Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΜΕΡΚΕΛ : H EΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥΕΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...


Μέρκελ: Μετά από τις διαβουλεύσεις που είχαμε απόψε, οι προτάσεις δεν ήταν εκεί.
Όλοι είπαμε ...
ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι πρέπει για να σώσουμε το ευρώ. Ο Τσίπρας δεσμεύτηκε να υποβάλλει μια νέα αίτηση στο ESM για δάνειο, θα συζητηθεί. Περιμένουμε λεπτομερείς προτάσεις από την Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει την πλήρης πρότασή της την Πέμπτη, για να γίνουν οι αξιολογήσεις. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα το οποίο είναι πολύ πιο μακρόπνοο από αυτό που συζητήσαμε πριν από δέκα ημέρες. Η Σύνοδος Κορυφής θα γίνει με 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί άφορα όλες της χώρες της Ένωσης το θέμα. Έχουμε όλοι μερίδιο στην εθνική κυριαρχία, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας 
http://fimotro.blogspot.gr/2015/07/h-e_11.html

Read more...

Σεβόμαστε ένα δημοψήφισμα, αλλά...


δεν υπάρχουν βάσεις για διαπραγματεύσεις...

Πρέπει να προστατέψουμε το ευρώ...

Χρειαζόμαστε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Τότε δεν ήθελε ένα νέο πρόγραμμα. Εκεί θα...
περιλαμβάνονται τόσο αυτά που συζητήθηκαν καθώς και νέες προτάσεις από την πλευρά της Ελλάδας, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, μετά την Σύνοδο Κορυφής.

Θέλουμε τους θεμέλιους λίθους από την Ελλάδα ώστε να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε βάθος. Οι απαιτήσεις των άλλων όχι μόνο έχουν περιοριστεί από το δημοψήφισμα, αλλά έγιναν πιο πιεστικές, πρόσθεσε. 

Εμείς, πρέπει να ζητήσουμε από τη Bundestag εντολή για να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις. Είπαμε να βρεθούν οι αρχηγοί κρατών και κυβέρνησεων των 28 μελών της ΕΕ. Μιλάμε για ένα θέμα που έχει επιπτώσεις για όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ. Αυτό καταδεικνύει πως υπάρχουν ελάχιστες ημέρες για το πως θα πάμε παρακάτω. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σεβόμαστε ένα δημοψήφισμα, αλλά υπάρχουν ακόμα 18 κράτη – μέλη. Και η απόφαση για το ευρώ είναι απόφαση 19 κρατών. 


Και τόνισε: Ύστερα από τις συζητήσεις, θεωρούμε πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Υπάρχει η βούληση απ όλους να προστατέψουμε το ευρώ. Λάβαμε σοβαρά το ότι ο κ. Τσίπρα θα υποβάλει αίτημα για νέο πρόγραμμα και θα το συζητήσουμε ώστε να δούμε εάν θα υπάρχει βάση για διαπραγματεύσεις. Περιμένουμε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι την Πέμπτη. Πρέπει να είναι λεπτομερείς. Πρέπει να έχουμε ένα πολυετές πρόγραμμα. Πρέπει να μπει η Ελλάδα σε μία πολυετή κατάσταση...

Read more...

Θέλουμε προτάσεις από την Ελλάδα...


Θα περιμένουμε μέχρι την Κυριακή... 

Υπάρχει η ελληνική έκτακτη ανάγκη, αλλά μετά τι θα κάνουμε; Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να... 
μας παρουσιάσει προτάσεις που εάν θεωρηθούν επαρκείς θα έχουμε ένα αποτέλεσμα, δήλωσε αμέσως μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα, ο Ματέο Ρέντσι. Θα περιμένουμε μέχρι την Κυριακή, πρόσθεσε.

Και κατέληξε: Αυτή η Ευρώπη που πρέπει να φτιάξουμε είναι αυτή της ανάπτυξης, του πολιτισμού. Δεν μπορούμε να το κάνουμε με μία αργοκίνητη γραφειοκρατεία. Το θέμα είναι ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι σπίτι αξιών, όχι μόνο οικονομικών...

Read more...

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής...


Μετά από 3 περίπου ώρες, η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε, αναφέρει ο... 
κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου...

Read more...

Πηγαδάκι με τον Ολλανδό…


Δείτε τις φωτό... 

Ολιγόλπετη κατ' ιδίαν συνομιλία με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν...
από τη Σύνοδο Κορυφής που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες...


Read more...

Ώρα μηδέν για τη χώρα Σε εξέλιξη η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα


Σε εξέλιξη η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα
Από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης  

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Ξεκίνησε η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, η οποία πραγματοποιείται στον απόηχο του δημοψηφίσματος. Ο έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις στους ομολόγους του.

Πυρετώδεις επαφές στις Βρυξέλλες τις τελευταίες ώρες. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Η κ. Μέρκελ και ο κ. Ολάντ είχαν στη συνέχεια συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Νωρίτερα, ο Τουσκ είχε συνάντηση με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος τον ενημέρωσε για το τι έγινε στη συνεδρίαση του Eurogroup.O Τουσκ είχε, επίσης, συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.Την Τετάρτη θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών, στην οποία θα εξεταστεί το ελληνικό αίτημα για χρηματοδότηση από τον ESM.Στον λογαριασμό του στο Twitter, ο δημοσιογράφος Πήτερ Σπίγκελ λέει ότι ακούει από πηγές ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή.

Προσερχόμενη στη συνάντηση, η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι μετά το δημοψήφισμα δεν υπάρχει ακόμα η βάση για να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις για πρόγραμμα από τον ESM.

Η αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η ευθύνη σε εθνικό επίπεδο είναι σημαντικά, σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος. Χωρίς αλληλεγγύη και χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, πρόσθεσε.

«Δεν είναι πλέον ζήτημα εβδομάδων, αλλά ζήτημα ημερών» προειδοποίησε η Μέρκελ και σημείωσε ότι περιμένει να ακούσει τον έλληνα πρωθυπουργό.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε υπευθυνότητα από την Ελλάδα, αλληλεγγύη από την ΕΕ, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα γιατί -όπως είπε- «δεν μπορούμε να μιλάμε για την Ελλάδα κάθε τρεις μήνες».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν προσερχόμενος στη συνάντηση, σημείωσε ότι οι ξένοι ηγέτες περιμένουν να ακούσουν τι έχει να πει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι μία λύση για το ελληνικό ζήτημα θα μπορούσε να βρεθεί και τις επόμενες ώρες. Δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για το εάν θα βρεθεί μία τεχνική λύση για την Ελλάδα. «Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να βρεθεί μια πολιτική λύση για την Ευρώπη και σε αυτό το ζήτημα υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν» σημείωσε ο Μ.Ρέντσι.

Δήλωσε ότι η Ευρώπη θέλει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά σημείωσε ότι για να παραμείνει στην Ευρωζώνη η χώρα θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιους κανόνες. «Πιστεύω ότι θα κάνουν τα πάντα για να βρεθεί συμφωνία» σημείωσε.

Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι δεν είναι πολύ ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι η Ελλάδα προσέρχεται στη Σύνοδο χωρίς προτάσεις.

«Η μόνη λύση είναι η Ελλάδα να κάνει βαθιές μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει δύσκολα μέτρα» είπε ο Ρούτε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Παράλληλα, έκρινε πως «η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει ένα μεγάλο ρίσκο για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

«Βρίσκομαι εδώ για να προασπίσω την ακεραιότητα, τη συνοχή και τις θεμελιώδεις αρχές της νομισματικής ένωσης. Επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση να κάνει εκτεταμένες προτάσεις και δεν νομίζω ότι το ζήτημα θα τελειώσει σύντομα. Το γεγονός είναι το εξής: εάν οι Έλληνες δεν παρουσιάσουν σήμερα, ή πολύ σύντομα διότι ο χρόνος έχει ήδη εξαντληθεί, αναλυτικές προτάσεις, εάν δεν είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν σκληρά μέτρα, δεν θα είμαστε σε θέση να τους βοηθήσουμε. Σε αυτή την περίπτωση η ευθύνη θα ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση» σημείωσε.

Ο ιρλανδός ηγέτης Έντα Κένι δήλωσε ότι απαιτείται μία συμφωνία. «Έχει έρθει η ώρα να δοθεί ελπίδα, βεβαιότητα και σταθερότητα στους πολίτες της Ελλάδας στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, οι οποίοι (πολίτες) υποφέρουν».

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας είπε ότι φαίνεται πως η Σύνοδος Κορυφής θα είναι «χάσιμο χρόνου» και σημείωσε ότι το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει ακόμα τις προτάσεις της σημαίνει ότι «ξεκινάμε λάθος».

Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και σημείωσε ότι «η Ευρώπη μπορεί να βρει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά για να γίνει αυτό απαιτούνται δύο εταίροι να μιλήσουν, να εμπιστευτούν και να κατανοήσουν ο ένας τον άλλο. Αυτή δεν είναι η περίπτωση αυτή τη στιγμή».

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε με ένα πιστόλι στον κρόταφο ή ένα μαχαίρι στον λαιμό μας. Ένας πρωθυπουργός πρέπει να βρίσκεται αντιμέτωπος με τις ευθύνες του» δήλωσε ο βέλγος πρωθυπουργός. «Εάν δεν υπάρχει τίποτα στο τραπέζι και συνεχίζει να μην υπάρχει τίποτα στο τραπέζι, αυτό σημαίνει ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να τιμήσει την απαίτηση του ελληνικού λαού να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη. Εάν δεν υπάρχουν προτάσεις, φέρει βαριά ευθύνη προς τον ελληνικό λαό πρώτα και προς την Ευρωζώνη».
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

FT: Εστάλη το αίτημα της Ελλάδας προς τον ESM


nomisma-euro-ellada
Η Ελλάδα απέστειλε το αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSM) για την παροχή νέου προγράμματος βοήθειας, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας στις Βρυξέλλες, Πίτερ Σπίγκελ μεταδίδει ότι πηγή της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε την αποστολή επίσημου αιτήματος στον ΕSM για την παροχή ενός νέου προγράμματος βοήθειας.
Σημειώνεται ότι εφόσον επιβεβαιωθεί η είδηση, τότε αύριο, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
To αυριανό Eurogroup πιθανώς, θα μεταβιβάσει το αίτημα των ελληνικών αρχών στους τρεις θεσμούς – Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ – προκειμένου να το αξιολογήσουν.
Kατόπιν θετικής αξιολόγησης των θεσμών, το Eurogroup θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να εκκινήσει την επίσημη διαπραγματεύση με τις ελληνικές αρχές για τον καθορισμό των όρων του νέου προγράμματος.

Read more...

Είμαστε ανοιχτοί για το θέμα του χρέους…


Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι ανοικτοί στην ιδέα της "αναδιαμόρφωσης" ενός μέρους του κρατικού χρέους της Ελλάδας, αλλά οι...
λεπτομέρειες σχετικά με το όποιο νέο πρόγραμμα στήριξης πρέπει να είναι έτοιμες ως την επόμενη Δευτέρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν.

"Υπήρξε μια γενική αίσθηση ότι η αναδιαμόρφωση του χρέους θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή... με μέτρα όπως εκείνα που λάβαμε στην Ιρλανδία, την επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής, τη μείωση των επιτοκίων", ανέφερε ο Νούναν σε δηλώσεις του στο ιρλανδικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTÉ, μετά την επιστροφή του στο Δουβλίνο από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης νωρίτερα σήμερα.

"Έχουμε το προγραμματισμένο συμβούλιο του Ιουλίου την επόμενη Δευτέρα και νομίζω τα κύρια στοιχεία της συμφωνίας θα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι τότε", πρόσθεσε ο Νούναν...

Read more...

Μας δίνουν μία ακόμη ευκαιρία...


Σαν μία νέα ευκαιρία βλέπει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν εκ νέου, με τους Ευρωπαίους. 

Η...
ευρωζώνη επέδειξε την πολιτική βούληση να δώσει στην Ελλάδα μία νέα ευκαιρία, δήλωσε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με την ΕΡΤ...

Read more...

Δίωξη για το δημοψήφισμα…


κατά 9 δημοσιογράφων…

Για μεροληπτική στάση κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος κατηγορούνται 9 δημοσιογράφοι τηλεοπτικών σταθμών.

Πρόκειται για τους Μαρια Χούκλη, Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία…
Σαράφογλου, Μανώλη Καψή, Σταμάτη Μαλέλη, Άρη Πορτοσάλτε, Δημήτρη Οικονόμου, Νίκο 
Κονιτόπουλο και Κώστα Μπογδάνο (αρχισυντάκτης του γελωτοποιού Μπογδάνου)

Η πειθαρχική δίωξη (από την ΕΣΗΕΑ) ήρθε σε συνδυασμό με την προκαταρκτική έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία Αθηνών σε βάρος των καναλιών με την κατηγορία ότι παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία…

Read more...

Μισθοί και συντάξεις θα πληρωθούν...


Δηλώσεις στο CNBC πραγματοποίησε πριν από λίγο ο Γιώργος Σταθάκης, αναφορικά με την κατάσταση της Οικονομίας και για το αν...
θα είναι σε θέση η κυβέρνηση να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις.

Όπως... είπε μισθοί και συντάξεις μπορούν να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, με ή χωρίς συμφωνία...

Read more...

Τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα - Μέρκελ, για την Ελλάδα...

Λίγη ώρα αφότου συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, για το ελληνικό ζήτημα.

Ο...
εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, αναφέρθηκε στην συνομιλία των δύο ηγετών, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία που θα κρατήσει την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης κάτι που, όπως τόνισε, θα είναι προς το συμφέρον όλων.

Νωρίτερα την Τρίτη, λίγη ώρα πριν τη συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Γιούνκερ-Τσίπρα στις Βρυξέλλες, ο κ. Ομπάμα συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας φέρεται να μετέφερε στον πρόεδρο των ΗΠΑ την ελληνική πρόταση και από την πλευρά του ο κ. Ομπάμα -σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές- εξέφρασε την έντονη επιθυμία των ΗΠΑ να υπάρξει ευτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων...

Read more...

Πάμε για συμφωνία «σύντομου χρόνου»;..


Πληροφορίες για νέα Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή...

Αλλαγή τακτικής της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται ότι σηματοδοτεί η απόφαση της Αθήνας να συζητήσει τώρα το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας «σύντομου χρόνου».

Ενώ...
μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του επέμεναν ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν μια συμφωνία «γέφυρα» με το επιχείρημα ότι δεν θα λύσει το χρηματοδοτικό πρόβλημα της Ελλάδας και απλώς θα μεταθέσει το πρόβλημα για τους πόμενους μήνες, σήμερα και προ του κινδύνου της χρεοκοπίας στις 20 Ιουλίου εφόσον δεν αποπληρωθούν τα 3,7 δισ. στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η κυβέρνηση φαίνεται ότι μεταβάλλει τις απόψεις της.

«Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν «ακούμε» και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η "μεγάλη βιώσιμη συμφωνία"» επισημαίνεται σε non paper της κυβέρνησης.

Πρόγραμμα δύο ή τριών μηνών ζητούσαν οι Ευρωπαίοι

«Τα προγράμματα διάσωσης πετυχαίνουν μόνο όταν οι κυβερνήσεις τα οικειοποιηθούν και είναι αποφασισμένες να τα εφαρμόσουν» λένε υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών τονίζοντας ότι στο Eurogroup δεν θα γίνει συζήτηση για διετές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. «Θα συζητήσουμε για ένα πρόγραμμα δύο ή τριών μηνών. Μην ξεχνάμε ότι στις 20 Ιουλίου η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει 3,7 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ, εάν θέλει να μην χρεοκοπήσει» λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και τονίζουν: «Έχουμε μόνο δύο εβδομάδες καιρό».

Οι δανειστές επισημαίνουν πως δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι σε δύο εβδομάδες οι συζητήσεις θα έχουν θετικό αποτέλεσμα. «Έπειτα από ένα "όχι" πιστεύουν ότι θα έρθουν και θα συμφωνήσουμε για ένα πρόγραμμα που θα προβλέπει βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε λίγες ώρες;», λέει αρμόδια πηγή. Ωστόσο οι Ευρωπαίοι ξεκαθαρίζουν ότι είναι άλλη η συζήτηση για να μην καταρρεύσει η Ελλάδα τώρα και άλλη αυτή που θα πρέπει να ξεκινήσει από Σεπτέμβριο για ένα τρίτο διετές πρόγραμμα βοήθειας που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μέχρι το 2017 με ένα νέο μνημόνιο.


Διαβάστε τι αναφέρεται στο non paper που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου:

1.Η ελληνική κυβέρνηση αύριο θα παρουσιάσει το «κοινό έδαφος» για μια βιώσιμη συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών.

2. Στην τετραμερή [Τσίπρας, Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ] συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.

3. Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν «ακούμε» και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η «μεγάλη βιώσιμη συμφωνία».

3. Αύριο συνέρχεται, με teleconference, το Eurogroup προκειμένου να εξετάσει το «κοινό έδαφος»...

Read more...

Τα είπε και με τον Ντραγκι...


πριν την Σύνοδο Κορυφής...

Εντατικές ήταν οι επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού λίγο πριν την κρίσιμη Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

Εκτός από...
τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ, ο Αλέξης Τσίπρας «τα είπε» και με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι... 

Read more...

Ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα...


fasΤο μήνυμα της έναρξης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, έδωσε μέσω Twitter, ο...
πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

«Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα μόλις άρχισε», έγραψε ο κ. Τουσκ.

Είχε προηγηθεί τετραμερής συνάντηση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα, Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και σύσκεψη μεταξύ Μέρκελ, Ολάντ και Τουσκ...
newsbeast.gr

Read more...

Ορκίστηκε στη Βουλή ο αντικαταστάτης του Δαμαβολίτη...


Ορκίστηκε στη Βουλή ο αντικαταστάτης του Δαμαβολίτη
Ορκίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής, με θρησκευτικό όρκο, ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γρηγόρης Μακαρώνας. Ο κ. Μακαρώνας αντικαθιστά τον βουλευτή Κώστα Δαμαβολίτη, ο οποίος είχε...
παραιτηθεί από το αξίωμα μετά την διαφοροποίηση του από την γραμμή του κόμματος του για την αναγκαιότητα της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ - Γιουνκερ...


big1
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ και Ζαντ Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με...
τις πρώτες πληροφορίες, η συνάντηση είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα (ακολουθεί η Σύνοδος Κορυφής) και ο Έλληνας πρωθυπουργός, έθεσε στους ευρωπαίους ηγέτες τις ελληνικές προτάσεις...

Read more...

Ρέντσι: Με λίγη καλή θέληση...


Ρέντσι: Με λίγη καλή θέληση μπορεί να υπάρξει συμφωνία...μπορεί να υπάρξει συμφωνία...
Προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα...
υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα.


«Πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί μία τεχνική λύση για να λυθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή δεν ανησυχώ για την κατάσταση της Ελλάδας για την οποία με λίγη καλή θέληση μπορεί να υπάρξει συμφωνία, αλλά είμαι ανήσυχος ότι η Ευρώπη μπορεί να παραμείνει θύμα των διαδικασιών της», δήλωσε ο κ. Ρέντσι.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως μία τεχνική λύση για την Ελλάδα μπορεί να βρεθεί αλλά πρέπει να βρεθεί μία πολιτική λύση για την Ευρώπη. 

Όσο για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη δήλωσε: «Το πού θέλουν να παραμείνουν πρέπει να το αποφασίσουν οι κυβερνώντες της Ελλάδας. Πιστεύω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για παραμονή στο ευρώ. Για να παραμείνει κανείς στο ευρώ πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένοι όροι. Η απόφαση εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση».

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ομολόγους του, πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση πως θα υπάρξει συμφωνία λέγοντας: «Πιστεύω ότι θα κάνουν τα πάντα για να υπάρξει απόφαση. Πιστεύω ότι η συμφωνία θα υπάρξει τις ερχόμενες ώρες. Έχουμε στην καρδιά μας τους Έλληνες πολίτες».

Ωστόσο, φάνηκε ανήσυχος για το μέλλον της Ευρώπης γενικότερα, καθώς είπε: «Αν η Ευρώπη δεν επιλέξει την ανάπτυξη, το μέλλον, τότε έχει τελειώσει. Η συζήτηση για την Ελλάδα είναι σημαντική, αλλά είναι πιο σημαντική η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Είμαι περισσότερο ανήσυχος για την κατάσταση  της Ευρώπης. Χρειάζονται επενδύσεις για το μέλλον και την καινοτομία»...
protothema.gr

Read more...

Η Ελλάδα θα καταθέσει αίτημα για χρηματοδοτική βοήθεια από τον ESM...


Νέο αίτημα για χρηματοδοτική βοήθεια από τον ESM θα καταθέσει η Ελλάδα, όπως αποκάλυψε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Όπως είπε ο επικεφαλής του Eurogroup μετά το τέλος της συνεδρίασης, μόλις κατατεθεί το...
αίτημα, το οποίο ευελπιστεί ότι θα γίνει αύριο, θα ζητήσει από τους θεσμούς να διερευνήσουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες και τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας.

Από το πόρισμα των θεσμών, είπε, θα κριθεί αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις...
efsyn.gr

Read more...

ΡΩΜΑΝΙΑΣ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ...


«Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση και δεν μπορούμε να μην δεχθούμε τα μέτρα», ανέφερε...
χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανίας.


Μιλώντας στο «mega» o γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είπε ότι πλέον η χώρα είναι στη γωνία και πως δεν θα είναι εύκολο να αντισταθεί στις απαιτήσεις των δανειστών για τις οποίες όμως είπε ότι δεν θα είναι χειρότερες από όσες έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.

Εκτίμησε επίσης ότι το 61% του δημοψηφίσματος μπορεί να είναι διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση.
http://fimotro.blogspot.gr/2015/07/blog-post_325.html

Read more...

Η πρώτη φωτογραφία...


Μέρκελ: θα ακούσουμε τώρα τον κ. Τσίπρα και θα αποφασίσουμε...λίγο πριν αρχίσει η Σύνοδος...
Ο πρωθυπουργός μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μερκελ και τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Ολαντ κατά την τετραμερή συνάντηση λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής.Ο...

 πρωθυπουργός έχει δίπλα του τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλωτο και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά...

Read more...

Ολάντ: Χρειάζεται υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και ταχύτητα...


Ολάντ: Χρειάζεται υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και ταχύτητα - Κεντρική ΕικόναΥπευθυνότητα, αλληλεγγύη και ταχύτητα ζήτησε ο Φρανσουά Ολάντ, σε δηλώσεις του εισερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής. Αξίζει να σημειωθεί ότι...
τα ίδια σημεία τόνισε  πριν από λίγο και η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ στις δηλώσεις της, σχετικά με το ελληνικό ζήτημα και τις ελληνικές προτάσεις.

Ο κ. Ολάντα σημείωσε επίσης ότι "θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, γι’ αυτό σήμερα περιμένουμε τις προτάσεις, σοβαρές προτάσεις ελπίζουμε για να δράσουμε γρήγορα και να βρούμε λύση, οριστική, απόψε. Δεν γίνεται να μιλάμε κάθε τρεις μήνες για την Ελλάδα. Πρέπει σήμερα να πάρουμε αποφάσεις", σημείωσε και πρόσθεσε ότι χρειάζεται ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα...
parapolitika.gr

Read more...

Ο πρωθυπουργός εξέθεσε την πρόταση της Ελλάδας Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Τσίπρας - Ομπάμα


Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Τσίπρας - Ομπάμα
Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την ελπίδα του για ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στον οποίο εξέθεσε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την έντονη επιθυμία των ΗΠΑ για ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...