Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...


Print this post ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ...

Στα ίσα βρέθηκαν χθες Καραμανλής και Παπανδρέου. Σύμφωνα με τις πρώτες τηλεφωνικές μετρήσεις που άρχισαν αμέσως μετά την έναρξη του ντιμπέιτ και ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, Παπανδρέου και Καραμανλής μοιράστηκαν τις εντυπώσεις των τηλεθεατών με 37% στο ερώτημα "ποιος ήταν καλύτερος;". Τρίτος ήρθε ο... Τσίπρας με 15%, ακολούθησε η Παπαρήγα με 14%, ο Καρατζαφέρης με 13% και τελευταίος ο Χρυσόγελος των Οικολόγων με 9%. Είναι προφανές ότι οι τηλεθεατές ψήφισαν ανάλογα με την πολιτική τους προτίμηση. Γι αυτό δεν προκύπτουν σημαντικές αλλαγές στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Επί της ουσίας ο Παπανδρέου πέτυχε αυτό που ήθελε. Να μην ηττηθεί. Για να δούμε
και σήμερα...
fimotro

Read more...

Σπυρίδων Κουβέλης - Α΄ Αθήνας






Read more...

egov.pasok.gr


"Η Ελλάδα της πράσινης Ανάπτυξης, της Συμμετοχής, της κοινωνίας της Γνώσης και της Καινοτομίας, της Διαφάνειας και της Αποτελεσματικότητας, χρειάζεται νέες, ριζοσπαστικές Πρωτοβουλίες και Δράσεις.

Το κράτος, για να υπηρετεί αποτελεσματικά το κοινό καλό και να λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας, πρέπει να εξελίσσεται και να αναμορφώνεται συνεχώς, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που βασίζεται στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ). Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση δεν είναι απλά ένας τεχνολογικός μονόδρομος για να οδεύσουμε στην οργάνωση ενός σύγχρονου κράτους. Δεν εξαγγέλλουμε γενικώς και αορίστως την «μηχανοργάνωση» του «κράτους» ή την «ενίσχυση» της οικονομίας.

Όραμά μας είναι ένα νέο μοντέλο ανοιχτής Διακυβέρνησης με τους πολίτες ενεργούς και συνδιαμορφωτές των πολιτικών. Η Ψηφιακή Δέσμευσή μας αναφέρεται σε δράσεις και πρωτοβουλίες σε όλο το φάσμα της Διοίκησης, της Κοινωνίας και της Οικονομίας, σε ένα εθνικό σχέδιο που συμπεριλαμβάνει την προσαρμογή του κράτους στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής και τον επαναπροσδιορισμό της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας."

Περισσότερα εδώ!
krogias


Read more...

Έχω την βούληση και το σχέδιο για την Εθνική Ανάταση


Τηλεμαχία

Νοικοκύρεμα του κράτους δημοσιονομική εξυγίανση πράσινη ανάπτυξη και αναδιανομή εισοδήματος




Read more...

ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΚΑΛΟΠ




Τρεις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις "τρέχουν" από χθες το βράδυ (ξεκίνησαν αμέσως μόλις άρχισε το debate) και ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο, στις 11 το πρωί. Οι δημοσκοπήσεις έγιναν σε δείγμα 400 ατόμων σε πανελλαδικό επίπεδο. Τις μετρήσεις διενήργησαν η MRB, η Kapa Research και η GPO. Από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος δεν άλλαξε κάτι σημαντικά. Οι δημοσκοπήσεις είναι κυλιόμενες. Θα συνεχιστούν δηλαδή και σήμερα όπου θα υπάρχει καλύτερη... εικόνα μετά το τέλος της μονομαχίας Καραμανλή-Παπανδρέου. Φαίνεται δηλαδή, ότι η χθεσινή τηλεμαχία δεν μετακίνησε κρίσιμες εκλογικές μάζες. Σύμφωνα με πληροφορίες του fimotro η εκτίμηση τελικού εκλογικού αποτελέσματος στον μέσο όρο των εταιρειών δίνει τα εξής αποτελέσματα :
ΠΑΣΟΚ 42%
ΝΔ 37%
ΚΚΕ 7%
ΛΑΟΣ 6%
ΣΥΡΙΖΑ 4%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2%
ΑΛΛΟΙ 2%

fimotro.blogspot.com

Read more...

ΕΔΩΣΑΝ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ...


Ρεπορτάζ :
Ειρήνη Δ. Καρανασοπούλου,
Διονύσης Νασόπουλος,
Βούλα Κεχαγιά,
Αριστοτελία Πελώνη

Για περισσότερο από τρεις ώρες οι έξι πολιτικοί αρχηγοί προσπάθησαν να δώσουν μέσα από παράλληλους μονολόγους- με εξαίρεση τα 21 λεπτά των διαλόγων τους- σημεία από τα προγράμματά τους. Το ντιμπέιτ δεν είχε εκπλήξεις, δεν παρουσίασε ανατροπές και δεν έκανε τους... πολίτες περισσότερο σοφούς.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Η παγκόσμια κρίση ανέβασε το έλλειμμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: «Το έλλειμμα άρχισε να ανεβαίνει λόγω της κρίσης», είπε και επέμεινε ότι «τώρα χρειάζονται δύσκολες πολιτικές».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ: Απέφυγε μια «συγγνώμη» για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και είπε ότι «η Πολιτεία λειτούργησε με σωφροσύνη» όταν καιγόταν το κέντρο της Αθήνας. Με στόχο τους συντηρητικούς ψηφοφόρους εξήγγειλε «αυστηροποίηση» του νόμου για το άσυλο.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Κάλυψε τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για τις πολεοδομικές παραβάσεις στο εξοχικό και χαρακτήρισε «ατυχή» τη σύγκριση με το «αναψυκτήριο» Μαγγίνα.
ΓΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Χαρακτήρισε «απίστευτα μυθεύματα» τις καταγγελίες Τσιτουρίδη και ανέφερε ότι «η διαπλοκή και τα συμφέροντα δεν συγκυβερνούν» όσο βρίσκεται ο ίδιος στο Μαξίμου. Για το Βατοπέδι επέμεινε ότι «δεν είχε κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος». Έχασε τον χρόνο και τον ειρμό του στο κλείσιμο της απάντησης.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Υποστήριξε ότι «ο συντονισμός των αρμοδίων υπηρεσιών έχει βελτιωθεί» και προέτρεψε να μη βλέπουμε τα 3.000.000 στρέμματα που κάηκαν την τελευταία διετία, αλλά «τις χιλιάδες φωτιές που σβήστηκαν».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ των νέων, μέσω των προγραμμάτων «stage»: Ύψωσε εκνευρισμένος τους τόνους, υποστήριξε ότι «πρέπει να εκμεταλλευθούμε τη δυνατότητα» και μετέφερε τη συζήτηση στο πανεπιστημιακό άσυλο...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Γίνατε ευχάριστος μόνο για τους λίγους
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Χρεώσατε τη χώρα με 100 δισ.. Πού πήγαν τα λεφτά; Σε πελατειακές σπατάλες... Είμαι αποφασισμένος να νοικοκυρέψω τη χώρα Λεφτά θα βρεθούν. Περιορίζοντας τις σπατάλες και εισπράττοντας τους ανείσπρακτους φόρους.
ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Η κυβέρνηση χάρισε στις τράπεζες ασφαλιστικές εισφορές 5-6 δισ. Θα αναθεωρήσουμε τον νόμο για την ενοικιαζόμενη εργασία.
ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Η πιο μεγάλη επιτυχία μου, η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αντιρρήσεις μου για το Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη οφείλονται στο ότι η συμφωνία είναι υπέρ της μιας πλευράς και δεν προστατεύεται το περιβάλλον της περιοχής.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Θα αποσύρουμε το χωροταξικό για τον τουρισμό ● Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα έχει και αρμοδιότητες για θέματα ενέργειας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ: Λέμε ναι στα μη κερδοσκοπικά ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ● Είμαστε υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας: 1 δισ. τον πρώτο χρόνο και 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία.
ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ- ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Θα ήθελα ο κ. Σημίτης να ήταν στη Βουλή ● Δεν είχε την τόλμη ο κ. Καραμανλής να ξεκαθαρίσει τις υποθέσεις σκανδάλων.
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Δημόσια δωρεάν Παιδεία χωρίς ταξικό φραγμό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Υπάρχουν τρωκτικά. Η δημόσια σπατάλη είναι λίγη- πολλή για εμάς- αλλά λίγη σε σχέση με το πόσο έχουν θησαυρίσει επιχειρηματίες και τράπεζες.
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Η αντεπίθεση προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων αφορά την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, τη μη άνοδο των ορίων συνταξιοδότηση, την αύξηση των μισθών.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Οι μορφές ενέργειας που χρησιμοποιούνται, να σέβονται το περιβάλλον και να υπάρχει λαϊκός έλεγχος.
ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ- ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ: Δημόσια, δωρεάν, καθολική Παιδεία. Χωρίς κανέναν ταξικό φραγμό.
Το ΚΚΕ έχει επιχειρήσεις που έχουν σχέσεις, που το βοηθούν να τυπώνει τον «Ριζοσπάστη».
ΓΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Πώς μπορεί να συνδυαστεί να έχω δικαίωμα ιδιοκτησίας ή και δεύτερο σπίτι στην εξοχή, χωρίς να υπάρχει η κερδοσκοπία πάνω στη γη;
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Το θέμα του ασύλου συζητείται εκ του πονηρού
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Ο κ. Καραμανλής εξήγγειλε στη ΔΕΘ πρόγραμμα λιτότητας, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για σταθερότητα μέσα από λιτότητα.
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Μακάρι το πρόβλημα του εμπορικού κόσμου να ήταν οι διαδηλώσεις. Το πρόβλημά τους είναι η οικονομική ασφυξία και οι ακάλυπτες επιταγές.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Είμαστε υπέρ του προσανατολισμού της κοινωνίας σε έναν οικολογικό μετασχηματισμό. Αλλά για να είσαι περιβαλλοντιστής πρέπει να κάνεις ρήξεις.
ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ- ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ: Το θέμα του ασύλου συζητείται εκ του πονηρού.
ΓΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Οι νέοι άνθρωποι δίκαια εξεγείρονται διότι έχουν ένα σχολείο που τους πνίγει, διότι στο σπίτι φεύγουν οι γονείς το πρωί και γυρίζουν το βράδυ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ Δεν ωφελούν κουμπαριές με την Τουρκία
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: «Είναι ένα βάρος για την πατρίδα. Πρέπει να δούμε πόσοι είναι, τι ειδικότητες έχουν και αναλόγως να τους κρατήσουμε».
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ: «Δεν πρέπει να βάλουμε ταφόπλακα στο θέμα με τις ταυτότητες».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: «Δεν ωφελούν οι κουμπαριές. Με την Τουρκία είναι πιθανό να έχουμε εμπλοκή. Λέμε σε όλα ναι. Κάποια στιγμή που θα πούμε όχι, θα έχουμε εμπλοκή».
ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. «Μπίζνες στην Εκκλησία δεν χωράνε στη σημερινή λογική. Η Εκκλησία να περιοριστεί στις ανάγκες τις τελετουργικές, χωρίς το επιχειρηματικό σκέλος».
ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ Πράσινη οικονομία για 100.000 θέσεις εργασίας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: «Με αλλαγή στην πράσινη οικονομία θα μπορούσαμε να έχουμε 100.000 νέες, πράσινες θέσεις εργασίας».
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: «Θα μπορούσαν 600.000 άνθρωποι να μπουν στο ασφαλιστικό σύστημα, να έχουμε εισφορές».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ: «Πιστεύουμε σε μια συμβιβαστική λύση με σύνθετη ονομασία. Η μόνη επιλογή είναι τα θέματα στη γειτονιά μας να λυθούν με βάση το διεθνές δίκαιο».
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: «Δεν μπορεί το κόμμα που παίρνει πλειοψηφία να θεωρεί ότι μπορεί να νέμεται τη Διοίκηση».

fimotro

Read more...

ΚΛΙΚ ΣΤΟ "ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ"...





Read more...

ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ...


Σε μάχη χαρακωμάτων εξελίχθηκε το χθεσινό, βελτιωμένο σε σχέση με το παρελθόν, ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών, χωρίς εκ των πραγμάτων να αναδειχθεί ουσιαστικός νικητής. Ασφαλώς οι καλύτερες στιγμές του ήταν όταν οι πολιτικοί αρχηγοί διατύπωσαν ερωτήματα ο ένας στον άλλον, γεγονός που προκάλεσε το... μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ήταν αυτά τα 21 λεπτά του διαλόγου που ανέπτυξαν μεταξύ τους, τα οποία κράτησαν τους τηλεθεατές, πλην όμως ελάχιστα πρόσφεραν στο συνολικό τηλεοπτικό αποτέλεσμα. Με μικρή πάντως εξαίρεση τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κέρδισε αρκετές εντυπώσεις από την πρώτη συμμετοχή του σε μια τέτοια αναμέτρηση, οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί προσπάθησαν περισσότερο να αποφύγουν το λάθος παρά να διεκδικήσουν τη νίκη, σε ένα ντιμπέιτ που είχε και πάλι ασφυκτικούς όρους για τους ίδιους και τους δημοσιογράφους. Από εκεί και πέρα και σε ό,τι αφορά τις εντυπώσεις από το κρας τεστ των αρχηγών των δυο κομμάτων εξουσίας, είναι προφανές ότι το επικοινωνιακό πλεονέκτημα του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στάθηκε αδύνατο να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση και να του επιτρέψει να κερδίσει πόντους, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Παπανδρέου που παρουσιάστηκε ήρεμος και αποφασιστικός, να δημιουργήσει την αίσθηση εν αναμονή πρωθυπουργού. Με ευθείες απαντήσεις και κατά το δυνατόν μέσα στη θεματολογία των ερωτήσεων που του υποβλήθηκαν, ο κ. Παπανδρέου φάνηκε να έχει τις λύσεις για τα προβλήματα της χώρας και τη θέληση να εφαρμόσει τη συνολική του πρόταση που παρουσίασε πρόσφατα στη ΔΕΘ. Σε βαθιά νερά Επέμεινε ιδιαίτερα στο ότι έχει τις λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ανέπτυξε αρκετά στοιχεία από το κυβερνητικό του πρόγραμμα και έχει σημασία να αναφερθεί ότι εμφανίστηκε έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα, μπαίνοντας σε πολύ βαθιά νερά, όπως για παράδειγμα το Ασφαλιστικό ή το φορολογικό. Από την πλευρά του ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος φάνηκε νευρικός και πολλές φορές αδικαιολόγητα επιθετικός, δεν μπόρεσε να κρύψει τη στόχευσή του, που ήταν μέσα από τη χθεσινή του εμφάνιση να επανασυσπειρώσει τη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός επέμεινε ιδιαίτερα στο ότι είναι αυτός που λέει τη γλώσσα της αλήθειας και δικαιολόγησε την προσφυγή στις εκλογές ως τη μόνη λύση για τη χώρα, διότι πρέπει να παρθούν σκληρές αποφάσεις για τη συνέχεια. Από ΄κεί και πέρα απέφυγε με επιμέλεια να δώσει απαντήσεις για τα σκάνδαλα της κυβέρνησης, όπως και για πτυχές του κυβερνητικού έργου, δεν εξέφρασε και πάλι συγγνώμη για όσα συνέβησαν τον περασμένο Δεκέμβριο και προσπάθησε επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ, να εμφανιστεί ότι είναι ο μόνος που μπορεί να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας. Ο Τσίπρας Από τους «μικρούς», ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας κέρδισε το στοίχημα και η εμφάνισή του ασφαλώς μπορεί να συγκριθεί με εκείνη του Αλέκου Αλαβάνου, που είχε ως γνωστόν κερδίσει τις εντυπώσεις στο ντιμπέιτ των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2007. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εμφανίστηκε πολύ άνετη, παρουσιάζοντας τις γνωστές θέσεις του κόμματος και με ένα τόνο κριτικής κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ήταν μάλλον κατώτερος προηγούμενων εμφανίσεών του σε τηλεοπτικές αναμετρήσεις αυτού του είδους, ενώ ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Ν. Χρυσόγελος βρέθηκε να απαντάει με μάλλον επιτυχή τρόπο τα σκληρά ερωτήματα που δέχθηκε για παλιότερες δηλώσεις σχετικά με τα εθνικά θέματα στελεχών του κόμματος. Καραμανλής και Παπανδρέου ανανέωσαν το ραντεβού τους για απόψε το βράδυ στις 8, για ένα ντιμπέιτ διάρκειας 75 λεπτών που παίρνει πια τον χαρακτήρα ανοιχτής μονομαχίας εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, με έναν μόνο δημοσιογράφο- συντονιστή- τη Μαρία Χούκλη- σε μια αναμέτρηση που προοιωνίζεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα από τη χθεσινοβραδινή.
fimotro


Read more...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Συνδικαλιστής της Ραφήνας στην ΚΥΠ επρόκειτο να είναι υποψήφιος στο επικρατείας της Ν.Δ.


Περίεργα συμβαίνουν στο ευαγές ίδρυμα της Κατεχάκη…
Ο παντός καιρού “συνδικαλιστής”, που με τη βοήθεια δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών προσπαθεί να κάνει λίφτινγκ στην ΚΥΠ του κυρίου Καραμανλή και γνωστός από τις δημόσιες εμφανίσεις του, ακόμη και σε τηλεοράσεις, είχε τη διαβεβαίωση ότι θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος.
Οι “υπηρεσίες” που πρόσφερε στην κυβέρνηση δεν κρίθηκαν ικανές και αποτελεσματικές για να του εξασφαλίσουν το μεγάλο «όνειρό» του…
Έτσι τσάμπα όλες οι προσπάθειες….

Η σιγουριά του ήταν τέτοια που το blog “spynews-gr”, γνωστό για τις δημοσιεύσεις θεμάτων «εθνικής ασφάλειας» τον έδωσε με ονοματεπώνυμο, φόρα καμπάνα που λέει ο λαός μας…
Έτσι, αφού κάνει μια διαφήμιση του εθνικού έργου των «συνδικαλιστών» της ΚΥΠ (ξεχνώντας πως ακόμη κι η ΑΔΕΔΥ έχει καταγγείλει αυτό το “μαγαζί γωνία”), μας ενημερώνει ότι το τεράστιο έργο της ΕΥΠ οφείλεται στον:
«Στην Ελλάδα, έχουμε μείνει στις «αγκυλώσεις του παρελθόντος» και δεν έχουμε κατανοήσει πως «άλλο ΚΥΠ άλλο ΕΥΠ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνέδριο της ΠΟΣΕΥΠ, ο νόμιμα εκλεγμένος Πρόεδρός της κ. Κ. Αγγελάκης»…
Μάλιστα! Και το πρόεδρος με «Κ» κεφαλαίο… Α... ρε Σαρτζετάκη τι σπόρο έριξες…
Άντε τώρα να στραφείς εναντίον των blogs (βλέπε υπόθεση troktiko κ.α.π.), που γράφουν για τις συζύγους, αδελφές και υπόλοιπα σόγια της δημοσιογραφικής οικογένειας που προσφέρουν υπηρεσίες στην ΚΥΠ!
Ο δικαστής νέος αρχηγός της ΚΥΠ, τι έχει να πει;
(κλικ στην παρακάτω εικόνα, για την υμνητική ανάρτηση. Και στο διαδίκτυο, ΕΔΩ)



Read more...

ΑΣΦΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ


Ρεπορτάζ : Γ. Σαραντάκος - Γ. Αντύπας

Το παρελθόν με το μέλλον αναμετρήθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεμαχίας που διενεργήθηκε μεταξύ των πολιτικών αρχηγών εν όψει των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπανδρέου, παρουσίασε καθαρά στον ελληνικό λαό το κυβερνητικό του πρόγραμμα για την έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση και κωδικοποίησε τα συγκεκριμένα μέτρα που θα λάβει την... επομένη των εκλογών στην οικονομία, στη δημόσια διοίκηση αλλά και για το κοινωνικό κράτος. Ο κ. Κ. Καραμανλής, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε το «ναυάγιο» της πολιτικής του και κάθε άλλο παρά είχε τελικά τα οφέλη που προσδοκούσε από την τηλεμαχία. Επαναλάμβανε διαρκώς -ύστερα από πεντέμισι χρόνια κυβερνητικής θητείας- ότι για όλα φταίει το... ΠΑΣΟΚ και ότι το δίλημμα των εκλογών είναι μεταξύ της ανευθυνότητας και της υπευθυνότητας του δύσκολου και εύκολου δρόμου κ.λπ.
Ο πρωθυπουργός, φανερά εκνευρισμένος και υπό την πίεση των αρνητικών δημοσκοπήσεων, επέλεξε να πολώσει το κλίμα, σε μια προσπάθεια -έστω και την ύστατη ώρα- να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του. Η επιλογή αυτή τον οδήγησε σε μια σειρά λαθών και υπερβολών, οι οποίες έπληξαν ακόμη περισσότερο την εικόνα του. Συγκεκριμένα:
Δεν έπεισε με το επιχείρημα ότι για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας ευθύνεται η προ... πενταετίας κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Δεν έπεισε όταν χαρακτήρισε «μύθο» τα περί αύξησης του δημοσίου χρέους επί των ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ.
Δεν έπεισε -ειδικά μετά τα όσα έγιναν στο Βατοπέδι, στο σκάνδαλο των άγονων γραμμών, στα ομόλογα κ.λπ.- ότι «στα θέματα διαφθοράς δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του». Ενώ την τεράστια οικολογική καταστροφή της Αττικής από τις πυρκαγιές την αντιμετώπισε με την υπενθύμιση ότι «σβήστηκαν και χιλιάδες».
Δεν έπεισε ότι «η κυβέρνηση έδειξε το πρόσωπο που πρέπει» στα θέματα που αφορούν το κοινωνικό κράτος.
Δεν έπεισε -κυρίως τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας- όταν ισχυρίστηκε ότι «η πολιτεία αντέδρασε με σωφροσύνη στα δραματικά επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου.
Δεν έπεισε όταν είπε ότι βάσει των δημοσκοπήσεων «δεν υπάρχει καμία δυναμική που να ενισχύει το ΠΑΣΟΚ, αλλά υπάρχει προβληματισμός σε φίλους της ΝΔ».
Ο κ. Γ. Παπανδρέου μπήκε πιο δυναμικά στην τηλεοπτική συζήτηση. Απάντησε στις προκλήσεις του πρωθυπουργού, αλλά ταυτόχρονα επέμεινε στον θετικό πολιτικό λόγο, αναφερόμενος κυρίως στο μέλλον και στα άμεσα μέτρα που θα λάβει για την έξοδο από την κρίση.
Κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι «ήταν ευχάριστος για τους λίγους και ισχυρούς και δυσάρεστος για τους πολλούς» και προσέθεσε, μιλώντας για το δικό του κυβερνητικό πρόγραμμα: «Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι νοικοκύρεμα του κράτους από τη μία, ανάπτυξη και τόνωση της οικονομίας από την άλλη». Αφού προσδιόρισε τους πόρους που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση του σχεδίου του στα 2,5 με 3 δισ. ευρώ, υπογράμμισε ότι «δεν θα υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ασφάλεια για τους εργαζομένους».
Εγγυήθηκε για την αναδιανομή, το δίκαιο φορολογικό σύστημα, την καταβολή των συντάξεων, προανήγγειλε την αναθεώρηση του νόμου για την ενοικίαση εργαζομένων, την κατάργηση της ανασφάλιστης εργασίας, ανακοίνωσε ότι τα stage θα περιοριστούν στον ιδιωτικό τομέα, μίλησε για ίδρυση Ταμείου Αλληλεγγύης για το Ασφαλιστικό, συνενώσεις Ταμείων και μεταβατική περίοδο στη σύγκλιση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών, σε συνδυασμό με μέτρα στήριξης της μητρότητας. Επέμεινε ακόμη στον στόχο της πράσινης ανάπτυξης και είπε πως ως κυβέρνηση θα καταργήσει το εθνικό χωροταξικό σχέδιο της ΝΔ.
Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής τόνισε πως οι αποφάσεις του ως πρωθυπουργού θα εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα εθνικά δίκαια. Σε ερώτηση για το αν η θέση του για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα, επεσήμανε πως «δέκα χρόνια στο υπουργείο Εξωτερικών υπηρέτησα και θα υπηρετώ τα ελληνικά και μόνο συμφέροντα».
Απευθύνθηκε και πάλι στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως ο απολογισμός του στην εξωτερική πολιτική ήταν πολύ φτωχός και δεσμεύτηκε πως ο ίδιος δεν θα απεμπολήσει το βέτο στην αξιολόγηση για την Τουρκία τον προσεχή Δεκέμβριο. «Θα είμαι αυστηρός», είπε χαρακτηριστικά. «Θα χειριστώ τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις προς το συμφέρον της Ελλάδας», ξεκαθάρισε και δήλωσε την επιμονή του στην πολιτική της εθνικής κόκκινης γραμμής σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό.
Στα θέματα διαφάνειας, αφού κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι επί έξι χρόνια συγκάλυψε όλες τις υποθέσεις, από το Βατοπέδι μέχρι τη Siemens, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος θα είναι άτεγκτος. «Είμαι έτοιμος να συγκρουστώ, αλλά χρειάζομαι τη συμμετοχή όλων, ψήφο εμπιστοσύνης, ψήφο αυτοδυναμίας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Απολύτως ψευδές» χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς ότι για την αναθεώρηση της άδειας του σπιτιού του απεφάνθη το ΣΧΟΠ, αναφερόμενος σε ερώτηση που τέθηκε στο ντιμπέιτ. Οπως είπε, καθυστέρησε αδικαιολόγητα η αναθεώρηση της άδειας, με ευθύνη υπηρεσιών που εποπτεύονται από τη νομαρχία.
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑΔεν λογαριάζουμε την ΕΕ όταν ο λαός ζει χειρότερα
Με τη φράση «εμπιστευτείτε μας» η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν με την ψήφο τους ένα έμπειρο και μαχητικό κόμμα, όπως το ΚΚΕ, το οποίο -όπως τους διαβεβαίωσε- δεν θα τους ξεγελάσει όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Η γ.γ του ΚΚΕ προέτρεψε τους εργαζομένους να βρίσκονται σε θέση μάχης για να αντιμετωπίσουν τις πολιτικές της ΕΕ, προσθέτοντας ότι «δεν λογαριάζουμε τις Βρυξέλλες όταν ο λαός ζει ολοένα και χειρότερα».
Αναφέρθηκε στην ύπαρξη ενός «ολόκληρου συστήματος ταξικής εκμετάλλευσης» και επανέλαβε την πρόταση για 45% φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο. Εξαπέλυσε επίθεση σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, λέγοντας πως «δεν μπορεί να υπάρξει ενωτικό κίνημα με αυτή την εργατική αριστοκρατία».
Εξέφρασε την άποψη ότι «η θέση της ΕΕ είναι ασυμβίβαστη με τη λαϊκή ευημερία, τη φιλειρηνική θέση της Ελλάδας και την εγγύηση των συνόρων της». Τάχθηκε υπέρ της δημόσιας δωρεάν καθολικής Παιδείας. Υποστήριξε και πάλι πως το ΚΚΕ δεν έχει επιχειρήσεις που αποβλέπουν σε κέρδη, λέγοντας: «Δεν έχουμε νεόπλουτους στο κόμμα μας».
Τέλος, ανέφερε ότι η κερδοφορία είναι ασυμβίβαστη με την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ζήτησε την κατεδάφιση όπου υπάρχουν αυθαίρετες βίλες.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣΔεν ωφελούν κουμπαριές και ζεϊμπέκικα στα Ελληνοτουρκικά
Αντιφατική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ «την πολιτική της χώρας που αυξάνει τους εξοπλισμούς και μειώνει τη θητεία», ενώ για τα Ελληνοτουρκικά τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν ωφελούν τα ζεϊμπέκικα, οι κουμπαριές και τα γελάκια», αλλά είπε πως «πρέπει με τη βοήθεια της Ευρώπης να προστατέψουμε τα σύνορά μας».
Ο Γ. Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ της ποσόστωσης για το θέμα των λαθρομεταναστών, κάνοντας λόγο για «λάθος πολιτική που ακολουθείται» και υποστηρίζοντας ότι «όχι όλοι κι όχι κανένας». Στην ενότητα της Οικονομίας ανέφερε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν τα «νεκρά χρήματα» που βρίσκονται στις θυρίδες για να βγούμε από την κρίση, ενώ για το περιβάλλον υποστήριξε ότι «αν δεν συμφωνήσουμε να πείσουμε τις μεγάλες δυνάμεις να συμπλεύσουν με τους μικρούς, τότε ματαιοπονούμε».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε καταφατικά στην ερώτηση αν πρέπει να φορολογηθεί η εκκλησία, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει η εκκλησία να λειτουργεί σε επιχειρηματική λογική».

fimotro

Read more...

Αμετανόητος ο πρωθυπουργός


Μία από τα ίδια ήταν το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που εξελίχθηκε χωρίς εκπλήξεις και χωρίς μεγάλους κερδισμένους και χαμένους.

Νευρικός και επιθετικός ο πρωθυπουργός, ήρεμος και με αυτοπεποίθηση ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, σταθερή και αναμενόμενη η κυρία Παπαρήγα, πιο επικοινωνιακός και άνετος ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ουδέτερος ο κ. Χρυσόγελος που εκπροσωπούσε τους Οικολόγους. Την διαφορά έκανε ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ήταν για πρώτη φορά στο ντιμπέιτ και για το ύφος αλλά και για την ουσία των απαντήσεων του με τις οποίες υπερασπίστηκε την πολιτική του κόμματός του.

Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής δεν μπόρεσε να κρύψει την νευρικότητά του στην προσπάθεια να δείξει ότι είναι καλύτερος από τον προσωπικό του αντίπαλο κ. Παπανδρέου. Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε τον κακό εαυτό του και όλες τις κατά καιρούς δηλώσεις και υπεκφυγές του. Για μία ακόμη φορά δεν απάντησε στα καίρια ερωτήματα των δημοσιογράφων όπως γιατί δεν αντιμετώπισε την φοροδιαφυγή στα πεντέμισι χρόνια, γιατί δεν μείωσε τις δημόσιες δαπάνες, γιατί αυξήθηκε επί των ημερών του το δημόσιο χρέος. Επίσης δεν αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση του έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τις πυρκαγιές του 2007 και του 2009 ούτε ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη στα σκάνδαλα που συγκλόνισαν την χώρα την πενταετία που πέρασε. Ο κ. Καραμανλής ούτε τώρα δικαιολόγησε γιατί άφησε εκτός ψηφοδελτίων των κ. Σάββα Τσιτουρίδη ενώ κάλυψε τον κ. Γιώργο Σουφλιά –για την υπόθεση του αυθαιρέτου- λέγοντας ότι είναι διαφορετική από την περίπτωση του κ. Βασίλη Μαγγίνα με τους ανασφάλιστους Ινδούς. Αρνητική αίσθηση προκάλεσε ότι ακόμη και τώρα απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη για τον θάνατο του δεκαπεντάχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και περιορίστηκε απλώς να πει ότι «ένας τέτοιος θάνατος προκαλεί θλίψη». Συνολικότερα ο κ. Καραμανλής υποσχέθηκε δύο χρόνια λιτότητα στον τομέα της οικονομίας και ένταση της καταστολής στον τομέα των κοινωνικών δικαιωμάτων με σκλήρυνση της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων και του πανεπιστημιακού ασύλου αν επανεκλεγεί. Για όλα τα δεινά της οικονομία επικαλέστηκε την διεθνή οικονομική κρίση –σαν να μην ήταν ο προηγούμενος υπουργός Οικονομίας που είχε πει δημοσίως ότι είχε καταρρεύσει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός- ενώ αρνήθηκε ότι επί των ημερών του υπάρχει αύξηση του δημοσίου χρέους.

Ο κ. Καραμανλής εκμεταλλεύτηκε το ντιμπέιτ για να επαναλαμβάνει μονότονα και προπαγανδιστικά το δίλημμα του για την οικονομία και για να εξαπολύει επιθέσεις σε κάθε ευκαιρία στον κ. Παπανδρέου. Ο κ. Καραμανλής για μία ακόμη φορά είπε ότι «κοιτάζω τον λαό στα μάτια και λέω την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ληφθούν από τώρα και για μία διετία δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους, την πάταξη της φοροδιαφυγής για την μείωση των δημοσίων δαπανών για να αποφευχθούν τα χειρότερα στο μέλλον». Παρότι προκλήθηκε πάντως και από τους δημοσιογράφους αλλά και από τον κ. Παπανδρέου δεν απάντησε στο ερώτημα τι τον εμπόδισε να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή και τι ήταν εκείνο που οδήγησε στην έκκρηξη των δημοσίων δαπανών με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τομέα Υγείας και τα νοσοκομεία. Αντίθετα επανέλαβε τις κατηγορίες εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «υπόσχεται στους πάντες τα πάντα, ότι τάζει λαγούς με πετραχήλια, ότι δεν έχει σχέδιο για την οικονομία, ότι οι προτάσεις του είναι αόριστες και ότι εν τέλει συνιστούν εμπαιγμό των πολιτών».

εκτυπώστε το στείλτε το
protothema.gr
Read more...

ΚΑΤΑΡΡΕΙ Η ΑΓΟΡΑ...


Ρεπορτάζ : Δ. Χαροντάκης

Περί τους 840.000 είναι οι ασφαλισμένοι ΙΧήδες που βρίσκονται «στον αέρα» μετά την απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) να ανακαλέσει χθες τις άδειες λειτουργίας πέντε ασφαλιστικών εταιρειών, οι δύο εκ των οποίων είναι από τις μεγαλύτερες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Πρόκειται για τις εταιρείες Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, General Union ΑΕΓΑ, General Union ΑΕΑΖ και Σκούρτης ΑΕΓΑ. Οι τέσσερις πρώτες ανήκουν... στον όμιλο των εταιρειών του κ. Π. Ψωμιάδη. Επίσης επισφαλής είναι η θέση και των 227.000 ασφαλισμένων στον Κλάδο Ζωής των εταιρειών του ομίλου του κ. Π. Ψωμιάδη. Στις εταιρείες του ομίλου Ασπίς εργάζονται περίπου 2.800 εργαζόμενοι, καθώς και 3.000 ασφαλιστές. Σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής αναφέρεται ότι οι άδειες λειτουργίας ανακλήθηκαν «διότι οι εν λόγω εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους προκειμένου να καλύψουν τα απαιτούμενα περιθώρια φερεγγυότητας». Από την πλευρά του, ο όμιλος σημειώνει ότι θα στραφεί «αμέσως με κάθε νόμιμο μέσο κατά της αποφάσεως αυτής». Το σύνολο των ασφαλισμένων αυτοκινήτων στις πέντε εταιρείες ανέρχεται στα 837.965, από τα οποία η Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ έχει τα 310.420, η Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑΣ τα 4.715, η Σκούρτης ΑΕΓΑ τα 56.785, η General Union ΑΕΓΑ τα 368.417 και η General Τrust ΑΕΑΖ τα 97.628. Οι ασφαλισμένοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μετά τη χθεσινή απόφαση εντάσσονται σε δύο κατηγορίες: 1. Σ΄ αυτούς που έχουν εκκρεμή ζημιά, δηλαδή εμπλέκονται σε κάποιο ατύχημα. Αυτοί περνούν στη δικαιοδοσία του Επικουρικού Κεφαλαίου, το οποίο, εφόσον απαιτείται, θα πληρώσει τον ασφαλισμένο. 2. Σ΄ αυτούς που δεν έχουν καμία εκκρεμότητα, αλλά θα διακοπεί η ασφαλιστική τους κάλυψη και θα πρέπει να αναζητήσουν νέα εταιρεία. Παράλληλά υπάρχουν, 227.000 κάτοχοι ασφαλιστικών συμβολαίων ζωής. Σ΄ αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Σύμφωνα με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2009, ο υπουργός Οικονομίας μπορεί να ορίσει «επόπτη χαρτοφυλακίων ζωής»- είναι διαφορετικό πρόσωπο από τον επόπτη εκκαθάρισηςο οποίος και καθίσταται αποκλειστικά υπεύθυνος για τη διοίκηση αυτών των χαρτοφυλακίων, τα οποία δεν τίθενται σε εκκαθάριση. Ο συγκεκριμένος επόπτης έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μερική ή ολική μεταβίβαση αυτών των χαρτοφυλακίων, ύστερα από απόφαση του υπουργού Οικονομίας. Ετσι, ύστερα από μήνες προσπαθειών για τη διάσωση των ασφαλιστικών εταιρειών του ομίλου Ψωμιάδη το ΔΣ της ΕΠΕΙΑ αποφασίστηκε χθες ομόφωνα η οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας και των τεσσάρων εταιρειών του ομίλου- Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, Γενική Ενωση ΑΕΕΓΑ (General Union), Γενική Πίστη ΑΕΕΓΑ (General Τrust). Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η ΕΠΕΙΑαπό μακρού χρόνουεξάντλησε όλα τα περιθώρια επίλυσης του προβλήματος δίνοντας επανειλημμένως την ευκαιρία να καλυφθούν τα απαραίτητα περιθώρια φερεγγυότητας. Παρά ταύτα, οι εν λόγω εταιρείες παρουσίαζαν αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των ασφαλισμένων τους, αλλά και των εργαζομένων τους». Και προσθέτει ότι «αντί να κατατεθούν τα οφειλόμενα ποσά στους συγκεκριμένους λογαριασμούς, στις 16 και στις 18 Σεπτεμβρίου 2009 εμφανίστηκε στην ΕΠΕΙΑ ο κ. Παύλος Ψωμιάδης (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ασπίς Πρόνοια) και προς κάλυψη των απαιτούμενων ποσών των τεσσάρων πρώτων εκ των προαναφερόμενων εταιρειών κατέθεσε εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ της τράπεζας ΗSΒC, η οποία ύστερα από έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος αποδείχθηκε ότι δεν είναι γνήσια. Το γεγονός αυτό μάς γνωστοποίησε η ΤτΕ με σχετικό έγγραφό της (αρ. πρ. ΙΔ/27 της 18/09/09) υποδεικνύοντας ταυτόχρονα και την άμεση ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών, ενημέρωση στην οποία η ΕΠΕΙΑέχει ήδη προβεί από τις 18.09.09». Στην ανακοίνωση της ΕΠΕΙΑ αναφέρεται ακόμη ότι ορίζει επόπτες ασφαλιστικής εκκαθάρισης και ζήτησε από τον υπουργό Οικονομίας να ορίσει επόπτη χαρτοφυλακίων ζωής. Και εξηγεί ότι για τον Κλάδο Αυτοκινήτων κάλυψη θα παρέχει το επικουρικό κεφάλαιο για 30 ημέρες, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Για τον Κλάδο Ζωής, με βάση πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, ορίζεται από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών επόπτης χαρτοφυλακίων ζωής, ο οποίος αναλαμβάνει τη λειτουργία της εταιρείας ώσπου να μεταβιβαστούν τα χαρτοφυλάκια ζωής σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, καταβάλλοντας αποζημιώσεις σε ασφαλισμένους και δικαιούχους, καθώς και τους μισθούς στους εργαζομένους. Και όπως τονίζεται, «όλοι οι ασφαλισμένοι στον Κλάδο Ζωήςδεν θα χάσουν τα δικαιώματά τους και τα χρήματα που έχουν αποταμιεύσει», όπως και «οι εργαζόμενοι στον Κλάδο Ζωής θα συνεχίζουν να εργάζονται ώσπου να μεταβιβαστούν τα χαρτοφυλάκια σε άλλες εταιρείες, στις οποίες αναμένεται να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων» . Από την πλευρά του ο όμιλος Ψωμιάδη σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η απόφαση της ΕΠΕΙΑ για ανάκληση της άδειας λειτουργίας των εταιρειών του ομίλου εξεδόθη παρά το γεγονός ότι για την ολοκλήρωση της αυξήσεως κεφαλαίου και την εντεύθεν κεφαλαιακή ενίσχυση των εταιρειών είχε ζητηθεί ολιγοήμερη παράταση ως το τέλος Σεπτεμβρίου. Ούτε η παράταση αυτή δόθηκε ούτε και οι απόψεις των εταιρειών για τον τρόπο προσδιορισμού της κεφαλαιακής τους επάρκειας εισακούστηκαν.Οι εταιρείες του ομίλου Ασπίς Πρόνοια θα στραφούν αμέσως με κάθε νόμιμο μέσο κατά της αποφάσεως αυτής, η οποία αποτελεί πλήγμα για τον όμιλο, αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που περιέβαλλαν πάντοτε τις εταιρείες του ομίλου Ασπίς Πρόνοια με την αμέριστη εμπιστοσύνη τους».

fimotro.

Read more...

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ


Του Γιάννη Παντελάκη

Για τους περισσότερους. Και δεν ήταν μια έκφραση οικειότητας, ήταν μια έκφραση απαξίωσης, την οποία ακολουθούσαν πολλοί σχολιαστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι. Ακόμα και αρκετοί σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ έτσι τον αποκαλούσαν στις κατ' ιδίαν... συζητήσεις τους. Ο «Γιωργάκης». Που δεν μιλάει καλά ελληνικά, που δεν έχει τη δυνατότητα εκφοράς μιας πρότασης χωρίς σαρδάμ, που αδυνατεί να μιλήσει ρεαλιστικά, που είναι φιλο-Αμερικανός, που δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον «συγκροτημένο Καραμανλή», που πέφτει από το ποδήλατο. Πού ακούστηκε πολιτικός αρχηγός να κάνει ποδήλατο! Λίγους μήνες πριν, ο Γ. Παπανδρέου ήταν ένας πολιτικός αρχηγός κόμματος εξουσίας, που αδυνατούσε να οδηγήσει το κόμμα του στην εξουσία. Ως εκ θαύματος, σε αυτούς τους λίγους μήνες, που μεσολάβησαν από τότε έως σήμερα, ο «Γιωργάκης» έγινε Γιώργος. Εγινε πρόεδρος, υποψήφιος πρωθυπουργός, οι προτάσεις του απέκτησαν ενδιαφέρον, έγινε τολμηρός, καινοτόμος, δεν αποφεύγει τις ρήξεις, έχει πολλές πιθανότητες να κυβερνήσει καλύτερα από τον απερχόμενο Καραμανλή. Και την πρώτη και τη δεύτερη εικόνα τις έχει εισπράξει ο ίδιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Από εκείνους που απαξιούσαν ακόμα και να τον χειροκροτήσουν στη Βουλή πριν από λίγο καιρό και τώρα συχνάζουν στην Ιπποκράτους, ελπίζοντας να συναντηθούν... τυχαία με τον «Πρόεδρο». Από εκείνους που τον λοιδορούσαν μέσα από μέσα ενημέρωσης και τώρα διαπιστώνουν πως πρόκειται περίπου για έναν... μεσσία. Πίσω από αυτόν το χαμαιλεοντσμό υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα. Πολιτικό κατεστημένο, επιχειρηματίες, πανίσχυρα μέσα ενημέρωσης. Προωθούν τις επιλογές τους, διαμορφώνουν συνειδήσεις,απαιτούν εξαργύρωση. Εχει τα κότσια ο άλλοτε Γιωργάκης και νυν Γιώργος να το πολεμήσει;
fimotro


Read more...

67 ATOMA ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΦΟΥΣΚΕΣ" ΤΟΥ '99



Από την Ναυτεμπορική

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, θα καθίσουν 67 άτομα, που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση με τις μετοχές «φούσκες» του 1999. Μεταξύ αυτών, είναι χρηματιστές, επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη τραπεζών, που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απάτης, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (κακουργήματα)...
Συγκεκριμένα, το σχετικό παραπεμπτικό βούλευμα, που αριθμεί 938 σελίδες, εξεδόθη χθες από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμπει τους κατηγορουμένους σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Tον Ιανουάριο του 2006, με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χρήστου Λακαφώση, δόθηκε εντολή να ανοίξει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης, με συνέπεια να εκδοθεί, τελικά, το χθεσινό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε αυτό:

«Η προκληθείσα πλάνη είχε σαν αποτέλεσμα οι επενδυτές να προβούν σε αγορές μετοχών, εκ των οποίων υπέστησαν ζημία ισόποση με τη διαφορά μεταξύ της πραγματικής τιμής και της τιμής που οι μετοχές αγοράστηκαν από τους συγκεκριμένους επενδυτές.

Μεταξύ αυτών που θα δικαστούν είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Παν. Κονταλέξης, Γ. Μπατατούδης, Κων. Στέγγος, Σπ. Τασόγλου, Ηλ. Τσοτάκος, Δ. Ράνιος, Ιω. Μούστος και Ηλ. Μπογδάνος, τέσσερα διευθυντικά στελέχη τραπεζών, καθώς και 49 επενδυτές που φέρονται να «συνεργάστηκαν» με συγκατηγορούμενους τους στο «ξέπλυμα» των κερδών από τις μετοχές - φούσκες.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Xρηματιστηρίου, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν είχαν ανάμειξη με την υπόθεση και ότι έπεσαν «θύματα παραπλάνησης».
fimotro


Read more...

Οι εφημερίδες σήμερα...


TA NEA: Χωρίς νοκ-άουτ ο πρώτος γύρος
Σε μάχη χαρακωμάτων εξελίχθηκε το βελτωμένο σε σχέση με το παρελθόν ντιμπέιτ,χωρίς εκ των πραγμάτων να αναδειχθεί ουσιαστικος νικητής. Ασφαλώς, η καλύτερη στιγμή του ήταν τα 21 λεπτά του διαλόγου που ανέπτυξαν μεταξύ τους οι πολιτικοί αρχηγοί.

ΕΘΝΟΣ: Ναυαγός στην ξέρα του ντιμπέιτ
Άσφαιρος εμφανίστηκε ο Κ. Καραμανλής στη χθεσινή τηλεμαχία των "6", η οποία-σύμφωνα με τις εκτιμήσεις-δεν φάνηκε ν' ανατρέπει τα εως τώρα (προ)εκλογικά δεδομένα. Με αέρα πρωθυπουργού και σίγουρος για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου

nonews-news


Read more...

Οι εφημερίδες σήμερα...


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αντιπολίτευση από Καραμανλή
Δεν διαφωτίστηκαν οι ψηφοφόροι από το ντιμπέιτ των "έξι". Όλοι επανέλαβαν τις ήδη γνωστές τους θέσεις, αλλά στην πιο άσχημη θέση βρέθηκε ο Κ. Καραμανλής, που απολογήθηκε από την αρχή ως το τέλος και δεν έπεισε γιατί οι ψηφοφόροι θα πρέπει να τον ξαναψηφίσουν.

TO BHMA: Ντόμινο οικονομικής κρίσης απειλεί την Ελλάδα πριν από τις εκλογές
Σοκ προκαλεί η απόφαση για το κλείσιμο των ασφαλιστικών εταιριών του ομίλου Aspis του κ. Π. Ψωμιάδη, καθώς μένουν "στον αέρα" χιλιάδες εργαζόμενοι και ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι.

nonews-news


Read more...

ΚATAΣΧΕΤΑΙ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΑΓΟΥΔΗΜΟΥ


Ρεπορτάζ: Κώστας Νάνος (από το http://www.capital.gr/)

Σε κατάσχεση οδηγούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλοία του Έλληνα εφοπλιστή Μ. Αγούδημου λόγω αδυναμίας κάλυψης των χρεών που βάρυναν εδώ και μήνες την εταιρεία GA Ferries...
Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία αντιμετώπιζε σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα αδυνατώντας να καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε πιστωτές μεταξύ των οποίων εταιρείες πετρελαιοειδών και ο ΟΛΠ.
Η κατάσταση μάλιστα επιδεινώθηκε μετά τον αποκλεισμό της εταιρείας από τις άγονες γραμμές ενώ από τα 8 πλοία που διέθετε η εταιρεία μόλις τα 3 επιχειρούσαν το φετινό καλοκαίρι.
Από τις αρχές του καλοκαιριού είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κατάσχεση των 5 πλοίων, ενώ στο “στόχαστρο” των πιστωτών μπήκαν και τα υπόλοιπα 3.
fimotro


Read more...

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ

Από το www.capital.gr

Σε αποκλεισμό της λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του ΟΤΕ, πολύ κοντά στα γραφεία που στεγάζονται οι υπηρεσίες της εταιρείας, προχώρησαν πριν από λίγη ώρα εργαζόμενοι του ομίλου Ασπίς...
Η ομάδα των εργαζομένων διαμαρτύρεται για την χθεσινή απόφαση της ΕΠΕΙΑ να προχωρήσει στην ανάκληση των αδειών λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, Γενική Ένωση ΑΕΕΓΑ (General Union), Γενική Πίστη ΑΕΕΓΑ (General Trust) και Γ.Η. Σκούρτης ΑΕΕΓΑ.

Όπως ανέφεραν, οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν με κάθε τρόπο και αυξανόμενη ένταση.

Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας διεξάγεται με πολύ μεγάλη δυσκολία.
fimotro.


Read more...

ΓΛΟΜΠΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ...


Γιομπαζολιάς the best. Εδώ μιλάμε για το... προ-ιστορικό αλλά έντιμο ΠΑΣΟΚ. Τα έδωσε όλα, όμως. Τον τάπωσε τον φαλακρό Χατζηδάκη. Είχε βάλει το γυαλί και σόλαρε με τσιτάτα του '80! Καλύτερος και από την Βάσω Παπανδρέου που ήταν δίπλα του. Τον κοίταζε ο Χατζηνικολάου και τον ξανακοίταζε. Τον έβλεπε με περιέργεια. "Τι γίνεται εδώ πέρα;", αναρωτιόταν ο γνωστός άνκορμαν. Έφτυνε ο Χατζηδάκης. Του... έφευγαν τα σάλια. Τα έβαζε με όλους. Ο Μπούλης υπουργός δίνει μεγάλη μάχη. Τώρα που αυτονομήθηκε από την Αγία Οικογένεια παίζει το σκληρό παιχνίδι της κομματικής βάσης. Γιατί στους αναποφάσιστους είναι για κλωτσιές...
fimotro

Read more...

Λουκέτο και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


Δραματικές είναι οι εξελίξεις σε μία από τις ιστορικότερες βιομηχανίες της χώρας, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι εταιρείες HDW, Κίελο Γερμανίας και Ελληνικά Ναυπηγεία «Σκαραμαγκάς» κατήγγειλαν το μεσημέρι της Δευτέρας τις συμβάσεις που είχαν συναφθεί το 2000 και 2002 με το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας λόγω καθυστερημένων πληρωμών εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου.

Ωστόσο, είναι πλέον σαφές ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά βαίνουν προς λουκέτο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η διοίκηση του ναυπηγείου ενημέρωσε σήμερα το σωματείο των εργαζομένων για το ότι ο γερμανικός κολοσσός ThyssenKrupp θα προχωρήσει στο κλείσιμο του εμπορικού τμήματος των ναυπηγείων (επισκευές κλπ) λόγω των πιέσεων που έχουν ασκηθεί και των προστίμων που έχουν επιβληθεί από την Κομισιόν.

Έτσι, η μονάδα μένει πλέον χωρίς αντικείμενο λειτουργίας και βρίσκονται στον αέρα όχι μόνο 1.200 εργαζόμενοι αλλά και δεκάδες επιχειρήσεις που λειτουργούν γύρω από την δραστηριότητα του ναυπηγείου στην ευαίσθητη κοινωνικά περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Γιατί καταγγέλλεται η σύμβαση

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση « η καταγγελία της Ελληνικά Ναυπηγεία ακολούθησε την καταγγελία εκ μέρους της HDW, καθώς η πρώτη απώλεσε τον απαραίτητο για την ολοκλήρωση των Προγραμμάτων κύριο προμηθευτή της τεχνολογίας. Η HDW και τα Ελληνικά Ναυπηγεία για περισσότερο από δύο χρόνια διεξήγαγαν πολυάριθμες συζητήσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση, οι οποίες, ωστόσο δεν οδήγησαν σε λύση. Οι εκκρεμείς σήμερα πληρωμές από το Ελληνικό Δημόσιο προς τις εταιρείες HDW και Ελληνικά Ναυπηγεία υπερβαίνει τα 520 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, περίπου 300 εκατομμύρια είναι οι εκκρεμείς πληρωμές προς την Ελληνικά Ναυπηγεία. Το Ελληνικό Δημόσιο, δεν εκπληρώνει, από μακρού, τις συμβατικές του υποχρεώσεις με αποτέλεσμα η συνέχιση των συμβάσεων αυτών για τις δυο εταιρείες να μην είναι πλέον ανεκτή οικονομικά/από οικονομικής πλευράς.

Η HDW και η Ελληνικά Ναυπηγεία προετοιμάζουν τις περαιτέρω νομικές ενέργειές τους και σκοπεύουν να καταφύγουν σε διαιτησία κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι η πρώτη σύμβαση αφορά στην κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων τύπου U214 με σύστημα αναερόβιας πρόωσης μέσω κυψελών οξυγόνου για το Ελληνικό Ναυτικό (Πρόγραμμα «Αρχιμήδης»). Και τα τέσσερα υποβρύχια έχουν ήδη κατασκευαστεί.. Επιπλέον, το 2006 η HDW και τα Ελληνικά Ναυπηγεία προσέφεραν προς αποδοχή στο Ελληνικό Δημόσιο το πρώτο υποβρύχιο τύπου 214 με την επωνυμία ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ. Το υποβρύχιο δεν παρελήφθη παρά το γεγονός ότι αυτό απέδειξε την απεριόριστη ικανότητά του για όλες τις απαιτούμενες επιδόσεις, μάλιστα δε σαφώς υπερέβη και κάποιες από αυτές. Επιπλέον, το υποβρύχιο είναι πιστοποιημένο από τον επίσημο Γερμανικό φορέα BWB (Bundesamt für Wehr­technik und Beschaffung).

Η δεύτερη σύμβαση (Πρόγραμμα «Ποσειδών - Neptune ΙΙ») αφορά τον εκμοντερνισμό τριών υποβρυχίων τύπου 209, τα οποία θα μετασκευαστούν ώστε να αποκτήσουν και αυτά την τεχνολογία των κυψελών οξυγόνου.

Ο πόλεμος των Γερμανών που κατέχουν στην ιδιοκτησία τους το ναυπηγείο Σκαραμαγκά ξεκίνησε με αφορμή την υπόθεση των υποβρυχίων τύπου 214 (παπανικολής), που είχαν γίνει γνωστά ως τα υποβρύχια που γέρνουν.

Το χρονικό της κρίσης

Έπειτα από μια αντιπαράθεση και συζητήσεις που διήρκεσαν περίπου δύο χρόνια, από το Πεντάγωνο είχε ανακοινωθεί πριν λίγες εβδομάδες ότι βρέθηκε συμβιβαστική λύση και ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα παραλάβει τα τέσσερα νέα υποβρύχια, όχι όμως και το πρωτότυπο σκάφος λόγω των καταπονήσεων που είχε έπειτα από τις συνεχείς δοκιμές. Από το υπουργείο Άμυνας ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Ανώτατη πηγή του Πενταγώνου ωστόσο σχολίασε στο protothema.gr ότι η εξέλιξη αποδεικνύει την άκαμπτη στάση της κυβέρνησης που «δεν υποχώρησε στις πιέσεις των Γερμανών». Ο ίδιος παράγοντας απέφυγε να αποκαλύψει τι συνέβη και η συμφωνία (προέβλεπε την παράδοση των τριών υποβρυχίων και την κατασκευή ενός τετάρτου που θα αντικαταστούσε το πρωτότυπο σκάφος με την ονομασία «παπανικολής») τελικώς έσπασε. «Ζητούν τα επιπλέον χρήματα χωρίς να έχουν παραδώσει τίποτα στο υπουργείο Άμυνας», συνέχισε ο ανώτατος αξιωματούχος που επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν περιθώρια για συμφωνία με την πλευρά των Γερμανών κατασκευαστών.
protothema
Read more...

"Λουκέτο" σε 5 ασφαλιστικές εταιρίες



Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟIΑ ΑΕΑΖ, ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΕΕΓΑ (General Union), ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΓΑ (General Trust) και Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΕΕΓΑ, αποφάσισε ομόφωνα Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης...




...διότι οι εν λόγω εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους προκειμένου να καλύψουν τα απαιτούμενα περιθώρια φερεγγυότητας, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

''η ΕΠ.Ε.Ι.Α. από μακρού χρόνου, εξάντλησε όλα τα περιθώρια επίλυσης του προβλήματος δίνοντας επανειλημμένα την ευκαιρία να καλυφθούν τα απαραίτητα περιθώρια φερεγγυότητας. Παρά ταύτα, οι εν λόγω εταιρείες παρουσίαζαν αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των ασφαλισμένων τους, αλλά και των εργαζομένων τους.

Αντί να κατατεθούν τα οφειλόμενα ποσά στους συγκεκριμένους λογαριασμούς, στις 16 και στις 18 Σεπτεμβρίου 2009 εμφανίστηκε στην ΕΠΕΙΑ ο κ. Παύλος Ψωμιάδης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ) και προς κάλυψη των απαιτούμενων ποσών των τεσσάρων πρώτων εκ των προαναφερόμενων εταιρειών κατέθεσε εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ της τράπεζας HSBC, η οποία μετά από έλεγχο της Τραπέζης της Ελλάδος αποδείχθηκε ότι δεν είναι γνήσια. Το γεγονός αυτό μας γνωστοποίησε η ΤτΕ με σχετικό έγγραφό της (αρ.πρ: ΙΔ/27 της 18/09/09) υποδεικνύοντας ταυτόχρονα και την άμεση ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών, ενημέρωση στην οποία η ΕΠ.Ε.Ι.Α. έχει ήδη προβεί από 18/09/09.

Με βάση το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο η ΕΠ.Ε.Ι.Α. ορίζει επόπτες ασφαλιστικής εκκαθάρισης και ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να ορίσει Επόπτη Χαρτοφυλακίων Ζωής. Σημειώνεται ότι:

"Για τον Κλάδο Αυτοκινήτων κάλυψη θα παρέχει το επικουρικό κεφάλαιο για 30 ημέρες, έτσι όπως προβλέπεται από το νόμο.

Για τον Κλάδο Ζωής, με βάση πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, ορίζεται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής, ο οποίος αναλαμβάνει τη λειτουργία της εταιρείας μέχρι να μεταβιβαστούν τα χαρτοφυλάκια ζωής σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, καταβάλλοντας αποζημιώσεις σε ασφαλισμένους και δικαιούχους, καθώς και τους μισθούς στους εργαζόμενους.

Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται ότι όλοι οι ασφαλισμένοι στον Κλάδο Ζωής, δε θα χάσουν τα δικαιώματά τους και τα χρήματα που έχουν αποταμιεύσει.

Οι εργαζόμενοι στον Κλάδο Ζωής θα συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι να μεταβιβαστούν τα χαρτοφυλάκια σε άλλες εταιρείες, στις οποίες αναμένεται να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων''.


troktiko

Read more...

Ο Χρυσόγελος θα μας τρελάνει για την Μακεδονία



"Θα ενδυναμώσει την Μακεδονία η σύνθετη ονομασία των Σκοπίων". Θα ακουστεί σαν Μακεδονία"... Tην ξέρει όλος ο κόσμος την Μακεδονία. Δεν περιμένει τα Σκόπια και την Αλβανική μειονότητα που βρίσκεται από πίσω για να την μάθει...

troktiko.


Read more...

Παραμύθια λέει ο Τσιτουρίδης...



Μυθεύματα τα λόγια του Τσιτουρίδη, λέει ο Καραμανλής σε ερώτηση του Σρόιτερ. Τώρα φυσικά το μπαλάκι στον Τσιτουρίδη που θα πει ονόματα ή όχι...



troktiko

Read more...

Βασιλάκης Καρατζαφέρης: "Δάκρυσα, πόνεσα γι αυτό το κόμμα"



ΕΙΜΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΕΝΟΣ ΣΑΝΟΠΩΛΗ (προσοχή όχι ταχυδρόμου)


Αυτά λέει ο Καρατζαφέρης, σχεδόν δακρυσμένος και πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι άλλο θα κάνει για να πάρει καμια 100αριά ψήφους ακόμα...



... όσο για το κανάλι του και την εφημερίδα του που λέει ότι δεν χρωστά πουθένα στο κράτος, γιατί δεν μας λέει αν χρωστά σε εργαζόμενους;

troktiko.


Read more...

Μαραθώνιο debate




ο Καραμανλής έλεγε...
ότι θα καταπολεμήσει την διαφθορά
Τι έκανε πραγματικά; Δες το video.
youtube.com/pasokwebtv
Οι ερωτήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ήταν ίσως το μόνο σημείο που έδωσε κάποια ζωντάνια στο μαραθώνιο ντιμπειτ των πολιτκών αρχηγών, που διήρκεσε πανω από τρεις ώρες χωρις να δώσει κάποια σημαντική είδηση.

Ο πρωθυπουργος Κώστας Καραμανλής επέμεινε στο δίλλημμα " υπευθυνοτητα ή λαϊκισμος" χαρακτηρίζοντας συνεχώς νεφελώδεις τις προτάσεις του Γιωργου Παπανδρέου. Κατά τα άλλα, κάλυψε πλήρως τον Γιώργο Σουφλια για την υπόθεση του σπιτιού στην Ανάβυσσο, ενώ χαρακτήρισε "απαράδεκτες" τις καταγγελίες Τσιτουρίδη για διαπλοκή στο Μαξίμου.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έδωσε έμφαση στην αναδιανομή του πλούτου υπέρ των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, αποφεύγοντας να σηκώσει τους τόνους. Ο κ. Παπανδρέου εγγυήθηκε τις συντάξεις, λεγόντας ότ αν χρειαστεί θα δανειστεί, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα αναθεωρηθεί ο νόμος για την ενοικίαση των εργαζόμενων.



Τα κυριότερα σημεία του debate


Ερωτήσεις- απαντήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών


Ερωτηση Καραμανλή προς Παπανδρέου: Οι παροχές ξεπερνούν τα 10 δις.
Απάντηση Παπανδρέου: Μιλάτε εσείς που εκτινάξατε τα χρέη. Το προγραμμα μας ειναι 2,5 με 3 δις ευρώ.

Ερώτηση Παπανδρέου προς Καραμανλή: Γιατι δεν δέχθηκε τη στηριξή μου για την παταξη της διαφθορας
Απαντηση Kαραμανλή: Βεβαίως θα ήθελα τη συμπαράσταση της αντιπολίτευσης, αλλά θυμηθείτε την στάση της στο θέμα του βασικού μετόχου.

Παπαρήγα προς Καραμανλή: Φόροι στα είδη πολυτελείας, μείωση ΦΠΑ στα βασικά είδη.
Απάντηση Καραμανλή: Λάθος να εκπέμπουμε μήνυμα μείωσης των φόρων. Πρέπει να λαμβάνουμε υποψιν τις αντοχές της οικονομίας.

Τσίπρας προς Καραμανλή: Τα stage είναι νόμιμα,είναι και ηθικά;
Καραμανλής: Δηλαδή να πετάξουμε τα λεφτά, να μην αξιοποιήσουμε τα προγράμματα.

Καρατζαφέρης προς Παπανδρεου: Η ερώτηση αφορά ρεπορταζ δημοσιογράφου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπανδρέου έχει πει ότι ειναι καλύτερα να δώσεις μερικά στρέμματα γης, για να εχεις καλές σχεσεις με τους γείτονες.
Απάντηση Παπανδρέου: Περίμενα σοβαρότητα από τον κ. Καρατζαφέρη. Εχω απαντήσει με την πολιτικη μου στο υπουργειο εξωτερικών. Δεν έδωσα σπιθαμή γης.

Χρυσόγελος προς Παπανδρέου: Θα στραφείτε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;
Παπανδρέου: Εχετε δικαιο, πρεπει να στραφούμε σε τέτοιες πηγές. Το πρόγραμμά μας καλύπτει το προγραμμα των οικολόγων -πράσινων.


Χρυσόγελος προς Καραμανλή: Οι πυρκαγιές δεν έγιναν μάθημα
Απάντηση Καραμανλή: Δεν ξεσπουν φωτιές μόνο στην Ελλάδα, κάηκε η Καλιφόρνια, κάηκε η Αυστραλία.

Καρατζαφέρης προς Καραμανλή: Πως καταφέρατε να είστε πίσω απο το ΠΑΣΟΚ. Φταιει ο ΛΑΟΣ
Καραμανλής: Δεν υπάρχει δυναμική του ΠΑΣΟΚ. Μένω σταθερος στις απόψεις μου ποιος είναι μετριοπαθής και ακραίος.

Τσιπρας προς Παπανδρέου για υπόθεση Κούνεβα και εργασιακές σχέσεις.
Παπανδρέου: Δεν θα υπαρχει ανασφάλιστη εργασία.

Παπαρήγα προς Παπανδρεου για κοιτασματα πετρελαίου στο Αιγαίο και τη στάση της Τουρκιας.
Παπανδρέου: Θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει αξιοποιήσει το Ελσίνκι. Θα ειμαι αυστηρός στην αξιολόγηση της Τουρκίας το Δεκέμβριο.

Παπανδρέου προς Καραμανλη: Ειναι πραγματικοί οι αριθμοί για την οικονομία;
Καραμανλής: Τους αριθμους τους γνωριζετε, αλλα εκείνο που κάνετε ειναι να παρουσιάζετε ενα νεφελώδες πρόγραμμα για να παραπλανήσετε τον κόσμο.

Καραμανλής προς Παπανδρέου: Ποια είναι η ενιαία φορολογική κλίμακα, ποια ειναι τα χαμηλά εισοδήματα;
Παπανδρέου: Εχουμε πει κατι απλό, χρειάζεται ενα νέο σύστημα αναδιανομής προς τα χαμηλά και μεσαία στρώματα και όχι χαριστικές ρυθμίσεις για τους ισχυρούς. Δεν θα αλλάξουμε την κλιμακα, θα υπάρξει ενιαίος τρόπος.


Tι απαντησαν οι αρχηγοί στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Κ. Καραμανλής

Εγινε μεγάλη προσπαθεια συμμαζέματος του δημόσιου τομέα. Πραγματι η προσπαθεια αυτή θέλει συνέχεια. Πρέπει λόγω της κρίσης να ληφθούν μέτρα τώρα. Είναι αναγκη μια και καλή να θεραπεύσουμε τα διαρθρωτικά βάρη. Δεν γίνεται αυτό με τα ευχολόγια της αντιπολίτευσης. Οι έλληνες πολίτες με εχουν τιμήσει δυο φορές. Λέω ευθέως ότι χρειάζονται δύσκολες πολιτικές. Ειμαι διατεθειμένος να τις πάρω.
Ακούσαμε διάφορα νεφελώδη απο τον κ. Παπανδρέου. Μύθος τα περι αύξησης του δημοσίου χρέους επί ΝΔ.

(Προγράμματα stage) Aπολυτα νόμιμη διαδικασία. Εχει να κάνει κυρίως με εκπαίδευση και κατάρτιση. Είναι ένα βήμα προς την απασχόληση.

( συμβασιούχοι) Μπορει σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρχει καθυστερηση πληρωμών.

( Ελληνοτουρκικές σχέσεις) Η πολιτική μας ξεκάθαρη. Στηρίζουμε τον ευρωπαϊκο προσανατολισμο της Τουρκίας, στο βαθμό που εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της.

( Ελληνοαμερικανικές σχέσεις) Είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ, έχουμε καλές σχέσεις συνεργασια. Αλλά δεν έχουμε την ίδια γνώμη σε όλα τα θέματα, όπως η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Οι αγωγοι έγιναν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

( για εξοχική κατοικιά Σουφλιά) Ατυχές το παραδειγμα για το Σουφλιά. Υπήρξε μια ανεξήγητη καθυστέρηση από τις υπηρεσίες.

(Πυρκαγιές): Να θυμόμαστε ποσες φωτιές έχουν σβησει.

( Επεισοδια Δεκεμβρίου): Η πολιτεία αντέδρασε με σωφροσύνη. Πρεπει να προχωρήσουμε σε πιο αποφασιστικές πολιτικές. Δεν μπορει 30 άνθρωποι να κλείνουν το δρόμο. Δεν μπορει το άσυλο να γίνει κέντρο τυφλής βίας. Δεν μετράω καίρια κοινωνικά ζητήματα δημοσκοπικά.
΄
( Βατοπαίδι, πλουτισμός υπουργών) Οσες υποθέσεις είχαν σκια πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης. Στο Βατοπαίδι πράγματι δεν είχα εκτιμήσει το μέγεθός της. Κρίση στη δικαιοσύνη δεν κάνω.

(Καταγγελίες Τσιτουρίδης για διαπλοκή στο Μαξιμου) Απαράδεκτα τα συγκεκριμένα λόγια. Δεν συγκυβερνά η διαπλοκή, όσο καιρό είμαι εγώ στην κυβέρνηση.


Γ.Παπανδρέου

Θα είναι δυσάρεστος για τους πολλούς ο κ. Καραμανλής. Το θέμα είναι που πηγαν τα λεφτά. Πηγαν στις πελατειακές σπατάλες, το λένε οι διεθνείς οργανισμοί. Πρωτο πράγμα το νοικοκύρεμα του κράτους. Ειμαι αποφασισμένος να χτυπήσω τη διαφθορά.

Εγω , προσωπικά, έχω επαφές με Αλμούνια και Μπαρόζο. Ξέρω να διαπραγματεύμαι. Το προγραμμά μας είναι ρεαλιστικό, ωστε σε μια τριετία και να μειώσουμε το χρεος και να τονώσουμε την ανάπτυξη

(Ασφαλιστικό): Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρις ασφάλεια του πολιτη. Εγγυώμεθα ότι θα καταβάλλονται οι συντάξεις, ακομη και αν χρειαστει να δανειστούμε. Υπάρχει ένα όργιο αισχοκέρδειας και διαφθοράς στα νοσοκομεία.

Υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας. Θα αναθεωρησουμε το νόμο για την ενοικίαση των εργαζομένων.

(αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη): Θέμα εθνικής σημασίας, οι διαπραγματεύσεις όμως θα συνεχιστούν.

( ελληνοτουρκικά) Σήμερα έχουμε χάσει το κύρος μας σε διεθνές επίπεδο. Εγω δεν απεμπολώ το βέτο στην αξιολόγηση της Τουρκίας.

(Σκοπιανο) Θα μείνουμε στην κόκκινη γραμμή, που εμείς θέσαμε.

(Περιβάλλον): Θα αποσύρουμε το χωροταξικό σχεδιασμό, δεν μπορεί η ανάπτυξη να συνεχίσει να βασίζεται στο τσιμέντο. Το υπουργειο Περιβάλλοντος πρέπει να είναι και Ενεργειας.

( Πανεπιστήμια) Δεν έχω αλλάξει γνώμη για τα ιδιωτικά ιδρύματα. Πρέπει όμως να αξιολογούνται με υπεύθυνο τρόπο. Στην παιδεία χρειάζονται μεγάλες αλλαγές, στο δικό μας προγραμμα προέχει η ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας. Εκει είναι το μεγάλο πρόβλημα.

( Διαφθορά) Δεν υπήρξε τολμη απο τον Καραμνλή, παρέγραψε τις υποθέσεις. Δεν θα αφήσω τέτοιες υποθέσεις εκκρεμούν.




Α. Παπαρήγα

Υπαρχει ενα ολοκληρο σύστημα ταξικής εκμετάλλευσης. Εμεις προτεινουμε 45% φορολογία του κεφαλαίου, αλλά διαφωνούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Δεν λογαριάζουμε τις Βρυξέλλες, που υπηρετούν το κεφάλαιο. Ο λαός πρέπει να βρεθεί σε θέση μάχης. Να αντεπιτεθεί.

( Εξωτερική πολιτική).Ο Ομπάμα θα κάνει τη δουλειά του για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

(Περιβάλλον) Η κερδοφορία ασυμβίβαστη με την προστασία του περιβάλλοντος. Η "πρασινη βιομηχανία" δεν θα απολύει; Το ερώτημα είναι, ανάπτυξη απο ποιόν και για ποιόν.

(Παιδεία): Δημόσια, καθολική, δωρεάν παιδεία. Αυτό που ενδιαφέρει τους επιχειρηματίες είναι να μάθουν τα παιδιά να σκύβουν το κεφάλι, να αποβλακώσουν τους μαθητές.

(Αυθαίρετα): Να κατεδαφιστούν οι αυθαίρετες βίλες. Να μην χτυπήσουμε όμως τα λαϊκά στρώμματα, που βρήκαν σωσίβιο σε ένα αυθαίρετο.


Α. Τσιπρας

Οι αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού δεν είναι ουσιαστικές. Που πήγε ο πλούτος; Στις τσέπες λίγων. Η εξοδος απο την κρίση θέλει ουσιαστικές αυξήσεις και δημόσιες επενδύσεις.

Καθόλου κακή λέξη η συνεργασία. Πανω όμως στις συκγκεριμενες προτάσεις μας εισπράξαμε άρνηση από το ΠΑΣΟΚ.

(Πορείες, διαδηλώσεις) Δεν αυτό το πρόβλημα του εμπορικού κόσμου, αλλά η πιστωτικη ασφυξία. Η κοινωνία θα βγει στο δρόμο, δεν μπορεί να είναι απαθής.

(Δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ) Υπήρχε αυξημένη προσδοκία, κάναμε λάθη και απογοητεύσαμε τον κόσμο. Εχουμε πάρει τα μαθήματά μας. Είμαστε ενωμένοι, παρά τις διαφωνίες μας.

(Εξωτερική πολιτική): Η κυβέρνηση δεν πήρε πρωτοβουλίες, έμεινε εγκλωβισμένη στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Ελλάδα και Τουρκία εχουν μπει σε μια εξωφρενική κούρσα εξοπλισμών, ενώ η οικονομία βουλιάζει. Πρέπει να υπαρξει προσπάθεια μείωσης των εξοπλισμών, με βάση το διεθνές δικαιο.

(Περιβάλλον) Ολοι μιλουν για πράσινη ανάπτυξη. Πρεπει να προσδιορίσουμε όμως τι είναι; Αν προσανατολισμός είναι το κέρδος, τότε θα δημιουργήσουμε μια φούσκα. Εμεις συγκρουστήκαμε με τα συμφέροντα.

(Ασυλο) Πολυ σημαντικό θέμα, συζητείται εκ του πονηρού. Ο νόμος επιτρέπει στις αρχές να επεμβαίνουν όταν απειλείται η ανθρώπινη ζωή. Ευθύνη της πανεπιστημιακης κοινότητας να προστατεύσει το άσυλο και να απομονώσει τους βάνδαλους.



Γ. Καρατζαφέρης

Ποτε δεν είπα να διωξουμε τους λαθρομετανάστες, αλλά να υπάρξει ποσόστωση. Να βρούμε ποσοι μας χρειάζονται, ποιές ειδικότητες.

Με τα υπάρχοντα λεφτά δεν βγαίνουμε από την κρίση. Πρέπει να τα βγάλουμε από τα σεντούκια. Να φέρουμε τα χρήματα απο τις ελβετικές τράπεζες.

Να μην βάλουμε ταφόπλακα στο θέμα των ταυτοτήτων, όπως έκανε ο Καραμανλής.

Ο κ. Σημίτης σε δύσκολες στιγμές μπορεί να φανεί χρήσιμος, λόγω της εμπειρίας του.

(Εξωτερική πολιτική) Δεν ωφελούν οι κουμπαριές και τα ζεϊμπέκικα. Πρεπει να σηκώσουμε το ανάστημα στο ΝΑΤΟ. Χάσαμε τον Πούτιν, είμαστε υπάλληλοι των ΗΠΑ.

(Περιβάλλον): Σοβαρό θεμα το περιβάλλον, ομως οτι και να κανουμε ματαιοπονούμε αν δεν υπογράψουν το Κιότο οι τρεις μεγάλες δυνάμεις.

(Κουκουλοφόροι): Διάλογος, να ακούσουμε όλες τις σκοτεινές πτυχές, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε την πόλη ανοχύρωτη. Αυτά τα παιδιά έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Πρέπει να τους ακούσουμε. Οποιος κρύβει το πρόσωπό του, κάτι έχει να κρύψει.

( Εκκλησιαστική περιουσια) Εκκλησία σημαίνει είναι ναός, μπιζνες δεν χωρούν. Η Εκκλησία μπορεί να αρκεστεί στις θρησκευτικές ανάγκες. Να αποδοθεί στο κράτος και από εκεί στους άκληρους.


Ν. Χρυσόγελος

Στη σημερινή κρίση, απαιτούνται καινούργια εργαλεία. Η απάντηση είναι αλλαγη κατεύθυνσης προς την πράσινη οικονομία.

Οι μετανάστες θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν το ασφαλιστικο σύστημα και τις γειτονιές. Να σκεφθούμε τους έλληνες που πήγαν σε άλλες χώρες.

(Σκοπιανό): Η θέση μας είναι ξεκάθαρη από τις αρχες του 1990. Πιστεύουμε σε μια συμβιβαστική λύση με σύνθετη ονομασία. Τα θέματα μειονοτήτων και γλωσσών είναι νομικά, στη βάση του διεθνούς δικαίου.

(Περιβάλλον) Η πραγματική ευκαιρία είναι να απεξατηθούμε και από το πετρέλαιο και απο το λιγνίτη. Πρεπει να κόμματα να εφαρμοζουν την περιβαλλοντική πολιτική στην πράξη, όχι στα λόγια.

(Παιδεία) Τα παιδιά δεν αγαπούν το σχολείο, πρέπει να αλλάξουμε το σχολειο. Να μην περιορίζουμε την εκπαίδευση στο εξεταστικό σύστημα.

( για δηλώσεις Τρεμόπουλου για Μακεδονία) Δεν θα ξαναμπούμε σε ιστορικές συζητήσεις, δεν αφορούν τους πολιτικούς.


Τοποθετήσεις αρχηγών με την ολοκλήρωση του ντιμπέιτ

Καραμανλής: Ο Παπανδρέου τάζει λαγούς. Εχουμε δυο δύσκολα χρονια μπροστά μας. Να μην αφεθούμε στις σειρήνες του λαϊκισμού.

Παπανδρέου: Είμαι έτοιμος να συγκρουστώ με συμφέροντα και αντιλήψεις. Χρειάζομαι τη συμμετοχή των πολιτών, τη ψηφο αυτοδυναμιας.

Παπαρήγα: Το ΚΚΕ το μόνο κομμα που έχει ριζική αντίθεση στο μεγάλο κεφάλαιο.

Καρατζαφέρης: Εγω έχτισα ένα κόμμα, δεν το κληρονόμησα. Ξέρω να διοικώ από 18 χρονών. Δεν τα βρηκα έτοιμα.

Τσιπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εκπροσωπήσει την ξεχασμενη κοινωνία.

Χρυσόγελος: Να αποφασισουν οι πολιτες σε τι περιβάλλον θελουν να ζήσουν και να μη δώσουν λευκή επιταγή στα δύο μεγάλα κομματα.

nooz.gr
Read more...

Με ύφος νικητή, αλλά χωρίς έπαρση...


Κέρδισε τον Καραμανλή από την πρώτη κιόλας ερώτηση. Πιο σίγουρος στις κινήσεις του, ήρεμος, σταθερός. Ήταν πειστικός σ' αυτά που έλεγε...

nonews-news.


Read more...

Παραπλανηθείς πρωθυπουργός...


Τσιτώθηκε για τον Τσιτουρίδη...
Στρίμωξε και εκνεύρισε με καλές ερωτήσεις (ο Θέμος τον βοήθησε; ) τον Καραμανλή. Στην ερώτηση για τους Βατοπεδινούς απάντησε "δεν είχα καταλάβει τι τεκταινόταν (πού...

να καταλάβει τρομάρα του, ο "παραπλανηθείς" πρωθυπουργός) " .
Στην δε ερώτηση για τον Τσιτουρίδη, τσιτώθηκε. "Είπε ο πρώην υπουργός σας ότι η διαπλοκή είναι στο γραφείο σας, δίπλα σας" , παρατήρησε ο Σρόιτερ και ο Καραμανλής αναπήδησε εκνευρισμένος στην καρέκλα του. "Αυτά είναι απαράδεκτα μυθεύματα" , είπε κι έκλεισε την απάντησή του, χωρίς να κάνει χρήση του χρόνου που είχε στη διάθεσή του...


nonews-news

Read more...

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ...


Ο Πρετεντέρης έκανε ότι μπορούσε για να απαξιώσει και να γελοιοποιήσει το πολιτικό σύστημα. Μόλις άρχισε την εκπομπή του, επειδή δεν του βγήκε η άποψη ότι ο Καραμανλής κυριάρχησε στο ντιμπέιτ το γύρισε στις σαχλαμάρες για το τι φορούσαν και πως συμπεριφέρθηκαν. Είναι παλιό το κόλπο του Πρετεντέρη. Το ίδιο έκανε και με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. όταν διαπίστωσε ότι δεν βγαίνει ο Βενιζέλος, άρχισε να μιλάει γενικά και αορίστως για απαξιωμένο ΠΑΣΟΚ που "έχει αποκοπεί από την κοινωνία". Με Διαμαντάκου και Τριανταφυλλίδη γίνονται πολιτικές εκπομπές;
fimotro


Read more...

ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ!


Έκανε τον τροχονόμο! Και στη δεύτερη ερώτηση κουνούσε τα χέρια του δεξιά και αριστερά. Επιθετικός, νευρικός και πολύ λίγο πειστικός. Έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι "δεν αυξήθηκε το Δημόσιο χρέος" στις κυβερνήσεις της Ν.Δ.! Χρησιμοποιούσε συνεχώς τον δείκτη του αριστερού του χεριού. Ο εκνευρισμός του ήταν προφανής. Δεν πείθει πλέον ο Καραμανλής. Φαίνεται από μακριά αυτό...

fimotro

Read more...

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΣΕΣ...


Ξεκίνησε η τηλεοπτική σούπα που θα δούμε σήμερα. Η πρώτη ερώτηση πολύ χαλαρή από τον Τσίμα στον πρωθυπουργό. Ερώτηση πάσα. Αντί να τον ρωτήσει για την αποτυχία στην οικονομία, τον χάϊδεψε, προφανώς κατ'εντολή του καναλιού του.
fimotro


Read more...

ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ...


Με λευκό πουκάμισο και γραβάτα έφτασε πριν από λίγο στην Αγία Παρασκευή και ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμμένει στο στυλ που έχει λανσάρει. Το στυλ Ομπάμα, το οποίος του πάει στο στυλ που έχει καθιερώσει. Ο Κουρασμένος καταφθάνει πλήρως... εξοπλισμένος. Με το σακάκι λόγω... κιλών!

fimotro

Read more...

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΟΛΑ...


H μέρα με τη νύχτα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου σε σχέση με την εμφάνισή του το 2007. Βελτιωμένος στις κινήσεις, βελτιωμένος στον τρόπο έκφρασής του, βελτιωμένος και στα επιχειρήματά του. Εμφανίστηκε ως εν δυνάμει πρωθυπουργός. Μιλούσε στον πρώτο ενικό. "Ξέρω, θέλω, κάνω". Όλα τα ρήματα ήταν στο πρώτο ενικό. Ήθελε να ενισχύσει το πρωθυπουργικό του προφίλ. Στην πρώτη απάντηση το πέτυχε...

fimotro

Read more...