Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

67 ATOMA ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΦΟΥΣΚΕΣ" ΤΟΥ '99



Από την Ναυτεμπορική

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, θα καθίσουν 67 άτομα, που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση με τις μετοχές «φούσκες» του 1999. Μεταξύ αυτών, είναι χρηματιστές, επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη τραπεζών, που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απάτης, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (κακουργήματα)...
Συγκεκριμένα, το σχετικό παραπεμπτικό βούλευμα, που αριθμεί 938 σελίδες, εξεδόθη χθες από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμπει τους κατηγορουμένους σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Tον Ιανουάριο του 2006, με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χρήστου Λακαφώση, δόθηκε εντολή να ανοίξει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης, με συνέπεια να εκδοθεί, τελικά, το χθεσινό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε αυτό:

«Η προκληθείσα πλάνη είχε σαν αποτέλεσμα οι επενδυτές να προβούν σε αγορές μετοχών, εκ των οποίων υπέστησαν ζημία ισόποση με τη διαφορά μεταξύ της πραγματικής τιμής και της τιμής που οι μετοχές αγοράστηκαν από τους συγκεκριμένους επενδυτές.

Μεταξύ αυτών που θα δικαστούν είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Παν. Κονταλέξης, Γ. Μπατατούδης, Κων. Στέγγος, Σπ. Τασόγλου, Ηλ. Τσοτάκος, Δ. Ράνιος, Ιω. Μούστος και Ηλ. Μπογδάνος, τέσσερα διευθυντικά στελέχη τραπεζών, καθώς και 49 επενδυτές που φέρονται να «συνεργάστηκαν» με συγκατηγορούμενους τους στο «ξέπλυμα» των κερδών από τις μετοχές - φούσκες.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Xρηματιστηρίου, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν είχαν ανάμειξη με την υπόθεση και ότι έπεσαν «θύματα παραπλάνησης».
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: