζουν πρώτες μούρες. Ο κυρ Δημήτρης, αυτός ο ογκόλιθος των γραμμάτων και της τέχνης, εμφανίζεται ως ο γιγαντιαίος παίκτης της επιχειρηματικής ζωής. Αυτά μόνο σ’ αυτή την χώρα θα μπορούσαν να συμβούν. Γιατί, σε καμία άλλη χώρα, δεν θα επιτρέπονταν σε πτωχούς επιχειρηματίες να περνούν ούτε απ’ έξω από τις υπό αποκρατικοποίηση δημόσιες επιχειρήσεις. Επί τη ευκαιρία, θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε αν το «γατάκι από τη Νίκαια», έχει κάτι στο όνομά του. Όχι τίποτε άλλο, απλά μαθαίνω ότι ούτε το σκάφος, ούτε τα αυτοκίνητα δεν του ανήκουν ως περιουσιακά στοιχεία. Όχι, επειδή το επέλεξε, αλλά επειδή δεν μπορεί. Το πιο σημαντικό στην όλη ιστορία, είναι πως απέκτησε «πόθεν έσχες» ο υιός Μελισσανίδης, από τη στιγμή που ο μπαμπάς του, είχε κριθεί προ πολλού πτωχός; Ελπίζουμε ότι ο ΣΔΟΕ, αλλά και οι οικονομικοί εισαγγελείς θα ασχοληθούν με τους «Τίγρηδες» και τα «Τιγράκια».

Read more...

Προκαταρκτική έρευνα για τους πέντε δημάρχους...


dikastirio 
Προκαταρκτική έρευνα με παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είχαμε για τους πέντε δημάρχους που αρνήθηκαν να επιτρέψουν στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης να ελέγξουν τις μετατροπές συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων σε αορίστου χρόνου.
Πρόκειται για ...
τους δημάρχους:
 Χαλανδρίου, όπου δήμαρχος έχει εκλεγεί ο Σίμος Ρούσσος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συμμετέχει στην πρωτοβουλία των 19 δημάρχων.
• Ζωγράφου, με δήμαρχο τη Σ. Καφατσάκη, η οποία έχει εκλεγεί επίσης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχει στην κίνηση των 19 δημάρχων.
• Λάρισας, όπου στις πρόσφατες εκλογές αναδείχτηκε δήμαρχος οΑπόστολος Καλογιάννης με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, των Οικολόγων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
• Πάτρας, όπου έχει εκλεγεί δήμαρχος ο Κ. Πελετίδης με τη στήριξη του ΚΚΕ.
• Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, με δήμαρχο τον Γ. Ιωακειμίδη.
Η παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αφορά στα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος. Η εντολή αφορά στις εισαγγελίες Εφετών Αθηνών, Πειραιά, Πατρών, Λαρίσης.
Στο έγγραφο της η κ. Κουτζαμάνη αναφέρεται:
«Διαβιβάζουμε το αριθμ. πρωτ. 3752/24-9-2014 έγγραφο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τα συνημμένα σ΄αυτό έγγραφα (πράξεις του ως άνω Υπουργού συγκρότησης κλιμακίων για τον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων και εντολές διενέργειας των ελέγχων, ενημερωτικές εκθέσεις των διενεργούντων τον επανέλεγχο Επιθεωρητών-Ελεγκτών ΔΔ και Βοηθών Επιθεωρητών Ελεγκτών ΔΔ, φωτοτυπικά αντίγραφα του Ν. 4250/26-3-2014 και της αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/ΑΣΕΠ/1/12705/5-6-2014 Κ.Υ.Α. Υπουργών Οικονομικών – Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.λ.π.) και παρακαλούμε εν όψει του περιεχομένου αυτών, να παραγγείλετε, κατά περίπτωση, σύμφωνα με την κατά τόπον αρμοδιότητά σας, σε Αντεισαγγελέα Εφετών της υπηρεσίας που διευθύνετε, να ενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αξιοποίνων πράξεων και ιδία αυτών της απείθειας (άρθρο 169 Π.Κ.)ή παραβάσεως καθήκοντος (αρθρο 259 Π.Κ.) ή άλλων που ενδεχομένως ήθελαν διακριβωθεί. Μετά την περάτωση αυτής παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά».

Read more...

Επίθεση Παναγιωτακόπουλου στον Σαμαρά για τη Χαλκιδική...




Oι κυβερνώντες εκτός από την παραπλάνηση του κόσμου επιχειρούν και την παραποίηση της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας... 
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, στον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τα όσα είπε στην Χαλκιδική.
Ο  Παναγιωτακόπουλος αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ...
οι κυβερνώντες εκτός από την παραπλάνηση του κόσμου επιχειρούν και την παραποίηση της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας, επισημαίνοντας ότι τα όσα είπε ο κ. Αντώνης Σαμαράς στη Χαλκιδική, αποτελούν σίγουρα μοναδική περίπτωση κατασκευής μιας νέας ιστορικής εκδοχής για τα όσα συνέβησαν στη χώρα.
Και συνεχίζει στη δήλωσή του: «Ο πολιτικός που καταψήφισε το πρώτο μνημόνιο (ως αντιμνημονιακός τότε), που κατήγγειλε το δεύτερο μετά τις Κάννες και το υπερψήφισε επί των ημερών του Παπαδήμου, που παρουσίασε τα … αλησμόνητα «Ζάππειο 1,2,3» και τα 18 δισ. ισοδύναμα μέτρα που ξεχάστηκαν με το περίφημο «ουδείς αναμάρτητος», που έγινε Πρωθυπουργός κατόπιν απαιτήσεως της Μέρκελ, (με την οποία ταυτίζονται στην πολιτική θεώρηση των πραγμάτων), προσπαθεί να εμφανιστεί ως ο σωτήρας της χώρας και ένας σύγχρονος … ναρκαλιευτής!
Δεν παραλείπει, ταυτόχρονα, να τονίζει το κενό μνήμης για την 6ετία Καραμανλή και τις καταστροφικές της συνέπειες και βεβαίως, την διάψευση με δική του ψήφο, της δικής του εκτίμησης (;), παραμονές των εκλογών του 2009 περί ελλείμματος 4,5%!
Την ώρα που η κοινωνία συνθλίβεται κάτω από τις κάθε τύπου μνημονιακές υποχρεώσεις, που οι δικές του κυβερνήσεις ανέλαβαν κατ’ εντολή των Τροικανών, ο ίδιος προσπαθεί να λανσάρει διαφορετικού τύπου «success story». Για ποιους άραγε;
Ο κ. Σαμαράς, βέβαια και η ΝΔ, δεν θα μπορούσαν να πραγματώσουν τέτοιου μεγέθους καταστροφή αν δεν στηρίζονταν στις πλάτες του νέου ΠΑΣΟΚ και των εναπομεινάντων στελεχών του, που προκειμένου να διασφαλίσουν λίγη κυβερνητική θητεία, αποδέχονται τον πολιτικό βιασμό της δικής τους ιστορικής διαδρομής.
Μικροί και αδύναμοι, υποτελείς και ηττημένοι, κοινωνικά εξαφανισμένοι, αποδέχονται κάθε πολιτική προσβολή και παραμένουν ακόμη και τώρα πιστοί στους μοναδικούς στόχους της πολιτικής τους καριέρας! Από τη μία να εξαφανίσουν οριστικά και αμετάκλητα το κόμμα στο οποίο οφείλουν τα πάντα και από την άλλη να στηρίξουν με κάθε τρόπο την νεοσυντηρητική επέλαση στη χώρα. Είναι αξιολύπητοι! Είναι θλιβεροί!
Κανένας προοδευτικός πολίτης, κανένας δημοκράτης, κανένας σοσιαλιστής δεν μπορεί να έχει σχέση με τέτοια πολιτικά μορφώματα, όσες προσπάθειες και αν κάνουν, για να κρύψουν τον πραγματικά σκληρό αντιλαϊκό και συντηρητικό τους χαρακτήρα.
Η ανασύσταση του σοσιαλιστικού και προοδευτικού χώρου δεν έχει σχέση με τους κρατικοδίαιτους συνεταίρους του κ. Σαμαρά. Η Δημοκρατική Παράταξη δεν έχει σχέση με το κόμμα – φάντασμα, των συνεργατών του Μπαλτάκου και των ακροδεξιών θεωριών του Πρωθυπουργού που στηρίζουν.
Αυτή η Κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια. Μαζί της ψυχορραγούν και οι εταίροι του μεγαλύτερου πολιτικού εγκλήματος κατά του λαού και της χώρας. Θα φύγουν γιατί η ίδια η κοινωνία τους έχει απορρίψει, αφήνοντας πίσω τους εκατομμύρια ανέργους, 6,3 εκ. πολίτες στα όρια της φτώχεια σύμφωνα με το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, μια υποθηκευμένη και υποτελή χώρα και ένα λαό βαριά τραυματισμένο, αλλά ικανό να δώσει την μάχη της πολιτικής του αξιοπρέπειας.
Τα πιστεύω μας και τα οράματα που κινητοποίησαν την συντριπτική πλειοψηφία του δημοκρατικού λαού μας, δεν θα χαθούν στη λάσπη των απόνερων της νεοσυντηρητικής λαίλαπας.
Είναι καθήκον κάθε προοδευτικού πολίτη, κάθε δημοκράτη, κάθε σοσιαλιστή να δώσει τη μάχη της αλήθειας, της προοπτικής, της αλλαγής αυτού του αρρωστημένου πολιτικού σκηνικού.
Είναι καθήκον όλων μας να δηλώσουμε παρόντες στο προσκλητήριο της ανασύστασης του προοδευτικού και σοσιαλιστικού χώρου, γιατί αυτό έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός μας.
Οι εξελίξεις είναι μπροστά μας…».

Read more...

«Βόμβες» από τον Θάνο Μωραΐτη...





«Βόμβες» μέσω τουReal.gr από τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραΐτη, που θέτει προϋποθέσεις για την...
ψήφο του για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ζητά νέα στρατηγική και ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ ενώ επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τα όσα είπε στη Χαλκιδική, στην εκδήλωση για τα 40χρονα της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, με τις δηλώσεις του στο Real.gr, ο Θάνος Μωραΐτης:

• Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, θέτοντας προϋποθέσεις για την ψήφο του, μεταξύ των οποίων και η αλλαγή πολιτικής από την κυβέρνηση!

«Η εκλογή προέδρου δεν μπορεί να αποτελέσει απλά σύμφωνο κυβερνητικής επιβίωσης και διάσωσης για κάποιους. Δεν μας αφορά η πολιτική επιβίωση κανενός. Μας αφορά αποκλειστικά η χώρα και η κοινωνία. Αυτό που λέω λοιπόν είναι ότι η παράταση της κυβερνητικής θητείας δεν μπορεί να είναι κενό γράμμα. Δεν μπορεί η σταθερότητα να συμβαδίζει με την συνέχιση αυτής της πολιτικής.

Και πάνω από όλα δεν μπορεί να στέλνεται ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι το μόνο που ενδιαφέρει είναι η διατήρηση στην εξουσία». Ταυτόχρονα ζητά από το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει μέσω συμφωνίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «ένα νέο πλαίσιο κυβερνητικής λειτουργίας, προγραμματικής συμφωνίας και πάνω απ’ όλα αλλαγής πολιτικής».

• Ζητά «νέα στρατηγική και ηγεσία» στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές, τονίζοντας: «Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να ξαναβρεί την πολιτική και ιδεολογική του ταυτότητα. Και αυτό δεν θα γίνει ούτε με δημόσιες σχέσεις ούτε με τακτικισμούς. Απαιτείται συγκροτημένο προοδευτικό σχέδιο, ατζέντα πραγματικών μεταρρυθμίσεων, νέα στρατηγική και ηγεσία».

• Αρνείται να μπει στη συζήτηση για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας συντρόφους του ότι διαπραγματεύονται να παραδώσουν τα απομεινάρια της παράταξης με όρους διάλυσης στην Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για «Γιάλτα της κεντροαριστεράς»:

« Κάποιοι μπορεί να θέλουν να διαπραγματευτούν με όρους διάλυσης και να κάνουν την Γιάλτα της κεντροαριστεράς, παραδίδοντας τα απομεινάρια της από τώρα. Προσωπικά - και δεν είμαι ο μόνος - λέω ότι μπορούμε να ξαναφτιάξουμε την παράταξή μας. Χρειάζονται αλλαγές παντού, σε όλα τα επίπεδα τώρα. Μιλάω με πραγματική αγωνία και δεν σιωπώ ώστε να κερδίσω πολιτικό διαβατήριο για μια επόμενη μέρα όπου όλα θα έχουν διαλυθεί».

• Επιτίθεται με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τα όσα είπε στη Χαλκιδική: «Η μόνη χειροβομβίδα που κρατούσε ο κ. Σαμαράς ήταν μια από αυτές που πετούσε συνεχώς μέχρι το 2011 ανατινάζοντας όποια απόπειρα συμπαράταξης στην εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση.

Αν θέλαμε να μιλήσουμε με τέτοιους όρους το ΠΑΣΟΚ ήταν που παρέλαβε όχι απλά χειροβομβίδα, αλλά την πυρηνική βόμβα της χρεωκοπίας και του ελλείμματος στο 16% από τον συμμαχητή - όπως τον χαρακτήρισε - του κ. Σαμαρά, τον κ. Καραμανλή. Είναι πραγματικά η πλήρης αντιστροφή της ιστορίας να μιλά για στάση ευθύνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Θ. ΜΩΡΑΪΤΗ ΣΤΟ REAL.GR

real.gr 

Read more...

Σε ένδειξη πένθους για τον οπαδό του Εθνικού Αναβάλλονται όλοι οι αγώνες με απόφαση του Γ. Ανδριανού


Αναβάλλονται όλοι οι αγώνες με απόφαση του Γ. Ανδριανού

Αθήνα
Με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, αναβάλλονται, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη τουΚώστα Κατσούλη, ο οποίος έχασε το πρωί της Δευτέρας τη ζωή τουπέφτοντας θύμα οπαδικής βίας, όλοι οι επίσημοι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υφυπουργείου:


«Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έχασε σήμερα τη ζωή του πέφτοντας θύμα οπαδικής βίας, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής».

Σύμφωνα με την απόφασ, δεν θα διεξαχθεί η 6η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας και η 3η ημέρα της Γ' εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, οι αγώνες της Β΄φάσης (3η ημέρα) του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, οι αγωνες του πρωταθλήματος χάντμπολ της Α1 ανδρών (2η ημέρα) και η πρεμιέρα της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Αργότερα θα προσδιοριστούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων που θα αναβληθούν.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Απορρίφθηκαν οι προσφυγές ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές στις αποδοχές υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ


ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές στις αποδοχές υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Συνταγματικές και νόμιμες κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) τις περικοπές που έγιναν στις αποδοχές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών σε εφαρμογή του Ν. 4024/2011.

Με απόφασή του το Στε τονίζει ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση επιδιώχθηκε η μείωση κρατικών δαπανών και ο εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους λόγω της δυσμενούς δημοσιονομικής συγκυρίας.

Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να ακυρωθούν τα φύλλα μισθοδοσίας τους με τα οποία περικόπηκαν οι αποδοχές τους και παράλληλα να ακυρωθεί η απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου με την οποία κατετάγησαν στους βαθμούς της κατηγορίας που υπηρετούσαν.

Με την απόφασή της, η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές τους και έκρινε ότι με τον συγκεκριμένο νόμο επιδιώχθηκε, μεταξύ των άλλων, ο εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους για λόγους δημοσίου συμφέροντος μετά τη δημοσιονομική κρίση που έπληξε τη χώρα.

Επιπλέον, στην απόφασή της η Ολομέλεια επισημαίνει πως με τη χορήγηση πρόσθετων επιδομάτων (ΔΗΒΕΕΤ) στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών δημιουργήθηκε ένα οιονεί ειδικό μισθολόγιο με ουσιώδη μισθολογική διαφοροποίηση από τους υπολοίπους και η κατάργηση του επιδόματος αυτού δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας.

Ακόμη, κατά την Ολομέλεια του ΣτΕ, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η περικοπή που επιβλήθηκε στους υπαλλήλους του υπουργείου τους επιβαρύνει στο βαθμό εκείνο που θα προσέβαλε την αξιοπρεπή τους διαβίωση. Και αυτό διότι – όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση - δεν μειώθηκε ο βασικός μισθός των συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Τέλος, με απόφασή της η Ολομέλεια κρίνει ότι δεν είναι αντισυνταγματικές οι συγκεκριμένες περικοπές και ούτε παραβιάζουν τις συνταγματικές διατάξεις που αφορούν την ισότητα, την προστατευόμενη εμπιστοσύνη, την αναλογικότητα, την αξιοπρεπή διαβίωση και την οργάνωση της δημόσιας διοίκησης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κατατέθηκε στη Βουλή Τι προβλέπει η τροπολογία για τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ


Τι προβλέπει η τροπολογία για τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές κοινότητες.

Με αυτή τροποποιούνται οι διατάξεις για τις μετεγγραφές και συγκεκριμένα:

  • εξειδικεύεται ανά κατηγορία η δυνατότητα μετεγγραφών (πολυτέκνων, αναπήρων, ορφανών, κ.λπ.) επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι δικαιούνται μεταφορά σε αντίστοιχη σχολή που βρίσκεται στην Περιφέρεια κατοικίας των γονιών τους ή της μόνιμης κατοικίας των ιδίων. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις μετακινούνται σε σχολή στον τόπο κατοικίας ή φοίτησης του αδελφού φοιτητή.

  • δεν επιτρέπεται η μεταφορά θέσης σε σχολή ή τμήμα του ίδιου ΑΕΙ ή σε τμήμα ΑΕΙ της ίδιας Περιφέρειας.
Με την ίδια τροπολογία καταργείται για τους έμμισθους δημόσιους λειτουργούς και του υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ, η δυνατότητα μεταφοράς της θέση φοίτησής τους σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα πανεπιστημίου ή ΤΕΙ στην έδρα που υπηρετούν ή διαμένουν ή έχουν εκλεγεί ή σε πλησιέστερο σε αυτήν ΑΕΙ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...