Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Για απολύσεις και εργασιακά Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ


Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ
  (Φωτογραφία:  ICON )

Αθήνα
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις απολύσεις, στο καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και στις αξιώσεις που προβάλλει η τρόικα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων. Στο πλαίσιο της κινητοποιήσεις έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει επίσης 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μαρτίου.

Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχουν η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα), αλλά και ηΟΛΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι η τρόικα ζητεί νομοθετική ρύθμιση του «δικαιώματος» των εργοδοτών για ανταπεργία (lockout), κατάργηση τριετιών και περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού.

Αναφέρει ακόμη ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το ΔΝΤ απαιτούν, παράλληλα, να προωθηθεί αντεργατική ρύθμιση που θα δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη διαδικασία κήρυξης απεργίας από τα συνδικάτα με πρόσχημα την ύπαρξη πλειοψηφίας επί του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου.

Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει θρασύτατες και προκλητικές για τους εργαζόμενους της χώρας τις «νέες αποικιοκρατικές απαιτήσεις της τρόικας» και υπογραμμίζει ότι «δεν καθησυχάζουν και οι δήθεν αρνήσεις της κυβέρνησης».

«Όχι μόνο γιατί όλα τα μέτρα που ζητά η τρόικα στην αρχή 'απορρίπτονται' και στη συνέχεια υλοποιούνται, αλλά κυρίως γιατί είναι τα ίδια ταξικά συμφέροντα που υπηρετούν κυβέρνηση και τρόικα. Είναι και μέτρα που εξυπηρετούν το ντόπιο κεφάλαιο άρα και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Εξάλλου είναι οι κυβερνήσεις της χώρας μας που τα τελευταία χρόνια επέβαλλαν τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις μας και την κατάργηση κοινωνικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων» σημειώνει.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

"Ποτάμι": Στις βασικές θέσεις 20 υπουργοί και 200 βουλευτές



"Πολιτική για όλους" θα είναι το βασικό σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας του Σταύρου Θεοδωράκη
Τις βασικές θέσεις του "Ποταμιού" παρουσιάζει την Τρίτη ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους", μεταξύ των θέσεων που θα παρουσιάζει ο κ. Θεοδωράκης είναι: ολιγομελείς κυβερνήσεις με 20 το πολύ υπουργούς, αλλαγή του εκλογικού συστήματος, περιορισμού των κομματικών επιχορηγήσεων κατά 50% και Βουλή 200 βουλευτών.
Όσον αφορά στο εκλογικό σύστημα, αναμένεται να προτείνει το χωρισμό της χώρας σε μικρές μονοεδρικές περιφέρειες, όπου οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίζουν το κόμμα τους αλλά και τον τοπικό υποψήφιο, ανεξαρτήτως κόμματος.
Παράλληλα, το «Ποτάμι» θα ταχθεί υπέρ της διεκδίκησης του κατοχικού δανείου και των αποζημιώσεων, όπως και υπέρ του εντοπισμού και επαναπατρισμού των κλεμμένων αρχαιοτήτων.
Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ο κ. Θεοδωράκης θα κάνει την Παρασκευή την πρώτη του περιοδεία, ξεκινώντας από την Κρήτη. 

Read more...

Εκτός ΔΕΗ εκατομμύρια καταναλωτές χωρίς την συγκατάθεση τους



Όπως αναφέρει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, η μεταβίβαση των συμβάσεων προμήθειας στη νέα εταιρία επέρχεται άνευ συγκατάθεσης των πελατών της ΔΕΗ Α.Ε.
Στην νέα εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος που θα δημιουργηθεί θα μεταφερθούν εκατομμύρια καταναλωτές χωρίς την συγκατάθεση τους όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την μικρή ΔΕΗ. Επίσης διάταξη που αποτελεί πρόκληση είναι ότι η νέα εταιρεία θα μπορεί να μεταβάλει τους όρους των συμβάσεων των καταναλωτών.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, με το νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση από το ΥΠΕΚΑ για την ''μικρή'' ΔΕΗ οι συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που περιλαμβάνονται στον εισφερόμενο κλάδο καθώς και οι παρεπόμενες έννομες σχέσεις που συνδέονται με αυτές μεταβιβάζονται αυτούσιες στη νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί μαζί με τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία του κλάδου.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το νομοσχέδιο η μεταβίβαση των ανωτέρω συμβάσεων προμήθειας στη νέα εταιρία επέρχεται άνευ συγκατάθεσης των πελατών της ΔΕΗ Α.Ε., κατ' απόκλιση των προβλεπομένων στο άρθρο 23 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας όπως αναφέρει χαρακτηριστικά διάταξη του νομοσχεδίου.
Επίσης όπως αναφέρει το νομοσχέδιο για τη μεταβίβαση των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος δεν απαιτείται όπως αυτές να έχουν καταρτισθεί εγγράφως. Η νέα εταιρία θα προμηθεύει τους πελάτες με ηλεκτρική ενέργεια σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονταν, κατά το χρόνο ολοκλήρωσης της απόσχισης, στις συμβάσεις των πελατών με την ΔΕΗ , οι οποίες εισφέρονται στη νέα εταιρία.
Η νέα εταιρία θα μπορεί να μεταβάλλει τους όρους των συμβάσεων των καταναλωτών
Σε περίπτωση ειδικών, συμβατικών όρων σε σχέση με τον ελάχιστο χρόνο ισχύος της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος και την οφειλόμενη αποζημίωση επί καταγγελίας της τελευταίας, η μεταβολή του προσώπου του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας εξ αιτίας της αποσχίσεως δεν συνιστά από μόνη της σπουδαίο λόγο καταγγελίας της σύμβασης προμήθειας.
Παράλληλα το νομοσχέδιο υποχρεώνει την ΔΕΗ για χρονικό διάστημα έξι μηνών από την ολοκλήρωση της απόσχισης να απέχει από κάθε μορφής επιθετική εμπορική πρακτική με σκοπό την επαναπροσέλκυση των πελατών, οι συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας των οποίων εισφέρθηκαν στη νέα εταιρία.
Η ΔΕΗ ΑΕ θα πρέπει να προβεί εντός τριών (3) μηνών από της ολοκλήρωσης της απόσχισης σε δημόσια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, με την οποία ενημερώνει τους πελάτες της σε σχέση με τη μεταβολή του προσώπου του προμηθευτή και την ετοιμότητα της νέας εταιρίας προς παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι όροι και η διάρκεια της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στους ανωτέρω πελάτες ορίζονται στη συμφωνία μεταξύ της νέας εταιρίας και της ΔΕΗ Α.Ε.
Μεταφέρονται και προσωπικά δεδομένα
Παράγραφος της διάταξης αναφέρει ότι επιτρέπεται στο πλαίσιο της μεταβίβασης των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας η πάσης φύσεως επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και δεδομένων κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ Α.Ε. και την νέα εταιρία, χωρίς τη συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων, εφόσον η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την μεταβίβαση και εκτέλεση των εμπιπτουσών στον εισφερόμενο κλάδο συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.
Το ερώτημα που γεννάται εκτός από την αναγκαστική μεταβίβαση του πελατολογίου της ΔΕΗ στην νέα εταιρεία είναι το εάν θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν οι καταναλωτές τα ειδικά τιμολόγια που παρέχει η εταιρεία όπως το Κοινωνικό Τιμολόγιο το Νυχτερινό ρεύμα και μια σειρά παροχών που δίνει αυτή την στιγμή σε εκατομμύρια καταναλωτές.

Read more...

Φωτογραφίες - Πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δίπλα στον Φ. Κουβέλη

Φωτογραφίες - Πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δίπλα στον Φ. Κουβέλη
dhmar2
HAm U?c?????? ???.(EUROKINISSI-E?I???Q?U)
Απαντήσεις στις επικρίσεις για την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στη συγκρότηση της «Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης» και στη μη σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία του τρίτου πόλου, έδωσε  σήμερα από το βήμα της παρουσίασης της ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία ο Φώτης Κουβέλης.
«Οι πολιτικές συνεργασίες δεν ασκούνται έξω από το πλαίσιο των ασκούμενων πολιτικών. Και είναι σήμερα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που έκανε τις επιλογές της. Επιλογές που την απομακρύνουν από τον προοδευτικό χώρο και την προσδένουν στο άρμα των συντηρητικών πολιτικών. Είναι η επιλογή της στρατηγικής σύμπλευσης με τη Νέα Δημοκρατία που έκανε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Για μας, όπως ήδη έχουμε πει, ο προοδευτικός πόλος έχει νόημα μόνο αν είναι πραγματικά προοδευτικός.» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «Θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί  με τον κόσμο που όλα αυτά τα χρόνια  έδωσε μάχες για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό».
Απάντησε, επίσης, και στην κριτική ότι διακυβεύεται η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα, λέγοντας ότι η πολιτική σταθερότητα δεν μπορεί να εξασφαλίζεται με την ευθυγράμμιση στις σήμερα ασκούμενες πολιτικές, ούτε με την καθιέρωση ενός νέου δικομματισμού και την ακύρωση του αιτήματος της αλλαγής πολιτικής μέσω της οξείας πόλωσης και της επίκλησης του κινδύνου για το καθεστώς.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός τρίτου πόλου στον χώρο της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να υπάρξει ερήμην της συντηρητικής πολιτικής της λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση. «Υποστηρίζουμε ότι η επιτυχία της δημοσιονομικής ανάκαμψης εξαρτάται ευθέως από τη σύνδεσή της με την ανάπτυξη και την απασχόληση. Διεκδικούμε ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, με στόχο μια συμφωνία που θα μειώσει το χρέος ουσιαστικά και θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στη χώρα» ανέφερε και επέκρινε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προσπαθούν με πόλωση, όξυνση, πολλές φορές με εμφυλιοπολεμικό λόγο, να συσπειρώσουν κομματικά ακροατήρια.
Εξήγησε ότι στόχος της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία είναι μια διαφορετική διέξοδος από την κρίση, με έναπροοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας. «Θέλουμε να είμαστε μέρος των λύσεων αλλά με διαφορετικές πολιτικές, με πολιτικές προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Γι’ αυτό είναι ιστορική πολιτική αναγκαιότητα η δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου» σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και υποστήριξε ότι ο τόπος έχει ανάγκη «από μία Κεντροαριστερά εκφραστή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα πουαποσαρθρώνονται τα δικαιώματα τους, των έντιμων δημοσίων υπαλλήλων που κρατούν την αξιοπρέπεια και την ευθύνη τους, των ανέργων που αποδομείται η ζωή τους, των αγροτών που τους αγνοούν, των νέων που παρωθούνται στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, όλων όσοι υποφέρουν από διακρίσεις, των μικρομεσαίων που αγωνίζονται να σταθούν στα πόδια τους».
Σχολίασε την εμφάνιση της κίνησης « Το Ποτάμι» και άλλων σχετικών κινήσεων αναφέροντας: «Εμφανίζονται νέες κινήσεις και πρωτοβουλίες χωρίς σαφές πολιτικό στίγμα, χωρίς προγραμματικές επεξεργασίες, χωρίς ιδεολογικές αναφορές. Επιχειρούν να εκφράσουν πιθανώς ορισμένες ευαισθησίες. Διεκδικούν την «κοινή λογική» και φιλοδοξούν να τους εκφράσουν όλους. Όμως ερωτώ από αυτό το βήμα. Τι προτάσσει η λεγόμενη κοινή λογική για τις εργασιακές σχέσεις; Ποια είναι η πρόταση της «κοινής λογικής» για τους ανέργους, τους απλήρωτους του ιδιωτικού τομέα; Για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Ποια είναι η πρόταση της «κοινής λογικής» για το παραγωγικό μοντέλο που πρέπει να διαμορφωθεί στη χώρα;».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι δεν φτάνει η καταδίκη του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε εδώ, αλλά η θετική πρόταση αλλαγής του, ενώ αναφερόμενος στην κρίση που διέρχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ότι χρειάζεται κοινή αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, ενοποίηση των δημοσιονομικών και των χρηματοοικονομικών λειτουργιών, αλλά και ένα συνεκτικό πλέγμα πολιτικών συνανάπτυξης, απασχόλησης, κοινωνικής συνοχής και προστασίας του περιβάλλοντος.
«Για τους λόγους αυτούς η μάχη των ευρωεκλογών είναι κρίσιμη. Θα διαμορφωθούν νέοι πολιτικοί συσχετισμοί που θα αντανακλούν τη βούληση των Ευρωπαίων και θα καθορίσουν αποφασιστικά τους όρους της κοινωνικής και οικονομικής ζωής» υπογράμμισε. Ανακοίνωσε, τέλος, ότι εκλέγοντας ευρωβουλευτές, αυτοί θα συμμετέχουν στην ευρωομάδα «Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» και επανέλαβε τη στήριξη του στην υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
dhmar1
Στην τοποθέτηση της η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά υποστήριξε ότι «ο  ευρωμονόδρομος δεν είναι η μοναδική λύση και τόνισε ότι «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε με την πιο συντηρητική εκδοχή της ΝΔ».
Ακόμη εξήγησε την ανάγκη ύπαρξης της ΔΗΜΑΡ- Προοδευτική Συνεργασία ανάμεσα σε έναν αριστερό λαϊκισμό και σε μια αδιέξοδη συντηρητική πολιτική».
Τέλος, η κ. Κοππά τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να αθροίσει δυνάμεις και όχι να αποτελέσει ένα άθροισμα προσώπων και προσωπικών μηχανισμών».
Ενώ ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς να διεκδικεί ούτε να αξιώνει τίποτα προσωπικό από κανέναν».
Εξήγησε τους λόγους ύπαρξης αυτού του εγχειρήματιτος υποστηρίζοντας ότι «όσοι εξακολουθούν να εφαρμόζουν και να υποστηρίζουν τις πολιτικές της κρίσης  δεν μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση»
Ενώ επεσήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική συνεργασία απευθύνεται στο χώρο από το Δημοκρατικό Κέντρο έως τις παρυφές της παραδοσιακής ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Read more...

Βαριά πρόστιμα για το κάπνισμα

Βαριά πρόστιμα για το κάπνισμα
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε εγκύκλιο στους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας, με την οποία ζητεί να δοθούν δέουσες οδηγίες στις αρμόδιες αρχές για την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους.
Οι δέουσες οδηγίες, σύμφωνα με την κυρία Κουτζαμάνη, θα δοθούν από τις Εισαγγελίες Εφετών στους κατά τόπους Εισαγγελείς Πρωτοδικών, στις αστυνομικές και λιμενικές αρχές, κ.λπ.
Η εισαγγελική λειτουργός υπογραμμίζει στην εγκύκλιο της ότι απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας («εξαιρουμένων» των χώρων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή προϊόντων καπνού), σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως τα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης (εξαιρουμένων των εξωτερικών τους χώρων σε περίπτωση που είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον).
Η κ. Κουτζαμάνη διευκρινίζει στην εγκύκλιο της ότι ως «εσωτερικός χώρος» νοείται και το αίθριο ή ο χώρος με συρόμενη ή αποσπώμενη οροφή, όπως και κάθε χώρος, με σκέπαστρο και ταυτόχρονα κλεισμένος με οποιονδήποτε τρόπο περιμετρικά.
Σύμφωνα με την επίμαχη εγκύκλιο: το κάπνισμα απαγορεύεται στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής, στα αεροδρόμια, στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, στα παντός είδους κυλικεία, στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των ταξί και αγοραίων και στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και Δημοσίας Χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.
Τέλος, η κ. Κουτζαμάνη στην εγκύκλιο της αναφέρει τις αρχές οι οποίες είναι αρμόδιες για τον έλεγχο εφαρμογής του νόμου περί απαγόρευσης τους καπνίσματος και την επιβολή κυρώσεων.
Οι αρχές αυτές είναι:
1) οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) β΄ βαθμού,
2) η Δημοτική Αστυνομία,
3) οι υπάλληλοι επιθεωρητές της Διεύθυνσης Επιθεώρησης ΕΟΤ του υπουργείου Πολιτισμού,
4) οι επιθεωρητές εργασίας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας του υπουργείου Εργασίας,
5) ο τομέας Ελέγχου Καπνού και Αλκοόλ του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας,
6) οι γιατροί και οδοντίατροι Δημόσιας Υγείας του ΕΣΥ,
7) οι επόπτες δημόσιας υγείας του υπουργείου Υγείας
8) οι λιμενικές αρχές.

Read more...

Αρχίζει η καταβολή του εφάπαξ στις ένοπλες δυνάμεις

Αρχίζει η καταβολή του εφάπαξ στις ένοπλες δυνάμεις
Αρχίζει η καταβολή του εφάπαξ στις ένοπλες δυνάμεις μέσα στους επόμενους 4 μήνες, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες θα έχει εξοφληθεί το εφάπαξ στους αστυνομικούς υπαλλήλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ).
Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, το εφάπαξ θα είναι σημαντικά αυξημένο, αφού αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την αναλογιστική εκτίμηση που είχε γίνει από το υπουργείο Εργασίας, το εφάπαξ που χορηγούσε το ΤΕΑΠΑΣΑ είχε μειωθεί κατά περίπου 45-49%. Η μείωση αυτή περιορίζεται πλέον, μεσοσταθμικά, μεταξύ 20% και 25% και αφού προηγήθηκε αφενός αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ταμείου και αφετέρου, ελήφθησαν μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως μηνιαία αύξηση των εισφορών των παλαιών ασφαλισμένων (προ του 1993) κατά 45%.

Read more...

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...


ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΩΡΑ, ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ...
Να ακολουθήσουν κατά γράμμα το «καλαντάρι» που ισχύει από φέτος για τις δηλώσεις στην εφορία, καλεί το υπουργείο Οικονομικών τους πολίτες...
Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, ο χρόνος υποβολής της δήλωσης αποσυνδέεται από τον χρόνο εκκαθάρισης και πληρωμής της.

Για να μην υπάρξουν έτσι φαινόμενα «συνωστισμού» στο Taxisnet αλλά και στα γκισέ των εφοριών για τυχόν επανέλεγχο, οι φορολογούμενοι μπορούν από τις 20 Μαρτίου να υποβάλλουν και να οριστικοποιούν τις δηλώσεις τους, χωρίς το φόβο ότι θα κληθούν να πληρώσουν νωρίς τους φόρους τους, αφού οι πληρωμές θα ξεκινήσουν μετά την 1η Ιουλίου.

Στο υπουργείο Οικονομικών διαμηνύουν ότι δεν θα δίδεται καμία παράταση λόγω «συνωστισμού» και «τεχνικών προβλημάτων» από φέτος. Σε 10 ημέρες θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 8.500.000 πολιτών και επιχειρήσεων, από τη στιγμή τουλάχιστον που τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία αποστείλουν σε ηλεκτρονική ή στη χειρόγραφη τις βεβαιώσεις αποδοχών της χρονιάς.

Με βάση το φορολογικό ημερολόγιο:

- Η υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ( Ε1) από όλους τους φορολογούμενους θα ξεκινήσει από τις 20 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2014. Η λήξη 1ης δόσης πληρωμής θα είναι στις 31/7/2014, της δεύτερης στις 30/9/2014 και της τρίτης στις 30/11/2014. Άρα όσο και αν καθυστερήσουν, αφού η εκκαθάριση γίνεται ηλεκτρονικά πλέον, δεν θα πετύχουν να παρατείνουν τις ημερομηνίες πληρωμής των φόρων τους.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ανακοινώσει προθεσμίες υποβολής ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο μετά την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται και ο φόρος θα προκύπτει αυτόματα. Αν η δήλωση είναι λανθασμένη, ο φόρος δεν ακυρώνεται αλλά πληρώνεται. Στη συνέχεια όμως ο φορολογούμενος μπορεί να υποβάλει τροποποιητική ή συμπληρωματική δήλωση, για νέα εκκαθάριση φόρου.

Αν σπεύσουν νωρίς να υποβάλουν τη δήλωση, θα πάρουν νωρίς και το επίδομα τέκνων. Οι φορολογούμενοι με ένα ή και περισσότερα παιδιά μπορούν να υποβάλουν αίτημα οικογενειακού επιδόματος μέσω του taxisnet αμέσως μετά την οριστική υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης Ε1. Οι προθεσμίες λήγουν στο τέλος του έτους.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7538.html

Read more...

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Έγγραφο για την επαναφορά και αποκατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου...
33 του σχετικού νόμου (Ν. 4024/2011) διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δείχνει ουσιαστικά στην κατεύθυνση της πλήρους συμμόρφωσης της διοίκησης με την απόφαση του ΣτΕ.
Το έγγραφο του κ. Μητσοτάκη διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης και Αλέξης Μητρόπουλος, με την οποία καλούσαν τον αρμόδιο υπουργό να εξηγήσει «με ποιον τρόπο θα γίνει η εργασιακή, μισθολογική και υπαλληλική αποκατάσταση των υπαλλήλων που έχουν θιγεί από το αντισυνταγματικό καθεστώς της εφεδρείας- προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και με ποιον τρόπο θα υπάρξει η οικονομική τους αποκατάσταση με την καταβολή αναδρομικών αποδοχών που είχαν περικοπεί, με βάση τις διατάξεις για τη προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα- εφεδρεία».
Όπως εξηγεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά την απόφαση του ΣτΕ, η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου εξέδωσε έγγραφο με το οποίο δίνονται επαρκείς οδηγίες για την επαναφορά των δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.
Ειδικότερα, αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι, που έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία λόγω αυτοδίκαιης απόλυσης κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της υποπαραγράφου 1γ του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011, ή έχουν τεθεί και εξακολουθούν να τελούν υπό καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας βάσει των ανωτέρω διατάξεων και υπέβαλαν ή θα υποβάλουν μέσα σε εύλογο χρόνο από την έκδοση της απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ, αίτηση ότι επιθυμούν την επαναφορά τους στην υπηρεσία, προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να επανέλθουν απαιτείται:
- Υποβολή σχετικής αίτησης από τον ενδιαφερόμενο. Η αίτηση υποβάλλεται στη διεύθυνση διοικητικού ή προσωπικού της υπηρεσίας του υπαλλήλου.
- Να μην πληρούνται οι προϋποθέσεις για την αυτοδίκαιη απόλυση από την υπηρεσία κατά το άρθρο 155 του υπαλληλικού κώδικα και του άρθρου 159 του κώδικα κατάστασης δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων του Ν. 3584/2007, λόγω συμπλήρωσης 35ετούς πραγματικής και συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας και δη του ορίου ηλικίας, καθώς η πρώτη προϋπόθεση πληρούται ήδη.
Διευκρινίζεται επίσης, ότι η επαναφορά τους γίνεται με απόφαση του γενικού γραμματέα τού κατά περίπτωση αρμοδίου υπουργείου ή του κατά περίπτωση οργάνου διοίκησης του φορέα, σε κενή οργανική θέση του φορέα από τον οποίο αποχώρησαν, ή εφόσον δεν υπάρχουν κενές θέσεις ή αυτές δεν επαρκούν, η διοίκηση θα πρέπει να προβεί σε επανασύσταση των θέσεων που καταργήθηκαν και τις οποίες κατείχαν οι υπάλληλοι όταν απολύθηκαν αυτοδικαίως ή πριν τεθούν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, αφού βέβαια εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις προς τούτο. Οι υπάλληλοι αυτοί εντάσσονται σε θέση της κατηγορίας και του κλάδου που υπηρετούσαν.
Όσον αφορά δε τη βαθμολογική τους κατάταξη, στο έγγραφο αναφέρεται ότι θα καταταγούν με βάση τον συνολικό χρόνο υπηρεσίας τους, όπως αυτός προκύπτει συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που μεσολαβεί από την 27η Νοεμβρίου του 2011, ημερομηνία αυτοδίκαιης αποχώρησής τους λόγω συνταξιοδότησης κατ΄εφαρμογή των διατάξεων της υποπαραγράφου 1γ του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011 ή εισόδου τους σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας μέχρι την επαναφορά τους.
Επισημαίνεται ακόμη ότι οι διευθύνσεις διοικητικού ή προσωπικού θα πρέπει πρώτα να προβούν σε ανάκληση της διαπιστωτικής πράξης λύσης της υπαλληλικής σχέσης και εν συνεχεία να εκδώσουν την απόφαση επαναφοράς στην υπηρεσία των αιτούντων υπαλλήλων η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
Για τα ζητήματα μισθολογικής αποκατάστασης των υπαλλήλων αυτών αρμόδιο πάντως να απαντήσει είναι το υπουργείο Οικονομικών.
Επαναφορά 482 υπαλλήλων στο δημόσιο
Την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κληθείς να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση στην ολομέλεια για το θέμα των δημοτικών αστυνομικών, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «η Διοίκηση πρέπει να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις», επικαλούμενος μάλιστα την πρόνοια του άρθρου 95 του Συντάγματος.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε εξάλλου, ότι πάγια πρακτική στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την οποία έχει υιοθετήσει, είναι η απόλυτη συμμόρφωση με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής και παρά τους περιορισμούς των προσλήψεων, όπως ενημέρωσε, τους τελευταίους οκτώ μήνες έχουν εκδοθεί αποφάσεις προσλήψεων για 482 άτομα, για τα οποία υπήρχαν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3800.html

Read more...

ΔΥΝΑΜΙΚΑ Ο ΣΑΛΑΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ
Σε μεγάλο φαβορί εξελίσσεται ο Χ. Σαλαλέςστον δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Αυτό επιβεβαιώνουν όλες οι εκτιμήσεις για την εκλογική περιοχή, καθώς ο νυν δήμαρχος Λ. Τζανής έχει εισπράξει την...
φθορά από την ανυπαρξία Δημοτικού και έχει ελάχιστες πιθανότητες να κάνει κάτι καλό, αφού από τους πρώτους μήνες εκλογής του κατάφερα να χάσει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Το ζητούμενο είναι ποιος συνδυασμός θα μπει στον δεύτερο γύρο μαζί με αυτόν του Χρ. Σαλαλέ. Γιατί από τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος της πόλης.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5356.html

Read more...

ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΩΝ


Οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών και των λοιπών δημοσίων πολιτικών υπηρεσιών, της μόνιμης αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στο εξωτερικό, όσοι διαμένουν σε οίκο...
ευγηρίας, σε ψυχιατρικά καταστήματα και οι φυλακισμένοι γλιτώνουν το 2014 από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων.
Στην απόφαση του υφυπουργού οικονομικών Γ. Μαυραγάνη η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως περιγράφονται αναλυτικά οι αποδείξεις που περνούν στην εφορία το τρέχον έτος.
Όπως ορίζεται στην απόφαση:
Προκειμένου το ποσό μείωσης φόρου που προκύπτει με βάση την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του ν. 4172/2013 να διατηρηθεί ακέραιο, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ιδίου νόμου, ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος. Το ποσό των αποδείξεων που προσκομίζονται γίνεται αποδεκτό μόνο εφόσον έχει περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση, λογίζεται συνολικά και για τους δύο συζύγους και επιμερίζεται μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα ατομικό εισόδημα.
Ο προηγούμενος επιμερισμός εφαρμόζεται μόνο στην περίπτωση που ο υπόχρεος και η σύζυγος δηλώνουν εισόδημα το οποίο φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων. Στην περίπτωση που δεν προσκομίζεται το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων αγορών, η θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων, με ανώτατο όριο τις 10.500 ευρώ και του προσκομισθέντος ποσού αποδείξεων, πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 22% και το ποσό που προκύπτει προσαυξάνει το φόρο.
Άρθρο 2
Οι αποδείξεις που προσκομίζονται πρέπει να αφορούν αγορές αγαθών και υπηρεσιών που πραγματοποιεί ο ίδιος ο φορολογούμενος, η σύζυγος του ή τα τέκνα που τον βαρύνουν και περιλαμβάνονται στις παρακάτω ομάδες του δείκτη τιμών καταναλωτή της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
− Ομάδα 1 (Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά),
− Ομάδα 2 (Αλκοολούχα ποτά και καπνός),
− Ομάδα 3 (Ένδυση και υπόδηση)
− Ομάδα 4 (Στέγαση) μόνο οι υπηρεσίες και τα είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας.
− Ομάδα 5 (Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες)
− Ομάδα 7 (Μεταφορές) μόνο οι μεταφορές πραγμάτων, η συντήρηση και η επισκευή αυτοκινήτου / μοτοσυκλέτας, τα ανταλλακτικά, τα καύσιμα και τα λιπαντικά, αντιψυκτικό, μίσθωση ταξί.
− Ομάδα 9 (Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες)
Δεν λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές στη Δημόσια Τηλεόραση και σε συνδρομητικά κανάλια.
− Ομάδα 10 (Εκπαίδευση) μόνο τα δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών.
− Ομάδα 11 (Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια)
− Ομάδα 12 (Άλλα αγαθά και υπηρεσίες)
«Δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για κάθε είδους ασφάλιση».
Επίσης, δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, η καταβαλλόμενη διατροφή, οι δωρεές και οι δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων.
Άρθρο 3
Εξαιρούνται της υποχρέωσης προσκόμισης αποδείξεων οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών και των λοιπών δημόσιων πολιτικών υπηρεσιών, της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι στρατιωτικοί, που υπηρετούν στην αλλοδαπή, όσοι διαμένουν
σε οίκο ευγηρίας, σε ψυχιατρικά καταστήματα και οι φυλακισμένοι.
Άρθρο 4
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1858.html

Read more...

Γνωστός ηθοποιός κατεβαίνει για δήμαρχος Πύργου με ΣΥΡΙΖΑ...


Συνεχίζει την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και μαζί συνεχίζει και τις εκπλήξεις. Έτσι ως υποψήφιο για τον δήμο Πύργου κατεβάζει τον...
γνωστό ηθοποιό Μιχάλη Μανιάτη ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Ηλεία.

Η υποψηφιότητα του σύμφωνα με το patrisnews.com θα επικυρωθεί ομόφωνα Στην επόμενη συνέλευση της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Συμπολιτεία» και ο Μιχάλης Μανιάτης αναμένεται εκτός απροόπτου να τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού...
koolnews.gr

Read more...

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ...



Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στις 2 Μαρτίου στο γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτηανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση» με κείμενο...
που έστειλε με usb stick σε ιστοσελίδα.

Στο δύο σελίδων κείμενο οι συντάκτες χαρακτηρίζουν τον Φαήλο Κρανιδιώτη ως «αλαζονικό, αυθάδες, γλοιώδες υποκείμενο και χιτλερική μαριονέτα της ΝΔ» ενώ επιχειρώντας να εξηγήσουν για ποιο λόγο επέλεξαν το δικηγορικό του γραφείο αναφέρονται στη φράση «χρήσιμοι ηλίθιοι» που επέλεξε «για τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας», «και να τους κατηγορεί πως "αυτοί αποφασίζουν ποιος θα ζήσει ή ποιος θα πεθάνει"» όπως αναφέρεται στην προκήρυξη.

Οι συντάκτες χαρακτηρίζουν την επίθεση ως «καλή μέρα» και συνεχίζουν την επίθεσή τους κατά του κ. Κρανιδιώτη για τον οποίο υποστηρίζουν ότι αποτελεί «τον συνδετικό κρίκο αλλά και βασικό δίαυλο επικοινωνίας της ΝΔ με τη ΧΑ». Τον κατηγορούν, επίσης, ότι προωθεί την θεωρία των δύο άκρων που θα οδηγήσει «σε φασιστοποίηση την κοινωνία» ενώ επιτίθενται και κατά της κυβέρνησης ότι επιδιώκει τον απόλυτο ολοκληρωτισμό.

Στο κείμενο γίνεται λόγος και για τις προφυλακίσεις μελών της Χρυσής Αυγής για τις οποίες ισχυρίζονται ότι είναι «προσχηματικές».

Για την επίθεση αυτή καθ' αυτή αναφέρουν ότι τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό έξω από το γραφείο και όχι μέσα επειδή αντιλήφθηκαν ότι ο Φαήλος Κρανιδιώτης ήταν μέσα στο γραφείο του ενώ απευθύνουν και συμβουλές προς τους «συντρόφους» τους ότι «δεν υπάρχει τίποτα ακατόρθωτο, τίποτα απροσπέλαστο, τίποτα μη προσβάσιμο. Με παρακολούθηση, μεθοδικότητα και εφευρετικότητα όλα είναι δυνατά» αποκαλύπτοντας έτσι και ενα μέρος του τρόπου με τον οποίο έδρασαν.

Στην κατακλείδα του κειμένου που δημοσιεύει η ιστοσελίδα zougla.gr, καλούν, τέλος, όσους αντιδρούν για να ανατρέψουν τη σημερινή κατάσταση να μην στρέψουν το βλέμμα τους στη Χρυσή Αυγή «γιατί αυτοί όχι απλά στηρίζουν το σύστημα αλλά είναι γεννημένοι μέσα απο αυτό».
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/

Read more...

Από το "Κάτω Παρτάλι" στο Χαϊδάρι...


Πάει για υποψήφιος δήμαρχος ο Τάσος Χαλκιάς...

Την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Χαϊδαρίου ανακοίνωσε ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς, κατά τη διάρκεια...
συνέντευξης του στον ΑΝΤ1.Ο δημοφιλής ηθοποιός δήλωσε σήμερα ότι το θέμα σχετικά με την οριστικοποίηση της υποψηφιότητάς του ξεκαθάρισε αργά χθες το βράδυ και μίλησε για την απόφασή να κατέβει στον αυτοδιοικητικό εκλογικό στίβο:
«Έχω δεχτεί πολλές φορές στο παρελθόν προτάσεις να κατέβω στην πολιτική, όμως τώρα χτυπάς μια χορδή που είναι πολύ επίκαιρη. Επειδή πρόσφατα έχω δεχτεί κρούση από φίλους και κάποιες ιδιαίτερες προσωπικότητες του Δήμου Χαϊδαρίου όπου κατοικώ, αποδέχθηκα πρόταση να ηγηθώ σε έναν ανεξάρτητο συνδυασμό για τον Δήμο Χαϊδαρίου».

«Δεν μπορούσα να μην πω το »ναι» έχοντας ένα φωτεινό παράδειγμα μπροστά μου, τον φίλο μου τον Αποστόλη Γκλέτσο. Κατεβαίνω ανεξάρτητος και όσοι πιστοί των κομμάτων, να κατέβουν να βοηθήσουν αν θέλουν. Είμαι 61 χρόνια δημότης Χαϊδαρίου και δεν μετακινήθηκα από εκεί ούτε για ένα δευτερόλεπτο»...
iefimerida.gr

Read more...

ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΤΩΝ ''28'' ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ...


Η Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, με επικεφαλής τον Χορστ Ράιχενμπαχ, δημοσίευσε την έκτη έκθεση δραστηριοτήτων, για το διάστημα Οκτωβρίου 2013-Ιανουαρίου 2014...
Σε αυτήν, αναφέρεται σε «σημαντικές μεταρρυθμίσεις», καθώς και στη βελτίωση του βαθμού απορρόφησης των πόρων της ΕΕ από την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας είναι πλέον η τέταρτη χώρα στην ΕΕ των «28» στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και επίτροπος αρμόδιος για τα Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα και το Ευρώ, Όλι Ρεν, υπό την πολιτική καθοδήγηση του οποίου λειτουργεί η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα, σημείωσε πως «η Ομάδα Δράσης συνεχίζει να παρέχει πολύτιμη στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να βελτιώσει τη λειτουργία της διοίκησής της, καθώς και το επιχειρησιακό περιβάλλον, προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών και των επιχειρήσεων που επιδιώκουν να κάνουν επενδύσεις και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι τα τέσσερα κυριότερα έργα κατασκευής αυτοκινητοδρόμων βρίσκονται πλέον στο στάδιο της εκτέλεσης».

Σύμφωνα με την έκθεση, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει ήδη απορροφήσει το 78,4% των διαθέσιμων κονδυλίων κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013, δηλαδή ποσοστό πολύ ανώτερο του μέσου όρου της ΕΕ.

Τα έργα σε τέσσερις σημαντικούς αυτοκινητόδρομους, συνολικού προϋπολογισμού 7,6 δισ. ευρώ, τα οποία είχαν διακοπεί για τρία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ξανάρχισαν με την έγκριση και τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ, και τη συμφωνία εγχώριων και διεθνών πιστωτών.

Για την ολοκλήρωση αυτών των έργων θα δημιουργηθούν γύρω στις 20.000 θέσεις εργασίας. Τα κατασκευαστικά έργα καλύπτουν σημαντικά τμήματα της Ιονίας Οδού, το οδικό τμήμα Μαλιακός-Κλειδί, τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα και τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας.

Ξεκίνησαν επίσης οι εργασίες και η τεχνική βοήθεια όσον αφορά στην επανεκκίνηση της πέμπτης σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου Μωρέας.

Για να στηρίξει τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, η τεχνική βοήθεια εξακολούθησε να εστιάζει στη βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση μέσω του τραπεζικού συστήματος και στην ενίσχυση των ροών ρευστότητας, ιδίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Task Force στήριξε περαιτέρω τη δημιουργία ενός «Ιδρύματος Ανάπτυξης», με στόχο την ικανοποίηση χρηματοδοτικών αναγκών που δεν μπορούν να καλυφθούν από τον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Η σχετική συνεισφορά της Γερμανίας ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ.

Η έκθεση αναφέρεται και στην ικανοποιητική πρόοδο που σημειώνει η εφαρμογή του προγράμματος επιμόρφωσης για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, το οποίο στηρίζει η ΟΔΕ. Μέχρι σήμερα έχουν επιμορφωθεί 700 άτομα.

Η Ομάδα Δράσης συνέβαλε επίσης στην κατάρτιση νομοθεσίας για τη δημιουργία έμμεσου μητρώου τραπεζικών λογαριασμών, το οποίο είναι ήδη έτοιμο.

Όσον αφορά στη στήριξη των ελληνικών αρχών επιβολής του νόμου, εντάθηκε ο ρυθμός τεχνικής βοήθειας για την ενίσχυση της ικανότητας της Μονάδας Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών.

Από τις αρχές του 2012, 1.446 υποθέσεις εικαζόμενης φοροδιαφυγής έχουν ήδη αναφερθεί στις Αρχές, 405 υποθέσεις έχουν σταλεί στις εισαγγελικές αρχές και έχουν δεσμευτεί περιουσιακά στοιχεία αξίας 170 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, η Task Force συνέχισε να συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη Γερμανία ως «επικεφαλής τομέα» για την υλοποίηση της στρατηγικής «Υγεία σε Δράση», που αφορά στον προγραμματισμό και την παρακολούθηση της εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα.

Στόχος αυτής της στρατηγικής είναι η βελτίωση, αφενός, της υγείας του πληθυσμού και, αφετέρου, της αποτελεσματικότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Προτεραιότητες είναι η δημιουργία δικτύου υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και η διασφάλιση καθολικής πρόσβασης στην περίθαλψη (δίχτυ ασφάλειας υγείας για τον πληθυσμό).

Παρασχέθηκε επίσης τεχνική βοήθεια για την εφαρμογή των πολιτικών που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, ιδίως εκείνων που αφορούν τον καθορισμό των τιμών και την επιστροφή δαπανών για τα φαρμακευτικά προϊόντα, καθώς και τη διαχείριση του Εθνικού Ταμείου Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΟΠΥΥ) και τη διοίκηση νοσοκομείων.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/03/28.html

Read more...

KAI OI ENΣΤΟΛΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ...


Ζητήματα που αφορούν τις άδειες ανατροφής παιδιών των ένστολων πατέρων, που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία, ρυθμίστηκαν ...
έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Συνηγόρου του Πολίτη "προβλέφθηκαν άδειες ανατροφής παιδιού και διευκολύνσεις λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, για τους ένστολους πατέρες που ανήκουν στο πυροσβεστικό προσωπικό, καθώς και για τους πατέρες αστυνομικούς.

Ειδικότερα, εκδόθηκε το ΠΔ 3/2014, το οποίο προβλέπει άδεια κύησης – τοκετού, διάρκειας πέντε μηνών, για τις γυναίκες που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα και άδεια ανατροφής παιδιού, εννέα μηνών, της οποίας μπορεί να κάνει χρήση οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς ανήκει στο πυροσβεστικό προσωπικό, εφόσον έχει συμπληρωθεί ένα έτος υπηρεσίας με αποδοχές.

