Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Γαλλογερμανική στήριξη στο πρόγραμμα λιτότητας

nooz.gr
Ο Πιερ Λελούς και ο Βέρνερ Χόγερ, υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας αντίστοιχα, θα μεταβούν στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στα "γενναία" μέτρα λιτότητας που πήρε η Ελλάδα, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Η κοινή αυτή πρώτη επίσκεψη του Πιερ Λελούς και του Βέρνερ Χόγερ θα αποτελέσει την ευκαιρία να δοθεί ένα μήνυμα αλληλεγγύης της Γαλλίας και της Γερμανίας προς την Ελλάδα, η οποία επλήγη σοβαρά από τη χρηματοπιστωτική κρίση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό.

Οι Λελούς και Χόγερ θα εκφράσουν "την υποστήριξη των δύο χωρών στα δημοσιονομικά μέτρα, τα απαραίτητα και γενναία, που έλαβε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου για να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς υποχρεώσεις της", προσέθεσε.

Οι δύο ευρωπαίοι υπουργοί θα συναντηθούν με την υπουργό Οικονομίας της Ελλάδας Λούκα Κατσέλη, τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Θα συναντηθούν επίσης με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο, όπως και με την αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου και πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ροδούλα Ζήση.

Η επίσκεψη αυτή θα επιτρέψει στους δύο ευρωπαίους υπουργούς να συζητήσουν επίσης για την συνεργασία στο πλαίσιο του αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης, κατέληξε ο Βαλερό.
Read more...

" Ημέρα της Ελλάδος " σήμερα στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης .


Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η συζήτηση που είχαν έγινε σε θερμό κλίμα και περιεστράφη γύρω από θέματα αμοιβαίου ...
ενδιαφέροντος, καθώς και ζητήματα που άπτονται του πολιτισμού. Άλλωστε η Κωνσταντινούπολη είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010.
Υποδεχόμενος τον υπουργό Πολιτισμού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ότι "σήμερα είναι η ημέρα της Ελλάδος", μιας και την Πρωτόθρονη Εκκλησία θα επισκεφθούν διαδοχικά, εκτός από τον κ. Γερουλάνο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Φωτογραφια :Νικόλαος Μαγγίνας

aftoiasis.wordpress.com


Read more...

Μνημόσυνο για τα 14 χρόνια απο το θάνατο του Α. Παπανδρέου


ΣΤΟ Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου, στις 9.30 π.μ., στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, θα τελεστεί Μνημόσυνο, για τα 14 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Σε αργία έθεσε ο Ραγκούσης τον Χρονόπουλο


Όπως μάθαμε πριν από λίγο τέθηκε σε αργία ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος. Ε μετά από τόσα ρε παιδιά που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια επιτέλους. Εμείς παιδιά το γράψαμε και χτες, πως τι άλλο πρέπει...



να κάνει για να τον απομακρύνουν και δικαιωθήκαμε.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Ανδρέας Παπανδρέου: Αθάνατος...

Από τον Αναστάσιο Κουτσούκο

(5 Φεβρουαρίου 1919
- 23 Ιουνίου 1996)
Ανδρέα ζεις, Εσύ Μας Οδηγείς!!
Η γέννηση: Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο. Ήταν γιος του "Γέρου της Δημοκρατίας", του Γεωργίου Παπανδρέου και της Σοφίας Μινέϊκο. Από μικρός κοινωνικοποιήθηκε σε ένα περιβάλλον βαθιά πνευματικό και πολιτικό. Μετά από ένα χρονικό διάστημα παραμονής στη Λέσβο, όπου ο Γεώργιος Παπανδρέου εκλεγόταν βουλευτής, το 1923 η οικογένεια Παπανδρέου επιστρέφει στην Αθήνα.
Η δράση: Ο Ανδρέας Παπανδρέου, μαθητής ακόμα συλλαμβάνεται για...
πρώτη φορά το 1936, από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου για την αντιστασιακή του δράση. Επίσης συλλαμβάνεται και βασανίζεται από την Ασφάλεια το 1941 κατά το διάστημα της δικτατορίας του Μεταξά, τριτοετής τότε της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών. Μόλις αποφυλακίζεται και με ελάχιστα χρήματα στην τσέπη του αναχωρεί για τις Η.Π.Α. όπου ακολουθεί πανεπιστημιακή σταδιοδρομία στα Οικονομικά και τη Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Η Αμερική: Ο Ανδρέας Παπανδρέου έμεινε στην Αμερική για δύο δεκαετίες, όπου το 1943 έγινε υφηγητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το 1947 επίκουρος και στη συνέχεια τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, του UCLA της Καλιφόρνια και άλλων Πανεπιστημίων. Το 1951 ο Ανδρέας Παπανδρέου παντρεύεται την Μαργαρίτα Τσαντ. Είναι ο δεύτερος γάμος του μετά από αυτόν που είχε συνάψει με την Χριστίνα Ρασιά. Από το γάμο του με την Μαργαρίτα αποκτά 4 παιδιά, τον Γιώργο, τη Σοφία, τον Νίκο και τον Ανδρίκο.
Η επιστροφή: Ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει το 1959, για ένα χρόνο στην Ελλάδα με υποτροφίες από το Γκούγκενχάιμ και το Φουλμπράιτ για την μια ερευνητική αναπτυξιακή οικονομική αποστολή. Το 1961 διορίζεται - μετά από πρόταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή - Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών, ενώ ταυτόχρονα διορίζεται Σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδας (1961-62).
Η πολιτική: Ο Ανδρέας Παπανδρέου αρχίζει την πολιτική του σταδιοδρομία το 1962 και εκλέγεται Βουλευτής Αχαΐας του Κόμματος της Ένωσης Κέντρου, με αρχηγό τον πατέρα του Γεώργιο Παπανδρέου, στις εκλογές της 16.2.1964. Μετά τη νίκη της Ένωσης Κέντρου, διορίζεται αρχικά Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και τον ίδιο χρόνο, Αναπληρωτής Υπουργός Συντονισμού (1964-65).
Η Δικτατορία: Τον Απρίλιο του 1967, συλλαμβάνεται από την χούντα, μπροστά στα μάτια του γιου του Γιώργου. Τον επόμενο χρόνο αποφυλακίζεται και φεύγει στο εξωτερικό, πρώτα στη Σουηδία και μετά στον Καναδά. Το 1968-69, είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και από το 1969 μέχρι το 1974, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γιορκ στο Τορόντο.
Το Π.Α.Κ.: Το 1968, ιδρύει το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα (ΠΑΚ), του οποίου γίνεται αρχηγός και το οποίο αναπτύσσει σημαντική δράση μέχρι την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος, τον Ιούλιο του 1974. Μόλις αποκαθίσταται η Δημοκρατία στην Ελλάδα, επιστρέφει από την εξορία και ιδρύει, στις 3 Σεπτέμβρη του ίδιου έτους, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του οποίου γίνεται Πρόεδρος.
Το Πασοκ.: Στις πρώτες εκλογές μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που διενεργούνται τον Νοέμβριο του 1974, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκπροσωπεί με λίγους Βουλευτές (15 έδρες, 13,5% των ψήφων). Στις επόμενες εκλογές (Νοέμβριος 1977), το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κάνει ένα σημαντικό άλμα, αφού διπλασιάζει τη δύναμη του (από 13,5% σε 25%) και γίνεται το πρώτο κόμμα της Αντιπολίτευσης, με 93 Βουλευτές και ο Πρόεδρος του, Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η αλλαγή, η πρώτη Κυβέρνηση: Στις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981, κατά τις οποίες το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατεβαίνει με το σύνθημα της Αλλαγής, εκλέγεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 48% και εκλέγει 173 Βουλευτές. Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ σχηματίζει Κυβέρνηση, η οποία ορκίζεται στις 21 Οκτωβρίου 1981. Στην Κυβέρνηση αυτή, ο Ανδρέας Παπανδρέου αναλαμβάνει, εκτός της θέσης του Πρωθυπουργού και το Υπουργείο της Εθνικής Άμυνας. Είναι η Κυβέρνηση αυτή που άλλαξε ριζικά όλη την σύγχρονη Ελλάδα. Το έργο της παρέμεινε ιστορικό.
Η δεύτερη κυβέρνηση: Στις εκλογές του 1985 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκλέγεται και πάλι πρώτο κόμμα. Εκλέγει 161 Βουλευτές (45,2%). Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σχηματίζει Κυβέρνηση (προσωρινή) στις 5 Ιουνίου 1985 και στις 25 Ιουλίου 1985. Το 1988, ο Ανδρέας Παπανδρέου οδηγήθηκε εσπευσμένα, στο Νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου και υπεβλήθη σε εγχείρηση καρδιάς. Το 1988 παντρεύεται τη Δήμητρα Λιάνη. Στις εκλογές του 1989 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έρχεται δεύτερο κόμμα με ποσοστό 39,15% και 125 έδρες. Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση (Νοέμβριος 1989) το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έρχεται πάλι δεύτερο κόμμα με ποσοστό 40,67% και 128 έδρες. Στις εκλογές του 1990 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι και πάλι το δεύτερο κόμμα με ποσοστό 38,62% και 125 έδρες.
Η τρίτη κυβέρνηση: Τον Οκτώβριο του 1993, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη κέρδισε τις εκλογές που ακολούθησαν με ποσοστό 46,82% και σχημάτισε την τρίτη του κυβέρνηση. Τον Νοέμβριο του 1995 μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία τον οδήγησαν να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία τον Ιανουάριο του 1996. Μετά τη βελτίωση που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του βγήκε από το νοσοκομείο τον Μάρτιο του ίδιου έτους. Τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 1996 ο Ανδρέας Παπανδρέου παθαίνει ανακοπή της καρδιάς και σβήνει. Ο Ελληνισμός θρηνεί τον Μεγάλο Ηγέτη που άλλαξε την ροή της Ελληνικής Ιστορίας.
Οι επιδράσεις: Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι η σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα της σύγχρονης Ελλάδας, με Ευρωπαϊκή και Διεθνή ακτινοβολία.
Οι απόψεις του οι ιδέες του και οι αξίες παραμένουν ακόμα επίκαιρες. Η επιβλητική του παρουσία και η ευγένειά του, ασκούσε μαγνητισμό στα πλήθη και ο λαός τον λάτρευε.
Ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον αναγνώριζαν.
Εμείς, σήμερα, πιστοί στις επιταγές του Μεγάλου Ηγέτη, μαζί με τον γιό του Γιώργο Παπανδρέου βαδίζουμε δυναμικά για την σωτηρία της Ελλάδας και τη νέα μεγάλη νίκη.
Ανδρέα Ζεις, Εσύ Μας Οδηγείς!!

Read more...

"Κλειδώνουν" οι αλλαγές για το Ασφαλιστικό




nooz.gr
Στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου θα "κλειδώσουν" οι αλλαγές για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, η κατάθεση του οποίου στη Βουλή μετατέθηκε χρονικά για την προσεχή Δευτέρα. Την Τρίτη, ο Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε διορθωτικές παρεμβάσεις στην επίμαχη ρύθμιση για τα εργασιακά, μετά τη θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Εμπλοκή στο Ασφαλιστικό

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σκληρό παζάρι με την τρόικα, η οποία ζητεί να επισπευσθούν οι παρεμβάσεις και να μην υπάρξει στην ουσία μεταβατική περίοδος. Συγκεκριμένα ζητεί να αυξηθούν από 1η Ιανουαρίου του 2011 τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των γυναικών με ανήλικα και στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, ζητεί να ισχύσει απο την 1η Ιανουαρίου η αύξηση από τα 37 στα 40 έτη για την χορήγηση πλήρους σύνταξης.

Η βελτίωση ορισμένων ακραίων σημείων του ασφαλιστικού, με πρωτεύον εκείνο της παράτασης του εργασιακού βίου των μητέρων ανήλικων παιδιών, κυριάρχησε στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του υπουργού Οικονομικών.

Οι βουλευτές σημείωσαν πως το μνημόνιο πρέπει να τηρηθεί, ωστόσο συμπλήρωσαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξηγεί, γιατί γίνεται η κάθε κίνηση και ταυτόχρονα να προβλέπει κοινωνικά μέτρα- αντίβαρα σε κάθε περίπτωση, που τα μέτρα πλήττουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. "Αυξάνεις τα όρια του εργάσιμου βίου μητέρων, τι βρεφονηπιακούς σταθμούς φτιάχνεις;", έλεγαν χαρακτηριστικά. Επίσης ένα θέμα για το οποίο ρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών αφορούσε τη 13η και 14η σύνταξη, θέμα για το οποίο απάντησε "θα το δούμε".
Read more...

Κριτική από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό

nooz.gr
Η βελτίωση ορισμένων ακραίων σημείων του ασφαλιστικού, με πρωτεύον εκείνο της παράτασης του εργασιακού βίου των μητέρων ανήλικων παιδιών, κυριάρχησε στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Οι βουλευτές που συμμετείχαν στο ΚΤΕ έλεγαν πως το μνημόνιο πρέπει να τηρηθεί, ωστόσο πρόσθεταν ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξηγεί, γιατί γίνεται η κάθε κίνηση και ταυτόχρονα να προβλέπει κοινωνικά μέτρα - αντίβαρα, όπως είπαν, σε κάθε περίπτωση, που τα μέτρα πλήττουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. "Αυξάνεις τα όρια του εργάσιμου βίου μητέρων, τι βρεφονηπιακούς σταθμούς φτιάχνεις;", έλεγαν χαρακτηριστικά.

Επίσης ένα θέμα για το οποίο ρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών αφορούσε τη 13η και 14η σύνταξη, θέμα για το οποίο απάντησε "θα το δούμε".

Ένα άλλο σημείο το οποίο επισήμαναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν η "θολή εικόνα" που, όπως είπα, επικρατεί σε ποια μέτρα επιβάλλονται από την τρόικα και το μνημόνιο, ποια αποτελούν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά και σε ποιο βαθμό και πόσο σκληρά διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα.

Οι βουλευτές ζήτησαν καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης, καθώς, όπως είπαν, διαπίστωσαν σημεία δυσλειτουργίας της.

Πέραν του ζητήματος των μητέρων ανήλικων παιδιών οι βουλευτές έθεσαν τα ζητήματα των βαρέων και ανθυγιεινών, των αναπηρικών συντάξεων "μαϊμούδων", καθώς και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ορισμένων περιπτώσεων, όπως των στρατιωτικών,επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αυτές είναι σύννομες με την ελληνική νομοθεσία.

Άλλοι βουλευτές επεσήμαναν ότι πρώτα πρέπει να ενημερωθούν για τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για να ψηφίσουν την προσαρμογή του.

"Αν προβλέπει ότι θα δίνουμε έξι συντάξεις το χρόνο θα το ψηφίσουμε;", ρωτούσαν , ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές ότι βουλευτές δέχονται προσωπικές απειλές, με αφορμή το ασφαλιστικό ή και προτάσεις "να τα παρατήσουν" και να επιστρέψουν στις περιφέρειες τους.

Από την κριτική των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψαν και οι αναφορές στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, αυτή "αποτελεί κράτος εν κράτει". Ενώ ιδιαίτερα επικριτικοί στάθηκαν στο θέμα του πρόσφατου διορισμού 42 υποδιευθυντών, τη στιγμή που προβλέπονται 15 έως 17 αντίστοιχες θέσεις.

Τέλος, το θέμα του πληθωρισμού αποτέλεσε εξίσου ζήτημα προβληματισμού των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ρώτησαν τον υπουργό Οικονομικών σε τι ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση αναφορικά με τον έλεγχο στην αγορά.

Read more...

Συνέδριο της ΝΔ: «Μπροστά για την Ελλάδα της ελπίδας»


Με τη φράση "Ελπίδα" ανοίγει μεθαύριο τις εργασίες του το 8ο συνέδριο της ΝΔ με ομιλία του προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά. Οι εργασίες θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο τάε κβον ντο, όπου θα παρευρεθούν περίπου 4.500 σύνεδροι και 500 παρατηρητές. Το βασικό σύνθημα του συνεδρίου θα είναι «Μπροστά για την Ελλάδα της ελπίδας». «Η ανανέωση θα φανεί από το συνέδριο» λένε στελέχη της ΝΔ, υπογραμμίζοντας παράλληλα με έμφαση οτι "απο εκει και μετά...η ομφαλοσκόπηση και η αυτοκριτική και η κριτική σε πρόσωπα και καταστάσεις αναγκαία και χρησιμη μέχρι τώρα, σταματά όμως την κυριακή το βράδυ. Απο Δευτέρα η ΝΔ περνά με όλα τα μέσα και τα όπλα και τους ανθρώπους της στην επίθεση...". Το σκηνικό θα παραπέμπει στις δημόσιες προεκλογικές ομιλίες του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα , αφού η σκηνή, από όπου θα μιλήσει ο κ. Σαμαράς, αλλά και οι σύνεδροι, πιθανότατα θα είναι στο κέντρο της αίθουσας, ενώ θα έχει και πίσω του καθίσματα, ενώ το πάνελ, όπου θα κάθονται τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, θα είναι «βυθισμένο».

Στην αίθουσα, όπου όλα θα είναι έτοιμα αύριο αργά το βράδυ, θα υπάρχει και μια πολύ μεγάλη οθόνη, στην οποία θα προβάλλεται η εικόνα του εκάστοτε ομιλητή. Τον κ. Σαμαρά θα «υποδεχθούν» στο γήπεδο ελληνική ορχηστρική μουσική και ειδικός φωτισμός που θα είναι επικεντρωμένος σε αυτόν και στους συνέδρους.

Πριν από την έναρξη των ομιλιών θα προβληθεί ένα φιλμάκι-αφιέρωμα με τις σημαντικότερες στιγμές της ΝΔ από την ίδρυσή της ως σήμερα και αναφορές σε όλους τους προέδρους του κόμματος, καθώς και ένα σύντομο βίντεο με την πορεία προς το συνέδριο. Ενδέχεται να προβληθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ενώ πιθανότατα θα είναι παρών ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφρεντ Μαρτένς. Η Ρηγίλλης έστειλε προσκλήσεις και στα άλλα κόμματα για να παραστούν εκπρόσωποί τους στο συνέδριο.

i-reportergr
Read more...

"Το μέλλον της ΝΑ Ευρώπης βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση"



Το μέλλον της ΝΑ Ευρώπη βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών-μελών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας (SEECP), που πραγματοποιείται από χθες στην Κωνσταντινούπολη.

"Θέλω να επαναλάβω την ανάγκη ενός νέου δυναμισμού στη διαδικασία της ένταξης, γιατί το μήνυμά μας είναι ότι το μέλλον της περιοχής της ΝΑ Ευρώπης βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε την ιδιαίτερη βοήθεια που η Ελλάδα παρέχει στην τουρκική υποψηφιότητα για την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τους τελευταίους εννέα μήνες οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης με τα Βαλκάνια βρίσκονται πολύ ψηλά στην ημερήσια διάταξη, κάτι το οποίο χαρακτηρισε εξαιρετικά θετικό και αναφέρθηκε στις υψηλού επιπέδου συναντήσεις, που έγιναν τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα δε αυτής στο Σεράγεβο.

"Η Ευρωπαϊκή Ενωση επανέλαβε την προσήλωσή της στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και βεβαίως ο δρόμος προς την ΕΕ είναι ένας δρόμος γεμάτος προκλήσεις, μια δύσκολη Οδύσσεια προς την Ιθάκη", είπε χαρακτηριστικά ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και σε ειδικότερα θέματα, όπως την κατάργηση των θεωρήσεων που θα διευκολύνουν την ευρωπαϊκή πορεία αλλά και την ανάπτυξη των σχέσεων στην περιοχή.

"Η κληρονομιά του ψυχρού πολέμου που μας κρατούσε διαιρεμένους, τα πολλά χρόνια των εθνικών ανταγωνισμών, ιδιαίτερα τον περασμένο αιώνα, η έλλειψη σεβασμού τόσο στα σύνορα, όσο και στις μειονότητες, κατακερμάτισαν τα Βαλκάνια και μας έκαναν, επίσης, να φαινόμαστε ως ανδρείκελα απέναντι στις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου, έτσι ώστε η λεξη "βαλκανοποίηση" ταυτίστηκε με την αποσύνθεση",είπε ο πρωθυπουργός.

"Σήμερα κινούμαστε προς την ενσωμάτωση και γιαυτό έχουν τόση σημασία η ευρωπαϊκή οικογένεια και η ΕΕ, που δημιουργούν ένα ασφαλές πλαίσιο για την ένταξη και γίνονται ένα πραγματικό σχέδιο ειρήνης για την περιοχή. Αυτή είναι η σημασία της πρωτοβουλίας για το 2014", επεσήμανε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην πρόταση που ο ίδιος έχει κάνει για την ένταξη των Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όταν θα εορτάζεται ένας αιώνας από την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Επαφές με την τουρκική ηγεσία

Την ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα, ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ, στη συνάντηση που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο περιθώριο της Συνόδου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε τη σημασία όλων όσα συμφωνήθηκαν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε τις ήδη πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των επιχειρηματιών και τόνισε επίσης τη συνεργασία που ήδη υπάρχει στη δημιουργία υποδομών για την ενέργεια.

Ο Πρόεδρος Γκιούλ ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη βοήθεια που παρέχει στην Τουρκία στην ευρωπαϊκή της πορεία και σημείωσε τη θέληση της Τουρκίας να ανταποδώσει με όποιο τρόπο μπορεί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Η Τουρκία αντιμετώπισε ανάλογα προβλήματα, ίσως και δυσκολότερα, γιατί δεν είχε την ευρωπαϊκή στήριξη το 2001, αλλά κατάφερε να τα ξεπεράσει, είπε ο Τούρκος πρόεδρος στον Ελληνα πρωθυπουργό και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι και η Ελλάδα πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Τέλος, ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε τη σημασία που έχει η ενημέρωση της κοινής γνώμης και η εξήγηση της πορείας των σχέσεων των δυο χωρών.

Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί επίσης με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν και με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός, πριν επιστρέψει στην Αθήνα, θα επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εκπρόσωπος του Τούρκου πρωθυπουργού, ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Χασάν Γκογκούς και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Άγκυρα Φώτης Ξύδας, καθώς και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη Βασίλης Μπορνόβας.

.i-reportergr
Read more...

O OAEΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ ΝΕΟΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ


Ο ΟΑΕΔ δεν έχει τα χρήματα και δεν έχει τα κοινοτικά κονδύλια για να καλύψει το μισθό των νεοπροσλαμβανόμενων, δηλώνει ο υποδιοικητής του Οργανισμού...

Μιλώντας στο Βήμα 99,5, ο Μανώλης Κοντοπάνος ανέφερε ότι ο Οργανισμός δεν έχει τα χρήματα για να καλύψει το επιπλέον ποσό ενώ πρόσθεσε ότι ούτε έχει εξασφαλιστεί κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χθες, Τρίτη, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος διευκρίνισε ότι η διαφορά μεταξύ του μισθού που προτείνει το ΠΔ για τον νεοεισερχόμενο μέχρι 25 ετών και του κατώτατου μισθού, θα επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ ενώ θα υπάρχουν και επιπλέον κονδύλια από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο.

Read more...

"Θα τα καταφέρουμε χωρίς αναδιάρθρωση χρέους"


Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τη δημοσιονομική κρίση χωρίς να χρειαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt...



«Συνεχίζουμε να έχουμε πρόβλημα αξιοπιστίας», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, εκτιμώντας ωστόσο ότι η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση χωρίς αναδιάρθρωση χρέους.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να καταστραφεί η νομισματική ένωση από την υπερβολική αντίδραση των αγορών», τόνισε ο υπουργός στη συνέντευξή του.



Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

...η πολιτική ζωή του τόπου δεν έγινε απλώς φτωχότερη, αλλά έπαψε να είναι πολιτική!


Ανδρέας Παπανδρέου (23 Ιούνη 1996 – Ιούνης 2010)
14 ολόκληρα χρόνια απουσίας του Ανδρέα Παπανδρέου
και η πολιτική ζωή του τόπου δεν έγινε απλώς φτωχότερη,
έπαψε να είναι πολιτική και ο λαός ξανά για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία,
αγώνας να διαφεντεύουμε οι ίδιοι τον τόπο μας!

Read more...

Το ταξί …ταξάκι με φοροκαπέλο 11%!

Αντίστροφη μέτρηση για άγρια αφαίμαξη μέσω ΦΠΑ

.protothema.gr
Στην μεγαλύτερη …"απαλλοτρίωση" λαϊκού εισοδήματος όλων των εποχών ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, θέτοντας σε ισχύ το … δόγμα "αποδείξεις, ταμειακές μηχανές και … ΦΠΑ παντού".

Από την 1η Ιουλίου έρχονται αυξήσεις-σοκ στα πάντα, από 1%-23% καθώς, από … καταβολής ΦΠΑ, δεν έχουν προηγούμενο τέτοιες αυξήσεις στους συντελεστές του (από 10% σε 11% και από 21% σε 23%) ενώ ο φόρος επεκτείνεται και επιβαρύνει για πρώτη φορά αγαθά και υπηρεσίες, τα οποία εξαιρούνταν ως τώρα.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, την "αποφράδα" εκείνη μέρα επέλεξε η κυβέρνηση για να επιβάλει ταμειακές μηχανές και ΦΠΑ (ευτυχώς μόλις … 11%, αντί 23%) και στις μετακινήσεις με ΤΑΞΙ.

Μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, όλα τα ταξί της χώρας θα έχουν εγκαταστήσει ταμειακή μηχανή στα ταξίμετρα. Από τα μεσάνυχτα της 1ης Ιουλίου τα ταξίμετρα θα "γυρίσουν" , ώστε να χρεώνουν και τον ΦΠΑ, που ως τώρα δεν "έμπαινε" στην ταρίφα.

Έτσι ο κόσμος θα ζητάει και θα παίρνει απόδειξη για να τις καταθέτει στην εφορία και να γλιτώνει άμεσους φόρους, αλλά θα πληρώνει 11% ακριβότερα τις μετακινήσεις του (και τουλάχιστον 30 λεπτά του ευρώ για την πιο σύντομη διαδρομή). Με το "φορο-καπέλο" η "ταρίφα" διαμορφώνεται πλέον ως εξής:


ΤΩΡΑ 1ης ΙΟΥΛΙΟΥ
ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2,80 3,10
ΣΗΜΑΙΑ 1,05 1,16
ΜΟΝΗ ΤΑΡΙΦΑ 0,60 0,66
ΔΙΠΛΗ ΤΑΡΙΦΑ 1,05 1,16
ΛΙΜΑΝΙΑ-ΚΤΕΛ 1,05 1,16
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 3,40 3,77
ΡΑΝΤΕΒΟΥ 3-5 3,33-5,55
Ο ΦΠΑ έρχεται έτσι να προστεθεί στα σχεδόν διπλάσια σε σχέση με πέρυσι κόμιστρα και χρεώσεις, μετά από τις τελευταίες μεγάλες αυξήσεις που ζήτησαν και πέτυχαν οι αυτοκινητιστές ταξί. Με άλλα λόγια, αν κάποιος δαπανά 100 ευρώ το μήνα σε ταξί, πλέον θα χρεώνεται με 111.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, ο ΦΠΑ αυτός θα μπορεί να εκπίπτει από άλλους επιτηδευματίες. Επιπλέον οι εκμεταλλευτές ΤΑΞΙ που εντάσσεται στα Β΄ κατηγορίας βιβλία θα πρέπει να σπεύσουν στα τμήματα μητρώου των ΔΟΥ για να ενταχθούν στον ΦΠΑ και να τηρούν βιβλίο εσόδων-εξόδων, ώστε να συμψηφίζουν και να αφαιρούν το ΦΠΑ που πληρώνουν για συνεργεία, καύσιμα, ανταλλακτικά κλπ.

Read more...

Στην Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός


nooz.gr
Έφτασε το πρωί στην Κωνσταντινούπολη, προερχόμενος από τη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των χωρών-μελών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας (SEECP), που άρχισε από χθες τις εργασίες της στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αργότερα το απόγευμα, ο πρωθυπουργός, πριν επιστρέψει στην Αθήνα, θα επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη συνοδεία του υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εκπρόσωπος του Τούρκου πρωθυπουργού, ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Χασάν Γκογκούς και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Άγκυρα Φώτης Ξύδας, καθώς και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη Βασίλης Μπορνόβας.-


Όπως ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο το πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου στην Τουρκία είναι το εξής:

7.00 π.μ. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη (από Νέα Υόρκη)

9:30 π.μ. Σύνοδος Εργασιών SEECP (Ciragan Palace-Ballroom)

12:30 μ.μ. Οικογενειακή φωτογραφία

12:45 μ.μ. Συνέντευξη Τύπου SEECP

1:30 μ.μ Γεύμα προς τιμήν Αρχηγών Κρατών - Κυβερνήσεων παρατιθέμενο από τον Πρωθυπουργό Τουρκίας R. T. Erdogan (Ciragan Palace)

Ο πρωθυπουργός, στο περιθώριο της Συνόδου θα έχει τις ακόλουθες συναντήσεις:

11.00 π.μ. Με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Abdullah Gul

3:30 μ.μ. Με τον πρόεδρο της Κροατίας, Ivo Josipovic

4:00 μ.μ Mε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan

5:00 μ.μ. Mε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο
Read more...

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ... ΑΝΟΜΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ!


Υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες κατά την περίοδο 2004 - 2007 για την αγορά δομημένων ομολόγων από τα ασφαλιστικά ταμεία τάχθηκαν όλα τα κόμματα, κατά τη σχετική συζήτηση που διεξάγεται στην Βουλή. Ωστόσο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για...

προσπάθεια αντιπερισπασμού, σημειώνοντας ότι κρύβονται σκοπιμότητες, κάτω από τον μανδύα της κάθαρσης, ενώ ζήτησε η έρευνα να μην περιοριστεί μόνο στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Για ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που βοηθά στην συγκάλυψη της στρατηγικής τους σύμπλευσης, έκανε λόγο ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη να διερευνηθούν όλες οι απώλειες των αποθεματικών ταμείων από το 1950. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ την σύσταση ΕΕ καθώς συνδέεται με τη «πρωτόγνωρη, βάρβαρη επίθεση για την κατεδάφιση των ασφαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων». «Το σκάνδαλο των ομολόγων έχει και τους ηθικούς και τους φυσικούς αυτουργούς του και είναι και στα δύο κόμματα. Θα ψηφίσουμε υπέρ χωρίς όμως να πιστεύουμε πως αυτή η Εξεταστική, όπως και οι άλλες, θα αποκαλύψουν την πραγματική αλήθεια και θα δώσουν στη πολιτική πίσω τη χαμένη της τιμή», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος.
Read more...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...

Ρεπορτάζ : Μανώλης Σπινθουράκης
(από το Βήμα)

O ένας στους δύο Ελληνες δηλώνει ότι μετά βίας καταφέρνει να καλύπτει κάθε μήνα τις στοιχειώδεις ανάγκες του, ενώ ο ένας στους τρεις φοβάται ότι τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει μήνας που δεν θα τα καταφέρει. Αυτά προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από τα αποτελέσματα της...
κοινοτικής δημοσκόπησης Ευρωβαρόμετρο για τον κοινωνικό αντίκτυπο της κρίσης στις χώρες-μέλη της ΕΕ που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο το 43,9% των Ελλήνων (15,1% το μέσο ποσοστό στην ΕΕ) δηλώνει ότι δίνει συνεχώς αγώνα για να πληρώσει τους λογαριασμούς του νοικοκυριού του, ενώ το 30,2% των Ελλήνων (17% στην ΕΕ) εκφράζει φόβους ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες υπάρχει κίνδυνος να μην είναι σε θέση να πληρώσει έγκαιρα το ενοίκιο του σπιτιού του ή κάποιο δάνειο. Εξάλλου, το 28,8% των Ελλήνων (16,9% στην ΕΕ) δηλώνει ότι στη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων μηνών υπήρξε στιγμή κατά την οποία δεν είχε χρήματα να εξοφλήσει πάγιους λογαριασμούς, να αγοράσει τρόφιμα ή άλλα καταναλωτικά αγαθά, ενώ το 93,7% των Ελλήνων (74,7% στην ΕΕ) πιστεύει ότι η φτώχεια έχει παρουσιάσει αύξηση στη χώρα τον τελευταίο χρόνο. Με βάση αυτό το τελευταίο ποσοστό οι Ελληνες εμφανίζονται να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση μεταξύ των πολιτών στους «27» σε σχέση με το πόσο άσχημα θεωρούν ότι έχουν πληγεί από την κρίση.
Ως προς το μέλλον οι Ελληνες εμφανίζονται εξαιρετικά απαισιόδοξοι.
Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο το 73,2% των Ρουμάνων και το 69,3% των Ελλήνων- πρόκειται για τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ- θεωρούν ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες θα σημειωθεί επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών τους, ενώ το αντίστοιχο μέσο κοινοτικό ποσοστό είναι στο 28,4%.
Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της κρίσης στις συντάξεις από το Ευρωβαρόμετρο προκύπτει ότι το 51% των Ελλήνων (πρώτοι στην ΕΕ, με μέσο κοινοτικό όρο 27,1%) αναμένει ότι θα λάβει μειωμένη - σε σχέση με την προ-σδοκώμενη- σύνταξη, ενώ το 17% (20,3% στην ΕΕ) θεωρεί ότι θα υποχρεωθεί να συνταξιοδοτηθεί αργότερα από ό,τι είχαν αρχικά σχεδιάσει. Επίσης το 30,2% των Ρουμάνων, το 28,8% των Λετονών και το 28,3% των Ελλήνων (14,6% στην ΕΕ) δηλώνουν ότι ανησυχούν έντονα για το ενδεχόμενο το εισόδημά τους στα γηρατειά να μην επαρκεί να τους εξασφαλίσει ότι θα ζουν αξιοπρεπώς.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ανεργίας το 34,9% των Ελλήνων (έναντι 18% στην ΕΕ) που σήμερα εργάζεται θεωρεί ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα διατηρήσει τη θέση εργασίας του και το 73% (49% στην ΕΕ) πιστεύει ότι είναι «απίθανο ή μάλλον απίθανο» να βρει δουλειά σε περίπτωση κατά την οποία απολυθεί. Τέλος, στην ερώτηση για το μέγεθος της φτώχειας στη χώρα τους, το 50,3% των Ελλήνων απαντά ότι η φτώχεια πλήττει το 30% του πληθυσμού (29,5% στην ΕΕ), τo 32,6% θεωρεί ότι η φτώχεια αφορά το 20% του πληθυσμού (31,1% στην ΕΕ), το 10,9% εκτιμά ότι φτωχό είναι το 10% του πληθυσμού (22,6% στην ΕΕ), το 3,5% εκτιμά ότι το 5% των Ελλήνων είναι φτωχό (8,3% στην ΕΕ) και μόνο το 1,7% των συμπολιτών μας απαντά ότι η φτώχεια στην Ελλάδα είναι κάτω από 5% (3,7% στην ΕΕ).
Read more...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (1920-1996)

Γράφει ο Νίκος Σάνσης
(οικονομολόγος)
nisansis@hotmail.com

Σαν σήμερα, πριν από 14 χρόνια, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο μεγάλος αυτός ηγέτης, που συνήρπαζε τα πλήθη και ακουμπούσε, με την ευγένεια, τον δυναμισμό, τον ανθρωπισμό, την αγάπη και την προσωπικότητά του, τους πολλούς, έφυγε από τη ζωή. Δεν κάνουμε σήμερα απολογισμό έργου και ιστορίας. Δεν ανήκει σε μας. Το...
αφήνουμε στους ιστορικούς του μέλλοντος. Η δική μας η γενιά η που έζησε δύσκολα νεανικά χρόνια με αγώνες και στόχους, θυσίες και οράματα, πάντα θα τον θυμάται, σαν μπροστάρη ηγέτη με την οξυδέρκεια και τον ξέχειλο δυναμισμό, ίνδαλμα των τότε νέων ανθρώπων. Η ρήση του «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» ας μείνει παρακαταθήκη ομοψυχίας σε όλους τους Έλληνες όπου και αν βρισκόμαστε.
Read more...