Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Π. Καμμένος: Όχι σε νέες μειώσεις στους στρατιωτικούς...




Τη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά την κατάθεση της τροπολογίας για «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων...
ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του κόμματος .

Ο Πάνος Καμμένος τονίζει ότι δεν δέχεται άλλες μειώσεις στα μισθολόγια των στρατιωτικών και λέει ότι θα ψηφίσει την τροπολογία για «πάγωμα» ειδικών μισθολογίων αύριο μόνο εάν καταστεί σαφές ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να εφαρμόσει την πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για αποκατάσταση των αποδοχών των ενστόλων στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 με ταυτόχρονη καταβολή των αντίστοιχων αναδρομικών. 

Πηγές του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. έλεγαν στο Real.gr ότι από το Mέγαρο Μαξίμου και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό έχει ήδη αναληφθεί η δέσμευση για εφαρμογή της συγκεκριμένης δικαστικής απόφασης.


Επομένως, αναμένουν να καταστεί αυτό σαφές ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της τροπολογίας, τονίζοντας ότι αυτό είναι απαράβατος όρος για να υπερψηφίσουν αύριο οι ΑΝ.ΕΛ την επίμαχη τροπολογία στη Βουλή. 

real.gr

Read more...

Ηράκλειο:Τιμήθηκε η επέτειος της Μάχης της Κρήτης...


Ηράκλειο:Τιμήθηκε η επέτειος της Μάχης της ΚρήτηςΗ 75η επέτειος από τη «Μάχη της Κρήτης» τιμήθηκε σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο...
Κατά την τελετή πραγματοποιήθηκε επίσημη έπαρση των σημαιών των τεσσάρων συμμαχικών Κρατών, Ελλάδας, Μ. Βρετανίας, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας στο Μνημείο της «Μάχης Κρήτης».

Επίσης έγινε επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η διευθύντρια του πρώτου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Ελένη Πανακάκη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο της «Μάχης Κρήτης» από: τους βουλευτές Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, Βασίλη Κεγκέρογλου, τον ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, την Υποπρόξενο της Μ. Βρετανίας, τους εκπροσώπους των Στρατιωτικών, Αστυνομικών αρχών, και τους εκπροσώπους κομμάτων, φορέων, Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης, αποστράτων και αντιστασιακών οργανώσεων.

Στεφάνι στο μνημείο κατέθεσαν επίσης συμπατριώτες αγωνιστές της Μάχης Κρήτης καθώς και τα παιδιά του Βρετανού Τομ Σπένσερ, Σούζαν και Τζον Σπένσερ, που πολέμησε τους γερμανούς το 1941 στο Ηράκλειο.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του για την ιστορική Μάχη της Κρήτης αναφέρει: «Είναι διαχρονικά τα μηνύματα της ιστορικής επετείου για τα ιδανικά της ελευθερίας της αλληλεγγύης, της συμπόρευσης όλων μας ώστε η χώρα μας να ξεπεράσει την κρίση και να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον. Η Μάχη της Κρήτης, με την πρωτόγνωρη στον κόσμο παλλαϊκή αντίσταση, συγκαταλέγεται από τους ιστορικούς στα σημαντικότερα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι μνήμες ζωντανεύουν και τα συναισθήματα όλων μας είναι διάχυτα τιμώντας την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, με εκδηλώσεις στο νησί, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ο αγώνας, το πείσμα των Κρητικών για την ελευθερία και την δημοκρατία καθόρισαν τις τύχες του πολέμου, αφού, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των εισβολέων: η μάχη είχε μεγάλη διάρκεια και τα επίλεκτα γερμανικά στρατεύματα υπέστησαν σκληρή δοκιμασία και σημαντικές απώλειες, από τις συμμαχικές δυνάμεις που αντιστάθηκαν και με κάθε τρόπο ανέτρεψαν τα επιχειρησιακά σχέδια του Χίτλερ. Αποτίουμε με ευλάβεια φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών για την πατρίδα. Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους, τους ζώντες μαχητές-βετεράνους της Μάχης της Κρήτης. Είμαστε ευγνώμονες στους συμπατριώτες μας μαχητές αλλά και στους βετεράνους των συμμαχικών στρατευμάτων, από την μακρινή Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία αλλά και τη Βρετανία».
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους ήρωες της Μάχης της Κρήτης πραγματοποιούνται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού που θα κορυφωθούν αύριο Κυριακή στα Χανιά...

Read more...

Εντολή Μέρκελ σε Σόιμπλε να κλείσει το θέμα της Ελλάδας...


Εντολή Μέρκελ σε Σόιμπλε να κλείσει το θέμα της ΕλλάδαςΤην εντολή να κλείσει την διαμάχη με την Ελλάδα για περαιτέρω οικονομική βοήθεια γρήγορα και αθόρυβα και μάλιστα με τους δικούς της όρους...
έλαβε από την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο τιτλοφορείται «Η εντολή της Μέρκελ - η ελληνική υποχρέωση του Σόιμπλε», η κυρία Μέρκελ θέλει μέχρι τη συνάντηση της G7 στην Ιαπωνία την ερχόμενη εβδομάδα να έχει λυθεί η διαμάχη για την Ελλάδα.

«Δεν θέλει να ακούσει άλλες νουθεσίες από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δεν θέλει Σύνοδο Κορυφής για το ευρώ, η οποία θα ήταν απαραίτητη αν δεν υπάρξει συμφωνία», επισημαίνει η εφημερίδα και τονίζει ότι, επιπλέον, η Καγκελάριος χρειάζεται μια συμφωνία ώστε να μην επιβαρύνει περαιτέρω με το θέμα «Ελλάδα» την ήδη αναστατωμένη (με τα θέματα της AfD, των προσφύγων και τελευταία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων) Κοινοβουλευτική Ομάδα CDU/CSU.

«Για αυτό ο Σόιμπλε πρέπει την Τρίτη (στο Eurogroup) να φέρει αποτέλεσμα. Εργάζεται στην κατεύθυνση ώστε οι εταίροι να μπορούν τότε να πουν ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε όλους τους όρους που είναι απαραίτητοι για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου. Οι χώρες του ευρώ θα μπορούσαν τότε να εκταμιεύσουν με βάση το πρόγραμμα βοήθεια δισεκατομμυρίων και η ελληνική κρίση θα εξαφανιζόταν από τα πρωτοσέλιδα», αναφέρει η συντάκτρια και μεταφέρει χαρακτηριστική δήλωση στελέχους της γερμανικής κυβέρνησης: «Όποιος έρθει τώρα και πει ότι το ΔΝΤ δεν τελικά θα συμμετάσχει ή ότι πρέπει να ελαφρύνουμε το χρέος της Αθήνας, θέτει την Κ.Ο. ενώπιον μιας κρίσης αντοχής». Η CDU/CSU και η Βουλή δεν πρέπει να χρειαστεί να ασχοληθούν με την Ελλάδα. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή την οποία δεν πρέπει να παραβιάσει ο Σόιμπλε, τονίζεται.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα, τα προγράμματα στο ΔΝΤ δεν αποφασίζονται από οικονομολόγους ούτε από την Γενική Διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά από το Εκτελεστικό Συμβούλιο που αποτελείται από τα κράτη-μέλη του Ταμείου. Η πλειοψηφία βρίσκεται, εάν ενωθούν, στους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς.

«Αν καταφέρει ο Σόιμπλε την Τρίτη να κλείσει τη διαμάχη για την Ελλάδα, η Μέρκελ θα μπορούσε, λίγες μέρες αργότερα, στην G7, πιο εύκολα, να υποχρεώσει τον Πρόεδρο Ομπάμα να χρησιμοποιήσει την κοινή πλειοψηφία», αναφέρεται και επισημαίνεται ακόμη ότι ο κ. Σόιμπλε έχει προετοιμάσει το έδαφος για αυτό καθώς συναντήθηκε στο περιθώριο της συνάντησης G7 των υπουργών Οικονομικών στην Ιαπωνία με την Κριστίν Λαγκάρντ...

Read more...

Χάθηκε στην αφρικανική σκόνη η Αθήνα...


Τοπίο στην...ομίχλη: Χάθηκε στην αφρικανική σκόνη η Αθήνα [photos]Μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης, που σε συνδυασμό με την βαριά ατμόσφαιρα και την σημερινή συννεφιά...

έχουν καταπιεί από το πρωί την Αθήνα, όπως και άλλες περιοχές της χώρας.

Μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης, που σε συνδυασμό με την βαριά ατμόσφαιρα και την σημερινή συννεφιά, έχουν καταπιεί από το πρωί την Αθήνα, όπως και άλλες περιοχές της χώρας.

Η αφρικανική σκόνη σύμφωνα με τους ειδικούς εκτοξεύει στα ύψη τις τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων και εκτός του ότι προκαλεί ρύπανση, δημιουργεί και προβλήματα υγείας σε συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες...

Read more...