Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ...


Στις 22 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των αναδρομικών έξι μηνών αλλά και η αύξηση στους απόστρατους ...
των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ξεκινούν από 354 ευρώ και φτάνουν τα 2.226 ευρώ, με την επιστροφή του 50% των περικοπών.

Επιπλέον, τα αναδρομικά 22 μηνών που δικαιούνται οι συνταξιούχοι θα καταβληθούν σε 36 ισόποσες δόσεις αρχής γενομένης τον Φεβρουάριο του 2015.

Για παράδειγμα:

1. Η σύνταξη για το βαθμό του Α-ΓΕΕΘΑ, από 2.877 ευρώ που είναι σήμερα, αυξάνεται στα 3.248 ευρώ από τις 22 Δεκεμβρίου. Η αύξηση δηλαδή είναι 371 ευρώ. Οι συνταξιούχοι με το βαθμό του Α-ΓΕΕΘΑ, μαζί με την αυξημένη σύνταξη, θα λάβουν επίσης στις 22 Δεκεμβρίου και αναδρομικές αυξήσεις έξι μηνών, δηλαδή 371 ευρώΧ6=2.226 ευρώ.

2. Η σύνταξη για όσους αποστρατεύτηκαν με το βαθμό του αντιστράτηγου αυξάνεται κατά 207 ευρώ από τις 22 Δεκεμβρίου και διαμορφώνεται στα 2.380 ευρώ από 2.173 ευρώ που είναι σήμερα. Οι απόστρατοι με το βαθμό του ανιστράτηγου θα λάβουν επίσης με τη σύνταξη τις αναδρομικές αυξήσεις για 6 μήνες, δηλαδή 1.242 ευρώ επιπλέον.

3. Η σύνταξη για τον υποστράτηγο αυξάνεται κατά 181 ευρώ και διαμορφώνεται από τις 22 Δεκεμβρίου στα 2.193 ευρώ, από 2012 ευρώ σήμερα. Τα αναδρομικά που θα καταβληθούν είναι 1.086 ευρώ.

4. Η νέα σύνταξη που αντιστοιχεί στο βαθμό του συνταγματάρχη αυξάνεται κατά 98 ευρώ και διαμορφώνεται στα 1.758 ευρώ από 1.660 που είναι σήμερα.

5. Η σύνταξη για το βαθμό του αντισυνταγματάρχη αυξάνεται κατά 78 ευρώ και διαμορφώνεται στα 1.593 ευρώ από 1.515 σήμερα.

6. Η σύνταξη για το βαθμό του ταγματάρχη αυξάνεται κατά 67 ευρώ και διαμορφώνεται στα 1.440 ευρώ από 1.381 ευρώ σήμερα.

Πηγή: newmoney.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/blog-post_6419.html

Read more...

Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός Σόκρατες...




Στη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και...
διαφθορά προχώρησαν χθες οι αρχές της χώρας, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία.
Εκτός από τον Σόκρατες τις τελευταίες ημέρες συνελήφθησαν ακόμη τρεις άνθρωποι, οι οποίοι  
παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον του δικαστή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας, έρευνες έχουν γίνει σε περισσότερους από 60 δικαστικούς και αστυνομικούς.

Όπως αναφέρει ο πορτογαλικός Τύπος, ο Σόκρατες, 57 ετών, συνελήφθη χθες το απόγευμα μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας και αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστή.

Η έρευνα αφορά τραπεζικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων αγνώστου προελεύσεως, σημείωσε η εισαγγελία, ενώ διευκρίνισε ότι καμία από τις ενέργειες αυτές δεν συνδέεται με την επιχείρηση Μόντε Μπράνκο, μια έρευνα που οδήγησε τον Ιούλιο στη σύλληψη του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας Espirito Santo Ρικάρντο Σαλγάδο.

Η σύλληψη του Σόκρατες, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2005 ως το 2011, έγινε τη χειρότερη δυνατή στιγμή για τον δήμαρχο της Λισαβόνας Αντόνιο Κόστα, ο οποίος αναμένεται να οριστεί σήμερα γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, έπειτα από μια ψηφοφορία μελών του, κατά την οποία είναι ο μοναδικός υποψήφιος.

Ο Σόκρατες υπέστη συντριπτική ήττα στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2011, τις οποίες κέρδισε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του νυν πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Τότε ο Σόκρατες παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος και αργότερα ξεκίνησε μια νέα καριέρα ως τηλεοπτικός σχολιαστής για το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTP.

Το όνομα του πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας έχει αναφερθεί στο παρελθόν στο πλαίσιο μιας έρευνας για διαφθορά όταν ακόμη ήταν υπουργός Περιβάλλοντος, όμως η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο το 2010.


Read more...

Αμφίπολη: Βρέθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια...




Tι ανακοίνωσε ο Τασούλας...
"Η Αμφίπολη είναι άσκηση θαυμασμού και υπομονής. Βρέθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια και αναζητούνται...
και άλλα οικοδομήματα", δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Μουσείο της Αμφίπολης.
«Τώρα προέχει η γεωφυσική έρευνα και η συντήρηση των ευρημάτων», πρόσθεσε, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρξουν και νέα ευρήματα.
Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της Αμφίπολης ως μνημείου, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερης αξίας για τους Έλληνες – στην παρούσα δύσκολη συγκυρία – αλλά και για όλο τον κόσμο.
Επεσήμανε, επίσης, ότι η χρηματοδότηση της συνέχειας των ανασκαφών όσο και των εργασιών συντήρησης είναι εξασφαλισμένη.
Της συνέντευξης Τύπου του υπουργού Πολιτισμού, είχε προηγηθεί ενημέρωση από την επικεφαλής αρχαιολόγο της ανασκαφής, Κατερίνα Περιστέρη...

Read more...

Κουκουλόπουλος: Αυτά που λέει ο Παπανδρέου, είναι για μετά...


ΒΙΝΤΕΟ-Κουκουλόπουλος: Αυτά που λέει ο Παπανδρέου είναι για μετά 
BINTEO...
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, μίλησε για τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Σημαντικά αυτά που λέει ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά...
είναι για μετά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλόπουλος, ενώ για την Προεδρική εκλογή τόνισε «Θα βρεθούν οι 180 πατριώτες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Δείτε το βίντεο:


  Kozanimedia.gr

Read more...

Αυτός είναι ο δράστης...


Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ...
Το MEGA παρουσίασε πριν από λίγο, βίντεο από κάμερα ασφαλειας, οπου φαίνεται  ο δράστης του μακελειού στο Μικρολίμανο. 
Φαίνεται καθαρα στο πεζοδρόμιο, με το καλασνικοφ στο δεξί χέρι, στην αρχή να περπατάει κανονικά και αμέσως μετα να... 
απομακρύνεται τρέχοντας. 
Δειτε το βίντεο:


enikos.gr Η στιγμή της επίθεσης στο Μικρολίμανο... από Enikos_gr

Read more...

Ο φαύλος Βενιζέλος...


...κατηγορεί τον Γιώργο για... αποσταθεροποίηση!...
Αυτός ο κυνικός,  αδίστακτος και φαύλος τύπος (που όμοιο του,  όσο κι αν ψάξει κανείς, δεν βρίσκει   στην  πολιτική σκηνή ) προσπαθεί να φορτώσει στον Παπανδρέου  τις δικές του αμαρτίες και την ανικανότητα του. 
Το ΠΑΣΟΚ, τρία χρόνια  τώρα στα χερια του, κατάντησε συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας  κι ο ιδιος, μια θλιβερή μαριονέτα στα χέρια του Σαμαρά. Στο MEGA , "κύκλοι" της Χαριλάου Τρικούπη -ο ίδιος δηλαδή- λένε...
πως  ο Παπανδρέου, με την κίνηση του (να ζητήσει ανοιχτό συνέδριο με κάλεσμα όσο το δυνατόν περισσοτέρων πολιτών, είναι δεν είναι ΠΑΣΟΚ, διατύπωση πολιτικών θέσεων και νέα ηγεσία), αποσταθεροποιεί την χώρα.
Οι "κυκλοι" δε αυτοί είπαν στον Χασαποπουλο, γιατί (αφού δεν θέλει να είναι πειθήνιος στα κελεύσματα της σημερινής ηγεσίας) ζήτησε συνάντηση με τον Βενιζέλο (ο Βενιζέλος δεν το ζήτησε, ή κάνουμε λάθος?).
Αυτός, με το θράσος που εχει, ειναι ικανός να φορτώσει στον Παπανδρέου  και την αποτυχία των διαπραγματεύσεων που κανει ο ίδιος και ο Σαμαράς, με την τρόικα...



Read more...

Εξιαρούνται οι υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ Από το 2016 η εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο


Από το 2016 η εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο
Αθήνα
Από τον Ιανουάριο του 2016, κι όχι με την έναρξη του νέου έτους όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, θα ισχύσει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ θα εφαρμοστεί πιλοτικά στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών από τον Ιούλιο του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Η Καθημερινή, παρά τη δυστοκία στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, στο θέμα της εφαρμογής του νέου μισθολογίου επετεύχθη συμφωνία, καθώς οι εκπρόσωποι των πιστωτών, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, φέρονται να έκαναν κατ' αρχήν δεκτές τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η εφαρμογή της δοκιμαστικής διετούς πρόσληψης των νεοεισερχόμενων υπαλλήλων στο Δημόσιο. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται αρχικά με τον λεγόμενο «δόκιμο μισθό», ο οποίος εκτιμάται ότι θα είναι ο βασικός μισθός του ιδιωτικού τομέα και εν συνεχεία όσοι κρίνονται κατάλληλοι θα προσλαμβάνονται κανονικά με αποδοχές Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο μισθολόγιο θα υπάρχει πρόβλεψη για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, οι οποίοι θα υπηρετούν στην περιφέρεια. Σε αυτούς θα χορηγείται επίδομα διαβίωσης, το οποίο πάντως θα είναι χαμηλό και δεν αναμένεται να ξεπερνάει τα 100 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,6% Εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή ζητούν οι πολίτες


Εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή ζητούν οι πολίτες
(Φωτ. Nick Paleologos / SOOC)  
Αθήνα

Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι το ΠΑΣΟΚ με 6,8% και ακολουθούν Το Ποτάμι με 6,6%, η Χρυσή Αυγή με 6,1%, το ΚΚΕ με 5,9% και οι ΑΝΕΛ με 3,2%.

Σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 55,9% των ερωτηθέντων απάντησε πως επιθυμεί ο νέος Πρόεδρος να αναδειχθεί από την παρούσα Βουλή χωρίς πρόωρες εκλογές, ενώ το 37,2% απάντησε πως επιθυμεί να προκύψει από νέα Βουλή μετά από πρόωρες εκλογές.

Στο ερώτημα αν οι πρόωρες εκλογές θα ήταν θετική ή αρνητική εξέλιξη για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία, το 58,3% απαντά μάλλον αρνητική και αρνητική και το 36,6% θετική και μάλλον θετική.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Μικρολίμανο: Σεσημασμένος και επικίνδυνος ο πιστολέρο, λέει η Αστυνομία


Μικρολίμανο: Σεσημασμένος και επικίνδυνος ο πιστολέρο, λέει η Αστυνομία
Nτοκουμέντο του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, όπου απεικονίζεται ο δράστης ενώ τρέπεται σε φυγή  
Πειραιάς
8 φωτογραφίες

Ένας άνδρας περίπου 30 ετών, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστείες και άλλα αδικήματα αλλά δεν έχει οδηγηθεί ποτέ στις φυλακές, αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. ως ένας από τους βασικούς υπόπτους για το μακελειό σε κέντρο διασκέδασης στο Μικρολίμανο.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν αν κίνητρο της επίθεσης είναι οι «διενέξεις» στο χώρο της νύχτας ή κάποια άλλη διαφορά.

Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σχέσεις με συμμορία αλλοδαπών, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία. Τα περισσότερα μέλη της ομάδας είχαν κάποια στιγμή συλληφθεί.

Η αστυνομία έχει στα χέρια της φωτογραφία του δράστη και αναμένει άδεια από την Εισαγγελία για δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Οι κάλυκες από το καλάσνικοφ έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να συγκριθούν με εκείνους που είχαν βρεθεί σε επίθεση στο Μεταξουργείο, στην οποία είχε σκοτωθεί ένας θαμώνας εντός του καταστήματος.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες είχαν σημειωθεί συνολικά οκτώ επιθέσεις με πυροβολισμούς σε νυχτερινά κέντρα στο Μεταξουργείο, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Κυψέλη, στο Νέο Κόσμο και αλλού όπου όμως υπήρχε άλλος τρόπος επίθεσης, άλλος τρόπος διαφυγής των δραστών, ενώ σε μερικές περιπτώσεις τα μαγαζιά ήταν κλειστά.

Για ορισμένα από αυτά τα περιστατικά είχε ερευνηθεί αν σχετίζονταν και με την δράση κυκλωμάτων σωματεμπορίας ή προστασίας καταστημάτων.

Τα νεότερα για τους τραυματίες
Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής εννέα τραυματίες. Συγκεκριμένα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο «Αττικό», ανάμεσά τους και νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο.
Επίσης, δύο άτομα χειρουργήθηκαν στο θώρακα στο «Ερυθρό». Άλλα δύο άτομα, που τραυματίστηκαν από θραύσματα, νοσηλεύονται στον «Ευαγγελισμό» και στο «Θριάσιο».
Τέλος με διαμπερές τραύμα νοσηλεύεται στο ΚΑΤ νεαρή γυναίκα.
Συνολικά τραυματίστηκαν 15 άτομα, αλλά οι έξι πήραν άμεσα εξιτήριο μετά τις πρώτες βοήθειες.
Το χρονικό της υπόθεσης

Με τη φράση «θα πεθάνετε όλοι» εισέβαλε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κλαμπ του Μικρολίμανου ο δράστης του μακελειού και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με το καλάσνικοφ σκορπίζοντας τον πανικό σε θαμώνες και περιοίκους.

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Ο δράστης διασκέδαζε στο κλαμπ επί της Ακτής Δηλαβέρη, όταν ξαφνικά έφυγε για περίπου ένα τέταρτο της ώρας και στη συνέχεια επέστρεψε έχοντας μαζί του το καλάσνικοφ.

Αμέσως μετά, αφού απείλησε πελάτες και υπαλλήλους, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σπέρνοντας τον πανικό στους θαμώνες αλλά και στους περιοίκους.

Μετά την επίθεση ο ένοπλος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, διέφυγε με όχημα, πιθανότατα ταξί, ο οδηγός του οποίου αναζητείται επίσης.

«Τέτοιου είδους γεγονότα μάς θλίβουν και μας σοκάρουν ταυτόχρονα. Επικοινώνησα με τον γγ του υπουργείου Υγείας κ. Κοντοζαμάνη και με τον Ταξίαρχο κ. Τσαρδινάκη, έτσι ώστε να έχω πλήρη εικόνα για το περιστατικό. Εύχομαι στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν ταχεία ανάρρωση και ευελπιστώ η Ελληνική Αστυνομία να συλλάβει το ταχύτερο δυνατόν το δράστη για να αποδοθεί δικαιοσύνη» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...