Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Πρωτοφανές: Αύριο ή την… Τετάρτη τελικά θα κατατεθούν οι Ελληνικές προτάσεις στην Τρόικα!


tsakalotos_eurogroup_297973064
Όπως αναφέρει σε twett του ο ανταποκριτής των FT Πήτερ Σπήγκελ η Ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει αύριο τις προτάσεις της στην Τρόικα.
Επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα η ανταποκρίτρια της “Καθημερινής” Ε. Βαρβιτισώτη σύμφωνα με την οποία ο Τσακαλώτος πήγε με “άδεια χέρια” στο Eruogroup.
Όπως αναφέρει επίσης ο γνωστός δημοσιογράφος οι υπουργοί Οικονομικών δεν θα μείνουν το βράδυ στις Βρυξέλλες.
New Picture


Σε νέο tweet του αναφέρει:
Ένας ακόμη αξιωματούχος της Ευρωζώνης λέει πως η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε προφορικά μία πρόταση. Η γραπτή έρχεται αύριο“.
Δείτε τι συνέβη νωρίτερα
Χωρίς προτάσεις προσήλθε στο σημερινό Eurogroup η ελληνική αντιπροσωπεία, αφήνοντας πολύ μικρά περιθώρια για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση,  όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» στις Βρυξέλλες, Ελένη Βαρβιτσιώτη.
Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε στους ομολόγους του της ευρωζώνης ότι η Αθήνα θα υποβάλλει αιτήματα και προτάσεις την Τετάρτη, μέσω επιστολής την οποία θα στείλει στους θεσμούς. Όταν οι ελληνικές προτάσεις φτάσουν στα χέρια των θεσμών, τότε αυτοί θα προχωρήσουν στην αξιολόγησή τους.
Από την πλευρά της Αθήνας, κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν πως η Ελλάδα κατέθεσε προτάσεις την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς όμως να υπάρξει σχετική συζήτηση στο Eurogroup, καθώς οι εταίροι ήθελαν να περιμένουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
«Περιμένουμε τα σχόλιά τους σήμερα», προσθέτουν οι ίδιοι αξιωματούχοι.
Τούτων όλων δοθέντων, η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να ολοκληρωθεί χωρίς αποτέλεσμα. Δεν θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου αλλά μία σύντομη δήλωση του Προέδρου Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά την αποχώρησή του, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης.
Όπως μεταδίδουν οι «Financial Times», οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν πρόκειται να παραμείνουν στις Βρυξέλλες εν αναμονή των νέων ελληνικών προτάσεων, αλλά θα περιμένουν την αξιολόγηση των θεσμών και μετά τη σύγκληση νέας συνεδρίασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» από τις Βρυξέλλες, αναμένεται συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ πριν την Σύνοδο Κορυφής.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ως προετοιμασία για τη Σύνοδο των ηγετών.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: