Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Σεβόμαστε ένα δημοψήφισμα, αλλά...


δεν υπάρχουν βάσεις για διαπραγματεύσεις...

Πρέπει να προστατέψουμε το ευρώ...

Χρειαζόμαστε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Τότε δεν ήθελε ένα νέο πρόγραμμα. Εκεί θα...
περιλαμβάνονται τόσο αυτά που συζητήθηκαν καθώς και νέες προτάσεις από την πλευρά της Ελλάδας, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, μετά την Σύνοδο Κορυφής.

Θέλουμε τους θεμέλιους λίθους από την Ελλάδα ώστε να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε βάθος. Οι απαιτήσεις των άλλων όχι μόνο έχουν περιοριστεί από το δημοψήφισμα, αλλά έγιναν πιο πιεστικές, πρόσθεσε. 

Εμείς, πρέπει να ζητήσουμε από τη Bundestag εντολή για να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις. Είπαμε να βρεθούν οι αρχηγοί κρατών και κυβέρνησεων των 28 μελών της ΕΕ. Μιλάμε για ένα θέμα που έχει επιπτώσεις για όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ. Αυτό καταδεικνύει πως υπάρχουν ελάχιστες ημέρες για το πως θα πάμε παρακάτω. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σεβόμαστε ένα δημοψήφισμα, αλλά υπάρχουν ακόμα 18 κράτη – μέλη. Και η απόφαση για το ευρώ είναι απόφαση 19 κρατών. 


Και τόνισε: Ύστερα από τις συζητήσεις, θεωρούμε πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Υπάρχει η βούληση απ όλους να προστατέψουμε το ευρώ. Λάβαμε σοβαρά το ότι ο κ. Τσίπρα θα υποβάλει αίτημα για νέο πρόγραμμα και θα το συζητήσουμε ώστε να δούμε εάν θα υπάρχει βάση για διαπραγματεύσεις. Περιμένουμε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι την Πέμπτη. Πρέπει να είναι λεπτομερείς. Πρέπει να έχουμε ένα πολυετές πρόγραμμα. Πρέπει να μπει η Ελλάδα σε μία πολυετή κατάσταση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: