Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Συνέδριο της ΝΔ: «Μπροστά για την Ελλάδα της ελπίδας»


Με τη φράση "Ελπίδα" ανοίγει μεθαύριο τις εργασίες του το 8ο συνέδριο της ΝΔ με ομιλία του προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά. Οι εργασίες θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο τάε κβον ντο, όπου θα παρευρεθούν περίπου 4.500 σύνεδροι και 500 παρατηρητές. Το βασικό σύνθημα του συνεδρίου θα είναι «Μπροστά για την Ελλάδα της ελπίδας». «Η ανανέωση θα φανεί από το συνέδριο» λένε στελέχη της ΝΔ, υπογραμμίζοντας παράλληλα με έμφαση οτι "απο εκει και μετά...η ομφαλοσκόπηση και η αυτοκριτική και η κριτική σε πρόσωπα και καταστάσεις αναγκαία και χρησιμη μέχρι τώρα, σταματά όμως την κυριακή το βράδυ. Απο Δευτέρα η ΝΔ περνά με όλα τα μέσα και τα όπλα και τους ανθρώπους της στην επίθεση...". Το σκηνικό θα παραπέμπει στις δημόσιες προεκλογικές ομιλίες του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα , αφού η σκηνή, από όπου θα μιλήσει ο κ. Σαμαράς, αλλά και οι σύνεδροι, πιθανότατα θα είναι στο κέντρο της αίθουσας, ενώ θα έχει και πίσω του καθίσματα, ενώ το πάνελ, όπου θα κάθονται τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, θα είναι «βυθισμένο».

Στην αίθουσα, όπου όλα θα είναι έτοιμα αύριο αργά το βράδυ, θα υπάρχει και μια πολύ μεγάλη οθόνη, στην οποία θα προβάλλεται η εικόνα του εκάστοτε ομιλητή. Τον κ. Σαμαρά θα «υποδεχθούν» στο γήπεδο ελληνική ορχηστρική μουσική και ειδικός φωτισμός που θα είναι επικεντρωμένος σε αυτόν και στους συνέδρους.

Πριν από την έναρξη των ομιλιών θα προβληθεί ένα φιλμάκι-αφιέρωμα με τις σημαντικότερες στιγμές της ΝΔ από την ίδρυσή της ως σήμερα και αναφορές σε όλους τους προέδρους του κόμματος, καθώς και ένα σύντομο βίντεο με την πορεία προς το συνέδριο. Ενδέχεται να προβληθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ενώ πιθανότατα θα είναι παρών ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφρεντ Μαρτένς. Η Ρηγίλλης έστειλε προσκλήσεις και στα άλλα κόμματα για να παραστούν εκπρόσωποί τους στο συνέδριο.

i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: