Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Τα νέα πωλητήρια που βάζει το ΤΑΙΠΕΔ...
Μετά από την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ 168 ακίνητα προκειμένου να αξιοποιηθούν. Πρόκειται για ολυμπιακά κέντρα, αλλά και...
για τα γνωστά προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Το ΤΑΙΠΕΔ θα αναλάβει τελικά και την αξιοποίηση των παραμελημένων ολυμπιακών ακινήτων, τα οποία βρίσκονται εδώ και δέκα χρόνια σε αχρηστία.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά, το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, το Ξενία Πλαταμώνα, 137 διαμερίσματα από τα προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας, πολλά κτίρια / οικόπεδα στην Πλάκα περιλαμβάνονται στο τελευταίο κύμα των 168 ακινήτων που μεταβιβάζονται στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) προκειμένου να αξιοποιηθούν.
Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταφέρονται και 137 διαμερίσματα του Αστικού Προσφυγικού Συνοικισμού της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το συγκρότημα των προσφυγικών πολυκατοικιών της λεωφόρου Αλεξάνδρας οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1933 και 1935, με σχέδια των αρχιτεκτόνων Κίμωνος Λάσκαρι και Δημητρίου Κυριακού και στέγασαν ξεριζωμένους της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Πρόκειται για οκτώ πολυκατοικίες με 228 διαμερίσματα, τα οποία άρχισαν να απαλλοτριώνονται σταδιακά από τις αρχές της δεκαετίας του '90. Τα σχέδια κατεδάφισης κάποιων κτιρίων συνάντησαν αντιδράσεις κατοίκων και επιστημονικής κοινότητας και τα κτίρια κηρύχθηκαν διατηρητέα το 2008 από το υπουργείο Πολιτισμού.
Τα πωλητήρια του εξωτερικού
Πωλητήριο μπαίνει και σε οικόπεδο με κτίσμα στην Βορειοδυτική Ουάσιγκτον. Πρόκειται για τετραώροφο κτήριο γραφείων το οποίο αποκτήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο το 1949. Την ίδια τύχη θα έχει και κτίριο στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής.
Πρόκειται για οικόπεδο έκτασης 1.766 τ.μ. επί του οποίου έχει ανεγερθεί διώροφο κτίριο επιφανείας 350 τ.μ. και πρόσθετο κτίσμα επιφανείας 50 τ.μ. που είχε αγοραστεί από το δημόσιο το 1996. Πωλείται, επίσης, ακίνητο στο Ερεβάν της Αρμενίας, το οποίο αποτελείται από ένα κτίριο συνολικού εμβαδού 1.156,7 τ.μ. και τέσσερα ξεχωριστά βοηθητικά κτήρια συνολικού εμβαδού 361,7 τ.μ. .

πηγη  iefimerida.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: