Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ρέντσι: Με λίγη καλή θέληση...


Ρέντσι: Με λίγη καλή θέληση μπορεί να υπάρξει συμφωνία...μπορεί να υπάρξει συμφωνία...
Προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα...
υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα.


«Πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί μία τεχνική λύση για να λυθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή δεν ανησυχώ για την κατάσταση της Ελλάδας για την οποία με λίγη καλή θέληση μπορεί να υπάρξει συμφωνία, αλλά είμαι ανήσυχος ότι η Ευρώπη μπορεί να παραμείνει θύμα των διαδικασιών της», δήλωσε ο κ. Ρέντσι.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως μία τεχνική λύση για την Ελλάδα μπορεί να βρεθεί αλλά πρέπει να βρεθεί μία πολιτική λύση για την Ευρώπη. 

Όσο για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη δήλωσε: «Το πού θέλουν να παραμείνουν πρέπει να το αποφασίσουν οι κυβερνώντες της Ελλάδας. Πιστεύω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για παραμονή στο ευρώ. Για να παραμείνει κανείς στο ευρώ πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένοι όροι. Η απόφαση εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση».

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ομολόγους του, πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση πως θα υπάρξει συμφωνία λέγοντας: «Πιστεύω ότι θα κάνουν τα πάντα για να υπάρξει απόφαση. Πιστεύω ότι η συμφωνία θα υπάρξει τις ερχόμενες ώρες. Έχουμε στην καρδιά μας τους Έλληνες πολίτες».

Ωστόσο, φάνηκε ανήσυχος για το μέλλον της Ευρώπης γενικότερα, καθώς είπε: «Αν η Ευρώπη δεν επιλέξει την ανάπτυξη, το μέλλον, τότε έχει τελειώσει. Η συζήτηση για την Ελλάδα είναι σημαντική, αλλά είναι πιο σημαντική η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Είμαι περισσότερο ανήσυχος για την κατάσταση  της Ευρώπης. Χρειάζονται επενδύσεις για το μέλλον και την καινοτομία»...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: