Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΕΝΔΙΜΒΟΥΡΓΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΧΙ!

Μπορεί στην Αθήνα, στην πρωτεύουσα της μίζερης Ελλάδας του 21ου αιώνα να μην έχει τοποθετηθεί ακόμα άγαλμα του μέγιστου των Ελλήνων Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην''Αθήνα του Βορρά'' όμως , στο Ενδιμβούργο της Σκωτίας στέκει περήφανα ένα μεγαλοπρεπές άγαλμα του Μακεδόνα στρατηλάτη από τον 19ο αιώνα!!!...Να σημειωθεί ότι το Ενδιμβούργο έχει το προσωνύμιο ''Αθήνα του Βορρά'' εξ'αιτίας των πολλών κτηρίων της πόλης που είναι κτισμένα σύμφωνα με την περίτεχνη αρχαία Ελληνική αρχιτεκτονική σε αντίθεση με εμάς τους...''εξυπνάκιδες'' νεοέλληνες που έχουμε γεμίσει τις πόλεις μας με κακαίσθητα γκρίζα μπετά.

Μήπως είναι η ώρα να αφήσουμε στην άκρη επιτέλους την προχειρότητα και την θολοκουλτούρα, και να επιστρέψουμε και πάλι στις κλασσικές Ελληνικές μας ρίζες;...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:


''Αλέξανδρος και Βουκεφάλας, Ενδιμβούργο, Σκωτία, έργο του Sir John Robert Steell.














el-democracy.blogspot.com
http://ksipnistere.blogspot.gr/

Read more...

Νέο χτύπημα στο δολάριο από τον Β.Πούτιν - Ρωσία & Αργεντινή θα συναλλάσσονται στα εθνικά τους νομίσματα

Μετά την Κίνα και την Ινδία ο Β.Πούτιν προχωρά σε νέο χτύπημα εναντίον του δολαρίου αφού με την Αργεντινή η Ρωσία θα συναλάσσεται με τα εθνικά νομίσματα των δύο χωρών. Η Αργεντινή ήδη έχει ερθει σε συμφωνία με την Ρωσία για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην ρωσική αγορά, μετά το εμπάργκο της Ρωσίας στα προϊόντα της ΕΕ και ανάμεσα σε αυτά και της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει κάποτε στο μέλλον η Ελλάδα να διεκδικήσει ξανά μια θέση στην ρωσική αγορά καθώς, η "πίτα" θα έχει μοιραστεί στους νέους εμπορικούς εταίρους, όπως η Αργεντινή, η Τουρκία, και η Αίγυπτος, που αμέσως φρόντισαν για τα εθνικά τους συμφέροντα. Ταυτόχρονα η "χρεοκοπημένη" Αργεντινή προχωρά σε νέες εξαγωγικές επιτυχίες και στηρίζει το εθνικό της νόμισμα. Εμείς που δεν χρεοκοπήσαμε έχουμε ανεργία 27% και άδειες τσέπες.

Η Μόσχα και το Μπουένος Άιρες θα διαγράψουν από τις εμπορικές συναλλαγές τους το δολάριο επιφέροντας πλήγμα καθώς ουσιαστικά έχει ξεκινήσει η αποδολαριοποίηση του πλανήτη που σε βάθος αρεκτών χρόνων θα καταστήσει το αμερικανικό νόμισμα αδύναμο λόγω του ότι επί δεκαετίες τυπώνεται πληθωριστικά και καταχρηστικά από την FED.

Ειδικότερα, η Αργεντινή ζήτησε να χρησιμοποιηθoύν για τις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές ρούβλια και πέσος. Με αυτό τον τρόπο θα στηριχθεί και το αργεντίνικο πέσος.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε πρόσφατως στις ρωσοαργεντίνικες συνομιλίες. Επίσης, οι δύο χώρες ζήτησαν την εντατικοποίηση των αμοιβαίων εμπορικών συναλλαγών. Ειδικότερα, η Αργεντινή σχεδιάζει να αυξήσει τις εξαγωγές προς τη Ρωσία των γεωργικών προϊόντων αντικαθιστώντας την ΕΕ. Το Μπουένος Αέρες ειδικεύεται στην παραγωγή βοείου κρέατος,και μπορεί να αντικαταστήσει παρόμοια προϊόντα που προέρχονται από την ΕΕ,και τα οποία δεν θα μπορούν να διατεθούν πλέον στην ρωσική αγορά λόγω του ρωσικού εμπάργκο.

"Η Ρωσία ελπίζει να ενισχύσει το εμπόριο με την Αργεντινή το 2015 στα 2,5 - 3 δισ. δολάρια" δήλωσε ο επικεφαλής της Rosselkhoznadzor Σεργκέι Ντάνκβερτ.

Σε διμερείς συνομιλίες συζητήθηκαν, επίσης, οι προοπτικές των αμοιβαίων επενδύσεων, η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής ενέργειας, καθώς και την εμβάθυνση της συνεργασίας στους τομείς της μηχανικής, των μεταφορών και της νανοτεχνολογίας.

Μπουένος Άιρες και η Μόσχα συμφώνησαν επίσης να αναπτύξουν ένα λεπτομερές σχέδιο της διμερούς συνεργασίας για την ανάπτυξη και την προώθηση έργων βασικών υποδομών, καθώς και για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών. Για το επόμενο έτος η Αργεντινή αναμένει να παραδώσει τα εμπορεύματα στη Ρωσία το ποσό των $ 500 εκατομμύρια.

Πολλοί "έγκριτοι" οικονομολόγοι στα δυτικά ΜΜΕ δήλωναν ότι αφού η Δύση κατάφερε να υποτιμηθεί το ρούβλι 15% η Ρωσία θα αντιετώπιζε οικονομικά προβλήματα. .Ομως η Μόσχα έκοψε τις εισαγωγές, και βρίσκει άλλες αγορές με τις οποίες θα συναλάσσεται με το εθνικό της νόμισμα, χωρίς "μεσάζοντα" το δολάριο. Εάν αθροιστούν οι αγορές Κίνας, Ινδίας, Αργεντινής και στο μέλλον το σύνολο των BRICS το δολάριο θα υποστεί σημαντικά πλήγματα, και το μόνο που θα το κρατάει ζωντανό θα είναι η φανατική στήριξή του από την υποτακτική ΕΕ, της οποίας οι ηγέτες αδιαφορούν για τα ευρωπαϊκά συμφέροντα και μυστηριωδώς νοιάζονται μόνο για αυτά της Ουάσιγκτον.

Ίσως τελικά το ότι σχεδόν όλοι τους σπούδασαν σε αμερικανικά πανεπιστήμια, και πήγαν σε αμερικανικά κολέγια να έχει ιδιαίτερη σημασία. Η παιδεία του καθενός καθορίζει πάντοτε την πραγματική του εθνική συνείδηση.
http://ksipnistere.blogspot.gr/

Read more...

Σούρλας σε Στουρνάρα: Ζητά έλεγχο για επιχειρηματίες που έκαναν τα δάνεια, καταθέσεις

Τι ζητά από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με επιστολή του για καταχραστές των επιχειρηματικών δανείων
Με επιστολή του προς το ΣΔΟΕ και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Ι. Στουρνάρα, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Σούρλας, ζητάει να διερευνηθεί εάν στη «λίστα Λαγκάρντ» και σε άλλες, καθώς και σε offshore εταιρίες, συμπεριλαμβάνονται και ονόματα πολιτών που πήραν δάνεια για επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα μετέφεραν στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Σούρλας αναφέρει:
«Στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποβάλλονται ερωτήματα εάν στη "λίστα Λαγκάρντ" και σε άλλες λίστες, καθώς και σε offshore εταιρίες, που διερευνώνται, περιλαμβάνονται ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνειο για να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά τα ποσά των δανείων αυτών, που εντάσσονται στα 42 δισ. ευρώ των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων (και μάλιστα στα 23 δισ. ευρώ που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης), μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό.
Θα ήθελα να με ενημερώσετε και για τις παραπάνω περιπτώσεις, προκειμένου να μπορώ να απαντώ υπεύθυνα για ένα ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία».
http://news247.gr/

Read more...

Τροπολογία για δωρεάν ρεύμα και πετρέλαιο κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή

Τροπολογία για δωρεάν ρεύμα και πετρέλαιο κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή
Επανακατατέθηκαν στη Βουλή, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο τροπολογίες της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, για παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και για επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο στα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο.
Η διατύπωση της τροπολογίας για την παροχή δωρεάν ρεύματος, είναι η ίδια με εκείνη της αποσυρθείσας.
Η ρύθμιση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, διορθώνει αναντιστοιχία που εντοπιζόταν ανάμεσα στην αιτιολογική έκθεση της αποσυρθείσας τροπολογίας (που έκανε λόγο για Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα 21 ευρώ/χιλιόλιτρο) και στη διατύπωση της νομοθετικής της πρότασης, (η οποία παρέπεμπε σε αποκατάσταση προβλέψεων του ν. 3986/2011, ο οποίος προσδιόριζε το φόρο στα 60 ευρώ/χιλιόλιτρο).
Με τη νέα διατύπωση της τροπολογίας, η διάσταση αυτή διορθώνεται -και πλέον η φορολογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζεται, ορίζοντας τον ΕΦΚ σαφώς στα 21 ευρώ/χιλιόλιτρο.
egiakoumis.gr

Read more...

“Είσαι αδερφός μου Παύλο Φύσσα”...


BINTEO...


Με τους στίχους που έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης για τον Παύλο Φύσσα  ξεκίνησε η συναυλία στη μνήμη του αδικοχαμένου μουσικού.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης το...
τραγούδι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα του οποίου τη μουσική, την ενορχήστρωση και την εκτέλεση  ανέλαβε η Μαρία Πανοσιάν.
Δείτε το βίντεο...


enikos.gr

Read more...

O ΕΦΕΤ ανακάλεσε κονσέρβα κολεού...


O ΕΦΕΤ ανακάλεσε κονσέρβα κολεού«Η Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων για τον προσδιορισμό ισταμίνης και σε συνεργασία με...
την Α’ Χημική Υπηρεσία Πειραιά του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση εγκυτιωμένων ιχθυηρών (Κολεοί Ακέφαλοι Αλίπαστοι), που περιείχαν ισταμίνη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το επιτρεπτό όριο», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ και προσθέτει:

«Πρόκειται για αλίπαστους κολεούς ακέφαλους σε λευκοσιδηρά κυτία, με την εμπορική επωνυμία «ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ – ΚΟΛΕΟΙ ΑΚΕΦΑΛΟΙ ΑΛΙΠΑΣΤΟΙ», σε συσκευασία των 600 γρ και 850 γρ, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 10/2015 και με αριθμό παρτίδας LΚ02084m. Το προϊόν παρασκευάζεται στη Λήμνο από την επιχείρηση ΑΦΟΙ ΣΑΡΙΚΛΗ Ο.Ε. «ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ», στην οποία και έγινε ο έλεγχος.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση απόσυρση / ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν στη κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν (κάτωθι φωτογραφίες) να μην το καταναλώσουν».



enikos.gr

Read more...

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Σκωτίας...


salmontΤην παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ, μετά την επικράτηση του «όχι» με ποσοστό σχεδόν 55,4% στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής.

Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ...
1,6 εκατομμύριο συμπολιτών του που ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας, ενώ εξέφρασε σκεπτικισμό για τις υποσχέσεις του Ντέιβιντ Κάμερον.

«Όποια λάθη έγιναν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ήταν δικά μου» συνέχισε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης...
matrix24.gr

Read more...

Προφυλακίστηκε και ο τρίτος χούλιγκαν του Ηροδότου


Προφυλακίστηκε και ο τρίτος χούλιγκαν του ΗροδότουΠροφυλακίστηκε πριν από λίγη ώρα , μετά την απολογία του και ο 32χρονος, ο οποίος μαζί με άλλα τρία άτομα φέρονται να...
συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια στον αγώνα Ηρόδοτου-Εθνικού, που είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό 47χρονου.

Ο 32χρονος, που αναζητούνταν από τις Αρχές, εμφανίστηκε την Τετάρτη ενώπιον του εισαγγελέα και είχε πάρει προθεσμία να απολογηθεί σήμερα και κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι ήταν παρών στο περιστατικό αλλά δεν είχε καμία συμμετοχή στον τραυματισμό τού 47χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, στην Αθήνα.

Για την ίδια υπόθεση, την Τετάρτη κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο 24χρονος και ο 27χρονος, ενώ ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα όταν αγωνίζεται η ομάδα του Ηροδότου.

Υπενθυμίζεται ότι και στους τέσσερις έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε αθλητική εγκατάσταση...
newsbeast.gr

Read more...

Ποινή φυλάκισης 6 ετών στο 89χρονο Λέανδρο Φωκά...


Ποινή φυλάκισης 6 ετών στο 89χρονο Λέανδρο Φωκά για χρέη προς το ΙΚΑ...για χρέη προς το ΙΚΑ...


Συνολική φυλάκιση έξι ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 89χρονο Λέανδρο Φωκά, ιδιοκτήτη της ιστορικής αλλά πτωχευμένης πλέον...
εταιρείας εμπορίας ρούχων Fokas, για χρέη προς το ΙΚΑ, που ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ. Συνεκδικάστηκαν τρεις διαφορετικές υποθέσεις που συσχετίστηκαν και αφορούν τη μη καταβολή εργατικών και εργοδοτικών εισφορών, μέσα στο  2012 και στο 2013.

Το δικαστήριο αθώωσε τα δύο παιδιά του 89χρονου που κατηγορήθηκαν μόνο για την εμπλοκή του στην πρώτη υπόθεση, αλλά απαλλάχθηκαν επειδή είχαν αποχωρήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας πριν βεβαιωθούν τα χρέη. Ο Λέανδρος Φωκάς δεν παρέστη στο δικαστήριο καθώς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο για να αντιμετωπιστούν οι επιπλοκές που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του, ενώ και οι τρεις κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Σύμφωνα με τις δικογραφίες, η εταιρεία Fokas δεν κατέβαλε εργοδοτικές εισφορές ύψους 155.712 ευρώ και εργατικές εισφορές 77.856 ευρώ, από την 1η Δεκεμβρίου 2012 έως της 31η Οκτωβρίου 2013. Συνολικά 233.568 ευρώ (εργοδοτικά και εργατικά) στο ΙΚΑ , από την 1η Ιουνίου έως την 30η Ιουνίου 2013. Συνολικά 262.139 ευρώ, που αναλύονται σε 174.759 ευρώ για εργοδοτικές και 87.379 ευρώ για εργατικές εισφορές , από την 1η Απριλίου έως την 31η Μαΐου 2013.

Ο μάρτυρας – υπάλληλος του ΙΚΑ ανέφερε στο δικαστήριο ότι τα παραπάνω χρέη αφορούν περίπου 300 υπαλλήλους, μόνο του καταστήματος της οδού Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη. Τον περασμένο Ιούνιο, ο  89χρονος Λέανδρος Φωκάς συνελήφθη από αστυνομικούς για μη απόδοση ΦΠΑ και ΦΜΥ. Το ίδιο χρονικό διάστημα το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση για πτώχευση της Fokas. Τα χρέη προς το δημόσιο ανέρχονται συνολικά στο ποσό του 1,9 εκατ. ευρώ...
voria.gr

Read more...

Δεν κουρεύεται το χρέος απαντά στον Αλ. Τσίπρα ο Γκ. Χαρδούβελης

Δεν κουρεύεται το χρέος απαντά στον Αλ. Τσίπρα ο Γκ. Χαρδούβελης
Η διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν αποτελεί επιλογή, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο Bloomberg, την Παρασκευή, καθώς αυτό βρίσκεται στα χέρια των ευρωπαϊκών κρατών, προσθέτοντας ωστόσο, ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για την ελάφρυνση του, όπως η παράταση της αποπληρωμής.
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ο υπουργός άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας ότι υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό το οποίο οι δανειστές της χώρας, ΔΝΤ και Ε.Ε., προσπαθούν να διαχειριστούν. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα σενάρια βρίσκονται υπό συζήτηση, όπως δήλωσε.
egiakoumis.gr

Read more...

Σήμερα η πλήρης αποκάλυψη των Καρυάτιδων...


Βρήκαν τμήματα από την χαίτη του λέοντα της Αμφίπολης...
 Δεν έχουν τελειωμό οι εκπλήξεις που επιφυλάσσει στους αρχαιολόγους ο εντυπωσιακός τάφος της Αμφίπολης. Όπως έγινε σήμερα γνωστό, μέσα στους τόνους χωμάτων που βγαίνουν από τον Μακεδονικό τύμβο, ανακαλύφθηκαν...
και μικρά κομμάτια από μάρμαρο της Θάσου που πιστεύεται ότι αποτελούν μέρος από την χαίτη του λέοντα της Αμφίπολης.
Όλο και πιο πιθανό φαίνεται το σενάριο ύπαρξης και τέταρτης αίθουσας στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, αλλά και το ενδεχόμενο να μην έχει συληθεί ο τάφος.

Ακούστε το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Κόντη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm 97.8, ΕΔΩ

Σήμερα η πλήρης αποκάλυψη των Καρυάτιδων

 Η διείσδυση από την οπή στο πάνω μέρος του διαφραγματικού τοίχου δεν είναι πρακτική -αλλά ούτε και ασφαλής, εφόσον προϋπέθετε την αφαίρεση ενός επιπλέον λιθόπλινθου ώστε να διανοιχτεί περαιτέρω.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, να αποχωματωθεί ο διαφραγματικός τοίχος με το ιωνικού ρυθμού περιθύρωμα. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο και θα εκτελεστεί με τη μέθοδο των βαθμίδων, ή των «παταριών», όπως έγινε και στον πρώτο θάλαμο, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η στατικότητα του μνημείου.

Επίσης, έως το απόγευμα της Παρασκευής, θα φτάσουμε στην πλήρη αποκάλυψη των Καρυάτιδων, καθώς αφαιρούνται δύο ακόμη δόμοι (σειρές πλίνθων) από τον τοίχο σφράγισης εμπρός τους.

Παράλληλα, συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες υποστήλωσης με ταυτόχρονη αφαίρεση της επιχωμάτωσης. Πολύ απλά, το «ξεμπάζωμα» του τάφου, γίνεται την ίδια στιγμή με την υποστήλωση και αντιστήριξή του.

Σε ό,τι αφορά στο εξωτερικό του Τύμβου, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην «ανακούφιση» του μνημείου από την πίεση που ασκούν χώματα που υπερβαίνουν σε ύψος -και σε ορισμένα σημεία- τα δέκα μέτρα.

Το κύριο μέλημα των ειδικών, είναι το πώς η αποχωμάτωση του τεχνητού λόφου δεν θα επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο τον τάφο.

Τέλος, τονίζεται ότι για όλες τις εργασίες που αναφέρθηκαν, συν την ενίσχυση των μέτρων για την πλέον αποτελεσματική προστασία του μνημείου από τη βροχή, δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους χρονοδιάγραμμα, εφόσον η ανασκαφή προχωρά με τον δικό της ρυθμό.

Η πρόοδος προς τον κυρίως ταφικό θάλαμο εξαρτάται αποκλειστικά από τα πορίσματα των ειδικών επιστημόνων που μελετούν διαρκώς τα επιμέρους στοιχεία του Τύμβου Καστά.

Μέχρι στιγμής, το σύνολο του οριζόντιου «βάθους» ή του συνολικού μήκους της ανασκαφής εντός του Τύμβου, φτάνει τα 23 μέτρα από τις βαθμίδες της εισόδου.

Και πλέον, θυμίζει έντονα εξερεύνηση σπηλαίου -εξ ου και στη διεπιστημονική ομάδα των μελετητών έχει προστεθεί και ειδικός σπηλαιολόγος.

πηγες enikos, parapolitika

Read more...

Κορυφαία ομάδα της 1ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός...


Κορυφαία ομάδα της 1ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός
Τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας της πρεμιέρας του Champions League, έδωσε η UEFA στον Ολυμπιακό, για τη νίκη του με 3-2 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης.
«Ο Ολυμπιακός μπορεί να έφτασε μία ανάσα από τα προημιτελικά του Champions League την περυσινή σεζόν, αλλά είχε...
ακόμη δουλειά στην πρεμιέρα του ομίλου του Champions League κόντρα στη φιναλίστ του θεσμού πριν από λίγους μήνες, Ατλέτικο Μαδρίτης, και η οποία μόλις κέρδισε τη Ρεάλ», αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα και συνεχίζει:
"Κανένα πρόβλημα. Ήταν με δύο γκολ μπροστά από το 31' με τους Αρτούρ Μαζουακού και Ιμπραϊμ Αφελάι και παρά το γεγονός ότι ο Μάριο Μάντζουκιτς μείωσε, ήρθε ο Κώστας Μήτρογλου με το πρώτο του γκολ μετά από διάστημα δέκα μηνών, και στο οποίο παρενεβλήθη μία μεταγραφή στη Φούλαμ και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Αντουάν Γκριεζμάν μείωσε για την Ατλέτικο, αλλά δεν ήταν αρκετό».
Στη συνέχεια φιλοξενεί και δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ που αναφέρει: «Βγάλαμε την Ατλέτικο έξω από τη ζώνη επιρροής της, κάτι που είναι ασυνήθιστο να το κάνουν, αντίπαλοί της».
Παίκτης της πρεμιέρας των ομίλων αναδείχθηκε ο Γιασίν Μπραχιμί της Πόρτο με το χατ-τρικ που πέτυχε, στατιστικό ο αριθμός των 1000 γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και φωτογραφία αυτή του πανηγυρισμού του Ζερόμ Μπόατενγκ της Μπάγερν Μονάχου.

Read more...

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Ρακιντζή ...




...περί «ασυλίας επωνύμων». 
Ο Άρειος Πάγος ζητά ονόματα...
Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη με αφορμή τις νέες καταγγελίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή στα μέλη της...
Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, περί τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων που απαλλάσσονται με την έκδοση βουλευμάτων αντί της παραπομπής τους στο ακροατήριο.

Ο κ. Ρακιντζής θα κληθεί από τον Άρειο Πάγο να υποδείξει συγκεκριμένα ονόματα δικαστικών λειτουργών που τυχόν διέπραξαν αδικήματα για να προχωρήσει η έρευνα. Η εισαγγελέας διαβίβασε το φάκελο στον αντιεισαγγελέα του δικαστηρίου, Δημ. Δασούλα , ενώ θα συσχετιστεί και αντίγραφο της 7ηςσελίδας της προσφάτως δημοσιοποιηθείσας Ετήσιας Έκθεσης για το έτος 2013 του ιδίου.

Η εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί από δικαστές ή εισαγγελείς αξιόποινες πράξεις, όπως κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Read more...

Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης...



Στην υπογραφή  της σύμβασης αγοραπωλησίας του Αστέρα Βουλιαγμένης προχώρησε η...
Εθνική Τράπεζα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διαδικασία για την απόκτηση της πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ» η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι «στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 υπεγράφη η Σύμβαση Αγοραπωλησίας για την εν λόγω συναλλαγή μεταξύ της ΕΤΕ, του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ως πωλητών, της Apollo Investment HoldCo ως αγοραστή, και της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P. ως εγγυητή».

Η Apollo Investment HoldCo είναι Εταιρία Ειδικού Σκοπού (SPV), 100% θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P και η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την εκπλήρωση των σχετικών προαπαιτούμενων συμβατικών όρων.

Σημειώνεται ότι οι όροι αυτοί περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την έκδοση και δημοσίευση του σχετικού Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) σε ΦΕΚ.
topotniki.gr

Read more...

Μέσος χρόνος αναμονής στον ΟΑΕΔ… 271 λεπτά...


ΦΩΤΟ-Μέσος χρόνος αναμονής στον ΟΑΕΔ… 271 λεπτάΦΩΤΟ...
Αν έχετε να κάνετε κάποια δουλειά στον ΟΑΕΔ φροντίστε να βγάλετε αριθμό νωρίς γιατί...

όπως βλέπετε από το "μαγικό χαρτάκι" που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, ο μέσος χρόνος αναμονής στα γραφεία του ΟΑΕΔ όπου βρίσκεται, αγγίζει τα 271 λεπτά, ήτοι 4 ώρες και 31 λεπτά.
Με δεδομένη την ώρα που βγήκε ο αριθμός αλλά και το ότι τα ταμεία κλείνουν στις 13.30 το αν θα προλάβει να εξυπηρετηθεί ή όχι θα κριθεί... στο νήμα.

 
enikos.gr

Read more...

Σήμερα η μεγάλη συναυλία για τον Παύλο Φύσσα ...




Περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες θα βρεθούν σήμερα στο Σύνταγμα για να ενώσουν τις φωνές τους εναντίον στο φασισμό, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.
Η...
οικογένεια του αδικοχαμένου Παύλου και οι φίλοι του, μέσω του Δεν Ξεχνάμε, θα βρεθούν από το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να μεταφέρουν το αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό, αντιπολεμικό λόγο του Killah P.
Στη συναυλία μέχρι στιγμής θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: 
Killah P (E-13/ΝΤΟΠΑΖ 18120)
Άλλος κόσμος
Γιοκαρίνης Γιάννης
Γραμμένος Σπύρος
Ζιώγαλας Νίκος
Κακό Συναπάντημα
Λορίδης Περικλής & Εραστές του Ονείρου
Μίχος Αλέξανδρος
Νικολάου Γιάννης & Λαθρεπιβάτες
Ναουσανάκης Πέτρος
Πουλικάκος Δημήτρης
Ρίζος Απόστολος
Σπυριδούλα
Στόκας Μπάμπης
Σαγρής Τάσος (ποίηση)
Υπόγεια Ρεύματα
Χαρούλης Γιάννης
12 microcuts circassian eden demise
Furor Human
Magic de Spell mr Highway band
One leg mary
Panx Romana
Rat race
Rita Moss Semen of the sun
The last Drive Vlastur full band
Loyal t & bboys (tribute appearance)
και άλλοι καλλιτέχνες έκπληξη… 

Read more...

Νέα γκάφα με τον ΕΝΦΙΑ...


Δεν έχουν τέλος οι γκάφες του υπουργείου Οικονομικών με τον ΕΝΦΙΑ.

Χθες έγινε αντιληπτό ότι με τις διορθωτικές διατάξεις του ΕΝΦΙΑ που ψηφίστηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου παρά το γεγονός ότι...
είχε περιληφθεί σχετική διάταξη, αυτή δεν κάλυπτε την απαλλαγή των ενοικιαζόμενων δωματίων από το συμπληρωματικό φόρο, δηλαδή θα φορολογούνταν κανονικά σαν να ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα. Όταν έγινε αντιληπτό αυτό υπήρξε κινητοποίηση στα υπουργεία Τουρισμού και Οικονομικών προκειμένου να διορθωθεί η γκάφα. Το αποτέλεσμα ήταν να εκδοθεί χθες το βράδυ ανακοίνωση από το υπουργείο Τουρισμού. Σε αυτήν διευκρινίζονται  τα εξής:

«Μετά από συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι, η λογική της διάταξης που προστέθηκε στο νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων με το ψηφισθέν στις 11/9/2014 νομοσχέδιο είναι, οι προβλέψεις που ισχύουν για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα (ξενοδοχεία) να εφαρμόζονται και στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια - διαμερίσματα, αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα πλην των τουριστικών επιπλωμένων επαύλεων –βιλών του άρθρου 46 παρ.5 του ν. 4179/2013)»...
left.gr

Read more...

«Ηλία, σε θέλει επειγόντως ο Τάκης»...


Νέα μηνύματα Μπαλτάκου "καίνε" τον Σαμαρά...

Πέντε μέρες μετά τη δολοφονία του Φύσσα, ο Τάκης Μπαλτάκος αναζητούσε εναγωνίως τον Ηλία Κασιδιάρη. Εκτεθειμένη η συγκυβέρνηση από τις αποκαλύψεις της «Εφημερίδας των Συντακτών»
Το νέο αποκαλυπτικό...
ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά:

Η επικοινωνία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, με ενδιάμεσο τον συνεργάτη του δεύτερου Ζούμπο, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή που αποκάλυψε χθες η «Εφ.Συν.», προκαλεί πραγματικούς τριγμούς στην κυβέρνηση.

Γιατί ο τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης εμφανίζεται να δίνει εντολές στηνκοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, εν όψει κρίσιμων ψηφοφοριών τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο κ. Μπαλτάκος επιβεβαιώνει το δημοσίευμα και επικαλείται «εθνικούς λόγους» για την πρωτοβουλία του. Εμμεσα, δηλαδή, επιβεβαιώνει και τη γνώση του πρωθυπουργού για την επικοινωνία του με τον Κασιδιάρη.

Επιβεβαιώνει επίσης τη σχέση του με τον Ζούμπο (τον «25χρονο υπάλληλο» της Χρυσής Αυγής). Βέβαια, δεν εξήγησε ο κ. Μπαλτάκος ποιοι είναι οι «εθνικοί λόγοι» που επέβαλαν στη Νέα Δημοκρατία να συνταχθεί με τη Χρυσή Αυγή, και μάλιστα οι σχέσεις αυτές να έχουν προχωρήσει τόσο πολύ ώστε με απλή εντολή Μπαλτάκου να ψηφίζει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα τηςναζιστικής οργάνωσης.

Αποκαλύπτουμε σήμερα και δύο ακόμα μηνύματααπό το γραφείο της Χρυσής Αυγής (Ζούμπος) προς τον Κασιδιάρη, που έχουν σχέση με τον Μπαλτάκο, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Τη Δευτέρα 23/9/13, ο Ζούμπος στέλνει το ακόλουθο μήνυμα στον Κασιδιάρη: «Ενημερωτικά με πέτυχε ο Τάκης από το απέναντι γραφείο και ζητούσε εσένα». Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ζούμπος στέλνει στον Κασιδιάρη ένα δεύτερο πανομοιότυπο μήνυμα.

Τα μηνύματα αποδεικνύουν ότι ακόμα και εκείνη την κρίσιμη στιγμή, τις παραμονές των συλλήψεων, ο ισχυρός άνδρας του Μαξίμου επιδίωκε νέες επαφές με την ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης. Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραμένουν εκτεθειμένοι.

Read more...

Αμφίπολη: Ξεσπάσματα και εκπλήξεις...


Καθημερινές είναι οι εκπλήξεις στον τύμβο της Αμφίπολης για τους αρχαιολόγους, που αποκαλύπτουν τα μυστικά του ταφικού μνημείου, ενώ καθυστερούν οι εργασίες στον τρίτο θάλαμο εξαιτίας ...
τεχνικών δυσκολιών.

Πιο αναλυτικά, οι αρχαιολόγοι έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες στον τρίτο θάλαμο, καθώς εκφράζονται εκτιμήσεις ότι το βάθος του τάφου είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο.

Έτσι η ομάδα των αρχαιολόγων και των τεχνικών ενισχύθηκε και από γεωλόγο-σπηλαιολόγο του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ σήμερα αναμένεται να προσέλθει και ο Διευθυντής αναστήλωσης της αρχαιολογικής υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Πολιτισμού, μετά τη σχολαστική αυτοψία του τρίτου θαλάμου που ξεκίνησε την Δευτέρα, οι τεχνικοί έκριναν ότι είναι επιβεβλημένο, σύμφωνα με τις μετρήσεις που διεξάγονται με ειδικά όργανα, να αναθεωρηθεί ο τρόπος της εισόδου στον τρίτο θάλαμο.

Συγκεκριμένα οι τεχνικοί έκριναν ότι είναι αδύνατη η πρόσβαση, καθώς δεν αναλαμβάνει κανείς την αποχωμάτωση του θυρώματος.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να εισέλθουν τελικά από τον τοίχο απέναντι από τις Καρυάτιδες με την αφαίρεση δύο ακόμη δόμων από τον τοίχο σφράγισης.

«Αυτός ο τάφος κάθε μέρα μας εκπλήσσει» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Περιστέρη και πρόσθεσε:

«Δεν είναι ο τύπος ο παραδοσιακός του μακεδονικού τάφου που έχουμε για παράδειγμα στη Βεργίνα. Αυτός ο τάφος είναι μοναδικός και έχει τους διαφραγματικούς τοίχους που κάθε φορά λέμε τι βγαίνει, είναι ένας θαυμασμός για όλους μας.

Όσον αφορά το κύριο μέρος του τάφου είναι κάτι που το ψάχνουμε, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας προχωρούμε με βήματα σταθερά και παίρνουμε τις απαντήσεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε διανύσει τα 23 μέτρα που ξέρουμε. Αυτή είναι η μαγεία της αρχαιολογίας.

Όταν βγαίνει ένα μνημείο είναι το καλύτερο βιβλίο για να σου δώσει την ιστορία της εποχής εκείνης» είπε χαρακτηριστικά η αρχαιολόγος του Τύμβου Καστά, προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορίας προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων...
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Read more...

"Όχι" λένε οι Σκωτσέζοι σε ανεξαρτησία...


«Όχι» λένε οι Σκωτσέζοι σε ανεξαρτησίαΗ Σκωτία ψήφισε, το Λονδίνο ανάσανε: Νίκη του «όχι» δείχνουν τα αποτελέσματα στις κάλπες του δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία μετά το ολονύκτιο θρίλερ. Η καταμέτρηση ακόμη συνεχίζεται αλλά με...
πάνω από το 60% των ψήφων καταμετρημένων, το 54% ψήφισε παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ το 46% «ναι».

Συγχαίρει ο Κάμερον τον επικεφαλής της εκστρατείας των Ενωτικών, την ήττα αναγνωρίζει ο δεύτερος τη τάξει του στρατοπέδου της ανεξαρτησίας. Αναμένεται μήνυμα του βρετανού πρωθυπουργού.

Η επικράτηση του «όχι» δεν είναι απόλυτη ήττα για όσους αισθάνονται άβολα στο Ηνωμένο Βασίλειο: Χάρη στην περιπέτεια, το Εδιμβούργο έχει διασφαλίσει διευρυμένες αρμοδιότητες, με τις ηγεσίες των τριών κομμάτων στο Λονδίνο να δεσμεύονται ότι θα προχωρήσουν σε «φαστ τρακ» πακέτο που θα δίνει στην περιφερειακή ηγεσία μεγαλύτερο λόγο στην διαχείριση δημόσιου χρήματος.

Το ρεύμα πάντως υπέρ της ανεξαρτησίας καταγράφεται ισχυρό: Στην Γλασκόβη, πολυπληθέστερη εκλογική περιφέρεια, οι ψηφοφόροι αποδείχθηκαν πιο τολμηροί και έδωσαν στο «ναι» 53,5%. Το «ναι» προηγείται σε άλλες τρεις μικρότερες πόλεις (το Νορθ Λαναρκσάιρ, το Ντάντι Σίτι και το Γουέστ Ντανμπαρτονσάιρ).

Αντιθέτως, το Εδιμβούργο -τη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια με περιπου 380.000 καταγεγραμμένους ψηφοφόρους- είπε αποφασιστικά «όχι» 61,1%.

Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής:

Έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι σε 26 από τις 32 περιφέρειες
Το «όχι» βρίσκεται στο 54% και το «ναι» στο 46%
Σε αριθμούς, περίπου 1,4 εκατομμύρια είπαν «όχι» και 1,17 «ναι»
Η προσέλευση στις κάλπες έφτασε στο 84,2%, επίπεδα ρεκόρ
Το «ναι» προηγήθηκε σε τέσσερις περιφέρειες
«Ναι» είπε η Γλασκόβη με 53,5%, «όχι» το Εδιμβούργο με 61,1%
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, όταν στα αποτελέσματα είχε ενσωματωθεί το 60% των ψήφων, το BBC και το Reuters υπολόγισαν ότι η νίκη του «όχι» φαίνεται διασφαλισμένη...
in.gr

Read more...

«Με τους χαιρετισμούς της ΧΑ μ……α θα πεθάνετε»...



Με τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων ξεκίνησε η δίκη των δύο χρυσαυγιτών για την επίθεση στο στέκια «Αντίπνοια», στα Κάτω Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου του 2008, στην οποία τραυματίστηκαν ένας Έλληνας κι ένας Ισπανός.
Κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι οι...
Αθανάσιος Στρατός και Βασίλης Σιατούνης.
Η πρώτη μάρτυρας, Κ. Γερούκη, αναγνώρισε τον έναν από τους κατηγορούμενους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ξεχνάς κάποιον που έρχεται καταπάνω σου κρατώντας μαχαίρι.
Σύμφωνα με τη δεύτερη μάρτυρα, Β. Μάργαρη, την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν στην «Αντίπνοια» τέσσερα άτομα, όταν ένας μαυροφορεμένος άντρας μπήκε χαιρετώντας ναζιστικά και λέγοντας: «Με τους χαιρετισμούς της ΧΑ μ........α θα πεθάνετε».
Ακολούθησαν άλλα 10 άτομα, τα οποία έσπαγαν πράγματα κι έβριζαν και ένας ψέκασε τον Γ. Μηλιαράκη με σπρέι, ενώ ο Β. Σιατούνης τον μαχαίρωσε τρεις φορές, την ώρα που ήταν πεσμένος κάτω.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Μηλιαράκης παρέμεινε επί 20 μέρες για νοσηλεία…

Read more...

Ηχητικό μίσους στο κινητό του Ρουπακιά: Με λένε χρυσαυγίτη, φασίστα, δολοφόνο, φασίστα για το αίμα αλλά και για τον πόνο

Ηχητικό ντοκουμέντο στο κινητό του Γ. Ρουπακιά. Οι "οδηγίες" του Γιάννη Λαγού στον οδηγό του Μιχαλολιάκου μια μέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Νέο ηχητικό ντοκουμέντο που δείχνει τη στενή σχέση του Γιώργου Ρουπακιά βρέθηκε στο κινητό του. Το ντοκουμέντο φέρνει στο φως το Μεγκα. Πρόκειται για ένα τραγούδι, οι στίχοι του οποίοι είναι σα να προαναγγέλλουν το φονικό.
"...Με το στερνό μου βλέμμα τον ήλιο αντικρύζω και στη γλυκιά πατρίδα το αίμα μου χαρίζω. Με λένε χρυσαυγίτη, φασίστα, δολοφόνο, φασίστα για το αίμα αλλά και για τον πόνο", ακούγεται μεταξύ άλλων.
Παράλληλα το Μέγκα, παρουσίασε και πλάνα στα οποία φαίνεται ο Γ. Ρουπακιάς να μπαινοβγαίνει στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Στα αρχεία του βρέθηκαν δύο βίντεο που έχουν τραβηχτεί στα γραφεία της οργάνωσης στη λεωφόρο Μεσογείων.
Οδηγίες Λαγού σε χρυσαυγίτες να κάνουν ότι δεν γνώριζαν το Ρουπακιά
Παράλληλα, την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Γιάννη Λαγού και του Σωτήρη Δεβελέκου, μία μέρα μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αποκάλυψε σήμερα το «Εθνος».
Ο πιο έμπιστος βουλευτής του Μιχαλολιάκου είχε τηλεφωνήσει στον οδηγό του αρχηγού και του δίνει την εντολή να ισχυριστεί στην Αστυνομία ότι δεν ξέρει, δεν έχει δει τον Ρουπακιά. Το τηλεφώνημα φαίνεται να έχει γίνει από τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ και στις «οδηγίες» συμμετέχουν και άλλα άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Ακολουθεί ολόκληρος ο διάλογος:
-Σ. Δεβελέκος: Ναι;
- Γ. Λαγός: Aμα σε πάνε πάνω για καμιά αναγνώριση αυτού του μαλάκα, δεν τον ξέρεις, δεν τον έχεις δει. Εντάξει;
- Σ. Δεβελέκος: Εντάξει, εντάξει.
- Γ. Λαγός: Κάτσε να σου πω κάτι, εδώ λένε οι υπόλοιποι να μην πας. Μην πας. (φωνή από το βάθος: πες του ότι είναι ... ακατάληπτο αλλά φαίνεται να ακούγεται η λέξη ύποπτος)
- Γ. Λαγός: Και εγώ αυτό λέω, με αυτό το σκεπτικό του είπα να πάει. Aστο, άστο Σωτήρη πήγαινε κανονικά, όπως είπαμε, εντάξει, απλά να πεις ότι δεν τον ξέρεις τίποτα, εντάξει; Δεν τον γνωρίζεις αυτόν αν σε ρωτήσουν και ότι ασχολείσαι με άλλα πράγματα, με τα κεντρικά μας, με το Μέτωπο Νεολαίας, δεν ασχολείσαι με την (ακατάληπτο) ξέρω 'γω. Εντάξει;
- Σ. Δεβελέκος: Εντάξει. Δεν τον ξέρω λοιπόν, να πάω;
- Γ. Λαγός: Δεν τον ξέρεις, δεν τον ξέρεις, δεν το ξέρεις. Ναι.
http://news247.gr/

Read more...

Δεν θα συλλαμβάνονται στο αυτόφωρο οι μικροοφειλέτες

Δεν θα συλλαμβάνονται στο αυτόφωρο οι μικροοφειλέτες
Με νομοθετική ρύθμιση και άμεση κατάθεση σχετικής τροπολογίας, αίρεται το μέτρο της αυτόφωρης διαδικασίας για τους μικροοφειλέτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά. Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαραλάμπος Αθανασίου.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 είπε συγκεκριμένα: «Έχουμε εντολή από τον Πρωθυπουργό, να αλλάξουμε μαζί με τον κ. Μαυραγάνη το νομοθετικό πλαίσιο και να γίνει πιο ευνοϊκό για τους πολίτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά», τόνισε κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, υπογραμμίζοντας πως το μέτρο του αυτοφώρου είναι και προσωπική του άποψη πως πρέπει να καταργηθεί, τουλάχιστον για τους μικροοφειλέτες, όπως αναμένεται να γίνει άμεσα, με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας, η οποία είναι σχεδόν έτοιμη και αναμένεται άμεσα να κατατεθεί στη Βουλή».
Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε στην πρόσφατη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ περί απειλών που δέχθηκε, αλλά και για τις αντίστοιχες απειλές στον Αλέξη Τσίπρα. Τέλος αναφέρθηκε και στη δήλωση του κ. Ρακιτζή για τις πιέσεις που δέχεται από μεγαλοσχήμονες για να μην ελεγχθούν.
Απειλές Λαργκάρντ
Για το θέμα των ημερών που προέκυψε μετά τις καταγγελίες της κ. Λαγκάρντ ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της, ο κ. Αθανασίου ανέφερε: «Το θέμα της Λαγκάρντ έπρεπε να διερευνηθεί ο στόχος ήταν διπλός. Από την μια μεριά να μην φανεί ότι η Ελλάδα αγνοεί απειλές που απευθύνθηκαν σε ένα πρόσωπο διεθνούς κύρους, ενός διεθνούς οργανισμού που έχει άμεση σχέση με την Ελλάδα, και από την άλλη αν όντως έχει γίνει κάποιο τέτοιο αδίκημα οφείλουμε να το διερευνήσουμε».
Απειλές Τσίπρα
Αναφορικά με τις απειλές που δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε: «Είναι πολύ σοβαρό όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, σε οποιονδήποτε πολίτη και πολύ περισσότερο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για την υπόθεση έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση. Φαντάζομαι θα κληθεί και ο κ. Τσίπρας να καταθέσει ποιοι τον απείλησαν και ποιο βάθος έχει αυτή η απειλή».
Ασυλία επωνύμων
Για την ιδιότυπη ασυλία των επωνύμων για οικονομικά αδικήματα, την οποία κατήγγειλε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζής, ο Χαράλαμπος Αθανασίου πήρε θέση και ανέφερε πως «ο κ. Ρακιτζής έχει έναν θεσμικό ρόλο και οφείλει να καταθέσει τα στοιχεία που επικαλείται ότι έχει. Πρέπει να στείλει όλα τα στοιχεία στην εισαγγελία. Τώρα, η Βουλή όταν νομοθετεί οι νόμοι γίνονται σεβαστοί, δεν νομίζω να νομοθέτησε η Βουλή να παραχωρεί ασυλία σε κάποια πρόσωπα ή κάποια θέματα. Προφανώς ο κ. Ρακιντζής αναφέρθηκε σε υποθέσεις που ξέφυγαν της δικαιοσύνης.
Τέλος στα θέματα της δικαιοσύνης ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεων, σημειώνοντας ωστόσο: «Οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων είναι οι πιο ποιοτικές σε όλη την Ευρώπη για γι' αυτό είμαστε περήφανοι. Ωστόσο η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης είναι γεγονός κι έχουμε και πολλές καταδίκες από το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δυστυχώς στη χώρα μας δεν έχουν προχωρήσει οι εναλλακτικές μορφές δικαιοσύνης, όπως είναι η διαμεσολάβηση. Δηλαδή κάποιες από τις δικαστικές υποθέσεις να επιλύονται εξωδίκως».
egiakoumis.gr

Read more...

Θεσσαλονίκη: Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις για τη δολοφονία Φύσσα...


BINTEO...

Εκατοντάδες είναι συγκεντρωμένοι στο Άγαλμα του Βενιζέλου συμμετέχωντας στις εκδηλώσεις μνήμης. Εκτροπές της κυκλοφορίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Σε εξέλιξη είναι οι...
εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνονται από αντιφασιστικές οργανώσεις και φορείς στη Θεσσαλονίκη για τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.



Εκατοντάδες άτομα είναι συγκεντρωμένα στο Άγαλμα του Βενιζέλου, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, του ΣΥΡΙΖΑ, αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων.

Συναυλία ενάντια στον φασισμό διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7 μ.μ, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, καλεί σε αντιναζιστική συγκέντρωση στην Καμάρα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Εξάλλου, η τροχαία προχωράει σε εκτροπές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, λόγω των συγκεντρώσεων και των πορείων...
voria.gr

Read more...

Οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ...


...στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (ΦΩΤΟ)...


Στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι βρέθηκαν πριν από λίγη ώρα οι...
απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.


Read more...

"Ο φασισμός με στολή χτύπησε στο Κερατσίνι"...





Σοβαρές καταγγελίες, από τον δήμαρχο Κερατσινίου, Χρήστο Βρεττάκο.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου, Χρήστος Βρεττάκος, μιλάει στο "Κόκκινο", μεταφέροντας το κλίμα τρομοκρατίας που προκάλεσαν στο Κερατσίνι οι ...
δυνάμεις καταστολής στην προσπάθειά τους να διασπάσουν την μεγαλειώδη ειρηνική αντιφασιστική πορεία για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

stokokkino.gr

Read more...

Ενστάνσεις από την Αντιπολίτευση Ψηφίστηκαν οι τρεις πρώτες συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες


Ψηφίστηκαν οι τρεις πρώτες συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Η Βουλή κύρωσε σήμερα, Πέμπτη, κατά πλειοψηφία τις πρώτες τρεις συμβάσεις του Ελληνικού Δημοσίου με τους αναδόχους για τη διεξαγωγή ερευνών και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, τα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό Κόλπο (Δυτικά).

Μαζί κυρώθηκε και μια τέταρτη σύμβαση που αφορά στην τροποποίηση υφιστάμενης σύμβασης για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Θρακικό Πέλαγος.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής και επανέλαβε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι δημόσιοι λειτουργοί που βοήθησαν σε αυτήν την προσπάθεια αισθάνονται ότι άσκησαν ύψιστο πατριωτικό καθήκον.

Ο κ. Μανιάτης ανέγνωσε ένα προς ένα τα ονόματα των 20 Ελλήνων πολιτών που αποτέλεσαν την Επιτροπή Διεξαγωγής των Συμβάσεων και κατέθεσαν ομόφωνες εισηγήσεις και έσπευσε να θυμίσει ότι για όλες τις συμβάσεις το Ελεγκτικό Συνέδριο γνωμοδότησε πως τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που απαιτεί το ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ο υπουργός ενημέρωσε επίσης ότι αμέσως μόλις κυρωθούν οι πρώτες τρεις συμβάσεις θα συγκροτηθεί το ΔΣ της ΕΔΕΥ και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο για πρώτη φορά προχωρά στη διαμόρφωση χωροταξικού σχεδίου για τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

Ως προς τις ανησυχίες που διατυπώνονται για την προστασία του περιβάλλοντος, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι εδώ και αρκετούς μήνες έχει συγκροτηθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία θα διαμορφώσει το νέο αυστηρότερο, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, θεσμικό πλαίσιο για τις νέες εξέδρες και αμέσως μόλις γίνει αυτό θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα έχει υιοθετήσει την αντίστοιχη αυστηρή οδηγία της ΕΕ με τις αυστηρότερες προδιαγραφές όλης της Ευρώπης.

Ως προς τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, ο κ. Μανιάτης κάλεσε τα κόμματα να βρουν άλλον νόμο που η τοπική κοινωνία να παίρνει το 25% των εσόδων του Δημοσίου σε οποιαδήποτε δράση, δημόσια ή ιδιωτική.

Οι τοποθετήσεις των κομμάτων


Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις τρεις συμβάσεις και δήλωσε «παρών» στην τέταρτη σύμβαση.

Ο εισηγητής Απόστολος Αλεξόπουλος σημείωσε ότι «οι συμβάσεις αυτές είναι προκλητικά ετεροβαρείς υπέρ των ιδιωτικών εταιρειών στις οποίες κατοχυρώθηκε το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων», ενώ αναφέρθηκε προσωπικά στον υπουργό κάνοντας λόγο για εγωκεντρικό, ψευδοπατριωτικό παραλήρημα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψήφισαν όλες τις συμβάσεις. Η Ραχήλ Μακρή σημείωσε ότι υπάρχουν ζητήματα προχειρότητας, ενώ ειδικά για τη σύμβαση για το Θρακικό Πέλαγος, αναφέρθηκε σε τροπολογία της κυβέρνησης η οποία «απαλλάσσει τα Ελληνική Πετρέλαια του κ. Λάτση από τις υποχρεώσεις τους».

Αποικιοκρατικές χαρακτήρισε της συμβάσεις η Χρυσή Αυγή και τις καταψήφισε, ο δε Δημήτρης Κουκούτσης ζήτησε άλλο πλαίσιο για την εξόρυξη κοιτασμάτων και τις συμβάσεις μίσθωσης.

Η ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι ψηφίζει «παρών» με την Ασημίνα Ξηροτύρη να θέτει θέμα για το μίσθωμα και για τη φορολογία των εταιρειών και για την εποπτεία και παρακολούθηση από το ελληνικό δημόσιο.

Θετικά τοποθετήθηκαν οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές, με το Γιώργο Κασαπίδη να δηλώνει πως οι ανεξάρτητοι δεν θέλουν να σταθούν απέναντι στην προσπάθεια που γίνεται στη χώρα αυτή τη στιγμή.

Η χώρα αλλάζει σελίδα στην αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου και δείχνει ότι μπορεί να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις δήλωσε ο Γιώργος Γεωργαντάς από τη ΝΔ.

Από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Γκόκας έσπευσε να θυμίσει ότι το κόμμα του ήταν εκείνο που πρότεινε να θεσμοθετηθεί ο Εθνικός Λογαριασμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών στον οποίο θα κατευθύνεται το 75% των δημοσίων εσόδων από τα μισθώματα για τους υδρογονάνθρακες.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι


Η Βουλή δεν είχε ενημερωθεί σε κανένα προηγούμενο στάδιο για τις συμβάσεις αυτές προτού υπογραφούν, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είναι προϊόν ομόφωνης βούλησης του κοινοβουλίου.

«Θα ήθελα πολύ να μου πείτε, με τρεις λέξεις αν μπορείτε, γιατί καταψηφίζετε. Εγώ ακόμη δεν έχω καταλάβει, σας ενοχλεί το τίμημα, το ποσοστό του κέρδους που είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη; Ο χρόνος; Ο διεθνής διαγωνισμός; Που παίρνει το 5% η περιφέρεια;», ρώτησε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ'Αδωνης Γεωργιάδης.

«Οι συνθήκες στο διεθνή ανταγωνισμό, στην αγορά, μας οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Αν αλλάξουν οι συνθήκες, μπορεί η χώρα μας στις επόμενες συμβάσεις να επιτύχει καλύτερο αποτέλεσμα», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος επισημαίνοντας ότι το ζήτημα της απασχόλησης και των ωφελημάτων για τις τοπικές κοινωνίες δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στόχος της πολιτικής πρέπει να είναι η διατήρηση και η βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος, ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου και πρόσθεσε πως «οφείλουμε να διαχειριστούμε συνετά και ορθολογικά και τους μη ανανεώσιμους ενεργειακούς πόρους» και οι συμβάσεις δεν προασπίζουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Καταψηφίζουμε και το σημερινό νομοσχέδιο, διότι για εμάς το μείζον είναι να απολέσει η Ελλάδα την απειλή του μνημονίου, η οποία προβλέπει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, δήλωσε ο Αρτέμιος Ματθαιόπουλος από τη ΧΑ.

«Η Κυβέρνηση προχωρά στην παράδοση της εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου εγχώριου πλούτου σε μία χούφτα ομίλους, χωρίς να έχει κατοχυρώσει την ΑΟΖ, με έναν κρατικό φορέα που λειτουργεί ως απλό γραφείο διανομής των σχετικών οικοπέδων, χωρίς συμμετοχή στις σχετικές έρευνες, αλλά και στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

O κ. Καραθανασόπουλος επισήμανε τους κινδύνους για το περιβάλλον, την εκχώρηση του λαϊκού πλούτου για την κερδοφορία λίγων επιχειρηματικών ομίλων και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις εγχώριες δυνατότητες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...