Επίσης, εκδόθηκαν δύο εγκύκλιοι, με τις οποίες ενημερώνονται όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες ότι

- άνδρας αστυνομικός δικαιούται να κάνει χρήση πλήρους 9μηνης αδείας ανατροφής, ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία η μητέρα του ανηλίκου έχει κάνει χρήση 6μηνης ειδικής αδείας προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ και

- χορηγείται άδεια ανατροφής στους πατέρες αστυνομικούς, ανεξαρτήτως του αν η μητέρα εργάζεται, καθώς και ένα επιπλέον εξάμηνο άδειας ανατροφής στους γονείς διδύμων και πολυδύμων, για κάθε παιδί πέραν του ενός".
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/03/kai-oi-en.html

Read more...

Τρόικα: Μη βιάζεστε να μοιράσετε το πλεόνασμα...


Έντονες αντιρρήσεις φέρεται ότι συνεχίζει να έχει η τρόικα για το ύψος του κοινωνικού μερίσματος που θα διανεμηθεί από την κυβέρνηση από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ενώ, την ίδια ώρα, εγείρει και..
ζήτημα συνολικών αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, με τον εξορθολογισμό ορισμένων ειδικών αποδοχών, όπως, π.χ. τα οδοιπορικά και τα εκτός έδρας που λαμβάνουν.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι εκπρόσωποι των δανειστών αφ' ενός εμμένουν ότι για να προσδιοριστεί το ύψος του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει να διασφαλιστεί πως η διανομή του δεν θα επηρεάσει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2014, ενώ αφ' ετέρου εγείρουν επιπρόσθετες υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο σκέλος, σύμφωνα με την τρόικα, πρέπει πρώτα να εξασφαλισθεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 θα είναι 2,9 δισ. ευρώ (1,5% του ΑΕΠ) όσο προβλέπει ο προϋπολογισμός, και στη συνέχεια να διανεμηθεί η όποια υπέρβαση.

Ταυτόχρονα, η τρόικα ζητάει, ένα τμήμα του κοινωνικού μερίσματος να έχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, ήτοι να μην δοθεί εξ ολοκλήρου σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν να αποπληρώσουν, μέσω του πλεονάσματος, επιπλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου (με ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα), αυξάνοντας τη ρευστότητα στην αγορά και δίνοντας, κατ' επέκταση, αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία.

Όσον αφορά στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των βασικών μισθών». Όμως, τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η τρόικα θέτουν ζήτημα «εξορθολογισμού».

Ως παράδειγμα, ο ίδιος παράγοντας, έφερε τα οδοιπορικά που λαμβάνουν διαφορετικές κατηγορίες υπαλλήλων (μηχανικοί για οδοιπορικά λαμβάνουν ποσό 56 ευρώ, οι ελεγκτές του ΓΛΚ ποσό 59 ευρώ, του ΕΛΓΑ ποσό 40 ευρώ, του ΟΠΕΚΕΠΕ ποσό 94 ευρώ, κλπ).

«Ορθώς παίρνουν τα έξτρα αλλά πρέπει να υπάρχει εξορθολογισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, θα πρέπει, σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να υπάρχει «σύνδεση απολαβών με την αξιολόγηση».

enet.gr

Read more...

Δεν βγαίνουν από τη φυλακή οι βουλευτές της Χ.Α. ...


Στον Κορυδαλλό η επιτροπή της Βουλής για την άρση ασυλίας τους...

Στις φυλακές του Κορυδαλλού θα μεταβούν την επόμενη Πέμπτη τα μέλη της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, επί των αιτημάτων για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς φοβούνται πως...
τυχόν μεταγωγή των προφυλακισθέντων και η παρουσία τους στη Βουλή, θα δώσει πάτημα στους χρυσαυγίτες να μετατρέψουν την διαδικασία σε σόου.

Μάλιστα, για τον βουλευτή Κορίνθου Στάθη Μπούκουρα αναμένεται να γίνει έκτακτη μεταγωγή του από τις φυλακές Ναυπλίου στις φυλακές Κορυδαλλού, για μία ημέρα.

iefimerida.gr 

Read more...

Mπλοκάρουν τις απολύσεις, όσων μονιμοποιήθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά...





 Με βόμβα στα σχέδια του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις απολύσεις μοιάζει η έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής που δημοσιεύθηκε σήμερα. Κι ενώ στους σχεδιασμούς του Υπουργείου βρίσκεται η ...
απόλυση όσων μονιμοποιήθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά, κυρίως μέσω προεδρικών διαταγμάτων η Έκθεση της Βουλής υψώνει μπλόκο ακόμα και σε αυτές τις απολύσεις. Όπως επισημαίνει η υπηρεσία ως προς το άρθρο που αφορά στην αυτοδίκαιη λύση συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου, τονίζεται ότι σύμφωνα με τη νομολογία, μετά την πάροδο εύλογου χρόνου, δεν είναι επιτρεπτή η απόλυση ακόμα κι αν κατά το χρόνο μετατροπής της σύμβασης από ορισμένου σε αορίστου χρόνου δεν συνέτρεχαν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις. Η Επιτροπή καταγράφει επίσης ήπιες ενστάσεις τόσο για την διαθεσιμότητα όσο και για την αξιολόγηση και την κατάργηση φορέων.

parapolitika.gr

Read more...

Διακήρυξη ανεξαρτησίας από την Βουλή της Κριμαίας...




Έκλεισε τον εναέριο χώρο για εμπορικές πτήσεις...
Η βουλή της Κριμαίας ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία μια διακήρυξη ανεξαρτησίας. Η ουκρανική βουλή διαμηνύει ότι αυτή της Κριμαίας «θα διαλυθεί» αν δεν...
ακυρώσει το δημοψήφισμα. Η Κριμαία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τις εμπορικές πτήσεις. 24 άτομα που είχαν τραυματιστεί στις διαδηλώσεις θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Γερμανίας
Το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας τάχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της υιοθέτησης μιας διακήρυξης για την ανεξαρτητοποίηση της Αυτόνομης Δημοκρατίας αυτής από την Ουκρανία.
 
Η διακήρυξη, που υποστήριξαν οι 78 από τους 81 βουλευτές που ήταν παρόντες στο κοινοβούλιο, αναφέρει ότι η Κριμαία θα γίνει ανεξάρτητη από την Ουκρανία εάν η πλειοψηφία των εκλογών ψηφίσει υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και της ένταξης στη Ρωσία στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
 
Από την άλλη πλευρά, στο Κίεβο η βουλή της Ουκρανίας προειδοποίησε την τοπική βουλή, η οποία ελέγχεται από φιλορωσικές πολιτικές δυνάμεις, ότι αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο διάλυσης εάν δεν ακυρώσει το δημοψήφισμα το οποίο έχει ανακοινώσει ότι θα διεξαχθεί την 16η Μαρτίου για την ένωση της περιοχής με τη Ρωσία.
 
Μια απόφαση της βουλής στο Κίεβο, η οποία ελέγχεται από φιλοδυτικές δυνάμεις, έδωσε στο κοινοβούλιο προθεσμία ως αύριο Τετάρτη για να ακυρώσει την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αυτού.
 
Η Κριμαία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τις εμπορικές πτήσεις από την υπόλοιπη Ουκρανία, πέντε ημέρες πριν από το δημοψήφισμα που έχουν προγραμματίσει οι φιλορωσικές αρχές της περιοχής για την προσάρτησή της στη Ρωσία.
 
Ουκρανικό αεροσκάφος, κατευθυνόμενο από το Κίεβο προς τη Συμφερόπολη, υποχρεώθηκε σήμερα να επιστρέψει στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες ότι οι αρχές της Κριμαίας έκλεισαν τον εναέριο χώρο για τις εμπορικές πτήσεις από την υπόλοιπη Ουκρανία και ότι ούτε χθες Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν πτήσεις.
 
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι αρχές της Κριμαίας αποφάσισαν να επιτρέπουν μόνο σε εμπορικά αεροσκάφη που προέρχονται από τη Μόσχα να προσγειώνονται στα αεροδρόμια της περιοχής.
 
Την ίδια ώρα, 24 Ουκρανοί που τραυματίστηκαν στις πρόσφατες βίαιες διαδηλώσεις πρόκειται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Γερμανίας.
Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας στο Γερμανικό Πρακτορείο, οι τραυματίες θα μεταφερθούν αύριο Τετάρτη με τη βοήθεια του γερμανικού στρατού.
 
Δώδεκα από αυτούς θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο του Βερολίνου και άλλοι έξι σε νοσοκομεία του Ουλμ και στο Κεντρικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο του Κόμπλεντς.
Πηγή: ΑΜΠΕ



Read more...

Κρεμαστινός: Η “Ελιά” στερείται σοβαρότητας...




Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον REAL FM, αναφερόμενος στην κίνηση της “Ελιάς”, είπε: «Η κίνηση αυτή ενώ θεωρητικά είναι σωστή, στην πράξη δεν αποδίδει. Κι όταν ο...
αγνός ψηφοφόρος βλέπει το ΠΑΣΟΚ μια συνιστώσα της «Ελιάς» και δίπλα βλέπει συνιστώσες-στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησαν, είτε ως υπουργοί, είτε εξελέγησαν βουλευτές ή είχαν θέσεις κυβερνητικές, γραμματέων κ.λπ, να αποτελούν συνιστώσες μαζί με το ΠΑΣΟΚ, καταλαβαίνετε ότι η όλη ιστορία, αυτό το εγχείρημα, στερείται σοβαρότητας».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε και για τα εσωτερικά του κινήματος κάνοντας λόγο για ένα κόμμα που αυτή τη στιγμή δυσπραγεί. «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι και υπουργός των εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και έχει υποχρεώσεις. Στην πράξη όμως αυτές οι υποχρεώσεις μεταφράζονται σε χρόνο ο οποίος διατίθεται αλλού, ενώ ένα κόμμα το οποίο αυτή τη στιγμή δυσπραγεί θα ήταν λογικό να έχει περισσότερη δραστηριότητα ανασυγκρότησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κρεμαστινός.

Στην επισήμανση αν θα έπρεπε ο κ. Βενιζέλος να διαλέξει μεταξύ των δύο ιδιοτήτων του, του υπουργού και του προέδρου, και αν κρατήσει τη μία να ανοίξει ηγετικό θέμα στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Κρεμαστινός είπε: «Ημουν εξαρχής της άποψης ότι δεν θα έπρεπε να μπει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ή να μπει με τους όρους που μπήκε μέχρι σήμερα. Θα έπρεπε να στηρίζει την κυβέρνηση, να εγκρίνει την κυβέρνηση, να στηρίζει τα σωστά και εκεί να παραμείνει. Εφόσον ελήφθη αυτή η απόφαση, εγώ δεν μπορούσα να μην τη στηρίξω και να διαφωνήσω σε ένα τέτοιο θέμα».

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω όμως ότι ο χρόνος ο οποίος διατίθεται για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι επαρκής. Από κει και πέρα αν τίθεται θέμα αρχηγού; Ο αρχηγός έχει μια θητεία. Ή αν θέλει και κάποιος να θέσει θέμα αρχηγού, δεν είναι σωστό να σηκώνονται και να φεύγουν στελέχη που ήταν μάλιστα και στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ υπουργοί και να πηγαίνουν σε άλλα κόμματα. Να μείνουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ, να έχουν απόψεις, να τις εκφράσουν, τα όργανα έχουν καταστατικά, αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό το σύμπλεγμα, αυτή η αντίδραση είναι μια παθολογική αντίδραση. Βλέπετε υπουργούς οι οποίοι χειροκρότησαν τα μνημόνια να πηγαίνουν σε άλλα κόμματα. Πως γίνεται αυτό το πράγμα;»

Στο ερώτημα αν η αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου μπορεί να τον οδηγήσει εκτός ΠΑΣΟΚ και στη δημιουργία ενός νέου κόμματος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Θα ήταν λάθος γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει ρίζες που ξεκινούν από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και καταλήγουν στον σημερινό πρόεδρο. Θα έλεγα ότι είναι ένα ιστορικό κόμμα. Να κάνει ένα άλλο κόμμα; Θα ήταν λάθος κατά τη γνώμη μου».

Read more...

Αποκάλυψη υφυπουργού Μεταφορών: Η τρόικα υπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα!...




Πρωτοφανή επίθεση για κυβερνητικό στέλεχος, εξαπέλυσε στους δανειστές της χώρας όχι κάποιο μέλος της αντιπολίτευσης, αλλά ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Χαρακτήρισε...
τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας «γωνιακό μαγαζάκι» που δέχεται αιτήματα ιδιωτικών φορέων.
Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η τρόικα εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα.

«Η τρόικα έχει εμμονές που δεν είναι βάσιμες και προέρχονται από τη λογική που έχουν δημιουργήσει τα τεχνικά κλιμάκιά της. Είναι ένα γωνιακό μαγαζάκι που όποιος περνάει αφήνει κάτι και έρχεται μετά η τρόικα και λέει: Α, κάντε και αυτό! Σου στέλνω ένα mail και έχουμε και αυτή την εκκρεμότητα. Δεν είναι εκκρεμότητα αυτή βεβαίως».

Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω ερωτώμενος για το εάν πιστεύει ότι η τρόικα υπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα: «Ναι υπάρχουν κάποιοι θεσμικοί φορείς είτε Έλληνες είτε ξένοι, περνάνε από την τρόικα και τους λένε κάντε και αυτό. Μπήκε σε μια λογική η τρόικα για να εξυπηρετήσουν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα».

Read more...