Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Δεν αποκλείει «κούρεμα» καταθέσεων ο Μάρδας...


Δεν αποκλείει «κούρεμα» καταθέσεων ο ΜάρδαςΔεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «κουρέματος» καταθέσεων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας όμως πως...
σε επίπεδο θεσμών δεν έχει γίνει έως τώρα τέτοια συζήτηση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο Δημήτρης Μάρδας σε ερώτηση σχετικά με το «κούρεμα» καταθέσεων, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Σε επίπεδο θεσμών που έχουμε οικοδομήσει στο πλαίσιο της κυβέρνησης τέτοια συζήτηση δεν έχει γίνει έως τώρα.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μάρδας τόνισε:

Εγώ στο μυαλό μου κάτι τέτοιο δεν το έχω. Τέτοια πληροφόρηση  δεν έχω, στο όργανο αυτό που συζητάμε τα προβλήματα της οικονομικής πολιτικής δε έχει τεθεί κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες και τι μπορεί να ζητηθεί από τις τράπεζες είτε από την ΕΕ.

«Υπάρχει μια οδηγία της ΕΕ που προβλέπει κάποια πράγματα, εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι έως τώρα αυτό το θέμα δεν το έχουμε καν συζητήσει», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες και με ποιο καθεστώς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε:

Λόγω και του Ντράγκι και λόγω της όλης αυτής της κατάστασης ενώ είχαμε σκοπό να εκδώσουμε μια νέα Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου όπου εκεί θα βλέπατε και την επέκταση των λειτουργιών των τραπεζών δηλαδή των υπηρεσιών που παρέχουν, λόγω αυτής της καθυστέρησης και λόγω των εξελίξεων που έχουμε θεωρήσαμε σκόπιμο να επεκτείνουμε δύο μέρες το συγκεκριμένο καθεστώς με το οποίο λειτουργούν οι τράπεζες και από Πέμπτη ήδη θα βγει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σε αυτή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν προβλεφθεί νέες υπηρεσίες οι οποίες θα παρέχονται εκ μέρους των τραπεζών, το σύστημα θα ομαλοποιηθεί σταδιακά, απότομα δεν μπορεί να ομαλοποιηθεί. Θα δούμε τι ακριβώς θα προτείνουν οι τραπεζίτες τα οποία τα έχουμε δει τι ακριβώς προτείνουν, τους αντιπροτείναμε και εμείς κάποιες λύσεις ιδιαίτερα που αφορούν τις επιχειρήσεις και πιο συγκεκριμένα τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Να υπάρχει ένας αυτόματος μηχανισμός έγκρισης χρημάτων σε μια εξαγωγική επιχείρηση που θέλει να εισάγει πρώτες ύλες για παράδειγμα. 
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: