Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Διαβάστε αναλυτικά τη διάταξη Αυτά είναι τα νέα τέλη κυκλοφορίας-Ποια αυτοκίνητα επιβαρύνονται


Τροπολογία για την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
teli
Καταθέτοντας τη διάταξη ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι όπου υπάρχουν αυξήσεις είναι πολύ μικρές και διαψεύδονται όσοι καταστροφολογούσαν.
Σύμφωνα με τον  αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών  υπάρχει μια ελάφρυνση κατά 5% έως 7% στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων παλαιάς κυκλοφορίας και μικρή επιβάρυνση σε αυτοκίνητα από το 2006 και σε αυτοκίνητα που εκπέμπουν περισσότερους ρύπους.
Δείτε αναλυτικά τα νέα τέλη κυκλοφορίας εδώ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ισχυροί μετασεισμοί στη Λευκάδα...


Eκκενώθηκε το νοσοκομείο...
μετά τους δύο ισχυρούς υποθαλάσσιους μετασεισμούς που σημειώθηκαν, ανοιχτά της Λευκάδας, με εστιακό βάθος 5 χλμ. και με μέγεθος 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ ο πρώτος και 3,6 ο δεύτερος.

Συνολικά οι μετασεισμοί έχουν ξεπεράσει...
τους 56.

Συνέπεια των ισχυρών δονήσεων ήταν το κτίριο του νοσοκομείου, που ήταν ήδη καταπονημένο, να υποστεί υλικές ζημιές, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μεταφερθούν έξω από αυτό, ενώ ούτε οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν μπαίνουν πλέον μέσα.

Τα περιστατικά που θα φθάνουν στο νοσοκομείο θα αντιμετωπίζονται προς το παρόν σε πρόχειρο ιατρείο που έχει στηθεί στο εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου στην είσοδο του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα «νεκρή» είναι η κεντρική πλατεία της Λευκάδας, καθώς οι καταστηματάρχες έχουν κλείσει τα καταστήματά τους, ενώ πολλοί εξ αυτών να έχουν φύγει και από τα σπίτια τους ψάχνοντας διαφυγή προς τις κοντινές παραλίες.

Θύματα

Δύο νεκρές γυναίκες, έξι ελαφρά τραυματίες και πλείστες ζημιές (κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού αλλά και σε σπίτια στα χωριά Αθάνι και Δράγανο) άφησε πίσω του το χθεσινό χτύπημα του Εγκέλαδου στη Λευκάδα.

«Βρισκόμασταν μαζί με τη γυναίκα μου και τον 20χρονο εγγονό μου στην είσοδο του σπιτιού. Η σύζυγός μου φοβήθηκε ότι ίσως κάποια πέτρα ή κάποιο λιθάρι αποκολληθεί από το βουνό και σκέφτηκε να μπει μέσα στο σπίτι. Ολα αυτά συνέβησαν μέσα σε δευτερόλεπτα. Τη στιγμή που η γυναίκα μου μπήκε μέσα στο σπίτι, απρόσμενα ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και ένας τεράστιος βράχος έριξε τον τοίχο, την πόρτα, τραυμάτισε θανάσιμα τη γυναίκα μου στο κεφάλι, άνοιξε μεγάλη τρύπα στον απέναντι τοίχο του σπιτιού και σταμάτησε την καταστροφική του πορεία σε κάποια δέντρα στην αυλή», περιγράφει ο σύζυγος της 70χρονης από την Πόντη Βασιλικής, η οποία θάφτηκε κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού της.

ΕUROKINISSI
Στο συγκεκριμένο περιστατικό παραλίγο να χαθεί και ο εγγονός της, τον οποίο πρόλαβε και τράβηξε ο παππούς του την τελευταία στιγμή.

Ακόμη μία 88χρονη έχασε τη ζωή της στο χωριό Αθάνι, ενώ συνολικά έξι ελαφρά τραυματίες (ανάμεσά τους δύο παιδιά 10 και 12 ετών) από τη δυτική Λευκάδα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού για τις πρώτες βοήθειες, μια και το Κέντρο Υγείας στη Βασιλική, που είναι πιο κοντά στο επίκεντρο, φαίνεται να έχει αρκετές ζημιές και χρειάζεται να εξεταστεί από μηχανικούς.

Ζημιές

Η πρώτη καταγραφή που έγινε χθες αναφέρει πολλές ζημιές στο οδικό δίκτυο στα δυτικά του νησιού, ενώ μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται στα χωριά Αθάνι και Δράγανο, όπου έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές σε πολλά σπίτια.

Εκτεταμένη κατολίσθηση σημειώθηκε στη φημισμένη παραλία των Εγκρεμνών και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σημείο έχει καλυφθεί από πέτρες και βράχια, ενώ έχει κλείσει και ο δρόμος που οδηγεί σε αυτήν.

ΕUROKINISSI
Δύσκολη η νύχτα για τους σεισμόπληκτους

Στις πλατείες των χωριών και έξω από τα σπίτια τους πέρασαν την νύχτα οι κάτοικοι της νοτιοδυτικής Λευκάδας.

Αν και στο Αθάνι, το Κομηλιό, το Δράγανο και τον Άγιο Πέτρο, περιοχές όπου ο ισχυρός σεισμός δημιούργησε μεγάλες ζημιές, στήθηκαν 50 σκηνές και δόθηκαν 100 υπνόσακοι, κανένας δεν θέλησε να απομακρυνθεί από την περιουσία του.

Η μεγάλη βλάβη στο δίκτυο υδροδότησης έχει σαν αποτέλεσμα η περιοχή από χθες το πρωί να μην έχει νερό και ξεκίνησε η διανομή εμφιαλωμένου. 

Π. Σγουρίδης: «Η αρωγή της πολιτείας θα είναι άμεση»

Ο υφυπουργός Υποδομών, οοοποίος ηγείται κυβερνητικού κλιμακίου το οποίο από χθες επισκέπτεται τις σεισμόπληκτες περιοχές στην Ιθάκη και τη νοτιοδυτική Λευκάδα, επισήμανε ότι ο κρατικός μηχανισμός απέδειξε πως μπορεί να αντεπεξέλθει στις δύσκολες περιστάσεις.

«Η αρωγή της πολιτείας θα είναι άμεση. Θα κηρυχτεί το νησί, ολόκληρη η Λευκάδα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα οριοθετηθεί η σεισμόπληκτη περιοχή αφού γίνουν οι καταγραφές των ζημιών», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης...

efsyn.gr

Read more...

Είδε και τον Ερντογάν ο Τσίπρας...


Με μήνυμα για την άμεση αντιμετώπιση του προσφυγικού...

Το μήνυμά του, ότι, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του προσφυγικού άμεσα, θα πρέπει να υπάρξει...
όσο το δυνατόν συντομότερη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ, που να οδηγεί σε περιορισμό των μεταναστευτικών ροών και στην καθιέρωση σταθερού μηχανισμού επανεγκατάστασης από την Τουρκία, μετέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Ο κ. Τσίπρας συνάντησε τον κ. Ερντογάν, μετά τις επαφές που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, και την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, με το προσφυγικό πάντα στο επίκεντρο.

Οι δύο πλευρές, Αθήνα και Άγκυρα, συμφώνησαν σε ελληνοτουρκική συνεργασία και συντονισμό, με στόχο την αποφασιστική αντιμετώπιση των διακινητών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας δεν είχε υπάρξει επίσημη ενημέρωση ως προς την ώρα διεξαγωγής της, ωστόσο το ραντεβού των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Τσίπρα -Νταβούτογλου...
protothema.gr

Read more...

Δημοσιεύει «φωτογραφία» βόμβας ISIS: Αρχικός στόχος Δυτικό αεροπλάνο, πλήξαμε ρωσικό λόγω των επιδρομών


ISIS: Αρχικός στόχος Δυτικό αεροπλάνο, πλήξαμε ρωσικό λόγω των επιδρομών
Αυτός είναι ο μηχανισμός που το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε για να «ρίξει» το ρωσικό αεροπλάνο  

Μόσχα, Ρωσία
Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι εκμεταλλεύτηκε ένα κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου για να τοποθετήσει στο ρωσικό αεροπλάνο της Metrojet εκρηκτικό μηχανισμό που είχε ως αποτέλεσμα τη συντριβή του αεροσκάφους και τον θάνατο των 224 επιβαινόντων.

Θέλαμε να χτυπήσουμε δυτικό αεροσκάφος, αλλάξαμε γνώμη μετά την έναρξη των επιδρομών από τη Ρωσία, σημειώνει η οργάνωση.

Το περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους, Νταμπίκ, δημοσίευσε την Τετάρτη μία φωτογραφία που -όπως ισχυρίζεται η οργάνωση- δείχνει τον εκρηκτικό μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε για τη συντριβή του αεροσκάφους.

Η φωτογραφία δείχνει ένα κουτάκι αναψυκτικού με έναν πυροκροτητή και διακόπτη.

Παράλληλα, δημοσίευσε φωτογραφίες διαβατηρίων που ισχυρίζεται ότι ανήκουν σε ρώσους πολίτες που επέβαιναν στο αεροσκάφος.
Η αυθεντικότητα των φωτογραφιών δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Kommersant: Στην καμπίνα του αεροπλάνου η βόμβα

Σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα Kommersant αναφέρει ότι η βόμβα που εξερράγη στο ρωσικό αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου τον περασμένο μήνα οδηγώντας στον θάνατο και τους 224 επιβαίνοντες, είχε τοποθετηθεί στην καμπίνα του και όχι στον χώρο αποσκευών, όπως είχε αρχικά δημοσιευτεί.

Η Kommersant, η οποία επικαλείται πηγή προσκείμενη στις έρευνες σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος, αναφέρει ότι το επίκεντρο της έκρηξης φαίνεται να ήταν στο πίσω μέρος της καμπίνας, κοντά στο τμήμα της ουράς.

«Σύμφωνα με μία πρώτη εκδοχή, η βόμβα ενδεχομένως να είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα επιβάτη δίπλα στο παράθυρο. Η ενεργοποίησή της οδήγησε στην καταστροφή του πλαισίου του παραθύρου και στην αποσυμπίεση στην καμπίνα, που είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το προσφυγικό στο επίκεντρο Τσίπρας - Νταβούτογλου: Τεχνική συνεργασία στο Αιγαίο και τριμερή με Γερμανία


Τσίπρας - Νταβούτογλου: Τεχνική συνεργασία στο Αιγαίο και τριμερή με Γερμανία
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αγκυρα, Τουρκία
Τεχνική συνεργασία των δύο ακτοφυλακών στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των τεράστιων προσφυγικών ροών και τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Τουρκίας - Γερμανίας εξήγγειλαν ο έλληνας και ο τούρκος πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν στην Αγκυρα.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Αχμέτ Νταβούτογλου σημείωσε ότι Αθήνα και Αγκυρα έχουν κοινές θέσεις και τόνισε ότι η συζήτηση πρέπει να διεξαχθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Δικαίου και των δικαιωμάτων των χωρών, ενώ αναγνώρισε θετικές προσεγγίσεις στις εν εξελίξει συνομιλίες.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας για αμοιβαία αποδεκτή λύση στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, χωρίς τρίτους εγγυητές, με εγγυημένη όμως την ασφάλεια για ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους.

Να ενθαρρύνουμε τις δύο κοινότητες, κάλεσε ο έλληνας πρωθυπουργός δηλώνοντας «όχι πολύ αισιόδοξος», αλλά «συγκρατημένα αισιόδοξος» για λύση.

Σχετικά με την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ο Αχμέτ Νταβούτογλου έκανε αναφορά στο καθεστώς Ασαντ λέγοντας πως είναι εάν καθεστώς βίας, και πρόσθεσε πως αν δεν υπήρχε το καθεστώς αυτό, οι Σύροι δεν θα γίνονταν πρόσφυγες.

Σημείωσε ακόμη πως το πρόβλημα δεν είναι ούτε τουρκικό, ούτε ελληνικό, ωστόσο Ελλάδα και Τουρκιά επωμίζονται στους ώμους τους όλο το βάρος, που τους έχει εναποθέσει η παγκόσμια κοινότητα.  «Όχι, δεν θα το επωμιστούμε, δεν είναι σωστό. Γινόμαστε θύματα και εμείς μαζί με τους πρόσφυγες» δήλωσε.

Στη συνέχεια, εξήγγειλε την τεχνική συνεργασία των δύο ακτοφυλακών για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής τραγωδίας στο Αιγαίο και τη δημιουργία υπουργικών επιτροπών που θα συνεργαστούν.

Εξειδικεύοντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για επιτροπές των υπουργείων Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη, που θα αρχίσουν συναντήσεις άμεσα.

Ακολούθως, ο κ. Νταβούτογλου εξήγγειλε την τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Τουρκίας - Γερμανίας λέγοντας ότι υπήρξε ήδη επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ.

Για το ίδιο θέμα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο θρησκευτικός φανατισμός έχει δημιουργήσει ένα δυσμενές περιβάλλον στην περιοχή και πως Ελλάδα και Τουρκία έχουν κάθε λόγο να συνεργαστούν.

Η Τουρκία, είπε, έχει σηκώσει ένα δυσβάσταχτο βάρος τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των προσφυγικών ροών λόγω του πολέμου στη Συρία και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που δεν είναι ούτε ελληνικό ούτε τουρκικό.

Συμπλήρωσε πως η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έχει δεχτεί τεράστιες ροές στο νησιά που έχουν στόχο να πάνε προς χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Δυόμισι εκατομμύρια Σύρους έχει δεχτεί η Τουρκία και 650.000 πρόσφυγες έχει δεχτεί η Ελλάδα, είπε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας πως οι λαοί και οι Αρχές τους υποδέχτηκαν με φιλότιμο και γενναιοδωρία.

«Θέλουμε βήματα συντονισμού και συνεννόησης για να χτυπήσουμε τους διακινητές. Η πρώτη υποχρέωση που έχουμε είναι να σταματήσει η ανθρωποθυσία στο Αιγαίο, είναι ανθρωπιστική υποχρέωση» σημείωσε.

Είπε ακόμη ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα στους πρόσφυγες να αποφεύγουν τη μετάβαση σε άλλη χώρα μέσω παράνομων καναλιών.

Επίσης, έθεσε το θέμα της εντατικής ενεργοποίησης του πρωτοκόλλου επανεισδοχής από την Τουρκία με στόχο να αντιμετωπιστούν τα εγκληματικά δίκτυα διακινητών.

Διευκρίνιση από Μαξίμου


Από το Μαξίμου πάντως υπογραμμίζεται πως «αν και για να αντιμετωπιστεί συνολικά το προσφυγικό πρέπει να λυθεί το Συριακό, θα πρέπει να υπάρξει άμεση συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ που να οδηγεί στον περιορισμό των ροών και στην καθιέρωση σταθερού μηχανισμού επανεγκατάστασης από την Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε διμερής ελληνοτουρκική συνεργασία και συντονισμός με στόχο την αποφασιστική αντιμετώπιση των διακινητών».

Τα διμερή θέματα

Και οι δύο πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν τα «ανοιχτά θέματα» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι θα υπάρξει νέα διμερής συνάντηση την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, κατά την οποία θα συζητηθούν οι ενέργειες για την προώθηση της συνεργασίας σε θέματα εμπορίου, τουρισμού, ενεργειακά και μεταφορές, ενώ εξήγγειλε ότι θα προχωρήσει αεροπορική σύνδεση Κωνσταντινούπολης - Αθήνας και ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με τα ελληνικά νησιά.

Ο τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε ενεργότερη ελληνική στήριξη στην ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ, ενώ είπε ότι θέλει να επισκεφτεί την Ελλάδα για νέες συνομιλίες με τον κ. Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η επίσκεψή του στην Αγκυρα σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου ελπιδοφόρου κύκλου στις σχέσεις των δύο χωρών. Πιστεύω ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν συμφέρον να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις προκλήσεις, να αναδείξουν τις δυνατότητες της περιοχής και να έχουν οφέλη, υπογράμμισε και πρόσθεσε πως υπάρχουν κοινά συμφέροντα που πρέπει να αξιοποιήσουμε, όμως έχουμε ανοιχτά θέματα που πρέπει να συζητιούνται με ειλικρίνεια και να υπάρχει σύνθεση.

Ο έλληνας πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στις συχνές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, καθώς και στη μη τήρηση των κανόνων αβλαβούς πλεύσης από την πλευρά τουρκικών πλοίων. «Θα τα ξανασυζητήσουμε και μέσα από τον διάλογο θα τα αντιμετωπίσουμε. Στόχος είναι η ασφάλεια και η συνεργασία στο Αιγαίο» είπε.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ζήτησε ευρύτερα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που θα συμπεριλαμβάνουν αποφάσεις για το εμπόριο, τον τουρισμό, και γιατί όχι και τον ενεργειακό τομέα, όπως είπε. «Κοινή αντίληψη είναι ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα συνεργασίας. Να είναι μία θάλασσα εμπορίου, πολιτισμού και τουρισμού. Οι δύο λαοί έχουν μόνο να κερδίσουν, εάν συνεργαστούμε» κατέληξε.

Νένα Σώκου
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ισχυρός μετασεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Λευκάδα...


Φωτογραφίες-σοκ: Βράχος διαπέρασε το σπίτι της άτυχης γυναίκας στη Λευκάδα
Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:15 το μεσημέρι, προερχόμενος από τον ίδιο εστιακό χώρο με το χθεσινό πρωινό σεισμό στη Λευκάδα.

Από το...
πρωί κλιμάκια μηχανικών από την Πάτρα, την Πρέβεζα και τα Ιωάννινα έχουν ξεκινήσει ελέγχους στα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια του νησιού, ενώ συνολικά οι μετασεισμοί έχουν ξεπεράσει τους 56.

Read more...

«Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε εκπαίδευση της ΧΑ...

... και αστυνομική εκπαίδευση»... Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής... Συνεχίζεται για 30η μέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής με τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ Χρήστο Δεληγιάννη, να δέχεται ερωτήσεις από Πολ. Αγωγή και Υπεράσπιση - «Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε εκπαίδευση των χρυσαυγιτών και αστυνομική / στρατιωτική εκπαίδευση» δήλωσε ο μάρτυρας - «Είκοσι με τριάντα άτομα άρχισαν να... τρέχουν προς την Παναγή Τσαλδάρη. Βλέπω κάποιους, ήταν ο Παύλος Φύσσας με τον Ρουπακιά, παίζανε ξύλο, οι άλλοι γύρω ένα κουβάρι, βρίζουν προς τον Φύσσα, δεν προσπαθούν να τους ξεχωρίσουν, ήταν σώμα με σώμα. Ολα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Εγινε attack... αν θέλανε να μας κάνουνε ένα ντου, θα μας είχαν διαλύσει...». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε το περιστατικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ Χρήστος Δεληγιάννης Λεπτό προς λεπτό η κάλυψη της δίκης της Χρυσής Αυγης, όπως την καταγράφει το thepressproject.gr (από τον Ορέστη Βέλμαχο και τον Μάνο Φραγκιουδάκη) Σχολιασμός από την Υπεράσπιση Για άλλη μια φορά έχουμε αστυνομικό να μιλά ξεκάθαρα για ανταλλαγή χτυπημάτων μεταξύ Ρουπακιά και Φύσσα. Είναι ξεκάθαρο. Αυτό είναι πλέον προφανές και μάλιστα για ικανό χρόνο, όσο τουλάχιστον ήταν απέναντι ο μάρτυρας και τους έβλεπε να συμπλέκονται. Για άλλη μια φορά μας ανοίγει διάπλατα τον δρόμο να μιλήσουμε για τις συνθήκες της άμυνας. Ο Ρουπακιάς από την αρχή επικαλείται ότι τον χτυπούσε ο Φύσσας. «Με χτυπούσε ο Φύσσας» έχει πει από την αρχή. Όταν ένας αστυνομικός πάει να απεμπλέξει δύο άνδρες που συμπλέκονται, τραβάει αυτόν που χτυπάει. Ο αστυνομικός προσπέρασε τον Ρουπακιά και πήγε προς τον Φύσσα. Αν ήταν ο Ρουπακιάς που χτυπούσε, θα τραβούσε αυτόν. Έντονες διαμαρτυρίες από την Πολιτική Αγωγή. Τα περιστατικά που μας κατέθεσε, η θέση του αυτοκινήτου και η αναγκαστική οπίσθια κίνηση που έπρεπε να κάνει για να ξεφύγει, μας περιγράφουν πως το περιστατικό δεν ήταν επαγγελματικό και δεν ήταν προσχεδιασμένο. 14:16 Σχολιασμός από την Υπεράσπιση Προέκυψε πως πρόκειται για ένα τυχαίο περιστατικό. Προέκυψε πως δεν υπήρχε ούτε μια στοιχειώδης προφύλαξη από τους δράστες. Ήταν μια λεκτική αντιπαράθεση που είχε αυτή την απρόβλεπτη κατάληξη. Αφορούσε μόνο δύο άτομα. Για τους υπόλοιπους 3-4 ειπώθηκε πως «ενδεχομένως» προσπαθούσαν να χτυπήσουν τον Φύσσα χωρίς να το στοιχειοθετεί. 14:14 Σχολιασμός από την Υπεράσπιση Αν ήταν οργανωμένη ομάδα δεν θα προσπαθούσαν να απελευθερώσουν έναν δικό τους άτομο που συλλαμβανόταν; Δεν επιβεβαίωσε ο μάρτυρας τα περί εγκλωβισμού του Φύσσα. Τα γεγονότα που περιέγραψε ήταν ξεκάθαρα μια συμπλοκή. Πάλη και χτυπήματα και από τις δύο πλευρές. Ο μάρτυρας είπε πως το θύμα του υπέδειξε έναν μόνο δράστη. Είπε πως δεν είδε κανέναν άλλον ως μάρτυρα εκτός του Ρουπακιά και των 3-4 ατόμων. Επίσης καθίσταται εντελώς αναξιόπιστο τον Μελαχροινόπουλο που είπε ότι δεν ήταν εκεί η ΔΙΑΣ. Ο μάρτυρας είπε πως η ΔΙΑΣ ήταν εκεί και δεν απομακρύνθηκε μέχρι να έρθει το περιπολικό. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για οργάνωση αφού δεν είχε δημιουργηθεί κλοιός. Είπε πως δεν άκουσε κανέναν να φωνάζει «σκοτώστε τον». Άρα δεν υπάρχει περιστατικό που να δικαιολογεί την οργάνωση. 14:06 Από τις περιγραφές του μάρτυρα βλέπουμε πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής που ήταν στο σημείο αγνόησαν τις εντολές της αστυνομίας να διαλυθούν, θεωρώντας πιο σημαντική την εντολή που είχαν λάβει από το κέντρο της οργάνωσης από αυτή την αστυνομίας. Ο μάρτυρας ήταν πολύ ειλικρινής σε σημείο παραλογισμού. Ανέφερε ότι έχει γνώση για την Χρυσή Αυγή και τα Τάγματα Εφόδου, μόνο με βάση όσα έχει δει στην τηλεόραση. Ο αστυνομικός μας κατέθεσε ότι ο Χατζησταμάτης ενημέρωσε μπροστά από το Κοράλλι για χρυσαυγίτες και όταν το είδε και ο ίδιος με τα μάτια του κατάλαβε ότι όντως ήταν χρυσαυγίτες. Επιβεβαίωσε ότι η δράση όπως του εκτέθηκε και η εκπαίδευση στην κατασκήνωση της ΧΑ όπως του εκτέθηκε προσομοιάζουν σε στρατιωτική εκπαίδευση και δράση. Ο μάρτυρας μας ανέφερε ότι τα 20-30 άτομα που ήταν έξω από το Κοράλι αποχώρησαν συντεταγμένα προς την Τσαλδάρη και συντεταγμένα αποχώρησαν από τον τόπο της δολοφονίας. Ανέφερε πως ήταν μια μάχη δρόμου και είπε πως φορούσαν μαύρα ρούχα, ήταν κοντοκουρεμένοι, κρατούσαν οπλισμό. Μας δήλωσε ότι προκάλεσε φόβο οι εμφάνισή τους. Όλα τα παραπάνω περιγράφουν ακριβώς το κατηγορητήριο για τα Τάγματα Εφόδου την λειτουργία την οργάνωση και τη δράση τους. 13:58 Σχολιασμός από την Πολιτική Αγωγή Από την κατάθεση προέκυψαν περιστατικά που αποδομούν την υπεράσπιση της ΧΑ. Ήταν σαφή αυτά που είπε ο κ. μάρτυρας για τον τρόπο της επιθέσεως του Τάγματος Εφόδου της Νικαίας και για την οργάνωση στην δολοφονία και για τον συντονισμό και για την κίνηση. Ήταν σαφές πως είπε ότι όσο βρισκόταν στο πεζοδρόμιο της πρώην Παναγή Τσαλδάρη, που ονομάζεται πλέον «Παύλου Φύσσα» ο Παύλος Φύσσας, περιτριγυριζόταν από άτομα. Η αξιοπιστία του μάρτυρος επιβεβαιώθηκε από τις καταθέσεις και επίσης ο κ. Δεληγιάννης επιβεβαίωσε την παρουσία του φίλου του Παύλου Φύσσα στον χώρο της δολοφονίας του Παύλου. Ο μάρτυρας δήλωσε πως ο Ρουπακιάς δεν έδειξε ουδεμία μεταμέλεια και τόνισε πως οι αστυνομικοί έβαλαν το μαχαίρι σε σακουλάκι. Ο μάρτυρας είπε «αν τα άτομα που ήταν εκεί έκαναν ντου θα μας διέλυαν» δικαιολογώντας το όχι μόνο στον αριθμό, αλλά και στο ποια ήταν αυτά τα άτομα. Είπε ότι είναι γνωστή η επικινδυνότητα των ατόμων της Χρυσής Αυγής καθώς όταν ρωτήθηκε αν θα συνέβαινε το ίδιο με μέλη των «Οικολόγων Πράσινων» απάντησε όχι. Επιβεβαιώθηκαν από τις φωτογραφίες τα περί στρατιωτικής εκπαίδευσης της Χρυσής Αυγής και ο εκφοβισμός προς τους μάρτυρες και την αστυνομία για να μην καταθέσουν. Ο μάρτυρας είπε πως η ομάδα κινήθηκε ενιαία, απρόκλητα και απειλητικά. Μια ομάδα με σιδερογροθιές, με λοστάρια που φωνάζει «θα σας γαμήσουμε» κινείται απειλητικά. Τέλος, γύρω από τον Ρουπακιά ήταν 4-5 άτομα που επιχειρούσαν να χτυπήσουν τον Φύσσα και άλλα 20 στον δρόμο που βάρυναν υπέρ του κατηγορουμένου. Ο μάρτυρας μας περιέγραψε ένα τυπικό θρασύδειλο χτύπημα της Χρυσής Αυγής πολλών εναντίον λίγων. 13:43 Ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις. Περνάμε στον σχολιασμό 13:40 Υπεράσπιση: Από την δική σας κρίση. Βλέπετε έναν άνθρωπο να παρκάρει το αυτοκίνητό του ανάποδα σε έναν δρόμο. Από όλες τις κινήσεις αυτές, σας φαίνεται για εγκληματική οργάνωση; Ή παιδική χαρά; Έντονες διαμαρτυρίες από το κοινό για όσα είπε ο δικηγόρος της υπεράσπισης. 13:36 Υπεράσπιση: Έχετε δει πορείες άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων; Δ: Ναι Υπεράσπιση: Έχετε δει να καταστρέφονται ιδιωτικές περιουσίες από πορείες άλλων κομμάτων παρουσία της αστυνομίας; Δ: Ναι Υπεράσπιση: Έχετε δει ποτέ πορεία της Χρυσής Αυγής όπου κατεστράφη ιδιωτική περιουσία; Η Μάγδα Φύσσα απαντά από τις πίσω θέσεις: Το παιδί μου. Τη μεγαλύτερη περιουσία που έχει ο άνθρωπος. 13:33 Υπεράσπιση: Γνωρίζετε στις 4/1/2013, δήλωση του κ. Καραγιαννίδη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχω δύο ρόπαλα και δύο μάσκες για τις πορείες»; Πρόεδρος: Τι σχέση έχουν αυτά με την υπόθεση; Άλλη ερώτηση. Υπεράσπιση: Θα δείξω μια φωτογραφία. Τι βλέπετε; Δ: Ένα συνάδελφο της ομάδας ΔΕΛΤΑ έχει πάρει φωτιά από μολότοφ. Υπεράσπιση: Είναι από την Χρυσή Αυγή; Δ: Η Χρυσή Αυγή δεν έχει κάνει χρήση μολότοφ σε κάποια περίπτωση. Υπεράσπιση: Σας δείχνω άλλη φωτογραφία. Τι βλέπετε; Δ: Ένα πανό της ΚΝΕ. Υπεράσπιση: Δίπλα τι σύμβολο υπάρχει; Δ: Το σφυροδρέπανο. Υπεράσπιση: Τι στολή φέρουν οι εικονιζόμενοι; Διαμαρτυρίες από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής. Δ: Φέρουν στολή. Δεν ξέρω τι είναι. Υπεράσπιση: Πολεμικών τεχνών είναι. Μπροστά τους τι έχουν; Δ: Δύο σπαθιά Υπεράσπιση: Αυτοί λοιπόν λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση; Δ: Δεν μπορώ να ξέρω. 13:27 Ξεκίνησε και πάλι η δίκη 12:32 Διακοπή μισής ώρας 12:31 Υπεράσπιση: Έχετε ακούσει για συμπλοκές άλλων κομμάτων με την αστυνομία; Δ: Ε από τον εκφωνητή από την τηλεόραση. Υπεράσπιση: Ναι. Για βουλευτές άλλων κομμάτων να μιλούν υποτιμητικά γνωρίζετε; Δ: Ναι. Μας έχουν πατήσει κιόλας παλαιότερα. Υπεράσπιση: Ορίστε; Δ: Είχε υπάρξει ένα τροχαίο με έναν βουλευτή ή πρώην βουλευτή. Υπεράσπιση: Λέτε ότι έχετε ακούσει το σύνθημα «Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή». Και λέτε ότι δεν μπορείτε να το ερμηνεύσετε. Το σύνθημα «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ» το έχετε ακούσει; Δ: Νομίζω το έχω διαβάσει. Υπεράσπιση: Από ποιόν; Δ: Δεν θυμάμαι αν το έχω ακούσει. 12:24 Υπεράσπιση: Τα τρια τέσσερα άτομα που βρισκόντουσαν πίσω από τον Ρουπακιά, λέτε ότι προσπαθούσαν να χτυπήσουν τον Φύσσα. Αφού δεν υπήρχαν φυσικά εμπόδια, γιατί δεν τον χτυπούσαν; Δ: Δεν ξέρω. Ενδεχομένως προσπαθούσαν να χτυπήσουν τον Φύσσα. Υπεράσπιση: Μήπως τράβαγαν τον Ρουπακιά; Πρόεδρος: Ενδεχομένως είπε προσπαθούσαν να χτυπήσουν τον Φύσσα. 12:23 Υπεράσπιση: Μπορεί κανείς να προμηθευτεί όπλα airsoft χωρίς άδεια; Δ: Φυσικά. Υπεράσπιση: Υπάρχουν καταστήματα στα οποία πωλούνται; Δ: Ναι. Μπορεί κανείς να τα νοικιάσει. Υπεράσπιση: Αν σταματήσετε κάποιον στον δρόμο και έχει όπλο paintball ή airsoft στο αυτοκίνητο, θα τον συλλάβετε; Δ: Εξαρτάται. Υπάρχουν προϋποθέσεις γι αυτό. Πρέπει να αποδείξει για ποιό λόγο το έχει. 12:20 Υπεράσπιση: Αν σας εμποδίσω να συλλάβετε κάποιον, δεν συνιστά ποινικό αδίκημα; Δ: Ναι. Υπεράσπιση: Έχετε πει λοιπόν ότι κάποιος σας έσπρωξε πριν συλλάβετε τον Ρουπακιά. Είναι ποινικό αδίκημα. Γιατί στις δύο πρώτες καταθέσεις σας δεν αναφέρατε την τέλεση ενός ποινικού αδικήματος; Δ: Σας είπα ότι περιέγραφα αυστηρά το περιστατικό στις πρώτες καταθέσεις. 12:14 Υπεράσπιση: Εκεί που ήσασταν είδατε να συμπλέκονται άλλοι; Δ: Όχι. Υπεράσπιση: Είδατε τους 3-4 που είπαν άλλοι μάρτυρες , ότι είχαν κάνει έναν κλοιό γύρω από τον Φύσσα; Δ: Δεν μου φάνηκε κάτι τέτοιο. 12:13 Υπεράσπιση: Όσο προσεγγίζατε, τι ακούγατε τον Φύσσα να λέει στον Ρουπακιά; Δ: Σας είπα ότι ήταν σε σύγχυση. Υπεράσπιση: Τι ακούγατε να του λέει; Δ: Αυτό που σας είπα. «Έλα εδώ ρε πούστη». Υπεράσπιση: Όταν πάλευαν και εσείς ήσασταν ακόμα απέναντι το ακούσατε αυτό; Δ: Όχι βέβαια. Από απέναντι δεν μπορούσα να ακούσω. Αυτό ο Φύσσας το είπε όταν ο Ρουπακιάς έκανε πίσω και πήγε να διαφύγει. Τότε το άκουσα. Υπεράσπιση: Όταν φτάνετε και αντιλαμβάνεστε την συμπλοκή, ο κ. Ρώτας το έβλεπε; Δ: Ήταν λίγο πιο πίσω. Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς έβλεπε. 12:07 Υπεράσπιση: Καλέσατε αμέσως ασθενοφόρο; Δεν καλέσατε στις 00:21 το ασθενοφόρο; Δ: Όχι. Κάλεσα αμέσως. Η τελευταία μου κλήση ήταν στις 00:25 όταν μάλιστα με συνέδεσαν και με γιατρό. Με ρώτησε αν ο Φύσσας αιμορραγεί, του είπα, όχι και μετά του είπα «κλείστε γιατί ήρθε ασθενοφόρο». 12:05 Υπεράσπιση: Σε πόση ώρα ήρθε το ασθενοφόρο; Δ: 25 λεπτά μετά την πρώτη κλήση μου. 12:05 Υπεράσπιση: Αποκλείεται το γεγονός οι αστυνομικοί να είπαν στον Ρουπακιά να μπει στο αυτοκίνητο για να βρει την ταυτότητά του και γι αυτό να τον είδατε εκεί; Δ: Την ταυτότητα και τα στοιχεία του τα πήρε ο συνάδελφος. Δεν μπήκε γι αυτό μέσα ο Ρουπακιάς. 12:00 Υπεράσπιση: Οι δύο άνδρες, Φύσσας και Ρουπακιάς, ήταν κολλημένοι μεταξύ τους ή τα χέρια τους εκτείνονταν; Δ: Ήταν κοντά. Τώρα αν ήταν 20 ή 50 εκατοστά δεν το θυμάμαι. Υπεράσπιση: Τα χτυπήματα που βλέπατε ήταν στο σώμα μόνο; Δ: Δεν μπορώ να το θυμάμαι. Υπεράσπιση: Ήταν δυνατά τα χτυπήματα; Δ: Σας ξαναλέω. Πραγματικά δεν το θυμάμαι. Υπεράσπιση: Μπορείτε να διακρίνετε δύο παιδάκια που παίζουν και δύο άνδρες που μαλώνουν; Δ: Μάλιστα. Υπεράσπιση: Αυτό που βλέπετε ήταν δυνατές κλωτσιές και μπουνιές; Ήταν επικίνδυνο; Δ: Ε δεν την έφαγα κιόλας για να μπορώ να σας πω. Ήταν ένας τσακωμός. Δεν ήταν παιχνίδι. πηγη thepressproject.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Εντάλματα σύλληψης για 4 βουλευτές της αντιπολίτευσης Βίαιη αντικυβερνητική διαδήλωση στο Κόσοβο - Τραυματίστηκαν 17 αστυνομικοί


Δεκαεπτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων σοβαρά, σε βίαιη αντικυβερνητική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην πρωτεύουσα του Κοσόβου, Πρίστινα, μετά από νέο επεισόδιο στη Βουλή και το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης τεσσάρων βουλευτών της αντιπολίτευσης.
kosovo1-735x459
Το ένταλμα σύλληψης του ιδρυτή του κινήματος "Αυτοδιάθεση" Αλμπίν Κούρτι και των βουλευτών, Αλιμπουλένα Χατζίου, Ντόνικ Καντάι Μπουγιούπι και Φατόν Τοπάλι εκδόθηκε όταν εμπόδισαν για μία ακόμη φορά τη διεξαγωγή συνεδρίασης της Βουλής του Κοσόβου κάνοντας χρήση δακρυγόνου και σπρέι πιπεριού.
Το επεισόδιο στη Βουλή ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών της αντιπολίτευσης και αστυνομικών έξω από το κτίριο της Βουλής με τους διαδηλωτές να ρίχνουν κόκκινη μπογιά και να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς. Συνολικά 12 οχήματα της αστυνομίας και ιδιωτικά αυτοκίνητα καταστράφηκαν και σοβαρές προκλήθηκαν στο κτίριο της Βουλής.
Βουλευτές της αντιπολίτευσης περικύκλωσαν χθες τον πρόεδρο της Βουλής την ώρα που κήρυσσε την έναρξη της συνεδρίασης με θέμα το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2016. Αμέσως εισέβαλαν στην αίθουσα φρουροί ασφάλειας και ο Αλμπίν Κούρτι τους ψέκασε με σπρέι πιπεριού και το ίδιο έκανε και σε μέλη της κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα βουλευτές της αντιπολίτευσης έριξαν δακρυγόνο αναγκάζοντας τον πρόεδρο της Βουλής να διακόψει τη συνεδρίαση και να καλέσει τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων σε συνάντηση.
Η αντιπολίτευση, η οποία είναι αντίθετη στη συμφωνία Βελιγραδίου - Πρίστινας που προβλέπει τη συγκρότηση Ένωσης Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο εμποδίζει τους τελευταίους μήνες τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων της Βουλής με διάφορες μορφές διαμαρτυρίας ρίχνοντας δακρυγόνα στην αίθουσα και πετώντας αυγά στον πρωθυπουργό.
Αιτήματα της αντιπολίτευσης είναι η απόσυρση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του διαλόγου Βελιγραδίου - Πρίστινας για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών, επειδή, όπως ισχυρίζεται, δίνει ευρύτερες εξουσίες στη σερβική κοινότητα του Κοσόβου, καθώς και της συμφωνίας Κοσόβου - Μαυροβουνίου για τα σύνορα, η οποία όπως υποστηρίζει, οδηγεί σε απώλεια περιοχής του Κοσόβου.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Σχεδίαζαν επίθεση στο επιχειρηματικό κέντρο στο Παρίσι?...




Παραμένει στο διαμέρισμα ο Αμπτέλ Αμίντ Αμπααούντ;
Eπτά συλλήψεις.
Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες στο Παρίσι.
Σε εξέλιξη επιχείρηση σε κοντινό κτίριο στο Σαιντ Ντενί..

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Σύμφωνα με το "France24", οι ένοπλοι σχεδίαζαν επίθεση στο επιχειρηματικό κέντρο στο Παρίσι. 
Η "Le Monde" κάνει λόγο για...
τρεις νεκρούς, πέντε τραυματίες και πέντε συλλήψεις (ενώ η γαλλική αστυνομία μιλά για επτά συλληψεις).  
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια ακόμη επιχείρηση της αστυνομίας, σε κοντινό κτιριο, από το σημείο που έγιναν οι συλλήψεις.
Ο Γάλλος εισαγγελέας Φρανσουά Μουλέν, περίπου στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε επισήμως πως έγιναν πέντε συλλήψεις και επιβεβαίωσε τους δύο νεκρούς. Επιβεβαίωσε επίσης ότι μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε κατά την έναρξη της επιχείρησης. Από τους συλληφθέντες, οι τρεις προσήχθησαν μέσα από το διαμέρισμα το οποίο είχε στόχο η επιχείρηση, και αυτή την ώρα ανακρίνονται. Ακόμα ένας άντρας και μια γυναίκα συνελήφθησαν στον γύρω χώρο του διαμερίσματος. 

Ένας εκ των συλληφθέντων δήλωσε ότι είχε δανείσει το διαμέρισμά του σε δύο Βέλγους, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro», ενώ από την πολύωρη και πολύ βαριά μάχη με τους τρομοκράτες, τραυματίες είναι τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί. 

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας δήλωσε ότι η επιχείρηση ολοκληρώνεται, περίπου στις 8:30 τοπική ώρα (9:30, ώρα Ελλάδος), ωστόσο, την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές δήλωναν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υπάρχει ένας ακόμη ύποπτος μέσα στο κτίριο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται δίπλα σε ένα δημοτικό σχολείο. 


Παραμένει στο διαμέρισμα ο Αμπτέλ Αμίντ Αμπααούντ;

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογράφο της εφημερίδας «Le Figaro», o εγκέφαλος των  επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου Αμπντέλ Αμίντ Αμπααούντ, δεν συγκαταλέγεται στους συλληφθέντες, ενώ πιθανολογείται πως μπορεί να είναι ακόμα στο κτήριο.


Αναρτήθηκε από 

Read more...

Καρέ-καρέ η σύλληψη...


Η στιγμή που οι Γάλλοι συλλαμβάνουν γυμνό ύποπτο - (Photos) - Media
Δεκάδες αστυνομικοί -οπλισμένοι σαν αστακοί- έχουν πέσει πάνω στους συλληφθέντες και...
τους μεταφέρουν γυμνούς.
Δείτε φωτογραφίες από τις συλλήψεις στο Σαιντ Ντενί...

Read more...

Σπίρτζης: Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα...



... για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Αυτή την περίοδο προετοιμάζουμε τις κινήσεις για να δημιουργηθεί η ΕΡΤ ΝΕΤ»...
Στο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Σπίρτζης. «Το πρώτο που κάνουμε αυτήν την περίοδο είναι...
να προετοιμάσουμε τρεις συγκεκριμένες κινήσεις προκειμένου να δημιουργηθεί η ΕΡΤ ΝΕΤ», τόνισε ο υπουργός Υποδομών.

Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον Real FM, «πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με την ΕΡΤ και το προσωπικό της, πρέπει να γραφτεί το καταστατικό της, να γίνουν όλες οι αναγκαίες νομικές ενέργειες για την ίδρυση της ΕΡΤ ΝΕΤ, δηλαδή να φτιάξουμε μία εταιρεία διασυνδεδεμένη με την ΕΡΤ για να μπορούμε να έχουμε ελεύθερα ή ανταγωνιστικά, αν θέλετε, δίκτυα, για να επιλέγει κάθε κανάλι από ποιο δίκτυο θα θέλει να μεταδώσει το πρόγραμμά του».

Όπως είπε, «αυτό δεν είναι μία εύκολη διαδικασία, διότι στη συνέχεια θα πρέπει να φτιάξει η ΕΡΤ ΝΕΤ το δίκτυο σε όλη την Ελλάδα. Ήδη, η ΕΡΤ έχει κάνει τον διαγωνισμό της για μέρος του εξοπλισμού που χρειάζεται».

Read more...

Μάχες σώμα με σώμα...


epeisodiaagrotes1
Και χημικά στο Σύνταγμα...
Εικόνες από τα επεισόδια στο Σύνταγμα, κατά το...
παναγροτικό συλλαλητήριο, έξω από την βουλή. 
Οι φωτό από το newsbeast...
 epeisodiaagrotes2
epeisodiaagrotes3
epeisodiaagrotes4
epeisodiaagrotes6
epeisodiaagrotes8
epeisodiaagrotes9
epeisodiaagrotes11
epeisodiaagrotes10
epeisodiaagrotes15
epeisodiaagrotes20
epeisodiaagrotes21
epeisodiaagrotes24
epeisodiaagrotes26
epeisodiaagrotes27
epeisodiaagrotes28
epeisodiaagrotes29
epeisodiaagrotes30
Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Read more...

Αγροτικών κινητοποιήσεων... έναρξη...


Το παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα σε εικόνες...
Ραντεβού στην Αθήνα έχουν δώσει για σήμερα οι αγρότες από όλη την Ελλάδα, με στόχο να στείλουν μήνυμα ενάντια στα σκληρά φορολογικά μέτρα που φέρνει το νέο μνημόνιο και...τα οποία -όπως υποστηρίζουν- θα οδηγήσει στον αφανισμό τους.

«Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα της γης μας και της ζωής μας», αναγράφεται, μεταξύ άλλων, στα πανό που έχουν αναρτηθεί μπροστά από το Κοινοβούλιο. «Η Κρήτη δίνει το παρών στους αγώνες», γράφει ένα άλλο.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Αμαλίας.  

Δείτε φωτορεπορτάζ (από newsbeast.gr)… 
agrotaasydasg1
agrotaasydasg2
agrotaasydasg3
agrotaasydasg4
agrotaasydasg5
agrotaasydasg6
agrotaasydasg7

Read more...

Οι αλλαγές στον «νόμο Κατσέλη» Τι προβλέπει η συμφωνία για την προστασία της α' κατοικίας


Τι προβλέπει η συμφωνία για την προστασία της α' κατοικίας
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την προστασία της κύριας ή μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη από τον πλειστηριασμό, περιλαμβάνονται στα άρθρα του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2 συν 10 δισ. ευρώ που κατατέθηκε στη Βουλή και το οποίο θα ψηφιστεί την Πέμπτη.
Στο δεύτερο κεφάλαιο του σχεδίου νόμου που αφορά στην τροποποίηση των διατάξεων του νόμου 3869/2010 («νόμος Κατσέλη») για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως σημειώνει η αιτιολογική έκθεση, τίθενται ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις για την προστασία της κύριας ή μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη κατά τη διαδικασία ρύθμισης με απαλλαγή από τις οφειλές του.
Ο τελευταίος μπορεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018 να υποβάλει στο δικαστήριο πρόταση εκκαθάρισης, ζητώντας να εξαιρεθεί από την εκποίηση το ακίνητο υπό συγκεκριμένες και σαφείς προϋποθέσεις, δηλαδή το διαθέσιμο οικογενειακό του εισόδημα να μην υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, προσαυξημένες κατά 70% και η αντικειμενική αξία της κατοικίας κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησης να μην υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και κατά 20.000 ευρώ ανά τέκνο και μέχρι τρία τέκνα.
Ακόμα, όσον αφορά τις δανειακές οφειλές, ο δανειολήπτης πρέπει να υπήρξε συνεργάσιμος, κατά την έννοια του Κώδικα Δεοντολογίας κατά το χρόνο της αρχικής καθυστέρησης του δανείου.
Αυξημένη προστασία αναγνωρίζεται στους οφειλέτες ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, εφόσον το διαθέσιμο οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά ή είναι ίσο των εύλογων δαπανών διαβίωσης και η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησης δεν υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και κατά 20.000 ευρώ ανά τέκνο και μέχρι τρία τέκνα.
Ειδικότερα, για τη συγκεκριμένη κατηγορία οφειλετών προβλέπεται η δυνατότητα συνεισφοράς του δημοσίου στην εξόφληση των μηνιαίων καταβολών, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη, η οποία έπεται της έκδοσης της οριστικής απόφασης.
Σημειώνεται ότι τα κριτήρια προσδιορισμού του ύψους της συνεισφοράς του δημοσίου, η ελάχιστη συνεισφορά του οφειλέτη καθώς και η διαδικασία εφαρμογής του συγκεκριμένου μηχανισμού οικονομικής ενίσχυσης θα ορισθεί με απόφαση των αρμόδιων υπουργών, η οποία θα εκδοθεί μέχρι το τέλος του 2015.
Στις εύλογες δαπάνες διαβίωσης βάσει των οποίων θα υπολογίζεται από τον δικαστή η δυνατότητα καταβολών του οφειλέτη, παρεκτός των βασικών δαπανών που είναι απαραίτητες για τη διαβίωση ενός νοικοκυριού και στις οποίες περιλαμβάνονται οι δαπάνες για διατροφή, ένδυση και υπόδηση, λειτουργικά έξοδα κατοικίας, μετακίνηση, επισκευή και συντήρηση επίπλων και οικιακού εξοπλισμού, είδη οικιακής κατανάλωσης και ατομικής φροντίδας, ενημέρωση και μόρφωση, υπηρεσίες τηλεφωνίας και ταχυδρομείων, αγαθά και υπηρεσίες υγείας, υπηρεσίες εκπαίδευσης, υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας και οικονομικές υπηρεσίες, θα περιλαμβάνονται επιπλέον οι δαπάνες εστίασης, οι δαπάνες για διαρκή αγαθά και συσκευές και οι επιπλέον δαπάνες για κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και καπνού, αεροπορικές μετακινήσεις, τουριστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού (ήτοι η τέταρτη από τέσσερις ομάδες δαπανών, όπως αυτές καταγράφονται από τα επίσημα στοιχεία της Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών, ΕΟΠ).
Ειδική μέριμνα, σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, λαμβάνεται ώστε να μην βλάπτονται τα συμφέροντα των πιστωτών καθώς τίθεται ως βάση του ποσού που θα λάβουν δυνάμει του σχεδίου ρύθμισης το ποσό το οποίο θα ελάμβαναν σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης της κύριας κατοικίας του οφειλέτη. Η εκτίμηση του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται από ειδικό εμπειρογνώμονα, ο οποίος θα ορίζεται από το δικαστήριο. Για το σκοπό αυτό θα συσταθεί σε κατά τόπους ειρηνοδικεία Ειδικό Μητρώο Εμπειρογνωμόνων.
Σε περίπτωση που ο οφειλέτης καθυστερεί την καταβολή των δόσεων που ορίζονται από τον ειρηνοδίκη, με συνέπεια το συνολικό ύψος του ποσού σε καθυστέρηση να υπερβαίνει αθροιστικώς την αξία τριών μηνιαίων δόσεων ετησίως, το αρμόδιο δικαστήριο διατάσσει την ανάκληση της προσωρινής διαταγής με την οποία ορίστηκε η καταβολή των δόσεων, ή την ανάκληση κάθε άλλου προληπτικού ή ανασταλτικού μέτρου. Η αίτηση του πιστωτή για την ανάκληση κατατίθεται στο το αργότερο εντός τεσσάρων μηνών από τη δημιουργία του λόγου ανάκλησης.
Εφόσον υπάρχει ρευστοποιήσιμη περιουσία, η εκποίηση της οποίας κρίνεται απαραίτητη για την ικανοποίηση των πιστωτών, ή όταν το δικαστήριο κρίνει αναγκαίο να παρακολουθήσει και να υποβοηθήσει την εκτέλεση των όρων ρύθμισης των οφειλών για την απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη ή την εξασφάλιση των συμφερόντων των πιστωτών, ορίζεται εκκαθαριστής.
Οι οφειλέτες των οποίων η κύρια αίτηση εκκρεμεί κατά το χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου υποχρεούνται εντός 6 μηνών από της ενάρξεως της ισχύος του παρόντος νόμου και εφόσον μέχρι τότε δεν έχει λάβει χώρα συζήτηση της αιτήσεώς τους, να υποβάλλουν στη γραμματεία του δικαστηρίου όπου τηρείται ο φάκελος της αιτήσεώς τους, επικαιροποιημένα τα στοιχεία. Η παράλειψη του οφειλέτη να ενημερώσει τα ανωτέρω στοιχεία του φακέλου θεωρείται παράβαση καθήκοντος ειλικρινούς δηλώσεως του άρθρου 10 του ν. 3869/2010.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Η Λευκάδα μετρά τις πληγές της μετά τα φονικά Ρίχτερ...



Δύο νεκροί και αμέτρητες καταστροφές μετά τα 6,5 Ρίχτερ - Δείτε φωτογραφίες...

Την επομένη του μεγάλου σεισμού των 6,5 Ρίχτερ που συγκλόνισε τη Λευκάδα το νησί μετρά δύο νεκρούς και αμέτρητες καταστροφές, σε σπίτια, καταστήματα και το οδικό δίκτυο.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης που μετέβη...
χθες στο νησί με ελικόπτερο Super Puma, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, κ. Ευθύμιο Λέκκα και το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννη Καπάκη, κήρυξε τη Λευκάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστη το χωριό Αθάνι, το οποίο εκκενώθηκε και έτσι το βράδυ οι κάτοικοι κοιμήθηκαν σε σκηνές καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν κατάφεραν να ελέγξουν τα σπίτια τους για να δώσουν το πράσινο φως ότι είναι κατοικήσιμα. Όλη τη μέρα χθες οι μετασεισμοί δεν σταμάτησαν, με τον μεγαλύτερο να ξεπερνά τα 5 Ρίχτερ.


Στα νότια του νησιού γκρεμίστηκαν σπίτια, κατέρρευσαν μάντρες, υπέστησαν ζημιές σχολεία, υπήρξαν σημαντικές καταστροφές στο οδικό δίκτυο. Σήμερα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Από τα φονικά Ρίχτερ έχασαν τη ζωή τους δύο γυναίκες ηλικίας 65 και 82 ετών. Η 65χρονη σκοτώθηκε στο χωριό Πόντι στη Βασιλική, όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και κατέληξε στον τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε, και την τραυμάτισε θανάσιμα. Η 82χρονη από την άλλη πλευρά πήγε όπως κάθε μέρα στα κτήματά της και μόλις έγινε ο σεισμός έπεσαν βράχοι πάνω στη μάντρα, που κατέρρευσε και σκοτώθηκε...

Read more...