Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Σχεδίαζαν επίθεση στο επιχειρηματικό κέντρο στο Παρίσι?...




Παραμένει στο διαμέρισμα ο Αμπτέλ Αμίντ Αμπααούντ;
Eπτά συλλήψεις.
Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες στο Παρίσι.
Σε εξέλιξη επιχείρηση σε κοντινό κτίριο στο Σαιντ Ντενί..

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Σύμφωνα με το "France24", οι ένοπλοι σχεδίαζαν επίθεση στο επιχειρηματικό κέντρο στο Παρίσι. 
Η "Le Monde" κάνει λόγο για...
τρεις νεκρούς, πέντε τραυματίες και πέντε συλλήψεις (ενώ η γαλλική αστυνομία μιλά για επτά συλληψεις).  
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια ακόμη επιχείρηση της αστυνομίας, σε κοντινό κτιριο, από το σημείο που έγιναν οι συλλήψεις.
Ο Γάλλος εισαγγελέας Φρανσουά Μουλέν, περίπου στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε επισήμως πως έγιναν πέντε συλλήψεις και επιβεβαίωσε τους δύο νεκρούς. Επιβεβαίωσε επίσης ότι μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε κατά την έναρξη της επιχείρησης. Από τους συλληφθέντες, οι τρεις προσήχθησαν μέσα από το διαμέρισμα το οποίο είχε στόχο η επιχείρηση, και αυτή την ώρα ανακρίνονται. Ακόμα ένας άντρας και μια γυναίκα συνελήφθησαν στον γύρω χώρο του διαμερίσματος. 

Ένας εκ των συλληφθέντων δήλωσε ότι είχε δανείσει το διαμέρισμά του σε δύο Βέλγους, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro», ενώ από την πολύωρη και πολύ βαριά μάχη με τους τρομοκράτες, τραυματίες είναι τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί. 

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας δήλωσε ότι η επιχείρηση ολοκληρώνεται, περίπου στις 8:30 τοπική ώρα (9:30, ώρα Ελλάδος), ωστόσο, την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές δήλωναν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υπάρχει ένας ακόμη ύποπτος μέσα στο κτίριο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται δίπλα σε ένα δημοτικό σχολείο. 


Παραμένει στο διαμέρισμα ο Αμπτέλ Αμίντ Αμπααούντ;

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογράφο της εφημερίδας «Le Figaro», o εγκέφαλος των  επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου Αμπντέλ Αμίντ Αμπααούντ, δεν συγκαταλέγεται στους συλληφθέντες, ενώ πιθανολογείται πως μπορεί να είναι ακόμα στο κτήριο.


Αναρτήθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια: