Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Γιούνκερ: Δεν πρόκειται να υπάρξει σήμερα λύση...


Σήμερα ανοίγουμε τον δρόμο.
Σέβομαι τη γνωμη του Ελληνικού λαού, αλλά...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Για το δημοψήφισμα δεν έχω πει τιποτα. Θα μιλήσω πρώτη φορά από δω, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τον χώρο της Δημοκρατίας, είπε ο Γιούνκερ στο ξεκίνημα τις ομιλίας του, στις Βρυξέλλες. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι χάρτινος τίγρης, υποστήριξε και...
αναφέρθηκε στο ελληνικό δημοψήφισμα. Πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο του ελληνικού λαού, αλλά οι Ελληνες είπαν ΟΧΙ σε ενα κείμενο το οποίο δεν υφίσταται.  «Προφανώς σεβόμαστε την ψήφο του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες μίλησαν. Θέλω να κατανοήσω τι είπαν. Τους ετέθη ένα ερώτημα σε σχέση με κάτι που δεν υφίσταται. Θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε λεπτομερώς. Όμως θα γινόταν πραγματικά τρελοκομείο», ανέφερε, είπε χαρακτηριστικά.
Θα καλέσω απόψε τον Ελληνα πρωθυπουργό να μου εξηγήσει τι σημαίνει αυτή η ψήφος, πρόσθεσε.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, εμφανίστηκε εκνευρισμένος, λέγοντας, πως, δεν δέχεται η ελληνική κυβέρνηση να λέει "τρομοκράτη" την Κομισιόν.
«Σήμερα θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την τάξη. Να σταματήσουμε τα ξεσπάσματα. Είναι απαράδεκτο να εκλαμβάνεται η Κομισιόν ως τρομοκράτης από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν δέχομαι να μας λένε τρομοκράτες. Εμείς προσπαθήσαμε σκληρά και μακάρι όλοι να είχαν προσπαθήσει τόσο σκληρά. Θα συναντηθούμε πάλι απόψε. Θα δείξουμε σεβασμό στην ψήφο του ελληνικού λαού. Μου λένε ότι δεν ήταν "Όχι" προς την Ευρώπη και το ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει σήμερα πως μας βλέπει. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οτιδήποτε για να βρεθεί συμφωνία. Έλληνες και Ευρωπαίοι μπορούν να βασίζονται στην Κομισιόν», ειπε.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, τόνισε, πως, δεν επιθυμεί ενα GREXIT. Η λύση δεν πρόκειται να προκύψει σήμερα. Οι διαπραγματεύσεις θα είναι πολύπλοκες. Αν υπάρξει σήμερα λύση, τότε αυτή θα 'ναι απλουστευμένη, είπε. Και πρόσθεσε, πως, σήμερα ανοίγουμε τον δρόμο.
Ο Ζαν Κλοντ έκλεισε την ομιλία του, κάνοντας σαφές, πως, το μπαλάκι βρίσκεται στη πλευρά της Ελλάδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: