Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Με το βλέμμα στη διαδοχή ΝΔ: Συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου μετά την παραίτηση Σαμαρά


ΝΔ: Συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου μετά την παραίτηση Σαμαρά
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Ευ.Μεϊμαράκης δεν σκοπεύει να κινήσει άμεσα τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με το βλέμμα στραμμένο στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-εταίρων αλλά και στις εσωκομματικές διεργασίες που άνοιξε η παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά, συνεδριάζει στις 5 το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας.

Το συμβούλιο θα συνεδριάσει υπό τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με διευρυμένη σύνθεση και με τη συμμετοχή των συντονιστών των Ομάδων Διαρκούς Επιτροπής (ΟΔΕ).

Ο κ. Μεϊμαράκης θα παρουσιάσει κωδικοποιημένα τις θέσεις του για όλα τα μεγάλα ζητήματα ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να συγκαλέσει και την Κοινοβουλευτική Ομάδα ώστε να επικυρωθεί από τους βουλευτές η επιλογή του κ. Σαμαρά για την προσωρινή διαδοχή του από τον ίδιο.

Πάντως, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Ευ.Μεϊμαράκης δεν σκοπεύει να κινήσει άμεσα τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, δεδομένων των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και εκτιμώντας πως αυτή την περίοδο τα εσωκομματικά της ΝΔ δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των πολιτών.

Ως χρονικό όριο για την εκλογή του διαδόχου του Αντ.Σαμαρά έχει τεθεί ο προσεχής Νοέμβριος, ώστε να δοθεί χρόνος στους υποψηφίους και -κυρίως- να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της διαπραγμάτευσης και να έχει επιστρέψει το ήρεμο κλίμα στην κοινωνία.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: